Update: Brandstichter Breno met ‘opgeheven hoofd’ terug naar São Paulo

Vrijdag, 19 december 2014 om
/

Breno komt binnenkort op vrije voeten. De 25-jarige oud-verdediger van Bayern München werd in juli 2012 veroordeeld tot drie jaar en negen maanden gevangenisstraf, omdat hij brand had gesticht in zijn eigen huis. Hij heeft tweederde van zijn straf uitgezeten en dus komt hij binnenkort vrij.

De Braziliaan, die in september 2011 brand had gesticht in zijn eigen huis, mocht sinds augustus 2013 alweer werkzaamheden verrichten voor Bayern München. Zo trainde hij als assistent het beloftenteam van der Rekordmeister.

Breno komt op 20 december, net voor de feestdagen, op vrije voeten. “Dit is het mooiste geschenk. Ik ben dolgelukkig”, laat de oud-mandekker optekenen in de Duitse media. Wat Breno precies gaat doen en of hij weer aan de slag gaat als profvoetballer, is nog niet duidelijk.

Update 19 december 20.00 uur - Brandstichter Breno met ‘opgeheven hoofd’ terug naar São Paulo
Breno Vinícius Rodrigues Borges, kortweg Breno, gaat zijn rentree maken in het profvoetbal. De 25-jarige verdediger is na een gevangenisstraf van ruim twee jaar weer een vrij man en gaat aan de slag bij São Paulo, de club waar de Braziliaan ook debuteerde. De nummer twee van het voorbije Série A-seizoen heeft de komst van Breno officieel aangekondigd. “Ik ben met opgeheven hoofd teruggekeerd naar Brazilië en zie dit als een nieuwe start van mijn carrière”, vertelt de stopper op de website van Globo Esporte.


Poll

Denk je dat Breno weer aan de slag gaat als voetballer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door mathieudebuchy)

Benieuwd wat er met hem gaat gebeuren. Destijds toch voor een miljoen of 12 gekocht door Bayern.

5 december 2014 om 13:36

Ja het is er nooit uitgekomen. Ik weet nog dat hij altijd mijn verdedigingstalent was wat ik kocht in FM. Brandstichting en poging tot verzekeringsfraude zijn wel zware zaken natuurlijk

5 december 2014 om 18:46

Het was geen poging tot verzekeringsfraude. Het huis was gehuurd. Hij heeft zwaar depressief en gealcoholiseerd het huis aangestoken.

Waarom stak die ze huis in de fik??

5 december 2014 om 13:18

Vraag ik me na al die jaren nog altijd af.

Hij verdiende goed waarschijnlijk, geld genoeg, mooi huis en dan steek je het in de fik. Misschien zit het mentaal niet zo goed?

5 december 2014 om 13:32

Vraag jij je dat af?
Ik vraag me af hoe je in hemelsnaam bijna 4 jaar cel daarvoor krijgt. Hier in Nederland zou je dan minimaal een bloedbad moeten aanrichten om zolang in de cel te moeten...

5 december 2014 om 13:35

Andere wet, zo simpel is het.

5 december 2014 om 13:37

Simplistisch meeschreeuwen met de massa, onwetendheid is aandoenlijk.

5 december 2014 om 14:30

Breno kampte op dat moment al langer met mentale problemen. Breno begon die middags met drinken. Bier, port, whiskey. Hij nam ook regelmatig de slaappil stilnox, die in combinatie met alcohol tot hallucinaties kan leiden. Breno kreeg ruzie met zijn vrouw Renata. De voetballer sprong van vier meter hoogte uit een raam en liep met een mes te zwaaien op straat. Zijn vrouw vluchtte. Toen ze later terugkwam, stond het huis in brand.

5 december 2014 om 14:41

Zo'n man moeten ze snel weer bij de club halen. Bayern, echte voorbeeldclub.

5 december 2014 om 16:48

@ Geert Vs

Wat is dat nou weer voor een reactie? Ben je weer Real Madrid aan het verdedigen of wat moet ik me bij deze onzin voorstellen?

Dat hij met de tijd depressief werd en daardoor privé/mentale problemen had zag niemand aankomen. En daar waar andere clubs wellicht zouden zeggen oprotten met die idioot, heeft Bayern hem een nieuwe kans aangeboden. Ze hebben hem niet laten vallen en willen hem juist helpen om zijn leven weer op te pakken en op de rails te krijgen.

Natuurlijk is het een mooi gebaar en een voorbeeldige actie van de club zelf.

Omdat hij niet weet hoe is het is om voor 1800 netto te werken . En hij meende dat die via de verzekering zijn geld terug zou krijgen .

5 december 2014 om 18:49

Had niks met de verzekering te maken want het geld van de verzekering krijgt de eigenaar en hij had het alleen maar gehuurd.

een veroordeelde een functie geven in het belofteteam??
is dat niet een beetje vreemd? anderzijds heeft hij wel ervaring met wat roem en geld ook met je kunnen doen maar toch

5 december 2014 om 14:08

Verdienen zij dan geen tweede kans? Zijn straf heeft hij uitgezeten, waarom moet hij daarna dan nogmaals gestraft worden?

5 december 2014 om 14:34

je hebt natuurlijk wel volkomen gelijk, maar toch vraag ik mij af of bayern geen ander voor die funcite had kunnen vinden.

anderzijds als je je huis in de fik steekt ben je eerder gek/dom geweest dan dat je echt een geharde gevaarlijke crimineel bent.

5 december 2014 om 15:50

De achterliggende gedachte is niet bekend maar het komt zeker over alsof hij gewoon niet helemaal honderd is. Maar toch, de samenleving moet deze mensen ook weer opnemen als je ze in een isolement laat zitten help je ze ook niet.

19 december 2014 om 20:28

Helaas geldt dat niet voor het hedendaagse...

Als je eenmaal die stempel opgedrukt hebt gekregen ben je praktisch kansloos in de maatschappij.

Breno gaat na zijn gevangenis straf volgens de Braziliaanse media spelen voor Sao Paulo. Sao Paulo heeft de afgelopen jaren zijn rekeningen betaald. En hebben hierbij de afspraak gemaakt dat hij na zijn straf bij Sao Paulo gaat meetrainen en als hij voldoende fit verklaard is zal hij een contract kan tekenen.

Opgeheven hoofd?? Je bent een veroordeelde crimineel!!

20 december 2014 om 01:50

Je weet niet wat je doet als je zwaar depressief en dronken bent. Hij is geen crimineel. En mag je niet met opgeheven hoofd lopen dan?

Heb medelijden met zo een gozer...
Door depressie en problemen zijn vrouw kwijt, huis kwijt, carriere deels kwijt..
Hij is veroordeeld ja, maar het is en blijft ook een normaal mens. Ik zou nooit met hem willen ruilen van leven..
Veel succes! Hoop dat je in Brazilië weer jezelf wordt!

19 december 2014 om 20:50

Ja je vraagt je dan af wat voor reden hij had om zijn huis af te fikken.
Hij komt bij mij over als een normale persoon daarom denk ik dat hij het om financiële reden heeft gedaan.en dan hoeft niemand medelijden met je te hebben.


19 december 2014 om 21:04

Had veel privé problemen. En dat is echt verschrikkelijk.

Bayern heeft Breno al die tijd gesteund !! Breno kon alleen voorwaardelijk vrij komen bij een geregelde dagtaak ! Dat was dus " assistent jeugdtrainer". Bayern heeft alles gedaan om Breno zijn straf te verlichten, dus domme praatjes overbodig en misplaatst !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren