Suárez schrijft historie, Uruguay wint WK niet, Forlán doet opa en vader na

Zondag, 24 juli 2011 om 22:58Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 01:41

/

Luis Suárez had met vier doelpunten in de Copa América 2011 een belangrijk aandeel in de eindzege van Uruguay, dat het toernooi daarmee zondag voor de achtste keer op haar naam schreef. De aanvaller van Liverpool was in de twaalfde minuut trefzeker en schrijft daarmee geschiedenis. Nog nooit maakte een Uruguayaan zo vroeg een goal in de Copa América-eindstrijd. Het algehele record staat op naam van de Argentijn Manuel Ferreira, die in 1927 al in de eerste minuut trefzeker was.

Diego Forlán maakte het tweede en derde doelpunt in de finale in Buenos Aires. De aanvaller van Atlético Madrid, de eerste Colchonero die in een CA-finale scoort, staat daarmee op 31 treffers in het shirt van Uruguay en evenaart het nationale record van Héctor Scarone: 31 doelpunten tussen 1917 en 1930. Verder een curieuze aantekening: het is voor het eerst dat een opa, een vader en een zoon van dezelfde familie de Copa América wint. Juan Carlos Corazzo won de Copa América in 1959 en 1967 als coach en de vader van Forlán, Pablo, deed dit in 1967 als speler. Forlán junior volgt hun voorbeeld in de 21e eeuw, als speler, en is na Rivaldo in 1999 de eerste speler die in een CA-finale tweemaal scoort.

/

Elk voordeel heeft echter ook zijn nadeel. Zo heeft geen enkele regerend Copa América-kampioen een wereldtitel gewonnen. Het WK van 2014 in Brazilië is voor Suárez en consorten dan ook absoluut misión imposible. De gemiddelde leeftijd van het basiselftal van Paraguay betekende een Copa América-record. Nog nooit hadden elf basiskrachten een gemiddelde leeftijd van 28 jaar en 353 dagen. Het record stond op naam van Bolivia (1963, 28 jaar en 293 dagen). Chili (1979, 28 jaar en 204 dagen) en Argentinië (2007, 28 jaar en 201 dagen) kozen in het verleden eveneens voor ervaring. Tot slot: Uruguay maakt door haar winst een flinke sprong op de wereldranglijst van de FIFA. Vanaf eind juli staan los Charruas vijfde in de stand van de mondiale voetbalbond.6 reacties (laatste reactie door at-marty)

Ongelooflijk, wat een geschiedenis is er geschreven door Súarez zeg. Wat een belachelijk nutteloze statistiek vind ik, maar goed.

Uruguay was terecht de beste dit keer, want een fantastisch elftal hebben ze toch met Lugano, Cavani, Suarez en Forlan.

Hoe vet is dat. Je vader gewonnen, je opa gewonnen en nu jij ook. Geen druk voor Forlan zijn zoon (als hij die heeft)

Dat ze het WK niet kunnen winnen omdat ze nu dit gewonnen hebben slaat nergens op. Als ze het WK niet winnen komt dat omdat ze niet genoeg kwaliteiten hebben (andere beter zijn). Daarnaast vind ik het terecht dat Uruguay nu 5e staat op de wereldranglijst, het is gewoon een mooi voetballand.

24 juli 2011 om 23:48

Als geen enkel land als Ca-winnaar een WK heeft gewonnen, dan zou ik dat zeker niet onderschatten. Verder moet je de bovenstaande tekst met een korreltje zout nemen. Het zijn leuke statistieken en statistieken zijn er om gebroken te worden.

Uruguay is dik verdiend kampioen geworden en speelde leuk voetbal. Brazilië en Argentinië zeerzeker niet. Dat zijn normaliter toch de landen waar dit toernooi om draait als je het mij vraagt. Gelukkig deed Uruguay mee want dat was ook het enige lichtpuntje van dit toernooi. Het niveau vond ik bedroevend laag en de wedstrijden vaak oersaai. Ben blij met Uruguay maar verder ben ik niet echt warm geworden van dit toernooi..

Ik heb Uruguay altijd zo'n mooie ploeg gevonden, ik ben zelf altijd al fan van subtoppers in competities. En ook Uruguay vind ik zo'n subtopper, zo'n outsider voor een titel.
Het is echt een stugge ploeg, met goed voetbal en een klasse aanval.

Ze hebben dit toernooi verdiend gewonnen, vond Suarez man van het toernooi voor Uruguay, was erg aanwezig alle wedstrijden waar Forlan soms onzichtbaar was. Had van Cavani enigszins meer verwacht dit toernooi.

Overigens een erg leuk feitje dat gewoon Forlan, zijn vader én opa dit toernooi gewonnen hebben.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren