Update: Legia krijgt reglementaire zege toegewezen na gooien van steen

Dinsdag, 4 augustus 2015 om 20:10Gijs Freriks • Laatste update: 20:10

De Europa League-voorrondewedstrijd tussen FK Kukësi en Legia Warschau is donderdagavond gestaakt. Supporters van de club uit Albanië gooiden met stenen naar spelers van de tegenpartij en aanvallende middenvelder Ondrej Duda werd daarbij geraakt.

Legia sloot de eerste helft af met een 0-1 voorsprong en in de rust werd het steeds grimmiger op de tribunes. De fans van Legia zouden die van Kukësi hebben uitgedaagd, waarna zij tot de orde moesten worden geroepen door de politie. Uit een vak van de thuisfans werd vervolgens, na 51 minuten, een steen gegooid naar Duda, die op de grond bleef liggen.

De twintigjarige Slowaak ging met een bandana om zijn hoofd en op een draagberrie naar de kant en scheidsrechter Stephan Klossner besloot het duel in Tirana stil te leggen. Op dat moment stond het overigens 1-2 in het voordeel van het Poolse Legia, want in de eerste minuten van het tweede bedrijf hadden beide partijen nog één keer gescoord.

Update 4 augustus 20.10 uur - Legia krijgt reglementaire zege toegewezen na gooien van steen
De UEFA heeft Legia Warschau een reglementaire 3-0 overwinning op FK Kukësi toegekend. Supporters van het Albanese Kükesi gooiden stenen naar spelers van de tegenpartij en middenvelder Ondrej Duda werd daarbij zelfs geraakt. Kukësi moet zijn eerstvolgende Europese thuiswedstrijd ook zonder publiek afwerken en moet een boete van 70.000 euro betalen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door fcda)

Okay dat is dus wat er gebeurde. Nu moet ik weer wachten op mijn geld aangezien ik alles goed heb en alleen Legia nog moet.

Ik neem aan dat Legia gewoon de overwinning toebedeelt krijgt en dat Kukesi moet vrezen voor wedstrijden zonder publiek.

30 juli 2015 om 22:36

of hij word geschrapt van je lijst als gecanceld dan krijg je bedrag van die andere wedstrijden. wil ook wel is voorkomen

31 juli 2015 om 01:42

Toto gaat de wedstrijd zelf analyseren, om tot een verwachte uitslag te komen. Oftewel.. je wordt genaait

zitten ze een keer in Europa en dan zo misdragen oftewel die zien we noooooit meer terug.

4 augustus 2015 om 21:00

Grappig ook dat de boete voor de club nog minder is dan 1/4e van de boete van rojo voor het missen van zijn vlucht.

5 augustus 2015 om 01:07

Boete van Rojo was 200.000 toch?

Gewoon een regelementaire 0-3. Zoiets kan en mag niet getolereerd worden. Aan de andere kant is het jammer dat al die mensen de dupe worden van 1 eikel met een steen.

4 augustus 2015 om 21:22

Zie in de tekst "supporters" staan ... Zouden er dus meerdere moeten zijn geweest lijkt mij zo.

Jammer dat dit weer moet gebeuren en vooral in het oost-blok word hun reputatie niet beter van. Veel racisme en rare fratsen jammer genoeg. Hoop dat ze het morgen weer kunnen voortzetten met de fans maar denk dat die terug mogen reizen.

30 juli 2015 om 22:41

Albanie hoort niet bij het Oostblok, evenals alle landen die ooit Joegoslavie waren. Word een beetje zat dat alles van niet West of Zuid-Europa is, alles meteen Oostblok genoemd wordt.

30 juli 2015 om 22:44

Balkan heeft geen andere reputatie though...

30 juli 2015 om 23:06

@lukaronaldo7: met 'oostblok' werden alle landen bedoeld die ten tijde van de Koude Oorlog aan de zijde van Rusland stonden. Daar hoort Joegoslavië dus zeker wel bij. Albanië weet ik even niet (ook geen zin om het op te zoeken).

30 juli 2015 om 23:10

Joegoslavie hoorde helemaal niet bij Rusland, maar bij het "derde blok" met landen als o.a. Egypte, Libië en nog een paar toentertijd machtige landen die niks met de koude oorlog te maken had. Tito had Stalin begin jaren 50 de deur gewezen. Dus slecht staaltje geschiedenis van je, Superghost.

31 juli 2015 om 00:16

SuperGhost heeft nooit goed opgelet bij geschiedenis

wat gebeurt er nu als je hebt gewed op deze wedstrijd ?

30 juli 2015 om 22:39

Verschild per bookie maar normaal gesproken binnen 24 uur afmaken of anders void

Hahaha perfecte club voor Arda alleen daar gooien ze niet met schoenen maar met stenen,maar even serieus wel dood zonde football=respect toch? Een sport zonder geweld? Jammer. Hoop voor die speler dat hij een blauwe plek krijgt en niet een lichte hersenschudding

Waarom is dan mijn vraag, waarom doe je dit... Je benadeeld je eigen ploeg, riskeert een gevangenisstraf en misschien teken je die jongen voor het leven. Ik kan er echt niet bij. Schop die club uit Europa of in ieder geval de overwinning aan legia geven, je gaat daar gewoon niet meer voetballen. Racisme, spreekkoren zijn erg, Dit gaat echter alles te ver voor mij.

31 juli 2015 om 10:08

Ik neem aan dat jij de Albanese competitie op de voet volgt.?anders kun jij jouw stelling over hooliganisme in Albanie niet verdedigen. In de Albanese voetbalcompetitie zitten wel degelijk supporters groepen die rellen. Alleen is het met die supporters net zoals de algehele sportieve situatie in Albanie, totaal niet interresant voor de rest van Europa. Beste prestatie ooit van het Albanese voetbal elftal is een 0-0 tegen Servie. Verder geen enkele europese, wereld of olympische titel is een sport in teamverband. Dus de informatie die je in Nederland of Belgie te horen krijgt over Albanese voetbal rellen is dan ook 0.0%. Voor diegene die het wel volgen, waar Tipi09 dus duidelijk niet toe behoord, zijn er wel degelijk ettelijke voorbeelden van rellen op nationaal niveau. Nu ze een keer een 2e ronde kwalificatie spelen en het wat breder word uitgemeten kun je inderdaad wel zeggen dat dat niet vaak voorkomt. Wat Tipi09 eigenlijk aangeeft is dat hij van de Albanes competitie net zoveel weet als van die van Noord Korea, helemaal niks. Maar hij probeert zoals altijd Servie in een kwaad daglicht te stellen. Waarom heb ik al een paar keer gevraagd maar een antwoord bleef uit. Wat de voorbeelden betreft, kijk maar een op youtube. Typ zoiets simpels in als Albania hooligans en je hebt de eerste paar uur kijkplezier. Maar ja het is natuurlijk veel gemakkelijker om overal een mening over te hebben die bol staat van onwaarheden om maar zoveel posts te hebben.

Man man man, wat een smerig volk daar. Je gaat toch geen spelers stenigen omdat je achter staat. Hoop dat het goed komt met Duda, want het zag er niet goed uit hoe hij werd weggedragen.

Weer rellen die kant, vorig jaar ook tussen Servië en Rusland.

30 juli 2015 om 22:51

Montenegro en Rusland, Serven en Russen hebben wel een goede band.

30 juli 2015 om 22:59

Maar toch waren er rellen.

Overigens heb je wel gelijk Koen wat betreft Russen en Serven. Rusland steunt Servie namelijk omtrent Kosovo.

Wel een wereldgoal die 1-0. Zal die nog gekozen kunne worden tot goals van et jaar als et regelmenter 0-3 word???

30 juli 2015 om 22:55

Ik denk dat je de 1 - 1 bedoelt want Legia kwam namelijk eerst op voorsprong.

Ik schaam me kapot als Albanees zijnde... hopelijk worden ze hard gestraft

Gelukkig doet Skenderbeu het wel goed in Europa en zijn ze maar 1 wedstrijd verwijderd van tenminste EL groepsfase

Het lijkt me dat Kukesi uit het toernooi wordt gedonderd en een jaar wordt uitgesloten voor Europees voetbal. De enige passende straf wanneer supporters met stenen of andere zware voorwerpen (zoals ijzeren staven) gaan gooien.

Overal waar iets met geweld gebeurd staat Albanie genoteerd. Wat is er toch aan de hand met die mensen?

Het valt me op dat die Albanen vaak negatief in het voetbal nieuws staan. Als ze zich niet kunnen gedragen moeten ze die Albaanse bond gewoon straffen, elke keer.

4 augustus 2015 om 20:26

Moeten ze de Knvb dan ook steeds straffen als Ajax en Feyenoord zich weer eens niet gedragen in Europa? Dat is natuurlijk lachwekkend. Je moet altijd de misdragende partij straffen, niet de partijen die daar niets mee te maken hebben.

Weet iemand hoe het nu gaat als je legia als winnen hebt in je poule

Eens kijken of ze nu bij legia ook beginnen over 'letfootballwin' of gewoon de 3-0 accepteren.... Stelletje hypocrieten

Hoe zit t met toto mijn winst van legia was er niet bij opgeteld??

5 augustus 2015 om 09:44

Wedstrijd is ook niet uitgespeeld dus komt die quota gewoon op 0,0 te staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Legia Warsaw

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Liga
SpelersPositieW
K. TobiaszKeeper20
J. Abu HannaVerdediger20
J. JuranovićVerdediger20
F. MladenovićVerdediger20
M. NawrockiVerdediger21
L. RoseVerdediger20
LuquinhasMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Legia Warsaw.

1 fan
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren