FC Groningen heeft slecht nieuws voor viertal en kondigt afscheid aan

Woensdag, 11 maart 2015 om 16:33Matthijs van Laar • Laatste update: 16:36

/

FC Groningen heeft vier selectiespelers te kennen gegeven dat zij op zoek mogen naar een nieuwe werkgever. Twee van hen, Nick van de Velden en Hilal Ben Moussa, zijn momenteel actief in Euroborg. De andere twee, William Troost-Ekong en Paco van Moorsel, worden al verhuurd.

De vier beschikken over een aflopend contract, dat dus niet zal worden verlengd. Van der Velden, die in 2013 transfervrij overstapte van NEC, kwam van het kwartet het meest in actie voor de club. Hij speelde 46 wedstrijden, waarin hij goed was voor 8 goals. Ben Moussa is afkomstig uit de eigen jeugd, maar kwam, mede door zwaar blessureleed, nooit verder dan een aantal invalbeurten.

Troost-Ekong, momenteel verhuurd aan FC Dordrecht, kwam in 2013 over van de beloften van Tottenham Hotspur, maar kon in Groningen nooit overtuigen. Hetzelfde geldt voor Paco van Moorsel, die al vanaf 2012 op de loonlijst staat bij de club. Hij werd aan het begin van het seizoen al verhuurd aan NEC. Daar is hij meestentijds reserve.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door bulkzooi)

Logische keuzes, voegen niks toe bij een club als FC Groningen, dat het vertrek van deze spelers zeer makkelijk zal kunnen aanvullen met jeugdspelers of transfervrije krachten.

11 maart 2015 om 16:49

Vind ik absoluut niet over Vd Velden! Een van de betere voetballers bij FC Groningen. En dat in combinatie met veel werklust en strijd. Transfervrij ga je nooit zo'n goede speler terughalen, dus dan zou het uit de jeugd moeten komen

11 maart 2015 om 16:56

Van der Velden valt dit seizoen echt tegen. In geen enkele wedstrijd heeft hij een goede indruk achtergelaten, terwijl hij vorig seizoen beslissend was. Toont nauwelijks werklust meer, zijn acties lukken niet. Het is een prima gozer, maar komt op dit moment tekort voor Groningen dus is het logisch dat hij mag vertrekken.

11 maart 2015 om 17:01

Texeira, inderdaad. VDVelden voegde vorig jaar nog wel wat toe, maar ik denk dat zijn leeftijd hem dit jaar gewoon de das om doet. Niets lukt meer, scoren doet hij niet en assists geven is hem ook al een tijd niet gegund. Terecht dat hij weg moet.

11 maart 2015 om 17:34

Geniale nickname

11 maart 2015 om 20:47

Crane

Van Moorsel mag wat mij betreft wel blijven bij Nec. Is er een tijd uitgeweest met een blessure, maar is voetballend een duidelijke meerwaarde op het middenveld.

11 maart 2015 om 16:46

Niet in de Eredivisie waar NEC toch naar toe gaat. Bij FC Groningen waardeloos en ook bij Cambuur van weinig tot geen waarde gehad.

11 maart 2015 om 17:20

Laat bij NEC zien goed te kunnen voetballen, helaas raakte hij geblesseerd maar anders stond hij nu in de basis denk ik. Bij NEC staat hij dan ook op 10 en bij Cambuur en Groningen niet.

11 maart 2015 om 17:46

Als ie hier speelde was dat ook meestal als aanvallende middenvelder hoor.

Denk dat NEC dan gaat proberen Van Moorsel definitief over te nemen, was voor zijn blessure een goede voetballer! Van der Velden en Troost Ekong vinden nog wel een club, daar ben ik niet zo bang voor.

11 maart 2015 om 17:43

Van Moorsel is zeker een prima voetballer die de eerste paar wedstrijden uitstekend speelde, net als Nec. NEC heeft ook een tijdje minder gespeeld toen hij er niet bij was, maar of dat aan hem lag... Als ik Van Moorsel naast Foor leg kan ik niet zeggen dat Van Moorsel 100 procent mijn voorkeur heeft. Foor is beweeglijker, ziet vaak de ruimtes en heeft bovenal een hogere handelingssnelheid. Van Moorsel vind ik bij tijd en wijlen een twijfelaar, typisch zo iemand die in het echte leven in de supermarkt een kwartier loopt te twijfelen of ie nou de Optimel framboos of de Optimel aardbei gaat kopen. Loopt ook iets te veel met de bal. Heeft t.o.v. Foor wel het fysieke voordeel. Beiden kunnen overigens goed tussen de linies spelen.

Denk dat NEC hem er zeker bij kan hebben volgend jaar. Of hij onbetwist basisspeler wordt weet ik niet.

11 maart 2015 om 17:46

Inderdaad gelukkig kan Foor ook op de flanken uit de voeten maar van Moorsel is een echte middenvelder en zoekt vaak de combinatie en voetbalt veel vooruit.

11 maart 2015 om 17:46

Ik zou voor de optimel mango gaan. Lekker exotisch

11 maart 2015 om 17:53

Hmm ik ben meer van de Optimel framboos. Maar ieder z'n ding.

We zullen het zien. Santos op 10 zoals dit jaar kan volgend jaar niet. Nu komt NEC juist door die 4-2-4(of 3-3-4) tactiek in zijn kracht, want geen enkele club kan het kwartet Ars-Limbome-Alireza-Santos weerstaan, maar dat is voor volgend jaar veels te aanvallend. Persoonlijk ben ik ook erg gecharmeerd van Celik, zonde dat die jongen niet meer speeltijd krijgt want die heeft zoveel voetbalvernuft. En ook Emilsson zou daar kunnen spelen, al zie ik die misschien wel de spits worden volgend jaar. Dit seizoen vaak geblesseerd maar maakte in de wedstrijden die hij speelde een sterke indruk.

11 maart 2015 om 18:59

Hoelang ligt Santos nog onder contract bij jullie?
Dacht namelijk ergens gezien te hebben tot 2015, maar dat zal nu wel veranderd zijn...

11 maart 2015 om 21:02

Ja voor hij naar ons kwam speelde hij ook lekker in de Jupiler. De Eredivisie is toch anderekoek is vaak gebleken. En hij heeft aangetoond daar echt geen meerwaarde te zijn.
En ik zie Nec ten alle tijden als Eredivisie club en het hangt van de financiele situatie af van de club...als hij bijna niks kost maar wel veel vertrouwen heeft en krijgt wie weet...maar op voorhand denk ik dat hij agressie en handelings snelheid mist om voor Nec van meerwaarde te zijn op het hoogste niveua.

terecht er zijn betere dan hun te vinden in bijv. eigen jeugd

Van Moorsel heeft niks met NEC in de eredivisie te zoeken. Soort Maguire aardig bij Den Bosch verder een matige speler. Van der Velden vind zichzelf erg goed maar kan er vrij weinig van.

Alle 4 lijken me logisch. Vd Velden voegt nu helaas niks meer toe...andere 3 nooit overtuigend geweest en met de visie om op plek 4t/m7 te eindigen heb je daar simpelweg niks aan.

Logische keuze. Van der Velden is dit seizoen gewoon slecht, Ekong heeft zelfs moeite een basisplaats bij Dordrecht te veroveren, Ben Moussa is nooit doorgebroken en van Moorsel is gewoon niet goed genoeg.

Het verrast me nog dat ze met oa Bakker, Hagenauw en Bos doorgaan, die hebben het ook nog niet laten zien, maar hebben misschien meer krediet door hun goede prestaties in de jeugdteams en krijgen nog een kans omdat ze vooral geblesseerd waren.

11 maart 2015 om 18:39

Hagenauw was destijds topscorer bij de beloften en mocht vorig seizoen ook invallen in het eerste, wat ik hem niet heel slecht vond doen (in ieder geval beter dan Islamovic). Bakker vond ik altijd een prettige speler, een goede centrale verdediger met veel potentie, net zoals Letschert voordat hij naast zijn schoenen ging lopen. Bakker heeft alleen pech gehad met zware knieblessures. Ben dan ook wel benieuwd of hij ooit weer terug zal komen op het niveau wat hij liet zien in een aantal wedstrijden waarin hij eerste keuze was in het centrum (dacht twee seizoenen terug?). Bos mag van mij ook wel afscheid van genomen worden. Goede trap, maar fysiek komt hij echt veel tekort voor de Eredivisie. Die gaat het niet redden bij Groningen als hij niet uren in het krachthonk gaat steken ben ik bang.

Vind het heel jammer van Van der velden, al is het alleen om zn persoonlijkheid. Over Ben Moussa's persoonlijkheid gesproken, hij probeerde mn zusje in bed te praten waar ik bij stond met teksten als "FC groningen betaalt mn huur en auto dus ik maak goede money geloof me" en nonstop opscheppen over wat voor wereldtalent hij wel niet was. Nog nooit zo geergerd aan een voetballer haha.

11 maart 2015 om 17:19

Tja zijn peroonlijkheid. Op je 33e hoor je niet meer even te gaan hooghouden terwijl er het gelijk staat, nee, dan hoor je vooruit te spelen om een doelpunt te forceren. De laatste tijd loopt hij er ook als een zoutzak bij...

11 maart 2015 om 18:44

Ja sneu voor vd Velden. Stond er verleden week hier geen interview met hem dat hij graag wilde afsluiten bij Groningen?

Hahaha dat verhaal over Moussa! Maar nu willen we natuurlijk ook allemaal weten, is het hem ook gelukt? :D

Het is goed dat er ruimte komt in de selectie door deze 7 spelers (nick v/d Velden. William Troost-Ekong, Paco van Moorsel, Hilal Ben Moussa, Burak Saban, Ron Janzen en Noureddine Boutzamar) te laten gaan.
Wat dat betreft staat Groningen er goed voor, ook al moeten ze nog een operationeel verlies van €1.300.000 wegwerken. Dit is beduidend minder dan alle andere subtoppers.

11 maart 2015 om 18:40

Dat verlies wordt wel opgevangen met de zekere verkoop van Botteghin, De Leeuw en Chery.

11 maart 2015 om 19:23

Is al opgevangen met de verkoop van Kostic die in het huidige boekjaar zit. Dus ze begonnen dit seizoen al met een + van 5miljoen nog wat netto.

Doe daar de verkoopwaarde's van die 3 bij op en de 10% die ze binnen gaan krijgen met de transfer van Van Dijk en hebben ze weer een prima financieel jaar. En geen percentages meer naar het investeringsfonds bij transfers.

Oftewel prima maar nu weer je bezoekers terug krijgen want de Euroborg loopt aardig leeg heb ik het idee.

12 maart 2015 om 00:38

Er staat idd een transferoverschot van ongeveer €4.5 miljoen. Deze winter hebben ze echter Rusnak en Tibling gekocht (samen €2 miljoen) en kan je opnieuw uitgaan van een operationeel verlies van €1 miljoen.

Botteghin, De Leeuw en Cherry zijn, gezien hun 1-jarige contracten, gezamenlijk ongeveer €5.5 miljoen waard. Bovendien lopen er nog enkele contracten af: V/d Lei, v/d Vlag, Bakker, Denkovski.

Dus ja, Groningen zit best in een luxe positie: Er is geld en er is ruimte in de selectie/salarisbudget.
Zeker tov de andere subtoppers (twente, Vitesse, AZ en Heerenveen moeten allemaal verkopen omdat die clubs flinke operationele verliezen draaien) maar ook vanwege de vele aflopende contracten van spelers in het rechterrijtje.

Ik voorzie een mooi seizoen voor Groningen.

Jammer, had vd Velden er graag bijgehouden.
Vorig jaar zeer belangrijk voor Grunn, dit jaar jammer genoeg blessures en daarna op de verkeerde plek ( de spits ) gezet.
Met zijn leeftijd en ervaring zou hij er volgend jaar goed bijpassen!

Had liever gezien dat deze heren hun contract was verlengd en die van onze hoofdtrainer niet dan andersom, maar afijn. Geen marktwaarde, weinig potentie en weinig tot geen toegevoegde waarde voor de wedstrijdselectie zoals die is. Een begrijpelijke keuze dus om de contracten van deze spelers niet te verlengen. Ekong en Van Moorsel hebben in de weinige minuten die ze hebben gemaakt genoeg laten zien om te bewijzen dat ze (op dit moment) te kort schieten voor het niveau wat we bij Groningen nastreven. Van der Velden is dit seizoen enorm uit vorm, en lijkt in geen enkele manier meer op de Van der Velden van vorig seizoen. Mocht hij zijn niveau van vorig seizoen hebben vastgehouden had hij wellicht nog wel kans gehad op contractverlenging denk ik. Voor alle partijen in ieder geval het beste om uit elkaar te gaan, en hopelijk kunnen we de gaten binnen de selectie (eigenlijk alleen door het wegvallen van Van der Velden die wel degelijk steeds bij de wedstrijdselectie zat) met eigen jeugd opvangen. Met een Bacuna die nu al zijn minuten mag maken in het eerste heb je in principe al zo'n soort speler erbij in je selectie.

Niet meer dan logisch. Jammer voor vd Velden maar dit seizoen voegt hij niks meer toe. Niveautje lager en rustig afbouwen voor hem denk ik. Vorig jaar wel erg nuttig geweest trouwens.

ik vind die nick vd velden helemaal niet zo slecht voetballertje ik snap dan ook niet waarom hij weg moet

11 maart 2015 om 21:55

Dan heb jij dit seizoen weinig wedstrijden van Groningen bekeken. Van der Velden heeft dit seizoen namelijk nog geen één keer een voldoende gescoord. Jammer, want vorig jaar was hij inderdaad een hele nuttige speler voor ons.

Van der Velden was vorig seizoen een meerwaarde, maar dit seizoen vind ik hem zo ver achteruit gegaan. Voegt helaas niks meer toe. Gun hem en de andere 3 het beste verder.

Heel jammer dat vd Velden zijn niveau van vorig jaar niet meer haalt. Hij was vorig seizoen echt 1 van de dragende spelers. Een waardig afscheid voor hem is echt op zijn plaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder181
C. NgongeAanvaller187
J. LarsenAanvaller186
M. de LeeuwAanvaller171
R. PostemaAanvaller171
M. El HankouriAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

Nederland
7 fans
Middenvelder, 40 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren