‘Liever op mijn kloten, dan dat er helemaal niet wordt gespeeld’

Donderdag, 20 november 2014 om

Het zijn barre tijden voor RKC Waalwijk, de hekkensluiter van de Jupiler League. De club uit Waalwijk is financieel uitgemergeld; het is overleven geblazen. In september werd RKC namelijk voor de tweede keer in vijf jaar tijd gered van een faillissement.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Komt RKC Waalwijk van de laatste plaats af?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door 1.dedoelman)

Ze zouden natuurlijk ook kunnen overwegen om de huur van het stadion niet meer te betalen, zoals sommige 'topclubs' wel eens plegen te doen...

Dan komt er immers meer geld voor goede spelers, waarmee je 100 procent gegarandeerd mee zal promoveren. Echt waar. En na de promotie kan je die dan voor vet geld verkopen.

Respect dat RKC wel de tering naar de nering zet, het is misschien niet leuk voor de supporters dat ze onderaan staan, maar het is voor dezelfde supporters nog veel minder leuk wanneer je club gewoon niet meer bestaat.

20 november 2014 om 09:01

het verschil is dat als je als gemeente een topclub aanpakt dat je de woede van veel meer supporters over je heen krijgt zo zou het niet moeten zijn maar is het wel

20 november 2014 om 09:03

Die woede valt wel mee hoor.

Toen Beerschot failliet ging, kwamen de supporters ook een paar keer op straat. En dat was het dan.

20 november 2014 om 15:23

Toch wel triest dat het echt zo slecht gaat, RKC moet gewoon een stabiele JL club worden. Heb ze ook nooit eredivisie waardig gevonden, geen eigen mogelijkheden, klein stadion (met kunstgras nu), en totaal geen sfeer. Net als dordt en Excelsior. Geef mij dan maar NEC en de graafschap ipv die 2.

Financieel heb ik geen tips, maar misschien kunnen ze goed willende hoofdklasse spelers uit de buurt vragen om 1 a 2 keer in de week mee te trainen om een volledig team te krijgen voor trainen?

20 november 2014 om 09:09

Goed idee. Gewoon een heel team mee laten trainen en daardoor positie spel en andere zaken aan te kunnen pakken, mes snijdt dan aan 2 kanten. Voor het gast team is het ook leerzaam.

20 november 2014 om 09:56

Zal dan wel 's avonds moeten aangezien die hoofdklasse-spelers overdag gewoon moeten werken.

Verder trainen die hoofdklassers meestal al 3 keer per week bij hun eigen club en dat lijkt me voor hen belangrijker dan RKC te helpen.

Dus ik zie het niet gebeuren.

RKC is een Bvo, dus geen geld is uiteindelijk failliet. (Of eventueel degradatie in de toekomst maar dan gaan ze met een BVO-Stadion ook vrij snel failliet.)

Spijtig voor Rkc, maar als je voor de 2e keer 'gered' bent van de ondergang weet ik niet of het verstandig is om door te gaan. Het zou natuurlijk zonde zijn als weer een club sneuvelt, maar dit gaat wel ver.

Ik zie ze niet genoeg besparen om de schulden binnen nu en 2 jaar weg te krijgen en nog 2 jaar onderaan in de Jupiler League is niks.. Ze moeten keuzes gaan maken. Als ze een plan hebben om er uit te komen en een waterdicht plan dan moeten ze misschien proberen geld te werven via supporters, sponsors, ect..

20 november 2014 om 09:46

Sorry hoor maar jij hebt makkelijk praten. Wij hebben niet een mannetje die even 25 miljoen neerlegt voor de club, anders had fc Utrecht in dezelfde situatie gezeten. Denk je dat er niet alles aan gedaan wordt door supporters en bestuur? Jarenlang wanbeleid in het verleden moet nu ogeruimd worden. Jarenlang heeft rkc boven haar stand geleefd in de eredivise terwijl het nog steess een jupiler club was. Uiteindelijk is er met geld gesmeten om in de eredivisie te blijven, ja als je dan degradeert ben je de sjaak. Het verschil qua financien is zo ontzettend groot dat dat bijna niet te doen voor zon kleine club.

20 november 2014 om 09:52

Om het even duidelijk te maken, het enige wat FvS heeft gedaan (ik neem aan dat je die 25 miljoen bedoelt) is de spelers hun transfer waarde in FC Utrecht hun handen gegeven. Wat neer komt dat als er een speler word verkocht het bedrag voor de club is en niet voor Fvs. Daarom leek het of hij zoveel gaf qua cash maar het is in de praktijk anders.

En ik heb niet makkelijk praten, het zijn gewoon feiten. Je zegt het zelf in je laatste zin, het verschil is bijna te groot. RKC heeft het zichzelf lastig gemaakt en daarom komen ze er nu niet meer uit. Ik zeg alleen dat ze moeten gaan nadenken of dit allemaal gaat helpen.

20 november 2014 om 11:10

Zolang het mogelijk is moet je gewoon doen wat je kunt om een club overeind te houden. Kijk maar naar FC Eindhoven. In 2008 vroeg de Knvb die club nog om een vrijwillige opheffing omdat doorgaan totaal zinloos leek. Eindhoven eindigde elk jaar steevast bij de laatste vijf van de eerste divisie en er kwam geen hond naar het stadion. Eindhoven ging echter koppig door en inmiddels staat de club netjes derde en zijn de toeschouwersaantallen hoger dan ze in tientallen jaren geweest zijn.

Ik denk dat RKC het uiteindelijk ook wel zal redden, mede omdat de gemeente er een groot belang bij heeft om de club niet te laten vallen. Er staat immers nog een schuld van 7 miljoen open. Als RKC verdwijnt zie je daar definitief nooit meer iets van terug. Hou je de club overeind, dan zal het nog wel even een bodemloze put blijven maar dan kun je er tenminste op hopen dat je ooit nog wat geld terugziet.

Verder hoop ik voor Remco Oversier van harte dat hij er in slaagt om RKC weer op de rails te krijgen. Een paar maanden geleden volkomen onverwacht zijn dochter van 2 verloren en een paar weken later weer stug doorgegaan met dweilen met de kraan open bij Rkc. Heel veel respect daarvoor, wat moet die man een onmenselijk zwaar jaar beleven...

Toch wel veel wanbeleid in Nederland, vind het schrikbarend hoeveel clubs het zo moeilijk hebben. Misschien is het dus wel een nationaal probleem en moet er gekeken worden naar de inkomsten en uitgaven van een club, voordat er nog meer clubs met toch wel mooie historie falliet gaan.

20 november 2014 om 11:18

Er moet gewoon snel een goede, soepele promotie/degradatie-doorstroming komen tussen de Jupiler League en de Topklasse. Voor clubs die sportief en financieel niet meer in staat zijn om te overleven in de Jupiler League is opheffing momenteel eigenlijk de enige optie. Dan zouden die clubs toch beter af zijn met degradatie naar de Topklasse. Dan zijn de kosten en de lasten een stuk lager en kunnen ze weer in alle rust gaan werken aan wederopbouw. En intussen kunnen de supporters toch gewoon elke week naar hun club gaan kijken.

20 november 2014 om 11:26

Ik ben het daar mee eens inderdaad. En er moet ook gekeken worden naar die periode titels in de Jupiler League, die gewoon nergens op slaan. Zo kan bijvoorbeeld een nummer 15 gewoon meedoen met de playoffs, vind ik zwaar belachelijk. Eind van de rit moeten de bovenste plekken meedoen om de playoffs, en niet een clubje dat werkelijk niks heeft gepresteerd behalve een paar goede wedstrijden.

Sowieso hebben wij in Nederland ontzettend veel clubs, prof en amateur, dus een soepele promotie/degradatie stroming moet toch echt makkelijk zijn om op te zetten. Enige minpunt is, de clubs zelf in de Topklasse, sommige clubs willen niet eens een prof-status hebben, omdat ze dan aan allerlei eisen moeten voldoen. Dus de Knvb regelgeving moet ook worden aangepast om het aantrekkelijk te maken voor Topklasse clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. SowAanvaller163
D. VenteAanvaller150
M. GrimKeeper00
K. HeemskerkKeeper30
V. TimmersKeeper00
E. VaessenKeeper170
H. DelcroixVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

Denemarken
7 fans
Aanvaller, 41 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Barcelona heeft Juventus tien miljoen euro geboden plus Ivan Rakitic voor Federico Bernardeschi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren