Lex Immers symbool voor transferbeleid Feyenoord

Zaterdag, 26 januari 2013 om 10:08 door FRLdorp

Het is zondagmiddag 20 januari en de klassieker Ajax-Feyenoord staat op het programma. Lex Immers staat bij de eerste elf namen van Feyenoord op het formulier. Tijdens de wedstrijd mist Immers de kans op de 1-0 en de 1-1. Het ergste van allemaal was natuurlijk de penalty die hij dramatisch benutte en de rebound op amateuristische wijze overschoot en de Arena liet schateren van het lachen. Gedurende de wedstrijd bleek weer dat Immers qua voetbal niks toevoegt aan Feyenoord.

Zijn techniek in de bal aannemen, passes en schieten is van belachelijk niveau voor een spelmaker. Zijn doelpunten moyenne rust merendeels op zwak genomen penalty's en simpele intikkers. Daarbij heeft hij veel geluk dat zijn kompaan in de voorhoede Graziano Pellè in topvorm is/was waardoor er minder aandacht is/was voor Immers in het veld van de tegenstander. Niks wijst erop dat Immers ooit zal slagen bij Feyenoord.

In de zomer van 2012 staan Martin van Geel en Ronald Koeman voor een groot probleem. De hele as van het elftal is verdwenen. Het technische, af jagende en goedlopende middenveld met Jordy Clasie, Karim El Ahmadi en Otman Bakkal bestond niet meer door het vertrek van de twee laatstgenoemden. Er moest een ervaren middenvelder komen die kon af jagen en het team op sleeptouw kan nemen. De keuze viel teleurstellend op de van ADO komende Immers. De Haagse volksjongen zou in no-time de nieuwe held worden van het Legioen. Van Geel zei in een interview dat Immers met zijn harde werken, fysiek en lengte heel erg belangrijk voor Feyenoord zal worden. Als je om de bovenste plekken mee wilt doen dan zijn spelers met een fysieke gesteldheid niet voldoende. Dit heeft Feyenoord al ondervonden in de topwedstrijden van het huidige seizoen. Het meest schandalige van allemaal is dat Feyenoord nabij de 1 miljoen euro heeft betaald voor deze beperkte speler.

Ruud Vormer, die transfervrij is gehaald, werd eigenlijk het slachtoffer van deze ''miljoenaankoop''. Volgens Koeman kan Vormer niet samen met Clasie achter de nummer 10 spelen. Wie afgelopen seizoen naar Roda JC heeft gekeken weet dat Ruud Vormer het best etaleert op de verdedigende middenvelder positie à la Sergio Busquets bij Barcelona. De traptechniek van Ruud Vormer is van een behoorlijk en al de vrije trappen en corners die hij nam waren bijzonder gevaarlijk voor de tegenstander. Naar mijn mening is Vormer niet minder dan de oude Mark Van Bommel, de kleurloze Wout Brama en de matige Cristian Poulsen.

Het middenveld van Feyenoord loopt totaal niet dit seizoen. Waar vorige seizoen er nog goed werd gevoetbald is Feyenoord met name op het middenveld erg slordig. Alle ballen worden nu lang gespeeld op Pellè. De lange sterke Italiaan wint bijna alle duels en scoort door zijn fantastische vorm heel veel doelpunten dit seizoen. Trainer Koeman is van mening dat door het het Italiaanse aanspeelpunt Feyenoord beter is gaan voetballen. Voorin kan Feyenoord voor gedeelten beter voetballen vanuit de balvastheid van Pelle maar, op het middenveld is er te weinig creativiteit en dynamiek om daadwerkelijk de wil van de sterkere tegenstander op te leggen. Koeman en Van Geel hebben het middenveld eigenlijk verkracht vergeleken met vorige seizoen.

Achterin is er ook een groot probleem. Er wordt niet meer goed door gedekt en gecoacht. De hele aansluiting van achteruit is op Daryl Janmaat na ook een probleem geworden. Dan stuiten we op de volgende miskleun in het transferbeleid van de Stadionclub. De 32 jarige ruim miljoen verdienende Joris Mathijsen een vriend van Van Geel zou achterin de leegte die aanvoerder Ron Vlaar achterliet moeten invullen. Het probleem is dat Mathijsen met zijn beperkte snelheid niet 1 op 1 achterin kan staan. Talentvolle aanvoerder Stefan De Vrij kan niet meer door schuiven naar het middenveld waardoor, er geen druk kan worden gezet. Bruno Martins Indi staat te verpieteren op de linksback positie en Miquel Nelom op de bank. Clubs als PEC Zwolle, RKC en Heracles spelen beter positiespel dan Feyenoord op dit moment.

Oude ervaren spelers en harde werkers dat zijn de kenmerken van het transferbeleid bij Feyenoord al decennia lang. In de jaren '60 en '70 stond Feyenoord voor heel goed voetbal. Zelfs de beste speler ooit van Feyenoord Coen Moulijn was een technicus puur sang. Van het arbeiders/haven hard werken imago moet Feyenoord af. Er wordt sinds de zomer van 2011 weer heel aardig beleid gevoerd en de jeugdopleiding is bijzonder sterk maar, een eerste elftal visie ontbreekt. Voor Ajax heb ik als Feyenoord supporter enorm veel waardering qua spelopvatting. Bij Ajax vertrokken ook een paar sterke spelers en die werden opgevangen door technische goed onderlegde voetballers als Lasse Schöne die in het eerste elftal Ajax passen. Feyenoord heeft ongeveer net zoveel besteed aan transfers als Ajax in de het jaar 2012. Goede, goedkope en technisch talentvolle voetballers als Jens Toornstra, Willie Overtoom en Lerin Duarte lagen voor het oprapen met hun kortlopende contracten. De oplossing dit seizoen voor het middenveld is een middenveld met de punt naar achteren. Ruud Vormer à Busquets en Tonny Vilhena, Clasie à la Andrés Iniesta op Eredivisieniveau. Met Jens Toornstra en Lerin Duarte zou je goede back-ups gehad hebben! Achterin Martins Indi en De Vrij centraal en de talentvolle Anass Achahbar samen met Jean-Paul Boëtius op de vleugels en je kan gaan werken naar een voetballend sterk Feyenoord.

Het moraal van verhaal is dat Feyenoord zich weer op het voetbal moet gaan richten. Clubs als Ajax, Barcelona, Juvenventus, Dortmund, Bayern München, Manchester United bewijzen dat met goed positie spel je het snelst bij de top kan komen. Van clichés als hard werkers club etc is flauwekul! Deze fundamentele fout moet uit het systeem bij de club Feyenoord. Een club met zo'n achterban, stadion en prijzenkast moet dit nu eindelijk is gaan realiseren. Anders ben je nog ver verwijdert van een mogelijk kampioenschap in de toekomst!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 11 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door livinglegend)

Klopt precies zoals jij het hebt verwoord, lekker laten doen die Koeman en van Goud.

Bij psv werden er door dick advocaat gewoon keuzes gemaakt als het goed was voor het team.Ik hoop dat koeman ooit inziet dat het anders moet.bijv zonder mathijssen en immers en met nelom en vormer controlerend en vilhena/achabar op 10

"het ergste van allemaal was natuurlijk de penalty die hij dramatisch benutte en de rebound op amateuristische wijze overschoot en de Arena liet schateren van het lachen." Volgens mij klopt deze zin niet helemaal, hij benutte namelijk de penalty niet, dat zou immers betekenen dat hij had gescoord. Daarnaast had je beter het zinsdeel met de rebound in een aparte zin kunnen zetten. Dus bijvoorbeeld: "het ergste van allemaal was natuurlijk de penalty die hij dramatisch miste. Daarna liet hij de Arena ook nog eens schateren van het lachen door de rebound op amateuristische wijze over te schieten."

" Er moest een ervaren middenvelder komen die kon af jagen en het team op sleeptouw kan nemen." Schrijf je stuk altijd in één tijdsbestel, dus niet eerst verleden tijd en daarna tegenwoordige tijd. Dus 'kon' moet dan 'kan' zijn.

"de traptechniek van Ruud Vormer is van een behoorlijk en al de vrije trappen en corners die hij nam waren bijzonder gevaarlijk voor de tegenstander", slordigheidsfoutje, na behoorlijk hoort natuurlijk niveau, of een ander woord wat je in gedachten had.

"lasse Schöne die in het eerste elftal Ajax passen", dit klopt natuurlijk ook niet, het moet dan zijn in het eerste elftal 'van' Ajax passen

" Anders ben je nog ver verwijdert" moet natuurlijk verwijderd zijn.

Eigenlijk kan ik zo nog wel even doorgaan, want je maakt veel te veel kleine foutjes, dat is echt zonde want met je inhoud is verder niet zoveel mis. Ik ben het namelijk met je eens dat Feyenoord qua positiespel en aantrekkelijkheidsfactor er echt op achteruit is gegaan. Ik denk dat je Immers meer in een rol als van Guidetti van vorig jaar moet zien. Een speler die het team op sleeptouw neemt (wat hij nu nog niet echt doet), maar ook iemand die het publiek er bij betrekt. Dat laatste heb ik hem wel zien doen. Daarnaast ben ik het ook met je eens dat Mathijsen centraal niet sterk genoeg is, maar ik vind sowieso dat Feyenoord op sommige plaatsen gewoon niet sterk genoeg is om steevast mee bovenin te draaien. Ik vind Mulder bijvoorbeeld ook niet altijd even sterk. Ik snapte daarom ook niet waarom Lamprou eruit werd gehaald toen Mulder weer fit was. Om dan nog even terug te komen op Mathijsen, ik weet niet of je afgelopen week Studio Voetbal hebt gekeken, maar er werd daar ook even op Mathijsen ingegaan. Jan Mulder zei, in mijn ogen terecht, dat een speler die voor zijn 'ervaring' wordt gehaald eigenlijk alleen maar kan tegenvallen. Mathijsen is natuurlijk een routinier, maar dan wordt van hem verwacht dat hij de verdediging ook wel even neerzet. Ik deel daarom ook de mening van Mulder: Mathijsen wordt zenuwachtig van de rol die hij heeft in het elftal.

Verder heb ik nog een aantal kleine puntjes op je schrijfstijl. Probeer / te vermijden, dat staat niet echt netjes. Daarnaast zou ik ook geen afkortingen gebruiken als ik jou was. In een van de laatste alinea's schrijf je etc (ook nog zonder punt erachter), schrijf dan gewoon et cetera, of gebruik een ander woord. Van mij krijg je drie sterren.

Tja wat moet ik hiervan zeggen. Je schrijft je voorbeelden goed uit en hebt een goede schrijfstijl. Alleen zoals sjonniex al zij moet je geen afkortingen gebruiken en anders wel met een punt erachter. En je moet getallen van één tot en met twintig en tientallen eigenlijk voluit schrijven. Aan het eind van de derde alinea schrijf je nabij de 1 miljoen, dat moet nabij de één miljoen zijn. 32 jarige moet je toruwens 32-jarige schrijven. Ik vind het trouwens leuk dat je Ajax tot de top schaart :D.

Over Mathijsen, tot nu toe is hij een mislukking, maar de verdediging was zo jong, dat je al snel bij zo een speler uitkomt. Ik denk dat hij met zijn ervaring nog veel kan overdragen aan de selectie, het is alleen heel erg jammer dat hij zoveel verdient.

Goede CE, trouwens, zeker omdat het je eerste is.

Bedankt voor jullie reacties! Ik zal er aan werken zodat mijn volgende Clubexpert er netter uitziet.

Ik vind het lastig, omdat ik soms het idee heb dat wij over het algemeen mensen te snel beoordelen. Van der Gijp gaf bijvoorbeeld na de eerste wedstrijd van Pelle: Hij kan er echt geen reet van. Nu is hij lovend en vind ie het een fenomeen. Ibrahimovic was in zijn eerste seizoen bij Ajax ook matig en werd soms uitgelachen, nu is het al jarenlang één van de beste spitsen van de wereld.

Ik heb het gevoel dat Immers veel beter kan maar dat hij stijf staat van de spanning. Alles wat hij doet wordt onder een vergrootglas gelegd, hij voelt de spanning en de druk van de supporters en het verwachtingspatroon is voor hem te hoog. Hoeveel spelers hebben dat in de Kuip wel niet meegemaakt. Bij ADO voelde hij telkens het vertrouwen en konden ze redelijk vrijuit spelen maar dat is bij Feyenoord wel anders.

26 januari 2013 om 16:56

Dat is voetbal, opportunisme regeert. Er was trouwens ook geen enkele reden om te denken dat Pelle er ballen in zou schieten bij Feyenoord. Wat dat betreft dacht vrijwel heel Nederland dat hij niets zou toevoegen.

27 januari 2013 om 13:33

Dat is niet helemaal waar wat je nu zegt. Er zullen inderdaad weinig mensen geweest zijn die verwacht hadden dat Pelle veel doelpunten zou gaan maken. Alleen was het bij AZ al wel duidelijk dat Pelle voetballend zeker wel iets toevoegt aan een team. Pelle is dan ook meer een teamspeler en zijn kaatsen, aannames en passen zijn vrijwel altijd goed. Hij laat een team beter functioneren alleen als hij geen doelpunten maakt is het lastig wat zijn positie dan moet zijn naast een scorende spits.

Hmm, ik snap je punt en ik vind Immers ook een matige speler.

Je haalt in de 3e alinea tegenwoordige en verleden tijd door elkaar heen, ik ben ook van mening dat je je stuk beter met de 3e alinea had kunnen beginnen. Nu begin je over Immers en opeens zeg je: In de zomer van 2010 staan Koeman en van Geel voor een groot probleem. Omdat je dat ook nog eens in de tegenwoordige tijd schrijft klinkt het zo raar na de eerste 2 alinea's.

Wel een leuk stukje hoor! Je moet alleen, zoals je zelf ook al vermeld, je stuk iets beter nakijken. Dan zitten er minder fouten in!

Ik ben het vol-le-dig met je eens.

Ook het middenveld Vilhena-vormer-clasie zou ik ook wel eens willen zien.

Ik vind ook dat we onze Noorse aankoop Harmeet Singh vaker moeten opstellen.

Schaken en Cisse zijn dramatisch in vorm en ik denk dat ze het beste maar kunnen gaan.
Immers mag wat mij betreft ook terug naar Den Haag.

Ik zou zo spelen:
(bank)
Lamprou
Mathijsen
Kongolo
Goossens
Singh
Manu
Verhoek

Mulder
Janmaat
de Vrij
Martins Indi
Nelom
Clasie
Vormer
Vilhena
Achabar
Pelle
Boetius

Je maakt -zoals hierboven al aangekaart- nogal veel interpunctie- en spelfouten. Ik ben het opzich wel met je eens qua mening. Vormer was bij Roda een van de betere middenvelders in de Eredivisie, maar valt nu compleet buiten de boot. Het transferbeleid begint nogal te lijken op de tijd dat Feyenoord in de problemen kwam. Met spelers als Mathijsen en Immers belemmer je talent van doorbreken. Helemaal omdat deze spelers geen potentie hebben, Mathijsen bouwt af, maar krijgt een vet contract voor 3 jaar. Immers is gewoon een beperkte speler die niet beter zal worden. Al met al aardig stuk, dankzij de spelfouten wat minder geworden. 3,5 sterren geef ik.

Ik vind het leuk dat je er bij vermeld dat feyenoord ooit voor verzorgd, technisch voetbal stond. Mijn schoonvader kan de ploegen van de jaren 50 en 60 zo opnoemen en zegt zelfs dat feyenoord meer techniek had dan Ajax in die tijd. Ajacieden roepen altijd dat hun club altijd technisch wilde spelen, maar feyenoord is een tijd verder dan Ajax geweest (wel in een grijs verleden ) Door die techniek , werden er bijna geen kampioenschappen gehaald in de jaren 50 want de heren technici maakten toen gewoon uit principe geen sliding of tackle. Toen er begin jaren enkele werkers bij kwamen werd feyenoord vaak kampioen.

Verder een leuk stuk, maar ik zou als ik jou was aan het einde van het seizoen (nog) zo'n oordeel schrijven.

Kan ik je 4 sterren geven ergens?

Goed stuk. Lex Immers is toch wel een houten Klaas speler.

Ik ben het met je eens. Immers maakt Feyenoord alleen maar minder. Komt nog eens bij dat hij topscorer had kunnen zijn als die ook maar de helft van zijn kansen had benut. Want hij heeft al wat doelpunten om zeep geholpen

Ik ben het totaal met je eens over dat het middenveld niet functioneert, maar dat roep ik al het hele seizoen. Lachwekkend dat er nog mensen beweerden (en zelfs nu nog beweren) dat Immers beter is dan Bakkal, dan heb je echt helemaal nul komma nul van het spelletje begrepen. Bakkal was zo belangrijk, omdat hij altijd goed de ruimte benutte, ruimte daarvoor creërend voor Guidetti en een opkomende Clasie en El Ahmadi. Het positiespel was geweldig. Clasie en Vilhena spelen nu ook veel te controlerend, terwijl Immers meteen tegen Pelle aankruipt, waardoor er tussen de linies vrijwel nooit iemand vrij staat. Het loopt gewoon niet. Ik vond en vind nog altijd het onbegrijpelijk waarom je niet Overtoom haalde, in plaats van Immers, totaal belachelijk.

Ik ben het niet helemaal met je eens dat Immers symbool zou staan voor het transferbeleid, want zo dramatisch vind ik het ook niet. Immers is echt waardeloos ja, maar Mathijsen aantrekken is gewoon best begrijpelijk als vervanger van Vlaar. Het enige wat hier wel dramatisch aan is, is dat je hem gewoon een eenjarig contract had moeten geven, en niet meteen voor 3 jaar vastleggen, plus hij had minder moeten verdienen, dus in die zin een mis'koop'.
Janmaat is wel gewoon echt een absolute versterking, transfervrij opgepikt. Pelle is natuurlijk een geweldig schot in de roos, dus dat het hele transferbeleid dramatisch is, ben ik niet met je eens.

Dit zou toch de ultieme opstelling zijn? Ik vind Ruud Vormer altijd heel sterk aan de bal, echt een toegevoegde waarde waar Immers heel de wedstrijd kwijt is. Ook verpietert BMI op de LB positie, en heb ik daar liever een aanvallende speler als Nelom.

Mulder
Janmaat
De Vrij
BMI
Nelom
Vormer
Vilhena
Schaken
Clasie
Boëtius
Pèlle
27 januari 2013 om 19:03

Je kan beter Vilhena op 10 zetten en Clasie naast Vormer.
Vilhena is aanvallender ingesteld en is ook creatiever.

Je kan hier Pelle eigenlijk ook aan toevoegen. 3 miljoen omdat ie een paar luckys en intikkers maakt.

Ik vind het een prima stuk en je hebt best op een paar punten gelijk, maar je gedachtegang is zo statisch dat ik je conclusie in het begin al wist en niet helemaal realistich bent geweest. Zo beoordeel je Immers alleen maar negatief en niet op zijn fenomenale gevoel voor diepgang. Je beoordeelt hem niet als lopende middenvelder, nee je kiest ervoor om hem als spelmaker te beoordelen. In deze rol speelt hij helemaal niet en dat is ook helemaal niet nodig met Clasie en Vilhena achter zich.

Daarnaast oordeel je nu alleen op de laatste wedstrijden terwijl Feyenoord ook wedstrijden prima gespeeld heeft en ook het middenveld benut heeft.

28 januari 2013 om 09:32

Ik vind jouw gedachtegang te statisch, omdat je toch duidelijk ziet dat Immers op vele punten tekort komt. Immers heeft juist helemaal geen diepgang. Vaak is hij bij Pelle te vinden, maar dat betekent niet dat hij diepgang heeft.

Hij moet juist diep staan, omdat hij anders moet gaan meevoetballen op het middenveld en daar komt hij tekort voor.

Daarbij zie je elke wedstrijd dat hij het spel van Feyenoord vertraagt. Als Feyenoord dan snel wil omschakelen dan is hij in zijn handelen zo traag dat de aanval niet goed verloopt.

Ik ben het daarom volledig eens met de clubexpert. Feyenoord moet voor de toekomst een voetballend middenveld creëren, en daar past een domme kracht als Immers niet tussen. Niveau Ado.

28 januari 2013 om 18:41

De eerste opmerking is bijzonder dom en kinderachtig en daarmee plaats je jezelf buiten de discussie.

28 januari 2013 om 19:16

Dedain van je dat jij je in de positie voelt om dat te mogen zeggen. Pipo.

ik ben het volledig met je eens. ik snap idd ook niet dat koeman vormer niet vaker gebruikt (eigenlijk altijd), aangezien hij een echte spelverdeler is. immers is alleen aanvallend wat slimmer, weet waar hij moet staan, maar kwa traptechniek en passing is immers niet feyenoord-waardig. ik denk dat je met vormer als spelverdeler veel beter gaat spelen als team.

het enige probleem: clasie speelt op dezelfde positie als vormer, dus moet koeman keuzes maken. maar volgens mij kunnen die twee best samen spelen,.en ik hoop dat koeman dat zeker in de toekomst gaat doen wil feyenoord in de race blijven om de titel

zo zou ik graag feyenoord willen zien

mulder
janmaat
de vrij
mathijsen
BMI
vormer
clasie
schaken
vilhena
boetis
pelle
28 januari 2013 om 21:25

@stevenl18,

Ik ben het wel redelijk met jou eens, maar ik snap absoluut niet waarom jij Mathijsen graag in het centrum houdt.
Martins Indi is geen linksback, dat zie je aan alles. Hij heeft de rust en het overzicht voor een rol centraal in de defensie. Hij is eigenlijk de ideale centrumverdediger met een enorm potentieel, ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat Mathijsen daar speelt (dan heb ik het nog niet eens over zijn gepruts in sommige wedstrijden) en dat Nelom (een sterke linksback) daar het slachtoffer van moet worden.

Ik vind het heel lastig om Immers buiten de basis te laten. Hij is onze #2 topscorer. Er gaat dan ook een deel van het scorend vermogen weg. Dat betekent dat we bijna alleen nog van Pellè doelpunten kunnen verwachten. Ik zou daar nog eens goed over nadenken, zeker met het oog op de diepte die Immers in het spel brengt. Ik vind hem ook niet heel goed, maar beter hebben we gewoon niet en hij is een aantal wedstrijden van grote waarde geweest.

Misschien, en dat bedenk ik net, moeten we in een 4-4-2 spelen met Pellè en Immers in de spits (zie opstelling). Immers faalt in de rol van spelmaker, maar kan wel in de diepte spelen. Op die manier kun je een stabiel middenveld neerzetten. Schaken/verhoek en Boëtius/cissé moeten dan wel als echte wingers spelen. Ze moeten dan dus verdedigen en aanvallen.
Met de snelheid die zij hebben, moet dat geen probleem zijn.
Ik denk dat Immers daar goed tot zijn recht zou komen...

Mulder
Janmaat
De Vrij
Martins Indi
Nelom
Schaken
Vilhena
Clasie
Boëtius
Immers
Pellè
29 januari 2013 om 19:20

@fr4evah,

ik snap je reactie, maar ik snap het gewoon niet. mathijsen heeft in het verlden bij verschillende subtoppers in het buitenland gevoetbalt, dus zou je denken dat hij wel wat kan. bovendien heeft hij ook nog wk-finale gespeeld. Maar als ik hem bij feyenoord zie denk ik echt, is dat de echte mathijsen. Maar ondanks alle kritiek en slechte wedstrijden vind ik het oneerlijk om hem meteen aan de kant te schuiven. ik heb er nog steeds vertrouwen in. het is alleen lastig om nu te bepalen wie de LB wordt. in mijn ogen doet BMI het prima, maar centraal komt hij idd beter tot zijn recht.

die 442 met immers en pelle is een goed idee, maar eigenlijk speelt immers al in de spits, aangezien hij vaker in de spits te vinden is dan op het middenveld, doordat pelle hem steeds wegstuurt.
immers kan je ook eigenlijk niet op de bank zetten, want hij is natuurlijk wel een echte vechter, precies wat feyenoord nodig heeft

Ik vind je timing van deze CE eigenlijk zeer verkeerd. Ik snap dat je dit verhaal hebt geschreven, want ik ben het met je eens dat Immers tot nu toe niet goed genoeg rendeert.

Maar ik moet ook weer zeggen dat ik Immers nou niet dusdanig slecht vind, dat het 'het aankoopbeleid van Feyenoord typeert.' Ik vind dat te ver gaan om dat te zeggen, ook omdat hij tien goals heeft gemaakt dit seizoen. Alleen hij mist iedere keer op de bepalende momenten zijn kansen. Al vind ik ook weer dat Immers zeer veel pech heeft in het afwerken. Ja, hij mist een hoop op een stomme manier. Maar zoals gisteren tegen FC Twente deed hij alles goed na die vrije trap, maar lag Mihaylov op de goede plek. Dan vind ik gewoon dat je pech hebt.

Nogmaals, hij doet een hoop dingen fout, maar ook dit soort dingen knaagt aan hem. Het zit hem niet mee en hij mist een hoop, wordt uitgefloten en uitgelachen. Dan heb je bij een Hagenees snel dat zijn 'koppie' de verkeerde kant op gaat staan.

Aankomende zondag is hij geschorst tegen Willem II uit, dan speelt Vormer in de basis. Dan zullen we zien of het middenveld beter speelt. Als dat het geval is, kan Koeman de keuze maken om Immers op de bank te houden. Misschien speelt hij zelfs tegen PSV al op die manier, om die hele week met een vast elftal te spelen. Het zal mij benieuwen.

Ik stoor me wel een beetje aan je taalgebruik en je interpunctie, maar dat is al zo vaak genoemd dat je inmiddels weet waar ik me aan stoor. Dus probeer daar in je volgende CE rekening mee te houden.

Ik geef je helaas maar drie sterren, vanwege de interpunctie en omdat ik het niet helemaal met je eens ben. Ook de timing vind ik niet goed, maar daar moet je beter over nadenken. Succes met je toekomstige Ce's

Ik vind het iets te makkelijk. Achteraf is makkelijk lullen. Mathijssen en Immers spelen beide niet naar behoren. In mijn ogen Mathijssen nog het minst, omdat hij en niet de rust brengt die hij zou moeten brengen, cruciale fouten maakt (zoals tegen Ajax en Heerenveen) en hierdoor BMI naar de linksback is verhuist (daar waar deze minder goed uit de verf komt). De dingen die Matthijsen wel goed doet zijn in mijn ogen niet bijzonder te noemen. Echter denk ik dat Mathijssen niet lang meer in de basis staat, hooguit tot het eind van dit seizoen en daarna de 'ooijer rol' op zich neemt.
Ik vind dat immers wel krediet verdient. Hij scoorde al 10x! Dat is meer dan Bakkal in het hele seizoen deed. Daarnaast mist Immers nog veel kansen, maar komt hij dus wel in scoringspositie wat in mijn ogen een heel sterk punt is. Hij doet veel dingen verkeerd, zijn passing is rampzalig en handelingssnelheid en inzicht (aan de bal) zijn minimaal. Waar ik het mee eens ben is dat Mathijssen en Immers beiden te veel geld hebben gekost of kosten.
Verder is Vormer een prima speler, daar heeft Feyenoord prima gehandeld. Wanneer Feyenoord dit seizoen wel Europees had gespeeld (dus ook na de voorrondes) had Vormer ongetwijfeld meer minuten gemaakt. Sowieso moet Feyenoord gewoon toe naar een sterke brede selectie.

Waar ik mij het meest aan stoor is je punt over de vleugels. Ik geloof 0,0% dat jij aan het begin van dit seizoen hebt geroepen om Boetius en Achabar op de vleugels. Die opmerking is in mijn ogen symbool voor jou verhaal. Het is niet zozeer onwaar of onjuist, het is de koe in zijn kont kijken, achteraf lullen, niks vernieuwends, weinig onderbouwd. Kortom een uitgebreide mening, maar weinig 'expert'.

28 januari 2013 om 17:07

Immers heeft 10 doelpunten gemaakt waarvan de helft uit penalty's. Nam vorige jaar Bakkal de penalty's? Bakkal scoorde vorige seizoen veel belangrijke treffers en had ook veel assist. Daarbij voegde Bakkal qua spel veel meer dan Immers. Bakkal vulde het middenveld perfect aan met zijn sluwe loopacties zijn passing en zijn vermogen om te combineren. Immers komt alleen veel voor de goal doordat hij tegen Pelle aan staat. Immers is 3 klassen minder dan Bakkal en als je dat niet inziet heb je weinig verstand van voetbal.

Jij geeft aan dat Feyenoord moet werken aan een sterkere en bredere selectie. Volgens mij heb ik in mijn verhaal aangegeven dat Duarte en Toornstra de spelers waren die Feyenoord op het middenveld verder konden helpen. Het middenveld is nu totaal uit balans.

Achabar, Boetius en Manu staan als grote talenten te boek ook al in de zomer van 2012. Er is teveel middelmaat gehaald. Koeman en Van Geel hebben de toptalenten onderschat en hebben middelmaat ervoor in de plaats gehaald.

Dat koe in zijn kont achteraf lullen verhaal van jouw vind ik een zwak argument. Veel Feyenoorders waaronder ik waren erg sceptisch over de komst van Immers en Mathijsen. Ik heb het een half jaar aangekeken en na de wedstrijd tegen Ajax moest ik mijn hart een keer luchten.

28 januari 2013 om 19:51

Bakkal is wellicht een betere speler dan Immers zeker technisch, maar 3 klassen is zwaar overdreven. Bakkal is zeker belangrijk geweest, maar heeft ook wedstrijden gehad waarin hij totaaaal niet meedeed. Daarbij zeg ik dat Immers zijn seizoenstotaal nog flink hoger had uit kunnen vallen aangezien hij grote kansen heeft gemist. Dat hij ze mist is niet goed, dat hij op de juiste plaatst staat is een kwaliteit, als je dat wilt toeschrijven aan Pelle alleen dan ben jij degene met weinig voetbal verstand.

Duarte staat tot 2014 onder contract, hoeveel had hij moeten kosten? Zeker meer dan immers. Ook geloof ik niet dat Toornstra ondanks een eenjarig contract afgelopen zomer voor een zelfde bedrag de overstap naar Feyenoord had gemaakt.
Het middenveld vind ik met Vilhena (in tegenstelling tot met Leerdam) niet erg uit balans en behoorlijk compleet.

De drie die jij noemt zijn zeker talenten, welke middelmaat is er voor hun in de plaats aangetrokken afgelopen jaar? De enige buitenspeler die was toegevoegd aan de selectie van buitenaf was Omar en die is alweer weg .. En ze stonden te boek als grote talenten, maar ook jij was ongetwijfeld verrast door de basisplaats van Boetius tegen Ajax. Achabar is een spits en komt voor die positie echt nog te kort, in ieder geval in een 4-3-3 systeem.

De aankoop van Mathijssen vind ik ook vrij logisch. Als je weinig ervaring in je team hebt en die valt ook nog eens weg (vlaar, El Ahmadi, Bakkal) dan is het niet gek om daar ervaring voor terug te halen. Hierin wil ik nogmaals aangeven dat Feyenoord eigenlijk Europees voetbal had moeten spelen als nummer 2 van Nederland en daarom uit moest gaan van een brede selectie een selectie die bestaat uit spelers zonder ervaring in Europees opzicht. Zonder Mathijssen was de verdediging erg smal bezet voor een druk seizoen. Je had slechts 4 centrale verdedigers gehad, waarbij ik BMI daartoe reken die (zonder Mathijssen) ook back-up zou zijn voor de linksback positie. De andere twee zijn Kongolo wat een groot talent is en verder Ramsteijn. Met de huidige blessure van Kongolo en een eventuele andere blessure of schorsing had je Ramsteijn moeten laten spelen die ik helemaal middelmaat is en had je geen verdedigers meer op de bank gehad... Je noemde een aantal middenvelders maar kun je verdedigers noemen die Feyenoord had aan kunnen trekken ipv Mathijssen waar van je zeker was dat het een meerwaarde was?

Ik was ook niet overtuigd van Immers en Mathijssen, maar heb ze wel het voordeel van de twijfel gegeven. Iets wat een flink aantal supporters niet heeft gedaan in mijn ogen. Zonder te zeggen dat dat de reden is dan ze niet goed presteren, denk ik wel dat het meespeelt. Ik ben ook teleurgesteld in Immers en Mathijssen, maar vind zeker niet dat er geen visie is in het eerste elftal en dat de onderbouwing voor het binnenhalen van Mathijssen , Immers en Vormer heel logisch is.

28 januari 2013 om 22:16

Als je denkt dat het missen van Immers pech is heb je echt geen verstand van voetbal hoor. Het is pure onkunde wat Immers laat zien het heeft allemaal te maken met kwaliteit. Vorige jaar hadden het beste lopende middenveld van de Eredivisie. Bakkal was in merendeel van de wedstrijden erg belangrijk hoor. Het gaat mij erom dat het middenveld dit jaar totaal niet loopt. Er is te weinig positie spel en dat komt omdat Immers vaak verstoppertje aan het spelen omdat hij niet aan de bal wil komen. Schaken kon voor anderhalf miljoen euro worden verkocht. Voor Immers is ruim een miljoen betaald. Voor Singh is er 3 ton neergelegd. Aan Mathijsen ben je een miljoen euro kwijt aan salaris. Voor Pelle is laatst twee en een half miljoen neergelegd.

Kortom er was genoeg geld om betere spelers binnen te halen. Toornstra had niet meer dan 1,5 miljoen gekost schat ik in met zijn 1 jarige contract. Duarte had wellicht meer gekost maar hij is wel een speler die Feyenoord beter positie spel kan laten spelen.

Kongolo is volgens mij in november geblesseerd geraakt. Normaliter zat hij gewoon bij de selectie. Woudenberg en Van Beek zijn er nu ook bij gehaald en tonen ook genoeg talent om het eerste van Feyenoord te halen. Er was geen man over boord als Mathijsen niet was gekomen. Een goedkoper alternatief was wellicht Wuytens van Utrecht geweest.

Mathijsen loopt jongens als Indi, Nelom en De Vrij in de weg. Hij is wel een redelijke alround verdediger maar hij mist snelheid en is geen leider in het veld. Daarbij heeft Mathijsen een 3 jarige contract gekregen wat al helemaal schandalig is.

Je vergeet ook nog Verhoek die erbij is gekomen van buitenaf. Hij kan ook niet bepaald overtuigen he?

Ajax geeft talenten toch iets meer de kans dan bij Feyenoord en er wordt bij hen een bepaalde visie aangehouden.

29 januari 2013 om 14:37

Vesteph ik vind je gelijk hebt.

Natuurlijk is Immers nog geen Megasucces,
Maar deze jongen zit in ze eerste alinea al. Het werd de teleurstellende aankoop Immers. dit zegt Alles.
Immers heeft nooit een eerlijke kans gekregen. Feyenoordsupporters die hadden een grotere naam verwacht, maar als feyenoorder moet je gewoon even realistisch zijn dat dit nu niet mogelijk is.

Verder lijkt het meer een verhaal om aan populariteit te winnen. Het komt niet over als iemand die zijn eigen mening geeft en/of de waarheid spreekt.

Bovendien speelt Immers niet dusdanig slecht dat hij uit de basis zou moeten. En bovendien is zijn Aanname prima, zijn passing is prima. En hij heeft een betere Techniek dan veel mensen denken. Dat hij niet kan schieten vind ik de allergrootste onzin. Want er zijn weinig spelers die zo hard en zo zuiver kunnen schieten, dat bewijst hij al jaren. Extra kwaliteit is dat hij erg kopsterk is. Feyenoord heeft nu het geluk gehad dat Pelle is gekomen, maar was hij niet gekomen hadden ze met Immers wel iemand die voorin duels kon winnen.
Dit is mijn mening over de kwaliteiten van Immers en het is verder aan een ieder om zijn eigen mening te geven. Maar deze jongen zegt dat zijn aanname, techniek, schieten en passen slecht zijn en onderbouwt dit verder helemaal niet.

29 januari 2013 om 16:18

Uiteraard is afmaken een kwaliteit, maar speelt geluk ook een belangrijke rol. Zoals bijvoorbeeld tegen Dinamo Kiev en Twente doet Immers in mijn ogen weinig fout. Dat het afmaken beter moet ben ik met je eens, maar als hij dat ook nog eens beter doet had hij nu op 15 doelpunten gestaan en schiet hij er over een heel seizoen misschien wel 25 binnen. Voor een speler die jij zo bekritiseerd vind ik dat toch heel behoorlijk. En dat is dan alleen nog maar verbeteren op afmaken! Iets wat in mijn ogen makkelijker onder de knie te krijgen is dan inzicht verkrijgen of looplijnen in gaan zien. Zeker met een spitsentrainer a la Makaay.

Ik krijg van jou een beetje het idee dat je liever met de complete A1 speelt, die je voor de leeuwen moet gooien dan dat je deze spelers op een 'normale' manier laat debuteren zoals nu gebeurt met een Vilhena en Achabar. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat jongens als De Vrij, Bmi, Kongolo, Van Beek en Woudenberg veel leren van de internationale ervaring die Mathijssen met zich meebrengt. Verder kan Mathijssen onmogelijk De Vrij in de weg lopen, aangezien De Vrij elke wedstrijd op zijn eigen positie speelt. Daarnaast denk ik dat met ingang van volgend seizoen op zijn laatst Mathijssen uit de basis zal verdwijnen naar een rol voornamelijk op de achtergrond. Waardoor BMI terug op zijn eigen plek kan en er ruimte is voor Nelom of Woudenberg.

Het alternatief Wuytens is misschien goedkoper, maar wat voegt hij toe aan de verdediging van Feyenoord? Eredivisie ervaring?

Overigens het contract van Toornstra loopt in 2013 af, maar Ado heeft een eenzijdige optie om dat met een jaar te verlengen. Dus bereken opnieuw zijn waarde van afgelopen zomer maar dan met een 2-jarig contract. Bron: http://www.omroepwest.nl/sport/24-10-2012/ado-gaat...
Daarnaast lijkt het erop dat jij het geld dus op zou sparen en meer geld uit zou geven aan minder (maar wellicht betere spelers) Hier is op zich niet veel mis mee, maar het maakt je selectie minder breed wat uiteindelijk in een druk seizoen de kop had kunnen kosten. Ik ben overigens blij dat Feyenoord het geld had om Pelle aan te trekken, waardoor Feyenoord volgend seizoen niet weer opnieuw op zoek moet naar een scorende spits!

Verhoek is er inderdaad bij gekomen die ben ik vergeten. Echter had ik Cabral zelf met geld toe willen weg doen, want van die gast werd ik echt misselijk. Financieel gezien zal er weinig verschil zitten tussen Cabral en Verhoek en vind ik Feyenoord in die deal gelukkiger dan Twente.

Ik vraag me af of Ajax nou zoveel verschilt met Feyenoord. Het verlies van Vertongen is door Ajax opgevangen door Moisander te kopen (zoals Feyenoord Mathijssen aantrok als vervanger van Vlaar). Poulsen in de plaats van Anita (feyenoord Vormer in de plaats van El Ahmadi, maar speelt Vilhena dus weer eigen jeugd!). Speelt Fisscher (eigen jeugd?) dit seizoen nu als linksbuiten daar waar bij Feyenoord Boetius speelt (eigen jeugd!) sinds dit seizoen.

Kortom ik vind het wat betreft doorstroming van talenten nog wel meevallen. Wel speelt Ajax vanuit de visie van balbezit en domineren sinds De Boer trainer is en is Feyenoord pas sinds dit jaar meer zelf het spel gaan maken, daar waar vorig jaar meer reactie voetbal werd gespeeld (wat tot fantastische resultaten heeft geleid overigens!) . Dat is wel een verschil, maar dat heeft in mijn ogen ook te maken met de situatie waar Feyenoord vandaan komt.

Verder vind ik het nog even nodig om aan te geven dat ik vind dat er erg negatief wordt gedaan over Feyenoord terwijl ze prima bezig zijn dit seizoen! In de competitie pas 4x verloren en dat was allemaal uit tegen de beste tegenstanders van dit seizoen (ajax, Twente, PSV en Vitesse). Dus kortom zo slecht gaat het allemaal niet en iets positiever over Feyenoord en het beleid mag er van mij dan ook wel worden gesproken.

29 januari 2013 om 16:50

Immer voegt niks toe aan Feyenoord in voetballend opzicht. Immers en Pelle zijn bij elkaar te statisch. Immers heeft merendeel doelpunten gescoord uit penalty's . Immers heeft zoveel kansen gemist dat kan geen pech zijn. Het is kwaliteit eigenlijk de techniek en handelingssnelheid om de goals te maken.

De generatie van Boetius, Achabar, Manu, Kongolo en Vilhena is het meest talentvol op dit moment. Die jongens voelen elkaar blindelings aan. Deze jongens moeten vorm geven aan Feyenoord de komende seizoenen.

Wuytens is jonger dat Mathijsen kan je later nog verkopen en kost minder salaris. Leuk zeg zo'n Mathijsen die op de achtergrond 2 miljoen euro opstrijkt de komende 2 jaar. Tegen Ajax zag je De Vrij en Indi toch helemaal uit de plaat gaan toen Mathijsen die blunder maakte. Niemand verwachtte zo'n fout van een ervaren verdediger.

Ik heb liever talentvolle jongere jongens erin dat matige Eredivisie spelers als Immers en Verhoek. Vormer en Janmaat daarentegen hebben wel de kwaliteiten om door te groeien bij Feyenoord.

Toornstra, Duarte en Bel Hassani al had je maar 1 van die jongens gehaald. Dan had het middenveld weer compleet kunnen wezen zoals vorige jaar.

Ben het helemaal met je eens, hoe kan het ook anders als mede-feyenoorder

Helaas is je schrijfstijl wat apart en maak je veel (kleine) fouten in het stuk. Maar het verhaal dat je over wilt brengen ben ik het honderd procent mee eens. We moeten voor échte voetballers gaan in plaats van harde werkers. De techniek van Immers is om van te huilen en elke week presteert hij het weer om 3 opgelegde kansen hopeloos te missen. Ik hoop dat Van Geel en Koeman dat nu ook inzien en nu in eerste instantie Immers maar op de bank wordt gezet, en in de zomer verkopen om vervolgens echte voetballers te kopen. Technische spelers die Feyenoord beter maken, waardoor we misschien eindelijk wél weer definitief mee gaan doen om het kampioenschap.

Goed stuk, jammer van de foutjes. 4 sterren van mij!

Immers kon het dubbelen verdienen bij Fulham. maar koos voor jullie Feyenoord omdat hij daar een beter gevoel bij had. Hij heeft jullie gered in het bekertoernooi en een paar andere wedstrijden. Gaat voorop in de strijd. Verdedigt mee en komt voor de goal. Hij staat vaak op de goede plek. Alleen aan zijn afronding moet hij nog werken. Ook moet ik toegeven dat hij niet oogt als een gemotiveerde voetballer, maar vergis je daar niet in.

Feyenoord is nou eenmaal niet in de positie om superspelers aan te trekken. Maar nu al Vilhena brengen, dan neem je het risico dat je ze carriere kapot maakt, Vormer brengt voetballend helemaal niks en Singh gaat echt wel komende, maar je kan van zo een jongen niet verwachten dat hij er nu al staat.

Jullie moeten blij zijn met Immers, iemand die alles geeft voor je club en gewoon 10 goals er in heeft liggen als middenvelder (penalties of niet, goals zijn goals).

Feit is dat een groot deel van de Feyenoorders Immers nooit een eerlijke kans hebben gegeven, want vanaf de wedstrijden tegen Dynamo Kiev waren dezelfde reacties te lezen als nu.

Bovendien denk ik dat jullie het beste van Immers nog niet gezien hebben. Geef hem nou maar de kans en dan vertrekt hij over 2 jaar naar een middenmoter of degradatiekandidaat in de Premier League (met zijn spel past hij daar perfect). En die betalen goed dus ik durf me handen er voor in het vuur te steken dat Immers jullie nog geld gaat opleveren ook.


Bovendien geef je in je eerste zin aan dat zijn Aanname, schieten, techniek en passen van belachelijk niveau is voor een spelmaker?
1. als je op 10 speelt betekent dat niet dat je een spelmaker bent.
2. Verklaar je is nader, want ik vind het erg makkelijk gezegd zonder onderbouwing.

29 januari 2013 om 16:10

Al jaren lang heb ik een seizoenskaart bij Feyenoord. Toen ik hoorde dat Immers naar Feyenoord kwam was ik totaal niet blij maar gaf ik hem nog de voordeel van de twijfel. Tijdens de eerste wedstrijden van dit seizoen zag ik al dat Immers alle kwaliteiten mist van een nummer 10. Hij is gehaald als Spelmaker dat heeft Van Geel letterlijk gezegd tijdens de presentatie van Immers. Als jij denkt dat Immers wel een goede techniek heeft dan heb je echt geen verstand van voetbal. In de top gaat het om handelingssnelheid en daar kan Immers met zijn beperkte techniek niet in mee. Ruim de helft van zijn doelpunten heeft hij uit penalty´s gescoord. Voetballend voegt Immers ook niks toe aan de het middenveld en de aanval. Immers heeft pas 1 assist wat ook vrij slecht is voor een spelmaker. Tijdens de thuiswedstrijden staat Immers alleen maar bij Pelle af te wachten. Clasie en Vilhena hebben een afspeel mogelijkheid minder door de aanwezigheid van Immers. Bakkal maakte veel meer belangrijke doelpunten voor Feyenoord en voegde qua voetbal meer toe aan Feyenoord.

Toornstra, Duarte en Bel Hassani waren en zijn nog steeds goede opties om het middenveld beter te laten lopen. Feyenoord moet zich meer richten op het voetbal dan het fysieke arbeiders imago.

Dat je Vormer niks voetballend vindt toevoegen toont ook aan dat je weinig kijk hebt op het spelletje. Vormer is jaren lang de regisseur op het middenveld en heeft een fantastische trap in de benen. Ook is de handelingssnelheid van Vormer veel beter dan die van Immers. Doordat er veel geld voor Immers is betaald komt Vormer weinig aan spelen toe.

Ik heb het een half jaar aangekeken met Immers en na de klassieker moest ik mijn emoties kwijt over hem. Het is een zwakke aanval van jou dat je denkt dat ik populair wil doen met dit verhaal. Naast tegenstanders van Immers zijn er ook genoeg voorstanders van hem. Ik wilde de discussie openen over immers. Je moet toch toegeven dat Ajax voor hetzelfde geld betere voetballers heeft gehaald dan Feyenoord? Als Feyenoord het blijft doen met matige spelers als Immers ga je nooit meer de top halen. Dat harde werken en mee verdedigen van Immers is zo'n zwak argument om hem te houden. Ik zie Eriksen in de klassieker ook gewoon mee verdedigen.

29 januari 2013 om 17:02

Het is wel erg makkelijk om te zeggen dat iemand geen verstand van voetbal heeft als hij er een andere mening op na houdt dan jij doet.

Ik heb Immers jarenlang bij ADO zien spelen. Ik heb hem als Amateur binnen zien komen. Vanaf zijn eerste goal in het kyocera stadion tegen Cambuur tot aan zijn goal tegen Utrecht en zijn transfer naar Feyenoord. En Immers is in die tijd alleen maar beter geworden. Immers is een voetballer die nog lang niet is uitgeleerd. En als jij gewoon even geduld hebt zal je zien dat hij Feyenoord ook nog plezier kan doen.

Jij hebt Immers nooit een kans gegeven net zoals veel van je mede supporters die immers ook al vanaf minuut 1 afkraken. Ik kan je verzekeren dat Immers met winst verkocht zal worden. Bovendien is het je meest scorende middenvelder (ook zonder de Penalties) er zijn niet veel middenvelders die er 15 a 20 inleggen en Immers gaat dat zeker halen.

8 ton voor een middenvleder die er vervolgens al 10 maakt in een half seizoen en genoeg nuttig werk verricht op het middenveld is gewoon niet verkeerd. Bovendien is Koeman toch niet Achterlijk. Koeman heeft zelf in de winterstop gezegd dat de komst van Pelle EN Immers heel goed is geweest voor Feyenoord.

Je hebt mij nog steeds niet duidelijk kunnen maken wat er zo slecht is aan immers. Je noemt ze handelingssnelheid. Ik moet toegeven dat een Nadeel van Immers is dat hij bijna alles in één tempo doet. Alleen dit ene tempo ligt nog steeds hoger dan de hoogste handelingssnelheid van Vormer hoor!

Maar nogmaals jij mag er een andere mening op na houden. Ik ga de discussie graag aan. Maar jij verwijt hierboven iedereen met een andere mening dat ze geen voetbalverstand hebben. Daarom verwijt ik jouw dat je goedkoop wil scoren.

Bovendien heb je mij nog steeds niet duidelijk kunnen maken wat er zo slecht is aan immers. Behalve ze handelingssnelheid. Ik moet t

@interista23,

ben het wel met je eens, aangezien feyenoord echt behoefte heeft aan dit soort voetballers. hij heeft feyenoord vaak geholpen aan de overwinning, en gaat iedere duel vol in. in mijn ogen komt hij alleen af en toe wat nonchelant over.

ik ben het niet met je eens wat je zegt over vormer. die jongen was vorig jaar 3e voetballer van het jaar in de eredivisie, dan moet je toch aardig wat kunnen. hij is alleen een hele andere type voetballer als immers. vormer heeft sos een veel betere pass dan immers, maar daar ga ik nu niet over discuseren.

Koeman heeft vertrouwen in immers en hij gaat het zeker maken bij feyenoord

Zou je voortaan Clubs als Ajax niet in dat rijtje willen toevoegen. Ze spelen misschien wel het positie spelletje maar nog Langgggggggggggg niet zo goed als: Barcelona, Juvenventus, Dortmund, Bayern München, Manchester United bewijzen dat met goed positie spel je het snelst bij de top kan komen.

Mathijsen was de laatste wedstrijden voor de winterstop & zondag tegen Twente éen van de beste van het veld. Ook wist niemand aan het begin dat BMI zich zo zou ontwikkelen. Mathijsen heeft een te lang contract dat.

Immers is gehaald voor zijn body en strijd. Weet je Xerxes uit nog? Het liep niet zonder Lexie.

Ik denk dat de meeste mensen een paar dingen vergeten:

1) De druk. Veel spelers zijn bij Feyenoord gefaald, niet door de kwaliteiten maar puur door de druk. Ze konden het niet aan en speelden daarom dramatisch. Ik denk dat Immers ook last van de druk heeft. Hij zit volgens mij ook niet zo lekker in zijn vel. Ik hoop dat dat snel komt anders is misschien een paar wedstrijdjes op de bank een goede optie.

2) Eerste seizoen. Immers speelde al jaren bij ADO dus wist precies wat de verwachtingen waren, hoe zijn medespelers spelen en wat er van hem verwacht werd. Nu speelt hij bij Feyenoord en dan is het altijd wennen aan alles en is vaak zo'n eerste seizoen lastig. Dat Immers toch al 10 doelpunten heeft gemaakt en veel kansen heeft gehad zegt wel wat. Ik denk dat zijn 2e seizoen bijna alleen maar beter kan gaan.

Ik zou momenteel voor Clasie, Vormer en Vilhena kiezen omdat Vormer telkens strijdlust toont op de trainingen en de minuten die hij maakt. Immers komt daardoor op de bank te zitten maar dat is misschien voor hem wel ff fijn, eventjes wat minder druk op zijn schouders. Als hij lekkerder in zijn vel begint te komen dan kan hij mooi de concurrentiestrijd met Vormer aangaan.

Het is zo makkelijk om te zeggen dat het transferbeleid faalt. Schone stond ook op het verlanglijstje van Feyenoord maar kwam niet. Overtoom vind ik een gemiste kans en nu zie ik dat Kali in beeld is om komende zomer de club te versterken. Dat zijn de technisch sterke spelers. Daar zit Feyenoord dus ook achteraan. Goossens vind ik een sterke speler, alleen is zijn fitheid een groot probleem. Vooralsnog kan Feyenoord nog niet al teveel geld uitgeven en moet je het hebben van transfervrije spelers. Als een jongen als Kali komt zou het al een opsteker zijn.

Ik ben het met je eens dat Feyenoord hard werken niet tot kunst moet verheffen, maar vergeet niet dat we juist in de jaren '50 oogstrelend voetbal speelden maar geen prijs pakte. Dat kwam omdat geen enkele spelers de beuk erin kon gooien. Pas toen Kreijermaat en consorten toegevoegd werden was er voldoende balans.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Leicester City vraagt de hoofdprijs voor Harry Maguire. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren