Afscheid van het mooiste stadion

Dinsdag, 3 april 2012 om 13:37 door RJGunner

Het is een druilerige dinsdagmorgen in april 2006. Ik sla in mijn studentenwoning in Groningen de ochtendkrant open en mijn oog valt op een artikel in de sportbijlage. Er staat boven ‘Stadion Highbury gaat tegen de vlakte’. Met open mond lees ik verder. Na drie alinea’s lees neem ik niks meer in me op. Mijn gedachten blijven steken bij het feit dat deze schitterende voetbaltempel binnenkort niet meer zal bestaan. Ik lees dat de laatste avondwedstrijd op woensdag 19 april zal zijn. Tegenstander in de Champions League is dan Villarreal. Ik trek mijn spaarboekjes uit de kast en zie dat ik genoeg geld heb voor een toegangskaart en een slaapplek. Ik besluit te boeken. Ik moet afscheid kunnen nemen van mijn lievelingsstadion.

Na een voorspoedige vlucht zet ik een dag voor de wedstrijd voet op Britse bodem. Op het vliegveld in Londen lonkt een taxi naar me. Ik stap in en vertel dat ik graag naar stadion Highbury gebracht wil worden. De taxichauffeur lacht smadelijk. Hij vertelt me dat dit dan mijn laatste kans is. “Straks bestaat het stadion niet meer, hè?”, zegt hij. “Het stadion wordt gesloopt. Er komt een nieuw stadion voor Arsenal. Weet je dat wel?” Ik leg hem uit dat ik dat weet en daarom hierheen ben gekomen. De bestuurder met Brits accent wenst mij succes en ik zwaai hem na. Daar sta ik dan. Als jonge student in Londen. Helemaal alleen en het schemert inmiddels. Ik zoek mijn hotel op.

Ik loop een krakkemikkig huis in tegenover het stadion. Het vervallen gebouw moet voor een hotel doorgaan. Een vriendelijke, oude vrouw heet mij welkom en vraagt mij wat ik allemaal ga doen hier in Londen. Ik leg in mijn matige Engels uit dat ik afscheid wil nemen van het stadion en een keer ‘mijn club’ wil bezoeken. De vrouw blijkt eigenaresse van het ‘hotel’ en drukt mij op het hart dat het verschrikkelijk is dat het stadion weg moet. Ze zegt met gebroken stem dat het verdwijnen van Highbury ook voor haar consequenties heeft. Het hotel zal ook verdwijnen. Veel supporters logeren in het hotel en zorgen ervoor dat het hotel nog bezocht wordt. “Highbury brengt voor mij brood op de plank”, zegt ze. “Maar goed, ik breng je naar je kamer. Je hebt die kamer met uitzicht op het stadion, hè?”, ik knik beleefd.

‘s Avonds kan ik maar niet in slaap komen. Starend naar het plafond denk ik aan Highbury en de toekomst. Arsenal zal in een spiksplinternieuw stadion gaan spelen met alles erop en eraan. Het boeit me niet. Ik heb een voorliefde voor mooie, oude stadions. Mijn club leek dit altijd in ere te houden maar moet nu helaas meegaan met de tijd. Ik loop naar het raam in mijn slaapkamer en staar naar buiten. Door het vettige raam zie ik Highbury. Ik besluit mijn kleding aan te trekken en naar het stadion te wandelen.

Met mijn handen in mijn jaszakken loop ik richting de voelbaltempel. Het is fris en ik trek mijn capuchon over mijn hoofd heen. Om het stadion heen staan hekken. Ik druk mijn vingers erdoor heen en kijk door de gaten naar binnen. Als ik goed kijk, zie ik een stukje veld liggen. Verder zie ik stoeltjes en goals zonder netten. Ik maak een rondje om het stadion en het valt mij op dat de woningen er eigenlijk tegenaan staan. Het is schitterend om te zien dat Arsenal helemaal in de wijk past. De gezinnen leven voor en met Arsenal. Alles draait hier om the Gunners. Ik kan nog steeds niet geloven dat hier dan straks appartementen komen. Het stadion ziet er zo onverzettelijk uit. Maar ik weet dat over een tijdje de muren zullen bezwijken onder het geweld van een sloopbedrijf. Onvoorstelbaar. Met kippenvel op mijn armen loop ik terug naar mijn hotel.

De volgende dag vertrek ik om zeven uur Engelse tijd naar het stadion. Verder had ik vandaag rustig aan gedaan want ik moest mijn krachten sparen voor de wedstrijd. Ik wandel met mijn Bergkamp-shirt door de straat en ga op in de stroom van mensen. Er wordt gezongen en gejuicht. Een paar gestoorde fans vragen me wat ik verwacht. “Winst natuurlijk”, antwoord ik bekoeld. Op een of andere manier geniet ik niet van het feit dat ik straks een schitterende wedstrijd ga bekijken. Ik denk alleen maar aan de toekomst en de sloop. Het doet me pijn. De duizenden andere bezoekers lijken hier helemaal niet mee bezig. Ik voel me alleen tussen al die mensen. Ik krijg dat nare onderbuik gevoel maar niet weg.

Mijn toegangskaart geeft me de mogelijkheid om dicht bij het veld te zitten. Ik zoek mijn stoel op en kijk als een kind in de snoepwinkel om me heen. De atmosfeer is geweldig. Thierry Henry en Dennis Bergkamp spelen een balletje heen en weer over de schitterende, natte grasmat. Bergkamp sjokt over het veld op steenworp van mij. Een onbeschrijfelijk gevoel van geluk daalt op mij neer. Ik blijf observeren. Ik zie allemaal Arsenal-fans die praten en zingen. Een ongeëvenaarde sfeer die je alleen op Highbury vindt. Ik praat wat met mijn buurman. De beste man heeft al jaren een seizoenkaart van Arsenal. “Maar dit is mijn laatste seizoen met deze kaart”, vertelt hij. Geschokt vraag ik waarom. “Ik wil niet naar het Emirates Stadium. Ik heb daar niks mee. Ik hou van Arsenal en van Highbury. Van het nieuwe stadion zal ik niet gaan genieten.” Ik knik en staar voor me uit.

Een paar dagen na mijn bezoek lig ik in bed in mijn studentenwoning. Ik staar naar een ingelijste foto van een juichende Henry. De foto heb ik gekregen van de lieve hoteleigenaresse in Londen. Ik mocht hem houden omdat ik het zo’n mooie foto vond. Langzaam val ik onder toeziend oog van Henry in slaap. Ik droom over de successen die ‘we’ daar nog gaan vieren. Helaas gaat dit nooit meer gebeuren. Arsenal zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Highbury.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 28 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door weggie)

prachtig stuk!!
ben het helemaal met je eens, een prachtig stadion dat verloren is gegaan.
ben er helaas zelf nooit geweest.

Dit is een veel betere CE dan de vorige. Ik denk dat het deels komt doordat je een onderwerp hebt gekozen waar je meer over kunt vertellen en zelf hebt ervaren. Ik vond het ook doodzonde dat de stadion weg moest. Maar het was niet te voorkomen. Opmerkelijk vind ik dat je erg laat achter kwam dat Highbury gesloopt zal worden, die plannen waren al jaren van te voren bekend.

5 Sterren

3 april 2012 om 14:20

Ik had inderdaad eerder al gehoord van die plannen. Maar op die dag las ik er weer wat over en dacht hier moet ik heen. Is ook mooier om het verhaal rond te maken.

Bedankt voor je reactie!

Plannen waren inderdaad al in 2003 ofzo bekend. Maar ook een raar verhaal dat het hotel dicht moest vanwege de sloop, aangezien Emirates Stadium echt maar iets van 500 meter van Highbury af ligt, dus dat hotel nog steeds als supporters hotel had kunnen worden gebruikt. Voor de rest een prima stuk, want Highbury was prachtig.

Gelukkig was mijn eerste gedachte, je revancheert jezelf prima met deze Ce.
Fijn uit het hart geschreven stuk.
Probeer wel je verhaal wat soepeler te laten verlopen, het leest op dit moment nog een beetje staccato.
Een beginnend Ce schrijver raad ik altijd aan zijn verhaal eens hardop voor zichzelf voor te lezen, je zal dan opkijken hoeveel dingetjes je eruit haalt die je kan verbeteren.

Deze CE is op alle punten beter dan je vorige. Leuk stuk!

Goed geschreven en je beschrijft je eigen gevoel ook perfect, ik kan me echt perfect inleven in jou verhaal en dat is aan je schrijfstijl te danken. Mooi stuk over een mooi stadion van miss wel de mooiste club ter wereld...

Het is inderdaad jammer dat Highbury weg is. Zelf ben ik er nooit geweest, wel rond het nieuwe stadion gelopen. Dat is ook mooi, maar heeft niet de charme van een oud stadion.

Sowieso is het jammer dat veel clubs een nieuw stadion bouwen. Allemaal zielloze stadions die op elkaar lijken. Vaak staan die ook op afgelegen gebieden. Dan zie liever renovatie van stadions.

Ik geef je slechts 2 sterren omdat er nauwelijks iets informatief in staat over het Arsenal stadion of Arsenal en de verhuizing zelf. Je beschrijft heel goed je eigen gevoel en de gebeurtenissen die je meegemaakt hebt. Maar er staan nauwelijks tot geen leuke wetenswaardigheden in je verhaal over het stadion zelf. Het is leuk om je ervaring te lezen, maar je wordt niks wijzer over het stadion zelf. Ik vind dat je in je CE de kans moet grijpen om andere voetbalfans te informeren over je club, zodat ze meer te weten komen over je club of spelers of stadion. Maar dit heb je helaas niet gedaan. Volgende keer beter.

De titel vind ik ook waardeloos, omdat dit erg subjectief is. En je kunt ook niet meteen zien over welke club/stadion het gaat. Het had ook over De Kuip of zelfs over De Koel kunnen gaan. Ik had de naam Highbury zeker in de titel vermeld. Iets van "afscheid van Highbury. Dan weet iedereen waar het over gaat.

3 april 2012 om 16:50

Maar de titel trekt natuurlijk ook lezers. Misschien is dat zijn bedoeling. Je wordt nieuwsgierig en klikt erop.

3 april 2012 om 18:12

Maar de titel is zo subjectief als het maar zijn kan. De rest van de tekst kun je al niet meer helemaal objectief lezen, als de titel al zo subjectief is.

3 april 2012 om 20:24

@totti_nr10

volgens mij is een CE eigenlijk altijd subjectief. Je vertelt namelijk iets over jouw favoriete club, dus objectief ben je dan allerminst. Je hoeft de rest van het stuk ook niet objectief te lezen, je weet toch wel dat Rjgunner een fan van Arsenal is en dus Highbury een prachtig stadion vind. Ik zie niet wat hier mis aan is.

4 april 2012 om 12:55

Dat je een clubvoorkeur en daar graag over verteld is heel normaal. Maar hij schrijft zijn eigen beleving over een bepaalde gebeurtenis.

Iedereen kan een stuk over zijn favoriete club schrijven hoe hij/zij een gebeurtenis ervaren heeft.
Ik vind dat je een CE moet gebruiken om andere over je club of gebeurtenis te informeren. Maar dat is mijn mening.

Ik kan bijvoorbeeld ook een CE schrijven over hoe ik het seizoen van AS Roma heb ervaren. Maar ik denk dat het nog interessanter voor de andere leden is om te lezen hoe het seizoen verlopen is. Maar zoals ik al zei, dat is mijn mening.

Mooie CE, maar er staat iets te weinig informatie in. Het is eigenlijk alleen een verhaaltje, zonder enige feiten. Je zou er goed aan doen om nog wat informatief te vertellen.
Verder is het wel een leuk verhaaltje, en je raakt me wel echt dus je meent ook alles wat je schrijft.
4 sterren.

Goede CE, ik ben het er alleen niet helemaal mee eens. Ik vind namelijk het nieuwe stadion ook echt prachtig, en dat het nooit hetzelfde voor je zal zijn, kan denk ik zo veranderen. Ik bedoel, waarschijnlijk hield je van Highbury omdat er zulke prachtige successen zijn geboekt, het Emirates is wat dat betreft nog heel kaal. Zoals je in je vorige CE zegt, Die wedstrijd tegen Barca was echt een geweldige wedstrijd en ook de wedstrijd tegen Tottenham en Milan vond ik persoonlijk geweldig. Dit bedoel ik met geschiedenis, over 30 jaar heb je zulke geweldige wedstrijden gehad in het Emirates dat ik denk ik niet meer terugdenk aan Highbury. Daar komt ook bij dat het Emirates(dacht ik) voor een deel is gebouwd op de grond van Highbury, in dezelfde wijk. Het metro-station(waar 97%van de Arsenal supporters mee reizen) heet nog steeds Arsenal-met dank aan Herbert Chapman- en het ademt nog steeds de sfeer van bijvoorbeeld de Invincibles.
En ik vind het stadion ook gewoon prachtig, zowel het oude als het nieuwe. Dingen zoals die klok die er van Highbury nog steeds hangt, en al die foto's bij de spelersingang, dat zijn de dingen waardoor ik het Emirates ook echt prachtig vind.

Deze Ce is een stuk beter dan de vorige. Mooi uit het hart geschreven. Je schept een mooie, vrij droevige sfeer in je verhaal. Alles draait dit keer ook echt om het onderwerp. Al je details dragen dit keer bij aan het doel van je Ce: een ode aan Highbury en beschrijven hoe mooi en belangrijk dat stadion was in de harten van de Gunners. Je geeft verder weinig achtergrondinformatie over Highbury. Vind ik een hele verstandige keus, want daarmee zou je de sfeer behoorlijk uit het verhaal halen. Gelukkig veel minder grammaticale fouten en slordigheidsfouten, al zijn ze er nog wel (bijv "na drie alinea’s lees neem ik niks meer in me op." )
Je verhaal loopt nog niet helemaal perfect. Zelf vertellen dat het stadion gesloopt gaat worden en vervolgens door de taxichauffeur exact hetzelfde laten vertellen, leest niet zo lekker.
Geen perfecte Ce dus, maar wel een goede:
4 sterren

3 april 2012 om 18:02

Bedankt voor je reactie. Ik weet dat er nu een zeer fraai appartementencomplex staat. Een groot gedeelte van het stadion is helaas weggehaald, daar doel ik ook op. Het complex is de historie inderdaad niet vergeten maar houdt die wel in ere.
Het gaat me puur om het stadion wat er helaas niet meer is.

Bedankt voor je feedback;

prachtig stuk ik geef je vijf sterren, ik had nog nooit gehoord van dat stadion maar het Emirates Stadium is ook legendarisch vorig jaar tegen barcelona thuis was pas echt een geweldige sfeer

Kippenvel bij je laatste zinnen. Ik denk dat iedere Arsenal fan het onbeschrijflijke gevoel kent als het over Highbury gaat. Man, wat mis ik die tempel zeg. Mooi dat er wat aandacht naar uit gaat op Voetbalzone.

Daarnaast is het ook nog eens een hele goede CE. Veel beter dan je vorige. Keep up the good work!

Mooi geschreven. Ik kan me helemaal inleven in je verhaal en ondanks dat ik met het Emirates Stadion opgegroeid ben geef je me het gevoel Highbury te missen. Knap gedaan!

Ik sluit me aan bij Totti_nr10 over het feit dat er niks informatiefs staat in deze CE. Ik moet je wel zeggen dat ik het goed geschreven vind en het erg gemakkelijk leest. In de inleiding heb ik even vlug nog een schrijffout kunnen ontdekken, namelijk: "na drie alinea’s lees neem ik niks meer in me op."
Maar dit is maar een kleine fout. Je schrijfstijl is zoals ik al zei erg fijn om te lezen maar probeer de volgende keer iets "unieks" als onderwerp, dat maakt Ce's juist zo mooi, info over dingen waar de meesten niks van af wisten. ;

4 april 2012 om 10:39

Waarom zou ie? Een CE gaat niet over de informatie die je geeft. Er zijn geen vaste richtlijnen voor een Ce.. je kan er in zetten wat je wilt. Het is geen nieuws, daar zijn alle andere artikelen al voor op VZ. Een CE is doorgaans opinierend of beschouwend. Je hebt het over verwachtingen voor een club of mooie herinneringen. Het is vooral als sfeerstukje bedoeld en daar is het, zo de reacties te lezen, redelijk in geslaagd. Ce's zijn er niet voor de informatie die ze bevatten, maar voor het leesgenot.

Ik vind dat je een mooi verhaal hebt geschreven. Highbury had inderdaad een unieke sfeer, maar ik miste wel een beetje diepte, net dat extra elan wat mij overtuigt van de pracht van het stadion. Wat maakte Highbury nou zo uniek? Ook is het naar mijn mening iets te eenvoudig geschreven. Het is erg goed, maar nog niet onderscheidend genoeg. Dit bedoel ik opbouwend, want ik vind dat je zeker door moet gaan. Probeer nog meer je eigen stijl te vinden..

4 april 2012 om 11:19

Mag ik dan vragen wat je, met die punten die je opnoemt, een club expert maakt? Iedere andere supporter kan tevens over hun club schrijven en over de sfeer of de herinneringen. En nieuws zoals op de site staat is iets anders dan een stuk over highbury en de geschiedenis daarvan bijvoorbeeld. Daarmee geef je dan ook wat info over het ontstaan, de memorabele momenten daar en dat is heel iets anders dan een nieuwsstuk op de site die vooral over dit moment gaan en wat er nu afspeelt.

4 april 2012 om 11:55

Nee dat hoeft niet. Het stuk ging over de sloop en de laatste wedstrijd, niet over het ontstaan. Achtergrond informatie is geen vereiste. Dat soort informatie maakt een CE juist een stuk saaier. Wat heeft het voor toegevoegde waarde voor het verhaal wat hij nu verteld? Wat maakt het uit dat het stadion in negentienzoveel is gebouwd en dat ze in 1987 hun grootste succes(fictief) hadden voor het verhaal dat hij vertelt?

Als je dat wil lezen ga je naar wikipedia en dan heb je daar je achtergrond informatie... Naar mijn mening staat hier alle relevante informatie al in die je nodig hebt om de context van het stuk te kunnen bevatten.

4 april 2012 om 14:29

Het was een voorbeeld...en de info wat je op wikipedia vindt is erg algemeen, als je iets meer van een club weet dan kan je dat gerust delen. Dat jij achtergrond info saai vindt is jouw mening, dat je dat soort info weet maakt je juist een club expert en niet wanneer je schrijft over hoe mooi de ervaring was en dat er naast het stadion een hotel stond met een aardige vrouw(niet negatief bedoeld).

Er staat inderdaad genoeg info om het stuk te begrijpen maar het maakt je geen club expert, de naam alleen al zegt toch dat je wat weet over je club dat (de meeste) anderen niet weten?

4 april 2012 om 12:57

Schrijfstijl is niks mis mij, maar dat vind ik ook niet zo belangrijk.
Het gaat mij erom dat ik ergens wijzer van wordt als ik een CE lees. Maar hier kom ik nauwelijks iets meer te weten over Arsenal en Highbury. Dat vind ik jammer.

Prachtige CE, het gevoel dat jij hebt bekruipt me ook als ik aan de Kuip denk en wetende dat deze ook binnen afzienbare tijd zal verdwijnen. Ik heb ook een voorliefde voor oude voetbalstadions, de stadions van tegenwoordig ademen geen voetbal meer uit, maar multifunctionaliteit en daarmee samenhangend commercie.

Een flinke vooruitgang op je vorige Clubexpert! Erg goed geschreven.

Om nog even wat toe te voegen, het oude Highbury is natuurlijk niet helemaal verdwenen. De eaststand en weststand zijn nog intact, wat ontzettend mooi is natuurlijk. Het is de moeite waard om daar even langs te lopen nadat je de wedstrijd in het Emirates heb bekeken.

Zelf ga ik ook zo nu en dan naar Arsenal en het Emirates heeft inderdaad een compleet ander sfeertje dan Highbury. Het Emirates trekt ontzettend veel 'plastic fans' om het zo te zeggen. Die komen puur voor het stadion en maken de hele wedstrijd foto's. Dat is jammer, zing lekker uit volle borst mee!

Goed, weer even naar je Clubexpert, wijk een beetje af...

Ik wil je eigenlijk 3,5 sterren geven, maar dan rond ik het af naar boven. Ik zie nog wel veel ruimte voor verbetering maar volgens mij is dit pas je tweede Clubexpert, dus niet slecht!

Keep up the good work! Fijn dat er weer eens over Arsenal geschreven wordt trouwens. Eerst waren het nog wel eens Martstolze en Persiangooner, maar dat is ook al weer een tijdje geleden.

heel mooi geschreven en ben het helemaal met je eens

Schitterende CE! Je beschrijft je gevoel erg goed, het had soms wat informatiever kunnen zijn maar goed dat vergeef ik je! ;

ik was even bang dat er weer iemand de kuip moest ophemelen... highbury was een mooi stadion, meer sfeer dan het emirates. jammer dat ie tegen de vlakte is gegaan.

mooi stuk, goeie Ce.
ik moest een beetje aan de Kuip denken, daar zijn ook plannen voor om hem weg te halen

Mooi geschreven! Ik ben zelf helaas nooit bij een wedstrijd op Highbury geweest en daar zal ik spijt van hebben tot het moment ik in mijn graf kom te liggen denk ik. Ben inmiddels twee keer in het Emirates Stadium geweest. De eerste keer was op 5 maart 2011 en de tweede keer was anderhalve week geleden tegen Aston Villa. Ik moet zeggen dat de sfeer in het Emirates Stadium een stuk beter is geworden en naast de spelers gaan ook de fans zich er steeds beter thuis voelen. Bovendien is het stadion in ruim een jaar tijd enorm veranderd aan decoratie, aan veel grote spelers van onze club wordt wel een herinnering opgehangen op en rond het stadion. Bovendien zijn de nieuwe standbeelden bij het stadion ook indrukwekkend.

Over Highbury...ik ben er na beide wedstrijden toch even langs gegaan en even door het appartementencomplex gelopen (het schijnt niet te mogen, maar he...als je er toch bent). Als je er loopt voel je nog altijd de sfeer van de tribunes af komen en als je op bepaalde plekken staat in het complex bedenk je bijvoorbeeld: 'vanaf deze plek scoorde Henry tegen Manchester United (die goal dat hij met zijn rug naar het doel stond, weg draaide en de bal in de kruising schoot). En dat had ik met nog meer goals toen ik er liep.

Maar goed, voor de toekomst van de club was het belangrijk om naar het Emirates Stadium te gaan. We hebben wat mindere jaren gehad, we moesten door de hypotheek onze beste spelers elke zomer verkopen, maar die tijd lijkt na afgelopen zomer voorbij te zijn (als we Gazidis en co. moeten geloven tenminste). Als we eenmaal de eerste prijs in het Emirates Stadium te pakken hebben, denk ik dat het daarna hard gaat ook.

Come On You Gooners!

Nee, ook dit stuk vindt ik weer niet veel om het lijf hebben. Je hebt het wel over een totaal andere boeg gegooid, want in plaats van een informatief stuk (waar een CE eigenlijk voor bedoelt is, maar dat aakt mij geen drol uit zolang het stukje maar goed is) heb je nu een belevenis/verhaal vertelt. Prima natuurlijk, ware het niet dat ik dit verhaal eigenlijk ook weinig diepgang vindt hebben, net als je stuk over Kos ook wat oppervlakkig was. Het is vooral een enorm sentimenteel en melodramatisch stukje. Sommige mensen houden daar misschien van, en het is bij tijd en wijle ook wel mooi, maar dit stukje verdrinkt bijna in de drama die je erin hebt gestopt. Een overdramatisch stukje schrijven kan iedereen wel, en dat maakt het ook geen goed verhaal. Na enkele alinea's begon ik echt genoeg te krijgen van alle treurnis die je erin hebt verwerkt, en dat doet gewoon echt af aan het verhaal. Sentimentele verhalen kunnen prachtig zijn, maar dit is in mijn ogen gewoon ver over de top.

Wat een mooi sentimenteel stuk. Je blinkt niet uit in stijlfiguren of mooischrijverij maar doet wat je moet doen: je brengt je gevoel in heldere bewoordingen over aan de lezer. Wat ik apart vind is dat je alleen bent gegaan. Ben je van nature zo'n einzelganger of heb je gewoon geen andere Arsenalminnende vrienden?

Mooi stuk! Ben zelf veel te jong en heb Highbury dus niet echt heel bewust meegemaakt maar je hebt het erg goed geschreven waardoor ik je gevoel toch heel goed kan voelen.

Mooi stuk je geeft goed aan wat je ervan vind en een goede opbouw!
Ben zelf een Spurs-fan maar ik vond Highbury altijd al een mooi stadion jammer dat het er niet
meer is . geef je alle 5 sterren!

Pracht stuk, chapeau!
Ben het ook helemaal met jouw verhaal (en de mening van de Arsenal supporter) eens.
Mijn vader heeft destijds een stuk grasmat van Highbury gekocht, een prachtig aandenken aan zo'n prachtig stadion!

Mooi stuk, best goed geschreven alleen iets te lang naar mijn mening.
Ik vond dit ook een top stadion en zo jammer dat het er niet meer is

erg mooi stuk , kippenvel toen ik die laatse zin las , Highbury sws mooiste stadion ter wereld

Goed, leuk en mooi stuk dat lekker wegleest.

Zit wel vol spel- en taalfouten zeg. Jeetje, doet niemand van de Vz-crew meer een controle hierop?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Arsenal220
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
N. PépéAanvaller142
B. LenoKeeper160
A. LacazetteAanvaller105
MartinelliAanvaller81
R. NelsonAanvaller50
M. MaceyKeeper00
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren