Vitesse had ‘spooksamenwerking’ met club uit land van Jordania

Dinsdag, 16 december 2014 om 13:34Peter Nusselder

Merab Jordania is inmiddels een jaar weg bij Vitesse, maar is nog niet helemaal vergeten in Arnhem. De huidige nummer twaalf van de Eredivisie blijkt op papier een samenwerkingsverband te hebben gehad met FC Saburtalo, een club uit het vaderland van de voormalig voorzitter.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Merab Jordania nog eens terugkeert bij Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door vitessefan3)

Tsja, de ondergang van Vitesse bij Jordania begonnen? Vitesse zal nooit aan kunnen sluiten bij de subtop. Hebben 2 seizoenen leuk mee gedaan maar op het laatst verzaakten ze altijd. Samenwerkingsverband met Chelsea heeft veel te veel waarde daar bij Vitesse. Elk jaar 4, 5 huurlingen die seizoen erop weer weg zijn. Dat maakt je club kapot. Eeuwig zonde natuurlijk.

16 december 2014 om 13:47

In theorie moet Vitesse prima in staat zijn om aan te sluiten bij de subtop. De laatste jaren hebben ze dat ook gedaan en je kan niet ontkennen dat ze dit jaar qua voetbal ook wel in de subtop behoren te staan.

Het samenwerkingsverband met Chelsea heeft mijn inziens echt geen slechte invloed. Feiten wijzen er duidelijk op dat Bosz zelf bepaald wie speelt en als een gehuurde speler niet voldoet dan staat hij er gewoon naast. Uiteindelijk moeten ze werken met 3 huurlingen, zoals nu, en vaak blijft een gehuurde speler langer dan 1 seizoen. Het verloop is in dat opzicht echt niet veel anders dan bij andere clubs. Meer dan eens bleek een gehuurde speler een aanwinst voor Vitesse/de Eredivisie.

16 december 2014 om 14:03

Echt vrijwel niets van wat jij zegt klopt. Niet alleen was vitesse al eerder een subtopper en heeft het voldoende voorzieningen om die rol ook in de toekomst weer te vervullen. Het kent ook al problemen van ver voor de Jordania tijd, sterker nog die Jordania periode is veroorzaakt door eerdere problemen. Als laatste wordt de invloed van Chelsea juist al weer flink afgebouwd. Dus zo groot is die afhankelijkheid niet.. (er zijn nu ook geen 4/5 Chelsea huurlingen).

16 december 2014 om 14:42

Vitesse zal niet aansluiten bij de subtop en heeft dat de afgelopen jaren ook nooit gedaan met uitzondering van de vorige 2 seizoenen. Ik overdrijf misschien hier en daar een beetje, maar feit is wel dat het sinds Jordania misschien wel slechter met de club gaat dan voorheen. De verliezen waren de afgelopen jaren enorm. Misschien heeft dat wel met investeringen te maken. Maar daar zie je bij het eerste weinig van terug.

Vitesse is namelijk als sinds 2002/2003 geen subtop meer te noemen. Continu eindigen in het rechter rijtje dan ben je geen subtop. Dat zal vitesse ook nooit structueel kunnen zijn. Het gaat soms goed vanwege de huurlingen vaak die het verschil maken. Maar aan een team bouwen kan je niet, want dan gaan de huurlingen al weer weg.

Wat ze wel goed doen is de jeugd. Er loopt daar ook potentieel heel wat goede spelers rond. Als ze dat vol kunnen houden, dan staat er misschien over een paar jaar weer een team waarin je geen huurlingen nodig hebt om het niveau hoog te houden (valt dit seizoen idd ook wel mee).

16 december 2014 om 15:05

Je kunt blijven herhalen dat Vitesse nooit subtop zou kunnen zijn, als een soort mantra... als je het maar vaak genoeg roept wordt het misschien wel waar...

Feit is dat Vitesse van de clubs buiten de traditionele top de meest succesvolle jeugdopleiding heeft. Feit is dat Vitesse een sponsorcontract heeft veilig gesteld dat in de top van de eredivisie geplaatst kan worden. Feit is dat de faciliteiten van de club buitengewoon goed zijn. Feit is dat de capaciteit van het stadion voldoende is om een publiek te kunnen huisvesten waarop een subtop-status gebaseerd zou kunnen worden. Feit is natuurlijk ook dat dit stadion vooralsnog veel te weinig gevuld is, maar gezien de aandacht voor de club in eerdere fasen, is het potentieel zeker aanwezig. Feit is daarnaast dat er inderdaad sprake is van een samenwerking met een absolute topclub waarvan Vitesse de vruchten kan plukken, zowel qua spelers, als qua knowhow en netwerk.

Ik zie veel meer argumenten die spreken vóór de kans dat Vitesse zich als subtopper nestelt in het Nederlandse voetballandschap dan argumenten tegen die stelling, maar kom op... verras me!

16 december 2014 om 16:58

feit is dat vitesse niet de beste jeugd opleiding heeft!
kijk naar az of Heerenveen

16 december 2014 om 17:16

Vitesse had vroeger, voordat ze er financieell moesten gaan snijden, 1 vd beste jeugdopleidingen had. Dat is toen tijdje minder geweest maar is inmiddels weer beter aan het worden. Mede door het nieuwe complex heeft vitesse alles om daarin weer mee te kunnen met de top.

Jong Vitesse laat al zien dat ze bij de top horen!

16 december 2014 om 17:21

ja want daar komt veel talent vandaan bij heerenveen heeft nooit veel eigen jeugd het eerste gehaald en voor az geld hetzelfde kijk dan bvb na sparta ajax en feyenoord

16 december 2014 om 20:32

Dit seizoen gaat het in ieder geval niet gebeuren, volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen hopelijk met een andere trainer.

Als deze samenwerking niet pluis was, kom dan aub met bewijs. Anders kan dit weer in het rijtje ongefundeerde beschuldigingen van VI. Er zit vast iets achter deze constructie, maar zoek dát dan goed uit!

Wil niet teveel bevooroordelen, maar mij bekruipt het sterke gevoel dat in de laatste 2 alinea's weleens de waarheid staat.

Het hele circus dat "jordania" heette was niet pluis en was van begin tot eind gehuld in nevel.

16 december 2014 om 14:00

Sorry maar de 2 spelers die "inruil" zijn terug gehaald waren dan de moeite waard. Daarbij is er meer in Vitesse gepompt dan dat Vitesse heeft uitgegeven dus waarom zou dit dan tegen het zere been zijn?

Jordania topgozerd die als enige echt bezig was met Vitesse om daar een top club van te maken. De rest is grijpgraag!! Jammer dat hij er zo uitgewerkt is.

Vitesse heeft aan zo'n miniclub dan toch 2 hele behoorlijke spelers over gehouden. Die Chanturia heeft Vitesse te makkelijk weg gedaan. Prima speler.

Dat kan natuurlijk best wel eens een manier zijn geweest om geld wit te wassen. Via een Nederlandse bv overmaken naar een Georgische voetbalclub. Wat je ook mag vinden van Jordania, hij heeft nou eenmaal vrij dubieuze achtergronden. Zelfde geldt eigenlijk voor de huidige eigenaar, wat ook allemaal vreemd is.

16 december 2014 om 14:22

Je bent hier in Nederland toch onschuldigt tot het tegendeel bewezen is? Hard bewijs is er schijnbaar niet. Speculacties, ik wil bewijs zien.

16 december 2014 om 14:52

Klopt, maar het mag toch best verdacht genoemd worden dat er geld over gemaakt wordt naar Georgië zonder dat iemand weet waarom? En wij mogen daar op een nietszeggende voetbal website toch best over speculeren?

16 december 2014 om 20:57

Ach in Nederland is het normaal om alles wat met dergelijke landen van doen heeft corrupt te noemen.

Samenwerkingsverbanden zijn heel normaal in het voetbal. Meestal stelt het allemaal niet zoveel voor aangezien banden pas echt sterk worden als twee Bvo's een groot direct voordeel hebben aan een samenwerking. Dat lijkt me in dit geval, buiten die twee talenten die vooralsnog niet echt doorgebroken zijn, niet zo van toepassing.

En opnieuw een loos verhaal zonder feiten, alleen maar om dat roddelblaadje van ze te kunnen verkopen aan mensen die dit soort sensatie verhalen vreten of de mensen die teveel afgunst hebben tov vitesse..

Wat is er nu zo "spook"aan deze samenwerking? als je er beter van denkt te worden dan mag je dit toch doen?

Jammer dat er dan weer een discussie opgang wordt gezet zonder reden. zodat de haters weer even kunnen gallen.. beoordeel vitesse nu gewoon sportief gezien en op basis van spel en ranglijst. we houden hier toch van voetbal niet van rtl boulevard achtige gossip van eoa roddelblad...

Ik beoordeel ze ook alleen maar sportief gezien en dan staan ze gewoon laag. Hopelijk volgend jaar beter.

Waar slaat dit verhaal weer op? Interessant is het zeker niet. Op dit moment gaat het met vitesse goed.
Helaas zijn alleen de resultaten van de selectie niet om naar huis toeschrijven, voetbal soms prima, helaas te weinig punten. Jong vitesse al vele wedstrijden ongeslagen, ook de jeugd komt op gang, goede opleiding met goede trainers, ex voetballers, als hofs, knol enz. Goede lokatie , dus een positieve toekomst. Heeft echter wel tijd nodig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller2011
T. LetschUnknown
E. DasaVerdediger190
S. TronstadMiddenvelder192
M. WittekVerdediger180
J. RasmussenVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

Ex-clubeigenaar
27 fans
61 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
Brentford hoopt Christian Eriksen dit weekeinde nog te presenteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren