Winnend NEC gaat play-offs in; Heracles baalt van zege Feyenoord

Zondag, 6 mei 2012 om

NEC heeft zich op de laatste speeldag van de competitie geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. Het team van trainer Alex Pastoor won op bezoek bij Heracles Almelo en profiteerde van de nederlagen van RKC Waalwijk en Roda JC Kerkrade tegen NAC Breda en FC Utrecht: 1-2. Lasse Schöne en Género Zeefuik verzorgden de doelpunten voor NEC.

/

NEC kreeg in de beginfase via Zeefuik een goede kans, maar hij stuitte op Remko Pasveer. Een schot van Ryan Koolwijk miste daarna precisie. Na een klein half uur spelen namen de Nijmegenaren alsnog de leiding, na een overtreding op Zeefuik in het strafschopgebied. Schöne faalde niet vanaf elf meter en dat betekende de elfde seizoenstreffer voor de vertrekkende middenvelder: 0-1. De eerste helft werd afgesloten met doelpogingen van Darl Douglas en Krisztian Vadocz.

Vadocz kreeg na de onderbreking een herkansing, maar op aangeven van Navarore Foor schoot hij rakelings naast. Zeefuik verdubbelde na ruim een uur spelen wel de voordelige marge. De aanvaller werkte eenvoudig binnen na voorbereidend werk van Schöne: 0-2. NEC zocht naar meer doelpunten, maar pogingen van Vadocz (over) en Schöne (redding Pasveer) leverden niets op. Everton bracht de spanning terug in Almelo met een prachtig lobje, maar NEC liet zich het feestje niet bederven.

Omdat Feyenoord tegelijkertijd won bij sc Heerenveen (2-3) grijpt Heracles, de verliezend bekerfinalist, naast Europees voetbal. Als bekerwinnaar PSV tweede was geworden had Heracles als verliezend finalist zich geplaatst voor de Europa League. Dat gebeurde echter niet. PSV won met 1-3 bij Excelsior.Gerelateerd

78 reacties (laatste reactie door nec nijm)

wie krijgt nou dat fair play ticket...? snap dr geen bal meer van.....

6 mei 2012 om 16:33

Als Twente de play-offs wint gaat dat ticket naar Excelsior.

Wint een ander team de play-offs bijvoorbeeld Vitesse dan gaat Vitesse Europa in en Twente via het play-off ticket.

6 mei 2012 om 16:34

dus Twente speelt de Play Offs voor een betere uitgangspositie in EL, latere instroming?

6 mei 2012 om 16:38

@ernofcg
Twente heeft sowieso een Europa-league ticket, maar als ze de Play-offs winnen stromen ze pas later in dan wanneer ze het met de fairplay ticket doen.

6 mei 2012 om 18:10

Aangezien dat Excelsior eruit ligt, zal dat Fairplay ticket waarschijnlijk naar Scandinavie gaan..

6 mei 2012 om 16:33

haha ik denk niemand, als Fifa/uefa lijstjes gaan maken zoals Wereldranglijst voor landen of hier met Fair Play weet je dat er geen touw aan vast te knopen is

Jaaaaaa Play-offss!!!!! Waar niemand meer in geloofde is gebeurd... Zie je toch weer dat Schone heel belangrijk is voor NEC en als zelfs Zeefuik 2 wedstrijden op rij scoort moet het goed komen. Nu tegen Vitesse, het zal heel zwaar worden maar we hebben dit seizoen uit al gewonnen en dat gaan we deze keer weer doen.

Europe here we come!!!!!

6 mei 2012 om 20:44

Je weet dat we toen Kashia Bony Annan en Ibarra miste? en ik heb vandaag Reis gezien die zijn vorm van voor zijn blessure bij Psv benaderd, ik zou me niet zo zeker wanen, Europe here we come!!!!!!!!!!

6 mei 2012 om 22:27

Dat klopt. Echter waren die er wel bij in Nijmegen, en toen was NEC veel beter en verloor het op een manier waar ik nog steeds niet achter ben. Dat een ploeg met zo n overwicht verliest ga ik de komende 3 jaar niet meer meemaken bij m'n eigen club;

6 mei 2012 om 23:51

Nec Europa in? Sorry, maar dat zie ik niet gebeuren. Natuurlijk blijft de bal rond maar vitesse zou gezien de betere kwaliteiten gewoon moeten winnen. Dat nec in Arnhem won was meer geluk dan wijsheid. Vitesse miste die wedstrijd de complete as en was slecht, maar nec was niet veel beter. Door een 'lucky goal' werd er gewonnen, idem wat Vitesse in nijmegen had dus...

7 mei 2012 om 00:30

Nou NEC won toen echt verdiend in Arnhem en heeft toen er twee 100% kansen niet ingekregen,die moeilijker te missen dan te scoren waren.

Dat de goal lucky was klopt wel,maar die zege was echt verdiend.

Dan moet NEC donderdag tegen Vitesse toch? Maar het lijkt mij dat ze die wedstrijd niet op donderdagavond om 21:00 laten spelen, omdat het een risicowedstrijd is.

6 mei 2012 om 16:37

Ja NEC moet dan tegen Vitesse, en wat jij zegt vraag ik mij eerlijk gezegd ook af, want ze zullen dit nooit om 21:00 uur laten spelen, het zal me niks verbazen als ze de wedstrijd tijdens werktijden doen, gewoon om de veiligheid.

6 mei 2012 om 16:41

Inderdaad, ze gaan het nooit om 21:00 laten voetballen, risico is veel te groot daarvoor. Zal me in ieder geval verbazen als het wel zo is! Om het nou op een werkdag, donderdagmiddag te laten spelen lijkt me ook 3x niks. Zit zometeen het stadion maar halfvol..

6 mei 2012 om 18:10

Misschien zonder publiek of wedstrijd verbieden.

6 mei 2012 om 18:34

Naar alle waarschijnlijkheid word de wedstrijd zonder uitsupporters gespeeld, maar het is nog niet zeker. Zou wel jammer zijn.

6 mei 2012 om 23:52

Ik zie het gebeuren dat donderdag geen uitsupporters toegestaan zijn en zondag wel. Het is of beide wel aanwezig, of beiden niet!

7 mei 2012 om 07:52

Nee wedstrijd word gewoon met uitsupporters mee, er kunnen 800 NEC supporters naar Vitesse en er kunnen 500 Vitesse supporters naar Nec.

Is er al bekend wie er eerst thuis spelen?

6 mei 2012 om 17:46

NEC donderdag 7 uur thuis.
Vitesse zondag half 3 thuis.

mooi nog 2 extra wedstrijden tegen vitesse!

Dit vind ik een hele knappe prestatie van Nec, en van Alex Pastoor. Mooi de gelderse derby in de playoffs, dit wordt 1 en al strijd tussen die twee clubs! Je mag toch verwachten dat Twente dit wint, maar die kunnen ook 4-2 van VVV verliezen..

Mooi dat jongens als Almubaraki, Douglas en Ter Horst nog mochten spelen, aangezien hun vertrekken.

Ook Willie Overtoom zal vertrekken, in mijn ogen de beste speler die Heracles heeft gehad. Respect voor hem, hij zal nooit vergeten worden.

Hahahahahah yesssssssssssssssssssss! Play-offs tegen Vitesse! Zou geweldig zijn om via hun Europa in te gaan. Na al dat geld wat erin gepompt is.

C'mon Nec!

6 mei 2012 om 21:37

Haha wat denk je van ons. Jullie zijn echt de beste en tofste tegenstander die we konden treffen. 2maal tegen nec weer. Heerlijk!

6 mei 2012 om 23:53

Droom lekker verder legacy. We gaan thuis echt niet nog een keer van jullie verliezen...

kan twente t bij wijze van mooi schritfelijk afdoen. beter voor t nl voetbal en dan ook weer beter voor twente zelf voor evt de toekomst.....excelsior haalt 0,0 punt, das dus een slechte zaak....

Als dit om 21.00u gespeeld moet worden, dan waarschijnlijk zonder uitsupporters.

6 mei 2012 om 16:43

kan toch niet. Play off spelen zonder uit publiek.

6 mei 2012 om 16:44

En de zondag erop wel uit supporters???

6 mei 2012 om 17:44

Dan ook zondag zonder uitsupporters.

Weet in ieder geval 100% zeker dat er geen toestemming wordt gegeven voor 21.00u met uitsupporters. We zullen zien, wellicht gaan ze vervroegen ofzo.

6 mei 2012 om 17:46

Begint om 7 uur

6 mei 2012 om 16:47

Ik hoop het niet, dat het zonder uitsupporters is, dat geeft toch het extra gevoel van de derby met zich mee.

Zo lijk je een mooie uitgangspositie te hebben en zo sta je met lege handen en dus een verloren seizoen.

We hebben zoveel wedstrijden gehad waarin we de betere waren, goed positiespel leverden, maar gewoonweg niet scoorden. Ik denk dat de voorhoede dit seizoen best mag worden omschreven als gefaald. Everton, Armenteros en onze gelegenheidsrechtsbuiten Vejinovic, Douglas en Gouriye hebben met zijn allen gewoon niet genoeg gescoord.

Jammer, want Everton is iemand die normaal gesproken minimaal 10 doelpunten maakt, Armenteros heeft seizoen veel te weinig gescoord en Vejinovic en Douglas zijn gewoon niet goed genoeg op rechtsbuiten. Gouriye deed het soms erg goed, scoorde een paar doelpunten en zal volgend jaar moeten laten zien wat hij nog meer in petto heeft.

Uitzicht op play-offs, een verloren bekerticket voor Europa, niks. Een verloren seizoen helaas.

Nog twee derbies tegen Vitesse, erg leuk slot van het seizoen. NEC profiteert van de teloorgang van clubs als Utrecht en Groningen. Ik had ze niet in de play-offs verwacht, maar dat zorgt nu wel voor twee leuke wedstrijden.

Ja, hoor het hele seizoen in de marge van het rechterrijtje rommelen en op de allerlaatste speeldag met 1 punt de Play-off ..hoeveel mazzel kun je hebben! tsss

Maar ondertussen vind ik het wel weer humor dat we die stupide play-offs tegen de buurtjes uit het zuiden mogen spelen. Wel jammer voor Heracles en Roda die het hele seizoen hebben gestreden om die plaatsen, maar zoals altijd; geluk is met de...

6 mei 2012 om 17:27

Hoeveel mazzel kun je hebben met een Georgier, anders was het ook drama geweest.

6 mei 2012 om 17:32

Maar dat geven wij wel eerlijk en openlijk toe, we zijn maar al te blij met onze clubman en voetbalvoorzitter pur sang Merab... dus wat is je punt?

6 mei 2012 om 17:53

Je kan over het seizoen van NEC veel zeggen, maar als ze een ding niet gehad hebben is het wel geluk.

NEC heeft veel wedstrijden op de raarste manieren door pure pech verloren. Dat kost punten en dat kwam terug in de ranglijst. Heracles heeft ook zowat de hele tijd in het rechterrijtje gestaan, maar die verdienen het dan weer wel.....

En als er dit seizoen een ploeg is die(vooral in de 1e seizoenshelft) het geluk aan de kont had hangen was het Vitesse wel.

6 mei 2012 om 18:03

Want? Het zeggen is makkelijk. Op de laatste speeldag en net dan met 1 punt verschil die plek bereiken is gewoon heel veel geluk hebben, om er na zoveel maanden te staan af te vallen, heel veel domme pech of wil je het zo graag anders zien??

En van geluk kon je bij ons sowieso niet spreken, ik noem een afrika cup die ons 5 verloren wedstrijden opleverde die anders hadden kunnen lopen. Om nu NEC te treffen in de play offs is echt alles behalve geluk haha Voor het resultaat speel ik liever gelijk tegen Twente ;

6 mei 2012 om 18:07

Wat een onzin. NEC heeft gewoon enorme pech gehad, anders waren we nog boven vitesse geeindigd! Tegen PSV hadden we moeten winnen (uit) Maar ze hadden Zeefuik wat ingefluisterd heleaas. Tegen Heerenveen 2-0 voorsprong weggegeven. AZ voorsprong weggegeven.

Tevens waren we in de onderlinge duels met vitesse 2 x de betere.

Dus maak jij je borst maar nat. Donderdag 10 mei gaan jullie huilend met een 3-0 achterstand terug naar arnhem :-)

6 mei 2012 om 18:14

Kijk maar uit dat de wedstrijd niet verboden word door de burgemeester. Dan krijgt NEC meteen een reglementaire nederlaag van 3-0. Het liefste zie ik NEC helemaal uit Nijmegen verdwijnen. Dan betalen we ook geen belasting meer voor dat zooitje.

6 mei 2012 om 18:16

jaja jank jank als als ..dan was zelfs excelsior kampioen geworden pfff.
Kom op zeg, dit is gewoon domme oogkleppenpraat. Nu weer even realistisch doen!!

Nou nou 2x nog wel en al die andere keren Vitesse dus..

6 mei 2012 om 18:20

Het punt is dat er gewoon goed gevoetbald wordt en de play-off plek eigenlijk ook meer dan verdiend is. En uit bij Heracles het uit het vuur slepen is ook een prestatie. Het heeft in ieder geval weinig met geluk te maken zoals jij beweerd...

6 mei 2012 om 18:23

Als er iemand oogkleppen op hebt ben jij het wel. Dat NEC de play-offs haalt is gewoon verdiend gezien het spel over het hele seizoen. Wanneer je niet zoveel pech hebt had NEC 10 punten meer gehad. Dat het op de laatste dag eindelijk een keertje meezit doet weinig af dat NEC het gehele seizoen amper geluk heeft gehad.

6 mei 2012 om 22:57

Leuk die oogkleppen die je aanhaalt, want Vadocz nou loop je jezelf weer voorbij in je eigen verhaal zonder de mijne te lezen of weer op den teentjes getrapt ; Waar zeg ik dat het onverdiend is? Kom vertel me dat eens, waar!?

Zeg alleen dat ze geluk hebben gehad en dat stukje sarcasme in het 2e deel komen niet aan. Al gestresst voor donderdag soms haha. Zag nog de samenvatting, een gegeven penalty plus zelfs Zeefuik die scoort...kom hoeveel mazzel wil je nog meer ; (is een grapje Vadocz!!)

Niet jammeren over pech dat heeft elke ploeg en maakt je een calimero, dat is helemaal niet nodig. En jullie zijn gewoon met een sterke reeks bezig, (vorig jaar toch ook na de winterstop?), daarom tref ik ook liever een Twente dan jullie of ook Rkc.

ps Cancellozalala niet proberen inhoudelijk te reageren, dat doet af aan, lukt niet en misstaat naast al je geprovoceer op Vitesse onderwerpen...

6 mei 2012 om 23:48

Het was niet mijn bedoeling om te doen lijken alsof jij het onverdiend vond. Als het zo overkwam wil ik het bij deze rechtzetten.

Het was meer een aanvulling op mijn verhaal. Waren dingen normaal gelopen dan was NEC al lang en breed geplaatst voor de play-offs. Dat het nu op de laatste speeldag gebeurd zit natuurlijk een beetje mazzel bij, maar ik vind het over het hele seizoen wel verdiend.

En over die pech.... Zal er hierna over ophouden, maar de hoeveelheid pech die NEC heeft gehad in de eerste seizoenshelft was op z´n zachts gezegd opvallend. Maarja, door inderdaad een aardige reeks neer te zetten hebben we ons toch nog weten te plaatsen voor de play-offs.

En over Zeefuik wil ik ook nog wel wat zeggen(losstaand van jouw verhaal). Die jongen is voor NEC zo ongelooflijk belangrijk. Hij versiert vandaag op een heel belangrijk moment de pingel en maakt ook een mooie 2e goal, al was hij de afronding van een mooie aanval. NEC moet hem kostte wat het kost houden. Geweldige speler met veel potentie.

6 mei 2012 om 23:57

@legacy : Nec boven vitesse? Ik weet niet, maar wij hebben ook veel pech gehad. Dit seizoen zijn we enkel uit bij Ajax en AZ en thuis tegen Feyenoord en Twente weg gespeeld. De rest ging knullig verloren (of leverde een punt op) terwijl er veel meer in zat.twee overwinningen tegen Psv, een tegen Feyenoord en twee tegen Heerenveen zou niet onverdiend zijn gezien het spel. Die 3-0 zie ik dan ook niet gebeuren, eerder een 2-1 of 1-0 die wij thuis recht zetten...

6 mei 2012 om 18:13

Naar aanleiding van de 2 wedstrijden dit seizoen tussen onze clubs kan het bijna niet missen dat je hem alvast begint te knijpen. Wij waren gewoon 2 keer de betere ploeg omdat onze spelers wel begrijpen waar deze derby over gaat en die van jullie een stuk minder.
Jullie mogen dan meer kapitaal op het veld hebben staan, maar wij kunnen jullie vanuit onze heerlijke underdoug positie vreselijk veel pijn gaan doen.
In ieder geval veel succes met het in bedwang houden van je zenuwen en daarna natuurlijk bij het verwerken van de nederlagen.

6 mei 2012 om 22:21

Mazzel? Heb je pietje Haunted weer met z'n opmerkeningen.
Mazzel, ach vent, ga toch alsjeblieft naar bed toe.
Als NEC 'gewoon' gewonnen had van Rkc,en Heerenveen kwamen ze toch akelig dicht in de buurt van plek 7 en wie staat er op plek 7? Juist, de geldclub van Nederland. En dan worden wij als zielige Nijmegenaren en als ambachtsclub de grond in geboord dat we geen geld hebben, een te klein stadion, over de Waal verkeerd gaan en nooit hebben gewonnen in Arnhem.
Nooit gewonnen, die woorden kan je nu niet meer zeggen jongenman hihihihi.

We zijn gewoon de mooiste club van Nederland jongen. De laatste wedstrijd van het seizoen, de enige wedstrijd waarbij het Gelredome vol zat, terwijl het nergens meer om ging, laat me niet lachen, hahahahaha..

We love you eniesee!

7 mei 2012 om 00:02

Beste cancallare, wil jij zeggen dat wij geen pech hebben gehad dit seizoen? Ook wij hadden zomaar 10 punten meer kunnen hebben. Dan gaat heel jouw verhaal niet op.

Overigens klopt jouw verhaal verder ook niet. Gelredome zat ook tegen AZ, Feyenoord, PSV en zelfs tegen jullie (ondanks beperkingen in de verkoop) vrijwel vol. En de mooiste cvlub van nederland in Nijmegen? Laat me niet lachen. Als je het in Nederland vraagt zal dat zeker niet de utkomst zijn. Jullie zijn gewoon een grijze muis, wij al jaren 'anders'. En juist dat is de charme van mijn club en maakt dat ik er zo van houd. En nee, ook wij zijn niet 'volgens Nederland' de mooiste club, maar ik denk wel dat we hoger dan jullie scoren...

Oke mensen even voor de duidelijkheid, ik kom net terug uit almelo en ze hebben alles uitgelegd, donderdag word Nec-vitesse om 7 uur, en zondag word Vitesse-nec om half 5. Er zullen gewoon uit supporters meegaan want vanavond om 7 uur start die verkoop voor ons NEC supporters. Dus ik ga er van uit dat de Vitesse supporters ook gewoon naar Nijmegen kunnen komen. En die Raymond hierboven mowy gewoon zijn mond want als jij in Nijmegen woont en je wilt NEC weg hebben dan ben je geqoob een zware nep nijmegenaar! NEC is onze laatste sportclub op het hoogste niveau dus die moet je zeker in de stad houden.

NEC gaat zeker het finale 2-luik spelen tegen de winnaar van Rkc-twente. Vitesse heeft het structureel moeilijk tegen Nec, vooral door de strijd die men in Nijmegen levert. NEC komt vaak weg met 1 punt uit arnhem terwijl Vitesse historisch gezien vaak verliest in Nijmegen. De toekomst zal het uitwijzen. zou mooi zijn als NEC een ticket voor de EL pakt.

6 mei 2012 om 20:51

resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor het heden, ik merk dat de katholieke misdienaartjes uit het grensgebied bij de duitschen heuvelen zich erg veel ilussies maken op basis van een wedstrijd waarin Vitesse het zonder Kashia, Annan,bony en Ibarra moest doen, en dat noemt ons arrogant!!!!

6 mei 2012 om 22:12

dus zijn het toch de buitenlanders die de kar daar moeten trekken.

6 mei 2012 om 22:33

En op basis van die wedstrijd in Nijmegen waar bovenstaande spelers er wel bij waren en waar NEC sterker was. De enige die hier echt met een arrogant toontje loop te praten ben jij.

7 mei 2012 om 00:04

Uit dat rijtje was alleen Bony en Kashia van de partij beste kristian...

7 mei 2012 om 13:32

Annan zat wel bij de wedstrijdselectie maar werd gepasseerd voor Nicky Hofs als ik het goed heb. VD Brom vond toen dat Vitesse niet sterker werd van Annan, anders had hij hem er wel ingezet.

6 mei 2012 om 21:40

Historisch gezien wint Vitesse in play-off wedstrijden tegen Nec. Daarbij zijn de verhoudingen over de afgelopen 20 jaar wel degelijk (licht) in het voordeel van Vitesse.

7 mei 2012 om 14:53

Ja en de laatste 15 jaar zwaar in het vooerdeel van Nec.
Maakt allemaal ook niet uit die statistieken als je bijvoorbeeld naar de ranglijst over alleen de tweede seizoenshelft gaat kijken zullen jullie nog schrikken in Arnhem denk ik.
Maar het wordt natuurlijk voor Nec heel moeilijk om Vitesse uit te schakelen en omgekeerd ook.
Vitesse heeft denk ik individueel iets betere spelers Nec speelt als ploeg beter .

Mooi hoe ze het in Arnhem nog steeds niet snappen.
Leuke mogenlijkheid om dat poenerige arnhemse clubje weer eens op hun plaats te zetten.
Had eigenlijk niet meer verwacht dat roda en rkc het nog weg zouden geven.
Ben wel blij voor rkc dat ze toch nog de play off spelen
Over het hele seizoen natuurlijk dik verdiend de eerste seizoenshelft veel te weinig punten gekregen.

Zo als het er nu voorstaat mogen er 500 Vitessenaren naar Nijmegen en 800 Nijmegenaren naar Arnhem. Oftewel niks aan de hand, uitsupporters worden waarschijnlijk toegestaan.

Moet zeggen dat ik veel vertrouwen heb in Nec, dat naarmate de competitie beetje bij beetje volwassener is geworden. Al heeft Vitesse gewoon veel kwaliteit. Maar thuis moet het gebeuren. Dan kan je uit op de sterke verdediging leunen en Zeefuik/ Schone/ Foor/ George op pad sturen. Misschien niet de mooiste manier om te winnen, maar nu telt echt alleen het resultaat.

7 mei 2012 om 10:49

Voordat mensen gaan janken om het voortrekken Etc. NEC heeft gewoon geen groter uitvak. Tenminste 1 voordeel in het theater in 026.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC22-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

260 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 10 2 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0
2015/2016 Ajax 24 4 1 0
2014/2015 Ajax 29 8 0 0
Laatste voetbalnieuws

Schöne loopt hoofdwond op: ‘Ik hoop dat het er een beetje cool uitziet’

Denemarken verzekerde zich vrijdagavond door een 1-2 overwinning op Wales van promotie in de Nations League, maar voor Lasse Schöne was er niet alleen maar goed nieuws in Cardiff. De middenvelder...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
AS Roma is niet de enige Italiaanse club die geïnteresseerd is in Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren