Twente-spits zakte op veld in elkaar: 'Na drie seconden werd ik wakker'

Zaterdag, 22 augustus 2015 om 14:25Bart Kruyt

FC Twente heeft met Michael Olaitan een spits met een bijzonder verhaal aangetrokken. De aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van Olympiakos en in dienst van de Griekse club zakte hij tijdens de topper tegen Panathinaikos zomaar in elkaar.

Olaitan zegt voor de camera van FC Twente TV dat hij de bal gewoon zag gaan en dat hij vervolgens even kwijtraakte wat er gebeurde. “Na drie seconden werd ik wakker en zag ik allemaal mensen en medici om me heen”, blikt de Nigeriaan terug. “Daarna ben ik gelijk naar het ziekenhuis gebracht, waar ik veel onderzoeken heb gehad. De conclusie was dat het een virus betrof.”

Olaitan ging in overleg met specialisten in Griekenland en vroeg over de grens een second opinion aan. Ook daar kwamen de doktoren tot de conclusie dat het inderdaad om een virus ging. “Na mijn blessure moest ik het rustig aan doen, maar van binnen voelde ik me goed”, zegt de spits. “Toen kreeg ik groen licht van de doktoren om weer te gaan voetballen. Bij de club heb ik toen aangegeven dat wanneer ik alleen maar mocht trainen, ik graag verhuurd wilde worden. Zo is de transfer naar Twente tot stand gekomen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door dr. voetbal)

Ach die zal er dit jaar ook wel zo'n 10 - 15 doelpunten kunnen maken, daar hoef je niet zo'n goede spits voor te zijn.
Heb nog steeds geen idee waartoe Twente in staat is, maar n.a.v. de 2 wedstrijden die al geweest zijn, ben ik bang dat Twente 'gewoon' de lijn van vorig seizoen voortzet.
Kan niet zeggen dat ik al een lichtpuntje heb gezien, het spel lijkt nog steeds nergens op, het tempo hoeven we het al helemaal niet over te hebben, lijkt wel of de trainer heeft gezegd, doe maar kalm aan jongens, anders kan Schilder het niet bijhouden.

22 augustus 2015 om 14:49

Het grootste probleem bij Twente is voornamelijk Schreuder die naar mijn idee het team elke week het veld in stuurt met zonder enig idee en durf.

22 augustus 2015 om 15:06

Schreuder zal er zeker mee te maken hebben, maar vind ook dat hij tot zondebok wordt gemaakt, bedoel de selectie bestaat uit allemaal volwassen jongens, de trainersstaf idem dito, dan kan er toch wel iemand de mond open trekken en zeggen, we hebben het nu 3 jaar op de manier van Schreuder gedaan, het is duidelijk dat die manier niet werkt. Laten we nu iets anders proberen.

Fouten maken is helemaal niet erg, maar volharden in de fouten wel.
Persoonlijk vind ik Schreuder niet zo'n hele goede trainer, maar mag toch hopen dat er voldoende voetbalkennis binnen Twente zit, die hem zo nodig van repliek kunnen dienen

22 augustus 2015 om 15:01

Met creatieve spelers als Ziyech en Corona moet er toch wel iets van mooi voetbal gespeeld kunnen worden? Zelfde geldt voor Guiterrez.. Dat zijn wel 3 hele leuke spelers voor de Eredivisie.

22 augustus 2015 om 15:09

Dat klopt in principe wel, ook Tapia is een meer dan behoorlijke voetballer, maar Schreuder is de Boer in het kwadraat, de controle en balbezit is heilig, eindeloos geschuif rond de middenlijn, daar vermaak je mij echt niet mee.

Heftig verhaal.
Blij dat het weer goed gaat met hem en hopelijk kan hij Twente helpen naar de top 5.

Wordt niet echt op detail in gegaan. Een ''virus'' zegt natuurlijk nog niks. Wat voor virus was het? Wat zijn de symptomen behalve flauwvallen? Hoe heeft hij het opgelopen en is er kans dat het terugkomt?

22 augustus 2015 om 15:20

Hij had last van Myocarditis, dat is een ontsteking aan de hartspier, die kan door een virus, bacterie of schimmel veroorzaakt worden, hij is er aan geopereerd dus de kans dat het dan terug komt is kleiner als zonder operatie.

Heb het zelf ook, dit komt omdat ik geen milt meer heb, zelf moet ik voor ik bijvoorbeeld een kies laat trekken al een grote dosis antibiotica slikken. Ook krijg ik gelijk een antibioticakuur zodra ik maar iets koorts heb

Edit: voor de rest heeft het geen gevolgen, kan er gewoon mee werken, moet alleen altijd een papier bij mij hebben waar het op staat, zodat als ik bijvoorbeeld een ongeluk krijg de dienstdoende arts op de hoogte is.

22 augustus 2015 om 15:41

Dit zijn nog is antwoorden waar je op hoopt, bedankt.

Wat ben ik toch blij dat er tegenwoordig zoveel medische staf rond het veld is met expertise. Hiernaast ook de algemene kennis van de mensen die steeds beter is om te herkennen wanneer het om iets levensbedreigend gaat. Je moet er toch niet aan denken dat je naar een voetbalwedstrijd gaat en ziet hoe iemand overlijdt op het veld. Ook al was het in dit geval (gelukkig) niet zo ernstig, het is toch verschrikkelijk om te zien. Net zoiets als de overtreding destijds op Eduardo waar de spelers op het veld onwel van werden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

2 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren