Ingeving Ronaldo genoeg voor Portugal tegen Kroaten

Maandag, 10 juni 2013 om

Cristiano Ronaldo heeft het seizoen 2012/13 in stijl afgesloten. De sterspeler van Real Madrid was tijdens de vriendschappelijke ontmoeting tussen Portugal en Kroatië de enige speler die het net wist te vinden en de wedstrijd, die werd afgewerkt in het Zwitserse Geneve, eindigde daarmee in een minieme zege voor de Zuid-Europeanen: 0-1. Voor Ronaldo zelf betekent de treffer vooral dat hij verder inloopt op Eusebio. De legende staat met 41 treffers tweede op de all-time-topscorerslijst van de Portugese nationale ploeg en Ronaldo staat na maandagavond op 39. Lijstaanvoerder Pauleta (47 doelpunten) is voorlopig nog niet in beeld.

/

De twee landen verschenen in verschillende gemoedstoestanden op het veld. Portugal won afgelopen weekend van Rusland en keerde daardoor terug in de strijd voor een WK-ticket, terwijl de Kroaten verrassend in eigen huis verloren van Schotland en koploper België uit het zicht lijken te verliezen. Die malheur leek vat te hebben op Kroatië, dat in de eerste helft met name in aanvallend opzicht bijzonder onmachtig oogde. Portugal maakte er ook geen voetbalfeest van, maar had wel het betere van het spel en dus de beste kansen.

Zo had Ronaldo al na negentien minuten zijn scoringsaccount kunnen openen, ware het niet dat het balletje van Fábio Coentrao net iets achter hem kwam, waardoor de sterspeler van de Portugezen niet bij machte was om de bal de juiste richting mee te geven. Dat deed hij ruim een kwartier later wel: Silvestre Varela vond CR7 na een uitstekende aanval met een behendig hakballetje, waarna Ronaldo een aantal meter naar binnen trok om vervolgens met een verdekt schot in de korte hoek doelman Daniel Subasic kansloos te laten. Op slag van rust was de doelpuntenmaker ook nog dicht bij de 2-0. Zijn kopbal eindigde echter op de lat.

/

Bondscoach Paulo Bento liet zijn absolute ster na de rust achter in de kleedkamer en dat deed zich gelden. Portugal had nog altijd het betere van het spel, maar kwam nauwelijks tot gevaarlijke momenten in de Kroatische doelmond. Ook de opponent wist lange tijd, behoudens een gevaarlijke vrije trap van Luka Modric, weinig te creëren. Zodoende zal het inbrengen van megatalent Alen Halilovic het meest besproken moment van de tweede helft blijven. De zestienjarige middenvelder van Dinamo Zagreb debuteerde in de nationale ploeg en liet zich gelden. In de slotfase stond hij aan de basis van een van de spaarzame gevaarlijke aanvallen van Kroatië, maar zijn uitstekende voorwerk kon door Eduardo da Silva net niet tot doelpunt gepromoveerd worden.Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door lagartoxxl)

Ronaldo heeft zich weer bewezen. Ik begrijp niet waarom er zoveel haat naar Ronalo toe is. Het is gewoon een prachtige voetballer!

10 juni 2013 om 21:47

kben barca fan en ik geniet net zo van ronaldo

10 juni 2013 om 21:52

Ik ben een Barca fan en ik vind Ronaldo een geweldige voetballer. Ronaldo zien voetballen is erg mooi, maar zijn karakter is niet welkom. Maar dat is ook een mening, want dommige mensen houden van zo'n karakter.

10 juni 2013 om 21:54

Codec

Als het om arrogantie gaat dan zijn het niet alleen sommige barca fans die hem haten.
Ook anderen ter wereld.
En Mourinho heeft dit bevestigd.

Als het om het spel gaat en nationale team gaat, dan vind ik hem in de kwalificaties nog niet zo top als bij real Madrid.

Er is zelfs een kans aanwezig dat hij geen Wk haalt.
Op dit moment staan 1ste. Maar paar dagen geleden stonden zij 3e.
Rusland heeft nog 2 wedstrijden tegoed. En Israël heeft er 1.

Als Israël het goed heeft gedaan tot nu toe dan Portugal dan is Ronaldo helemaal niet zo belangrijk geweest tot nu toe.
Als Israël de volgende wedstrijd wint en Rusland ook dan staat Portugal weer op 3e plek.

10 juni 2013 om 22:10

Wat een onzin, Mourinho heeft nooit gezegd dat Ronaldo arrogant is, dat verzin je allemaal om Ronaldo zwart te maken. Ronaldo is verre van arrogant. Vraag zijn fammilie vrienden kennis mede speler vinden hem een grappenmaker die graag veel lacht en grapjes maakt. Hou die onzin voortaan voor je.

10 juni 2013 om 22:10

Van Portugal naar Ronaldo, dan naar Barça fans, dan naar Ronaldo's karakter dan een reactie die een uitgebreide discussie over de eeuwige discussie Ronaldo/ Messi start, en als laatst naar Jose Mourinho. Dat allemaal in 6 reacties.

Kan alleen bij Voetbalzone.

10 juni 2013 om 22:14

Hij komt arrogant over op het veld, en zo beoordeeld men hem. Gatusso en Pepe schijnen hele aardige gasten te zijn buiten het veld maar hoe ziet iedereen hen? precies.

10 juni 2013 om 22:22

catalonia waarom vind je Ronaldo arrogant

10 juni 2013 om 22:26

Portugal had op het ek individuele spelers die goed presteerden maar vind het niet echt een goed collectief waardoor het internationaal altijd wat stroef gaat ( laatse keren via playoffs geplaatst voor ek/wk) en nu gaat t ook weer stroef in de kwalificatie . Je noemt Nani, pepe maar die jongens gaan qua niveau ook met de week achteruit.. Patricio is gewoon een " betrouwbare" sluitpost voor sporting maar ckr geen klasbak. Denk toch wel dat portugal vooral om cr7 draait en dat ze zonder hem niet sterker zullen zijn dan denemarken/zweden/kroatie

10 juni 2013 om 22:28

Ik ben 1,2,3 van de wereld, mensen haten me omdat ik knap,rijk en een geweldige speler ben, calma, calma, hele uitstraling, manier van juichen, extreem ijdel etc.

Het is een beetje vragen waarom je gras groen vindt. Is niet raar in zijn positie hoor maar het is wel zo.

10 juni 2013 om 23:22

Haalt Messi ook zijn topvorm net Als bij barca in het nationale team hij niet echt overtuigend dus ik weet niet wat jij praat en Mourinho zei nog een paar maanden terug dat Ronaldo de gouden bal moesten winnen respect voor Mourinho maar soms hmmm

11 juni 2013 om 17:41

@1j9h0k8

Ronaldo is overduidelijk dé ster van het nationaal elftal, verder klopt er weinig van je post. Patricio is een jonge doelman, en is op dat gebied momenteel een van de meest getalenteerde uit de wereld. Nani is een supervoetballer, met twee vingers in de neus een van de betere spelers in Engeland en mondiaal ( had 'm alleen afgelopen week tegen de Russen gezien ) die wel snel overhoop lag met Ferguson maar echter nooit van de hand is gedaan, en daardoor de laatste twee jaar z'n carriere vernaggeld heeft. Moet als de tierelier naar Juve ofzo.
Verder heel verstandig van je om vooral Moutinho niet op te noemen want dat is een klasbak pur sang. Pepe is 30 maar nog steeds een absolute topverdediger, komt terug van een lange blessure. Coentrao is top. En dan zijn er nog spelers als Varela, Danny, Veloso etc. Aanwas komt in de vorm van Andre Martins en verdere lichtingen als die van Bruma is veelbelovend. Nee, Denemarken en consorten daar staat Portugal nog heel ver van af.
O ja, het gaat er uiteindelijk niet om hoe je een EK of WK haalt maar hoever je daarin komt, je kan ook gewoon met al het gemak van de wereld een eindtoernooi halen en dan meteen na drie nederlagen huiswaarts keren.

10 juni 2013 om 21:44

Omdat hij alle meisjes kan rijgen en omdat hij er mooi uitziet gaan mensen op hem haten.

10 juni 2013 om 21:56

Waarom haatte niemand Beckham dan? Het heeft meer met zijn gedrag te maken, hoewel dat wel verbeterd is.

10 juni 2013 om 22:05

Omdat hij eruit ziet als een ideale schoonzoon. De mensen op de Spaanse tribunes zijn een al kudde volk wat daar rond loopt. Het is blijkbaar een mode in Spanje als je Ronaldo uitfluit hoor je erbij.

10 juni 2013 om 22:13

En Maldini dan? accepteer gewoon dat het door zijn gedrag komt.
Is niet zo erg, bij Nasri is het bv ook zo en die is niet moeders mooiste.

10 juni 2013 om 22:26

Messi vertoont anders ook vervelende gedrag. Zoals de bal de tribune in schieten keihard. Provoceren naar Mourinho met een hand gebaar.

Karanka een schoothondje van Mourinho noemen. Arbeloa aanvallend op de parkeerplaats. Medespeler verrot schelden als hij de bal niet krijgt.

Op Grensrechter flippen, constant een vrije trap willen meekrijgen. Als je het zo redeneert is Messi ook arrogant.

10 juni 2013 om 22:29

Wat heeft dat met Cristiano te maken? dat is een discussie los hiervan.

10 juni 2013 om 22:36

Ja jij haalt aan dat hij arrogant is dat hij vervelende trekjes, net zoals Messi die ook nare trekjes heeft. Jij bent hierover begonnen. Daarom vind ik dat raar dat jij dat arrogant vind de manier van Ronaldo

10 juni 2013 om 22:39

Zeg ik dan dat Messi heilig is? nee toch? alleen puur Ronaldo in vergelijking met Maldini en Beckham die ook knap waren maar toch minder gehaat werden.
Dat maakt jouw "ronaldo wordt gehaat omdat hij knap is" argument onlogisch.

10 juni 2013 om 22:43

Ook mede door zijn knappe uitstraling, maar jij hebt over het gedrag waar hij uit gehaat word. Daarom haalde ik de argumenten van nare trekjes naar boven.

10 juni 2013 om 22:53

Doe dat dan mbt Beckham en Maldini, of vind je Messi ook heel knap?, die eerste 2 dat waren meer spelers met een vriendelijke uitstraling en gedrag, vandaar dat zij niet gehaat werden.
Het is niet zo lastig hoor.

10 juni 2013 om 22:56

@verdedig

Beckham was ook wel een paar jaar de pispaaltje in Engeland hoor, zover ik me kan herinneren. Voordat hij die geweldige vrijetrap erinschoot tegen Griekenland, werd die ook belachelijk gemaakt. Het is wel zo dat mensen imperfecties zoeken bij andere, dat is menselijk. Dus als je er minder goed uiziet zoals Ronaldinho of Zidane maar geweldig kan voetballen dan gunnen mensen het je sneller. Daar geloof ik wel in.

10 juni 2013 om 23:41

catalonia mag vergelijkingen maken..

Hij mag Ronaldo vergelijken met Maldini en met Beckham..
Hij doet dit om uiterlijk..

Een ander mag vervolgens geen vergelijking maken..
Een ander vergelijkt Ronaldo en Messi,
Hij doet dit op gedrag.

Maar dat mag niet.
Alleen catalonia mag er anderen bij betrekken.

Beckham wordt overigens ook erg vaak gehaat in Engeland en daarbuiten ook..

10 juni 2013 om 23:57

Lees dan man, hij zegt Ronaldo wordt gehaat vanwege zijn uiterlijk ik weerleg dat.
Als je vindt dat Messi hetzelfde gedrag vertoont en minder gehaat wordt dan is dat een nieuwe discussie, in ieder geval niet relevant op de eerdere discussie.
Bv Nasri vertoont soortgelijk verdrag, hij wordt er ook om gehaat, het is niet zo moeilijk.

11 juni 2013 om 08:38

Heeft niks met Ronaldo te maken.
Puur het feit dat hij bij Real Madrid speelt.
Mensen haten Real Madrid, dat is de mode in Spanje.
Was enkele jaren geleden wel anders. Toen zaten de tribunes van Santander/zaragoza/gijon VOL met combi-supporters. Dit is 180 graden gedraaid de laatste 3/4jaar. Onvoorstelbaar.
En omdat CR de hoofdpersoon is in de serie 'real Madrid' wordt hij ook als meest gehaat.

10 juni 2013 om 21:51

Mensen haten Ronaldo niet zo erg als je denkt hoor. grote spelers worden vaak uitgefloten.
Bij sommige clubs in Engeland en Barca is het logisch maar niemand ontkent dat hij 1 van de beste ter wereld is.
Ik ben ervan overtuigd dat niemand Ronaldo haat om zijn voetballende kwaliteiten.
Pauleta begint dichtbij te komen, ik geef het 2 jaar dan hebben we de Eusebio vs Cr7 discussie, hij is Figo inmiddels wel voorbij.

10 juni 2013 om 21:52

Er is/was zoveel haat tegen Ronaldo omdat zijn gedrag heel erg was dat is nu veel minder maar toen hij bij Man U speelde toen was zijn gedrag echt heel erg.

10 juni 2013 om 21:56

In welk opzicht vind je het nu veel beter dan?

10 juni 2013 om 22:00

Geen idee hoe je erbij komt dat C. Ronaldo erger was bij United, want dat is pure onzin, omdat hij toen iemand had die zn gedrag niet goedkeurde. Bij Real is hij juist erger geworden, omdat ene Mourinho alles maar pikte van hem. Als voetballer heb ik geen hekel aan C. Ronaldo alleen zn gedrag staat mij niet aan. Ben een Barca-fan als een United-fan en het is altijd genieten geblazen met C. Ronaldo en vooral bij United. On: C. Ronaldo scoort eindelijk weer eens voor Portugal, maar ik vind Portugal niet zn heel geweldig team, want ik vind zelf dat het net niet helemaal goed draait en dat met al die grote namen, alleen wanneer laten ze die Nani er eens uit.

10 juni 2013 om 23:44

Mag ik je misschien melden dat Ronaldo eigenlijk nooit gekke dingen doet?

Toen Barca en Real iedere wedstrijd in een opstootje terechtkwamen was het steeds Ronaldo die zich er niet mee bemoeide en zoiets uistraalde van : Gaan we nog verder voetballen?"

Ik denk dat Portugal teveel afhankelijk is van Ronaldo zonder hem is Portugal gewoon pure middelmaat en zouden ze zich misschien niet eens voor het WK plaatsen.

10 juni 2013 om 23:44

Moutinho, Varela, Nani, Coentrao, Pepe, Rui Patricio, Meireles etc. Zijn allemaal gewoon goede spelers hoor. Ronaldo is gewoon een beest en Portugal is op dit moment weer goed bezig. Deze wedstrijd had gewoon 7-0 kunnen worden voor Portugal, maarja voetbal is voetbal he.

btw: heeft Ronaldo zijn haren nu geblondeerd?

Hij bewijst maar weer eens de beste speler van de wereld te zijn hij is zo compleet.
En het was een mooie goal
Vroeger was hij een echte dribbeller die voor zichzelf speelde
Maar nu heeft hij ook een geweldig overzicht en geeft hij veel assist of zet medespelers voor niet te missen kansen die hun dan wel missen.

10 juni 2013 om 21:43

Echt een klasbak!

Een klasse apart!

Apart dat hij 46e minuut ervan af ging.

Zeker vanwege voorzorg van zijn rug!

Vorzaportugal!

10 juni 2013 om 21:46

Ik persoonlijk vind hem ook de beste speler van dit moment, en beste speler ooit.

10 juni 2013 om 22:10

serieus?

11 juni 2013 om 00:46

bloedserieus denk ik...

Om dat record van 47 doelpunten te overtreffen moet hij toch wel opschieten hoor... hij is ook al 28 en misschien wordt het Portugese alleen nog maar slechter.

10 juni 2013 om 21:43

Op de manier hoe Ronaldo traint en zijn lichaam behandeld. Kan hij makkelijk nog 10 jaar mee als hij zin heeft en wilt.

10 juni 2013 om 21:55

Ieder speler kan tot z'n 40 ste maar de vraag is hoe goed zal hij zijn.
Dat is wat erg belangrijk is.

10 juni 2013 om 21:44

Kwalificatieduels en oefeninterlands blijf je toch wel spelen. En dan is 9 doelpunten om all-time-topscorer te worden niet zo heel veel.

10 juni 2013 om 21:52

Wat is 9 goals nou? je doet of Ronaldo al 33 is.

Goeie foto van VZ, Ronaldo en Modric in duel. Maar dit was maar een oefeninterland dus niks belangrijks.

Kan iemand mij vertellen hoe Halilovic het deed, kon deze wedstrijd helaas niet volgen.

Dank u

10 juni 2013 om 21:51

Voor een 16 jarige deed die het gewoon erg goed. Hij durfde gewoon acties te maken en had een paar goede acties en passes. Sommige dingen gingen ook mis maar dat is natuurlijk normaal. Bij de eerste balcontacten en passes zag je dat hij een beetje zenuwachtig was aangezien zijn passing niet helemaal zuiver was.

Halilovic gaat echt een geweldige speler worden. Pas 16 jaar en dan je debuut maken bij Kroatië en gewoon selectiespeler van het eerste van Dinamo.

Het lijkt een beetje te kantelen voor Kroatië.. Tegen Wales nog nipt gewonnen maar nu twee keer op rij de boot in! Natuurlijk is dit einde seizoen en deze wedstrijd slechts vriendschappelijk.. Maar toch kruipt zo'n reeks in het hoofd en in de groep denk ik.

Ronaldo blijft een held, blijft maar scoren. Hij gaat de boeken in als een fenomeen. Een Charismatische voetballer puur echt, dat zie je tegenwoordig zelden. Beste speler ooit voor mij.

Gelukkig een nederlaag voor Kroatie. Nu nog een paar keer verliezen en hopen dat Stimac moet vertrekken. Het missen van het WK zou het beste zijn voor de toekomst van Kroatie, Stimac heeft genoeg laten zien toen hij per se Sammir wilde opstellen.

Kovacic-modric-halilovic gaat een geweldig stel worden zeg. Bij de eerste acties van Halilovic zag je gelijk dat het een zeer groot talent is. Gelijk naar voren denken en zelfs toen zijn 2de actie mislukte en er een gevaarlijke counter van Portugal kwam was hij niet bang en bleef hij acties maken. Weinig spelers van 16 zouden met hun debuut al zo naar voren spelen en zouden vooral bezig zijn met balletjes breed.

Perisic liet zich weer in negatieve zin zien. Komt eraan en alleen maar met zichzelf bezig. Was zo overduidelijk aan het zoeken naar een moment om van afstand te schieten en het was ronduit sneu hoe hij weer speelde.

Zelfs met 17 jaar zou Halilovic in de basis van dit team moeten staan. Dan een middenveld met Kovacic-modric-rakitic afhankelijk van de tegenstander en aan de linkerkant dan Kranjcar.

Pletikosa
Srna
Lovren
Corluka
Strinic
Kovacic
Modric
Halilovic
Rakitic
Kranjcar
Mandzukic

Hoe schatten jullie de kansen dat hij Eusebio voorbij gaat in goals? hij staat nu op 363 en Eusebio's eindtotaal is 626, het is moeilijk maar niet geheel onrealistisch dat Cristiano hem voorbij gaat en uiteindelijk de beste Portugees ooit wordt. Ook beste goalscorer, buiten Peyroteo dan natuurlijk.

10 juni 2013 om 22:14

Als ronaldo gewoon nog 6 jaar doorgaat en daar gemiddelt 50 doelpunten per seizoen scoort is hij al topscoorder aller tijden voor de portugezen.

10 juni 2013 om 22:24

Maar denkje echt dat hij nog 6 jaar lang 50+ goals maakt, is zeldzaam in voetbal hoor, het is al verschrikkelijk knap dat het meer dan 1 seizoen lukt.
Ik denk dat hij het nog wel een paar x kan doen maar na 30+ zal het omlaag gaan, misschien hangt het er vanaf hoelang hij doorgaat, bv Romario pakte ook een hele berg goals na zijn 30e.

10 juni 2013 om 22:42

Hij kan ook 4 jaar 75 per jaar maken(niet in seizoen maar in een echt jaar)
Lukt waarschijnlijk nog wel .

10 juni 2013 om 22:45

We zullen het zien, ik denk wel echt dat hij en Messi legendarische nummers gaan halen die je al enkele decenia niet meer ziet, echt Puskas, Eusebio, Gerd Muller type statistieken van 600 goals wanneer ze klaar zijn.

10 juni 2013 om 22:23

Ronaldo heeft er 35 nu, Messi had er vorig jaar 51 in de zomer, zal dus erg lastig worden dat record te pakken.

10 juni 2013 om 22:36

Ronaldo heeft nu 34 wedstrijden voor Real en Portugal volgens mij dus loopt iets beter dan 1 op 1, Messi had 69 wedstrijden nodig voor die 91 goals dus 1.32 per wedstrijd.

Mooie goal, mooie kapsel: http://www.youtube.com/watch?v=g2f_azri-zc

Jammer dat ik deze heb overslaan, had wat anders te doen. Had graag het debuut van Alen Halilovic meegemaakt. Qua talent moet hij niet onderdoen voor Modric. Ik was zo lang fan van Modric, van toen hij bij Dinamo Zagreb was tot het moment dat hij naar Real verhuisde, waar hij lichtjes verguisd. Halilovic is één van m'n favorietjes. Houdt zich als 16-jarige perfect staande in de Kroatische competitie en ook tegen het grote Portugal is hij niet bang om zich te tonen. Wat een lef heeft die gozer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 6
185 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ricardo QuaresmaMiddenvelder60
William CarvalhoMiddenvelder51
João MoutinhoMiddenvelder51
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.

3782 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 19 14 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

‘Mijn droom is vaak verwoest door Cristiano, maar nu is het een doel’

Giorgio Chiellini stelt dat Juventus door de komst van Cristiano Ronaldo absoluut een van de grootste kanshebbers is om de Champions League te winnen. De verdediger van la Vecchia Signora kent...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren