Cambuur laat na spectaculair slot eerste zege van het seizoen glippen

SC Cambuur heeft zaterdagavond een gouden kans laten liggen om de eerste overwinning van het nieuwe seizoen te boeken. Het elftal van Henk de Jong stond na zeventig minuten spelen op bezoek bij FC Utrecht op een comfortabele 1-3 voorsprong, maar gaf in de resterende speeltijd de marge van twee treffers uit handen. Mede door een rode kaart voor keeper Harm Zeinstra eindigde het duel alsnog in een gelijkspel.

/

Op papier leek het thuisduel met Cambuur een uitgelezen mogelijkheid voor de thuisploeg om de bittere nasmaak van de 3-1 nederlaag bij Willem II weg te spoelen, maar daar kwam in de praktijk weinig van terecht. De gasten uit Friesland waren slimmer, feller en gewiekster en gingen dan ook terecht met een 0-1 voorsprong bij rust de kleedkamers in. De enige treffer van de eerste helft kwam op naam van Bartholomew Ogbeche, die steenhard raak kopte op aangeven van Marlon Pereira.

Onverdiend was dat dus allerminst. FC Utrecht, zonder de geschorst doelpuntenmachine Sébastien Haller, speelde weinig klaar en kwam niet verder dan een dreigende poging van Willem Janssen. Cambuur was vaker in de buurt van het vijandelijke doel te vinden. Sjoerd Overgoor leek zelfs schitterend te gaan scoren, maar zijn kiezelharde schot werd fraai gepareerd door doelman Robbin Ruiter. Dat fans van de thuisploeg hun spelers bij rust met een fluitconcert van het veld begeleidden, sprak boekdelen.

/

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg een stuk frisser uit de kleedkamer kwam voor de tweede helft. Het publiek ging erachter staan en binnen de kortste keren stond het weer gelijk. Janssen ontsnapte aan de buitenspelval en kon alleen door richting Zeinstra, die de bal tussen zijnen benen door in het doel zag rollen. Cambuur herstelde de voorsprong echter razendsnel: Furdjel Narsingh leek Martijn Barto in stelling te brengen, die echter over de bal trapte. Achter hem stond Ogbeche klaar om het leer alsnog binnen te schieten.

Acht minuten later leek het definitief beslist in de Galgenwaard. Narsingh vond Sander van de Streek, die de 1-3 tegen de touwen schoot. FC Utrecht bleef vechten en werd rijkelijk beloond. Kort na de 1-3 schoof Nacer Barazite de aansluitingstreffer binnen en niet veel later stond het stadion van de thuisploeg volledig in vuur en vlam. Kristoffer Peterson ging de zestien binnen en viel over het been van Zeinstra, die met rood van het veld werd gestuurd én een strafschop tegen kreeg. Invaller-doelman Leonard Nienhuis was vervolgens niet bij machte om de strafschop van Janssen te keren: 3-3. Barazite kreeg daarna nog een enorme kans op de 4-3, maar stuitte op Nienhuis.

1
2

Ik weet eigenlijk niet of ik teleurgesteld moet zijn omdat we een 1-3 achterstand weggeven of opgelucht, omdat we met 10 man toch nog stand hebben gehouden. Misschien wel een beetje van beide. Met vlagen aardig voetbal gezien en soms vielen ze weer totaal door de mand.. hopelijk kan er een stijgende lijn worden ingezet en zullen de punten ook komen.

Overigens wat krijgen wij bespottelijk veel penalties tegen. Ja sommige zijn discutabel, maar kom op zeg 7 penalties tegen? Onze defensie en technische staf maar zich achter de oren krabben hoe dit kan.

26 september 2015 om 20:49

Ik heb hetzelfde. Moet ik nu blij zijn met een punt na 1-3 achter na 70 minuten of hadden we er gewoon 3 moeten hebben?! 3-3 met nog 10 minuten tegen 10 man. Barazite had het gewoon moeten beslissen.

Scheids trok trouwens wel erg weinig tijd bij. Cambuur deed heel erg lang over het juichen bij de doelpunten 3x en de rode kaart en penalty alleen duurde denk al minstens 3 minuten. Trekt ie er 5 bij waar die, naar mijn idee al voor de 95e minuut affloot.

Daar lag het niet aan hoor, maar had graag nog 3 minuten doorgespeeld

26 september 2015 om 21:09

Als utrecht supporter heb ik er ook gemengde gevoelens aan over gehouden.
Weet niet of je blij moet zijn met een punt.
Maar qua wedstrijdbeeld denk ik van wel. Cambuur verdiende de voorsprong in de eerste helft. Utrecht kwam de tweede helft wel beter aan voetballen toe.
Jammer dat we elke keer op achterstand kwamen. Denk je de tweede helft naar je hand te zetten en dan kwam Cambuur eruit met 2 snelle counters.
Gelukkig werden de punten verdeeld maar vooraf had ik dat niet verwacht

26 september 2015 om 21:59

Ik denk dat de neutrale supporters meer van deze pot hebben kunnen genieten en dan vooral van de tweede helft haha.

Pff, hoe kan je in eigen huis met 1-3 achterkomen tegen Cambuur? Alles leuk en wel, als Utrecht zijnde moet je van degradatiekandidaten in eigen huis winnen. Een gelijkspel kan dan gebeuren, maar 1-3 achter...kom op zeg. Had een redelijk gevoel na de zeges op Groningen en Vitesse, maar dat kan nu weer de plee door.

26 september 2015 om 21:58

Ach jullie verliezen wel vaker van Cambuur.

27 september 2015 om 10:18

Lekker denigrerend, maar zo goed zijn jullie ook weer niet hoor. Vorig jaar hadden we evenveel punten. Dus zou maar wat voorzichtiger zijn met deze uitspraken.

De eerste helft was echt schandalig van Utrecht kant. Cambuur was veel feller. De tweede helft stuk beter, maar als je de 1-1 maakt, mag het nooit meer 1-3 worden. Een aantal spelers waren erg zwak (Nganioni, Diemers en Rubin). Peterson liet in die paar minuten meer zien dan Rubin de hele wedstrijd. Terechte rode kaart en penal trouwens. Gelukkig toch nog een punt, maar met meer strijd had je gewoon kunnen winnen. Zeker als je die kans van Barazite op het eind nog zag2

26 september 2015 om 22:28

Hij moet gewoon voor een overtreding fluiten, als je iemand met 2 handen wegduwt. Dus die pingel was dan niet gevallen.

26 september 2015 om 23:59

En Utrecht had dan alsnog een penal moeten krijgen toen Barazite werd vastgehouden

Wat een dramatische eerste helft zeg van Utrecht kant, Cambuur gooide veel meer energie en passie erin en Utrecht dacht dit klusje wel even te klaren..

2e helft veel hoger tempo van Utrecht kant maar door naïef verdedigen toch nog 2 goals weggeven
Mijn god wat is die Rubin toch slap en traag, mag aannemen dat Peterson nu hoger in pikorde komt te staan?!

27 september 2015 om 00:00

Mag ik ook hopen inderdaad, heeft in dat kwartier meer laten zien dan Rubin in een hele wedstrijd. Komt veel meer dreiging vanaf!

Val tegen van Utrecht had er meer van verwacht, voor al thuis ze missen die Haller.
En dan geef Cambuur het nog weg ook, dus mazzel voor Utrecht.

Dat belachelijke systeem van Utrecht kost ze wel heel veel punten. Nu Haller er niet is, wordt het ook niet meer gecamoufleerd. Als ik Utrecht was zou ik toch iets anders gaan voetballen, 5-3-2 werkt in Nederland niet. Van Basten heeft het ook bij Heerenveen geprobeerd, het werkt niet.

26 september 2015 om 23:21

Wat een onzin. Dus als van Basten iets geprobeerd heeft en het lukt niet, dan kan het niet in Nederland? Misschien werkt het systeem wel, maar werkt van Basten gewoon niet.

Koeman heeft het ook geprobeerd bij Feyenoord en dat pakte toch prima uit.

Het systeem werkt prima. Er zijn veel meer lopende spelers, waardoor het spel veel dynamischer is dan voorgaande jaren. De resultaten blijven inderdaad nog achter, maar van het spel heb ik dit seizoen al vaker genoten dan onder Alflen het geval was. (heb het uiteraard niet over vandaag)

Ben ik de de enige die Sander van de Streek een geweldige (onderschatte) speler vind? Verreweg de beste speler van Cambuur, zou makkelijk een hoger niveau aankunnen. Leg al zijn doelpunten eens op een rijtje, alleen maar mooie goals.

Iedereen heeft het hier over het gemis van Haller, maar de persoon die we het meest misten vandaag was Ayoub. Hij heeft een hele hoge handelingssnelheid en een hele korte draai, waardoor je snel openingen kan creeeren en in de diepte kan spelen. Is gewoon mega belangrijk voor het combinatiespel dat Utrecht wil spelen. Diemers daarentegen heeft nul individuele actie en moet altijd een kilometer om zijn man heen rennen voordat hij een keertje de bal af kan geven (en dat is dan vaak nog een balletje breed ook...). Door die vertraging van Diemers worden de combinaties op het middenveld veel trager, waardoor de tegenstander (zoals je vandaag zag) veel meer tijd heeft om goed positie te kiezen. Het middenveld ging vandaag pas weer een beetje draaien, toen Ramselaar zich een beetje terug liet zakken

27 september 2015 om 00:02

Precies, Diemers vertraagt alleen maar het spel en speelt alleen maar terug zowat. Lijdt ook zoveel balverlies. Hebben Ayoub zeker gemist!

Is Barazite (in de toekomst) materiaal voor het Marokkaans elftal?? want Marokko heeft echt een spitsenprobleem.

27 september 2015 om 00:22

Maar Barazite is ook geen spits, dus dat zal het ook niet oplossen

27 september 2015 om 03:58

Maar bij ons speelt hij wel in de spits. En daar doet hij het prima. Maar dat is uiteraard wel een twee-spitsensysteem, weet niet of Marokko daar ook mee speelt?

Maar hij doet het echt goed dit seizoen. Een jongen waar ik voor naar het stadion ga en samen met Klaiber en Letschert de revelatie van dit seizoen voorlopig (naar mijn mening).

Mijn hemel, wat is die Nganioni toch slecht. Met Diemers aan dezelfde kant waren we in de eerste helft de hele linkerkant kwijt en vertraagde het spel nog meer. Verder snapt Rubin absoluut niets van dit systeem, waardoor we in de spits ook een man misten.
Als die drie gewisseld worden voor Peterson (of, nog liever, Boymans), Conboy (of, nog liever, Hardeveld) en Ayoub en iedereen snapt dat we in een hoog tempo moeten spelen tegen alle zwakkere tegenstanders uit de eredivisie kunnen we nog ver komen dit jaar.
Hoe is het toch mogelijk, Cambuur 4 echt kansen en drie goals.... Pfffff, die eerste helft heeft ons wel de das om gedaan, tegen een tegenstander die we hadden moeten opvreten.