Go Ahead Eagles wint van FC Utrecht en passeert aartsrivaal

Zondag, 22 december 2013 om 16:21Thijs Post

PEC Zwolle begon fantastisch aan het seizoen en deed lange tijd mee om de koppositie, maar de champagne knalt tijdens de feestdagen net iets harder in Deventer. Go Ahead Eagles won zondag met 2-1 van FC Utrecht en passeerde op die manier de aartsrivaal uit Zwolle op de ranglijst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Welke ploeg eindigt dit seizoen hoger?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door qweras74)

Als je geen zin hebt om te winnen, maak die reis naar Deventer dan niet. Wat een slappe instelling vandaag.

De enige tactiek die ik vandaag gezien heb was 'zorg dat je zo snel mogelijk de openingstreffer maakt'. Blijkbaar was Wouters vergeten te vertellen wat ze daarna moesten doen.

22 december 2013 om 20:50

Onterechte overwinning. Vooral als Houtkoop met een brede glimlach zegt dat hij contact voelde en zich laat vallen en dat hij er het maximale uit haalde. Wat een troep, schande. Afkeuren de doelpunt en punten verdelen.

22 december 2013 om 21:35

Hij is tenminste nog zo stoer om er niet omheen te draaien en toe te geven dat ie er voor ging om een strafschop te krijgen.
Ik vind de scheidsrechter eerder de zwakkeling va het moment, hij staat er misschien drie/vier meter vanaf en tuint er met open ogen in en al ik het goed zag op de samenvatting was het er nog buiten ook?

23 december 2013 om 13:51

Ik wil het verlies niet op die penalty afschuiven. Voorafgaand aan dat incident was het te verwachten dat het 1-1 zou blijven, of dat Go Ahead nog een winnende zou maken. Wij hadden totaal geen intentie om te winnen. Toen het 1-1 stond kreeg Toornstra een vrij trap net over de middellijn, er waren toen maar 2 (!) spelers die voorin stonden. Oar en Badjeck, beiden net een meter hoog. De rest van de spelers stonden allemaal achter de bal.

Als je zo laf speelt, kan je verwachten dat de score de andere kant op valt. En dat is naar mijn mening geheel terecht.

Beter verkoopt utrecht van der maarel

En de hele winter aanvoerder van het rechter rijtje. Dat ik dit als Eagles supporter nog mee mag maken.

22 december 2013 om 16:32

Gefeliciteerd, het is jullie gegund (de positie op de ranglijst dan he, niet de overwinning van vandaag ).

O en mogen we Bart Vriends terug?

22 december 2013 om 17:00

Haha vond je hem zo goed spelen dan? Ik vond hem vandaag juist veel minder eigenlijk, maar de rest van het seizoen speelt hij wel echt goed hoor!

22 december 2013 om 17:08

Nou ja, ik heb Vriends toen hij in de jeugd bij Utrecht speelde wel een beetje gevolgd en vond hem toen altijd erg solide overkomen. Ik snapte vorig jaar dan ook niet dat de club hem zo makkelijk naar de Eagles liet gaan, zeker niet in de wetenschap dat Wuytens en Van Der Hoorn waarschijnlijk allebei zouden vertrekken. En zie wat er nu bij ons in de verdediging loopt... Ik denk dat Vriends bij ons nu ook gewoon basis had gestaan.

22 december 2013 om 17:31

Jaa hadden jullie die flapdrol van een Derijck ook niet hoeven huren.. Al ik vind ik het allemaal natuurlijk niet erg!

Zo jammer dat ik vandaag niet naar de wedstrijd kon gaan! We staan eindelijk boven PEC Zwolle! Hopelijk haalt de Eagles in de 2e competitiehelft nog 12 punten (dan hebben ze 35 en dat moet normaal gesproken genoeg zijn voor lijfsbehoud)

Omdat Zwolle laatste wedstrijden heeft verloren gaat GAE in een keer boven hun eindigen? Zwolle heeft meer kwaliteit naar mijn mening

22 december 2013 om 16:35

@profer,

Meer kwaliteit zegt blijkbaar niets! Aangezien Go Ahead nu gelijk staat met Psv?

Go Ahead Eagles probeert fris voetbal te spelen en tot nu toe is dat ze gelukt! Ik ben niet bang voor degradatie. Laat de PEC supporters maar denken over hun toekomst! Als het zo doorgaat met ze, gaan ze richting playoff degradatie1

22 december 2013 om 16:39

Zwolle speelt niet fris? Die hebben zoveel pech gehad. Tegenstanders komen naar Zwolle toe om met de kont in de 16 te hangen dat is ook wel een verschil he. Maar bang voor degradatie gaat mij wel wat te ver

22 december 2013 om 16:42

Ik heb nergens gezegd dat Zwolle niet fris speelt! Lees goed...ik zeg Go Ahead Eagles probeert fris aanvallend te spelen en het lukt ze aardig! Sorry maar Zwolle heeft zijn plek te danken aan de eerste 5 wedstrijden....daarna is het gewoon erg matig van ze geweest! En ja ik zou me wel zorgen maken om degradatie want met dit spelbeeld zie ik ze niet zomaar 15 punten pakken.

22 december 2013 om 16:47

Als je de wedstrijden bekijkt hebben ze gewoon best pech gehad want ze spelen opzich prima maar scoren niet. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer fernandez is een keer fit is je wedstrijdjes die je nu gelijkspeelt gaat winnen want voetballen kunnen ze zeker

22 december 2013 om 16:52

@profer,

Tja we gaan het allemaal zien. Hoe het er momenteel uitziet, ziet het er slecht uit voor Zwolle. Maarja misschien dat de winterstop ze helpt.

22 december 2013 om 16:37

Meer kwaliteit wil niet zeggen dat je per definitie beter bent hé. Go Ahead haalt meer rendement uit de beschikbare middelen, Zwolle dus niet. Met meer kwaliteit hadden ze juist beter moeten doen.

22 december 2013 om 16:42

Zeg ik ook niet. Ik zeg alleen dat Zwolle meer kwaliteit heeft en dat is ook zo. Met een goede spits erbij had je wedstrijden als rkc en heerenveen thuis gewoon kunnen winnen. Dat is beetje het probleem van zwolle. Voetballen kunnen ze als de beste maar scoren niet

22 december 2013 om 16:51

Wat is een goede spits? Wij hebben Marnix Kolder ook moeten missen in de laatste wedstrijden, terwijl hij een belangrijke pion is voor ons in de voorhoede. Dan doe je toch met de middelen die je hebt, en zo ook Pec Zwolle..

Ik vind niet dat je de schuld even bij de productiviteit van de spelers moet leggen, dat het niet loopt bij Zwolle.

22 december 2013 om 16:42

Wie zegt dan dat ze uiteindelijk boven PEC gaan eindigen? Niemand toch? Ze staan nu boven Pec, laat ze blij zijn. Knappe prestatie om zo in je rentree seizoen Eredivisie te spelen.

Daarnaast die Zwolle-supporters hadden het ook iets te hoog in de bol gekregen door het recente succes. Begonnen hier op het forum te verkondigen dat Zwolle een betere club is als Utrecht. Nergens meer te bekennen nu.

22 december 2013 om 16:45

@filmfreak,

Zwolle heeft de eerste 4 wedstrijden (in mijn ogen incidenteel gewonnen)....zie nu de laatste 14 wedstrijden maar 1x gewonnen. Dat geeft toch wel aan dat ze een moeilijke jaar hebben. Natuurlijk sprokkelen ze hier en daar punten maar ik durf niet te zeggen of ze het dit jaar redden. En ze zijn zeker niet beter dan Utrecht. FC Utrecht gaat dit jaar zowiezo boven beide clubs eindigen.

22 december 2013 om 16:45

Die poll zegt dat. En toen Zwolle supporters zeiden dat Zwolle beter was dan Utrecht was dat op dat moment ook zo. Utrecht startte dramatisch aan de competitie Zwolle startte uitstekend

22 december 2013 om 17:05

@bundeliga:
Zwolle heeft wel hele leuke spelers in hun selectie hoor, begrijp me niet verkeerd. En ik was ook best onder de indruk van hun spel begin dit seizoen. Ze lijken echter wel flink veel moeite te hebben met het uit een dip voetballen. We zullen zien wat er gebeurt dit seizoen, ik sluit niet uit dat GAE of PEC hoger dan ons gaat eindigen als we zo blijven voetballen.

@profer:
Ok, had die poll niet gezien. Ik had het niet over dat de Zwollenaren zeiden dat ze op dat moment beter waren, dat was nogal evident, je hoefde alleen maar de ranglijst er bij te pakken. Ik heb het over dat ze Zwolle als club hoger inschatten dan Utrecht op alle fronten. Dat ze Zwolle dus de betere club vinden. Kijk, Utrecht stond laatst een tijdje boven Psv. Op dat moment waren we dus beter dan Psv. Maar je zou mij nooit horen zeggen dat Utrecht over het algemeen gezien een betere club is dan Psv. Daar komt wel wat meer bij kijken dan alleen de huidige ranglijst. De Zwollenaren deden dat wel, dus vandaar dat ik vond dat ze het iets te hoog in de bol hadden gekregen.

Eagles straalt het dit jaar erg uit, mooi om te zien dat een jupiler leauge club grote stappen vooruit heeft gemaakt. Normaliter, zou de stap groter uit moeten vallen, maar wat eagles dit jaar laat zien is echt geweldig. Ze spelen fris, aanvallend voetbal en vooral met Lef. Dit mis ik bij Cambuur Leeuwarden op dit moment. Ik hoop dat go ahead niet leeg wordt geroofd, want dit team staat als een huis. Gefeliciteerd aan mijn alle Deventenaren!

22 december 2013 om 16:36

Ze spelen inderdaad fris, aanvallend voetbal. En hopelijk staan we aan het einde van de rit boven Pec! Ik had ons vanaf het begin op plek 12 geschat! Zou zo uit kunnen komen...1

22 december 2013 om 16:43

Eerlijk gezegd was ik bang dat we zouden spelen voor degradatie, vanwege uitblijven van echte versterkingen. Wat Go Ahead nu laat zien is desastreus. Niemand had er op gerekend dat we zo keurig zouden doen. Lijkt net alsof we jaren op dit niveau hebben gevoetbald, ben er echt trots op. Misschien verliezen we wedstrijden met ruime cijfers, wat mij nog trotser maakt is de speelstijl die wij als club op de mat leggen tegenover elke club. Dit maakt dan niet uit of het Ajax is of RKC Waalwijk. Van je eigen kracht uitgaan en lekker vooruit voetballen, dat maakt voetbal ook zo leuk (voor de supporters).

22 december 2013 om 16:48

Juist, en we hebben tegen Ajax en PSV (beide uit) laten zien dat we de 1e helft aardig mee konden voetballen. Het is gewoon dat GAE geen ervaring heeft en qua conditie liggen ze ook veel lager dan deze clubs. Als GAE de aankomende 3 jaar in de eredivisie blijft, wordt het een 2e heracles almelo!

22 december 2013 om 16:55

Hmm moeilijk. Financieel moet het haalbaar zijn. De bedrijvigheid in Deventer is beperkter dan bijv in Zwolle of Almelo. Als eagles dadelijk leeg wordt geroofd, moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Op zoek gaan naar talenten wordt ook lastig verhaal, aangezien je in de omgeving van Deventer al veel kapers hebt. Enige waar we kunnen vissen is Apeldoorn. En dat is voor een Eredivisieclub dadelijk zeer beperkt.

22 december 2013 om 17:01

Ja straks worden er een paar weggekaapt (de huurlingen gaan terug) en dan moeten ze een nieuw elftal bouwen. Maar heb er wel vertrouwen in. Mochten ze daadwerkelijk 3 jaar overleven, dan moeten ze ook een nieuw stadion bouwen (adelaarshorst uitbreiden is lastig en het is in een woonwijk! Ik ben bang dat ze dan richting de A1 gaan.

Gefeliciteerd gae alleen jammer dat de overwinning word ingeleid word door de scheids overtreding ok maar dan was ie nog buiten de 16 een blunder van de scheids

Je mist nu veel basisspelers, dat klopt. Maar de verdediging is echt het zorgenkindje. Daar moet echt iets bijkomen. De hoeveelste penal is dit wel niet tegen? Of ze nu terecht waren of niet, je moet zo slim zijn niet in die positie te komen dat er twijfel over is. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren in de winter!

22 december 2013 om 16:59

Haha dat is waar! Als Mike loon inlevert (verdient bij Ajax veel meer dan toen bij Utrecht), dan mag hij best terugkomen!

mooie overwinning maar wat heb ik mij verschrikkelijk zitten irriteren aan die Antonia.
die jongen is alleen maar bezig met zijn eigen wedstrijd en heeft echt schijt aan zijn medespelers!

gae is een mooie club en ik vind het fijn om naar te kijken maar dat kleine jochie met paardenstaart stuur direct maar naar huis!

22 december 2013 om 17:01

Weet nog wel dat hij bij een ruime nederlaag tegen Ajax werd gewisseld en toen gewoon op de tribune ging zitten bij z'n matties ipv bij z'n teamgenoten op de bank om z'n team te steunen. Geen mentaliteit die jongen!

22 december 2013 om 17:03

Haha wat nog mooier is, is dat hij zo'n uurtje voor de wedstrijd in de spelershonk fifa op de ps aan het spelen is. Elke keer wanneer ik daar langs loop voor de wedstrijd, zie je hem daar in zijn slippers op de bankstel fifa spelen. Heeft totaal geen mentaliteit zoals je zegt!

22 december 2013 om 17:57

Hij heeft een juist een geweldige wedstrijdmentaliteit. Altijd aan het jagen altijd aanspeelbaar. Topper Antonia en ik hoop dat hij nog lang bij ons blijft.
bovendien is het aan een ieder hoe hij zich op een wedstrijd voorbereid als die maar presteert en dat doet Jarchinio zeer zeker!

22 december 2013 om 18:08

Waar heb jij het nou over? Je praat echt onzin. De meest luie speler die erbij loopt. Ik reageer nou wel maar ik bedenk me dat je reactie sarcastisch moet zijn.

22 december 2013 om 21:53

Kan ik beter aan jou vragen. Antonia is echt niet beroerd om veel arbeid te verzetten tijdens de wedstrijd. Als je dat niet onderkent vraag ik mij of je wel wedstrijden van Antonia hebt gezien dit seizoen. Alle supporters zullen dit direct toegeven. Antonia is absoluut niet lui en beloopt gewoon de hele flank. Antonia had vandaag gewoon zijn dag niet. Kan gebeuren, buitenspelers zijn wel vaker grillig.

23 december 2013 om 09:27

Haha of ik wel wedstrijden heb gezien. Vent, ik zie alle wedstrijden op 5 meter van het veld. Je hebt er echt geen verstand van. 'alle supporters zullen dit direct toegeven.' wat een onzin. Antonia loopt nooit maar dan ook nooit buitenom naar de achterlijn. Hij staat veel te weinig scherp om een lange bal te krijgen.

Antonia speelt al weken dramatisch en is een momentvoetballer. Daarom valt hij bij jou bij studio sport wel op. Als je meningen van 'alle supporters' gaat verkondigen, ga er dan is tussen staan!

23 december 2013 om 12:32

Vriend ik heb ook alle wedstrijden gezien. En maar 2 uitwedstrijden gemist. Doei!

23 december 2013 om 19:30

Tja, dan heb je er gewoon geen kijk op

23 december 2013 om 21:01

Mag jij vinden. Maar hoe jij het omschrijft herken ik Antonia niet in, die signalen hoor ik ook niet. Ik hoor meer positieve geluiden over hem. Dat hij meer in het teambelang speelt, stappen vooruit heeft gemaakt dat is wat ik hoor. Er is volgens mij niks mis met zijn arbeidsethos.

jammer vandaag maar wij als utrecht supporters moeten blij zijn dat we halvewege het seizoen met deze spelersgroep op plaats 8 of 9 staan en nog in de beker zitten.

22 december 2013 om 17:10

Ik loop hierboven flink mijn gal te spuien, maar je hebt zeker een punt. Met dit materiaal leven we eigenlijk boven onze stand.

22 december 2013 om 18:08

GAE heeft ook een beetje geluk met clubs als NEC, Heracles en Ado die ver zijn weggezakt en in een dip zitten dit jaar. Het mooie bij GAE is gewoon inderdaad die voorhoede met Kolder en die snelle buitenspelers. Maar wat het "mooie" voetbal betreft vind ik het nog wel meevallen want er worden ook veel kleine fouten gemaakt. Wat Zwolle betreft zie ik het wel weer goed komen als ze weer een fitte selectie hebben om mee te doen dussen plek 8 en 12!

22 december 2013 om 20:48

Geluk dwing je niet af, wel de resultaten. Al met al hebben we goede wedstrijden gespeeld en hebben niet voor niets 23 punten. Het gaat zoals het gaat: Chemie in een ploeg, weersomstandigheden, Maanstand. Maar vooral de chemie in een team!! En je hebt gezien hoe we het gedaan hebben en dat is niet slecht. Geluk heb je in d staatsloterij.

22 december 2013 om 21:26

Jullie hebben alles nog meegehad..als het een paar wedstrijden niet wil, zak je als een baksteen. Kijk maar naar Zwolle... Wij waren tot speelronde 5 nog kanidaat voor een plek in de top 6.

22 december 2013 om 21:59

Leg uit, hoezo hebben wij alles mee gehad? Wij hebben ook wel wat tegenslagen gekend, pak op de broek bij Ajax en bij Nac. Ploeg is hier goed mee om gegaan en snoerde de media meteen door Roda JC een pak op de broek te geven. De vergelijking met Zwolle slaat nergens op. Is een ander team en een andere club. De selectie van Zwolle zit ook anders in elkaar. Bij ons lopen meer karaktervoetballers, voetballers die op mentaliteit ook een wedstrijd kunnen winnen. Daar is bij Zwolle geen sprake van, tenminste ik heb dat niet gezien. Bij Zwolle wil men mooi voetbal, een trainer die patronen er in slijpt, dat is ook een prima visie, maar als het dan niet loopt dan loopt het ook totaal niet en missen jullie de spelers die op mentaliteit kunnen winnen. Dat is het grootte verschil tussen Go Ahead en Zwolle dit jaar.

22 december 2013 om 22:29

@funkyg Buiten alle grammaticale - en spelfouten die je in zijn jouw heeft geplaatst heb je natuurlijk helemaal gelijk en ik vind het dan ook onzin om ploegen met elkaar te vergelijken. Die visie van ons is altijd al zo geweest en daardoor verspeelde wij recent nog een voorsprong van 13 punten in de Jupiler League en het jaar daarop ging het alweer bijna mis. Wat Eagles doet is dan ook niet minder dan grote klasse en hoewel ik sinds zijn periode bij Sparta Foeke Booy een verschrikkelijke nare man vind weet hij het toch weer voor mekaar te krijgen. Maar laten wij toch wel objectief blijven, wat Eagles doet kost natuurlijk erg veel kracht en energie en dat breekt de ploeg waarschijnlijk wel op. Degradatie ligt dan niet op de loer, maar zeker wel de positie die RKC vorig jaar moest ondergaan. Net boven de nacompetitiestreep en iedereen die de Eagles een warm hart toedraagt zou daar wel voor tekenen, dus zo'n grote ramp zal het dit jaar worden. Maar wat Msb038 waarschijnlijk bedoelt is dat het verrassingseffect dit jaar nog aanwezig is bij jullie. Niemand had namelijk verwacht zo'n stugge tegenstander aan te treffen. Ook wij niet toen wij twee weken geleden in Deventer aankwamen. Volgend jaar zal dat heel anders zijn en zal het sympathie langzaam ook wegsijpelen bij het grote publiek, zoals bij ons ook is gebeurd en is dat stadion van jullie net iets minder Brits en sfeervol dan gedacht, is het spel toch wel iets minder leuk en zullen het de supporters niet worden vergeven dat er vuurwerkgeluiden in Enschede worden gemaakt en de scheidsrechter wordt bedreigd. Bovendien zullen ploegen dan meer voorbereid zijn op een avondje naar Deventer.

Dat jullie boven ons staan is momenteel gewoon terecht, want jullie hebben meer punten (hoewel het een beetje pathetisch begint te worden hoe vaak dat door o.a. de NOS moet worden herhaald, komt een beetje Calimero-achtig over door te roepen dat ''wij klein zijn, maar eindelijk boven die groten staan''. Ik vond het ook al zo zielig toen wij begin dit seizoen zongen dat wij ''boven de joden staan'', maar goed) . Maar geniet er maar van zoals wij vorig jaar rond deze tijd er ook van hebben genoten, want het tweede jaar is altijd moeilijker voor een ploeg uit de Jupiler League, zo ook voor ons blijkt maar. Maar genieten zal Deventer momenteel wel doen.

23 december 2013 om 13:55

"buiten alle grammaticale - en spelfouten die je in zijn jouw heeft geplaatst"

Nee gaat lekker zo Otterman. Prima openingszin als je iemand op zijn grammaticale fouten wil wijzen.

Yes!
Wat heerlijk dit, Utrecht miste erg veel spelers, wij speelden thuis, wij hebben toch verdiend gewonnen.
Goh, wat is die v/d Maarel slecht, GAE had vlak na de 2-1 de 3-1 moeten maken, Utrecht niet meer gezien, al had die kopbal van Ayoub er nog in kunnen gaan...23punten wie had dat gedacht?

We gaan nooit weg uit de Vetkampstraat! Eind dit seizoen zetten we een hele mooi hoofdtribune neer in Engelse stijl en bouwen we de hoeken dicht, een paar vette skyboxen om inkomsten te genereren. Daarna rustig de rest van de tribunes aanpakken, zo groeien we door!
Heel Deventer loopt met een grijns rond.

22 december 2013 om 22:00

Hoeken dicht? Dat gaat echt niet gebeuren hoor.

23 december 2013 om 21:52

Volgens ingewijden wel. En in Mei gaan ze waarsch ook beginnen met de Leo Halle.....

Gefeliciteerd Eagles, goede overwinning! hoe veel pijn het mij als Utregter ook doet.

Onze tweede competitiehelft wordt loodzwaar, ook als er minder geblesseerden zijn.
Met een laatste lijn van der Maarel (laat altijd iedereen lopen, kijkt niet naar zijn man), Markiet (idem én super onzeker), de Rijck (wat is er in godsnaam met die man gebeurd???) en Heerings (ja, het gaat beter, maar zo vaak elementaire fouten) kom je zelfs in de Jupilerleague in de problemen.
Laat Ruiter alsjeblieft blijven, anders wordt het een ramp.

Zo veel onkunde is niet te compenseren met Toornstra en Ayoub.
Overigens liet Badjek vandaag zien dat hij meer potentie heeft dan Mulenga.....
Sterkte Utreg......

23 december 2013 om 13:57

Mwoah, heb Badjeck buiten zijn goal om helemaal niet gezien. Een krachtpatser als Mulenga (of De Ridder) was juist iets wat we goed konden gebruiken om deze wedstrijd open te breken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller234
M. MahiAanvaller176
M. SyllaAanvaller150
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren