Update: FC Groningen laat ex-Veendammer na drie weken weer gaan

Vrijdag, 26 april 2013 om

SC Veendam trok zich dinsdag definitief terug uit het betaalde voetbal en dat betekent dat de spelers van de voormalige eerstedivisionist nu zonder werk zitten. Vier spelers krijgen de kans om zich te laten zien bij FC Groningen: de huidige nummer elf van de Eredivisie meldt op de clubwebsite dat Mitch Apau, Lars Hutten, Lars Lambooij en Tom Overtoom zullen gaan meetrainen.

Het kwartet zal zich maandag melden bij FC Groningen en was al eerder 'positief opgevallen' bij de technische staf, zo meldt manager technische zaken Henk Veldmate. Volgens hem snijdt het mes de komende periode aan twee kanten: "De jongens krijgen de kans tot het einde van dit seizoen op niveau te trainen en zich van dichtbij aan ons te laten zien. Voor ons is het een goede optie een nog beter beeld van de mogelijkheden van deze spelers te krijgen."

Apau is een 22-jarige vleugelverdediger, die werd opgeleid bij Ajax maar niet doorbrak in Amsterdam. Dat geldt ook voor de 22-jarige Overtoom, een middenvelder. Ook Lars Lambooij (24) speelt op het middenveld en de 23-jarige Hutten, een speler met een verleden bij PSV, is een aanvaller.

Update 26 april 14.30 uur - FC Groningen laat ex-Veendammer na drie weken weer gaan
Lars Hutten heeft van FC Groningen te horen gekregen dat hij niet in aanmerking komt voor een contract. De speler, die mee mocht trainen na het faillissement van SC Veendam, werd te licht bevonden. Beter nieuws was er voor Mitch Apau en Lars Lambooij, die hun stageperiode verlengd zagen worden. Over de geblesseerde Tom Overtoom is nog geen duidelijkheid: hij is momenteel geblesseerd en gaat volgende week met de club evalueren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door huppel)

\ Als deze spelers het niveau van Groningen aankunnen en ook het niveau van de Eredivisie, waarom zou je ze dan geen kans geven? Tevens zijn ze transfervrij en zullen ze ook niet een vorstelijk salaris krijgen. Ook kunnen het mogelijke breedte-aanwinsten zijn. Een win-win sitiutie voor zowel club als spelers

Een geluk bij een ongeluk mocht het één van deze jongens lukken een contract te bemachtigen

Hutten is volgens mij nog wel een redelijke spits als je bij veendam er al 13 kan intrappen

Ik ken het niveau van deze spelers niet, maar nu heeft groningen onlangs laten weten dat ze het niveau van een groot aantal spelers in de huidige selectie aan de lage kant vinden.

Ik vind het dan tegenstrijdig om een aantal spelers van Veendam op proef mee te laten trainen.

4 april 2013 om 16:09

Mertens, Chadli, Boerrigter, De Zeeuw.zomaar even 4 spelers die vanuit de Jupiler league meteen op het hoogste niveau meedraaiden. Dus ik snap Groningen wel.

5 april 2013 om 00:02

Vergeet Schaken niet. Van een andere orde, maar kwam ook van Veendam en heeft inmiddels zelfs het NL elftal gehaald.

27 april 2013 om 12:14

huntelaar agovv
nistelrooy den boch
hasselbaink weg gestuurd bij telstar

Gaat dit en herhaling van zetten worden???
Als Groningen weer eens serieus mee wil doen in de eredivisie dan denk ik aan andere spelers.

.

4 april 2013 om 15:01

Dit zijn goedkope spelers die in principe heus niet voor de basis gehaald worden (tenzij ze het goed doen natuurlijk). Er gaan veel spelers weg aan het eind van dit seizoen, dus ik zou niet weten waarom je ze niet zou testen..

4 april 2013 om 15:14

@jasongrunn

Als ze niet voor de basis worden gehaald wat moet je er dan mee????
Die gasten doen het niet voor niks.

4 april 2013 om 16:58

Zoals ik al zei, er gaan een hoop spelers weg na dit seizoen, niet alleen basisspelers. Tenzij je erg dure spelers op de bank wil zetten, moet je ook spelers voor in de breedte halen. Dit is de meest goedkope en verantwoorde optie daarvoor, eigenlijk een buitenkansje. En ze kunnen gewoon meetrainen, zodat de technische staf ze van dichtbij kan meemaken en perfect kunnen beoordelen of ze bij de club passen.

Tom Overtoom heeft redelijk wat talent. Hij heeft een leuk schot, een mooie pass, iets wat bij Groningen dus wel mist. Hutten zou een goede stand-in kunnen zijn, hij heeft in ieder geval scorend vermogen, wat nu ook mist bij FC Groningen. Lambooij ken ik niet goed, loopt al jaren rond bij Veendam, en Apau ook niet...

En veendams beste speler Boy deul ?

Theo Timmermans zou ook een aanwinst zijn voor FC Groningen. Hij doet niet onder voor Bizot.

4 april 2013 om 16:03

We hebben alleen ook nog Van der Lei rondlopen, en een Nienhuis die dit jaar verhuurd is aan Cambuur, maar ook gewoon een goede reservekeeper is.

5 april 2013 om 16:30

Nienhuis blijft waarschijnlijk bij Cambuur toch? Heeft nu net 2 wedstrijden gekeept en oogde afgelopen maandag betrouwbaar. Maar denk dat Bizot de komende jaren wel de nummer één blijft. Goede keeper die vorig jaar bij Cambuur indruk heeft gemaakt.

5 april 2013 om 20:42

Volgens mij is Nienhuis verhuurd en komt hij terug, hij zou een prima eerste (reserve?) keeper zijn voor Groningen inderdaad. Bij Veendam oogde hij ook altidj betrouwbaar.

Wat is eigenlijk de reden dat hij amper heeft gespeeld bij Cambuur, dit seizoen?

26 april 2013 om 14:38

Nienhuis heeft al een stuk of 6/7 wedstrijden gespeeld en doet het gewoon erg goed. Laat hem maar lekker in Leeuwarden blijven voor de komende drie jaar. Met Theo Timmermans als stand in.

26 april 2013 om 14:40

Omdat Alfons Arts het meer in Telgenkamp zag zitten. Maar Telgenkamp gaat sowieso terug naar Heracles en Nienhuis zou wel eens mogen vertrekken bij Groningen. Daarom willen ze Nienhuis zien spelen en het vertrouwen geven.

Laat hem maar lekker in Leeuwarden blijven. Enorm goede en betrouwbare keeper!

26 april 2013 om 22:49

Ik denk dat Nienhuis volgend seizoen 2e keeper is van Groningen in verband dat Luciano waarschijnlijk vertrekt.

Overtoom en Apau zouden aanwinsten zijn voor het huidige Groningen. Creatieve middenvelder met een goeie trap en Apau is een sterke verdediger, iets dan Groningen wel kan gebruiken naast van Dijk. Lambooij is denk ik niet goed genoeg en Hutten zou stand-in kunnen zijn voor de spitspositie, maar is denk ik niet goed genoeg voor een basisplaats.

Ik ben benieuwd wat Groningen ervan denkt, dit zijn in ieder geval 4 jongens die wel in het betaalde voetbal actief zullen blijven.

Klopt niet helemaal. Apau is begonnen bij AZ maar doorgestuurd wegens onvoldoende kwaliteit.

Het zijn wel de 4 spelers die bij SC Veendam elke week meer dan voldoende scoorden. Waarom zou FC Groningen ze geen kans geven? Ze zijn dit seizoen niet gerechtigd om voor een club te spelen. Dus zullen clubs niet echt zitten te wachten op spelers die niet mogen voetballen. Zij kunnen op deze manier hun conditie op peil houden en het bal-gevoel houden. En Groningen kan kijken of ze daadwerkelijk een meerwaarde zijn voor de club. Aangezien ik seizoenkaarten heb voor zowel Groningen als Veendam ken ik deze voetballers wel en ben ik ook gecharmeerd van ze. Ben dus wel benieuwd hoe ze t zouden doen bij 'grote broer' ..

Hele redelijke speler die Apau, zal ik ook wel bij ADO een jaar willen zien.

Apau maakt wel kans, zeker nu Bakker lang geblesseerd is. Hij zou hier 3e / 4e centrale verdediger worden achter de vervanger van Van Dijk, wanneer weer fit Bakker, en wellicht Letschert. Ik ga ervan uit dat Van Dijk en Kwakman vertrekken, al mogen ze beide van mij blijven.

ik zou hutten en overtoom houden

Snap ik, die jongens kunnen er helemaal niks van, tenminste niet voor eredivisie begrippen. leuke spelertjes voor FC Oss of almere City

Apau deed het wel leuk bij Veendam. Denk dat hij wisselspeler wordt bij Groningen.

VZ Groningen staat 8e en niet 11 meer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

4 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren