Transferbeleid FC Twente

Al jaren staat FC Twente erom bekend dat het jonge, talentvolle spelers of ervaren spelers ophaalt binnen de Eredivisie of ergens anders voor een 'prikkie' weghaalt, om ze vervolgens voor veel geld te verkopen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Orlando Engelaar, Eljero Elia, Marko Arnautovic, Edson Braafheid, Luke Wilkshire, Ronnie Stam en Karim El Ahmadi. Ook staan ze bekend om het beter maken van spelers om ze vervolgens te verkopen met winst, denk hier bijvoorbeeld aan Bryan Ruíz die gekocht is voor 5,5 miljoen euro en verkocht is voor een bedrag rond de 10 miljoen euro.

/

Dit seizoen is dat niet heel anders bij de Tukkers, aangezien diverse Europese (top)clubs achter de dragende krachten van FC Twente aanzitten. Luuk de Jong (kan naar Engelse (sub)top), Ola John (kan naar Benfica), Nikolay Mihaylov (kan naar diverse clubs), Douglas (kan naar Newcastle United en/of Aston Villa) en Chadli is onderweg naar Fulham FC voor een bedrag van circa 4 miljoen euro.

Tot nog toe heeft FC Twente alleen nog maar Tim Breukers (rechtsback), Andreas Bjelland (centrale verdediger) en Dusan Tadic gehaald. Het moge duidelijk zijn dat dit niet genoeg is voor het huidige team van Steve McClaren om volgend seizoen 34 speelronden lang mee te kunnen doen om het kampioenschap van de Eredivisie en eventuele overwintering in de KNVB-beker en de Europa League. Overal op internet lees ik geruchten van spelers waar FC Twente mee in 'onderhandeling' is, of waar men 'interesse' heeft: Felipe Gutiérrez, Gerrit Wegkamp, Jonathan De Guzman, Maarten Martens, Kevin de Bruyne, Oscar Wendt, Edison Flores, Marcel Sabitzer, Alexander Büttner en Robbert Schilder.

De enige speler waar de 'onderhandelingen' echt mee zijn gestart, dat is Robbert Schilder, máár FC Twente komt er met NAC Breda niet uit over de transfersom, de Enschedeërs bieden anderhalf miljoen euro, maar de Bredanaars willen een kleine twee miljoen euro en drie (overbodige) spelers op huurbasis, hierbij zou het gaan om Dwight Tiendalli, Tim Cornelisse en Steven Berghuis. Robbert Schilder is een middenvelder die ook uit de voeten kan op de linksbackpositie. Waar men bij FC Twente eerder al getracht heeft om Oscar Wendt bij Borussia Mönchengladbach te kopen, ware het niet dat het mislukt is. Heeft men bij FC Twente nu hoop dat Robbert Schilder dé oplossing is voor de linksbackpositie.

Persoonlijk vind ik Robbert Schilder beter als middenvelder dan als linksback. Máár als Joop Munsterman en consorten afgelopen seizoen nou eens goed opgelet hebben in de Eredivisie dan zagen ze in Alkmaar, bij AZ de oplossing voor hun problemen op de backpositie, namelijk: Simon Poulsen. De 27-jarige Deen heeft een aflopend contract bij AZ, en waar Ajax afhaakte voor Poulsen, moet FC Twente nu doortastend zijn en de onderhandelingen starten! Hij is namelijk transfervrij en zijn salaris zal FC Twente vast wel kunnen betalen. Zodra men Poulsen heeft gecontracteerd, kan Tiendalli ergens anders aan de bak, en kan Nicky Kuiper nog een half jaar tot een jaar in de luwte van Poulsen gaan werken aan zijn definitieve, kwalitatieve comeback in de Eredivisie.

Dan tot slot nog de '10'-positie, sinds het vertrek van eerst Kenneth Perez en toen Theo Janssen, heeft men bij FC Twente nog geen goede speler voor de '10'-positie gehad. Chadli heeft het geprobeerd maar het ging niet, Willem Janssen heeft het ook geprobeerd maar was meer een loper dan een aanvallende middenvelder. Tadic zou het volgend seizoen ook op '10' kunnen proberen, máár hij is beter vanaf de linkerflank. Op dit moment zijn er genoeg geruchten voor spelers die op de '10'-positie kunnen spelen, maar is er nog niets concreets en dat terwijl FC Twente toch wel een beetje vaart moet maken. Aangezien men op 18 juni alweer begint met trainen en een ruime twee weken later de eerste officiële wedstrijd van FC Twente voor de deur staat in het kader van de Europa League (eerste voorronde), tegen waarschijnlijk een vrij exotische, onbekende tegenstander.

Voorzitter Munsterman en manager technische zaken/ trainer/coach Steve McClaren hebben nog dertig dagen tot de eerste training van FC Twente om gerichte aankopen te doen voor het volgende seizoen. Daarna hebben ze natuurlijk nog twee maanden om spelers te kunnen kopen/huren, maar dit heeft als nadeel dat deze spelers zich 'verlaat' aanpassen aan het systeem van FC Twente.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 8 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door kakakaka)

Ik vind dit meer een uiteenzetting dan een column of betoog.

Op zich niet zo erg, maar dan moet het wel diepgaand zijn en dat is het niet. Ik denk overigens dat Poulsen naar het buitenland wil. Ik denk niet dat hij Twente als een stap hogerop ziet en dat is niet onlogisch. Ik ben overigens benieuwd of het echt waar is dat Ajax daadwerkelijk afgehaakt is. Verder hoopte ik na het lezen van dit artikel iets nieuws tegen te komen of iets wijzer te worden rond het scoutingsbeleid van Twente (wie regelt dat, welke scout heeft jongens als Ruiz, Chadli, Theo Janssen, enzovoort aanbevolen). Helaas is het echter een voor mij verre van boeiend stuk gebleken.

Leuke poging met weinig diepgang. Tevens maak jij je ook weer schuldig aan het na praten van mensen op tv. Jansen wordt ergens loper genoemd en uiteraard komt dat hier weer terug.

20 mei 2012 om 10:51

Wil je zeggen dat hij geen loper is dan?

20 mei 2012 om 15:38

Wat heeft dat met napraten te maken? Wie zegt dat deze schrijver dat niet eerder heeft gezegd en je kunt ook dezelfde mening hebben. Beetje rare reactie.

Als Ajax toch al achter Poulsen aanzit dan is het toch kansloos om als Twente zijnde ook achter Poulsen aan te gaan. De stap van Az naar Twente is niet echt een geweldige stap omhoog. Terwijl een stap van Az naar Ajax toch wel een flinke stap omhoog is. En Ajax kan natuurlijk veel meer salaris betalen.

21 mei 2012 om 09:00

Ajax wilt hem echter niet meer. Die wilt liever de jeugd laten doorstromen. Dus als er echt geen andere club hem wilt....misschien.

Dit noem ik geen eigen mening maar dit kopieer je gewoon van johan derksen

20 mei 2012 om 11:14

Osei: Niet gekocht. Een jaartje gehuurd om te kijken of hij het niveau aan kon
Akram: Niet gekocht. Is gratis komen aanwandelen.
Javadov: Klopt gekocht. Erg weinig geld
Carney: Klopt gekocht. Met winst verkocht.
Parker: Voor maar 1 miljoen euro gekocht.
Rosales: Gekocht en een briljantje die nog uit de verf moet komen.
Tiendalli: Gratis binnen komen wandelen. In de 1e 2 jaren erg goed. Dit jaar minder.
Buysse: Gekocht voor paar miljoen
Bengtsson: Gratis binnen komen wandelen.
Fer: Een echte groeibriljant.

Dus de meeste spelers die jij opnoemt zijn gratis binnen gekomen of voor weinig gekocht.. Als ze gratis binnen komen of voor 'weinig' geld kan je altijd gokjes wagen zoals bij Elia, De Jong, Douglas.

20 mei 2012 om 13:53

Rosales een briljantje noemen
Bedankt! Heb ik toch nog even kunnen lachen deze zondag

21 mei 2012 om 09:01

Wat dacht je van Fer een groeibriljant. Die jongen heeft alles, maar als hij ook daadwerkelijk beter wordt, zijn taken uitvoert.....ben je 30 jaar verder.

22 mei 2012 om 17:22

Rosales word waarschijnlijk met winst door verkocht. De rest waren allemaal goedkope spelers, behalve fer, maqr de gaan geruchten dat hij over een jaar of 2 naar ac milan gaat.

jongens, ik ben een ajax fan maar zal het jullie even uitleggen.

twente neemt risico's
of dat pakt goed uit of niet.
twente is eigelijk een goede subtopper met een paar goede jaren
als je 1 keer kampieon word ben je nog geen topclub

ajax,psv,feyenoord dat zijn de enige echte topclubs in nederland

20 mei 2012 om 12:20

goed dat je er even bij zegt dat je een ajax fan bent, dat zet je laatste regel goed in perspectief. Het is ook wel eng he wanneer er clubs buiten die 3 meestrijden om de titel?

Twente neem juist geen risico's qua transfers. Twente koopt louter spelers wanneer ze geld hebben en verkopen spelers wanneer ze te duur zijn voor hun toegevoegde waarde. Een voorbeeld van het laatste is bijvoorbeeld Janko, die te duur was voor de bank.

De bedragen die Twente voor spelers betaalt stijgen. Dit komt omdat er in een andere vijver gevist wordt dan pak hem beet 5 jaar geleden. De spelers moeten nu direct subtop Nederland zijn, terwijl het destijds de tijd kreeg om naar dat niveau te groeien. Dat de bedragen stijgen hoeft geen enkel probleem te zijn, aangezien de uitgaande transfers en de inkomsten van de club ook stijgen. Het risico gaat dus niet omhoog, omdat je ook in een vijver vist waar spelers al meer bewezen hebben en de slagingspercentages dus hoger zijn. Streep de negatieve uitzonderingen weg tegen de positieve en je komt aardig risicoloos uit. Voorbeelden zijn hierin Bajrami (3 miljoen) die het geld niet waard is, en Chadli (4 ton) die er direct bleek te staan.

Tot nu toe kijkt Twente jaarlijks naar zowel dure en goedkope spelers. Zolang die balans goed blijft zie ik geen enkel risico.

21 mei 2012 om 09:05

Is het wel in balans? Ik ken de cijfers van Twente niet, maar ik kan me herinneren dat er elk jaar minstens 4/5 nieuwelingen komen. Van sommigen hoor je niets meer. Nu zullen die niet duur zijn, maar als er 1 doorbreekt van de 4 is het niet in balans.

Daarnaast twijfel ik de aankoop Tadic. Het is een goede voetballer en voegt zeker wat toe aan Twente. Toch is rond de 7 miljoen niet een bedrag dat Twente moet uitgeven. Twente kan namelijk zelf geen spelers verkopen voor 15 miljoen euro. Daarvoor is de naam te klein in het buitenland. Als Ruiz, zelfs voor rond de 10 weggaat..

Met een winstmarge van maximaal 3/4 miljoen, moet je niet zulke grote risico's nemen.

21 mei 2012 om 11:52

Deels mee eens. Natuurlijk haalt Twente nog vrijwel geen bedragen binnen van boven de 10 miljoen, maar het is ook te zien dat er wel duidelijk een stijging in zit. Ruiz was hierin de eerste, maar de Jong en John worden nu al voor iets meer in de markt gezet. Op deze manier gaan de transferinkomsten van Twente natuurlijk structureel stijgen. Ik ga er even vanuit dat ook Fer zijn draai gaat vinden als hij eindelijk op de juiste positie komt te spelen en dan kan die ook zeker 10 miljoen gaan opleveren.

Daarnaast is het voor Twente geen must om winst te maken op de transfers (zoals bij een Ajax, Feyenoord of AZ wel het geval is), omdat ze een positief operationeel resultaat boeken.

In mijn ogen voert Twente dus een zeer gedegen beleid afgelopen jaren, natuurlijk met de nodige miskopen zoals Plet, Janko (die voor hetzelfde bedrag weer verkocht kon worden), Bajrami, Rosales en Buysse. Maar daar tegenover staan dan de positieve transfers van Ruiz, Mihaylov, Douglas, Chadli, Arnautovic, Elia en John. Al met al denk ik dus een zeer vruchtbare basis om op door te pakken.

Wel denk ik dat Munsterman nu echt aan de slag moet om het team op bepaalde posities aan te vullen. Een aanvallende middenvelder, keeper (indien Mihaylov vertrekt), centrale verdediger (indien Douglas vertrekt), linkervleugelverdediger zijn absolute noodzaak. Daarnaast is het centrale duo achterin niet sterk genoeg en moet daar echt iets aan gebeuren.

Aankopen zoals:
Martens, de Bruyne (bij vertrek de Jong), Poulsen en Buttner zouden natuurlijk geweldig zijn, maar of het ook realistisch is, is de vraag.

Als ik het bij Twente voor het zeggen zou hebben zou ik voor de volgende spelers gaan:
- Poulsen (linksback)
- Martens (aanv. mid)
- van Dijk (centrale verdediger)
- Mostafa Abdellaoue (bij vertrek de Jong)
- Wildschut (toptalent)

En de opstelling waarmee ik dan zou gaan spelen is:

Met verhoek en Wildschut heb je dan ook nog invallers voor beide flanken die het verschil kunnen maken en Wisgerhof is een degelijke stand-in als centrale verdediger. Mooiste zou natuurlijk zijn als ze Gouweleeuw kunnen halen, maar dat zal Heerenveen niet toestaan denk ik.

Aankoop
Rosales
van Dijk
Aankoop
Poulsen
Janssen
Martens
Fer
John
de Jong
Tadic
21 mei 2012 om 17:19

De hoogte van je verkoopbedragen is vooral afhankelijk van je begroting en van het salaris van je spelers. Hoe hoe hoger dat ligt, hoe meer je kunt vragen.
Hierdoor kreeg bv ajax weer meer voor suarez dan twente voor Ruiz, maar kreeg Newcastle nog veel meer voor Carrol etc.
De begroting en de salarissen stijgen nog steeds bij twente, dus die kunnen steeds meer vragen voor hun spelers.

Je onderwerp is het transferbeleid van Twente.
Waarom ga je er dan niet dieper op in? Je belicht het maar van 1 kant en gaat zelfs daar niet diep op in.
Twente heeft ook genoeg miskopen gedaan hoor.

Verder vertel je niks nieuws in deze CE. Het is meer een opsomming van hoe de zaken ervoor staan bij Twente.

Denk jij echt dat Poulsen qua salaris te betalen is voor Twente?
ik denk dat hij een hele smak geld verwacht. Ik weet niet of hij nog een Dsb-contractje heeft, maar ik geloof er niets van dat ajax van hem af ziet omdat ze jeugd niet willen belemmeren. Het gat tussen vraag en aanbod is gewoon te groot. Poulsen is transfervrij en kan naar engeland, hij wil meer geld hebben dan twente wil betalen.

Naar mijn mening gaat dit niet over het transferbeleid maar beoordeel je hier de aankopen en noem je de waarschijnlijke verkopen en potentiele aankopen. Weinig inhoud en onderbouwing, klinkt mij als een opsomming van de standaard analitici-uitspraken van de laatste periode.
2 alinea's over Schilder is een beetje veel van het goede en de opemerking over de nummer-10 positie maak je een fout door te zeggen dat er geen goede speler op die positie heeft gestaan. Dat is onjuist. Er heeft geen speler met exceptionele spelmaker-kwaliteiten gestaan, maar er is gekozen voor een ander type speler. Je vergeet hierbij ook te noemen dat De Jong een tijdje achter Janko heeft gespeeld (wat overigens ook geen onverdeeld succes was).
Zoals gezegd: probeer wat meer inhoud en diepgang te brengen en wees kritischer op de gebruikte termen en opmerkingen.

Toen ik de titel las was ik erg benieuwd naar dit stuk, het is me echter erg tegengevallen. Dit is een opsomming zonder diepgang!

Wat een matig stuk zeg,
Munsterman heeft echt niet zitten slapen, en weet ook wel dat als Poulsen haalbaar was, ze het meteen hadden geprobeerd. Twente heeft ook ontelbaar missers gehad, van Javadov tot Akram tot Carney. Komop het is hier lang niet alleen maar hossana hossana...

Om te beginnen bij je inleiding:
Mijn tip is om niet meteen met de deur in huis te vallen, maar eerst stukje te schrijven waarin je de lezer nieuwsgierig maakt naar de rest van de tekst. Je hebt nu eigenlijk niet echt een inleiding en daardoor bouw je het verhaal niet echt op, ook daar is een inleiding voor.
Dan over het middenstuk, probeer iets dieper in te gaan op het onderwerp, vertel dingen die (bijna) niemand weet, daarvoor is een Clubexpert. Leg dingen zo uitgebreid mogelijk uit, zodat alles heel logisch wordt. Waarom werkte Chadli op 10 niet? Wie zou er volgens jou gehaald moeten worden voor op 10?
Je stuk mist ook een echt slot. Schrijf een conclusie oid, waardoor je goed je je standpunt versterkt.
Je hebt wel een aardige schrijfstijl.
Hopelijk kan je hier wat mee en als ik je ergens bij kan helpen bij een eventuele volgende CE hoor ik het wel

Ik kan me helemaal vinden in de mening van de bezoeker hier boven me (ronaldo Dinho). Maak een duidelijke intro en aan het einde een plot.
Zorg er tevens voor dat je niet te lange zinnen maakt. Kijk bijvoorbeeld naar de vierde alinea : De enige speler ....
Deze zin blijft maar duren en wordt steeds ''geknipt'' met komma's. In de laatste zin van deze zelfde alinea knip je een zin weer in twee stukken waar dit gewoon niet nodig is.

Je schrijfstijl is verder okay en let vooral niet op sommige reacties hierboven van mensen die vinden dat Twente wel of niet iemands salaris kan betalen. Dit blijven eindeloze clubdiscussies die kant noch wal raken en waar je er op de Frontpage velen van terug blijft vinden.

20 mei 2012 om 23:15

Ik ben het eens met het commentaar van Phermes, maar ik zie wel een goed Ce-schrijver in u.
Het verhaal loopt gevoelsmatig wel, maar mist een bepaalde samenhang.
Nog wel een ander puntje, ik krijg de kriebels van al die tussenhaakjestekens vooral in de tweede alinea.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper290
DaniloAanvaller2914
T. EbuehiVerdediger281
J. BoschMiddenvelder282
G. RoemeratoeMiddenvelder270
Q. MenigAanvaller278
L. NarsinghAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren