‘Ik lees dat andere clubs willen dat FC Twente bloedt’

Woensdag, 6 april 2016 om 08:37Erik van Dam

FC Twente verkeert al langere tijd in financiële nood en de slechtnieuwsberichten stapelden zich het laatste jaar op. De voorzitter vertrok, zijn compagnon eveneens, er bleek gesjoemeld te zijn met contracten, er waren dubieuze betalingen aan zaakwaarnemers en er volgden waarschuwingen, boetes en puntenaftrek. Vooral dankzij Hakim Ziyech leeft FC Twente sportief gezien nog, maar de vraag is hoe de vlag er na dit seizoen bijhangt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ik hoop dat FC Twente volgend seizoen...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

176 reacties (laatste reactie door jdg84)

Het is gewoon zo dat iedereen vind dat ze gestraft meten worden. Ik zou ze laten degraderen na dit seizoen. Twente staat nergens meer voor en in sportief en finacieel opzicht zijn ze al kapot.

6 april 2016 om 08:42

sportief gezien zijn we nog helemaal niet kapot

6 april 2016 om 10:12

sportief gezien is geen enkele ploeg kapot als je lekker spelers mag kopen met geld dat je niet hebt.

6 april 2016 om 14:08

Precies! Ik heb nog nooit boodschappen meegekregen door te zeggen dat ik volgende week weer geld heb...

als ik miljoenen zou kunnen verdienen door tegen de regels in te gaan en zelf dan maar een boete krijgen van 45 duizend... Wie zou dat niet doen?

Dat mensen door al die vieze constructies steeds meer een afkeer krijgen tegen Twente is logisch! Anders clubs moeten zich wel aan alle regels houden en worden zo indirect benadeeld. Geen mens vind het leuk als iemand meer profijt heeft dan jij door zich niet aan de regels/wetten te houden terwijl jij dat wel doet/moet!

6 april 2016 om 08:54

Wat bedoel je met 'twente staat nergens meer voor'?

Sportief gaat het juist beter, dus ik snap je opmerking niet

6 april 2016 om 09:47

Omdat ze alles wat goed is moeten verkopen. Ze mogen geen Europees voetbal spelen, dat ik op sportief gebied toch een tegenslag. Ten 2de een jaar of 2 geleden speelde ze nog om het kampioenschap nu vechten ze tegen degradatie. Dan vind ik dat het op sportief gebied slechter gaat.

6 april 2016 om 10:19

Ok, jij keek dus naar het 'verre' verleden..begrijp ik nu waar jij op doelt en dan geef ik je inderdaad gelijk!

Ik kijk alleen maar terug naar vorig en dit seizoen. Ik zie het voetbal beter worden, ik zie het team (ondanks al deze tegenslagen) als een team voetballen, niet als los zand. Ik zie een team dat met een bepaalde filosofie voetbalt, dus vind ik dat het sportief beter gaat. ;-)

6 april 2016 om 10:26

Ik zie een team voetballen met spelers die ze eigenlijk niet kunnen betalen.

6 april 2016 om 10:40

Ik zie een team waarin een Ziyech speelt due nooit had mogen spelen bij FC Twente. Ik zie een team met dpelers die niet gehaald hadden mogen worden. Ik zie een club die bewust gefraudeerd heeft om zo spelers te kunnen halen terwijl het niet kon.
Feyenoord heeft in dezelfde situatue gezeten, hebben noey gefraudeerd maar alles op de nette en juiste manier opgelost, FC Twente sjoemelt sinds jaren dankzij dhr Munsterman. Als een club fraudeert en zich niet aan de regels houdt moet he niet zeuren over de consequenties.

6 april 2016 om 11:13

Aan alle bovenstaande reacties te lezen heeft Uvini dus gelijk. Iedereen wil Twente zien bloeden. Prima, zet Twente maar terug naar de 1e divisie. Met een VVV of Almere City erbij wordt de Eredivisie vast nog aantrekkelijker om naar te kijken.... Het gaat al zo super goed de laatste jaren. Ik zeg gewoon doen.

6 april 2016 om 11:55

Zoals bekend. Boete is netjes betaald en dus mag Hakim met alle plezier bij ons spelen. Ook al is hij mede door gladde praatjes van munsterman gekomen, doet daar niks aan af

6 april 2016 om 12:41

Ja, als je er zo makkelijk over denkt dan is het geen wonder dat er een torenhoge schuld is. Eerlijk ook, we weten dat het niet mag, maar ach betalen we toch even de boete.

6 april 2016 om 10:23

Ik denk dat je dan niet voor iedereen spreekt. Twente is toch al gestraft volgens mij? Bovendien is de huidige situatie waarin men zit al vervelend genoeg denk ik. Persoonlijk vind ik het erg slecht in de meeste gevallen om anderen te willen zien lijden, enorm nare eigenschap als je het mij vraagt.

Er zijn inderdaad bij Twente dingen gebeurd die niet door de beugel konden, maar voornamelijk in bestuurlijke kring, geregeld door man een paar man. En daarvoor moeten dus nu alle supporters, die hier compleet geen weet van hadden ook maar de dupe zijn? Dat vind ik een belachelijke insteek.

Ik hoop gewoon dat Twente er weer bovenop komt, ik heb zelfs erg te doen met de fans en spelers. Zo'n situatie gun je geen enkele club.

6 april 2016 om 10:47

Als supporters vonden Joop Munsterman toch zo geweldig? de supporters stonden toch als 1 man achter Joop Mubsterman. Dan moet je nu niet komen voor de supporters is het niet leuk, dat begrijp ik maar jullie verafgoden toendertijd Joop Munsterman. Voir de Feyenoord supporters waren de laatste jaren ook niet leuk en hebben ook op de blaren moeten zitten door bestuurlijke fouten. FC Twente had al eerder maatregelen moeten nemen, nu stellen ze de jaarrekening elke keer uit, nee dat is netjes naar de (kleinere) clubs die wel alles netjes doen. voir die supporters is het ook niet leuk om te weten dat FC Twente al 2 jaar meer tv gelden hebben ontvangen onterecht.

6 april 2016 om 10:56

Hoezo is het een nare eigenschap dat mensen boeven willen zien lijden? Dit is juist een van de redenen van ons strafrecht: vergelding. Dus het is geen eigenschap van iemand, het is iets wat men gewoon wil zien als iemand crimineel gedrag heeft getoond. FC Twente heeft de boel voor de gek gehouden en dus moeten ze daar voor worden gestraft. En net zoals bij het gewone strafrecht is niet iedereen het eens met de hoogte van de straf.

6 april 2016 om 11:13

Laat het duidelijk zijn dat ik niet voor Twente ben, dus met 'jullie' hoef je niet richting mij te refereren.

Dat de Twente supporters als een man achter Musterman stonden, uiteraard, iemand die een club successen bied krijgt steun, dat is een logisch gevolg. De supporters hadden toch geen weet van de zaken intern?

6 april 2016 om 11:15

'boeven'. Ik vind dat een omstreden term in dit geval. Immers wil je de schuldigen zien lijden, of in elk geval gestraft zien worden. Veel mensen willen de club Twente, diens spelers, supporters allemaal zien lijden, terwijl de gehele financiële chaos is aangericht door een handjevol mensen in bestuurlijke kring die de club nu al hebben verlaten.

Dat is bij wijze van spreken willen dat een heel land lijdt omdat er een slechte leider is geweest. Zo kun je absoluut geen recht voeren natuurlijk.

6 april 2016 om 11:55

@ Oz81

Dan ben je dus ook voorstander van eerwraak? Dit is een compleet onzinnige reactie en de club Twente mag niet boeten in sportief opzicht voor wat een handjevol mannen hebben aangericht. Gooi dan Munsterman en vd Laan achter de tralies of wat dan ook.
Ik kan slecht tegen onrechtvaardigheid, maar Twente is al dusdanig gestraft dat een nog zwaardere straf in mijn ogen ongepast is. Daarnaast is het op bestuurlijk vlak in ieder geval al opgeknapt dat de rotte appels grotendeels zijn verdwenen. Hopen dat Twente nog zwaarder wordt gestraft is nutteloos omdat je er zelf niks meer of minder om hebt. Ze moeten er gewoon voor zorgen (de Knvb en de Fifa) dat zulke praktijken gewoon verbannen worden uit het voetbal en dat het puur om voetbal gaat.

6 april 2016 om 12:37

Sorry pompebledsje. Volgens mij moet je iets voorzichtiger zijn met wat je schrijft. Eerwraak? Waar heb je het over. Echt, dit soort dingen moet je niet zomaar roepen. Je zegt dus dat de basis van het Nederlandse recht (vergelding) eerwraak is?

Volgens mij wordt het tijd dat jij de term 'eerwraak' gaat googelen en dan nog eens een reacties plaatst.

En je verdere betoog is begrijpelijk, maar niet zoals het werkt in het leven. Als bestuurders er een zooitje van maken, heeft dat (en natuurlijk helaas, want de rest kan er niets aan doen) invloed op iedereen die onder hen werkt(en). Zoals er heel veel winkels failliet gaan door slecht beleid van de directeuren. Daar kunnen de personeelsleden ook niets aan doen, maar die staan toch op straat. Dat FC Twente een bedrijf is waar heel veel mensen fan van zijn (supporters), doet niets af aan het feit dat het wel een bedrijf is waar de zaakjes op orde moeten zijn. Is dat niet het geval, volgen er straffen voor het bedrijf.

6 april 2016 om 13:40

@dejan. Je krijgt een groen randje en ik heb geen idee waarom. Natuurlijk is 'boeven' niet letterlijk, maar er is wel incorrect gehandeld. En niemand wil de spelers en supporters zien lijden. Ik heb nog niemand dat hier zien roepen. Ze willen FC Twente zien lijden door het slechte beleid dat er is gevoerd. En ja, dat dan supporters en de spelers ook lijden, is vervelend, maar wel inherent aan bedrijfsvoering.

En ja, een heel land kan lijden omdat er een slechte leider is (geweest). Dat is inderdaad feitelijk juist. Er zijn landen die sancties opgelegd krijgen, waardoor zij hun export bijvoorbeeld achteruit zien gaan en daar lijden uiteindelijk de boeren onder. Dus die vergelijking gaat manco, en dus is het mij een volkomen raadsel waarom een moderator jou een groen randje besluit te geven.

En al helemaal door de opmerking dat er 'zo geen recht kan worden gevoerd'. Zo wordt(!) recht gevoerd. Een bedrijf wordt gestraft, de mensen die er werken zijn de dupe. Dat FC Twente fans heeft, doet niets af aan het feit dat het gewoon een bedrijf is.

6 april 2016 om 14:06

Als eerste, ik weet niet eens wat een groen randje precies betekend, maar dat geheel terzijde.

Dat het misschien soms zo werkt in veel gevallen, daar heb je geheel gelijk in. Maar dat moet niet je intentie zijn. Daar doel ik ook meer op, sowieso kun je wel zeggen dat je FC Twente wil zien lijden. Maar definieer een voetbalclub eens? Zijn dat de spelers, de technische staf? Of de fans? Of de bestuurlijke staf? Ik denk dat je dat allemaal moeilijk kunt onderscheiden en dat al deze aspecten een geheel vormen als voetbalclub.

Zoals ik al aangaf bevonden de 'schuldigen' zich bij Twente in bestuurlijke kring, inmiddels zijn deze weg voor zover ik weet (?). En waarom zou je dan alsnog de gehele club verder zien willen lijden? Terwijl dit dus ook, eigenlijk in het grootste percentage, mensen treft die geen schuld hebben. Ik heb liever dat de schuldigen worden bestraft, maar deze hebben het zinkende schip al verlaten.

Twente nu als geheel verder zien willen lijden lost niets op, en zulke verwensingen komen enkel voort uit wrok, haat en nijd gericht op compleet verkeerde personen. En iedereen staat natuurlijk vrij te vinden wat hij wil, maar ik kan mij bij zulke negatieve verwensingen niet aansluiten. Ook al heb ik niets met de club Twente zelf, ik wens hen wel het beste toe en hoop dat men zo snel mogelijk uit deze benarde situatie komt.

6 april 2016 om 15:06

Het wordt tijd dat jij begrijpend lezen gaat leren toepassen. Je verdraait mijn woorden dusdanig dat mij duidelijk wordt dat je niet begrijpt waar ik het over heb. Als je de term vergelding gebruikt, dan hoort eerwraak daar ook in thuis en jij zegt dat vergelding de reden is van onze samenleving. Vandaar ook het vraagteken...
Vergelding is altijd subjectief en de straf is geweest. Sommigen vinden het genoeg en anderen niet. De mensen die het aangericht hebben zijn vertrokken, maar dan moet de club nog steeds gestraft worden? Pak de daders aan in dit geval.
Verder kan ik me aansluiten bij wat dejan zegt. Volgens mij gaat jouw leven gewoon door als Twente niet gestraft wordt, of wel dan?

6 april 2016 om 17:00

Het wordt tijd dat jij begrijpend lezen gaat toepassen, Pompebledsje. Je hebt kennelijk nog geen idee wat eerwraak is. Geeft niets, maar einde discussie.

6 april 2016 om 17:04

@dejan. Een voetbalclub is een bedrijf dat zijn zaken op orde moet hebben. Niet meer en niet minder. Dat dit bedrijf fans heeft, staat los van het feit dat het een bedrijf is. Dat de vorige bestuurders er een zooitje van hebben gemaakt, staat los van of ze er nog wel of niet zitten. Het bedrijf is niet gezond en heeft de bedrijfsvoering op een illegale manier gedaan. Dat de mensen die er nu zitten daar niets mee te maken hebben, is pure pech en jammer, maar zo werkt het nu eenmaal. Het bedrijf is niet gezond, heeft op een illegale manier dingen aangepakt en dient dus te worden gestraft. Hoe en waarmee, daar ga ik niet over.

6 april 2016 om 10:56

Persoonlijk vind ik dat er een straf op moet komen te staan, die in proportie is met de overtreding.
Je kan een fout maken, maar die proberen te verdoeken, goedpraten, weggaan, nieuw iemand erin, en die gaat dan ook nog eens verdoeken wat er fout is gegaan...
dan probeer je mensen er in te luizen.

Het is heel erg naar voor Twente, absoluut. Maar ongeacht de club, zou ik degradatie terecht vinden. Twente is groot zat, pak je straf, jaartje jupiler league en dan jaar daarna gewoon weer terug met een schone lei. Het blijven vasthouden aan oplossingen, terwijl het probleem daarvoor te diep zit.

Als Twente zijnde, zou ik het zelfs aanbieden als oplossing. Wij hebben deze problemen opgebouwd de laatste jaren en daarna is er nog veel te veel mis gegaan. Wij nemen onze straf en vragen hulp bij het oplossen van de ontstane problemen. Ja je gooit een jaar weg, maar je begint wel volledig met een schone lei en je kan sportief bouwen aan een toekomst die je dan ook werkelijk verdiend.

Maarja, mijn mening als moraalridder misschien

6 april 2016 om 12:09

Twente is groot zat?
Iedereen die een beetje logisch kan nadenken weet dat je niet met een uitgaven patroon van 30 a 35 miljoen in de JL kan spelen, stel dat ze met heel veel extra bezuinigingen daar zo'n 5 a 10 miljoen vanaf kunnen krijgen, dan nog zit je op een veel te hoog uitgavenpatroon.
De inkomsten in de JL zijn te verwaarlozen, dat red je waarschijnlijk al niet als je voor de rest niet heel veel schulden heb, laat staan met de schuldenlast die Twente heeft..

Prima dat je wilt dat Twente wordt opgedoekt, is misschien ook nog terecht ook, maar zeg dat dan ook eerlijk.

7 april 2016 om 11:18

Misschien kan jij inloggen onder mijn naam, aangezien je toch weet wat ik wil of niet. Ik vind niet dat een volledige club moet leiden onder het wanbeleid van een aantal. Dus de club opdoeken zou het laatste zijn.

Proflicentie intrekken is een reële straf als het zo doorgaat. Volgens mij is mijn idee minder erg toch?

Garantstelling van Gemeente haalt Twente voor een groot deel uit de schulden. Verkoop van bepaalde 'dure' spelers, levert geld op en zorgt tegelijkertijd voor een minder uitgave. De kosten van de garantstelling zal betekenen dat er huur betaald moet worden voor het stadion, maar die kosten liggen lager dan het zelf in de hand houden. Als je deze straf neemt, dan kan je met een meerjarenplan komen. Een mogelijkheid die je nu niet meer krijgt. Als je je licentie kwijtraakt, dan is het over.

Tja. Lijkt me niet meer dan logisch dat wanneer er vals wordt gespeeld hier tegen op wordt getreden. Andere clubs zijn hier immers de dupe van. Denk bijvoorbeeld aan Ziyech. Als Twente zich aan de regels had gehouden (ze hadden hem helemaal niet mogen halen, zonder toestemming) had hij nu bij Feyenoord gespeeld. Als Twente zich aan de regels had gehouden waren ze op zeker minder hoog geeindigd in al die jaren. Dat kost andere clubs europees voetbal, het kost ze TV-inkomsten etc. Daarom: weg uit de Eredivisie, op de blaren zitten en over een paar jaar sterker terugkomen. Neem Rangers maar als voorbeeld.

6 april 2016 om 08:51

Voor de kwestie Ziyech is men al gestraft. (Ook al stelde dat niet veel voor) En jij snapt ook wel dat het voor Rangers een stuk makkelijker is dan voor een Twente. Rangers heeft qua naam en de terugkeer van de Old Firm derby veel meer belang voor sponsoren en een eventuele financiële injectie. Dus vind ik die vergelijking niet helemaal fair. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

6 april 2016 om 09:24

@gunnerfct
Dat is makkelijk redeneren dat de kwestie Zyiech niet veel voorstelt. Men heeft bewust de feiten verdraait om deze speler te kunnen kopen en bewust een boete daarvoor gepakt. Dat is willens en wetens misleiding en frauduleus. Ik vind dat dat wel degelijk wat voorstelt.

6 april 2016 om 10:14

@Nico
Of ik heb het verkeerd in mijn post staan, of je begrijpt mij verkeerd. Ik bedoel te zeggen dat men voor de kwestie Ziyech is gestraft, boete geloof ik. En dat de straf niet veel voorstelde.

6 april 2016 om 10:49

@ Gunnerfct
Totaal on-argument natuurlijk. Het lijkt me niet dat het uit zou moeten maken hoe makkelijk het is voor een club om terug te komen hoe zwaar de straf zou moeten zijn.

On:
Ik snap dat er mensen zijn die twente heel zwaar willen straffen. Ze hebben zeer fout gehandeld en in zekere zin vals gespeeld. Ik zie echter het nut van zware straffen niet zo. Wie help je er mee? Als je Twente laat degraderen dan zitten denk ik vooral de spelers (wellicht hebben die een degradatie clausule) en de supporters er mee. Juist de twee groepen die dit niet veroorzaakt hebben noch verantwoordelijk zijn.

Het doet me een beetje denken aan het verschil in rechtssystemen in West Europa en de VS. In de VS geven ze mensen gevangenisstraffen om ze uit de maatschappij te halen. En in Europa om te voorkomen dat ze nog een keer de fout in gaan. Voor beide is wat te zeggen.
Ik ben persoonlijk meer van het mild straffen omdat ik betwijfel dat Twente nog een keer zo'n fout zal maken en dit ook wel genoeg andere clubs afschrikt.

Heeft Twente trouwens al de oud bestuurders aangeklaagd wegens wanbeleid. Dat kan namelijk gewoon in Nederland.

6 april 2016 om 11:33

@lemet
Is ook geen argument, ik zeg dat ik het een andere situatie is. Dat is iets heel anders.

6 april 2016 om 09:14

Niet alleen de Rangers...ook Juventus. Als Ajax of PSV dit had gedaan, waren ze ook gedegradeerd. Dan is de sympathie die Twente nu krijgt ver te zoeken.

Althans, dat gevoel heb ik....telkens punten aftrek, is veel te makkelijk. Het houdt een x op en volgens mij als het 1 en andere weer niet klopt 1 Mei, dan gaan ze volgens mij wel meteen degraderen.

6 april 2016 om 09:25

Telkens punten aftrek is dan blijkbaar de straf die er voor staat. Dan zou je de KNVB aan moeten kijken , die deelt ze uit. Wie is het Nederlandse publiek dat om te zeggen dat dot te mild is.

6 april 2016 om 09:34

Volgens mij is het Nederlandse publiek toch echt de belangrijkste stakeholder van de KNVB.

6 april 2016 om 09:38

Dat heeft de KNVB niet goed naar het publiek geluisterd. Als ik jou goed begrijp.

6 april 2016 om 09:48

Fairplay1

Sympathie? Ik voel weinig sympathie, maar die kan me ook gestolen worden.
Wacht 1 mei maar even af, misschien dat we dan alsnog de licentie verliezen.

De strafmaat is in Nederland bij de Knvb kennelijk niet zo sterk, daar hebben we ook in Twente geen invloed op.

6 april 2016 om 09:49

Puntenaftrek als straf voor vergrijp is logisch. Dat dit in aparte seizoenen gebeurd is dat niet. Wanneer ze een totaal van bijvoorbeeld 20 punten in mindering zouden krijgen, had het er heel anders uitgezien. Ook het feit dat Ziyech speelgerechtigd is, is op z'n minst opmerkelijk te noemen.

6 april 2016 om 12:50

@deeniz: Waarom is dat niet logisch? Het gaat er toch om waarvoor die puntenaftrek is gegeven? Als die aftrek is gegeven voor een vergrijp welke niet direct gerelateerd is aan het voetballen (zoals bijvoorbeeld het niet voldoen aan het plan van aanpak) dan is het in mijn ogen volstrekt normaal dat dit in verschillende seizoenen kan gebeuren.

De Knvb Licentiecommissie heeft die mening ook en vandaar dat artikel 11 lid 9 van het Licentiereglement ook uitdrukkelijk aangeeft (bij letter b) dat er telkens drie wedstrijdpunten aftrek kunnen worden opgelegd (en nu komt het....) tot maximaal negen wedstrijdpunten per seizoen!

Indien de aftrek gegeven zou zijn vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler dan ben ik het wel met je eens: die aftrek zou plaats moeten vinden in het seizoen waar de wedstrijd betrekking op heeft. Of dit ook zo geregeld is, weet ik niet.

6 april 2016 om 10:28

Betreft Ziyech: dan had hij nu bij Feyenoord gespeeld. Dat is een zeer ongegronde aanname. Ziyech heeft zelf aangegeven dat hij voor Twente koos omdat die hem op de tien wilden uitspelen, hem die belofte deden. En Feyenoord daarentegen hem op veel meer plekken wilden gebruiken. Het is niet zo dat hij daar ineens mee akkoord was gegaan als Twente er niet was geweest.

Echter gok ik dat jij voor Feyenoord bent en daarom niet helemaal objectief over deze situatie oordeelt omdat je misschien het gevoel hebt dat 'jouw' club onrecht is toegedaan. Maar volgens mij heeft dat er weinig mee te maken.

6 april 2016 om 11:03

Ziyech wou niet eens naar Feyenoord. Rutten wou hem niet op zijn gewenste positie laten spelen... weer een fabel ontzenuwd.

6 april 2016 om 11:17

Twente mocht geen speler kopen maar hebben dit wel gedaan en daarvoor een boete geaccepteerd. Dus als twente zich niet voor deze speler had ingezet dan had ziyech waarschijnlijk bij Feyenoord gespeelt.

Maar als bestaat niet.

Toch niet gek dat men graag ziet dat Twente gestraft wordt? Ze hebben jarenlang de boel lopen bedonderen en daarmee de rest ernstig benadeeld.

6 april 2016 om 09:10

Het tweede Doyen contract was strafbaar, maar daar heeft de rest van de eredivisie toch geen nadeel van? Dat Doyen inspraak had op het beleid van Twente. Twente heeft dat moeten afkopen en dat is ze heel duur kommen te staan. Een verzwegen tweede betalingstermijn voor Tadic heeft niet gemaakt dat Twente toestemming kreeg om Ziyech te kopen. Dat mochten ze al niet maar deden ze toch en zijn daarvoor conform de regels gestraft.
Twente zit in de hoek waar klappen vallen en de rest ruikt bloed. De een zijn dood is de ander zijn brood denken velen.

6 april 2016 om 09:29

Je weet heel goed dat wat jij nu op noemt nog geen fractie is van de ongein die Twente heeft uitgehaald. Twente heeft zichzelf in de hoek, waar de klappen vallen, ingewerkt dus de slachtofferrol past hun niet.

6 april 2016 om 09:37

Zonder de Doyen-contracten (maar ook bv. het contract met het bedrijf van die Mexicaanse drugsbaas voor Corona) had Twente de spelers in kwestie nooit kunnen halen/betalen.
Er is dus wel degelijk sprake van het benadelen van andere clubs.

Was het Tadic contract wel eerlijk richting Knvb gecommuniceerd, en was vooraf wel toestemming gevraagd voor het halen van Ziyech (zoals andere clubs ook netjes doen) dan had hij nooit bij Twente gespeeld.

Om kort te gaan: had Twente het volgens de regels gespeeld (en bovenal volgens het budget dat ze daadwerkelijk ter beschikking hadden) had er heel een andere selectie gestaan. Uiteindelijk spreek je dus over competitievervalsing.

6 april 2016 om 09:39

Ik denk dat de 4 gedwongen opgestapte bestuursleden dit wel hebben zien aankomen. Het is nog steeds niet duidelijk wie gelekt heeft en de vuile was heeft buiten gehangen.
Fc Twente kan best wel eens het slachtoffer worden van een gedwongen verkoop aan de schuldeisers. ( waaronder deze 4 lieden) Een 100% Feyenoord constructie.

6 april 2016 om 10:08

@ kwakzalvers; Ja, en als LvG weer 100 miljoen voor de volgende transferperiode ter beschikking krijgt bij Manu om spelers te halen is dat bevoordelen van andere clubs? Tuurlijk, omdat die weer ''boven de markt'' transferprijzen ontvangen. En wat voor constructies daar allemaal achter zitten?

Jij denkt dat makelaars alleen bij het schatrijke FC Twente secundaire betalingen ontvangen en in de overige voetbalwereld, waar men duidelijk armer is, wel zuiver wordt gehonoreerd?

Competitievervalsing? Hebben en gehad is geweest zei men bij mij thuis altijd...

6 april 2016 om 10:19

@vierdag Natuurlijk heeft de rest vd eredivsie wel nadeel gehad van dat vage Doyen contract!! Waarom denk je dat Twente dat afsloot, om er zelf geen financieel en sportief voordeel uit te halen, door betere spelers te halen??! Dus andere clubs zijn hier wel degelijk Direct door benadeeld.

En zonder al die vage constructies zou Twente hoogstwaarschijnlijk niet eens in de positie geweest, zowel sportief als financieel, om Ziyech te verleiden om naar Enschede te komen.

En nu zal Twente ook nog eens flink gaan cashen met Ziyech, allemaal heel dubieus.

Twente moet gewoon terug worden gezet naar de Eerste divisie, Punt.

6 april 2016 om 11:08

Twente heeft geen spelers gekocht met het geld van Doyen. Er is een gat in de liquiditeit mee gedicht.

6 april 2016 om 11:22

@therock11....en waarom was dat gat onstaan denk je?!!! Juist ja..door transfers die ze niet eigenlijk niet konden doen!!

6 april 2016 om 12:10

Door de bouw van een stadion met versnelde aflossing, ik meen me iets te herinneren van het instorten van een dak (met dodelijke slachtoffers) etc. Denk je dat die dingen ook niet meespeelden? Het is natuurlijk wel een geval van 'eigen schuld, dikke bult'.

Kijk, Twente heeft niet correct gehandeld, om maar een understatement te gebruiken. Het is ook niet meer dan logisch dat men bloed ruikt (ik snap die verontwaardiging van Uvini ook niet), echter is het moeilijk bij de feiten te blijven voor de meesten. Voor- en tegenstanders kijken misschien wel naar de feiten, maar geven allen hun eigen draai er aan. Dat noem ik niet discussiëren, maar een slap aftreksel van een betoog (tegen het propaganda aan), iets wat de meesten op het voortgezet onderwijs al beter hebben moeten doen voor een voldoende met Nederlands.. (nogmaals, voor- en tegenstanders)

Ik hou wel van een beetje discussie, maar iedereen met een beetje inzicht weet dat de Knvb voor 1 mei sowieso geen beslissingen gaat nemen, dus dat we tot dan ook met z'n allen over en weer aan het raaskallen zijn. Bereid je vast voor, tussen 1 mei en de uiteindelijke beoordeling (dit kan gerust meer dan een week duren) gaat er nog veel meer aan speculatie rond. De bom barst vanzelf aangezien de licentiecommissie sowieso de helft van het land tegen zich in het harnas jaagt. Degradatie, intrekken van de licentie, puntenaftrek, enorme boetes, wat er ook zal komen, er zullen meer mensen teleurgesteld dan opgelucht zijn.

6 april 2016 om 14:17

Transfers kunnen er zeer velen niet doen.er zit een rizico aan. De gok van de dood of gladiolen. Vervolgens bij de gemeente aankloppen op jaarlijkse basis. Dan wel het stadion is te klein of de huur te hoog om miskleunen te verbergen.
Was Ziyech een flop werd Twente hard uit gelachen. Nu wil een ieder de kop van Twente zien rollen omdat Ziyech slaagt..
Twente heeft Ziyech zonder Knvb toestemming binnen gehaald . Daar is Twente voor bestraft door de Knvb.
Wat wil je nu? Weer Twente straffen omdat Ziyecht een goede speller blijkt?

FC Twente moet in ieder geval gestraft worden (wat ook al is gebeurd). Dit is niet meer dan terecht, hoe stom het ook is voor zo'n club en de supporters. Echter, doe je dit niet, dan voelen andere clubs ook de verleiding om op deze onjuiste manier te werk te gaan. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Als je iets niet volgens de regels doet, hoor je een straf te krijgen.

Ik snap dat velen vinden dat Twente gestraft moet worden. En dat zou ook terecht zijn. Dat mensen Twente graag zien degraderen snap ik minder, ik hoop dat alles voor 1 mei alsnog im orde is en volgend jaar gewoon in de Eredivisie speelt.

6 april 2016 om 08:53

Sterker nog, ik hoop werkelijk dat men de licentie intrekt van deze club. Iemand die doping gebruikt wordt jaren geschorst. Dat beetje doping heeft minimale invloed op de prestaties. Door het handelen van Twente hebben ze veel meer meer invloed uitgeoefend op de prestaties en ze hebben het Nederlands voetbal in diskrediet gebracht. Van mij mag de stekker eruit, start maar opnieuw als amateur en probeer je op te werken.

6 april 2016 om 08:57

Met het innemen van deze stelling, zeg je dus ook dat gezien de wantoestanden bij de Fifa (vanochtend nog gelezen dat Nederland het geld van haar bid terug wil eisen omdat het toch al bekend was dat wij geen kans maakten) deze organisatie ook maar opgedoekt moet worden?

Ik ben van mening dat de huidige organisatie op zijn minst niet gestraft meer dient te worden. Zij doen er immers Alles aan om schoon schip te maken. Met het nog meer straffen worden de verkeerden gestraft

6 april 2016 om 09:09

Deel jij de mening niet dan, dat de fifa maar moet blijven bestaan? Volgens mij is het zelfs al geopperd om de fifa op te doeken en een eigen bond op te richten. Goed plan, steun ik 100% inderdaad

6 april 2016 om 09:11

@Robinho
Jij hebt helemaal gelijk, als je doping gebruikt wordt je ook jaren geschorst. Maar alleen de persoon in kwestie. Niet het hele peloton! Als jij die vergelijking maakt doe ik het ook, straf alleen de dopinggebruiker ( munsterman en co) en niet het peloton (Fc Twente)

6 april 2016 om 09:14

Helemaal mee eens. Ik heb het niet over dat de hele eredivisie gestraft moet worden (peloton) maar alleen het team dat de 'doping' gebruikt heeft (Twente)

6 april 2016 om 09:19

@robinjo
Zo kun je door blijven gaan, maar jij snapt wat ik bedoel. De rotte appels zijn er uit bij Twente en men is bezig om schoon schip te maken. Of dit voldoende zal zijn om de licentie te behouden gaan we op 1 mei zien. Laten we voor de supporters en de eredivisie hopen dat men erin blijft.

6 april 2016 om 09:21

Ik snap wat jij bedoeld. De rotte appels zijn eruit dus verder niet zeuren. De supporters hebben er niet om gevraagd natuurlijk. Dat hadden ze in Roosendaal, Veendam en Haarlem ook niet namelijk.

6 april 2016 om 09:24

Je bent het helemaal niet eens met hetgeen Gunnerfct zegt, zet het dan ook niet in je post. ;-)

Overigens ben ik het wel eens met Gunnerfct, straf degene(n) die schuldig zijn, die willens en wetens de boel hebben geflest.

6 april 2016 om 09:28

Hartstikke fijn dat je het ermee eens bent. Dat is uw volste recht en geheel logisch gezien het feit dat u Twente supporter bent.

6 april 2016 om 09:29

@nu1969
Jouw vergelijking met de Fifa raakt kant noch wal. Dat is een overkoepelende organisatie met een gekozen bestuur, die organiseert, toezicht houdt, straft etc. De bestuurders van de Fifa hebben zich verrijkt door aannemen van smeergelden, corruptie etc. FC Twente is deelnemer aan een competitie en de bestuurders daarvan hebben zich niet verrijkt maar ten koste van de andere deelnemers aan deze competitie een verkeerde voorstelling van zaken gegeven, frauduleus gehandeld enz. De positie is dus heel verschillend. Een organisatie als Fifa zal altijd nodig zijn (ik zeg niet Fifa maar een vergelijkbare organisatie) en een club als FC Twente kan prima gemist worden.

6 april 2016 om 09:43

Als een drugsbaron besluit het rechte pad op te gaan, mag hij dan het verdiende geld en z'n boot en de ferrari's voor de deur houden? Hij heeft immers 4 keer 40 uur taakstraf en een boete van 10.000 euro gehad? Volgens mij is dat hoe veel mensen er tegenaan kijken. Nee hij hoeft niet de doodstraf te krijgen.

Twente heeft het voordeel qua tv gelden, het voordeel van een speler als Ziyech, die men eigenlijk nooit had kunnen halen en dat benadeelt zowel de clubs bovenin de ranglijst als die onderin. Hoe wordt dat gecompenseerd?

6 april 2016 om 09:44

Gunnerfct. wat je beweert klopt niet helemaal.
Ook bij het wielrennen kan een ploeg zijn licentie kwijtraken als er meerdere doping(dus fraude) gevallen zijn.
1x doping kan geen kwaad en kan worden afgedaan als een "incident"
Meerdere keren doping wijst naar een structureel misbruik en zal de ploeg ook straffen.

6 april 2016 om 10:22

@gunnerfct...prima, jij zegt dus dat Twente niet mag worden gestraft voor de overtredingen van bestuurders.

Maar dan mogen ze dus ook niet worden beloond voor die overtredingen, dus gen transfer inkomsten voor Ziyech bijvoorbeeld..of ben je zo selectief dat je dat wel prima vindt?

6 april 2016 om 10:24

Ben ik het niet mee eens Nico50. Doe je iets willens en wetens fout, ben je fout en dien je gestraft te worden, in welke organisatie(structuur) dan ook. Pak de mensen aan die hier verantwoordelijk voor zijn....niet de organisatie. Immers zullen er ook mensen binnen die organisatie zijn die hier part noch deel aan hebben gehad en niet de dupe moeten worden van de daden van een ander.

6 april 2016 om 10:33

Daar hebben ze technisch gezien wel om gevraagd. Heb je de bezoekersaantallen gezien bij enkele van die clubs? Om te huilen gewoon...

6 april 2016 om 11:00

@nu1969
Dat is toch ook gebeurd bij de Fifa, zie onder meer de schorsing van Platini en Blatter. Een organisatie als Fifa moet echter blijven bestaan omdat dat een koepelorganisatie is en je niet zonder kunt. Dat geldt zeker niet voor FC Twente. De mensen, die zoals jij het zegt, niet verantwoordelijk zijn, hebben wel meegeprofiteerd van deze oplichting dus is het normaal dat de hele club wordt gestraft.

6 april 2016 om 11:09

Tja Nu1969. Zo werkt dat nu eenmaal. Als je de verkeerde mensen voor de groep zet, kunnen de anderen, die hier niet om hebben gevraagd, de dupe zijn. Net zoals bij de VenD. Als je de verkeerde bestuurders hebt, ga je failliet. En dan kan het personeel er niets aan doen, ze moeten toch werkloos thuis zitten.

6 april 2016 om 11:10

@ Ricardo
De bestuurders hadden individueel gestraft moeten worden en/of hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Nu dit niet gebeurt is de straf op Twente een logisch gevolg. Daarbij komt natuurlijk dat Twente een boete heeft moeten betalen betreft de ziyech transfer. En zij zullen niet de gehele transfersom ontvangen.

6 april 2016 om 11:14

@nico50...als je t zover wilt doortrekken...haal dan ook het WK 2018 maar weg bij Rusland en bepaal opnieuw een organiserend land. Speel dan ook maar het EK of WK over in die landen die met fraude dit mochten organiseren.

Ergens moet je een grens trekken en kijken naar wat men als organisatie eraan doet om alles te herstellen. Bij de Fifa is dat o.a. het schorsen van Blattler en Platini geweest, de organisatie zelf is buiten schot gebleven. Bij een ministerie die telkens blundert haal je de verantwoordelijke minister weg, het ministerie blijft bestaan.

Maar goed..je hebt jouw mening (en gelukkig mag dat in dit land) en ik de mijne...we zullen t daar nooit eens over worden.

6 april 2016 om 11:16

Nu1969

Het bestuur had toen het vertrouwen. Ze stonden dus in voor de organisatie van fc Twente. Alle handelingen die toen gedaan zijn, zijn dus ook gedaan met de naam fc Twente. Naar mijn mening kan de organisatie (ook met andere leden) daar nu dan zwaar voor gestraft worden.

Mijn mening over de strafmaat laat ik graag in het midden.

6 april 2016 om 11:17

Niet de leverancier en de gebruiker door elkaar halen. Twente was de doping gebruiker.
Financieel wanbeheer, op te grote voet geleefd en de boel bedonderd. Er zijn clubs voor minder hun licentie kwijtgeraakt.

Gewoon naar de JL en dan met een goede organisatie en zonder een financieel wanbeleid weer de weg terug zien te vinden.

6 april 2016 om 09:31

@nac72
Dat lees ik hier vaker, maar dat kan helemaal niet. Het is de licentie intrekken of niet en dan ga je dus terug naar de hoofdklasse amateurs (in het beste geval)

Wat mij betreft hoeft Twente niet te verdwijnen, liever niet zelfs.
Dat er met veel leedvermaak gekeken wordt naar de ellende die zich in Enschede afspeelt is niet zo raar vindt ik. Er werd bij Twente door bestuurders en supporters ook erg hard op de borst getrommeld en iedereen moest weten hoe goed Twente het wel deed en hoe sociaal betrokken Munsterman en z'n vrienden wel waren. Uiteindelijk blijkt het voornamelijk een grote luchtbel geweest te zijn, en waren de ego's van de bestuurders groter dan het gevoel voor de club Twente.
Ik hoop dat Twente er weer boven op komt en over een aantal jaar weer mee doet in de (sub) top van de eredivisie, voorlopig kan ik het niet laten af en toe te glimlachen als blijkt dat de gifbeker nog niet helemaal blijkt leeg te zijn.....

NAC is ook een grote club en die zijn door wanbeleid ook gewoon gedegradeerd. Terwijl de eredivisie beter af is met een sterk NAC dan met pakweg Excelsior. Maar zo werkt het niet.

6 april 2016 om 09:34

Jij slaat de spijker op z'n kop. Terug naar de JL zou een sterk signaal geven naar andere clubs.

6 april 2016 om 10:34

Klopt, maar dan moet er wel een dergelijk vergrijp zijn gepleegd die deze strafmaat toestaat. Tot op heden is dit nog niet gebeurt. Alles valt en staat met het crediteuren akkoord.

Ik vindt het erg dat er bij de top bij twente zon stomme mensen zitten die de club zo in diep water hebben gebracht. Ik zie ze graag blijven in de eredivisie, en kan niet geloven dat er clubs zijn die willen dat twente eruit vliegt. Maar wanneer ze het niet op tijd in orde krijgen vindt ik het wel terecht dat er die straf komt, omdat het niet eerlijk zou zijn naar andere clubs zijn die ook deze weg hebben bewandeld en er uit zijn gevlogen in de eredivie en de jupiler leage

Ik denk dat bijna niemand het FC Twente gunt dat ze zwaar worden gestraft maar als een club zo veel, vaak en langdurig fraudeert past niks anders dan een hele zware straf. Als hier niet heel hard tegen opgetreden wordt, is het een vrijbrief voor andere clubs om ook op deze manier te frauderen.

Daarnaast zou er een herverdeling van de tv-gelden moeten komen. FC Twente had hun hoge positie te danken aan fraude en dit moet dus hersteld worden.

Ook ik vind het sneu voor alle FC Twente supporters maar je kunt niet afzien van vervolging op basis van het argument dat FC Twente een van de grootste clubs van Nederland is.

6 april 2016 om 09:04

Ik gun het ze van harte in diezelfde zin dat jij het gepast vind. Twente heeft de regels aan de laars gelapt en is mede daardoor zo groot geworden als ze nu zijn. Waren al die supporters en al dat aanzien er wel geweest als dat kampioenschap, dat grote stadion en die onbetaalbare spelers er niet waren geweest? Gooi ze maar onderin de voetbalpiramide, zullen we zien wat er overblijft van die "1 van de grootste clubs". Ik gun het ze van harte dat het stadion dan nog blijft volstromen, maar ik heb er zo mijn twijfels over.

6 april 2016 om 10:26

Vandaag voor het eerst op VZ?
Denk dat zo'n 70 a 80% hoopt dat Twente opgedoekt wordt, de helft daarvan komt daar gewoon eerlijk voor uit en de andere helft vindt dat ze moeten degraderen.
En dan weten ze ook dat Twente dan kapot gaat, maar kunnen ze zeggen, ja maar dat wilde ik niet, beetje zoals Pontius Pilatus, ik was mijn handen in onschuld.
Iedereen die logisch kan nadenken weet dat je niet met een uitgaven patroon van 30 a 35 miljoen in de JL kan spelen, stel dat ze met heel veel extra bezuinigingen daar zo'n 5 a 10 miljoen vanaf kunnen krijgen, dan nog zit je op een veel te hoog uitgavenpatroon.de inkomsten zijn daar te verwaarlozen, dat red je waarschijnlijk al niet als je voor de rest niet heel veel schulden heb, laat staan met de schuldenlast die Twente heeft.

Persoonlijk heb ik dan meer sympathie voor de eerste groep, niet dat ze mijn standpunt delen, maar die zijn tenminste nog eerlijk

“als we deze ploeg nog een jaar bij elkaar zouden houden, zijn we nog tot veel verrassingen in staat.”
Het lijkt of Uvini de situatie bij FC Twente nog niet helemaal heeft meegekregen.

6 april 2016 om 11:18

Of VZ laat weer eens een gedeelte weg

Dit is de oorspronkelijke tekst

" Ik weet dat het niet gaat gebeuren. Maar als we deze ploeg nog een jaar bij elkaar zouden houden, zijn we nog tot veel verrassingen in staat.''

Twente hoort gewoon gestraft te worden, laat daar geen misverstanden over bestaan.

Echter is de vraag op welke manier.

We zijn nu zover in het seizoen dat je moeilijk kan zeggen dat ze nu, 5 wedstrijden voor het einde van het seizoen, hun licentie moeten inleveren. Als je de licentie van Twente in moet nemen, dan maar aan het einde van het seizoen. Drie punten aftrek is daarom een goede oplossing geweest.

Ik vind het alleen sneu voor de onschuldige mensen bij Fctwente die nu gestraft worden voor de mannen die hebben gezorgd voor deze waanzinnige puinhoop.

6 april 2016 om 09:47

Ik vraag me af of je dezelfde mening was toegedaan als PSV 2x van Twente had verloren en Ajax 2x gewonnen.

6 april 2016 om 09:58

Ja dat denk ik wel. Ik denk dat het als Ajacied ook niet prettig voelt om op die manier kampioen te worden. Stel Ajax laat nog punten liggen en PSV loopt dus 3 punten in, maar vanwege het intrekken van Twente blijft Ajax 1e en wordt het kampioen.

Kan me voorstellen dat je liever op de 'terechte' manier kampioen wilt worden dan op zo'n manier.

6 april 2016 om 10:10

Ik vind ook dat ze in ieder geval de competitie af moeten maken hoor. In ieder geval gebruik je goede argumenten. En inderdaad, ik zou niet kampioen willen worden doordat een ander team er uit wordt gehaald, maar goed, mijn team is geen kampioenskandidaat.

Munsterman en co gewoon die megaboetes geven en een paar jaartjes laten brommen. Dan leren ze het snel genoeg af. Twente mag van mij in de Eredivisie blijven.

6 april 2016 om 12:19

Welke megaboetes? Twente moet munsterman en co eerst nog terug betalen.

6 april 2016 om 13:41

Hahaha Thiago lekker makkelijk gedacht. Twente moet met hun een akkoord treffen omtrent terugbetaling.

Het is een echt Nederlandse eigenschap om het braafste jongetje van de klas te zijn. Kijk maar naar de politiek. Ik denk dat men in de landen om ons heen denkt : Waar gaat dit over? Ik hoop voor de eredivisie echt dat Fctwente blijft bestaan.

6 april 2016 om 09:10

Dus aan je reactie te lezen vind jij het vrij normaal wat er allemaal is gebeurd bij je club?

6 april 2016 om 09:39

Nee natuurlijk niet. De club is verantwoordelijk voor deze ellende, en moet zeker op de blaren zitten. Maar het gros van de reacties bulkt van de frustratie dat Twente een keer kampioen is geworden, terwijl dit voor alle mafia praktijken was. Wat schiet de eredivisie er mee op als een club met zo'n achterban kapot gaat? We zullen zien wat er gebeurt. Als we failliet gaan, dan wens alle mensen hier daar veel plezier van.

6 april 2016 om 09:42

Oh ja.. jaja, wat Twente heeft gedaan is ook echt normaal wil je zeggen?

6 april 2016 om 13:46

Nee gros vindt dat jullie in de waan hebben geleefd bij de top 3 te horen. Veren in de kont van Munsterman stoppen terwijl hij zakelijk bezig was met de boel te bedonderen. Vervolgens lopen jullie hier te janken dat 9 vd 10 jullie wil zien bloeden. Ik zeg niet dat die fraudes etc jullie schuld is, maar het is jullie club toch? Neem je verantwoording als supporter en blijf achter je club staan en wijs niet naar andere.

Andere mensen roepen maar dingen om zelf beter te voelen. Maar hoe gaat het bij jullie club er wel niet aan toe m? Ik weet zeker dat daar ook genoeg dingen die niet deugen.

6 april 2016 om 09:12

Clubs die zulke domme stappen ook maken worden vroeg of laat ook aangepakt. Twente heeft gewoon hele domme dingen gedaan en zal daar het boetekleed voor moeten aantrekken.

6 april 2016 om 09:19

Ik zou het heel groot vinden van de FC Twente supporters om NIET met de vingers naar andere clubs te wijzen.
Het FC Twente zelf die dit veroorzaakt heeft en andere clubs benadeeld.
Jullie (in woorden ) groot in het winnen.
Wees dan ook groot in het verliezen.

Kan me nog goed herinneren dat Twente-supporters een doek hadden gemaakt met ''faillietesse'' refererend naar het geld dat Vitesse toentertijd miste. Ook toen het slecht ging met Vitesse onder Merab Jordania waren het de Twente-supporters die daar wel een doekje voor wisten te maken om dat maar is te benadrukken.

Twente is een prachtige club en ik gun ze meer maar in deze situatie was er niemand geweest die het voor ons vervelend had gevonden. Iets met wie het laatst lacht...... was het toch? Laten we hopen dat Twente erboven op komt maar ik zou het niet erg vinden als het niet zo is. Overigens zouden de meeste clubs allang de licentie kwijt zijn in dezelfde situatie.

6 april 2016 om 09:29

Je begrijpt toch hopelijk wel dat elke club zo iets doet en dat juist die dingen horen bij rivaliteit in de voetbal wereld. WE zijn ons zeker bewust dat we de bal terugkrijgen, mochten we er nog zijn volgend jaar. Maar dit hoort bij sportieve rivaliteit. Anders dan vroeger, toen regelmatig de ME nog het stadion in moest omdat men zo nodig ff wilde knokken.

6 april 2016 om 09:53

Natuurlijk begrijp ik dat. Het hoort er inderdaad ook bij, maar toch voel je als supporter van Vitesse altijd en overal een soort van afgunst. Dat Twente dat nu ook over zich heen krijgt is daar een logisch vervolg van. Hoe jammer dat ook is. Mijn mening is namelijk dat zowel FC Twente als Vitesse een verrijking kunnen zijn voor de Eredivisie.

denkt uvini ook aan de clubs die zich wél aan de regels hebben gehouden en daardoor nu sportief in zwaar weer zitten? graafschap, cambuur, nac, gae, excelsior bijvoorbeeld. ziyech bezorgde twente afgelopen weekend opnieuw 3 punten terwijl hij daar nooit had mogen spelen. pure competitie vervalsing.

Er worden zoveel financiele risicos genomen door voetbalclubs. nu gaat bij twente mis en hypocrisie alom. Welke club heeft er de afgelopen 20 jaar niet een keer slecht voor gestaan??

6 april 2016 om 09:51

En al die clubs hebben stukken voor de Knvb achtergehouden en zijn met louche bedrijven in zee gegaan en hebben firma's opgericht in het buitenland om via vreemde constructies spelers te financieren? Zelfs toen er een nieuwe directeur zat is er nog eea onder het tapijt geveegd. Er is een verschil tussen je hand ophouden en gewoon keihard frauderen.

6 april 2016 om 11:02

En dan pak je dus de fraudeurs aan, niet de werknemers die niet betrokken zijn.

Het irriteert me mateloos dat de buitenwacht alles maar blijft ophangen aan één speler. En dat terwijl Ziyech voor de winterstop misschien nóg wel beter speelde dan nu en Twente op een degradatieplek stond. Omdat Gutierrez beter is gaan spelen, Cabral in vorm is gekomen, Uvini goed staat te verdedigen en El Azzouzi erbij is gekomen is er sportief succes. Het succes is voor een groot deel te danken aan Ziyech, maar dat doet hij echt niet alleen.

Dan de straf:
De meesten (ook Twente supporters) roepen hier maar wat en weten totaal niet meer welke misstappen Twente nu begaan heeft en waar het nu voor gestraft is. Feit is dat het gehele bestuur (dus niet alleen Munsterman en van der Laan) gefraudeerd heeft en daar Twente oneigenlijk mee bevoordeeld heeft. De deal met Doyen, de Tadic transfer, het liegen over de jaarrekeningen: voor deze zaken is door de Knvb en Uefa gestraft. Dat is geheel conform de strafmaatregelen gebeurd zoals deze vastliggen in de regelementen. Dat mensen dit onvoldoende vinden en de Knvb betichten van het meten met 2 maten is prima, maar ongefundeerd.

Dat crediteurenakkoord komt er echt wel. Men wacht gewoon tot de ultieme deadline om er een zo goed mogelijke deal uit te spelen. Munsterman, van der Laan, Trebbe: het zou praktisch zelfmoord zijn om verantwoordelijk te zijn voor de ondergang van Twente.

6 april 2016 om 21:20

De overige spelers spelen inderdaad beter in de tweede seizoenshelft maar zonder een Ziyech stond Twente nog lager dan nu. De andere spelers kunnen zich nu optrekken aan ziyech en tegenstanders concentreren zich meer op Ziyech dan overige spelers. Op zich logisch dat andere spelers dan beter uit de voeten komen.
Twente heeft meerdere misstappen gemaakt.
Ik snap prima waarom mensen willen dat Twente harder gestraft word. Wanneer je in totaal net iets meer dan 2 ton boete moet betalen voor de Doyen deal en het halen van Ziyech terwijl je weet dat Ziyech met ongeveer 8 miljoen winst verkocht gaat worden. Een simpele rekensom laat zien dat Twente aan het einde van de streep er nog steeds dikke winst uit haalt. Tel daarbij op dat andere clubs zijn benadeeld dmv mislopen van TV gelden of het niet kunnen binnen halen van een Ziyech bijvoorbeeld, loopt de schade nog vele miljoenen hoger dan alleen de winst die Twente maakt met de wanpraktijken.
De punten aftrek is omdat Twente steeds te laat is met het inleveren van de cijfers. Dit staat volledig buiten de wanpraktijken die zijn gedaan. Wel frappant dat dit de meest waarschijnlijke reden is dat Twente de proflicentie kan gaan kwijtraken.
Verder denk ik dat de houding van Twente zich ook bij veel mensen in het verkeerde keelgat schiet. Het is de schuld van anderen en niet van de club hoor ik steeds. Verder word er steeds gezegd dat het afhangt van het het kwijtschelden van schulden en het crediteurenakkoord.
Als Twente nu echt de tering naar de nering had gezet en afgelopen winterstop een uitverkoop had gedaan, dan hadden veel mensen er veel beter mee kunnen leven. Nu profiteert Twente van de wanpraktijken en kan ik goed begrijpen dat anderen dat niet eerlijk vinden.
Het vervelende is alleen dat de meeste mensen Twente het liefst zien degraderen. Echter is dit niet de het meest voor de hand liggende scenario.
Het intrekken van de proflicentie wanneer Twente wederom te laat is met de cijfers lijkt het meest voor de hand te liggen.
De garantstelling van de gemeente is nog afhankelijk van het crediteurenakkoord. Komt het crediteurenakkoord er niet door is het einde licentie. Echter waar veel mensen geen rekening mee houden is dat wanneer de garantstelling er wel door is, het nog steeds niet definitief is al zal die al wel van kracht kunnen gaan. Het CAS heeft deze deal nog niet goedgekeurd en mocht deze worden afgekeurd dan zal de deal teruggedraaid moeten worden hetgeen ook betekend einde licentie.
Verder loopt er volgens mij een algemeen transferonderzoek van Twente in samenwerking met de Knvb. Hierin moeten volgens mij de zaken Corona en Tadic nog behandeld worden. Mocht hierin ook iets illegaals gedaan zijn zal de voorwaardelijke straf in werking treden en is het ook einde licentie.
Ook de belastingdienst moet zich nog buigen over de zaak Tadic en men verwacht een miljoenen boete in deze zaak. Dit is ook een van de factoren waarom het crediteurenakkoord er nog niet door is omdat het nog onduidelijk is over welk bedrag het precies gaat. Wanneer het crediteurenakkoord er wel door komt maar bijvoorbeeld de aankomende boete niet kan dekken, kan Twente zomaar alsnog failliet gaan en is het einde licentie.
Volgens mij kan Twente geen punten in mindering meer krijgen en zie het ook niet gebeuren dat ze verplicht gedegradeerd worden. Of Twente blijft gewoon een club in de middenmoot/subtop of het is einde verhaal verwacht ik.

Bij notoire hardrijders en drankgebruikers wordt ook hun rijbewijs ingetrokken. En moeten ze opnieuw examen doen. Moskovicz is ook uit zijn ambt gezet, onder meer voor fraude. Je geeft geen goed signaal af door pappen en nat houden. De voetbal vereniging Twente heeft profijt gehad bij het frauderen in het verleden, en daar hoort een passende straf bij. In mijn ogen is een degradatie voldoende.

6 april 2016 om 09:21

Je vergelijking gaat mank bij het feit dat de door jou genoemde voorbeelden recidivisten zijn en Twente (nog) niet. Mocht Twente haar leven niet hebben kunnen beteren (doorgaan met uitgeven van geld dat ze niet hebben) dan zal het daar ook voor gestraft worden met het verliezen van de licentie.

6 april 2016 om 09:30

Hoeveel foute jaarrekeningen heeft Twente expres al ingeleverd, of is dat geen recidiven.

6 april 2016 om 09:49

@afcajanw
Sinds de fraude aan het licht is gekomen (en dus het sanctietraject is gestart) heeft het geen één foutieve jaarrekening ingeleverd.

6 april 2016 om 10:25

@raulduke..nee dat zou er nog eens bij moeten komen,dat ze zelfs daarna nog door zijn gegaan daarmee. Echter ze hebben Meer dan 1 foutieve jaarrekening ingeleverd, zelfs na een 1e berisping in ik meen 2014.

6 april 2016 om 11:37

Klopt! want die trekken ze elke keer weer in omdat er Weer een (ander) lijk uit de kast komt. Recidivisme is het niet gezien het na de constatering niet nogmaals een fout heeft begaan. Maar ik zou me kunnen voorstellen dat er een keer een strafverhoging komt aangezien er wel heel veel mis is gegaan.

6 april 2016 om 10:20

Dat zijn individuen die bestraft worden voor zaken die ze zelf fout hebben gedaan, bij Twente zijn de betrokken personen al weg, en worden nu de opvolgers en mensen die er niets mee te maken hebben gestraft.

6 april 2016 om 10:46

Wat een onzin.

De Club wordt gestraft, niet de mensen. Zowel het vorige als het huidige bestuur zijn gewoon werknemers van FC Twente.

Fc Twente heeft gefaald toezicht te houden. Er wordt nu erg makkelijk de zwarte piet naar het oude bestuur geschoven, maar binnen de club trok er 5 jaar lang niemand aan de bel.

Blijkbaar blind door het succes.

6 april 2016 om 10:37

Appels en Peren, mensen zullen het nooit leren. Alsof er ook maar iets overeenkomt in je post. Het grappige is; Het bedrijf van Brammetje is er nog! Alleen brammetje is gestraft. Zn broef of neef, ik weet even niet, is ook uit zn ambt gezet. Nog steeds leeft het bedrijf, een familielid werkte er namelijk ook nog. Dus de daders zijn gestraft, niet het bedrijf (snap je nu de vergelijking wel? Kijk als je een vergelijking maakt doe het dan wel goed he. )

twente de zoveelste straf opgelegd. er werden wederom 3 winstpunten in mindering gebracht. in totaal heeft fc twente nu 4 sancties opgelegd gekregen. de knvb maakte een chronologisch overzicht van de crisis in enschede.

- februari 2014: doyen sportsfc twente moet de contracten met doyen aanpassen. de investeringsgroep heeft een te grote invloed op het transferbeleid.

- 11 april 2014: boete licentiecommissiefc twente heeft de jaarstukken over seizoen 2012/2013 te laat ingeleverd. de licentiecommissie legt de club een boete op van in totaal €35.000,-.

- 5 juni 2014: terug naar categorie 1de financiële situatie van de club uit enschede wordt als zorgwekkend beschouwd. de licentiecommissie van de knvb maakr bekend dat fc twente per 1 november 2013 in categorie 1 zit.

- 22 oktober 2014: boete na transfer ziyechfc twente krijgt een boete van €45.250,- omdat de club de regels heeft overtreden bij het binnenhalen van hakim ziyech. clubs in categorie 1 moeten een dergelijke investering (3,5 miljoen euro) ter goedkeuring voorleggen bij de knvb.

- 9 januari 2015: publieke waarschuwingfc twente heeft zich voor het eerst niet aan de doelstellingen in het zelf opgestelde plan van aanpak gehouden. de licentiecommissie geeft een publieke waarschuwing.

- 5 maart 2015: eerste keer puntenaftrekopnieuw voldoet fc twente niet aan de doelstellingen in het plan van aanpak voor financieel herstel. de tukkers moeten drie winstpunten inleveren.

- 10 april 2015: tweede keer puntenaftrekeen dikke maand later: fc twente voldoet weer niet aan de doelstellingen. de club uit enschede moet nogmaals drie punten inleveren.

- 23 juni 2015: aanpassing plan van aanpakfc twente heeft het plan van aanpak aangepast. de knvb keurt dit nieuwe plan goed. de financiële doelstellingen worden bijgesteld.

- november 2015: nieuwe documenten doyen gelektde website football leaks gooit documenten online over de overeenkomst tussen fc twente en doyen sports. de nieuwe documenten zijn niet bij de knvb bekend. voorzitter aldo van der laan stapt per direct op.

- 15 december 2015: uitsluiting europese competitiesde knvb concludeert dat fc twente met opzet bepaalde toevoegingen heeft verzwegen. de noodleidende club krijgt een nieuwe straf: de licentie wordt ingetrokken tenzij de club volledig meewerkt aan een onafhankelijk onderzoek en de aanbevelingen uit dit onderzoek volledig doorvoert. ook mogen de tukkers de komende drie seizoenen niet deelnemen aan europese competities en krijgt de club een geldboete van €45.250,- opgelegd.

- 8 januari 2016: start onderzoek knüppehet onafhankelijke onderzoek naar de bestuurlijke organisatie van fc twente wordt gestart door ben knüppe.

- 17 februari 2016: uitstel halfjaarcijfersfc twente krijgt tot 1 mei 2016 de tijd om de halfjaarcijfers 2015/2016 bij de licentiecommissie in te leveren. de oorspronkelijke datum was 1 maart 2016.

- 1 maart 2016: uitslag rapport knüppehet onafhankelijke onderzoek is afgerond. alle bestuursleden die tussen juni 2013 en 2015 betrokken waren bij de financiële misstanden van fc twente moeten hun functie neerleggen. uiterlijk 1 mei moeten alle aanbevelingen zijn doorgevoerd.

- 21 maart 2016: jaarrekening ingetrokkenfc twente trekt de jaarrekening van seizoen 2014/2015 in vanwege aanpassingen in dat boekjaar m.b.t. de transfer van dusan tadic naar southampton.

- 29 maart 2016: boete fifaook de fifa doet een duit in het zakje (of liever gezegd, haalt een duit uit het zakje). de wereldvoetbalbond oordeelt dat de overeenkomst met doyen sports niet volgens de regels is. fc twente moet €170.000,- betalen.

- 4 april 2016: derde keer puntenaftrekweer moet fc twente drie punten inleveren. weer heeft fc twente zich niet aan de doelstellingen gehouden. dit is de vierde overtreding op dit vlak. als fc twente nog één keer een financiële doelstelling mist is het afgelopen. de laatste straf is het verlies van de proflicentie. dan mag er in enschede geen betaald voetbal meer gespeeld worden.

- 1 mei 2016: fc.twente failliet

voor al die mensen met een rood/witte bril heel spijtig, maar jullie hebben niet eens meer bestaansrecht.

6 april 2016 om 09:25

Dan kopieer en plak je een feitelijk juist stuk tekst en sluit je af met een conclusie die ik totaal niet kan rijmen met het eerdere verhaal.

Twente is nu gestraft voor al haar misstappen en kan de blik weer op de toekomst richten. Dan heeft het, vooropgesteld dat ze financieel tot een akkoord komen, toch alle bestaansrecht van de wereld?

6 april 2016 om 09:46

Maar de vraag is of ze hard genoeg zijn gestraft. Er zijn continue straffen gegeven voor individuele vergrijpen. Hier staan maximale straffen op en is dus geen rekening gehouden met het gehele plaatje. Als Twente nou eens voor al die dingen tegelijk gestraft zou worden zou er in mijn ogen een passende straf komen. Licentie-intrekking of degradatie lijken me dan wel gepaste straffen in plaats van kleine incidentele straffen.

6 april 2016 om 09:57

Twente is al 3x gematst door ze eerst een publieke waarschuwing te geven ipv direct puntenaftrek door een nieuw plan van aanpak te accepteren en door ze uitstel tot 1 mei te geven. De Knvb is uiterst coulant geweest.

6 april 2016 om 10:28

Het klopt dat Twente gestraft is, maar tot nu toe steeds erg licht in verhouding.
Hoe zit het dan met de compensatie van andere clubs? Gemiste TV-gelden en andere inkomsten zouden toch gecompenseerd moeten worden. Het heeft Twente miljoenen opgeleverd en tot nu toe €250.000 en 9 punten aftrek gekost. Die verhoudingen zijn toch erg scheef.
Licentie intrekken en terug naar de hoofdklasse compenseert nog steeds niets. Volgens mij moet Twente de benadellde clubs compenseren en moeten de heren die het veroorzaakt hebben maar op de blaren zitten.

6 april 2016 om 10:29

@raulduke..hoe weet jij zo zeker dat Twente niet nogmaals een financiele doelstelling mist?!!! Indien dat gebeurt is het dus gewoon Einde Verhaal, inleveren proflicentie.

Geen idee dus hoe jij tot de conclusie komt dat Twente "alle bestaansrecht vd wereld heeft", zeker niet gezien alle ontwikkelingen in laatste maanden.

6 april 2016 om 10:39

Dus een laatste kans is eigenlijk geen laatste kans, dat impliceer je nu.

6 april 2016 om 10:52

De laatste kans is genoegdoening voor de andere eredivisieclubs.
Als Twente dat voor elkaar heeft kunnen ze wat mij betreft met een schone lei beginnen.

6 april 2016 om 10:56

@ricardo77
Dat weet ik niet zeker, daarom maak ik ook dat voorbehoud in mijn reactie. Vooropgesteld = op de voorwaarde dat.

Een discussie over het bestaansrecht van Twente als sociaal platform, werkgever, netwerkplek, etc. hoeven we hoop ik toch niet aan te gaan?

6 april 2016 om 13:26

Niemand weet hoe t verder gaat met Fc Twente De voor en de tegenstanders niet.
Vlagns mij weet t bestuur van Fc Twente nog niet eens wat precies de schade is en hoeveel er gefraudeert is. Niemand weet of Fc twente het op 1 mei het zover heeft dat ze de juiste papieren kunnen inleveren en of ze een crediteurenaccoord hebben . Zo ja dan weet niemand wat de straf zal zijn voor het verleden van Fc Twente. Zo nee dat weet ook niemand wat de straf zal zijn voor het heden en verleden van Twente. het is allemaal giswerk. De een neemt dit aan en de ander dat.
En bij iedere "bekende "nederlander of ex voetballer die een mening over Twente heeft barst de zelfde discussie weer los.

Ik ben voorstander voor terugzetting naar de Jupiler League. Dit structurele wanbeleid moet keihard gestraft worden. Dat gebeurt in andere Europese competities ook.

De Knvb moet dit ook opnemen in het reglement. En dan voor elke club toepassen indien dat aan het licht komt !

Jammer voor de supporters van Twente, maar zo terug naar de basis het beste en het meest eerlijk !

6 april 2016 om 09:53

Een beetje bijzonder of niet, gedurende het sanctietraject vaststaande regelement aanpassen om tegemoet te komen aan het sentiment van sommigen?

Dat ik 40 km te hard rijd op de snelweg, en justitie even de wet aanpast om mijn rijbewijs alsnog af te kunnen pakken.

6 april 2016 om 10:00

De Knvb heeft via de openbaar aanklager van de Knvb genoeg mogelijkheden. Om je vergelijking met justitie even terug te koppen: die hebben ook artikel 5, het kapstok artikel waarbij in sommige situaties zelfs het rijbewijs ingenomen kan worden.

6 april 2016 om 10:17

De Knvb heeft in haar regelementen vastgelegd dat dit soort situaties worden afgehandeld door specifieke commissies. Als het dan toch de openbaar aanklager inschakelt past het haar eigen regelementen aan. Het kan gewoon niet volgens haar regelementen, ik kan me voorstellen dat mensen dit graag anders zien. Eventueel iets voor de toekomst.

Justitie kan mij straffen met het afnemen van het rijbewijs als er sprake is van bepaalde acties buiten sec het te hard rijden om, waarmee ik mijzelf of anderen in gevaar breng.

6 april 2016 om 10:40

De Knvb werkt aan een precedent. Pas na het precedent gaan er een verandering in het reglement worden aangewend.

Ik zie het zo. Twente moet gestraft worden, dat is absoluut duidelijk. Maar dat is ook absoluut al gebeurt. Kijk maar eens naar de uiteenzetting van de persoon boven mij. Ik vergelijk het voor het gemak even met een ritje in de auto naar vakantie; ik woon in Groningen en ga op vakantie naar Zeeland. Door mijn vrolijke stemming rijdt ik gedurende die hele rit steeds iets te hard. Wordt geflits bij Zwolle, Trajactcontrole bij Utrecht, daarna nog een flitspaal flak bij de bestemming. Ik vier een week feest, en rijd 2 weken later weer naar huis. Op de terugweg overkomt mij precies het zelfde. Als onervaren bestuurder let ik gewoon niet goed op. Een paar weken later stromen de boetes via de post ineens binnen. Ik schrik me wild en moet flink in de buidel tasten. Ik heb mijn lesje wel geleerd en zal beter op moeten letten als ik lange ritten maak naar de top.

Twente is nu al zo vaak bestraft voor incidenten en praktijken uit één periode en heeft zeker de afgelopen periode met veel moeite laten zien dat de wil om te verbeteren er is. Je kunt misschien niet alle straffen en foute dingen op één hoop gooien. Maar toch vind ik dat er rekening mee gehouden moet worden met het feit dat het telkens de zelfde daders uit de zelfde periode zijn. Als er weer een lijk uit de kast komt waar men nu nog niet van af weet, dan is het over en uit. Ik vind dat onredelijk, aangezien het over de zelfde personen en zelfde periode gaat.

Dit is mijn mening en daar zullen jullie het mee moeten doen.

6 april 2016 om 11:03

Ik heb je verhaal echt met een glimlach gelezen en dat meen ik. Maar dit is natuurlijk poppenkast spelen. Er zijn beslissingen met volle verstand gemaakt en er is Bewust gekozen om het om een niet legale manier te doen. Spijtig voor de achterban, maar mag naar mijn mening zeker niet onbestraft blijven. Waar was Twente geweest zonder de Doyen groep, waar was Twente geweest zonder Ziyech?

Dit is overigens mijn mening daar zullen jullie het mee moeten doen.

Een FCT hoort gewoon thuis in de eredivisie, helaas is het na het kampioensjaar het één en ander misgegaan. Ze waren dicht bij een 2de kampioensschap, gelijkspel in de Arena was voldoende.
Wat een wedstrijd was dat op een groots podium, uniek voor Nederland, de hele entourage.

Doordat, dat niet werd gehaald, werden er belachelijke salarissen betaald voor middelmatige spelers, hier werd gegokt en verloren. Echter v.w.b. de Tadic deals, je kunt mij niet wijs maken dat, dat niet nergens gebeurd. Zaakwaarnemers en andere derden verdienen grof aan doorverkoop van Spelers, dat gebeurd overal, bij Psv, Ajax, F'noord met de havenbaronnen, vitesse, noem maar op, ook tot ver buiten Europa. De fifa, Eufa en Knvb spelen ook niet altijd zuiverspel hoor, dream on. PSV met de grond verkoop onder stadion, etc, etc. Twente ligt nu onder een vergrootglas en wordt doorgelicht. Er zijn giga blunders gemaakt en hiervoor is gestraft en terecht. Maar trek alles eens naar het reéle overal gebeuren er dingen die niet kunnen. Het moet een keer klaar zijn. De eredivisie is al niets. Niet voor niets nam een Johan Cruijff het tot voorkort op voor Twente, mooi gebaar. Twente weg, betekend, dat de mickey mouse competitie nog meer achteruit gaat. Johan kwam zelfs met de suggestie dat ajax en psv deze club in leven moet houden alleen al voor zichzelf. Ja, clubs op de lagere plekken, willen aanpak zien voor lijfsbehoud, maar nee, daar wordt de competitie sterker van, nog meer teams als de Superboeren erin, Excelsior en noem maar op.....ook vreemd eigenlijk de praktijken F'noord en Excelsior....gudde.... Tja...wat moet je er verder van zeggen.laat overal maar eens een groots onderzoek plaatsvinden zijn kijken welke clubs er dan nog overblijven waar niet gesjoemeld wordt.....het gebeurd al bij de plaatselijke amateurvereniging voor de 1ste elftallen waar met verkapt loon wordt gewerkt onder de tafel door, al dat schijnheilige gedrag hier...maar goed terugplaatsing naar de Jupiler Leaque zou misschien nog gepast zijn en daarmee moet het klaar zijn. Next. Dat gedram over tv gelden...pfff. de behaalde europese punten dan door twente, dat zijn er heel wat, ook maar terug....,dus nog minder Nederlandse clubs op het europese toneel..? Houdt toch op, met dat gedram en gejank. Het moet een keer klaar zijn.

6 april 2016 om 09:58

Ik ben al gestopt met lezen na de 1e zin: "een FCT hoort gewoon thuis in de eredivisie, helaas is het na het kampioensjaar het één en ander misgegaan".

Het enige wat in Enschede is misgegaan is dat de lijken uit de kast zijn gekomen. Deze lijken zijn doelbewust (!!) gecreëerd, en met misgegaan suggereer je dat het FCT is overkomen.

6 april 2016 om 10:06

Er is niks mis met het grof betalen van zaakwaarnemers, qua regels dan. Je moet het alleen melden omdat je, als je meer dan een bepaald percentage van de transfersom betaalt, je er belasting over moet betalen. Anders zou dit kunnen worden gebruikt om de speler via de zaakwaarnemer belastingvrij een bonus mee te geven. Twente heeft dat verzwegen en dat is nu juist wat er mis is. Men kan dus ook nog een naheffing verwachten van de belastingdienst en daar is men over het algemeen niet zo heel coulant. Daarbij zou, als dit in de boeken was opgenomen, Ziyech nooit voor Twente hebben gespeeld.

En op je Europese punten verhaal kan ik het volgende zeggen, investeer de schuld van twente (80 miljoen meen ik) in een andere club en dan hadden ze dezelfde mogelijkheden gehad als Twente en had men wellicht dezelfde prestaties gehaald.

die bruno begrijpt financial fairplay niet alle clubs die de tering na de nering moeten zetten en twente dmv list en bedrog blijft leven een keiharde straf is gewoon op zijn plek ongeacht status van de welke club dan ook!!!!

Bruno Uvini is niet echt slim. Ja andere clubs willen dat Twente bloed voor het verleden en terecht ook. Maar er is een verschil met Twente moet bloeden of Twente moet kapot. Hij doet net of andere clubs Twente kapot willen hebben.

De verantwoordelijke ex-bestuurders straffen lijkt me vele malen belangrijker dan de club Twente straffen.
Het zou wat zijn als die mannen ermee wegkomen en Twente wel onderuit gaat. En als Twente hard gestraft wordt, dan zijn er nog wel een paar clubs te bedenken waar er dubieuze transfers waren en de financiële huishouding niet deugde en niet zijn gestraft. Neem Vitesse als voorbeeld.

Overigens kan een degradatie ook goed uitpakken: kijk naar Willem II, NEC en Roda die snel weer terug waren en nu heel behoorlijk presteren. Er zijn genoeg clubs die dit soort klappen te boven zijn gekomen, dat verwacht ik ook van Twente.

Beste Wptm,

Wat een ongelooflijke flauwekul kraam jij uit. Vergelijking die jij wil maken met Feyenoord en Gudde, of dat t maar geen aanwinst is als Excelsior of Graafschap in de eredivisie is. Zie niet in wat dat in de verste verte te maken heeft met Twente. Houd het aub lekker bij jezelf.
Tien jaar geleden geeft Twente ook al es financiële problemen gehad, en nu overkomt het de zogenaamd nuchtere Tukkers opnieuw, met allerlei grootheidswaan

Het is meer dan terecht wanneer Twente na dit seizoen op zijn minst wordt teruggezet nr de Jupiler League

Twente moet zwaar gestraft worden. Onverantwoord met geld omgaan is natuurlijk niet goed maar daar is niks illegaals aan. Maar frauderen, dingen achterhouden en via rare constructies spelers binnenhalen is niet volgens de wet verboden en daar moeten ze voor gestraft worden.

Als je heel rationeel naar een aantal zaken die misgegaan zijn kijkt mogen de andere eredivisie clubs helemaal niet zeuren:

De Doyendeal is alleen maar ongunstig geweest: Het heeft Twente miljoenen gekost. Dus geen nadeel voor de andere clubs. Heeft Twente met de 5 miljoen van Doyen belangrijke spelers gehaald ? Volgens mij niet. Eerder schulden afbetaald. Hadden ze een lening voor willen afsluiten, maar geen enkele bank wou in deze crisistijd geld uitlenen aan betaalde voetbalclubs.

De Ziyech deal: De Ziyech deal had niets te maken met de verkoop van Tadic. De reden dat Twente nog geen toestemming kreeg om Ziyech te kopen was omdat de verkoop van Fer (waar Twente van mee profiteerde) van Norwich naar QPR nog niet officieel rond was. De handtekeningen daarvoor zouden een dag later worden gezet. Maar er was haast nodig. Hiervoor heeft Twente volgens de bestaande regels een boete betaald. Klaar !

Dat Twente bij de verkoop van Tadic extra geld heeft beloofd aan de zaakwaarnemer van Tadic kan toch niet ongunstig zijn voor de andere clubs. Twente kreeg daardoor minder inkomsten waardoor ze minder geld kunnen betalen voor het halen/betalen van spelers. Is tegen de regels van de belastingdienst en de Knvb maar de andere clubs werden er niet door benadeeld.

Als je begint over het feit dat Twente in het verleden spelers heeft gehaald en daardoor te veel schuld heeft opgebouwd kun je ook kijken naar de clubs met een privé eigenaar zoals Vitesse en Utrecht, die klakkeloos de miljoenenverliezen aanvullen. Om nog maar te zwijgen over de deal van PSV met de gemeente over de verkoop van de grond onder het Philips stadion. Ook in het verleden ging het mis bij bijvoorbeeld FC Groningen, Ajax en Feyenoord met belastingontduikingen, zwart geld affaires e.d.

Wat mijn punt is: Laten de andere clubs en zeker ook de supporters eerst naar hun eigen kijken. Twente wordt/is al zwaar gestraft en niemand heeft er baat bij dat Twente uit de eredivisie/betaald voetbal verdwijnt. Levert alleen maar verliezers op. Zeker voor de overheid. Als Twente failliet gaat zit de overheid en dus haar burgers (wij dus) met de gebakken peren. Gemeente Enschede krijgt haar lening van 17 miljoen niet terug. Zitten met een onverkoopbaar stadion. De belastingdienst krijgt minder belastinginkomsten. Van de 12 miljoen aan salarissen gaat toch zeker zo'n 5 miljoen per jaar naar de schatkist.

Nog even over de voormalige bestuurders: Ze waren wat megalomaan aan het worden en hebben de regels zwaar overtreden maar ze deden het in ieder geval niet om hun eigen zakken te spekken, zoals velen nu nog aan het doen zijn bij de overheid en het bedrijfsleven. Sorry voor de lange lap tekst, maar moest het even kwijt.

6 april 2016 om 10:45

De Ziyech deal had wel degelijk te maken met de Tadic deal. Twente zat al in categorie 1 en moest daardoor voor elke transfer boven de 50k toestemming aan de Knvb vragen, de 1.8 miljoen te betalen aan de zaakwaarnemer stond niet in de boeken en zou dus een extra schuldenlast van 1.8 miljoen betekenen. De Knvb had met die achtergehouden kennis nooit toestemming gegeven om Ziyech te halen.

Het argument van de gemeente die mogelijk geld verliest: maak je je nu ook druk over het feit dat de gemeente garant staat voor 32 miljoen om mogelijk 17 miljoen niet te verliezen? Want met die garantstelling loopt de gemeente nog even 15 miljoen!! extra risico.

En over de vergelijkingen naar andere clubs en het spekken van de eigen zakken. Als je buurman door rood rijdt, dan mag jij het ook? Het is een non-argument, er is gefraudeerd, verzwegen, geschoven met geld dat er niet was en gegokt en verloren. En dit alles omdat met na het kampioensjaar gewoon teveel heeft uitgegeven en dit door middel van kunstgrepen heeft proberen op te lossen. Men heeft boven de stand geleefd en daar dus andere clubs mee benadeeld.

6 april 2016 om 12:50

volgens mij haal je de transfers door elkaar. Twente wachtte op het geld dat binnen zou komen van de transfer van Fer.

6 april 2016 om 13:13

Als je nou eens leest wat ik schrijf. Het gaat niet om Fer. Het gaat er om dat Twente z'n financiele positie beter voor deed dan ie daadwerkelijk was en hadden ze dat niet gedaan dan was de Ziyech tranfser niet goedgekeurd.

Zie hier bijvoorbeeld hier: http://www.ad.nl/ad/nl/5610/eredivisie/article/det...

Waarin staat:
Twente wilde Hakim Ziyech van Heerenveen als opvolger van Tadic aantrekken, maar stond onder financieel toezicht van de voetbalbond. Als de Knvb had geweten dat de financiële positie van de club in werkelijkheid 1,8 miljoen euro slechter was dan door Twente gemeld, was de bond vrijwel zeker niet akkoord gegaan met het aantrekken van Ziyech.

Daarom werd het tweede contract met Fenf buiten de boeken gehouden. De tweede 1,8 miljoen kon om die reden niet zomaar worden overgemaakt. Directeur Gerald van den Belt van FC Twente moest helpen om een oplossing te verzinnen voor het deel van het contract met Fenf, dat het duo Munsterman/van der Laan voor de Knvb had verzwegen. Om de uitbetaling van het geheime tweede contract te rechtvaardigen, diende Fenf vorig zomer bij Twente voor 712.500 euro nepfacturen in voor niet-verrichte werkzaamheden. Het restant, 1,1 miljoen euro, is op dit moment nog steeds niet betaald. Van den Belt, die nog niet eens bij Twente werkte toen de dubieuze afspraken met het management van Tadic werden gemaakt, zit sinds december ziek thuis.

6 april 2016 om 10:47

Ja, als je het zo stelt.... Dan stelt het eigenlijk helemaal niet zo veel voor. Laten we gelijk Munsterman rehabiliteren want die heeft wel een hele hoop mensen van werk voorzien in zijn tijd als voorzitter en daar ook belasting over betaald. Dus rationeel gezien heeft hij daarmee eigenlijk heel Nederland een dienst bewezen. En van dat belasting geld is misschien wel net het ziekenhuis onderzoek gefinancierd die het medicijn tegen k*** gaat uitvinden. Dus zonder Twente was dat waarschijnlijk helemaal niet gebeurd. De hele wereld mag wel blij zijn met Twente als je het rationeel bekijkt.

Heb de indruk dat veel mensen vinden dat de passende straf ontbreekt. Een boete of paar punten in mindering is te licht en gezien de kwaliteit van een aantal spelers een farce, de licentie ontnemen te zwaar en jammer voor de supporters, personeel en het Nederlandse voetbal in zijn geheel. Een verplichte degradatie zou in mijn optiek de enige juiste sanctie zijn. Als Twente-fans dan oreren dat de club hierdoor alsnog failliet gaat vind ik dit de Knvb niet aan te rekenen. Wanneer je als club immers zo'n breed draagvlak bezit als veel supporters beweren, dan zou een of twee jaar Jupiler League toch niet onoverkomelijk hoeven te zijn. Gewoon de schouders eronder zetten en je kunt andere clubs dan ook weer recht in de ogen kijken.

6 april 2016 om 11:22

En hoe zit het met de clubs zoals ajax en nec en al die andere clubs die in het verleden. Nog erger waren. Als men die ook met terug werkende krachten doorlicht blijft er niets over van die hele eredivisie.

Mooie verhalen allemaal.

Maar feit blijft dat Twente heeft gekloot met de boekhouding /financiën en de Knvb heeft bedrogen/besodemietert.
Daarop horen straffen te staan.
Mocht Twente dat zware finaciele problemen heeft en dik in de miljoenen schulden zit blijven bestaan. Dan zouden clubs als Haarlem, Veendam en RBC ook weer moeten terug keren in het betaald voetbal.

Is allemaal heel sneu voor alles wat Twente een warm hart toedraagt, maar de schuldigen van deze ellende zijn niet de andere clubs/supporters, Knvb of de media.
De schuldigen zijn degen die een aantal jaren Twente bestuurd hebben en op te grote voet hebben geleefd.

Daar ga je nu voor bloeden, het zei proflicentie weg, terug zetting o.i.d. dat zal mij een rotzorg zijn.
Als je er een zooitje van maak met je eigen zaak, trekken de instanties ook de stekker eruit.

Tip!! lekker genieten dit seizoen, zolang het nog kan van Twente.

6 april 2016 om 12:20

Jouw opmerking over Haarlem etc. slaat nergens op. Die clubs zijn gewoon failliet gegaan, daar heeft de Knvb niks mee te maken. Als Twente wel overeind blijft én de licentie behoudt dan kan het in principe gewoon blijven voortbestaan, op welk niveau dan ook. Maar dat zegt niks over de door jou genoemde clubs. Die zijn gewoon failliet en daar doe je niks meer aan.

Wat een verhalen allemaal

1 er is financieel geknoeid- fraudeurs aanpakken en straffen eventueel ook als organisatie straffen, hangt sterk af of dit clubbeleid was of werk van enkelingen die vertrokken zijn
2 twente heeft bestaansrecht- twente elimineren uit wraak slaat nergens op
3 laten we nu maar lekker de spelregels volgen die voor iedereen gelden.
4 herinner ook de " trucs" van andere clubs/bestuurders dan zullen de reactie wat doordachter worden

Als dat eventueel zou kunnen maar gasten zoals hakim zie ik zoiets niet doen want dan bestaan er toch echt wonderen.

Eerlijk gezegd snap ik de opgelegde straffen niet. Wel dat er gestraft moet worden, maar niet de wijze waarop. Je gaat een club in financiële nood toch geen boetes opleggen? Dan help je ze juist de afgrond in. Daarnaast draagt puntaftrek of het innemen van de proflicentie ook niet bij aan het herstel. Iķ zou juist de bestuurders die er een puinhoop van gemaakt hebben bestraffen. Confronteer die maar met een boete en ontneem ze de mogelijkheid om in het voetbal actief te zijn in welke vorm dan ook. Plaats de club onder curatele maar wel zo dat ze gewoon hun core business uit kunnen voeren: voetballen. Twente mag niet verloren gaan omdat een aantal hansworsten er een puinhoop van hebben gemaakt. De huidige straffen helpen een club alleen maar om zeep. Dat moet echt anders. Anders staan er weer ik weet niet hoeveel mensen op straat....

Een paar jaar geleden was de situatie van Twente te vergelijken met die van Nac, schulden en bijna failliet. Bij Twente kwamen een paar snelle jongens naar binnen die snel geld naar binnen schoven met dubieuze achtergronden, een stadion bouwde en de club zover hebben opgeblaasd dat ze kampioen zijn geworden. Bij NAC gingen ze met de pet rond, spelen nu in de juup omdat er geen geld was voor een fatsoenlijke selectie. Wij zijn al jaren veroordeeld door de Knvb. En nu moeten we tegen Twente zeggen, we belonen je voor het wangedrag.... Bekijk het ff. Fairplay moet er voor iedereen zijn en niet alleen voor clubs die dicht bij Zeist liggen. Haarlem, Rbc, Veendam maar ook de clubs die zich wel aan de regels houden hebben daar recht op. Voor de duidelijkheid, k heb niks tegen de supporters van Twente, maar een paar jaar juupliek zou wel een mooie spiegel zijn om te zien wat de echte fanbase is van die club.

6 april 2016 om 12:26

Ik kan hier nog wel inkomen. Bij degradatie blijft de club overeind voor de supporters die de club ook daadwerkelijk een warm hart toedragen. En dat zijn er genoeg verwacht ik, Twente heeft een behoorlijke harde kern. Het verliezen van de licentie zou echt wel zuur zijn, dan raken ook die mensen hun cluppie kwijt. Mensen die alles geven voor de club. De vraag is of het Nederlandse voetbal hierbij gebaat is. Enschede is echt een voetbal-bolwerk en ik verwacht dat ze bij degradatie ook weer binnen afzienbare tijd terugkeren op het hoogste niveau.

Het beste is een diepgaand onderzoek bij alle Bvo.
Wanneer blijkt dat er alleen maar bij 1 club(fc Twente) gefraudeerd of andere vreemde dingen gebeuren dan zonder pardon licentie ontnemen.
Wanneer er blijkt dat er meerdere clubs zijn dan die ook de licentie ontnemen.
Dan hebben we een leuke competitie misschien 5 clubs die dan overblijven.
Zoals hier ergens boven al staat het begint al op amateur niveau met onder de tafel betalen.
En denk nu niet nee bij ons gebeurt dat niet.
Want dat hebben er wel meer gedacht.
Misschien maar een referendum starten over een grootschalig onderzoek bij de BVO in Nederland?

fraude? ton Harms? puntenaftrek?licentie intrek?

Twente gaat nooit kapot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren