Wegen van FC Groningen en Texeira lijken deze maand nog te scheiden

Woensdag, 19 februari 2014 om

De sportieve toekomst van David Texeira ligt mogelijk in de Verenigde Staten. Volgens RTV Noord heeft een Amerikaanse profclub zich opnieuw gemeld voor de aanvaller. Afgelopen maand was daar reeds sprake van, maar liet men daarna niets meer van zich horen.

/

In januari was er sprake van ‘een onbekende club uit de Verenigde Staten’; nu zou het gaan om FC Dallas. Fernando Clavijo, technisch directeur van de Major League Soccer-club, is al enkele dagen in Nederland om de overgang van de aanvaller uit Uruguay af te ronden.

Texeira werd in 2011 voor ongeveer 1,5 miljoen euro aangetrokken, maar de hoge verwachtingen in de Euroborg wist de aanvaller vrijwel niet waar te maken. De 22-jarige Uruguayaan kwam dit seizoen niet verder dan zes wedstrijden, waarin hij één keer trefzeker was. In totaal staat hij op 13 goals in 59 optredens.


Poll

FC Groningen zal David Texeira niet missen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door hjkhelsinki)

Is niet geworden wat FC Groningen er van verwacht had. Jammer ik had er zelf ook iets meer van verwacht. Groningen scout altijd goede spitsen nu kwamen ze met Zeefuik en Texeira.

Kan aan mij liggen hoor, maar in de tekst staat dat hij in totaal 13 keer trefzeker is geweest voor Groningen, maar als ik de cijfers rechts bekijk en bij elkaar optel, kom ik zelf persoonlijk op 14 doelpunten in totaal. Dus een van de twee klopt niet.

Waar is het mis gegaan met deze jongen?
Het eerste seizoen was toch behoorlijk goed?

19 februari 2014 om 13:01

Dag voor de wedstrijd gaat hij meestal stappen samen met zijn vriendjes Magnasco en Jones.

19 februari 2014 om 14:32

inderdaad regelmatig in de stad gespot, maar ook dag voor de wedstrijd?

Gewoon verkopen heeft nooit de verwachtingen waar kunnen maken.

Toch vind ik het jammer want met name in het eerst seizoen vond ik Texeira toch wat hebben, helaas kwam het niet uit de verf en ja dat kan natuurlijk gebeuren want je mag niet verwachten dat een gescoute speler altijd zal slagen.

19 februari 2014 om 09:25

Eerste seizoen scoorde hij meen ik acht keer in een half seizoen, dat zijn aardige cijfers. Toch bleek later wel dat hij het niveau niet aan kon. Zeer onrustig aan de bal, terwijl we toch wel iemand nodig hebben die de bal voorin kan vasthouden, zoals Zeefuik dus. Het gaat me benieuwen of Groningen hier nog wat voor ontvangt.. Zal wel niet veel zijn, maar in ieder geval een flinke kostenpost op de loonlijst kwijt.

19 februari 2014 om 09:35

Ja idd toen scoorde hij best veel, maar ook voetballend was hij het eerst half jaar zeer goed, jammer dat hij daarna niets bewezen hebt, Zeefuik is inderdaad een handige speler qua balvastigheid maar daar is ook alles mee gezegd want echt veel scoren doet hij niet. Toch zonde ik dacht dat Texeira het volgende pareltje zou worden bij groningen.

19 februari 2014 om 09:46

Klopt, echt jammer. Helaas heeft het allemaal niet zo mogen zijn. Probleem voor Zeefuik is dat hij niet rendeert in een één-spits systeem. Met een spits naast hem is hij denk ik zeer bruikbaar. Of misschien een nummer '10' met scorend vermogen achter hem.

19 februari 2014 om 09:53

Ja inderdaad ik denk ook dat Zivkovic of De Leeuw prima in staat zullen zijn om te kunnen profiteren van de kracht en balvastigheid van FC Groningen .

19 februari 2014 om 10:44

Groningen ontvangt nog ruim 2 ton. Een applausje waard.

Jammer, ik denk dat deze jongen best potentie had, en heeft, alleen is het bij de FC er niet uitgekomen. Ik zou hem nog steeds liever in de spits zien staan dan bv De Leeuw, aangezien ik denk dat hij meer in zijn mars heeft tactisch gezien, en minstens een even goede afmaker als de Leeuw.

Hij is uiteraard ook verkracht door de trainers, waardoor hij vaak op een eiland stond te voetballen, en hij zelf de bal van het middenveld moest ophalen. Ik hoop dat het er bij Dallas wel allemaal uit zal komen.

Hij kwam als de nieuwe Suarez. Iedereen was natuurlijk super enthousiast omdat er weer een groot talent was gescout in Uruguay. Ik herinner me nog zijn eerste speelminuten tegen Heerenveen. Meteen een leuke actie in de lucht, iedereen was toen erg positief. Dat eerste seizoen deed hij het redelijk, vooral in de eerste seizoenshelft. Het jaar daarop zat hij vaak op de bank omdat De Leeuw voorin mocht beginnen. Hij heeft zich eigenlijk nooit meer in de basis kunnen vechten omdat hij qua techniek gewoon veel te kort komt voor FC Groningen. Jammer, want het is wel een harde werker die vecht voor elke bal. Het zijn ook niet de makkelijkste jaren geweest voor een spits van FC Groningen. Na het Tadic - Matavz tijdperk hebben we onder Maaskant en Huistra laf en saai voetbal gespeeld. Gevolg daarvan was dat de spits op een eiland belandde. Dan wordt het natuurlijk ook erg moeilijk voor Texeira.

Ik hoop dat het er bij FC Dallas alsnog uitkomt. Voor beide partijen is dit natuurlijk het beste. Op financieel gebied is dit geweldig nieuws voor Groningen. Texeira had nog een optie voor 2 extra jaren in zijn contract. Mocht Groningen deze optie niet lichten dan moesten ze hem een hoop geld meegeven. Ik dacht zelfs rond de 5 ton. Voor Texeira zelfs is het ook goed dat hij weer een verste start kan maken. Ik dacht zelfs dat het seizoen daar nog niet eens begonnen is, dus hij kan echt weer iets gaan opbouwen.

19 februari 2014 om 12:14

Onder Huistra hebben we wel degelijk goed voetbal gespeeld. Het verschil tussen Huistra en Jans was dat we onder Huistra veel verzorgder voetbal speelden en onder Jans veel meer moest worden bereikt met strijd. Helaas heeft dit wel tot gevolg gehad dat het tegenwoordig nog wel eens wil ontbreken aan strijd. Vorig seizoen heb ik vrij weinig wedstrijden gezien waarin echt voor elke bal gestreden werd, en dat was tegen Heerenveen thuis. Dit seizoen vind ik dat we weer een beetje de Huistra-weg zijn ingeslagen, tenminste als je kijkt naar de seizoensopening, waar we gewoon verzorgd voetbal speelden. De laatste paar weken (misschien mede door het knollenveld) is hier vrij weinig van over, maar dan moet je dit dus met strijd kunnen oplossen. Groningen is sowieso een ploeg die het meer van strijd moet hebben dan van kwaliteit in mijn optiek, maar waar de strijd juist nu nodig is aangezien het voetballend soms te wensen overlaat blijft deze juist achterwege. De erfenis van Huistra en Maaskant is daarom wel echt goed terug te zien in de mankementen van dit elftal, en dan heb ik het nog niet eens gehad over het systeem waarin we spelen (waar je wel een aardig punt hebt) en het scoutingsbeleid van de laatste paar jaren die vooral flaters heeft opgeleverd en een aantal goeie spelers heeft laten doorstromen.

Deze jongen krijgt het vertrouwen niet. Als je zelfs Zeefuik voor je hebt staan dan is er iets niet goed. Hij kan het wel want dat heeft hij een half jaar bewezen. Speelde goed en scoorde redelijk veel. Jammer dat hij Nederland verlaat maar voor hem misschien de juiste optie

Succes in de Usa.
Bij Groningen is deze jongen nooit echt los gekomen

Jammer dat hij niet geslaagd is, vind het wel een sympathieke jongen. Hij werkt als hij speelt zich zelf drie slagen in de rondte en nooit te beroerd om verdedigend werk op te knappen.
Maar denk dat dat ook zijn zwakte is dat hij over het hele veld te vinden is....
Maar mooi naar Dallas laten gaan, is hij ook wat dichter bij huis....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.FC Emmen3-9
Voor de complete stand: Eredivisie

5 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren