Aanwinst van Wolfsburg slaat terug: ‘Ik heb toch niemand vermoord?’

Woensdag, 6 april 2016 om 14:52Gijs Freriks • Laatste update: 14:46

VfB Stuttgart maakte dinsdag bekend dat Daniel Didavi na dit seizoen transfervrij de overstap maakt naar VfL Wolfsburg en een deel van de achterban neemt dat de 25-jarige aanvallende middenvelder erg kwalijk. Didavi kreeg via sociale media direct allerlei verwensingen naar het hoofd geslingerd.

/

Didavi voelde zich derhalve genoodzaakt om via zijn persoonlijke Facebook-pagina te reageren: “We leven in een wereld die veel problemen kent. Er is ongelooflijk veel leed, onrecht, geweld en haat. Voetbal is een van prachtige zaken in het leven die dergelijke nare dingen misschien voor even kan doen vergeten. Voetbal brengt mensen samen en daarom houd ik ook zo van het spelletje. Maar voetballers zijn ook gewoon mensen.”

“Kijk: kritiek hoort bij mijn vak en dat is ook helemaal in orde. Net zoals de emoties die bij deze sport kunnen opspelen. Maar ik vind haat en beledigingen te ver gaan. Ik heb toch niemand vermoord of iemand schade berokkend? Ik heb slechts na achttien jaar besloten dat ik op sportief gebied een andere keuze maak. Ik zal voor altijd een VfB-Fan blijven”, aldus Didavi, die op 14 mei mogelijk zijn laatste duel voor Stuttgart speelt. Tegen Wolfsburg.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door alkatorian)

KWA spelinzicht die hij op het veld had en uitstraling, zie ik hem wel een trainer worden
een toptrainer

Lekker dit, echt een jongen van de club die er al van z'n zevende zit die meteen vertrekt na het eerste seizoen waarin hij zijn ware potentieel laat zien. Ik versta die fans wel.

6 april 2016 om 15:49

Ik kan ook best begrijpen dat de supporters boos zijn, maar dan slaat het nog nergens op dat hij beledigd of bedrijgd wordt. Het is maar een spelletje. Sommige 'supporters' nemen het soms veel te serieus en slaan door.

6 april 2016 om 16:37

Als jij begrijpt waarom mensen vinden dat ze het recht te hebben om anderen te bedreigen wanneer ze een beslissing nemen die je niet leuk vind, wordt het toch eens tijd voor een afspraak met een goede psycholoog.

6 april 2016 om 17:08

Ik niet, wanneer hii niet presteerd zet de vlub hem toch ook opzij. Waarom mag hij niet de keuze maken om te verbeteren.

7 april 2016 om 09:17

Jammer dat je hier achter kan staan. Frustratie bij de supporter mag en is begrijpelijk. Maar verwensingen en bedreigingen naar iemand toe begrijpen is toch wel vreemd hoor..

Heerst er dusdanig veel rivaliteit tussen Stuttgart en Wolfsburg dan? Niet dat ik mij kan herinneren in ieder geval. De beste man kiest gewoon puur voor zijn carrière. Wolfsburg is op dit moment, met de mogelijkheden die Volkswagen biedt, absoluut een stap omhoog ten opzichte van Stuttgart. Kwartfinale Champions League versus grauwe middenmoot (nog enige tijd tegen degradatie gestreden dit seizoen). Dus ik snap niet dat die personen, die zichzelf 'fan' noemen, deze man geen mooi afscheid gunnen, na jarenlange trouwe dienst. Achja, op social media reageren veel mensen nu eenmaal anders (heftiger en 'idioter` dan zij in het echt durven te doen. Geeft misschien een soort gevoel van macht/mogelijkheden of iets dergelijks. Ik weet het ook niet. Hoop dat hij het in ieder geval goed gaat doen bij Wolfsburg!

6 april 2016 om 15:42

Wolfsburg is momenteel ook niet meer dan grauwe middenmoot in Duitsland. Staan op de 8ste plek als ik het goed heb.

7 april 2016 om 14:22

Daar heb je gelijk in. Maar ik zie dit toch meer als een incident, zeker als je kijkt naar de mogelijkheden de komende jaren. Spelers als Dante, Gustavo, Draxler en Rodriguez lopen bij Stuttgart niet (meer) rond. Bovendien heeft Wolfsburg goede papieren om de halve finale van de Champions League te bereiken. Al met al lijkt Wolfsburg mij toch een stap omhoog

Als die echt een fan was zou die zijn contract verlengen zodat ze nog wat geld voor hem kregen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VfL Bochum42-14
14.FC Augsburg38-17
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
P. PervanKeeper
R. BakuVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

0 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren