Martínez doet belofte: ‘Ooit komt de droom van de broertjes Hazard uit’

Vrijdag, 30 september 2016 om

Roberto Martínez heeft de selectie van België bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar. De bondscoach had geen grote verrassingen in petto, maar haalde rechtsachter Laurent Ciman en vleugelaanvaller Nacer Chadli wel weer bij de selcetie.

/

Thomas Vermaelen en Kevin De Bruyne ontbreken vanwege blessureleed en Leander Dendoncker van Anderlecht en Nana Asare van AA Gent zijn op sportieve gronden door Martínez genegeerd. De keuzeheer zei over Chadli: “Hij wordt iedere week sterker. Ik zag hem onlangs aan het werk en hij vervult weer een belangrijke rol op clubniveau. Tegen West Ham United blonk hij uit met twee goals en twee assists.”

Enkelvoudig international Thorgan Hazard, het broertje van Eden, maakt eveneens deel uit van de selectie. “Hij is indrukwekkend begonnen aan het seizoen. Hij is veel rijper geworden en dat is ook goed voor de Rode Duivels. Ooit zal de droom uitkomen van de broertjes Hazard dat ze samen op het veld zullen staan bij de Rode Duivels. Maar dat mag nu nog geen prioriteit zijn.”Poll

Een goede selectie van Roberto Martínez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door romy)

Kwestie van tijd vooraleer Thorgan eens gaat mogen starten met zijn broer Eden, zoals die knaap weeral voetbalde tegen nota bene Barcelona, liep zich te pleuris, stond altijd vrij, zocht zijn mannetje op met de acties en vooral zijn passes waarna hij meteen weer de diepte in liep of vrij liep waren subliem en gaven Barcelona dik 60 minuten hoofdbrekens. Heeft zich enorm ontwikkeld sinds zijn periode in België en is klaar om de echte top aan te vallen.

30 september 2016 om 19:55

En dan komen er nog 2 jongere Hazards eraan waarvan ze zeggen dat de jongste het meeste talent heeft van de 4. Ik vraag me echt wat de ouders in hemelsnaam hebben gedaan om zo'n talentvolle jongens te produceren haha.

30 september 2016 om 20:28

Beide ouders waren vroeger voetballers vader was een redelijk goede middenvelder en moedertje spits in de eerste Belgische klasse, dus het zit echt in de familie. Overigens zeggen ze dat de jongste Ethan het meest talent heeft maar dat moet nog blijken.

Nana Assare kan toch niet opgeroepen worden, is volgens mij Ghanees international.

30 september 2016 om 19:05

Alhoewel op wikipedia wordt aangegeven dat hij 5 maal voor Ghana zou gespeeld hebben kan ik enkel een vriendschappelijke interland tegen Egypte vinden. In dat opzicht kan hij dus voor de Rode Duivels uitkomen.

1 oktober 2016 om 00:59

in zijn Utrecht tijd is hij inderdaad wel eens opgeroepen voor Ghana dacht ik...

Weet iemand of Charly Musonda JR in aanmerking komt met het 1ste, altijd een groot talent geweest, is dat waar of is hij overschat?

30 september 2016 om 19:04

Die zit bij de U-21 want bij groepswinst gaan die naar het EK. Hij zal heus wel in aanmerking komen voor het eerste als hij zich blijft ontwikkelen. Er zit wel meer schoon volk bij de U-21: Tielemans, Praet, Dendoncker, Denayer, Miangue, Bakkali.

30 september 2016 om 19:05

Verreweg het grootste Belgische talent ooit. Groter dan De Bruyne en Hazard.

Maar speelt nog niet lang genoeg op het hoogste niveau om nu al in aanmerking te komen met de A-ploeg. Zo lang die blijft presteren bij Betis zal dat er uiteindelijk wel van komen ja.

30 september 2016 om 19:08

Niet vergeten dan Hazard er op zijn 17 al stond en op zijn 19 Lille kampioen maakte.

30 september 2016 om 23:07

Dat is een gedurfd statement, Romy. We zullen het zien.

2 oktober 2016 om 09:17

Die jongen heeft het inzicht van De Bruyne en de balbehandeling en versnelling van Hazard. Het valt af te wachten of hij ooit een carrière gaat maken als die twee, maar aan zijn talent zal het iig niet liggen.

Best een indrukwekkende wedstrijd van Chadli was dat, 4-2 winnen en twee goals en twee assists. Thorgan is toch de man om De Bruyne zijn positie over te nemen. De rest heeft daar het profiel niet voor maar ben bang dat ook Martinez het in zijn bol krijgt om Fellaini op de 10 te zetten. Prima selectie overigens, Dendoncker en Denayer mogen meedoen met de beloften die eerste moeten worden in hun groep en zich zo kwalificeren voor een groot toernooi, voor het eerst sinds lang.

Vergis ik me als ik zeg dat de Hazard's nog een jonger broertje hadden?

30 september 2016 om 19:18

Zeker niet, Kylian is de naam

30 september 2016 om 19:40

Twee zelfs, Kylian, 21, speelt nu bij Újpest in Hongarije, en de jongste Ethan, is nu 14 ongeveer, maar waar die juist speelt weet ik niet, ik dacht bij de jeugd van Lille.

Leuk en aardig eden en thorgan samen, maar de 3e Hazard is nog even iets beter in potentie (bron: eden Hazard zelf) Kylian komt er hard aan en gaat zeker samen met CM jr aansluiten bij belgie1

30 september 2016 om 19:57

Kylian zit op zijn 21e bij Ujpest Fc. Het lijkt me niet dat ie dan beter is dan Eden toch?

30 september 2016 om 19:58

Dat zei Eden alleen maar om zijn broertje een hart onder de riem te steken want Kylian is de 'slechtste' van de drie hoor. Speelt nu in de Hongaarse competitie waar hij het niet slecht doet maar dat niveau is nu ook weer niet erg hoog. Kylian heeft het bijvoorbeeld ook geprobeerd bij Zulte Waregem maar heeft denk ik geen enkel wedstrijd meegedaan terwijl Thorgan toch wel bij Zulte uitgroeide als één van de beste spelers samen met wijlen Junior Malanda (rip).

30 september 2016 om 19:58

Volgens mij zei hij dat over de jongste en niet over Kylian. ( dat denk ik tenminste )

30 september 2016 om 23:09

Ik ben er bijna zeker van dat hij dat over Thorgan zei.

Voor mij toch enkele teleurstellingen bij deze selectie. Onder andere het oproepen van de jongste Lukaku, het oproepen van Ciman en het ontbreken van enkele jonge talenten die het goed doen de laatste tijd.

Ondanks dat ik het persoonlijk dus niet met alles eens ben ben ik er wel tevreden mee dat Martinez voor elke beslissing een duidelijk verklaring had en argumenten waar ook echt wat in zat. Dat alleen al is erg verfrissend na het macho gedrag dat Wilmots soms aan de dag legde op persconferenties. Zo vertelde hij dat er naar zijn mening nood was aan ervaring in de selectie aangezien Kompany en Vermaelen verstek moesten laten gaan, van daar dus de selectie van Ciman, voor de balans zoals hij het zei. Over de selectie van Lukaku heeft hij niet echt iets specifieks gezegd maar de antwoorden op enkele andere vragen gaven wel inzicht in zijn gedachtegang. Namelijk dat hij zijn spelers niet meteen wil laten vallen wanneer ze het moeilijk hebben en ze wil steunen door hen te blijven oproepen in de hoop ze die mentale boost te geven om erbovenop te komen. Ik ben eht zelf niet eens met die instelling. Naar mijn mening moeten de spelers die het beste in vorm zijn opgeroepen worden en moet men daar hard in zijn. Maar ik heb wel begrip voor die keuze. Over het feit dat jongens als Dendoncker, Tielemans, Musonda en evt Miangue nog geen kans krijgen vertelde hij dat hij het belofte elftal niet wou ontregelen op dit cruciale moment nu ze zich met een 6 op 6 voor het ek kunnen kwalificeren.

Gezien de selectie zou ik graag dit elftal willen zien volgende week. Zeker tegen Gibraltar. Tegen Bosnie wil hij misschien niet zo offensief spelen. Ik denk dat Martinez hoe dan ook met Mertens, Carrasco en Hazard gaat starten achter de diepe spits, met Hazard in een vrijere rol, ongeacht het systeem. Maar ik acht de kans dat Thorgan een kans krijgt nu De Bruyne er niet bij is zeer groot. Ik denk dus dat de gebroeders Hazard wel eens hun eerste minuten samen kunnen gaan maken.

Hoewel ik ze enkel in een 3-4-3 kan zetten denk ik eerder aan een 3-4-2-1 met Mertens en (vooral) Hazard dus iets centraler achter de diepe spits. In balverlies kan er heel makkelijk in een 'normale' 4-2-3-1 verdedigd worden met Meunier op rechtsback en Mertens rechtsbuiten. Op linkshalf kies ik voor Carrasco omdat ie het loopvermogen en de juiste werklust heeft voor die rol dankzij Simeone. Met Defour op het middenveld hoop ik op wat meer snelheid in balbezit tov Witsel en vooral meer inzet en agressiviteit, imo het grootste mankement bij de Rode Duivels. Met Radja en Defour heb je 2 geweldige strijders die altijd 110 geven en tevens heel wat voetballend vermogen hebben.

Ik verwacht wel een soortgelijk systeem van Martinez maar niet deze opstelling. Ik denk dat Lombaerts niet gaat starten en dat Witsel ipv Defour speelt. Ook Batshuayi zie ik (weer) niet starten. In zijn plaats zal Lukaku wel weer voorin staan.

courtois
alderweireld
Lombaerts
Vertonghen
Meunier
Radja
Defour
Carrasco
Mertens
Batshuayi
Hazard

Nana Asare? Die van Utrecht? Die heb ik zeker meer dan eens in een Ghanees shirt zien. Snap dat oefenpotjes niet meetellen, maar kom op.. volgens Wikipedia zes wedstrijden, ergens mag je een grens trekken bij het aantal oefenpotjes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. CouckeKeeper
T. AlderweireldVerdediger
S. BornauwVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

9 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren