Tegenstander Feyenoord keurt verdediger van AC Milan op wedstrijddag

Maandag, 30 juli 2012 om 20:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:04

Het contrast tussen Feyenoord en Dynamo Kiev is wel duidelijk. Waar de Oekraïense grootmacht een begroting heeft van ruim 53 miljoen euro, daar moeten de Rotterdammers het zien te rooien met vijftien miljoen minder. Dynamo Kiev gaf deze zomer al ruim 32 miljoen uit aan transfers en daar komt Taye Taiwo bij. De Nigeriaan wordt voor één seizoen gehuurd van AC Milan.

/

De geblokte verdediger, bekend van zijn afstandsschoten en keiharde duels, werd vorig seizoen al verhuurd aan Queens Park Rangers en mag het dit seizoen laten zien in de Oekraïense Premier Liga. Dynamo bevestigt via de officiële kanalen dat de linksback dinsdag alleen nog een medische keuring moet ondergaan. Volgens Italiaanse media ontvangen i Rossoneri een half miljoen euro voor de tijdelijke overgang van Taiwo naar de Bilo-Syni. Als Dynamo hem uiteindelijk definitief over wil nemen, dan dient het twee miljoen te betalen.

De 27-jarige Taiwo, die na een geweldig WK Onder-20 in 2005 een transfer naar Olympique Marseille verdiende, komt tegen Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League nog niet in actie. “Dit is een geweldige kans voor mij”, zei Taiwo al eerder tegen de BBC. “Ik heb voor Dynamo gekozen omdat ik hier de kans krijg om in de Champions League te spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door atletico:))

Speciaal gehaald om Ruben Schaken te neutraliseren

30 juli 2012 om 20:28

Mensen die hier duimpjes voor omlaag geven zal ik nooit begrijpen. Zoals zij humor nooit zullen begrijpen.

30 juli 2012 om 21:22

Hij speelt dus niet tegen feyenoord, staat in de laatste zin

31 juli 2012 om 08:49

Er is ook nog een return.

Geweldige verdediger is hij, wat een kracht. Slechts 2 miljoen om hem definitief over te nemen, geen twijfel.

Taiwo wordt niks meer bij AC Milan. Hij past gewoon niet in de Serie A. Ik wens hem het beste volgend seizoen een jaartje in Oekraïne.

Jammer dat het Bij Milan nooit wat geworden is bij hem. Geweldig Beest met een enorme Knal in zijn benen, Als je zo iemand voor maar 2 Miljoen kan halen, moet je het gelijk doen.

Taiwo, echt een sterke verdediger vind ik.
Gelukkig voor Feyenoord dat hij er op de eerste dag nog niet bij zal zijn.
Die jongen is echt een beer van een vent, ontzettend snel en 1 van de hardste schoten ter wereld.
Goeie versterking voor Dynamo!

Ik heb voor Dynamo gekozen omdat ik hier de kans krijg om in de Champions League te spelen.”

Zo hij is wel heel overtuigt dat ze Feyenoord uitschakelen.
Ik hoop echt dat Dynamo hard op z'n bek valt en Feyenoord doorgaat.

30 juli 2012 om 20:10

Je moet wel lezen wat je zelf typt natuurlijk.

Hij zegt: "de kans krijg."
Hij zegt niet: Omdat ik dan Champions League speel.

Een beetje aparte reactie van je.

30 juli 2012 om 20:15

Nee die van jou is apart, lees de zin nou eens goed en begrijpend

Ik heb voor Dynamo gekozen omdat ik hier de kans krijg om in de Champions League te spelen

Hij schrijft: de kans om in.......te spelen, gezien hij deze 2 wedstrijden niet mee mag doen, dus hij gaat er vanuit dat Dynamo doorgaat

30 juli 2012 om 20:16

Tim101, volgens mij snap je het zelf niet helemaal. Hij kiest voor Dynamo, omdat hij de kans krijgt om daar CL de spelen. Dus niet dat er de kans is dat hij CL speelt. Ik snap overigens wel dat je er over in de war kunt raken, moest het zelf ook een paar keer lezen!

30 juli 2012 om 20:26

Het is maar net hoe je het wilt interpreteren. Sparta! doet net alsof hij erg arrogant is, en al zeker weet dat Feyenoord wordt verslagen. Dat zegt die helemaal niet. Hij benadert het direct negatief, dat lijkt me niet nodig.

Hij heeft toch trouwens gewoon de kans om Champions League te spelen met Dinamo? of niet?

Goede voetballer en een echte beest in de defensie, daarmee gaat feyenoord het heel moeilijk mee krijgen !
in totaal 2.5 miljoen ?
Real, aub. haal deze speler !

30 juli 2012 om 20:11

"de 27-jarige Taiwo, die na een geweldig WK Onder-20 in 2005 een transfer naar Olympique Marseille verdiende, komt tegen Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League nog niet in actie"

30 juli 2012 om 20:12

Real heeft Marcelo en Fabio Coentrão voor de linksback positie waar heb je het over?

30 juli 2012 om 20:12

Feyenoord krijgt het heel makkelijk met deze speler, want hij is nog niet speelgerechtig voor deze duels

30 juli 2012 om 20:13

Ja laten we Taiwo naar Real halen, want Marcelo bakt er niets van.

30 juli 2012 om 20:18

Kan je ook nog op de rb plaatsen ehh ;

30 juli 2012 om 20:23

Ja laten we een linksbenige back op rechtsback zetten, zodat zijn passes altijd over de lijn gaan of hij een gevaarlijke bal door de as van het veld moet spelen.

30 juli 2012 om 20:48

oei sorry heb je gelijk in ik dacht dat hij rechtsback speeldde maar sorry fout van mij !

30 juli 2012 om 20:25

Waarom heeft Feyenoord hem niet gehaald? En dan Martins Indi en de Vrij als centrumverdedigers gebruiken. 2 miljoen kan Feyenoord nog wel betalen met een beetje hulp van ''de vrienden van Feyenoord''.

" Dynamo Kiev gaf deze zomer al ruim 32 miljoen uit aan transfers en daar komt Taye Taiwo bij. "

Alleen al daarom hoop ik dat Dynamo huilend gaat verlezen van Feyenoord, al die vieze koopclubs verpesten de charme van het voetbal.

30 juli 2012 om 20:15

Ik hoop het ook, maar stiekem weten we allemaal beter...

30 juli 2012 om 20:16

Donderop een keer met je koopclub, ze betalen 32 miljoen niet voor 1 speler maar voor meerdere en dat zijn vast op posities waar ze versterking voor nodig hebben!

Als je het niet kan hebben dat ze veel geld uitgeven aan spelers raad ik je aan om een andere sport te gaan volgen!

30 juli 2012 om 20:27

Dat het niet voor 1 speler is, is niet relevant.

Als je gelijke strijd wilt, net zoals we elke wedstrijd met 0-0 beginnen, kan het niet zo zijn dat in sommige landen clubs heel veel uit kunnen geven, terwijl anderen een dubbeltje om moeten draaien.

Je wilt spelers zien die een bepaalde band hebben met een club (ook al weet je dat het niet voor eeuwig is) , niet een paar huurlingen waarvan er elk jaar een paar gaan en een paar komen.

Dus als we nou een competitie maken voor die clubs die gesteund worden door rijke mannetjes, dan kan jij die competitie gaan volgen, zonder dat de rest zich hieraan hoeft te storen.

30 juli 2012 om 20:38

Waaruit maak jij op dat Futures beweert dat er 32 miljoen aan 1 speler wordt uitgegeven? Het gaat er niet om hoeveel spelers je er van koopt. Mij part haal je 22 man van 32 miljoen. Het gaat puur om het aantal miljoen euro. En ja, ik ben het eens met Futures ; Dynamo Kiev is een koopclub, anders ga je geen 32 miljoen besteden aan transfers en dat met een budget van 53 miljoen.

Die eindeloze discussie over geld en voetbal ga ik nu niet aan omdat ieder zo zijn eigen mening er over heeft. Jij walgt er niet van, maar ik walg er wel van en daarom hoop ik ook dat Platini zijn plan verder zal uitvoeren.

Taiwo is een beer van een vent. Technisch niet zo heel super maar heeft een kiezelhard schot in huis en is fysiek ijzersterk. Als je Taiwo voor 2 miljoen kan overnemen zou ik er niet over twijfelen.

30 juli 2012 om 20:24

En jullie kopen niks wil je zeggen? Hou toch op joh

30 juli 2012 om 20:29

Het gaat niet per se om kopen, het gaat meer om de middelen om te kopen en de complete schreefgroei door rijke mannetjes die hun gebruikelijke speelgoed niet meer leuk vinden.

30 juli 2012 om 21:15

Maak niet uit, wij zijn niet bang voor iemand die 32 miljoen uitgeeft. Wij zijn bang voor teams als Vvv, hoe groter de tegenstander, hoe harder ze ons onderschatten!

31 juli 2012 om 14:00

32 miljoen uitgeven is in mijn ogen geen koopclub de koopclubs zijn PSG en City die geven wel 60 tot 100 miljoen uit aan spelers toch wel een bedrag verschil naar mijn gevoel.als je als club nog geen 32 miljoen mag uitgeven dan is Arsenal,liverpool en Juve ook koopclubs.

Kunnen de clubs zonder geld niet een eigen competitie beginnen?
Of kunnen we misschien de clubs met geld een eigen competitie laten starten?

Het gaat enkel en alleen nog maar om wie de grootste portemonnee heeft.
Het voetbal boycotten zou ideaal zijn, echter helaas niet realistisch.

30 juli 2012 om 20:48

Ik reageer hier maar even op;d

Je zegt van kunnen de clubs zonder geld niet een eigen competitie beginnen of de clubs met geld. Stel je voor dat dar gebeurd is alle clubs met veel geld in 1 competitie en zonder in 1 competitie dan krijgen de clubs met weinig geld echt geen inkomsten meer want de spelers willen liever niet in de competitie spelen zonder geld en ik persoonlijk kijk dan veel liever naar de competitie met geld omdat daar dan alle talenten en grote spelers in spelen. De competitie zonder geld krijgen dan niet meer toeschouwers waardoor er steeds minder geld binnenkomt of de wedstrijden worden dan steeds minder op tv uitgezonden en zie je dan wat er dan gaat gebeuren? denk er nog maar eens overnaa voordat je dat zegt

Maar je hebt wel gelijk soms gaan de clubs wel tever, een voorbeeld manchester city ze hebben een paar jaar geleden veel spelers gehaald op alle posities dan denk je van ze hebben al genoeg spelers, maar willen ze nu weer Robin van Persie terwijl dat ze meer dan 5 spelers hebben die op die positie rondlopen. Kijk dat vind ik ook niet meer leuk maar als soms een club nieuwe spelers halen is het om zicht te gaan versterken. bijv. een club zoals real madrid een nieuwe rb wil halen en ze betalen dan voor die speler 30 miljoen snap ik het wel want het is wel 1 van de grootste clubs ter wereld en dan willen ze zich op die posite versterken.

30 juli 2012 om 21:01

Jij zegt dat je niet naar die andere competitie zou kijken. Ik zou dat juist wel doen.
Die andere competitie zou ik juist niet naar kijken, dat is meer een real-life Fm.
Dat speel ik zelf al dus daar is helemaal niets aan voor mij, misschien voor jou wel.

Dat is het verschil tussen jij en ik. En omdat dat verschil er is zou ik ook graag verschillende competities hebben, zodat supporters zoals ik niet hoeven te lijden onder supporters zoals jij.

Mij gaat het er meer om dat er sprake is van gelijke strijd zodat je ook oprecht kan juichen als je club wint, en niet omdat je gewonnen hebt dankzij een Abramovich of wie dan ook.

had hem wel wat voor Ajax gevonden.
daar had die ook lekker champions league kunnen spelen en hij zal altijd basis kunnen spelen.
en het de transferkosten zijn ook aardig laag voor een speler van dit niveau.
maarja zijn salaris zou wel niet te betalen zijn voor een club uit Nederland.

30 juli 2012 om 20:15

Weet ik niet, Ajax heeft toch een grotere begroting als dynamo? Dus zou best kunnen. Maar de clubs hier hebben gewoon geen lef. Als je gaat denken "die kunnen we toch niet krijgen" dan houdt het snel op natuurlijk.

30 juli 2012 om 20:22

ik heb geen idee maar er lopen wel grote namen rond in kiev zoals krancjar enzo.
maar je heb inderdaad gelijk in nederland durven ze geen spelers met status te vragen alleen als ze al in de eredivisie gespeeld hebben

Taye Taiwo heeft geen goeie keuze gemaakt wat betreft mij. Hij kon namelijk ook naar anders clubs als Everton, Dormund, QPR (permanent) etc. Maar hij koos voor een land waar heel maar dan ook heel racisme is. En hij zegt ook dat ze Champions League gaan spelen? Ja geraak maar eerst voorbij ons Feyenoord. Veel mensen hebben Dynamo als favoriet (en terecht) want met hun begroting moeten ze het spel gaan maken. Maar dat is beter voor Feyenoord. Dan spelen ze zonder druk op hun schouders. Want Feyenoord moet het spel niet maken. Het is Dynamo Kiev dat he spel moet maken. En met spelers als Kranjcar en Miguel Veloso, Aliev, Yarmolenko en nu met Taiwo (bikkelharde verdediger) hebben ze toch genoeg kwaliteit in de ploeg hoor. Maar ik heb alle vertrouwen in Feyenoord!!!!

Mulder
Janmaat
De Vrij
B.M Indi
Leerdam
Clasie
Vormer
Singh
Cissé
El Abdelaoui
30 juli 2012 om 20:19

Schaken speelt sowieso wel en ik denk dat Immers en El Abdellaoui de voorkeur krijgen boven Singh op 10. El Abdellaoui zal denk ik nog niet starten omdat hij pas een week bij de selectie zit. De linksback is Nelom. Wellicht zal Singh de voorkeur krijgen boven Leerdam op het middenveld en speciaal voor deze wedstrijd wil Koeman vasthouden aan de defensie van vorig jaar dus met Leerdam op rechtsback (al hoop ik dat niet).

Ik snap niet waarom mensen zich ergeren aan teams die kopen,
is toch beter krijg je mooiere westrijden en de spelers verdienen ook goed.
Bijv ajax heeft er echt geen last van als man city zo veel spelers koopt hoor.

Volgend seizoen moet Arsenal zijn slag slaan en hem halen. Hij is zeker beter dan wat er nu zit en gewoon een beest als hij iemand af moet stoppen. Bovendien een vreselijk harde kan in zijn benen. Zeker beter dan wat er nu loopt!

Als hij echt zo goed was als dat de meeste hier beweren dat hij is, denk je dan niet dat hij allang zou worden opgepikt door een (sub)topclub uit een A voetballand aangezien hij 'maar' 2 miljoen kost? Blijkbaar komt hij dus gewoon te kort.

30 juli 2012 om 20:36

Werd bij Milan ook gezien als een miskoop. Was blijkbaar een speler die het tactisch niet zo goed kon volgen en qua intelligentie op voebalgebied het nodige mistte. Bij QPR bleek het ook niet zo'n geweldenaar als bij zijn Marseille tijd. Niet onlogisch dus dat Milan van hem af zou willen. En er was overigens wel interesse van de nodige Europese teams.

30 juli 2012 om 20:41

Als je hem niet volgt moet je niet komen praten.
Hij heeft echt alles wat een verdediger nodig heeft,en daarbij komt ook nog dat ie een ontzettend hard schot heeft en een aardige vrije trap.
Hij is sterk,snel,voetballend niet slecht,heeft een goede slijding.
Ik snap niet waarom Milan Antonini boven Taiwo kiest.
Bij QPR heb ik hem niet gevolgd maar daar is ie blijkbaar gefaald aangezien ze hem niet over willen nemen.
Misschien moeten ze hem eens centraal achterin proberen in Engeland,ik denk dat dat dan beter werkt.

30 juli 2012 om 21:04

correctie : QPR wilde hem ook overnemen.

Het valt me nog mee dat Feyenoord zo'n groot budget heeft!
Jammer dat er weinig gespendeerd kan worden aan goede nieuwe spelers?

Taiwo was 1 van de beste links backs van de wereld, maar is helaas ver weggezakt bij ac Milan

Lekkere transfer van Dynamo Kiev. Ze hebben o.a. Miguel Veloso, Kranjcar en Raffael gekocht. Kortom dus een prachtig team.
Ze zullen het Feyenoord erg lastig maken morgen in Kiev.

Ronald Koeman weet wel raad met hoe ze tegen Kiev moeten spelen! En wat Taiwo betreft, ik hoop zo dat Feyenoord door gaat. Dan gaat hij hard balen! haha

@ setto QPR heeft hem nooit over willen nemen ze hadden namelijk een clausule dat ze hem konden overnemen na de huurperiode maar aangezien taiwo er niks van bakte in engeland zag QPR daar vanaf.

@frlegioenen. br Taiwo was een goede verdediger bij marseille bij ac milan volledig door de mand gezakt en bij QPR al helemaal die vent bakt er niet veel meer van deze man is niet meer wat het geweest is. Zou me ook niks verbazen al klopt zen paspoort niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Dynamo Kiev

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. TsygankovMiddenvelder118
S. SydorchukMiddenvelder90
V. ShepelevMiddenvelder80
H. BushchanKeeper80
M. ShaparenkoMiddenvelder71
I. ShkurinAanvaller60
O. KaravaevVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Dynamo Kiev.

8 fans
Verdediger, 36 jaar
SeizoenClubW
2019 RoPS 27 1 0 1
2018 RoPS 32 1 3 0
2017 AFC Eskilstuna 9 0 2 0
2016/2017 Lausanne Sport 13 0 0 0
2016 HJK Helsinki 21 6 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren