Update: Maaskant nuanceert: ‘Dat is een erg voorbarige conclusie’

Maandag, 11 mei 2015 om

Jelle ten Rouwelaar moet vrezen voor zijn plek onder de lat van NAC Breda. De doelman maakte dit seizoen al vaker een weifelende indruk en ook tegen AZ zag hij er bij twee tegengoals niet goed uit. Trainer Robert Maaskant denkt erover om Ten Rouwelaar zondag in het laatste competitieduel en mogelijk daarna in de nacompetitie te passeren.

/

NAC Breda heeft in de persoon van de veertigjarige Gábor Babos een ervaren tweede doelman. “Ik ga deze week eens goed nadenken over deze situatie en dan zien we het zondag. We bedrijven hier topsport. spelers kunnen gewisseld worden, keepers dus ook”, laat Maaskant weten aan Omroep Brabant.

NAC Breda speelt zondag in de Eredivisie in eigen huis tegen FC Groningen. Dat duel doet er voor NAC alleen nog toe om te bepalen of de club als zestiende of zeventiende eindigt. Maaskant moet lijfsbehoud sowieso veilig zien te stellen via de nacompetitie.

Update 15.40 uur - Maaskant nuanceert: ‘Dat is een erg voorbarige conclusie’
Robert Maaskant leek maandag de basisplek van keeper Jelle ten Rouwelaar in twijfel te trekken, maar toen het nieuws naar buiten kwam voelde de oefenmeester zich toch genoodzaakt het bericht te nuanceren. “Ik slachtoffer Jelle niet. Het kan juist goed zijn dat hij alle wedstrijden speelt”, zegt Maaskant tegen BN/De Stem. “Ik heb alleen gezegd dat ik erover nadenk om de keeper te wisselen. Meer niet.” Volgens Maaskant liggen alle spelers van NAC Breda onder de loep, niet alleen Ten Rouwelaar. Dat de keeper geslachtofferd zou worden, is volgens de coach dan ook een voorbarige conclusie.


Poll

Jelle ten Rouwelaar moet geslachtofferd worden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door walkerh)

Veel slechter kan Babos het waarschijnlijk niet doen, Jelle zakt dit seizoen constant door de ondergrens. Volgend seizoen heeft Ajax genoeg keepers, misschien kan NAC er 1tje kopen of evt huren

11 mei 2015 om 15:58

Nou van die Van der Hart van Go Ahead wordt je bepaalt niet vrolijk. Zou ik eerder bij Feyenoord aankloppen. Daar zitten straks 3 eredivisie keepers in de selectie.

11 mei 2015 om 16:19

Weinig kans, Lamprou blijft bij Willem 2 en Mulder mag weg maar ik geloof niet dat die veel zin heeft om bij NAC te gaan keepen.

11 mei 2015 om 16:23

Mulder is onderweg naar AEK

11 mei 2015 om 18:22

@fcalkis

Is dat zo? Er is namelijk nog helemaal niks rond,dus weet niet waar je dit vandaan haalt.

11 mei 2015 om 18:29

Toen Babos nog bij NEC zat, had hij ook een heel ongelukkig seizoen. Beetje vergelijkbaar met ten Rouwelaar nu, die het daarvoor in principe ook altijd naar behoren deed. Ik verwacht daarom niet dat Babos het daarom perse beter doet. Die heeft zijn beste tijd ook alweer een poosje achter hem.

Het zou eens tijd worden zeg. Maar dat het tot nu toe niet gebeurd is zegt waarschijnlijk ook veel over Babos. Die is inmiddels ook alweer 40 natuurlijk.
Denk dat NAC met een Ten Rouwelaar in normale doen al lang veilig was geweest. Hij heeft ons dit seizoen helaas heel veel punten gekost.

100% clubman geworden die ten Rouwelaar, maar al een paar jaar aan het kwakkelen. Werd ooit gezien als enorm keeperstalent bij Psv, maar lijkt toch vooral niet bestand te zijn tegen welke vorm van druk dan ook.

Jammer, goede vent, ook voor in de kleedkamer. Maar ik denk dat het goed is als Maaskant ingrijpt.

11 mei 2015 om 15:16

Afgelopen seizoenen was Ten Rouwelaar altijd één van de uitblinkers bij NAC en hij was misschien wel een van de belangrijkste redenen dat NAC altijd relatief "simpel" overleefde. Echter is hij pas sinds dit jaar ook aan het klungelen geslagen. Om te zeggen dat hij de laatste jaren al kwakkelt vind ik zeker onterecht. Als je NAC de laatste jaren goed volgt, weet je dat Ten Rouwelaar altijd een sterkhouder is geweest.

11 mei 2015 om 15:47

Punt is wel dat hij nu gewoon echt te dik is om sterkhouder van NAC te kunnen zijn....

11 mei 2015 om 15:56

Daar zijn we het allemaal wel over eens dat hij nu allesbehalve een sterkhouder is...

11 mei 2015 om 16:04

Volgens mij was hij statistisch gezien vorig jaar ook al één van de keepers die procentueel de minste schoten uit zijn doel wist te houden.

Het beeld vertekend alleen nogal eens, omdat hij bij vlagen ook gewoon onpasseerbaar lijkt. Ook tegen AZ hield hij een paar onwaarschijnlijke ballen uit het doel.

Maaskant toch, laat ten Rouwelaar aub gewoon het seizoen afmaken.

11 mei 2015 om 15:05

Waarom? Hij maakt een onzekere indruk,wat NAC punten heeft gekost. Vind trouwens dat het nog lang geduurd heeft,hij had imo al eerder gewisseld moeten worden.

11 mei 2015 om 15:05

In mijn ogen had dit al veel eerder moeten gebeuren. Zeker met het oog op de nacompetitie is het goed dat daar nog even heel hard over nagedacht wordt.

11 mei 2015 om 15:17

Afmaken zodat we in de Juup league belanden? Nu is het echt te laat om over sentimenten te spreken. Dit had naar mijn idee al veel eerder moeten gebeuren.. Kijk eens naar het verschil bij Heracles tussen Castro en Telgenkamp. Scheelt ook dag & nacht.

Had veel eerder gepasseerd moeten worden.. zou NAC veel punten hebben bespaard

11 mei 2015 om 15:18

Hij zou juist mínder gepasseerd moeten worden, dát had NAC puntverlies ( bedankt Daemm) bespaard

11 mei 2015 om 15:22

Punten besparen? Als NAC iets nodig heeft zijn het juist meer punten.

Babos altijd ondergewaardeerde keeper geweest. Bij NEC heeft hij altijd erg goed gekeept. Afwachten hoe hij het nou zou doen.

11 mei 2015 om 15:10

Volgens mij heeft Babos alle credits gekregen. Was bij NAC een fenomeen, bij Feyenoord minder, maar bij NEC wederom uitstekend. Denk dat niemand dat ontkent.

11 mei 2015 om 15:29

Ondergewaardeerd? Gewoon goed gedaan bij NEC en dat is ook zijn niveau. Misschien net een stapje hoger in de subtop, maar daar eindigt het dan ook.

gewoon het seizoen laten afmaken, iig de laatste 2 wedstrijden.

Hij zegt wel Babos maar we hebben nog een keeper..
Is het niet tijd om hem uit te testen?

11 mei 2015 om 15:07

Lijkt me niet het moment om dingen te gaan testen.... Babos was matig 2 jaar geleden in z'n laatste jaar bij NEC maar slechter dan wat Ten Rouwelaar nu doet kan ik me niet voorstellen. Wisselen dus lijkt me. Bij Heracles heeft een keeperswissel goed uitgepakt dit seizoen.

Ten rouwelaar is een goede voor in het goal als hij in vorm is en dat is op dit moment zeker niet. Maaskant doet er goed aan om een jonge van de opleiding eens een kans te geven bijvoorbeeld Noppert. Zo word die jongen klaar gestoomd als vervanger van Jelle.

zag hem gisteren keepen, hij leek 1 stap verwijderd van een rolstoel, wat een lomp figuur is dat zeg, die komt bijna niet meer vooruit, leek op verhoeven 2.0

Dat zou zonde zijn! Hoeveel wedstrijden heeft hij al niet onafgebroken gespeelt?

Dat is dan ook 2 jaar te laat. Echt een ongelofelijk slechte keeper deze Ten Rouwelaar. Irriteer me altijd zo mateloos aan die vent. Maakt ie zelf weer een blunder van jewelste, begint hij te kafferen op de verdediging of geeft hij een polletje of de scheidsrehcter de schuld. Zal nooit aan zichzelf liggen want hij is toch zo'n fantastische keeper.

Heeft het eventjes leuk gedaan maar hoort niet in de Eredivisie thuis.

Hopelijk wordt JTR vervangen. Lullig voor hem maar betekent wel dat er nog een 2e man is die redelijk kan keepen! Hoe zit het met Noppert?

Ach hij is een man van staal die ten Rouwelaar. Maar goed, dit seizoen minder, maar wie weet wat hij volgend seizoen doet. Maar de schuld ligt niet alleen bij Jelle. Aangezien hij het ook moet doen met de "ahum" verdedigende kwaliteiten bij Nac. Daarmee gooi je ook geen hoge ogen. En mocht het met Good Old Babos niet lukken, dan kan er alsnog vanuit de jeugd doorgestroomd worden. Jongens zoals Ramon van Aalst of een Donat Pavalaj kunnen misschien dan nog wel in de jeugd spelen maar die zouden zomaar ook eens naar voren geschoven kunnen worden om de trots van Brabant te verdedigen. Hoewel ze eventueel tegen FC Eindhoven kunnen spelen maar dat is voor later zorg. Eerst nog maar eens zien te winnen van de Bekerwinnaars. Trots van het Noorden tegen de Trots van Brabant hopelijk wordt het ook een wedstrijd om trots op te zijn.

Ten rouwelaar laat al het gehele seizoen zien dat zijn tijd als keeper eroo zit.
Eigenlijk niet te begrijpen dat er nu pas serieus aan een wissel wordt gedacht.

De hoeveelheid ballen die er uit een onmogelijke hoek (bijna op achterlijn) ingaan bij hem is schrikbarend te noemen.
vooral zijn linkerkant is erg kwetsbaar gebleken dit seizoen.
Hij zit denk ik in zijn hoofd nog met de zelfuitgesproken woorden van een paar jaar geleden dat hij vond dat hij misschien wel een geschikte oranjeklant zou zijn.

11 mei 2015 om 15:58

Babos is denk ik niet beter als Rouwelaar hoor. Heeft toch helemaal geen wedstrijdritme en is al 40 jaar...

11 mei 2015 om 16:05

Als Babos in de laatste 6 jaar 10% per jaar heeft ingeleverd ten opzichte van zijn topvorm, dan is hij nu nog altijd 2x zo goed als Ten Rouwelaar in deze vorm.

11 mei 2015 om 17:43

haha mooie reactie op basis van onderbuik gevoelens. Feit is echter dat babos 2 jaar gerleden bij NEC al net zo dramatisch was als ten rouwelaar nu. Hij zal alleen maar slechter zijn geworden. De enige reden waarom ten rouwelaar er nog in staat is omdat de andere opties nog slechter zijn. Maaskant is ook nietr gek anders had hij hem al lang gepasseerd.

Echte clubman die een enorm grote gunfactor heeft. Maar een keeper staat er uiteindelijk om ballen tegen te houden. Dit seizoen heeft Jelle dat te weinig gedaan. Er mag best gesteld worden met een solide keeper NAC dit jaar veilig was geweest. Bij Heracles hadden ze dat op tijd in de gaten en hebben ze Telgenkamp gewisseld voor Castro. Als ze dat niet gedaan hadden stond Heracles nu op de plek van NAC en andersom.

Misschien dat nac gewoon moet degraderen. Kunnen ze het volgend jaar sportief en financieel eens opnieuw proberen vanaf 0.
En dat gescheurde stadion onder handen nemen lijkt me ook slim, alleen is daar geen geld voor in Breda.

11 mei 2015 om 16:42

Dat stadion is niet aan Nac, dat moet de gemeente oplossen. De gemeente is eigenaar van het stadion.

Financieel is alles bijna opgelost. Dus juist hopen dat NAC erin blijft zodat ze verder kunnen en de laatste schulden aflossen. Sportief zal het dan ook wel weer beter gaan.

Met alle respect voor Jelle maar hij valt zelfs in slomotion! En dat schot van Johansson had er nooit in gemogen lijkt mij vrij duidelijk!

Esteban, Ten Rouwelaar en Marsman zijn de zwakste keepers van de Eredivisie. In willekeurige volgorde. Die winnende goal van AZ ging bijna door het midden vanaf 30 meter, bizar gewoon. En dan zijn verdedigers steevast verrot schelden en wegwerpgebaren maken.

Waarom niet Nopper?

Ter Rouwelaar ( Ter Grabbelaar) met afstand slechtste keeper eredivisie. Met Babos op goal had NAC zeker 5 punten meer gegaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. IlićMiddenvelder184
A. VerschuerenMiddenvelder172
F. StokkersAanvaller173
S. van HooijdonkAanvaller165
S. CustersKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
21 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren