Heracles zet basisklant uit selectie: 'Voor ons is de maat voorlopig vol'

Donderdag, 12 februari 2015 om

Oussama Tannane heeft het verbruid bij Heracles Almelo. De middenvelder had er samen met Iliass Bel Hassani net een disciplinaire schorsing van zes dagen opzitten, maar is nu opnieuw uit de selectie gezet. Deze beslissing is genomen na een nieuw incident op het trainingsveld.

/

Het is niet bekend wat er precies is gebeurd. "Er is weer iets gebeurd waarbij Oussama, tijdens de training, zijn emoties niet onder controle had", zegt trainer John Stegeman op de website van Heracles. "Voor ons is de maat daarmee voorlopig vol. Oussama moet aan de slag met het beheersen van zijn emoties en daar gaat de club hem ook bij helpen."

"Wij gaan de laatste twaalf wedstrijden van het seizoen in met een selectie die maar met één ding bezig is: rechtstreeks in de Eredivisie blijven. Daar hebben we al onze energie voor nodig", aldus Stegeman. De twintigjarige Tannane deed dit seizoen in negentien competitiewedstrijden van Heracles mee en begon in al deze duels als basisspeler.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door coastlocal)

Altijd hetzelfde met deze man

12 februari 2015 om 09:53

Altijd hetzelfde? Anderhalf seizoen niks aan de hand met hem en tegen AZ een meningsverschil/woordenwisseling met Bel Hassani, kan toch

12 februari 2015 om 10:10

Daarvoor ook al weggestuurd bij Heerenveen dacht ik?

12 februari 2015 om 10:18

En bij Ajax, FC Utrecht en PSV. Vergooit zijn carrière. Dom dom dom.

12 februari 2015 om 11:28

@juinan:

Of hij ook bij Utrecht weggestuurd is weet ik niet, maar bij Ajax en PSV inderdaad wel.

Bij PSV is hij in het seizoen 2010-2011 al een paar maanden geschorst wegens het treiteren van medespelers en gebrek aan respect voor de trainers. Het seizoen daarna is hij in oktober definitief weggestuurd omdat hij zich structureel misdroeg.

Ook al is het een basisspeler, goed dat Heracles wel direct maatregelen neemt. Zo hoort het te gaan en niet zoals Utrecht het aan heeft gepakt.

Hij vind zichzelf beter dan dat hij is. In het veld ook altijd een vervelend mannetje. Vrije trappen opeisen terwijl daar, ga ik vanuit, van te voren afspraken over zijn gemaakt. Deze speler heeft beste potentie, is nog jong en kan een aardig potje voetballen. Maar door zijn gedrag gaat hij er niet op vooruit,

Ik wil niet racistisch overkomen, maar wat is dat toch met spelers uit Noord Afrika?
Hebben vaak moeite met hun emoties.

12 februari 2015 om 10:14

Of je kan de vraag andersom stellen, hebben clubs hier moeite met de emoties van Noord-Afrikaanse spelers? Het zal wel een beetje van beide zijn, want de Noord-Afrikaanse spelers in andere landen lijken veel minder vaak in "problemen" te komen. Ik denk persoonlijk dat dit komt door een te groot verschil in cultuur, dit verschil heb je veel minder in Spanje en Portugal, daar lijken de Hollandse spelers niet altijd te kunnen aarden.

12 februari 2015 om 10:15

Als je de vraag andersom stelt verdraai je de vraag en komt het erop neer dat je er alleen maar op uit bent om de noord afrikanen te verdedigen.

12 februari 2015 om 10:27

Nouja, El Ghanassy heeft ook de nodige rotzooi veroorzaakt en die Taarabt is toch ook niet het rolmodel prof met goede inzet. Je kunt overdrijven maar ik snap best dat de link gelegd wordt. Het is namelijk zo dat het vaak wel haantjes zijn, zeker de wat meer creatievere spelers in de voorhoede. Haantjes die hun eigen belang vaak laten prevaleren boven het teambelang. Waar dat verder vandaan komt etc is niet aan mij te oordelen, ik ben geen expert, maar ietwat opvallend is het wel.
Dat ze beter aarden in Zuid-Europa zou te maken kunnen hebben met de cultuur. Daarnaast is het centjes verdienen ook niet onbelangrijk, misschien is dat voor ze een belangrijke graadmeter om succes aan af te meten.

12 februari 2015 om 10:34

Ik heb niets te winnen bij het verdedigen van Noord-Afrikanen, al helemaal niet na hun collectieve verontwaardiging richting de rest van Afrika. Enige wat ik doe is een vergelijking trekken, om misschien tot meer begrip te komen over dit onderwerp. Veel dingen lijken op de oppervlakte overduidelijk, maar als je er dieper inspringt kom je achter andere dingen die van invloed zijn.

12 februari 2015 om 10:52

Toevallig hoorde ik laatst ook dat Ben Arfa een heel moeilijk verhaal is...
Ik hoop echter wel dat dit gaat veranderen, want er lopen een paar paereltjes in de Nederlandse opleidingen rond!

12 februari 2015 om 13:13

@lookhimself, een terechte vraag. Het kan haast geen toeval zijn dat met name spelers met Noordafrikaanse roots er bovengemiddeld niet in slagen hun emoties te bedwingen. En dat ze er maar zelden in slagen in de nationale danwel internationale voetbaltop door te breken. Ook het Marokkaanse nationale of Olympische voetbalelftal speelt al jaren geen rol van betekenis meer in het internationale voetbal. Kijk bijvoorbeeld maar naar de prestaties van Marokko in de Afrika Cup. Toeval?

Natrappen op de training, opgeflikkerd met die vent.. Is ons zwart-witte shirt niet waard!

12 februari 2015 om 10:29

Zou al de vierde club zijn waar hij weggestuurd wordt. Toch opvallend dat er altijd weer clubs zijn die er aan beginnen en hem eigenlijk min of meer "belonen". Idem voor zo'n Lumu.

12 februari 2015 om 10:39

Heracles heeft vaker 'probleemgevalletjes' opgepikt die elders lastig waren of het niet hebben gered ( vb Armenteros, Overtoom, Vejinovic ). Dit is eigenlijk de eerste jongen die ook hier weer de fout in gaat.

Toch denk ik dat het ook te maken heeft met het vertrek van Kruzen, jongen van de straat, grote bek en weet hoe hij de 'lastige' jongens moet aanpassen. Zal echt zeer belangrijk zijn als hij van het zomer weer terug keert!

Na jarenlang het voetbal te volgen is me duidelijk dat er op de wereld geen grotere ego's op het veld lopen dan noordafrikanen. En het is niet vreemd dat ze zelden tot nooit spelen op cm of dm. Daar moet je het teambelang in het oog houden. Voor dit soort spelers onmogelijk. Ze denken allemaal dat ze maradona zijn maar de bal op tijd afspelen ho maar.

Dat het een mannetje is wisten we. Bij Ajax, Utrecht en PSV in de jeugd weggestuurd. Hij leek de draad wel opgepakt te hebben maar nu ineens 2 keer mis in een kort tijdsbestek. Jammer, hij is een begaafd voetballer.

Zullen we ruilen? Kali naar Heracles en Tannane naar fc Utrecht.

De racistische opmerkingen hier laten zien hoe Nederland denkt. Als Theo Janssen of Joey van Den Bergh zich misdragen, ligt het dan ook aan hun afkomst? Of is dat alleen bij buitenlanders zo?

12 februari 2015 om 11:47

Je beseft je wel dat je nu zelf precies dezelfde opmerking maakt door te zeggen dat heel Nederland zo denkt? Die reactie is net zo kortzichtig als de reactie van mensen die zeggen dat zou komen door de buitenlandse roots van Tannane. Rotjochies heb je overal en daarom is zijn afkomst (overigens is Tannane een Nederlander volgens de website van Heracles) totaal niet relevant.

12 februari 2015 om 12:48

Theo Jansen werd hier ook helemaal afgebrand toen met dat ongeluk . Of was je dat voor het gemak even 'vergeten'

12 februari 2015 om 13:29

Dat is hij niet vergeten, daarom noemt hij deze namen ook. Zij punt is dat er vervolgens een karakterschets wordt gemaakt aan de hand van zijn afkomst.

12 februari 2015 om 15:16

Weinig racisme, gewoon realisme. Recent zien we gewoon erg veel probleemgevallen. Je kan dat natuurlijk wegmoffelen als niet waar en racisme maar ik vind wel interessant om te weten waar dat gedrag van Kali, Bakkali, El Hamdoui, Labyad, El Ghanassy, Tannane en ga maar door vandaan komt.

Weet nou niet wat ik hier van moeten vinden. aan de ene kant goed van heracles dat ze gewoon zeggen tot hier en niet verder. maar aan de andere kant laat ze het toch is zelf oplossen. ruzie met iemand? laat het ze samen oplossen we zijn toch geen vrouwen. drink er wat op ga zitten en het is klaar.

ps vrouwen niet gelijk boos worden, de meeste vrouwen zijn nou eenmaal moeilijk met het bijleggen van een ruzie.

12 februari 2015 om 14:16

Wat anco Jansen doet spugen op scheidsrechter is wel normaal zeker. En wat boilessen doet een tafel door midden trappen in andermans stadion is wel normaal zeker. En wat van der maarel doet bij fc Utrecht bij Barazite uitschelden voor kut Turk is wel normaal zeker. En dan heb je Drenthe nog en ga zo maar door. En als het om 2 noord Afrikanen gaat is het een drama. En al die andere dan. Er zijn wel meer dan 250 Noor Afrikaanse voetballers in het betaalde voetbal hier in Nederland.

12 februari 2015 om 14:38

Er zijn uitzondering.. maar een tafel stuk schoppen.. tja frustratie en niemand raakt gewond. laat hem een nieuwe tafel kopen en praat met hem. helpt meer dan iemand te schorsen. Krop je frustraties alleen maar op en je moet ze een keer uiten.

Er zijn uitzondering natuurlijk.

12 februari 2015 om 14:53

Waarom reageer je met zo'n reactie op Snuit? Dat kan ik niet echt begrijpen. Hij zegt niets over Noord-Afrikanen.

Verder is het niet bewezen dat Jansen heeft gespuugd. Boilesen was vrij onschuldig vond ik. Iemand uitschelden gebeurt zo vaak en ik vind dat nog wel meevallen.

Wat ik heb gehoord is dat hij heeft nagetrapt op de training, dus hij heeft een teamgenoot getrapt. Dat hoort niet, maar belangrijker nog is dat het teamproces verstoord kan worden. Door hem uit de selectie te gooien voorkom je dat.

12 februari 2015 om 15:02

Zijn inderdaad allemaal incidenten die net zo min door de beugel kunnen, helemaal met je eens. Verschil in dit geval is dat Tannane pas 20 is en voortdurend de mist in gaat.

Weggestuurd worden bij een club gebeurt je niet als je ergens een keer een woordenwisseling hebt, daar is wel meer voor nodig. Tannane is bij 3 clubs weggestuurd !! Bij Heracles werd ie uit de selectie gezet en speelde 2 wedstrijden ( normaal basisklant ) niet mee. Wordt ie in vrede aangenomen en krijgt 't voor elkaar om 2 dagen later alweer de boel te verprutsen. Komt nog bij dat ie eerder dit seizoen ook al betrokken was bij openlijke akkefietjes tijdens een wedstrijd ( ruzien met medespelers om een vrije trap bv ).

In dat kader kan je de door jou genoemde spelers totaal niet vergelijken met Tannane.

Ja, je mag het niet zeggen , maar het is altijd wat met spelers van die afkomst

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Willem II5-4
14.VVV-Venlo5-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. BijleveldMiddenvelder60
O. KiomourtzoglouMiddenvelder60
R. VloetMiddenvelder63
S. BakışAanvaller60
D. BurgzorgAanvaller60
M. BrouwerKeeper50
A. SzőkeAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

11 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren