EK ver weg voor Bosnië na wanprestatie; unieke hattrick bij Cyprus

Bosnië-Herzegovina lijkt plaatsing voor het EK van 2016 in Frankrijk nagenoeg te kunnen vergeten. De nummer negentien van de wereldranglijst ging zondagavond hard onderuit tegen Israël en blijft op slechts twee punten staan in Groep B. Cyprus versloeg Andorra met 5-0, evenaarde daarmee zijn grootste overwinning ooit, en bovendien maakte Georgios Efrem de eerste hattrick in de geschiedenis van Cyprus.

/

Israël - Bosnië-Herzegovina 3-0
Bondscoach Safet Susic lijkt te moeten vrezen voor zijn ontslag, want ook tegen Israël kon zijn Bosnië de eerste EK-kwalificatiezege niet boeken. In de beginfase kregen beide partijen enkele mogelijkheden, maar het thuisland opende na 36 minuten de score: Gil Vermouth schoot de bal uit de draai in de verre hoek. Eli Guttman verdubbelde vervolgens de marge en Omer Damari had er nog 3-0 van kunnen maken, maar hij faalde in de afronding. De bezoekers hoopten het tij na rust te kunnen keren, maar al na drie minuten ging het mis. Verdediger Toni Sunjic kreeg na een zware overtreding een rode kaart gepresenteerd en liet zijn ploeggenoten in de steek. Israël liep via Eran Zahavi nog uit naar 3-0 en men gaat nu met negen punten aan de leiding in de poule.

/

Cyprus - Andorra 5-0
Cyprus boekte in 2000 tegen Andorra zijn grootste overwinning ooit (5-0) en wist dat resultaat zondag dus te evenaren. De eilandbewoners kwamen al binnen tien minuten op voorsprong door een kopbal van Giorgos Merkis. Via een dubbelslag van Efrem van APOEL Nicosia liep Cyprus uit naar een 3-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft scoorden de oppermachtige Cyprioten nog twee keer: Efrem completeerde na een uur zijn hattrick en in de slotfase benutte Demetris Christofi een strafschop. Cyprus heeft nu zes punten in vier speelronden, terwijl Andorra nog altijd blijft wachten op zijn eerste punt.

Denk jij dat Bosnië-Herzegovina het EK nog haalt?

1
2

Bosnia wat een drama. Ze verdienen het niet om op het ek te staan op deze manier. Bosnia miste Dzeko maar dat is geen excuus. Er waren zoveel kansen in de eerste helft: genieten. Israel had ik lang niet zo goed verwacht.
De afwerking was helaas bagger en ik zie de kansen somber in voor Bosnia om nu nog door te komen in deze poule! Bijzonder jammer want spelers als Pjanic, Begovic, Dzeko, Ibisevic, Besic, Lulic en Hajrovic horen op een ek aanwezig te zijn..

17 november 2014 om 11:03

Israel is toch geen europeaans land?

17 november 2014 om 11:09

Ja en Azerbeidzjan ook niet. Raar he, dat die lande uberhaupt mogen meedoen. Kan je net zo goed Turkmenistan en Alaska meelaten doen.

17 november 2014 om 11:43

Tja wat moet je dan, Israel laten voetballen tegen het hele Midden-Oosten haha.

17 november 2014 om 11:48

Ja dat kan toch? Die kunnen mooi hun eigen ek houden als ze dat willen.

17 november 2014 om 11:55

Europeaans..?

17 november 2014 om 14:52

Die horen wel bij de unie, daarom mogen ze meedoen

Ala die efrem het maar niet tegen ajax dan vind ik het allemaal wel prima

die zahavi en damari doen het lekker de afgelopen tijd
jammer dat zahavi nooit echt doorgebroken is want dat is wel een goede speler voor subtop

Israel-Bosnië was echt een wedstrijd met zoveel kansen.
Heerlijk om eindelijk Israel zo goed te zien spelen! Hoop dat het zo doorgaat.

Heerlijke wedstrijd gezien met een mooie sfeer in het nieuwe Sammy Ofer stadion. Man of the match voor mij was Tal Ben Haim die een samba-show aan de linkerkant gaf. Damari ook killer gespeeld en topscorer van deze kwalificatie. Bosnië mist overduidelijk hun leider: Dzeko, maar die zou vanavond niets in te brengen hebben tegen dit Israelisch team. Bosnië had 1 levensgrote kans in de eerste helft. Op 10 minuten in de eerste helft na had Israel deze wedstrijd in de pocket. Hoop toch Bosnië op het EK te zien met hun mooie spelers. Bibras, Omer Damari en Ben Haim kunnen hogerop, vooral de laatste twee want Bibras is al een van de belangrijkste spelers en topscorers(als middenvelder zelfs) in Rusland, toch een mooie competitie

Het voetbal vanavond was zo heerlijk. Aannames en passes en acties het ging allemaal goed. We maken grote stappen op voetballend gebied en dat maakt me zo trots. We maken stappen omhoog, flinke stappen!

Israel !

16 november 2014 om 23:26

Ga dan gewoon in Azië cup spelen

Grapje, ON: inderdaad slecht van Bosnie, Israel heel sterk... niet verwacht om eerlijk te zijn. Maar proficiat.

Dat Israel investeert dan ook veel in een goede defensie...

Wordt toch opletten als Belgie ertegen moet. 3-0 winnen tegen Bosnie, dan ben je echt wel goed. Maar niet winnen tegen Israel kan echt niet meer na een onnodig gelijkspel tegen Wales.

Wat is er toch aan de hand met Bosnië.. De dikste kansen laten ze liggen en niet alleen vandaag en dan geven ze het kinderlijk weg.

Dzeko geblesseerd.. Ibisevic geblesseerd en die Susic heeft geen enkele spits meer. Vraag me echt af hoe die man die selectie in elkaar zet.. Spelen ze met Hajrovic in de spits die jonge was constant op de flanken te vinden waar hij ook thuis hoort. Maar goed, desondanks hadden ze hele goede kansen in het begin echter krijgen ze de simpelste intikkers niet achter de lijn gewerkt. En vervolgens geven ze 2 goals makkelijk weg en dan houdt het op... Bosnië heeft al moeite om een comeback te maken bij een 1-0 achterstand laat staan als ze 2-0 achter staan.

Ze hebben een handvol uitstekende spelers met daar achter ook een paar degelijke jongens. Maar als je ziet dat ze niet eens een fatsoenlijke 1-2tje uit kunnen spelen in de aanval. Daar wordt je gewoon niet goed van.

Van die Susic wordt ik ook helemaal gek.. Die man staat daar 90min. lang stijf langs de kant zonder enkele emotie te tonen.... Dude, ga een beetje mee, push het elftal naar voren als je ziet dat het niet gaat, zwaai met je handen, schreeuw tegen de spelers. Maar nee dat is te veel gevraagd.

Ik weet niet hoe het nou zit met de play-off, of die er überhaupt nog is. Alleen dat kan hun nog redden, echter moeten ze zelfs daarvoor een wereldprestatie neer leggen. Maar hoe ze tot nu toe voor de dag komen zie ik zelfs van Andorra verliezen.

16 november 2014 om 23:20

Moet je eerlijk zeggen dat ik juist hun verdediging extreem zwak vond. Tot de terechte rode kaart had Bosnië wel kansen hoor. Alleen kreeg Israël die ook...toch denk ik dat Bosnië nog een kans heeft hoor. Deze poule kan echt alle kanten op. België is dan wel topfavoriet, maar buiten Andorra heeft elk land een kans om minimaal derde te worden.

Goede wedstrijd gespeeld eindelijk gaan we het redden! Zahavi is een topper! Belgen thuis op een gelijkspel houden en het is binnen!

16 november 2014 om 23:27

Je weet dat we nog niet eens op de helft zijn van de wedstrijden? Eerst kijken hoe we het tegen Wales en de Belgen doen. Ik ben in ieder geval trots dat we zo goed voetbal laten zien ..

17 november 2014 om 10:36

Haha klopt! Ik loop inderdaad te hard van stapel, alleen je ziet wel veel meer volwassenheid in het spel etc. Ik denk echt dat we doorgaan!

Deze poule gaat nog erg spannend worden. België is op papier toch wel de beste, maar Israël, Wales, Bosnië en Cyprus kunnen makkelijk van elkaar winnen en verliezen. De Israëlische overwinning geeft hun nu wat vleugels, maar ik zou Bosnië nog niet wegstrepen voor een eventuele tweede plek.

Wat betreft de wedstrijd in Haifa. Een mooie open wedstrijd met kansen aan beide ploegen. De thuisploeg trok wel aan het langste eind met een cruciaal tweede doelpunt in de 44de minuut. Na rust kreeg een Bosnische verdediger terecht rood (doorgebroken speler werd gevloerd) en was de wedstrijd gespeeld.

Echt jammer van Bosnië dat ze nu waarschijnlijk niet meer doorgaan. Vond ze op het WK leuk spelen en komend EK meedoen hadden ze van mij ook verdiend. Ze hebben een aardige selectie met wat wereldtoppers als Dzeko en Pjanic waar ik erg graag opnieuw naar had gekeken op een eindtoernooi. Maar van Bosnische vrienden hoor ik dat de coach het probleem is. Beetje hetzelfde probleem als Rusland dus?

Ik vind het vreemd dat Vermouth (toch niet echt doorgebroken bij AA Gent) speelt ipv Refaelov (sterk bezig bij Club Brugge) maar ok, hij scoort en Israël wint dus de trainer zal wel gelijk hebben zeker !

Kan natuurlijk ook zijn dat die Vermouth stappen heeft gezet want bij Gent is al tijdje geleden.

16 november 2014 om 23:50

Sterker nog, als ik me niet vergis is Vermouth niet te slecht bevonden voor De Graafschap!

Wat een drama dit. Het is duidelijk dat we Dzeko en Ibisevic misten. Nu moest de rechtsbuiten van Werder Bremen in de spits... Gaat echt nergens over. Maar Bosnië kreeg in het begin nog redelijk veel kansen en als Lulic die grote kans afmaakte was het denk ik een heel andere wedstrijd geworden. Wat ik wel opvallend vind is dat bijna alle landen die op het WK speelden nu echt dramatisch uit vorm zijn. Desondanks denk ik dat Bosnië gewoon nog makkelijk door kan, want na België vind ik ons toch wel de beste spelers hebben.

17 november 2014 om 00:08

Ik moet toch de samenvatting op Footytube bekijken want ik kan niet geloven dat jullie zo zwaar hebben verloren. Toen Bosnië tegen Belgie speelde hadden jullie zowaar de betere kansen en hadden jullie nog echt kunnen winnen. Ik verwachtte dan ook een relatief simpele zege tegen Israel. Of weegt het gemis van Dzeko zo zwaar door of kunnen de Bosniérs zich minder motiveren voor wedstrijden tegen Israel en Cyprus?

17 november 2014 om 01:24

3-0 is een wat geflatteerde uitslag en we hadden echt een totale offday. Naast Dzeko was ook Ibisevic geblesseerd en er zat zelfs geen enkele spits in de hele selectie. Nu speelden we daar met Hajrovic, maar die speelde overal behalve in de spits. Pjanic had het ook totaal niet vandaag. Net als Besic, die in de rust zelfs werd gewisseld. Ondanks dit alles hadden we wel gewoon op voorsprong kunnen komen, maar opeens scoorde Israël in een kort tijdbestek 2x. Na de rust had Bosnië het nog recht kunnen zetten, maar meteen in de eerste minuut van de 2e helft kreeg Bosnië een rode kaart. Daarna was het een gespeelde wedstrijd. Bosnië moet nu gewoon thuis alles winnen en 2x van Andorra en als het goed is zijn we dan gewoon door.

17 november 2014 om 09:42

dat komt allemaal door onze grote vriend safet susic die alles verpest en maar niet op wilt stappen als bondscoach. hij had na de wedstrijd tegen nigeria al op moeten stappen!

17 november 2014 om 10:47

Geflatteerd was het niet echt te noemen. Israel had meer kansen in de eerste helft, en Bosnie maar een kans.

17 november 2014 om 11:47

Dan heb jij een andere wedstrijd gekeken. Of de samenvatting van de nos, die laten altijd maar één kans van Bosnië zien.

17 november 2014 om 12:43

Vriend, het ging alle kanten op. Het is geen geflatteerde uitslag, want Israel heeft ook veel 1 op 1 kansen gemist. Begovic stond toch goed te keepen bij jullie.

17 november 2014 om 13:02

Volgens mij heeft Bosnië ook maar 1 echt goede kans gehad in de eerste helft en dat was het wel zo een beetje. Naast de 2 goals hadden wij ook nog 2x op de paal geschoten. Het hoorde eigenlijk 5-1 te zijn

17 november 2014 om 17:07

Vriend, weet jij wat geflatteerd betekend? Ik zeg niet dat Bosnië beter was, maar een 3-0 is het andere uiterste.

17 november 2014 om 22:16

Ik bedoel alleen maar te zeggen dat Israel ook veel kansen heeft gehad/gemist waardoor 3-0 niet een overdreven score is.

Zonde!! Ik zou Bosnië er graag bij zien, en ik zag deze nederlaag echt niet aankomen. Ze hebben er een aantal leuke spelers tussen zitten.