Update: Brood is blij en sluit terugkeer bij Heracles dit seizoen uit

Donderdag, 4 september 2014 om 19:15Gijs Freriks • Laatste update: 19:13

Heracles Almelo zal op korte termijn geen nieuwe trainer presenteren. Men was in gesprek met John van den Brom, maar dat leverde niets op. “We hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt”, zo werd voorzitter Jan Smit woensdag op de businessclubavond van Heracles geciteerd door RTV Oost.

/

Gertjan Verbeek stond ook op het lijstje van de Heraclieden, maar hij weigert principieel omdat hij goed bevriend is met de ontslagen Jan de Jonge. “We kunnen heel goed met Gertjan opschieten, maar bij hem is nee ook echt nee.” Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma vult aan: “We moeten nu verder kijken wat er mogelijk is binnen onze mogelijkheden.”

“Tegelijkertijd moet het een trainer zijn die een nieuwe schwung aan het elftal kan geven, zodat we in Almelo weer lekker een avondje voetbal kunnen gaan kijken.” Assistent-trainer John Stegeman neemt samen met René Kolmschot voorlopig de honneurs waar en Stegeman beschikt ook over de benodigde trainerspapieren.

Heracles heeft volgens TC/Tubantia ook Erik ten Hag benaderd, maar hij mag niet weg bij Bayern München. Art Langeler staat ook niet open voor een vertrek bij zijn werkgever PSV en de clublozen Mario Been en Co Adriaanse zouden ook geen trek hebben in een dienstverband in het Polman Stadion.

Update 4 september 19.15 uur - Brood is blij en sluit terugkeer bij Heracles dit seizoen uit
Ruud Brood sluit dit seizoen een terugkeer bij Heracles Almelo uit. De trainer, die van juli 2006 tot december 2007 in het Polman Stadion werkzaam was, wenst bij NEC te blijven. “Ik werk nu bij NEC, ben blij dat ik hier ben en dat we goed zijn gestart. Hopelijk kunnen we de promotie bewerkstelligen”, benadrukte Brood donderdag in gesprek met FOX Sports.


Poll

Denk jij dat Heracles Almelo degradeert?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door geelblauwbloed)

Heracles heeft best leuke spelers. Beter dan ze nu laten zien moet zeker mogelijk zijn. Ze moeten alleen ook niet denken dat ze een topclub zijn maar gewoon middenmoot. Als ze 14e eindigen is dat niet slecht, alleen teleurstellend.

4 september 2014 om 00:29

De selectie van Heracles wordt denk ik een beetje overschat. De verdediging is echt dramatisch en ook het middenveld kan me niet bekoren. Alleen een Linssen en misschien Bel Hassani kunnen uitschieters hebben, maar die lijken ook mee te gaan in de malaise voorlopig.

4 september 2014 om 01:03

Denk je?? Vind een bruns, fledderus, bel hassani, sibum/pelupessy wel een aardig middenveld. Daarnaast een verdediging, met te wierik, schenkeveld, veldmate en aktou ook aardig. Telgenkamp als keeper komt te kort. Avdic en linssen voorin is ook een meer dan aardige aanval. Helaas, heeft de trainer de spelers niet weten te motiveren, dit was al een half jaar het probleem. Jan de Jonge heeft gewoonweg niet de competenties van een hoofdtrainer, en ik knijp me handen dicht als Stegeman en Kolmschot dit moeten gaan doen.

4 september 2014 om 08:44

Ben ik niet helemaal met je eens. Die Aktou kan er echt helemaal niks van ( op zijn eerste wedstrijd na). Spelers als Zomer/sibum die zijn inmiddels over de top en kunnen het niveau ook niet aan. Pelupessy is in mijn ogen van JL niveau. Telgenkamp pakt ook geen punten. Schenkeveld en Veldmate zijn solide verdedigers die in een goed draaiend elftal niet door de mand vallen.
De selectie mist echt kwaliteit.

Inderdaad Linssen en Bel Hassani, dat zijn spelers waar het dit jaar van moet komen. Heeft één van de twee zn dag niet. (doelend op vorig jaar, bij Roda werden er alleen punten gepakt als Hupperts een goede dag had) Dan heb je de wedstrijd al zo goed als zeker verloren. Ik durf wel te zeggen dat Heracles dit jaar geen enkele wedstrijd de nul houdt.

Met Ajax, Fc Twente en Zwolle uit als de komende 3 wedstrijden zie ik het vertrouwen ook nog niet zo 1.2.3. terug komen. Het is niet ondenkbaar dat je na 7 gespeelde wedstrijden nog geen enkel punt hebt. Dan loop je het hele seizoen achter de feiten aan.

4 september 2014 om 08:57

aardig, aardig. Daarmee geef je het inderdaad aan. Onderin middenmoot maximaal. En in een slecht jaar degradeer je gewoon. Defensie gaat maar houdt niet over (een Aktou komt net kijken bijv en is defensief matig), keeper is zwak, middenveld niet bijzonder met een paar grillige spelers. Linssen moet de boel op sleeptouw nemen en de productie verzorgen. Bel Hassani moet nog veel groeien. Avdic is sterk en zeer bruikbaar maar heeft bij Zwolle en AZ ook nooit veel basisminuten gemaakt volgens mij. Meer een soort supersub
Kun je toch stellen dat het niet over houdt. Zeker als je gasten als Zomer en Sibum opstelt in de basis.
Begrijp me niet verkeerd, ik gun Heracles alles, buitengewoon sympathieke club waar ik altijd met veel plezier heen ga en die thuis normaal gesproken het spel ook wil maken. Maar Hoogma en Smit mogen ook wel eens in de spiegel kijken als je ziet waar de selectie nu uit bestaat.

Buiten alle trainers die al niet willen zou ik niemand kunnen noemen die echt iets teweeg kan brengen. Het wordt een hele klus om een geschikt iemand te vinden die wil.

Co Adriaanse benaderd?
Het lijkt me gezien zijn taken voor FC Utrecht ook geen goede zaak als hij bij een andere eredivisieclub (wel) het hoofdtrainerschap zou gaan dragen.

Neemt niet weg dat ik Heracles verder op korte termijn succes in het vinden van een nieuwe trainer gun.

Martin jol zou mooi zijn. Alleen denk niet dat die naar zo een 'kleine' club wil als heracles

ik denk Stanley menzo

Misschien een uitdaging voor Mario Been?

4 september 2014 om 08:43

Ja. Maar die heeft geen interesse.

4 september 2014 om 09:31

Die had volgens mij al afgezegd. Hij dacht dat het een hopeloze missie zou zijn bij heracles, en daar lijkt het idd op

Wie wil ook coach worden van Heracles? Je graaft als trainer gewoon je eigen graf als je tekent want er zit totaal geen rek in dit team. Dat oude middenveld met Cziommer, Fledderus en Sibum kan ook niet werken. Die zijn stuk voor stuk veel te traag, dat maakt niet uit als je daar één van hebt maar dit werkt gewoon niet. Ook een zwakke verdediging en matige doelman en als ik even een voorbeeld van vorig seizoen pak: NEC, kan dat je fataal worden. Voorin lopen met Hassani en Linssen wel twee leuke spelers rond maar Avdic kan niet renderen als die twee vooral hun eigen gang gaan. Heb twee wedstrijden en nog een tweede helft van een wedstrijd gezien maar ik ben bang dat het wel eens afgelopen kan zijn met Eredivisie voetbal. Ik hoop van harte voor de Heracles supporters van niet, Eredivisie is prachtig vergeleken met die Jupiler league...

4 september 2014 om 09:33

Wat een dom gelul , ben bij de eerste 4 zinnen opgehouden, toen zag ik dat je voor NEC was. Er zit zoveel talent in deze groep? Linssen, bruns , te wierik, bel hassani , tannane noem ze allemaal maar op. Goede spits, gewoon degelijke middenvelders voor eredivisie begrippen; cziommer , fledderus en in mindere mate sibum.. Talent en ervaring zat, nu nog iemand die de mensen op de juiste plaatst kan zetten.

4 september 2014 om 13:30

jij kijkt met een totaal subjectieve blik. nu verdedig je nog je ploeg, straks zie jij ook in dat het gewoon niks is. bij NEC zat ook veel talent in de ploeg met Alireza, Foor, Palsson, Vermijl en Haitz.. daar kun je echt niet op teren. ook had NEC met Higdon een prima spits en en ervaring met van Eijden, Koolwijk en Higdon. de verdediging en keeper zijn zo belangrijk. dat is daar gewoon een drama. waarom mag ik trouwens als NEC supporter niks over Heracles zeggen?

4 september 2014 om 22:01

Ik zie ook zeker vergelijkingen met het NEC van vorig jaar. Op papier en individueel had NEC best een aardig elftal met goede voetballers( Vermijl, Stefanik, Foor, Alireza, Higdon, Rieks, Conboy) en Heracles heeft nu ook best een paar goede spelers( Fledderus, Bruns, Bel Hassani, Tannane, Linssen). Verschilletje is dat Heracles meer Nederlanders heeft.

Maar wat betreft de overeenkomsten, ik herken deze situatie wel. Heracles heeft ten eerste een onzekere achterhoede plus keeper, iets waardoor ze in het gros van de wedstrijden de nul niet zullen houden. Dan kan je aanvallen wat je wil, maar ga je door je zwakke verdediging zo ongelooflijk veel punten (onnodig) mislopen. Daarbij kan je wel aardige spelers hebben, maar je zult eerst een team moeten vormen willen de kwaliteiten van die aardige spelers tot uiting komen. En dat is bij Heracles niet het geval. Ook was er net als in Nijmegen een vroeg ontslag, paniek, maar vooral veel onzekerheid in het elftal. En ik zal je vertellen dat die onzekerheid die er nu leeft meer schade gaat toerichten dan je denkt. Dat duurt een hele tijd voordat je dat er uit hebt.

Dus ja, ik zie het voor Heracles ook zomaar slecht eindigen, zeker omdat er van de promovendi niet echt een zwakke broeder is bijgekomen. Het is te vroeg om Heracles tot degradatiekandidaat nummer 1 te bombarderen, maar een degradatiekandidaat zijn ze wel om de redenen die ik net genoemd heb. Ben bang voor Heracles dat dit slecht gaat eindigen, 'minimaal' nacompetitie, al is het misschien een tikkie te vroeg. Maar alle ingrediënten voor een rotseizoen zijn er. Uit een dergelijke situatie kom je niet zomaar, wordt echt een flinke klus voor de nieuwe trainer. En veel trainers zien dat waarschijnlijk ook in en nemen het risico niet.

Maar aan de andere kant: degraderen hoeft echt niet het einde te zijn. Sommige wedstrijden in de Juup zijn echt zwaar klote,( denk aan de belofte-elftallen), maar je krijgt wel de kans om al het foute uit je organisatie te snijden en een geheel nieuw team op te bouwen waarmee je verder kan.

Misschien iets voor Robert Maaskant. Ik zie dat hij nu assistent is bij Columbus Crew. Misschien dat hij interesse heeft op weer hoofdtrainer te zijn. Maar er zal dan ook misschien een afkoopsom op tafel moeten komen.

En anders lijkt mij Patrick Kluivert helemaal nog geen gekke gedachte. Dat zou zomaar een gouden greep kunnen zijn. Van bijna niemand krijg hij meer een eerlijke kans in NL gezien zijn zware jeugdzondes.

Maar wie weet is deze jongen echt positief veranderd en heeft hij zich als mens zich positief weten te ontwikkelen. Ik had het idee dat hij het bij Twente goed heeft gedaan. En heeft hij het zover ik het kan beoordelen een goede bijdrage gehad met het NL elftal op het afgelopen WK.

En normaal gesproken heeft een club als Heracles weinig kans bij mensen zoals Kluivert met zijn voetbal CV. Alleen Kluivert heeft een zwart randje op zijn CV en is nu dus juist een mogelijkheid. Ik zou de gok wagen na een aantal goede en positieve gesprekken.

4 september 2014 om 08:53

met dit matige elftal kun je zomaar degraderen en heb je ineens een dikke smet op je CV. Als Kluivert zijnde zou ik dit niet doen. Een ervaren oefenmeester lijkt me sowieso wel een goede in deze. Er moet toch wat repareerwerk gedaan worden.

uiteindelijk komen ze toch bij Pieter Huistra terecht... die zal deze 'kans' aanpakken, ook al is-ie tegen die tijd 8e keus

Het wordt nu gewoon tijdelijk Stegeman - Kolmschot, Die het met de beloften al een paar jaar zeer goed doet, en een totaal andere spelopvatting hebben dan De Jonge. Hopen dat zij de boel weer aan de praat kunnen krijgen, mocht handhaving een feit zijn dan zal voor 99% het duo Verbeek - Kruzen ze opvolgen.

Ach en laten we niet in paniek raken, in de eredivisie kan iedereen van iedereen winnen.. over 2 weken de degradatiekraker... Heracles - Twente

Wie heeft er trek in Heracles. Wie heeft er trek in Almelo. Wie heeft er trek in Twente 2.0.wie heeft er trek in Smit. Niemand dus. Waar is die inventieve club gebleven die met weinig budget toch altijd weer aardige spelers wist aan te trekken. Jan Smit kan dan allerlei namen van spelers opnoemen die ,,goed'' moeten zijn, maar dat is toch een misvatting. Zeker de aanwezigheid van die Cziommer en Flederus nemen ,,het degradatiespook'' met zich mee. Wie stapt er in met zo'n matige selectie? En Jan Smit steek nu eens hand in eigen boezem.

4 september 2014 om 09:45

Heracles heeft maar een kleine organisatie, en de laatste 10 jaar heb je met Verbeek, Bosz en vooral Kruzen een hoop voetbal know how in de technische staf gehad, deze kwamen vaak met verrassende jonge spelers aan, in vergelijking: De Jonge heeft enkel spelers aangetrokken uit zijn eigen kring, Sibum, Zomer, en verder jeugd spelers uit zijn Heerenveen tijd en enkele jongens van Jong Twente. Daarnaast hebben we het ''geluk'' gehad 10 jaar lang over keepers te beschikken die elk seizoen punten voor je pakte ( Pieckenhagen en Pasveer ), Telgenkamp kost je gewoon punten!

Maar goed ik denk dat er genoeg spelers binnen de selectie zijn die beter kunnen, en je ook gewoon de punten thuis moet kunnen pakken tegen pak weg Nac, Go Ahead Zwolle Utrecht enz.

4 september 2014 om 09:59

Van de clubs die je noemt is Heracles verreweg het slechtste team. Waar baseer je dat dan op. Ik denk dat je namelijk helemaal geen punten pakt tegen deze clubs. Ik ben het eens met je opsomming over het verleden, maar als je een trainer laat bepalen welk spelerspotentieel er binnenkomt dan is het einde nabij. Die De Jonge heb ik ook niet zoveel vertrouwen in, maar kan me niet voorstellen dat hij in z'n eentje verantwoordelijk is voor het binnenhalen voor de door jouw ,,genoemde kennissen''. Ik hoop dat Heracles zich nog kan herstellen en kan handhaven. Dat moet toch lukken in deze genivelleerde competitie. Maar het zal een hele klus worden. Heracles zit in een negatieve spiraal en daar kom je niet zomaar uit. Dan moet je doorselecteren en de portemonnee trekken.... En... dat is er niet.
Bovendien wordt ik wel een beetje zat van die gemeente Almelo die alles m.b.t. nieuw stadion heeft afgewezen. Nu mogen jullie uitbreiden, maar of dat voldoende is om in de toekomst een stabiele eredivisieclub te blijven valt te betwijfelen. Alles bij elkaar dus een negatieve spiraal toch?

4 september 2014 om 10:32

Het slechtste team misschien wel, maar individueel denk ik genoeg kwaliteit om erin te blijven, daarnaast zijn de ploegen in de eredivisie nagenoeg gelijkwaardig dat je op een goede dag van iedereen kan winnen, zie onder andere vorige seizoen Feyenoord uit ( 1-2 ) Heerenveen uit ( 1-3 ), neemt niet weg dat er wel wat moet veranderen! Daarom ben ik ook blij dat Smit na 4 wedstrijden al de knoop heeft door gehakt en niet nog langer heeft gewacht. Qua aankoop beleid ben ik het met je eens dat ook Smit en Hoogma hiervoor verantwoordelijk zijn!

Maar goed, het moet gebeuren met de huidige selectie en als bij de spelers het geloof terugkeert heb ik er op de 1 of andere manier toch vertrouwen in dat de punten gehaald gaan worden.. Maar dat moet dan wel met deze opstelling

Dan heb je op de bank nog o.a.: Telgenkamp, Koenders, Pelupessy, Vujicevic, Cziommer, Gyasi, Kangaskolkka, Weghorst en Navratil
En niet te vergeten good old Zomer en Sibum haha

Castro
te Wierik
Schenkeveld
Veldmate
Aktaou
Bruns
Bel Hassani
Fledderus
Tannane
Avdic
Linssen

Ik snap iets niet. Ze hebben toch Hendrie Kruzen teruggehaald naar de club? Maar als assistent? Kan hij geen dispensatie krijgen om de club te leiden tot het einde van het seizoen? Hy was overigens 1 vd weinige coaches die de club heel erg goed kent en ook goed kan samenwerken met de staf.

4 september 2014 om 19:29

Krüzen zit dit seizoen nog gewoon bij Vitesse

Zou eerst een andere voorzitter aanstellen. Die man denkt dat hij groter is dan de club. Loopt altijd fout af.

4 september 2014 om 20:38

Welke voorzitter kan zeggen dat hij in 13 jaar een club als Heracles, vanuit de JL één van de gezondste clubs in het betaalde voetbal, met relatief weinig middelen al 10 jaar op het hoogste nivo laat spelen? Niet de vele voorzitters die Nec, Vitesse, De Graafschap, Go Ahead, Zwolle allemaal hebben gehad. Die clubs zouden maar wat graag zo'n type Smit willen hebben. Een beetje meer respect voor wat de man met de club gepresteerd heeft zou op zijn plaats zijn! Ja hij zit nu in een wat moeilijke fase, de eerste keer in 10 seizoenen eredivisie, kan gebeuren. Degraderen doen we niet. De wijsneuzen hier die dat nu al na 4 wedstrijden kunnen voorspellen, mogen op kosten van mij de toto invullen en we rekenen aan het eind af! Elke foute voorspelling kost hem/haar dan wel geld. Bij juiste voorspelling mag ze mijn inzet in de zak steken, Ik denk dat ik van heel weinig "deskundigen" hier response krijg.

Mooi gebaar van brood dat ie het resoluut afwijst. Trouwens niet netjes van Heracles dat je een club die net gedegradeerd is waar de boel nu net een beetje rustig is van hun trainer wil beroven die nu net 2a3 maandjes bezig is. Zo werkt het natuurlijk in de voetballerij maar zijn er nu echt geen andere gegadigde ?

4 september 2014 om 21:31

Volgens mij heeft Heracles Brood helemaal niet benaderd, maar heeft Fox alleen Brood gevraagd of hij eventueel naar Heracles zou willen omdat hij op een lijstje zou staan. Sowieso niets concreets dus en zou ook een totaal onlogische stap zijn voor Brood.

4 september 2014 om 21:40

Heracles heeft geen contact opgenomen met Ruud Brood. Deze trainer staat namelijk haaks op de wensen van Heracles. Ze willen graag aantrekkelijk voetbal spelen en vanuit hun eigen kwaliteiten denken. Brood heeft een ander speelwijze.
Schijnbaar worden er tegenwoordig allerlei namen geroepen. Maar Heracles heeft een gesprek gehad met van den Brom en Gert Jan Verbeek gevraagd. Brom wil meer centjes dan Heracles kwijt wil en Verbeek wordt door zijn vorige werkgever nog door betaald. Tevens wil hij niet naar Heracles omdat Jan de Jonge (zijn maat) daar niet gaat opvolgen. Omdat er allerlei namen rondvliegen van betreffende coaches, worden laatstgenoemden door Journalisten zelf gevraagd hoe ze er tegenover staan. oa: Mario Been, Art Langeler en nu Brood. Deze coaches zijn niet door Heracles benaderd, maar geven slechts antwoord op een vraag van een Journalist.

Wat een gelul allemaal.. Heracles heeft enkel John van den Brom benaderd.. Been, Adriaanse, Jansen, Brood, Wouters, niemand van deze namen is überhaupt voorbij gekomen bij Heracles! Als Hansie Hansie vanavond aan Hiddink vraagt wat ie van deze situatie vindt wordt hij ook ineens gelinkt?

4 september 2014 om 23:52

Ik moet lachen om al die wijsneuzen hier die na 4 wedstrijden Heracles al naar de JL lopen te lullen. De NEC-ers hier hebben helemaal geen recht van spreken hier. Daar is het organisatorisch en bestuurlijk al jaren een janboel. Het is dat Boekhoorn af en toe wat centen toeschuift anders was dat clubje al lang in de kelders van her betaalde voetbalt beland. De trainer komt wel, zou nog wel eens een verrassende na kunnen worden.

Het lijkt me wel heel snel en vroeg om na vier wedstrijden al over een degradatiespook te gaan praten. Heracles Almelo moet met dit best redelijke materiaal bovenin het rechterrijtje of onderin het linkerrrijtje kunnen eindigen. Wel ben ik van mening dat de provincie Overijssel met maar liefst vier eredivisieclubs in deze voetbaljaargang wel erg goed is bedeeld. Deze clubs (FC Twente, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle) vissen v.w.b. toeschouwers en voetbaltalenten allemaal uit dezelfde voetbalvijver. Het zou mijns insziens bepaald geen echte ramp voor het vaderlandse voetbal zijn als er minimaal één van de Overijsselse clubs aan het eind van dit seizoen degradeert. Waarbij ik van harte hoop dat één van de vrijkomende plekken wordt opgevuld door een club uit Limburg.

5 september 2014 om 22:45

Wat een onzin, overijssel is een languitgerekte provincie en de clubs zitten niet zo dicht op elkaar dat problemen geeft. Daarnaast heeft eagles, zwolle, twente en heracles ieder een eigen aanhang en stad waar genoeg draagvlak zit. Het probleem wat jij benoemt zit wel in noord brabant wanneer willem2 en rkc tegelijk in eredivisie spelen. Maar bij derby-rivalen zoals pec en gae of twente en heracles zullen supporters nooit overstappen. De dagjes toeschouwers misschien wel wat sneller maar dan nog zal dit geen problemen opleveren. Limburg heeft zn kansen verspeeld en als er dan wel een club uit limburg verdiend terug te komen is het fortuna sittard. Volksclub met na al die jaren nog steeds een fanatieke aanhang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC11-5
13.AZ92
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchoofsMiddenvelder80
R. VloetMiddenvelder83
D. BurgzorgAanvaller84
M. AmissiAanvaller70
S. BakışAanvaller71
I. AzzaouiAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

2 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren