'FC Twente bleek toch geen goede club voor zijn ontwikkeling te zijn'

Dinsdag, 28 april 2015 om 16:40Thijs Post

De Deen Kasper Kusk werd met veel bombarie naar FC Twente gehaald, maar indruk maken deed de vleugelaanvaller niet. Hij kwam nauwelijks aan spelen toe en de kans is aanwezig dat Kusk in de zomer weer vertrek uit Enschede. Dat zegt zaakwaarnemer John Sivebaek tegen Bold.

/

“De situatie is niet bevredigend voor Kaper, maar het is aan FC Twente. Beide partijen hebben een overeenkomst die nog drie seizoenen geldig is”, begint de belangenbehartiger. “Wat FC Twente wil, weet ik niet precies. Economisch gaat het echter niet zo goed met de club en misschien moeten er wel spelers verkocht worden. Kasper wil meer spelen, dus het zou goed kunnen dat hij iemand is die gaat.”

“We staan overal voor open, want we moeten een club vinden waar hij speelminuten krijgt. We dachten dat FC Twente een goede club en een goede plek zou zijn voor Kasper om zich te ontwikkelen, maar dat bleek niet zo te zijn. Hij heeft geen kansen gekregen, dus we moeten zien hoe we daar verandering in gaan brengen”, klinkt het.


Poll

FC Twente moet Kasper Kusk verkopen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door copr)

In de voorronde van EL tegen Qarabag vond ik hem goed spelen. Je kon zien dat hij talent heeft. Misschien dat hij na de zomer meer mag spelen.

Tja, wat moet je met zulke spelers. Ik ben eigenlijk nooit echt fan geweest van Deense spelers en begrijp niet waar de hype vandaan komt. Ajax scout ook alleen maar Deense spelers. De enige echte goeie speler die ik ken van Deense afkomst is Eriksen. Ik zou eerder in Zuid-Amerika of Zuid-Europa scouten dan in Scandinavië.

28 april 2015 om 17:00

Fischer ook nog wel goed, Schone en Poulsen nuttige krachten. De rest van de Ajax Denen zou je zelf ook op moeten kunnen leiden.

28 april 2015 om 17:45

Schone heeft toch wel bewezen meer dan een nuttige kracht te zijn. Schone zit even in een dip maar heeft bewezen Ajax bij de hand te kunnen nemen.

28 april 2015 om 17:02

Het is voor Nederlandse clubs onmogelijk geworden om te scouten in Zuid-Amerika. Iedere club heeft daar scouts zitten. Iedere jeugdspeler met een klein beetje talent wordt daar al weggehaald. In Zuid-Europa geven de jeugdspeler de voorkeur aan clubs uit hun eigen land, die ook veel groter zijn. In Scandinavië hebben alleen Duitse en Nederlandse clubs een serieus scoutingsapparaat zitten, dus daar is de concurrentie vaak nog te overzien.

28 april 2015 om 17:07

Twente heeft met een Corona, Tapia en Gutierrez toch een paar goede Zuid Amerikaanse voetballers naar Nederland gehaald. Alleen jammer dat we op dit moment niet het maximale er uit kunnen halen door alle ellende.

28 april 2015 om 17:19

Sinds wanneer ligt mexico in zuid amerika?

28 april 2015 om 17:39

Zet Mexico maar onder hetzelfde rijtje als waar al die clubs zitten, want daar wemelt er ook van.

28 april 2015 om 17:04

Ik denk dat daar al wel gescout wordt maar het nadeel van talenten uit Zuid Amerika is dat ze niet zomaar in Nederland mogen spelen omdat ze van buiten de EU komen.

Ze moeten dan aantoonbaar beter zijn dan "europese" spelers voor ze een werkvergunning krijgen. Helaas zijn spelers die aantoonbaar beter zijn al automatisch te duur voor NL clubs.
De kans dat je dus een betaalbaar talentje even kan ophalen in zuid Amerika is tegenwoordig bijna 0.

Nadeel van Scandinavie is dat er bij elkaar nog geen 30 mln mensen wonen. de kans dat daar een wereldtopper tussenzit is ook niet erg groot. Voordeel is wel dat ze betaalbaar zijn en makkelijker integreren.

29 april 2015 om 05:06

Ja haalt twee landen door elkaar. De regel dat de speler aantoonbaar beter moet zijn is geen regel in Nederland, maar in landen als bijvoorbeeld Engeland (vandaar dat Chelsea ook graag dat soort spelers aan Vitesse uitleent). In Nederland geld er voor spelers van buiten de EU de regel dat ze 150% van het gemiddelde salaris van een Eredivisiespeler moeten verdienen (zo'n 450.000 euro).

Er zijn ook genoeg talentjes van buiten de EU actief in Nederland.

29 april 2015 om 09:51

Deze regeling geld ook in Nederland hoor. Weliswaar iets anders geformuleerd maar toch:

Vanaf 1 april 2014 moet de sportwerkgever van de buitenlandse topsporter, coach of trainer een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid: Gvva aanvragen. Dit geldt voor buitenlandse werknemers die langer dan 3 maanden naar Nederland komen om te werken. De Gvva combineert de verblijfsvergunning en de tewerkstellingsvergunning (twv) in 1 vergunning. Een buitenlandse werknemer (of zijn werkgever) dient dus 1 aanvraag in bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (ind). Let op: indien de buitenlandse werknemer korter dan 3 maanden in Nederland verblijft, hoeft er geen verblijfsvergunning te worden aangevraagd bij het Ind, wel is een TWV verplicht.

Voorwaarden vergunning
Een sportwerkgever mag alleen in de volgende gevallen een buitenlandse topsporter, coach of trainer van buiten de Europese Economische Ruimte laten werken:

als er voor de functie van de buitenlander geen geschikte kandidaten te vinden zijn in Nederland en de Europese Economische Ruimte;
als de buitenlandse werknemer unieke kwaliteiten bezit voor de Nederlandse arbeidsmarkt of hoogste competitie in de betreffende tak van sport;
als de buitenlander een arbeidsovereenkomst krijgt met een marktconform salaris (altijd boven het minimumloon).

28 april 2015 om 17:53

Zuid-Amerikanen moeten gelijk een half miljoen verdienen of de helft als ze jonger zijn dan 23 dacht ik. Met een paar spelers heb je al een aardige salarispost opgebouwd.

Scandinaviërs spreken de taal snel en wennen snel aan Nederland. Je hebt verder weinig last met ze aangezien ze in het algemeen gedisciplineerder zijn dan de Zuid-Amerikaanse spelers.

28 april 2015 om 17:58

@apocalypto

Ik ben het met je eens. De mensen boven je zeggen wel dat het onmogelijk is, dat iedere speler met aantoonbaar meer talent dan een Europese talent te duur is en dat het daar krioelt van scouts... maar die barrière is zeker te doorbreken.

Ga me niet zeggen dat je Douglas, Diego Costa, Jackson Martinez, Hulk, Filipe Luis (die notabene 1 jaar in de jeugd bij Ajax heeft gespeeld), Falcao (simpelweg eerder bij River Plate melden dan Porto), Chicarito (die ervan droomde om voor PSV te spelen, zie hier onder voor bron), David Luiz, etc. niet kon scouten.

Zomaar wat spelers uit mijn hoofd. Douglas is door Twente gescout, Suarez door Groningen, Filipe Luis heeft hier bij Jong Ajax gespeeld...

Hulk speelde in Japan, Jackson Martinez in Usa, Diego Costa bij een subtopper in Portugal....

Het is moeilijk, maar indien je goed scout kom je ver.

28 april 2015 om 22:01

Je hebt helemaal gelijk maar ik zie ook zoveel talenten in nederland wat de topclubs nog niet hebben gescout.
Jahanbaksh van NEC en Nijland van PEC bijvoorbeeld mocht 2 jaar terug al gescout worden. Ik zie ook geen interresse in Stans of van der weert momenteel.
Chery en Toornstra zijn veel te laat ontdekt. Er zijn nog zoveel goeie spelers in de Eredivisie waar gewoon overheen word gekeken. Je hoeft helemaal niet eens in de buitenland te zoeken.
Bij ADO heb je Malone Alberg van Duinen die ook allang gescout mochten worden.
Ik denk persoonlijk dat ADO met dit team in de linkerrijtje volgend jaar zal zitten.

28 april 2015 om 17:58

@apocalypto

Ik ben het met je eens. De mensen boven je zeggen wel dat het onmogelijk is, dat iedere speler met aantoonbaar meer talent dan een Europese talent te duur is en dat het daar krioelt van scouts... maar die barrière is zeker te doorbreken.

Ga me niet zeggen dat je Douglas, Diego Costa, Jackson Martinez, Hulk, Filipe Luis (die notabene 1 jaar in de jeugd bij Ajax heeft gespeeld), Falcao (simpelweg eerder bij River Plate melden dan Porto), Chicarito (die ervan droomde om voor PSV te spelen, zie hier onder voor bron), David Luiz, etc. niet kon scouten.

Zomaar wat spelers uit mijn hoofd. Douglas is door Twente gescout, Suarez door Groningen, Filipe Luis heeft hier bij Jong Ajax gespeeld...

Hulk speelde in Japan, Jackson Martinez in Usa, Diego Costa bij een subtopper in Portugal....

Het is moeilijk, maar indien je goed scout kom je ver.

28 april 2015 om 19:14

@ jeffreysch

Het is inderdaad niet onmogelijk. Je hebt in eerste instantie sowieso niet veel te verliezen als club zijnde, alleen maar iets te winnen in zulke gevallen.

Talentvolle spelers in Zuid-Amerika willen altijd de stap maken naar Europa en Nederland heeft in een goede naam daar, vergis je niet. Dat wil niet zeggen dat je ze gelijk een paar miljoen salaris gaat aanbieden. Je hebt inderdaad ook talenten die niet echt op de radar staan maar wel door goed scoutwerk te scouten zijn. Zie Suarez. Voor toptalenten ben je kansloos, maar je hebt spelers die minder bekend zijn en toch over een grote potentie beschikken. Het is de kunst om deze te scouten. Natuurlijk heb je af en toe een miskoop dan, die risico is er altijd. Maar op langere termijn gaat het je wel wat opleveren denk ik. Meer dan scouten in Scandinavie in iedere geval.

29 april 2015 om 09:59

Dit is echt nog dromen hoor.
In de huidige situatie gaat dit echt niet meer lukken.

Suarez is al bijna 10 jr geleden.
10 jaar geleden stond de eredivisie er echt nog wel beter op qua salaris en niveau tov de ons omringende landen.

Heb je enig idee hoeveel "scouts" er wel niet rondlopen in Zuid Amerika?
De kans dat je daar als scout van een NL club een "nooit ontdekt groeibriljantje" tussen vind is echt minimaal.

28 april 2015 om 18:16

Waarom zou je liever een speler uit een compleet andere cultuur willen scouten ipv van Scandinavië? Scandinaviërs passen zich veel sneller aan, het scouten is goedkoper en in Zuid-Amerika en Zuid-Europa hebben grote clubs als genoeg netwerken opgebouwd waardoor de kans dat je daar een juweeltje ophaalt minimaal is. Dat jij er geen fan van bent zal voor de gemiddelde eredivisieclub weinig uitmaken.

29 april 2015 om 09:11

@apocalypto: Er hebben anders fantastische Deense voetballers in de eredivisie gespeeld. Lerby, Arnesen, Molby, Nielsen, Flemming Poulsen, Sorensen, Schmidt Hansen, Olsen en zo kan ik er nog een stuk of 10 opnoemen. Maar dat is idd allemaal al wel wat langer geleden.

Hij heeft werkelijk niks laten zien. Hij heeft wel pech gehad dat die poosje geblesseerd is geweest. Maar daarna was het echt helemaal niks meer. Ik vind het ook geen buitenspeler want snel is die niet en ook niet echt een actie.

Geen kans gehad?? Aan het begin van het seizoen voortdurend basis en niks laten zien. Na blessure kwam Corona en logisch dat hij basis bleef

Wanneer het aan beide kanten niet bevalt moet je er toch samen uit komen om afscheid te gaan nemen. Helaas (nog) niet goed genoeg bevonden bij Twente.

28 april 2015 om 17:41

Wat was zijn aankoop bedrag? Neem aan dat twente er wel uit wil slepen.

28 april 2015 om 17:44

Ik geloof 7 of 8 ton. Wanneer een speler een jaar weinig in het eerste heeft gespeeld zal het toch moeilijk worden om er echt iets uit te slepen.

28 april 2015 om 17:47

Werd toch gezien als 1 van grootste talenten uit de Deense comp, misschien valt er nog 6 ton ofzo uit te slepen.

28 april 2015 om 17:58

Behalve Inter, bij Luc Castaignos.....

28 april 2015 om 18:11

Gaat dit over Luc?

28 april 2015 om 18:15

Nee, maar Twente was we zo dom om de hoofdprijs voor Luc te betalen na een jaar bankzitten in Milaan.

Oh nou ligt het aan Twente dat hij zich hier niet heeft ontwikkelt.
"geen kansen gehad" hij heeft wel degelijk enkele kansen gehad maar als je in die tijd dat je de kans krijgt geen minuut goed speelt dan is het nogal logisch.

28 april 2015 om 19:26

Zoveel kansen heeft hij neit gehad hoor.

Kom maar lekker terug naar Aalborg Kusk, daar spelen ze tenminste nog met durf ipv dat balbezit voetbal.

28 april 2015 om 21:11

Aan durf heb je niet veel als je totaal geen techniek hebt om een man te passeren.
Verder heeft hij 13 wedstrijden gespeeld voor het eerste. Geen idee hoeveel minuten precies maar genoeg om te laten zien of je kunt ballen ofniet. Tapia, Bilal, Ter Avest lieten het ook gelijk zien

Kasper lijkt mij niet de gemakkelijkste om te verkopen. Zou juist een basis speler verkopen waardoor Kasper weer minuten kan maken bij Twente.
Echter als Twente het zich kan permitteren om alleen 2e keus spelers te verkopen en zo voldoende te bezuinigen moeten ze dat uiteraard doen. Ik betwijfel echter of Twente deze spelers wel kan slijten.

28 april 2015 om 17:24

Volgens mij is er nog wel interesse vanuit Denemarken. De transfersom zal voor hem ook niet hoog liggen. Is geloof ik voor 7 of 8 ton opgehaald vorig jaar.

28 april 2015 om 18:00

Ok maar Corona en Ould Chikh vertrekken ook waarschijnlijk. Beide staan in de nadrukkelijke belangstelling van o.a. Psv. Als Kusk ook vertrekt heeft Twente geen rechtsbuiten spelers meer.

28 april 2015 om 18:13

PSV kan wel op de tribune zitten van Twente, maar dat is van de weinige spelers, die Twente niet hoeft te verkopen. Die kost de kop niet namelijk. En daar mogen ze flink voor betalen.

28 april 2015 om 18:13

Je zou Holscher door kunnen schuiven, al houdt het in de breedte van de selectie natuurlijk niet echt over.

Heeft ook totaal geen uitstraling voor het grote mannenwerk. Loopt als een angstig konijn over het veld. Of als een schooljongetje dat verdwaald is.
Is toch echt gescout door deze technische staf die hem perse wilde hebben. Zegt genoeg over die technische staf denk ik.

laat een investeerder de totale schuld aan de gemeente Enschede overmakenvan het stadion en zelf het stadion overnemen en dat tegen een lagere rente en langere aflossing dat scheeld een paar miljoen de gemeente uit de problemen en voor die paar miljoen 2 goeie verdedigers kopen 2 vliegen in een klap en niemand die er schade door heeft makkelijker kan Twente het niet verdienen de rente is nu toch laag zo help je Twente er weer boven op

28 april 2015 om 17:54

Alsof een investeerder zich daaraan wil gaan branden. Investeerders die aardig wat geld te hebben besteden zijn vaak vrij slim, voor jouw plannetje heb je een gek nodig. Denk niet dat het gaat lukken.

28 april 2015 om 17:59

Jij hebt hier het geld voor? Of moet een ander dit maar weer doen..

Altijd mooi die zaakwaarnemers en voetballers die praten over het krijgen of juist niet krijgen van kansen. Kansen krijg je niet, maar die creëer je zelf! Hou het bij jezelf, zodat je er invloed op kant uitoefenen en stel je niet zo afhankelijk op.

Nou Kusk heeft wel degelijk kansen gekregen.
Vooral voor zijn blessure. Hij heeft alleen bewezen dat hij niet goed genoeg is. Zo is hij maar 1 benig, hij kan werkelijk niks met het andere been. Hij is ook niet snel en heeft geen acties om een speler voorbij te komen. Dan houd het toch snel op. Zelfs bij de jeugd is hij niet bijzonder.

Teveel kansen gehad juist !
Die Schreuder stelde hem in t begin iedere wedstrijd op, Sterker, tegen FC Quarabach stelde Schreuder Kusk 2x op ipv Corona......geen Europees hoofdtoernooi als gevolg uiteraard....

28 april 2015 om 18:00

Corona was toen toch disciplinair geschorst?

28 april 2015 om 20:33

Helemaal dom van schreuder dus... Kusk heeft zich als een keurige schooljongen gedragen die 2 wedstrijden....

Ik volgde Kusk al wat langer en ik dacht dat Twente hiermee een fantastische aankoop binnen had. Raar dat het er totaal niet uit is gekomen, want ballen kan hij echt wel.

Misschien toch volgend seizoen nog eens proberen. Soms vallen de stukjes toch nog ineens in elkaar.

Kusk kansen gehad???? Wanneer dan? Corona heeft er het eerste jaar ook nauwelijks ingestaan. Je moet proberen een half seizoen (zo'n 20 wedstrijden + 10 oefenpotjes) met hetzelfde team te spelen en daarna ga je pas zien of iemand het al dan niet gaat redden. Hij is nog steeds Deens international, dat blijf je niet als je er helemaal niets van kunt. Als je meteen resultaat verwacht van buitenlandse spelers, ja dan heb je een serieus probleem. Er zijn nauwelijks jonge spelers die er direkt staan en als ze wel dat talent hebben dan gaan ze zeker niet naar Twente maar naar Barca of andere grootmachten.

En Zuid-Amerikaanse spelers kan niet voor ons omdat wij in Nederland die achterlijke regel hebben dat ze inderdaad gelijk een half miljoen moeten verdienen. In Portugal is dat niet bijvoorbeeld, vandaar dat al die Zuid-Amerikanen die kant op gaan en dat Porto en Benfica het zo goed doen in Europa. Als de politiek hier ook eens een keer mee zou werken ipv tegenwerken en de regels zou aanpassen zoals die in Portugal zijn dan doen Ajax en PSV ook zo weer mee als Porto en Benfica. Maar ja, we wonen in Nederland he, waar een politicus nog nooit verder heeft gedacht dan z'n neus lang is.

Had deze jongen al langer op de radar en wat mij het meest verbaast is dat Kusk in Denemarken voornamelijk als middenvelder speelde, en denk dat de scouting bij Twente hem gezien toen hij toevallig een paar wedstrijden als rechtsbuiten speelde. Net als Mido destijds bij Ajax, binnengehaald als linksbuiten om hij er een paar wedstrijden toevallig speelde toen Ajax op de tribunen zat, terwijl hij eigenlijk centrumspits was.

Op het middenveld komen zijn kwaliteiten veel beter tot zijn recht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-3
13.PEC Zwolle35-10
14.RKC Waalwijk30-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper330
DaniloAanvaller3317
T. EbuehiVerdediger321
J. BoschMiddenvelder312
Q. MenigAanvaller318
G. RoemeratoeMiddenvelder300
R. ZerroukiMiddenvelder300
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren