Vernieuwbouw, Linssen, maar vooral plezier

De voorbereidingen bij alle clubs voor het komende voetbalseizoen van de Eredivisie zijn volop bezig. Zo ook voor Heracles Almelo, de bescheiden provincieclub uit Almelo, die altijd in de schaduw leeft van grote broer en rivaal FC Twente. Twente speelt mee in de subtop van de competitie en hebben doorgaans een betere selectie dan de kleinere club uit Almelo. Toch moeten we niet vergeten dat Heracles Almelo al voor het tiende seizoen op rij in de Eredivisie uitkomt en ernaar streeft om een stabiele middenmoter te worden.

/

Vernieuwbouw van het Polman Stadion
De vernieuwbouw van het Polman Stadion, de wedstrijden waar Heracles Almelo haar thuiswedstrijden speelt, is reeds van start gegaan. Het stadion krijgt ruimte voor meer supporters. Hartstikke goed nieuws voor de toekomst van club, een mooie investering, maar toch zal het voor Heracles Almelo een teleurstelling zijn dat het na gesteggel met de gemeente, het niet voor elkaar heeft gekregen een volledig nieuw stadion te realiseren. Heracles Almelo wilde goud, maar moest genoegen nemen met minder. Dat hoeft niet erg te zijn, het is namelijk een stap in de goede richting. Met deze vernieuwbouw is een compromis gesloten tussen club en gemeente, waar beide partijen blij mee kunnen zijn.

Heracles Almelo hoopt in ieder geval bij de eerste thuiswedstrijd op 9 augustus de selectie neer te kunnen zetten in een spiksplinter nieuwe kleedkamer. Maar buiten deze voorbereidingen, wordt ook de selectie gevormd en geslepen door trainer Jan de Jonge.

Sensatie Bryan Linssen: dé Messi van Heracles Almelo
De sensatie van de selectie mag toch wel Bryan Linssen genoemd worden. Hij werd overgenomen (na seizoen 2012-2013) van VVV Venlo, nadat het degradeerde. Linssen kende een debuutseizoen met maar liefst 11 doelpunten en werd daarmee topscorer van de club van afgelopen seizoen. Gelukkig is hij komend seizoen ook nog te bewonderen in het shirt van de club uit Almelo. Wat mij betreft is hij de Messi van Heracles. Hij heeft een goede techniek, hij kan directe tegenstanders uitspelen en heeft een goed schot in de benen. Dat zijn goede eigenschappen voor een vleugelspits. Hij heeft mij afgelopen seizoen verrast, zeker door de vele goals in de tweede seizoenshelft. Ik ben heel blij dat Heracles Linssen heeft kunnen kopen, want ik wist dat het wel een goede speler was, maar omdat ik VVV Venlo niet voldoende volgde, viel mij dat niet op. Nu zie ik hem iedere wedstrijd spelen en als hij aan de bal is, is er direct dreiging. Hij kan wedstrijden beslissen en dat is precies wat Heracles Almelo nodig heeft, zeker na het vertrek van goede aanvallers zoals ze er in het verleden waren met Everton, Armenteros, Douglas, Plet en Dost.

Komen en gaan
Er zijn ook nu weer belangrijke spelers vertrokken, o.a. Quansah (aflopende verbintenis, contract niet verlengd), Pasveer (koos voor de concurrentiestrijd met Jeroen Zoet bij PSV), Rienstra (vertrok naar PEC Zwolle), Uth (was gehuurd van Heerenveen), Rosheuvel (was gehuurd van AZ) en Amoah (contract niet verlengd).

Daar staan wel weer de komst van de volgende spelers tegenover, namelijk: Sibum, Castro, Zomer, Fledderus, Aktaou, Hemmink, Heerkes, Weghorst, Engberink en Pelupessy tegenover. Laatste zes genoemden zijn jonge talentvolle voetballers en zijn duidelijk gehaald met het oog op de toekomst. De andere vier spelers zijn ervaren voetballers en lopen al een tijd langer mee. Daarmee lijkt het beleid van Heracles Almelo iets verandert te zijn door duidelijk te kiezen voor een mix van ervaring met jong talent. Met Fledderus heeft men een oud gediende teruggehaald, hij komt over van Roda JC, nadat zij zijn gedegradeerd naar de Jupiler League.

Aanvoerder
Doordat Pasveer vertrekt, moet een nieuwe aanvoerder benoemd worden. Ook zal er een vervangende aanvoerder benoemd worden, na het vertrek van Quansah. Ik denk dat komend seizoen de aanvoerdersband om de arm zal zitten van Simon Cziommer. De mentale leider in het veld, hebben we afgelopen seizoen gezien. Hij is de motor van het team, maar ook diegene die rust brengt. Pasveer was de echte aanvoerder, maar in het veld had duidelijk Cziommer die rol op zich genomen. Neemt niet weg dat Pasveer geweldig de verdediging stuurde.
Zal het Heracles Almelo lukken, met deze ‘nieuwe’ selectie te eindigen in de top 10? Dat durf ik niet te zeggen, maar het is een mooi doel. Voornamelijk hoop ik gewoon dat de trainer verder kan bouwen aan de selectie, om gewoon mooi en aantrekkelijk voetbal te laten zien. Daarnaast hoop ik dat Heracles Almelo in eigen stadion weer het spel kan gaan maken, zoals ze voorheen deden onder Peter Bosz en Gert-Jan Verbeek, want dat is wel wat ik afgelopen seizoen gemist heb. Buitenshuis pakte Heracles Almelo veel punten, dat hartstikke goed is geweest, maar zodra het spel gemaakt moest worden in het Polman Stadion, wist men geen raad. Dat moet het eerste doel zijn; weer de baas durven zijn in eigen stadion. Men moet niet te veel kijken naar de ranglijst, dan komen de resultaten vanzelf.

Ik kijk in ieder geval heel erg uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen tegen AZ en ik hoop op een mooie sportieve wedstrijd, waarin ik goed spel kan zien. Ik ben voor Heracles Almelo, een liefhebber van het spel, maar ik probeer wel realistisch te zijn. Als Heracles het niet verdiend, zal ik daar ook zeker voor uit durven te komen. Ik zie gewoon graag goed voetbal, het liefst van ‘mijn’ club, maar uiteindelijk gaat het voor mij om het plezier van het kijken naar de wedstrijden.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 2 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1100+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door jeffrey)

Nou hatseflats gewoon 34 wedstrijden 1x vaker scoren als de opponent en je bent kampioen. Of zoals Evert het zou zeggen op FIFA: "Kat in het bakkie.".

23 juli 2014 om 09:03

Zelfs dan... als je concurrent alle 34 wedstrijden wint met meer dan 2 doelpunten verschil, zijn zij kampioen .

23 juli 2014 om 09:33

Als je ook tegen elkaar moet, is allebei alles winnen vrij lastig...

23 juli 2014 om 09:41

Eh ja, dat is zo. Even niet bij nagedacht en te snel de reactie al geplaatst.

Aan de andere kant; als je het letterlijk neemt, klopt het wel wat ik zeg trouwens. Als je concurrent alles wint, zijn zij kampioen en dan doet het doelpuntenverschil al niet ter zake.

23 juli 2014 om 09:56

Maar dan klopt het hele uitgangspunt van zelf alles (met 1 doelpunt verschil) winnen al niet meer. En letterlijk genomen klopt je reactie dus niet wegens de 'zelfs dan' in je zin, waardoor je dus van die situatie uitgaat.

Volgens mij moet je nog wakker worden :P

23 juli 2014 om 10:06

Ja, je hebt gelijk. Bedankt voor het wakker schudden .

Ehm. Tja.

Een opsomming van de spelers die zijn weggegaan, zijn gekomen en de dingen die jij denkt en hoopt te zien. Als niet-Heracles supporter kan het me persoonlijk niet echt boeien, maart dat hoeft je doel natuurlijk niet persé te zijn.

Maar buiten dat :

In één zin de stelling dat Heracles wel teleurgesteld zal zijn dat er geen nieuwbouw kwam, om dezelfde zin vervolgens te eindigen "met de zin dat beide pratijen er blij mee zijn. Da's nogal tegenstrijdig. En dan ook nog een aantal d/t-fouten en niet goed lopende zinnen. ( Heb je het na laten lezen door iemand anders? )

Nee, ik vind het niet echt een heel goede CE. Als je je tekst laat nalezen de volgende keer, waardoor de storende grammaticale dingen eruit gehaald worden, is het al een stuk beter, denk ik.

23 juli 2014 om 16:33

Dank voor je comment. Hoe kan ik een CE in de toekomst wel interessant voor je maken?

24 juli 2014 om 10:14

Dat hangt ook een beetje van het onderwerp af, en Heracles is niet echt een club die mij boeit. Dan vind ik het interessant om nieuwe of bijzondere dingen te lezen, maar welke spelers er weg zijn gegaan en komen kan ik ergens anders ook wel vinden, en met alle respect : wat jij denkt dat ze volgend seizoen gaan doen, daar lees ik geen CE voor.

Maar wat ik niet interesant vind, kan iemand anders wel interessant vinden, dus daar gaat het niet om.

Maar laten nalezen op fouten zou ik de volgende keer wel doen, als ik jou was.

24 juli 2014 om 10:19

Bedankt voor 't advies.

24 juli 2014 om 10:28

En als ik je dan nog een advies mag geven: geef geen beoordeling aan je eigen stuk.

24 juli 2014 om 10:31

Haha, hoopte al dat 't niet zichtbaar zou zijn Heb je ook gelijk in, beetje stom van me

24 juli 2014 om 10:39

Wat dan weer vóór je spreekt is dat je het geen 5 sterren hebt gegeven

Niet echt veel nieuwe informatie. Ik zou wel meer informatie lezen over het stadion bijvoorbeeld. Maar goed, ik vind het vooral opvallend dat Linssen nog steeds 'maar' bij Heracles speelt. Zou voor alle ploegen net onder de top een aanwinst zijn. Heerenveen, Groningen, Utrecht en AZ zouden hem allemaal kunnen gebruiken. Ik zou hem bijvoorbeeld zeer graag bij AZ zien, lijkt me een van de beste Nederlandse spelers die AZ zou kunnen halen. Technisch goed, scorend vermogen, een actie in huis en lijkt me ook een prima jongen voor in de groep. Heeft Heracles goed gedaan wan ook bij VVV was dat al een goede. Verder verwacht ik weinig van Heracles. Weinig opwindende spelers buiten Linssen. Duidelijk gekozen voor wat meer ervaring wat wel slim is, enkele clubs schieten veels te ver door in hun jeugdbeleid. Daarvan zou Heracles kunnen profiteren. Maar ik mis voorin wat stoomkracht.

23 juli 2014 om 21:12

Ä°k vind twente wel beter dan de subtop en dat ze tegen ajax en psv en misschien feyenoord (mits ze de verkochte spelers goed opvangen) en vitesse vind ik geen titelkandidaat of ben ik nou gek?

23 juli 2014 om 22:26

Waar heb je het over?

25 juli 2014 om 12:03

Ik neem aan dat jij AZ supporteerd ?,. Heracles heeft een killer nodig iets wat ze volledig missen in de ploeg, Nou ja Als die Davidson inderdaad gelijk heeft over zijn status zou er ook een nieuwe back bij moeten.

Misschien Platje of Armenteros ....., Die lijkt nu volledig onhaalbaar, of misschien voor wat stoomkracht R. Mühren van Volendam ?

25 juli 2014 om 22:53

Nee, ik heb wel sympathie voor AZ en vindt dat zij de laatste jaren over het algemeen goed bezig zijn. Spelen vaak verzorgd voetbal, hebben vaak goede aankopenen goede verkopen, financieel ges beleid, schouten goed, proberen ook jeugd in te passen.

Maar ik supporter voor een andere club. Maar vooral ook hoop ik dat Nederlandse clubs het goed doen, zeker als die in Europa spelen. Ik vind Minsten echt een uitstekende speler, echt een meerwaarde voor de subtop. Bij Groningen is hij niet nodig zo mag Kostic er is, Twente heeft oa Promes al en zal niet snel de sterspeler van de buren halen. Maar voor AZ zou hij ideaal zijn. AZ mist nog een speler met een individuele actie. Linssen heeft een actie, scorend vermogen, kan anderen in stelling brengen. Zou een prima aankoop zijn.

Mühren zou voor veel clubs een hele interessante speler zijn. Vreemd dat die nog bij Volendam zit.

Leuk stukje geschreven als fan, wat ik een beetje mis is de nieuwe informatie in het stuk. Het is een beetje de opsomming van een aantal interessante feiten rondom Heracles en een stukje visie. Ik hoopte dat het wat meer visie zou zijn over wat er met Heracles moet gebeuren om bijvoorbeeld de stap te maken richting de playoffs, want dat moet toch het doel voor de lange termijn zijn lijkt me. Desondanks een aardig geschreven eerste CE.

24 juli 2014 om 08:50

Thanks. Inderdaad, het is mijn eerste CE. Ik zou al bijvoorbeeld een CE kunnen schrijven over Linssen bijvoorbeeld. Ik ga proberen mijn volgende bijdrage meer te voorzien van mijn visie.

Idev,

Ten eerste mis ik het feit dat er eigenlijk geen nieuwe informatie aanwezig is, het zwarte stukje las wel prima maar eerlijk gezegd vond ik de rest wat minder.

Misschien is het leuk om mensen volgende keer te informeren over wat Jan Smit wil en de doelstelling met een totaal nieuw stadion en wat inside information ...., Heracles is een leuke ploeg meer niet, ben geen fan maar wel goed voor het voetbal dat ze meedoen in onze Mickey Mouse Competitie.

Verder hoop ik dat heracles snel nadenkt om Armenteros op huur terug te krijgen en een leuke voorhoede maakt voor de Play offs, ze hebben er dicht tegenaan gezeten maar net niet gehaald.

Ik zou je ook inderdaad adviseren om niet of nooit je eigen CE te stemmen .... vraag dan een ander, wil je me 5 sterren geven.

25 juli 2014 om 13:50

Wel bijzonder dat hij zichzelf 3 sterren geeft. Normaal zie ik mensen zichzelf altijd 5 sterren geven, wat ik dan weer compenseer met 1 ster

28 juli 2014 om 00:21

Ja haha, daar keek ik ook al raar van op.

On: Ik vind dit een redelijke CE. Je schrijfstijl is prima verder en het leest ook lekker weg. Echter vind ik het niet echt informatief. Maar er zit zeker potentie in dus ik wil je eigenlijk het volgende aanraden:

Schrijf de volgende keer een CE over maar een onderwerp. Bijvoorbeeld over Heracles sinds de promotie, Martin Pieckenhagen of iets in die richting. Want potentie heb je zeker, nu alleen de uitvoering nog!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ124
12.SC Cambuur12-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. VloetMiddenvelder93
D. BurgzorgAanvaller94
J. BlaswichKeeper70
N. LaursenAanvaller60
K. SierhuisAanvaller61
K. BuckerKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Liverpool lijkt voorlopig af te haken in de strijd om Kingsley Coman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren