Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is triest, maar ik had op mijn zestiende nog nooit een meisje gezoend’

Laatste update:

Ierland doet in Frankrijk voor de tweede keer op rij mee aan een EK, maar het niveau van de eigen competitie is niet om over naar huis te schrijven. Topclubs als Shamrock Rovers uit de hoofdstad Dublin en regerend kampioen Dundalk FC halen vrijwel nooit de groepsfase van de Europa- of Champions League.

/

Damien Duff, die in december zijn actieve loopbaan beëindigde, baalt en vindt dat er vaker en harder getraind moet worden. “Ik denk dat de kinderen in Ierland het aantal trainingsuren van de kinderen in Engeland niet eens benaderen. Mijn hele jeugd draaide om voetbal. Voor schooltijd, tijdens de pauze en na schooltijd. Als ik een wedstrijd had gespeeld, ging ik daarna thuis weer voetballen. Misschien zit ik mis, maar ik denk dat die toewijding er tegenwoordig niet meer is”, aldus Duff in de Herald.

“Er zijn veel meer afleidingen: tablets, iPhones voor tien- en elfjarigen, enzovoort. Ik had het geluk dat ik daar niet mee te maken kreeg. Ik trainde begin jaren negentig twintig tot dertig uur per week en dat halen de kinderen van de huidige tijd waarschijnlijk niet. Dus het is niet verwonderlijk dat het niveau tanende is, daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn. Iedereen zegt dat Ierland geen geschikte trainers heeft, maar dat is nonsens. Het is ridicuul”, gaat de 101-voudig international verder.

“Ga gewoon de straat op en ga voetballen! Dat is wat ik tenminste deed. Dat is wat Robbie Keane deed. Ga voetballen, oefenen en geniet ervan. Maar nu zit iedereen op Facebook, neemt foto’s, spreekt met meiden af, enzovoort. Toen ik op zestienjarige leeftijd naar Engeland ging, had ik nog nooit met een meisje gezoend! Triest, ik weet het”, lacht Duff. “Uiteindelijk gaat het er gewoon om dat je oefent. Het begint op straat.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met deze woorden kun je het alleen maar eens zijn. Je ziet het overal tegenwoordig.

12 maart 2016 om 12:08

Ik denk dat dat wel meevalt, ja je kunt op straat gaan voetballen en oefenen maar dat brengt je uiteindelijk niet zo ver dat je prof kunt worden. Om prof te worden zijn er scouts nodig, is er opleiding nodig en de financien om te inversteren.

Je kunt natuurlijk gaan voetballen op straat en vervolgens bij je lokale club gaan ballen en wellicht dat je ooit mee kunt doen aan een toernooitje voor talenten en dat een scout je oppikt. Maar dat is naar mijn idee maar 10% van de gehele weg die je moet afleggen om prof te worden. Ajax doet de rest (op doorzettings vermogen na).

Maar de Ierse competitie (prof clubs) hebben minder te besteden als bijvoorbeeld de Eerste Divisie, en die zitten op een totaal budget van 58 miljoen euro. De Finse competitie heeft een budget van 32 miljoen euro...

als er al zo weinig budget is in een prof league, hoeveel geld zal er dan niet zijn bij amateur clubs om de jongens te motiveren te gaan spelen? Ook een voorbeeld is, en wellicht dat dat in Ierland ook zo is, in Finland is ijshockey de nationale sport en waar je je prof keuze op waagt en waar miljoenen in worden gestopt, wellicht is dat in Ierland hetzelfde met Rugby?

12 maart 2016 om 12:38

Hij probeert hiermee te zeggen dat toewijding zeer belangrijk is. Voetballen op straat is daar slechts een klein onderdeel van. Als je echt mentaal, fysiek en technisch goed genoeg bent, word je vroeg of laat wel ontdekt.

Hij heeft gewoon een heel goed punt door te zeggen dat de jeugd tegenwoordig niet meer die toewijding heeft en andere zaken belangrijker vinden. Het algemene niveau daalt ook gewoon, omdat de huidige generatie gewoon te verwend is.

Prof word je ook niet op straat, maar door veel te trainen en te oefenen krijg je juist een scout op je dak, een opleiding bij een profclub en die hebben die financien om in je te kunnen investeren en je talent te laten bloeien.

Hier in Nederland werken we eigenlijk alleen maar met talenten, maar kijk naar het huidige niveau van de Eredivisie. Het wil dus niet altijd zeggen dat competities die veel met talenten werken en daar dus veel in investeren, daar ook voordeel uit halen.

Met de laatste alinea ben ik het volledig met je eens, al denk ik niet dat jongens niet gemotiveerd raken als een amateurclub niet veel geld heeft. Als ze goed genoeg zijn, gaan ze gewoon bij een andere club ballen waar het niveau hoger ligt.

12 maart 2016 om 14:09

Je kan inderdaad beter bij een club gaan voetballen, want je leert sneller als je een (betere) trainer hebt, maar uiteindelijk tellen de uren die je ergens in stopt hoe goed je wordt. Uren die gemaakt worden is wat tegenwoordig ontbreekt, want de kids zitten teveel achter een scherm, en dat is wat Damian bedoelt. Er is zelfs een tienduizenduren theorie die stelt dat je bij dat aantal oefen uren ergens heel goed in bent geworden.

Sowieso gaat het balletje vanzelf rollen voor de grotere talenten. Je begint bij een club in de buurt, vaak voetballend op onderafdelingsniveau. Als je dan de beste van het team bent, val je op bij een grotere club uit de buurt die hoofdklasse speelt, als je tegen de E6 van hun club speelt, die je dan 'overneemt' om in de E1 te gaan spelen. Als je dan weer de beste van dat team bent, val je op bij profclubs en zo gaat de progressie door en door, tot je bij een landenteam, van mijn part Ierland onder 15 , speelt waar je opvalt bij de Chelsea's van deze wereld.

Mocht je als kleine jongen niet op een club zitten en voetbal je alleen op straat, dan wordt je als talent altijd gezien door vaders van de jongetjes waarmee je speelt, die de de elftalleider van het team waarin hun zoontje speelt attent maken op zo'n jongen, waarna die naar de ouders van dat kind gaat.

Opvallen doe je vanzelf als je veel oefent en talent hebt, maar elke dag de straat op om te voetballen is dus wat minder en minder wordt door de smartphones en tablets. Ik denk dat er tegenwoordig meer en meer kinderen zijn die hun talenten verkwisten op de bank.

Dat noem ik de echte hardcore voetballiefhebbers als ik het zo mag noemen.

Vroeger keek ik op youtube filmpjes vam Ronaldinho etc en ging het buiten met vrienden nadoen.. Mijn broertje zit 24/7 voor de ps4...

12 maart 2016 om 12:02

Gaat niet om cooler. Gaat om een verandering in levensstijl, die heel erg snel is gegaan. Gasten die 7/8 jaar jonger zijn hebben veel minder verantwoordelijkheidsgevoel. Ook zijn ze minder volwassen, maar wordt er wel verwacht dat ze zich zo gedragen. Bijv. Het alcoholverbod, het zal wel goed zijn voor gezondheid. Maar uiteindelijk draagt het er wel bij dat jongeren nu langer gepamperd worden omdat er niks mag en ze weinig meemaken op dit gebied. Maar dat is maar een mening.

Volgens mij komt dat ook gewoon doordat voetbal niet zo populair is al gaelic football en hurling. Wel een keer leuk om dat te zien in Croke park.

Tsja dat is gewoon de nieuwe generatie. Bij mij op het werk zie je ook dat de 'jongere garde' meer met hun mobiel bezig is en thuis de hele dag computer spelletjes speelt. Wat doe je eraan?

Inderdaad, de Gaelic sporten en ook rugby zijn een stuk populairder. Al zag ik voldoende jonge gasten ook wel dagelijks voetballen. Probleem is dat de nationale competitie van een laag niveau is, vergelijkbaar met onderkant JL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren