Willem II doet zaken met Vitesse en haalt vierde winterse versterking binnen

Donderdag, 28 januari 2016 om 11:51Bart Kruyt • Laatste update: 12:30

Rochdi Achenteh heeft een oplossing gevonden voor zijn vervelende situatie bij Vitesse. De verdediger is zijn basisplaats kwijtgeraakt en de zaakwaarnemer van Achenteh, Cankut Ercan, liet woensdag al weten dat Vitesse bereid was om mee te denken met zijn cliënt. Achenteh zal het seizoen nu afmaken bij Willem II.

/

Bij de Tilburgers wordt Achenteh gezien als opvolger voor Stijn Wuytens, die vorige week naar AZ vertrok. Achenteh speelde bij Vitesse als linksback, maar kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. Eerder deze transferperiode werden Guus Hupperts (AZ) en Andy Kawaya (Anderlecht) al door Willem II gehuurd, terwijl Bartolomew Ogbeche werd gekocht van SC Cambuur. Achenteh is permanent overgenomen van Vitesse.

Willem II heeft de zaakjes financieel gezien goed op orde en is door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in categorie 3, de categorie van de financieel gezonde clubs. "De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de financiële stabiliteit van de club", zegt algemeen directeur Berry van Gool op de website van Willem II. "We zijn er dan ook trots op dat we in categorie 3 zijn ingedeeld en streven er uiteraard naar deze lijn in de toekomst voort te zetten."


Poll

Rochdi Achenteh lijkt mij een aanwinst voor Willem II


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door houtenklaas)

Willem II blijft verbazen met al die aankopen, zeer goed beleid.

28 januari 2016 om 11:57

Lijkt wel of de jackpot daar is gevallen, waar halen die gasten het geld vandaan?

28 januari 2016 om 12:00

Wuytens is voor behoorlijk wat geld verkocht. Willem II heeft geld over gehouden aan de transfer van Virgil van Dijk. En zoals je ziet zijn we naar categorie 3 gegaan door goed beleid te voeren.

28 januari 2016 om 12:01

Huren kost niet zo heel veel...

28 januari 2016 om 12:01

Dijks verkocht, De Jong verkocht, Wuijtens verkocht en Willem II pakt nog tonnen opleidingsvergoeding op Virgil van Dijk.

Uitgaande transfers waren eigenlijk allemaal nadat de selectie al compleet was, dus daar is na de zomer niets mee gedaan. Zitten ook niet voor niets in categorie 3.

28 januari 2016 om 12:26

Welke aankopen?

De halve selectie is inmiddels gehuurd, korte temijn beleid vind ik het al moet je iets als er geen geld is, dat begrijp ik dan ook wel weer.

28 januari 2016 om 13:08

Wat een onzin. Achenteh wordt gratis overgenomen van Vitesse is dus geen huurling en Ogbeche is overgenomen van Cambuur. Beide zijn aankopen dus. Daarnaast halve selectie gehuurd? we huren Andersen, Kawaya, Hupperts en de Sa. de andere twee huurlingen zitten niet meer bij de selectie en zullen waarschijnlijk deze dagen terugkeren naar Ajax. Valt wel mee vind je zelf ook niet? daar komt bij dat deze 4 vleugelspelers zijn die onze zwaar geblesseerde vleugelspelers vervangen.

28 januari 2016 om 14:39

Vooralsnog heb je op dit moment 6 gehuurde spelers, dat zeggen de statistieken.

Dat men voor Zivkovic en wellicht Ligeon een oplossing zoekt is een ander verhaal.

Voorlopig heb je er 6, best veel of niet? En men is nog niet klaar.

28 januari 2016 om 14:57

Lol, al waren het er 100. Hoeveel van hen zouden er in de basis staan als iedereen fit was geweest? WillemII waagt een paar gokjes, dat kun je ze toch niet kwalijk nemen?

28 januari 2016 om 15:39

Ik neem ze niets kwalijk al ben ik persoonlijk geen voorstander voor dit korte termijn beleid. Als ze goed spelen zijn ze weg en sta je volgend weer aan een nieuw elftal te bouwen terwijl je er niets aan over hebt gehouden.

28 januari 2016 om 15:57

En dat is dus onzin want dit korte termijn beleid (hoe jij het noemt) is bedoelt ter vervanging van een korte termijn probleem. Kijk eens wie vorig jaar op de vleugels van Willem II stonden en zoek eens hier op voetbalzone op waarom die nu niet spelen terwijl ze wel onder contract staan bij de club? Als Ondaan en Andrade niet langdurig geblesseerd waren dan waren Andersen en de Sa nooit naar Tilburg gegaan. Zivkovic was in eerste instantie als spits bedoelt en is dus vervangen door Ogbeche. vorig jaar hebben we ook al een paar huurlingen vervangen door vaste spelers dus dat huren zorgt er voor dat we verder kunnen bouwen aan het elftal (lees lange termijn oplossing). Sterker nog door die huurlingen (mede) zijn we in staat om van cat I in 2010 naar Cat III in 2016 te groeien. Door niet alle gaten in het elftal ineens met vaste spelers in te vullen maar geleidelijk aan kijken wat je waar uitgeeft en de rest vullen met huurspelers. Lijkt mij toch juist heel goed beleid.

En we waar staat dat we nog niet klaar zijn? denk dat als er niemand meer vertrekt er ook niets bijkomt.

Liever geen achenteh, maar hij is ook al weer niet door de medische keuring gekomen, dus die zal nie komen

28 januari 2016 om 12:23

Bron?

Mooi, ik wens de Willem II supporters heel veel sterkte met deze jongen.
Prima gozert, enorm waardeloze voetballer.

28 januari 2016 om 12:36

We hebben bij Willem II wel vaker te maken gehad met afgeschreven voetballers. Die beginnen bij ons dan ineens weer op te bloeien.

29 januari 2016 om 06:39

Het scheelt dat hij gehaald is als middenvelder zoals ik lees. Wellicht komt hij daar beter uit de verf dan als linksback. Ik hoop iig dat hij bij jullie slaagt, want het is een van de meest sympathieke voetballers die ik ken.

@vitesse A1 Wel heel makkelijk om spelers af te vallen.

28 januari 2016 om 13:40

Het is een prima vent hoor, altijd positief, veel inzet en sociaal erg betrokken. Maar het niveau kan hij echt totaal niet aan en ik betwijfel of hij dat bij Willem II wel kan.

28 januari 2016 om 16:00

Kon ie bij Zwolle anders goed aan en vorig jaar bij jullie ook dus waarom zou dat bij ons niet lukken. Je geeft al aan dat ie een prima mentaliteit heeft dus verwacht dat het dan wel goed gaat komen met die jongen. Misschien niet goed genoeg voor jullie maar voor een club als Willem II toch wel? Maar goed het is nu aan Achenteh om het tegendeel te bewijzen.

Niet erg dat hij weg is, veel inzet maar matige verdediger. Misschien dat hij als middenvelder meer tot zijn recht komt maar als linksback bij Vitesse liet hij altijd zijn man lopen en was hij constant de zwakste man in de verdediging. Hoop voor hem dat hij het goed gaat doen bij Willem 2.

28 januari 2016 om 13:03

In dar geval is Ota ook geen verbetering in verdedigend opzicht. Aanvallend is hij redelijk goed met een goed linkerbeen, maar verdedigend was hij gister ook weer niet best.

28 januari 2016 om 13:07

Klopt, tegen PEC en Ajax was Ota verdedigend ook nog niet best. Maar laten we die ook even tot het einde van het seizoen geven om zich aan te passen en misschien komt dat vanzelf wel goed. Hij heeft daarnaast wel een geweldige trap in zn linkerbeen zitten.

Ik snap niet waarom Feyenoord niet gewoon zo'n jongen haalt. Nelom heeft laten zien te beperkt te zijn. Als je dan in deze situatie aan Achenteh kan komen zou ik dat zeker doen

28 januari 2016 om 12:40

Achenteh is echt geen verbetering tov Nelom hoor. Net zo beperkt.

28 januari 2016 om 12:43

Misschien omdat Achenteh verdedigend nog slechter is dan Nelom?

@paulwillem II niet zulke verhalen vertellen die pertinent niet waar zijn.achenteh is Goedgekeurd !!!!!

Goed bezig daar in Tilburg. Daar kan ik als Cambuursupporter alleen maar jaloers op zijn. Complimenten.

Weet niet of dit een aanwinst is voor Willem II.... Het is maar de vraag of hij een aanwinst is voor elke willekeurige prof club.

Hoop dat hij zal slagen bij willem ii. Aardige jongen, veel inzet, en altijd super positief Kwam een niveautje te laag voor vitesse. Goed aanvallend, gaat vaak goed mee, maar verdedigend erg zwak. Hoop dat hij net zoals vd struijk een basisplaats bij willem ii afdwingt! Succes rochdi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle35-8
14.RKC Waalwijk27-20
15.Willem II25-32
16.FC Emmen24-34
17.VVV-Venlo23-42
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TrésorMiddenvelder324
V. PavlidisAanvaller329
M. KöhlertAanvaller300
C. NunnelyAanvaller306
K. WriedtAanvaller227
A. MurićKeeper120
J. BrondeelKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Willem II.

33 jaar
7 fans
Verdediger

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren