Maradona gaat in zee met ‘verrader’: ‘Er is een droom uitgekomen’

Dinsdag, 14 juni 2016 om 11:55Gijs Freriks

Diego Maradona liet zich in februari in scherpe bewoordingen uit over Gianni Infantino. De Argentijn noemde de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA ‘een absolute verrader’, maar gaat nu opvallend genoeg met de Zwitser samenwerken.

/

Maradona laat in gesprek met La Red weten dat hij een naaste medewerker wordt van de 46-jarige Infantino, hoewel het nog onduidelijk is wat hij precies gaat doen. “We willen het voetbal redden, dat is geslagen, bestolen en geplunderd door mensen die het niet eens waard zijn om genoemd te worden. Hoewel: we ontkomen er niet aan om Joseph Blatter en Julio Grondona te noemen.”

Maradona heeft de afgelopen vier dagen met Infantino gesproken: “Het was fijn. Er is een droom voor mij uitgekomen, want ik wilde hem graag ontmoeten. Ik heb voorgesteld om een soort spelersvakbond op te richten en hij heeft mij de hand gereikt. Hij heeft naar mij geluisterd en dat is erg goed. Ik ga proberen om de voetbalfans en de bal te verdedigen”, besluit Maradona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door streepan)

"ik heb voorgesteld om een soort spelersvakbond op te richten"

Uhm Diego die spelersvakbond is er als sinds 1965 ,genaamd Fifpro

14 juni 2016 om 14:55

Haha. Maradona is zo hypocriet als de pest en heeft met deze uitspraak bewezen niet zoveel verstand te hebben van het hedendaagse voetbal.

Maradona noemde Infantino het slaafje van zakkenvuller Platini en nu heeft hij gek genoeg geen slechte woorden meer over voor beiden en noemt hij enkel Blatter en Grondona.

Blijft een raar ventje. Vraag me altijd af wie hem serieus nemen dat hij zo vaak in het nieuws komt

Infantino is ook niet schoon. De Europese bonden die hem steunen zijn ook verdacht. De FBI heeft de beerput geopend maar het gaat misschien wel decennia duren voordat we hier echt van af zijn. Het is tijd voor een revolutie, een echte frisse wind, met nieuwe relatief onervaren officials. Natuurlijk kan dat deels misgaan, maar hij dunkt het dat de schimmel van corruptir nog steeds binnen de FIFA op veel vlakken heerst.

Infantino met zijn smetteloze reputatie neemt de ideale schoonzoon Maradona aan. Fijn om te zien dat de FIFA schoon schip maakt. Al mijn vertrouwen in hen is in 1 klap terug

Laten we toch niet hopen dat Maradona aan de slag gaat bij de Fifa. Ook al jaren niet meer serieus te nemen en heeft niet veel meer geloofwaardigheid dan het bestuur van de Fifa.

Iedereen kan voorzitter zijn van de Fifa, maar worden is een ander verhaal. Vriendjespolitiek en veel billen likken. Wie neemt deze bond nou nog serieus?

Eerst de oorlog verklaren en nu ineens een job aannemen bij de Fifa. Al jaren is Maradona niet serieus te noemen, maar nu laat hij dus aan de wereld zien dat hij niet beter is dan al die lui die hij aanviel. Hij zal waarschijnlijk een mooi salaris krijgen....

Maradonna die mensen verwijt corrupt te zijn....

Infantino heeft hem even helemaal ingepakt, politiek gezien heel slim gedaan. Wel erg ruggengraatloos gehandeld door Maradona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië
192 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren