'Eigenlijk kan alleen het Nederlands elftal tippen aan Barcelona'

Woensdag, 9 november 2011 om 00:00Bart Kruyt

Na een afwezigheid van drie jaar is Krisztián Vadócz weer terug bij NEC. De middenvelder maakte in 2008 de overstap naar Osasuna en speelde in Spanje onder meer tegen Barcelona. “Thuis op de bank geniet ik van Barcelona, maar het is vreselijk om die ploeg van zo dichtbij te zien. Je krijgt alle hoeken van het veld te zien en bent alleen maar die bal achterna aan het rennen”, zegt Vadócz.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

'Eigenlijk kan alleen het Nederlands elftal tippen aan Barcelona'


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door erfanjoon)

Maar dan vindt ik de verdediging van Barça beter dan die van NL.

9 november 2011 om 01:42

Haha even slijmen bij de Nederlanders.. Nationale team van Nederland komt niet eens in de buurt van Barcelona man!!

9 november 2011 om 02:04

Nee, want Spanje bestaat bijna lauter uit spelers van Barca en Real en die hadden 120 minuten nodig om tot scoren te komen. Individueel is Spanje wellicht beter, vooral defensief wat Masuka al aangeeft. Maar goed, tegen wie heb ik het eigelijk: ene pampis, die zo'n hekel aan Nederland heeft, dat hij zijn gif spuwt op een voetbalsite ;

9 november 2011 om 02:19

Nou Zwitserland won in die toernooi van Spanje, dus zijn ze beter dan Barcelona??

Wil jij zeggen dat Nederland van het van Barca is?? Komop zeg, iedereen zou je uitlachen.. De kwart-finale is max haalbare voor NL, vergeet dit niet!!

9 november 2011 om 04:02

@pampis

Toch raar dat we dan de Finale hebben bereikt vind je ook niet?
En deze bijna hadden gewonnen wanneer Robben het vizier op scherp had staan. Desalnietemin, waarom denk je dat de kwart finale het max haalbare is voor Nl?

Je kan landenteams moeilijk vergelijken met clubteams. Misschien alleen Spanje, als een mix van Real en Barca. Voorderest zou ik me niet een land 1,2,3 voor de geest kunnen halen.

9 november 2011 om 07:18

@ @ampis.

Kwartfinale is het hoogst haalbare? Je bent er van op de hoogte dat Nederland in de WK Finale stond? Niet? Nou bij deze.

9 november 2011 om 07:28

Dus als wij vrijdag van Zwitserland winnen zijn we beter dan FC Barcelona !

9 november 2011 om 10:19

@ Pampis

hahaha, je hebt helemaal gelijk pampis, het Nederlands Elftal is ver verwijderd van het spel van Barcelona. Maar......

de spelopvatting van het Nederlands elftal en Barcelona zijn hetzelfde, alleen zijn de automatismes bij Barcelona er in geslepen en bij Barca trainen zij er dagelijks op.

Het Nederlands elftal komt eens in de 3 maanden bij elkaar, dus dat kan je niet met elkaar vergelijken.

Wat Vadosc bedoeld, is dat beide teams de bal in bezit willen houden, de tegenstander op de eigen helft laten staan, hen het gevoel geeft dat ze de bal niet krijgen en er achter aan moeten rennen.
Bij balverlies zitten ze boven op de tegenstander en de tegenstander krijgt geen ruimte om de bal rond te tikken en moeten dus weer moedeloos als ze zijn achter de bal aan rennen.

Rennen zonder bal is zwaarder dan met de bal en dat is de gedachte van dit voetbal, dus komen ze wel degelijk bij elkaar in de buurt!

De uitvoering is door Barcelona geperfectioneerd en daar heeft van Marwijk bij het Nederlands Elftal geen tijd voor!

9 november 2011 om 11:03

@pampis

Ik wordt zo moe van jou ondertussen. Het viel mij al op dat je bij alle berichten die over het Nederlands Elftal of over Spanje en Duitsland er als de kippen bij was om je gal te spuwen over Oranje. Ik heb om die reden speciaal even een kijkje genomen in je profiel. Daar las ik dat je 25 bent, dus oud en wijs genoeg lijkt mij. Ook zag ik inderdaad mijn vermoeden waarheid worden: in ruim de helft van je reacties betrof het een artikel waarbij het Nederlands Elftal (in)direct betrokken was. Dat is toch weer vreemd vond ik, voor een volwassen gozer om zo kinderachtig te zijn om een soort van kruistocht te beginnen tegen het land waarin je zelf woonachtig bent. Vanwaar die haat, begin ik dan te denken? Toen zag ik dat je sinds oktober 2011 lid bent van Voetbalzone. Misschien dat je afgelopen zomer op reis bent geweest en verstoken bent geweest van televisie. Want anders had je gezien dat Oranje op het WK toch echt tot in de finale kwam. En daar pas na 120 minuten verloor door een doelpunt die nooit had mogen vallen omdat het een corner was voor Oranje die niet gegeven werd. En dat Robben de wedstrijd had moeten beslissen na een levensgrote kans, vervolgd door een actie waarbij hij had moeten gaan liggen zodat wij een penalty zouden krijgen. Had dat nietige Oranje dat volgens jou absoluut niet kan voetballen toch echt even Wereldkampioen geweest met zijn 17 miljoen inwoners en 1/100000 van het aardoppervlak. Had wel mooi geweest, want dan was het gezegde ''3x is scheepsrecht'' nog uitgekomen ook. Ter informatie voor jou: 2010 was de derde keer dat Oranje in de Wk-finale stond.

ON: Oranje is niet van het niveau Barcelona, Vadocz maakt er een mooi vleiend verhaal van. Maar het is wel het niveau dat we moeten nastreven, aangezien we wel goed spelersmateriaal hebben dat al heel lang met elkaar samenspeelt. Dat kan je ook zien aan de manier waarop we tikken, waarbij ik moet zeggen dat ik Vadocz daarin wel gelijk moet geven. Want als Oranje eenmaal in die flow zit dat ze lekker aan het tikken zijn dan is het voor een tegenstander bijna onmogelijk om ertussen te komen.

9 november 2011 om 11:05

@chafa

Wat een onzin waarom denk jij dat Vadosc dat bedoeld? Dat staat toch nergens? Hij zegt gewoon dat na Barca hij Nederland de beste ploeg vindt. Of dat ook zo is dat is natuurlijk een heel ander verhaal.

Waar je natuurlijk wel een punt hebt is dat als het NL elftal een heel jaar samen zou trainen zij natuurlijk veel beter op elkaar ingespeeld zouden zijn. Ben wel erg benieuwd wat daar uit zou komen! Helaas zullen we daar nooit achterkomen.

“ Deze competitie kun je vergelijken met The Voice of Holland. Het is een talentenjacht, een ideaal podium voor opkomende artiesten. Het is leuk om te zien, maar het niveau laat nog veel te wensen over. "

Wat mij betreft de quote van de dag.

Ot: Het is altijd moeilijk om landenteams met clubteams te vergelijken. Een clubteam kun je smeden, zij werken dagelijks met elkaar en als er een zwakke plek is kun je deze opvangen met een smak geld. Clubteams zijn dus vaak superieurder dan landenteams. De kracht van het Nederlands elftal is naar mijn mening dat het gros al jaren met elkaar speelt, gecombineerd met een enorme dosis aan talent, net als Barca dus.

9 november 2011 om 00:47

Haha, ik heb echt geen idee wie deze speler is(zal aan mij liggen) maar hij spreekt leuk! Ben het trouwens niet helemaal met hem eens. Zeker, het Nederlands elftal kan winnen van Barcelona wanneer het een goede dag heeft, maar Barca zal altijd domineren met dat fenomale positiespel. Dus om te zeggen dat het Nederlands elftal aan dat niveau kan tippen gaat wat ver, maar even slijmen over het Nederlands elftal is natuurlijk nooit slecht voor je image als je in NL speelt. ;

9 november 2011 om 01:46

@ Rumpunch
De dag is nog jong ;

Haha, Vadocz, serieus? Het Nederlands elftal kan tippen aan Barcelona? Heel leuk gezegd, hoor, maar er klopt natuurlijk niets van. Kijk, als hij nou had gezegd Real Madrid of het Spaans nationaal elftal, had ik er wat van geloofd, maar dit klopt natuurlijk niet. Als team is Barcelona sterker, geen twijfel over mogelijk. Zelfs als je op individueel niveau kijkt is Barcelona beter. Dani Alves van der Wiel, Piqué-puyol Heitinga-mathijsen, Busquets van Bommel of Nigel de Jong, Xavi van der Vaart, Iniesta = Sneijder (of misschien wel beter), Messi van Persie, Villa Kuyt. Wat wil je nog meer? Kom nou, even serieus, het Nederlands elftal kan niet tippen aan Barca.

9 november 2011 om 01:01

Je hebt duidelijk zijn argumentatie niet gelezen. Hij zegt dat real madrid ook goede spelers heeft maar heeft een minder goed teamspel. Hij doelt dus niet op de individuele klasse van spelers maar op het teamspel. Blijkbaar is hij dus van mening dat het teamspel van Oranje donders goed in elkaar zit. Hij krijgt althans hetzelfde gevoel bij Barca en Oranje (al verschilt de speelwijze). Het lijkt me dat hij hier beter een mening over kan geven dan jij aangezien hij zelf tegen beiden heeft gevoetbald.
Tuurlijk ben ik ook van mening dat Barca het in een onderling duel waarschijnlijk wel van Nederland zal winnen maar kijk eens hoe moeilijk Spanje het had met Oranje in de WK finale. Het Spaanse nationale elftal verschilde niet zo heel veel met dat van Barca.

9 november 2011 om 01:06

Dat heb ik wel gelezen, ik ben het gewoon niet met hem eens, Barcelona speelt meer als een team, weet meer wat een speler gaat doen. Het teamspel is gewoon verfijnder dan het Nederlands elftal. Ik wilde alleen aanduiden dat Barcelona op individueel niveau ook sterker is. Daarnaast vind ik dat Real Madrid dichter bij Barcelona zit dan het Nederlands elftal.

9 november 2011 om 02:05

@joostvans

Real Madrid speelt momenteel gewoon geweldig. Maar het speelt veel directer en is meer afhankelijk van individuele flitsen van bepaalde spelers. Bijna allemaal spelers die met de bal lopen (ronaldo, Di Maria, Kaka, Özil, Marcelo) daar bij Barca de bal veel meer het werk doet. Dat lijkt me persoonlijk een hele rotklus om tegen te spelen. Constant die negatieve meters maken kan echt geestdodend werken. Daarom moeten de teams die van Barca winnen echt een supermentaliteit hebben en keihard willen werken voor elke meter. Vooral gezien het feit Barca gemiddeld 75% balbezit heeft.

9 november 2011 om 11:08

@anzz

'het Spaanse nationale elftal verschilde niet zo heel veel met dat van Barca.'

Klopt maar vergeet je voor het gemak wel even Messi... Verder is de verdediging beter van Spanje overduidelijk! Maar het middenveld en de aanval vind ik echt niet minder. Hoezo zijn Xavi en Iniesta beter dan Sneijder en van der Vaart? Valt naar mijn mening echt wel mee. Wat Xavi en Iniesta natuurlijk als voordeel hebben is dat zij al honderd jaar in deze samenstelling met zn tweeen altijd in de zelfde rol spelen. Ja, dat scheelt!

Return of The King, heerlijke voetballer! We kunnen inderdaad iedere ploeg in Nederland verslaan, maar Europees voetbal gaan we zeker niet halen

Vadocz is een geweldige voetballer. Wat was ik blij toen ik hoorde dat hij terug kwam bij Nec!!
Na dit seizoen zal ie wel weer vertrekken want hij ontstijgt het niveau van Nec. Alleen het begin was kwakkelend maar de laatste twee wedstrijden voetbalt hij weer als vanouds.

Een ongelukkige vergelijking, maar wel goed bedoeld. Het is ook niet te vergelijken, een team dat elke week bij elkaar is en een team dat enkel een paar dagen bij elkaar komt. Vadocz is trouwens een prima voetballer, eigelijk onbegrijpelijk dat hij Osasuna inruilt voor het bescheiden Nec, maar misschien hield hij goede herrineringen over aan zijn tijd bij deze club.

Ah, hij ontbrak idd nog in de enorme rij spelers die 7 keer een bal hoog kunnen houden en hun adoratie voor Barcelona lieten optekenen.

9 november 2011 om 01:34

Hij krijgt de vragen ook maar van journalisten, kun je hem niet verwijten.

Ik zeg niet dat oranje zo goed is als Barca.
Ieder linie van Barca is beter dan die van oranje. Maar wij hebben gegarandeerd een veel betere keeper. Barcelona heeft nooit geweldige keepers gehad.
Robben beschouw ik als 1 van de gevaarlijkste aanvallers ter wereld. Misschien wel op Messi en Ronaldo na, de beste... (ehum, ik bedoel meer de gevaarlijkste). Geen killer, niet een echte spits. Maar geef hem de bal en zie wat voor dreiging er van hem komt. Zo jammer dat hij man van glas is.
Je zet op hem 2 man, want je hebt zeker rugdekking nodig als je tegen Robben speelt. Als hij ze beide zoek speelt hoort er normaalgesproken de spits vrij te komen staan, al hebben we een langzame spits, doet er niet toe.. Gelukkig is voetbal niet hele,aal voorspelbaar

9 november 2011 om 02:13

@mvbfan

Robben heeft veel meer dreiging dan Ronaldo tegenwoordig. Alleen is Ronaldo natuurlijk 10 keer zo effectief en daarom indirect een veel grotere dreiging. Robben is heel goed in de 1 tegen 1 situaties en mijns inziens op Messi na de beste ter wereld op dat gebied.

Alleen ben ik het niet eens dat Steek beter is dan Valdez. Als je ziet hoe weinig Valdez doorlaat tegenwoordig dan is dat toch echt een hele prestatie hoor. Misschien zou Steek ook zo weinig doorlaten, want ik vind hem qua lijnkeepen wel minstens gelijkwaardig. Maar op het gebied van meevoetballen heb ik nog geen betere dan de huidige Barca keeper gezien. Heel gedurfd ook vaak.

9 november 2011 om 02:31

Valdez is idd een stuk gegroeid, en beter dan voorheen. Valdez laat idd weinig door, maar hij speelt ook in een wereld team dat veel op balbezit speelt, en meestal op de helft van de tegenstander. Zie Stekelenburg bij Oranje, Oranje speelt vaak ver op de helft van de tegenstander waardoor je Stekelenburg weinig ziet.
Valdez speelt idd gedurft. Stekie vind ik meer rust uitstralen.
Dat stukje wat je schreef over Robben.. Ik ben het met je eens. Gevaarlijker dan Ronaldo, maar lang niet zo effectief.
Ik ben van overtuigd dat als Robben minder egoistisch was, dat onze spitsen,(huntelaar v Persie, of Kuijt.. who cares?) er veel meer hadden gescoord. Hij haalt zo makkelijk de achterlijn, leg dan terug, van de andere kant... Er zijn geen andere oranje internationals die zo makkelijk de achterlijn kunnen halen.

9 november 2011 om 08:00

Valdes is inderdaad de best meevoetballende keeper, echter doet hij het in mijn optiek niet zo vlekkeloos als Vd Sar. Tegen Chelsea en Man U was Vd Sar echt een held met meevoetballen. Maar op dit moment inderdaad de best meevoetballende keeper.

Maar hij profiteert wel van veel de afspraken tussen hem en Dani Alves. Kijk maar hoe Alves steeds naar de middenlijn trekt en de bal ontvangt van Valdes. Mooi om te zien die structuur.

Tjsa hier ben ik het totaal niet mee eens. Villareal haalde vorige seizoenen een geweldig niveau met Tiki-taka. De stijl van Arsenal komt een beetje in de buurt bij Barca en die spelen ook tien keer beter. Spanje is Barca, dus die zijn beter. Real begin vorig seizoen kon het ook veel beter, na afstraffing werd het minder.

Het Nederlands Elftal loopt redelijk tegen kleine tegenstanders, maar tegen grote tegenstanders zijn we steeds weggespeeld of hielden we gelijke tred. Nederlands Elftal moet het maar gaan bewijzen of ze met deze gewaagde speelstijl durven spelen op een EK tegen grote landen.

Alsjeblieft zeg. Wat is dit voor onzin. Barcelona is groot omdat ze prachtig voetbal spelen. Dit komt door het duo Iniesta, Xavi. Niemand tipt aan deze 2 voetballers. Zet daar Villa Pedro erbij en je hebt een killer voorin die makkelijk in stelling word gebracht door die 2.

Iedereen praat over Messi. Maar die 2 jongens zorgen voor dat de tegenstand moe word stil staat etc.

Wie hebben wij daar tegenover, niemand die aan deze 2 jongens kan tippen.

Hoe komen mensen toch telkens op dit soort uitspraken. Ze komen niet eens in de buurt van het prachtige voetbal wat Barca speelt. Op de verdedging na hebben ze wel bijna net zoveel kwaliteit. Maar ik heb ze de laatste 3 jaar 2 spectaculaire wedstrijden zien spelen, dat was Zweden en San Marino thuis. Zal er vast nog wel een wedstrijd mssen, maar kom ik zo even niet op

Goed dat hij opmerkt dat het niveau nog veel te wensen over laat.... Mede door dit soort spelers natuurlijk. Hij bevestigt maar weer eens waarom hij bij NEC speelt. Slechte voetballers hebben er ook de ballen verstand van.

9 november 2011 om 14:40

Als we jouw redenatie doortrekken dan betekent dit dat mensen die niet kunnen voetballen er nog veel minder verstand van hebben?

Wat weet iedereen het hier toch zo goed! Volgens mij heeft iedereen hier een interland tegen het Nederlands elftal gespeeld en een competitiewedstrijd tegen Barcalona.
Deze man heeft tegen beide teams gespeeld en werd in beide wedstrijden van het kastje naar de muur gestuurd. Vandaar dat hij het vergelijkt met elkaar. Vervolgens gaat iedereen zijn bevindingen en zijn mening in twijfel trekken, op basis van een paar tv beelden.

Hahahaha die is niet goed bij zijn hoofd Lol. Nu ben ik behoorlijk chauvinistisch maar hier klopt natuurlijk helemaal niks van. Oranje elftalen uit het verleden zouden zich qua voetbal kunnen meten met het huidige Barcalona, maar echt niet het het Oranje van nu met de huidige speelstijl. Man man ik zou willen dat van Marwijk Oranje aanvallend zou laten spelen.

Kan oranje niet een keer een oefenwedstrijd regelen tegen Barcelona ?
Dat is echt een wedstrijd waar fans van beide teams enorm naar uit zullen kijken ook al is het een oefenwedstrijd.

9 november 2011 om 17:04

Zou wellicht interessant zijn, maar ik vrees dat het Nederlands elftal dan volledig wordt afgemaakt. Ik doel daarbij niet zozeer op de kwaliteit van de spelers of het team, maar op de hoeveelheid wedstrijden die de teams spelen en de hoeveelheid trainingen. Immers, de spelers van Barcelona staan dagelijks met elkaar op het trainingsveld en zijn dus volledig op elkaar ingespeeld. De internationals van Oranje zien elkaar enkel wanneer er interlands gepland staan en zijn daarnaast niet altijd aanwezig bij iedere interland. De selectie van Oranje wisselt immers sterk. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan Robben, een speler die misschien wel vaker afwezig dan aanwezig is (Ik weet niet exact of het zo is, omdat ik de gegevens niet voor handen heb. Het heeft er in ieder geval alle schijn van).

“deze competitie kun je vergelijken met The Voice of Holland. Het is een talentenjacht, een ideaal podium voor opkomende artiesten”, zegt de middenvelder. “het is leuk om te zien, maar het niveau laat nog veel te wensen over."

Maar zijn niveau is een stuk hoger? Beetje vreemd om dat over de competitie te zeggen waar je zelf in speelt en niet eens bij een van de betere ploegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse16-7
8.NEC14-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder100
J. OkitaAanvaller103
A. AkmanAanvaller92
E. TavşanAanvaller92
S. El KarouaniVerdediger100
J. VetMiddenvelder71
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren