Roda JC pakt cadeaus van sc Heerenveen dankbaar uit

Dinsdag, 15 december 2015 om 22:36Erik van Dam

In het seizoen 1996/97 stonden Roda JC en sc Heerenveen tegenover elkaar in de bekerfinale en wonnen de Limburgers met 4-2. Foppe de Haan was er toen ook bij en had graag gezien dat zijn club dinsdag revanche zou nemen, maar het liep anders. Roda JC won ook nu en legde de basis voor de 3-1 overwinning in het eerste half uur. Daarin scoorde het zelf tweemaal en kwamen de Friezen met een man minder te staan.

/

SC Heerenveen had de uitschakeling in de achtste finales vooral aan zichzelf te danken. Na een eerste kwartier zonder veel opwinding peerde Arjan Swinkels de bal hard naar voren na een aanval van de bezoekers en zijn diepe bal kwam terecht bij Tomi Juric, die ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers. Erwin Mulder kwam nodeloos ver zijn doel uit en kreeg met een wippertje het nakijken van Juric: die vond vervolgens het lege doel voor de 1-0. Zeven minuten later zat de wedstrijd er al goeddeels op.

Juric zette vanaf links voor en Joey van den Berg ging onder de bal door, waarna hij Tom Van Hyfte het scoren belette. Kevin Blom stuurde Van den Berg met rood weg (’25) en Juric schoot raak vanaf de stip. SC Heerenveen had tot de rust geen weerwoord en oplossing in huis tegen de numerieke meerderheid in Kerkrade. De Haan zette er aan het begin van de tweede helft een verdediger bij (Lucas Bijker) ten faveure van een spits (Henk Veerman), maar daardoor zag de organisatie er wel beter uit.

/

Na twintig minuten kwam de aansluiting, na een fase waarin sc Heerenveen al naar hartelust het doel zocht. Bij een aanval zette Luciano Slagveer vanaf rechts laag voor en plaatste Ard van Peppen ongewild de linkervoet tegen de bal, die binnenrolde en sc Heerenveen weer nieuwe hoop gaf. Die hoop werd echte spanning toen Stefano Marzo een paar minuten later de buitenkant van de paal raakte en Roda JC nog meer schrik aanjoeg. De club uit Kerkrade was het even kwijt en had geluk dat de Friezen niet doorstootten.

Na een sterke fase ging de storm van sc Heerenveen weer liggen en hervond Roda JC zichzelf. De Haan stuurde nog wel Luka Zahovic binnen de lijnen, maar ook de Sloveense spits wist niet de 2-2 te forceren. Sterker nog, de invaller die Darije Kalezic gebruikte maakte het af voor Roda JC: Maecky Ngombo ging kort voor tijd alleen af op het doel van Heerenveen en schakelde de club echt uit met de 3-1. Hadden beide teams langer met elf tegen elf gespeeld of had Heerenveen een doeltreffender spits aan boord gehad, dan was er meer mogelijk geweest in Limburg. Roda JC is nu echter zeker van een ticket voor de kwartfinale, net als vorig seizoen. Toen versperde Excelsior de club de weg naar de laatste vier.


Poll

Zie jij Roda JC de beker winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door -nec-)

Echt een rare speler die Van den Berg. Kan zo goed spelen. Maar doet zoals ook nu weer zulke domme dingen. Waarmee hij gelijk zijn hele team heeft benadeeld.

15 december 2015 om 22:45

Die mojojojic ligt al een half uur voordat vd berg ook maar naar hem kijkt hoor, echt helemaal niks aan de hand.

15 december 2015 om 22:48

Je bedoelt van Hyfte?

15 december 2015 om 22:48

Heb je overtreding wel gezien? Het was wat ongelukkig, en een laatste poging om de bal weg te werken. Ik snap dat de scheidsrechter een penalty geeft, maar het was een hele lichte overtreding, en bovendien was die speler van Roda ook al uit evenwicht. Volgens de regels is het dan ook rood aangezien er een scoringskans is ontnomen, maar rood vond ik wel erg zwaar gestraft. Alsof een penalty al niet erg genoeg is... Verder speelde Heerenveen een hele slappe eerste helft. Tweede helft was top, je merkte nauwelijks dat we met 10 man stonden. En op een gegeven moment breekt het de spelers wel op dat je met minder staat. Heel erg balen dit

15 december 2015 om 22:51

Dan had Blom van mij trouwens die gek van Roda die Otigba naar de nek greep ook wel rood mogen krijgen

15 december 2015 om 23:00

Ach, Blom is dan iig consequent. Van der Streek kreeg voor dichtbij aangeschoten hands ook rood. Ook veel te zwaar gestraft.

15 december 2015 om 23:07

Ben het van de penalty met je eens. Rood was reglementair correct, maar hoorde niet in de wedstrijd thuis en had goed achterwege gelaten kunnen worden vanwege de ernst van de overtreding. Sankoh daarentegen deed heel dom, duwde die van heerenveen, maar greep m niet bij de keel hoor..

Eindelijk weer een team gezien wat knokt!

En ngohbo nu al productiever dan mister boakye, top prestatie!

15 december 2015 om 22:43

Wat een armoedig elftal hebben jullie. Man man man.

15 december 2015 om 22:55

en jullie nu weer dat hele eind in die bus terwijl foppe zijn tranen de vrije loop laat .........

15 december 2015 om 23:02

Ik hoef niet in de bus hoor.

15 december 2015 om 23:07

ik had niet anders verwacht .

15 december 2015 om 23:09

Grote mond dan maar houden als je zelfs niet eens meereist.

Man of the match.... KEVIN BLOM

15 december 2015 om 22:43

Hahah wat een gek is dat.

Verdiend gewonnen door Roda, Bij een bekeravond komt passie kijken, Roda kon dit vanaf minuut 1 opbrengen, Heerenveen niet. Van de Berg was de slemiel, 2x Juric kwijt waaruit 1 goal valt en veroorzaakt een domme overtreding op Van Hyfte in de 16. Kortom binnen 25 minuten zelf helemaal weg gegeven.daarna is het aan de Friezen te danken dat het wel weer een leuke pot word. Ze toonden veerkracht maar dit kwam veel te laat en gaf Roda de ruimte om via de uitbraak er nog een derde in te prikken.

15 december 2015 om 22:45

Bedankt Hans.

15 december 2015 om 23:16

Geen dank Truus.

Blij met de winst. Minder blij met de tweede helft, het knokken bleef maar voetbal ging er vrij snel uit.
Uiteindelijk een verdiende overwinning, als je over de hele wedstrijd bijna alle duels weet te winnen.

De rode kaart blijft naar, penalty was terecht en volgens de regels is het rood. Maar zoals al heel vaak gezegd het is gewoon te zwaar voor zo'n lichte overtreding.

15 december 2015 om 22:49

De rode kaart was absoluut terecht,van Hyfte staat alleen voor de doelman.

Verder verdiend gewonnen voor Roda maar tegen dit matige Heerenveen had er meer in gezeten. Heerenveen kwam bij elke actie te laat.

Man dit doet echt ontzettend veel pijn. Bah bah bah. Tegen zon matig Roda dat echt helemaal niks heeft, die je zelfs met 10 nog met de rug tegen de muur zet. Marzo met die bal op de paal, dan hadden we gewonnen. En Blom die ons rood geeft, ik calculeer dat altijd al in. Bah, wat een domper.

15 december 2015 om 22:49

Niet dat Heerenveen veel toe te voegen had vanavond en ook het hele seizoen ondermaats speelt.

15 december 2015 om 22:49

Ik wil niet veel zeggen, maar dat teampie van jou bakt er niet veel van, Roda was gewoon beter vooral de eerste helft.

15 december 2015 om 22:51

Niet gaan overdrijven met je uitspraak roda dat echt niks heeft. Als Heerenveen wat zou hebben is dat oom ver te zoeken vriend! Voetbal is op de eerste plaats inzet tonen en dat heb ik niet gezien bij jullie. Verdiende overwinning! Cupfighters

15 december 2015 om 23:23

Jongens ik snap de roda bril heus wel, maar tis een club van niks, 90% van de supporters gaat naar wolfsburg ofzo.

15 december 2015 om 23:30

Wat wil je hier nu mee bereiken kerel? Neem je verlies en praat geen onzin. Zou je sieren. Daarbij ligt Wolfsburg ongeveer net zo dicht bij Heerenveen als bij Kerkrade

15 december 2015 om 23:32

blijven jullie nou eerst eens even lang als roda in de ere-divisie en probeer eens hetzelfde aantal punten te sprokkelen voor het nl voetbal , dan kun je daarna met jouw geweldige mening komen . jullie zijn uitgeschakeld door een club van " niks " , 2 jaar achter elkaar ook nog eens . zijn jullie trouwens ook schuldenvrij ? oh ja voor ik het vergeet : hoevaak hebben jullie de finale gehaald en de beker daadwerkelijk gewonnen ?

16 december 2015 om 12:53

Geschiedenis heeft natuurlijk niks te maken met het huidige Roda, dat natuurlijk stukken minder is dan de tijden van Cisse en Kone en noem maar op.

15 december 2015 om 22:57

blijkbaar zijn jullie nog matiger , anders ga je niet met 3-1 naar huis .

Bij vlagen weer een goed Roda gezien en zeker in de eerste helft goede inzet getoond. Geen idee waarom ze dan in het eerste deel van de tweede helft zo verzwakken maar uiteindelijk toch de overwinning over de streep kunnen trekken. Aanvallend mag het nog wel wat beter, slordig, tig keer buitenspel en Gyasi moet leren hoe die een bal bij zijn medespeler krijgt.

Juric speelde wel erg lekker.

Hebben ze geen kappers in Kerkrade?

15 december 2015 om 23:53

Ahahaha dat matje van Rutjes.. als ik toch coach was had ik ze kop eronder gepist als die het niet gauw scheerde

offtopic: Ik ben zelf dan wel voor Ajax, maar om telkens die autospelende video's zien van Ajax op elke pagina komt me de strot uit. Haal dat aub weg of zet er iets zinnigs neer. Bedankt.

Ontopic: heb het begin gezien met de rode kaart en penalty, maar apart van de gegeven strafschop zat Heerenveen er al niet goed in. Roda was al meer jagend naar een goal. Dus de overwinning is denk ik wel verdient. Gefeliciteerd Roda!

Succes in de beker Roda. Wel verdiend gewonnen al was de tweede helft erg zwak tegen de tien van ons.

Blom bedankt.... Zijn credo als het om Heerenveen gaat is "als het even kan, rood trekken". Krijgt al een rode waas voor de ogen als hij ziet dat hij Heerenveen gaat fluiten.......

15 december 2015 om 23:03

Vorig kaar heeft hij Heerenveen al vier keer benadeeld. En hij mag mij blijven fluiten die gek.

15 december 2015 om 23:11

Een ergernis deze Blom. Hij flikt het altijd weer......, en komt er altijd mee weg.

Andere ergernis: Larsson, het mannetje die het vaker niet dan wel laat zien. Hoog tijd dat hij eens gaat banken. Lijkt erop dat meneer bij een westenwindje al geen zin meer heeft.

Verschrikkelijk in frieslan weten ze wel wat janken is ! Eerst Foppe , en nu hier op dit Forum . Draag jullie verlies in waarde !! Heerenveen was Bar slecht en leden een verdiende nederlaag

Thuis rol je zo'n club op alsof het niets is en uit is het weer omgekeerd. Zodra onze mannen buiten de deur spelen kun je de uitslag al wel raden.

Gedoe ook altijd, beker ligt voor het grijpen man Jaar in jaar uit.

Heerenveen heeft het hier zelf laten liggen. Roda JC ging er vol voor en daardoor gaan zij wel door, Heerenveen liet geen enkel moment zien dat men wou strijden voor de volgende ronde. Dan kan je als supporter wel zeuren over Blom, die zeker niet goed floot, maar daardoor ligt Heerenveen er niet uit. Wat was die Sankoh trouwens enorm dom om zo opgefokt te reageren op een klein duwtje waar hij gewoon de vrije trap mee krijgt.

Was niet altijd even goed, maar wel prima gevochten. Heb het penaltymoment niet goed kunnen beoordelen, omdat ik aan de andere zijde zat, maar ben en blijf erbij dat een penalty + rood te veel is. Maar goed, op naar de kwartfinale.

Wel een compliment naar de supporters van Heerenveen. Heb het uitvak wel eens leger gezien tijdens een normaal competitieduel!

Die invaller Ngongbo maakte hem aardig af, wederom een Belg! Deed me denken aan Oulare (ex-Brugge). Hopelijk is hij goud waard voor Roda.

Wordt de scribent van dit verslag werkelijk betaald door Voetbalzone of had de beste man/vrouw gewoon een slechte dag? Wat een waardeloos verslag vol met slechte zinsconstructies en onduidelijkheden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Jong AZ191
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. VenteAanvaller122
J. VijgenAanvaller20
R. de BoerKeeper120
L. HamersKeeper00
D. VrankenKeeper00
A. AbsalemVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

30 jaar
3 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren