Löw roept Ballack niet meer op: 'Er is een nieuw tijdperk aangebroken'

Donderdag, 16 juni 2011 om

Het huwelijk tussen de Duitse nationale ploeg van Michael Ballack is definitief voorbij. De voormalig aanvoerder van die Mannschaft kwam al tijden niet meer voor in de plannen van Joachim Löw en donderdag laat de bondscoach of het digitale thuis van de Duitse voetbalbond weten dat Ballack onder zijn bewind definitief niet meer terug zal keren.

/

Hiermee komt er een einde aan de langdurige discussie over de vedette van Bayer Leverkusen. Ballack speelde in maart van 2010 voor het laatst mee in een oefeninterland tegen Argentinië en kwam daardoor in totaal op 98 interlands. Hier zal het als het aan Löw ligt ook bij blijven. “De afgelopen tijd, waaronder op het WK, is duidelijk geworden dat wij veel talent hebben en dat deze spelers de toekomst hebben”, aldus Löw.

“Daarna barstte de discussie over Ballack los”, vervolgt de bondscoach. “Ik heb laatst nog met hem gesproken per telefoon en natuurlijk hadden we daarvoor ook contact met elkaar. Nu, aan het begin van het nieuwe seizoen met het EK voor de boeg, is de tijd rijp om een standpunt te bepalen. In het gesprek kreeg ik de indruk dat Michael begrip voor onze positie had. In het belang van alle partijen hebben wij een eerlijke en duidelijke beslissing genomen. Er is een nieuw tijdperk aangebroken.”Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door _Ajax_Real_)

Ik denk dat het een goede beslissing is. Op deze leeftijd komt hij tekort voor het nationale elftal en op het WK hadden we kunnen zien dat Duitsland het wel zonder Ballack kan.

16 juni 2011 om 13:29

hoezo ? hij kan toch ook gewoon een oefenwedstrijd mee doen voor die 100 wedstrijden want nu is het echt misgund van low.

16 juni 2011 om 13:38

Misgund? Het gaat hier over topsport, niet over een of andere vriendendienst.

16 juni 2011 om 13:47

het is inderdaad geen sociale instelling. Toch had ik Ballack die twee wedstrijden wel gegund. En tegen slechtere tegenstanders kan hij prima mee. Maar ja, ook oefenwedstrijden staan in het teken van een groter geheeld. Namelijk op het voorbereiden voor het EK en dan wil je je basisteam op elkaar in laten spelen of spelers proberen die mogelijk mee gaan en dan heb je geen tijd voor liefdadigheid.

16 juni 2011 om 13:47

Ach zou toch mooi zijn voor zo iemand om 100 interlands te halen! Net zoals dat Ronaldo laatst nog een wedstrijd met Brazilie speelde. Die vent kan geen sprintje meer trekken maar dat is gewoon een mooi gebaar. Nou wil ik Ronaldo niet gelijk met Ballack vergelijken maar toch. Zoals nicko zegt, laat hem nog lekker twee oefeninterlands meedoen, is iedereen blij.

Sjonge jonge jonge he. Heb je daar nu een heel jaar omheen moeten draaien om bekend te maken wat eigenlijk iedereen al wist. Zeg dat dan meteen. Dan geef je Ballack niet onterechte hoop en heb je in ieder geval duidelijkheid. Dat mis ik soms ook wel eens bij onze Bondscoach duidelijkheid.

16 juni 2011 om 13:10

Ik vind het juist netjes dat hij niet over één nacht ijs gaat. Ballack is toch ook nog geblesseerd geweest? Dan neem je daarna de tijd om te zien op welk niveau hij terugkomt. Nu heeft hij dat een tijdje aan kunnen zien en neemt hij een duidelijke beslissing. En hij communiceert dat eerst netjes aan Ballack. 100 punten wat mij betreft.

Dit is een goede beslissing. Deze speler is toch veel minder dan vroeger. Na z'n vertrek is hij alleen maar bergafwaarts gegaan. Wellicht met z'n ervaring had hij iets kunnen betekenen, maar dit kan later ook als trainer?

Lijkt me een verstandige beslissing. Wordt te oud en heeft volgens mij ook bij lange na zijn oude niveau niet meer.
Laat hem a.u.b. nog wel 1 afscheidsinterland spelen. Dan komt hij op 99 interlands wat me een mooi aantal lijkt voor iemand die altijd met rugnummer 13 speelt

Ik vind het enerzijds een goede beslissing, maar anderzijds zou ik hem toch wel de 100 interlands gunnen, hij staat nu op 98.
Het was voor hem ook een enorme domper toen hij de wk finale van 2002 moest missen.

Kan het wel begrijpen, hij is natuurlijk ook een jaartje ouder en zal niet meer zo goed spelen als vroeger.

Toch vind ik het wel raar dat een coach zegt dat hij een speler definitief niet meer oproept. Als hij dit seizoen opeens de sterren van de hemel speelt is het natuurlijk een vervelende beslissing. (niet dat ik dit verwacht)

En die 98 interlands klinkt ook wel een beetje lullig, ik gun hem die 2 interlands erbij!

16 juni 2011 om 11:47

Sommige spelers mogen ook de veters van Seedorf niet eens strikken, maar die wordt ook niet opgeroepen en speelde ook nog eens goed de afgelopen half jaar.

Maar goed ik vind dit pas terecht als de rest dus ook echt beter is. De beste spelers moeten altijd spelen.

16 juni 2011 om 12:07

@terlientje,

Hoezo is dat raar, dat een bondscoach zegt dat hij een bepaalde speler niet meer oproept. Is toch hetzelfde als dat een speler zegt ik stel mij niet meer beschikbaar. Als je als bondscoach niet het idee hebt dat iemand iets toevoegt, of dat je simpelweg betere spelers voor dezelfde positie hebt. Kan je het beter duidelijk uitspreken richting speler, zeker als die ook nog eens op leeftijd is.

16 juni 2011 om 13:15

Terlientje, de bondscoach kijkt ook verder vooruit. Stel dat Ballack nog een paar wedstrijden op niveau mee zou kunnen, dan zit hij de ontwikkeling van andere spelers misschien wel in de weg. Bovendien was Ballack captain en heeft hij nogal eens wat geeist omdat hij zichzelf belangrijk vond. Als je die er weer bijhaalt ontstaat er een hele andere dynamiek in de groep. Terwijl de groep zonder hem een geweldig WK heeft gespeeld en echt een frisse nieuwe start heeft gemaakt.

EIN - DE - Lijk

Wat was dit een zware bevalling.. Na (tijdens) het WK was het al duidelijk dat Ballack geen plek meer heeft in dit ''nieuwe'' Duitsland..

Telkens heeft men het uitgesteld om hem gewoon te vertellen dat hij niet meer in die plannen voorkomt... Altijd was het.. ''er bestaat nog een kans dat hij wordt opgeroepen''.. Terwijl de hele wereld wel wist dat.. dat niet meer het geval zou zijn..

En wat heeft men met die uitstelling bereikt?

Het enige wat er was.. was ophef van wie nou de ''echte'' aanvoerder is.. Ballack vond dat hij nog steeds ''de'' aanvoerder was.. terwijl Lahm van een andere mening was... enz.. enz.. enz..

Het ging de hele tijd gewoon nergens meer over tussen Ballack en ''die Mannschaft''.. Men had hem toen net zo goed meteen kunnen zeggen van.. Het is over en uit..

Ik vind het iig een goede beslissing.. Duitsland liet/laat zien dat ze het ook zonder hem kunnen.. Schweinsteiger - Khedira is het nieuwe duo daar nog de andere tallenten die makkelijk op die positie kunnen spelen..

Ballack zou die plek nu op het moment ”kwalitatief” never nooit terug veroveren..

16 juni 2011 om 19:25

Natuurlijk hij word een jaartje ouder ,
Maar toch vind ik Ballack de beste middenvelder wat Duitsland de laatste 15 jaar gehad heeft

Hij heeft uiteraard een waardig afscheid verdiend .

Tja, op een gegeven moment moet je je oude lievelingsschoenen ook in de prullenbak deponeren omdat ze te erg versleten zijn. Het is tijd voor een nieuw paar...

Beetje de discussie die we in Nederland al veel te lang voeren: Seedorf. Net als Ballack in het Duits elftal kan hij het niveau niet meer aan in Oranje. Nieuwe generatie topvoetballers.

16 juni 2011 om 13:20

D´r is toch wel een verschil tussen niet opgeroepen worden, en het niveau niet aankunnen. Beetje jammere sneer naar Seedorf. Dat hij niet bij Oranje zit, komt niet doordat hij het niveau niet aankan. Of vind je Stijn Schaars beter dan Clarence Seedorf?

Zelfde geldt voor Ballack. Hij kan het niveau zeker aan, maar mist de toegevoegde waarde die hij vroeger wel had. Dan kan je hem wel mee laten hobbelen en elke wedstrijd een 6 of een 7 laten scoren, maar als je jonge spelers hebt die dat ook kunnen, en langer meegaan, dan neem je die jonge spelers. Bovendien hebben die minder noten op hun zang dan oude vedettes.

16 juni 2011 om 13:37

Seedorf en ballack zijn van ander niveau ballack voeltbalde op lager niveau dan seedorf dit seizoen. Sedoorf speelde goed bij Ac Milaan wat niet van de slechte clubs zijn en kampioen worden. En ac milaan is niet te vergelijken met leverkussen.

en toch zou ik hem nog 2 interlands gunnen zodat ie op 100 duels komt... legend!

En groot gelijk! Ballack is al aardig op leeftijd en met Mesut Ozil heb je de nieuwe ster in die mannschaft.

Eindelijk goed nieuws !!! Vorig WK zag je het verschil al zonder Ballack, zat veel meer voetbal op het middenveld.

ik denk dat het de juiste beslissing is er is veel jeugt en die moet je de kans geven.
alleen zou ik hem toch wel nog 2 oefenwedstrijden laten spelen dan want die 100 interlance gun ik heb graag wat is geweldige speler het is/was dat is gewoon legendarisch

Ben nooit een echte fan van hem geweest. En wat de bondscoach zegt klopt wel dat er een nieuw tijdperk aankomt met Özil, Khedira, Schweinsteiger en de talenten van Borussia Dortmund.

Had hem nog 2 wedstrijden laten spelen, waarvan 1 mooie vriendschappelijke wedstrijd als afsluiter! Voor de rest is het een logische keuze, ik denk dat de Duitsers hoge ogen gaan gooien op het EK.

Ik heb hem nooit gemogen, was zelfs blij toen hij eerst klap ging uitdelen in de FA Cup finale toen krijg hij smerige tackle terug waardoor hij het WK miste. Met Ozil en Schweini en Khedira heb je al een aardige middenveld.

Ja begrijpelijke keuze, begrijp Löw goed dat hij aan een nieuw team wil bouwen dat straks op het EK en WK kan spelen. Ik ben sowieso wel voorstander van het feit om met een vaste groep kwalificaties te spelen en ook met die groep naar een eindtoernooi te gaan. Mits je natuurlijk niet meer om een speler heen kan. Zo laat je spelers in die korte tijden dat ze bij elkaar zijn aan elkaar wennen en raken ze meer ingespeeld.

Verder heeft Duitsland met Schweinsteiger de natuurlijk opvolger van Ballack al een tijdje in huis. Gun Ballack dan ook nog een mooi einde van zijn carriere bij Leverkusen, waar het grote werk voor hem natuurlijk allemaal begon. Ik heb in de loop der jaren zelde een speler gezien die zo een fantastische lang bal en traptechniek had. Een speler die vooral in zijn Bayern en ook begin van zijn Chelsea tijd letterlijk en figuur in balans was, echt een meester op het veld.

16 juni 2011 om 19:30

@rugu

inderdaad Schweinsteiger word gezien als de opvolger ,
is ook het beste alternatief.
maar hij is echt nog niet van het kaliber Ballack
bij lange na niet.

16 juni 2011 om 21:08

ik persoonlijk vind Schweinsteiger dat Schweinsteiger het niveau van Ballack al jaren benaderd. Hij is nog niet zo goed, als Ballack in zijn toptijd maar het scheelt in mijn optiek niet veel. Ik vind hem dan ook de meest onderschatte middenvelder van Europa. Eigenlijk om de simpele reden, hij is zo compleet, ik ken geen middenvelder die zo compleet is als hij. Natuurlijk zijn jongens als Xavi en Iniesta beter, maar die missen dan weer bijvoorbeeld het gigantische loopvermogen van Schweinsteiger.

Dat vind ik toch iemand iets misgunnen. Een grote meneer geweest voor Duitsland in 2002, 2004, 2006, 2008 die zoveel betekende.. Hij heeft bijna 100 interlands en ik ben er zeker van dat hij nog wat kan bijbrengen , al is het voor de ervaring.

Ik vind het maar vreemd want je kan hem toch ook gewoon op de bank plaatsen.. daar is die echt nog wel goed genoeg voor.. Ook omdat hij veel ervaring heeft kan hij belangrijk zijn in de kleedkamer. Ik vind dit een beetje een triest einde van zijn interlandloopbaan terwijl die jarenlang boegbeeld is geweest voor het duitse voetbal.

Jammer gun die man nog 2 oefenwedstrijden ofso en dan heeft die er 100 daar doe je zo'n grote speler een groot plezier mee en wat maakt het uit in een oefenwedstrijd kun je 6 keer wisselen dus gun het deze man nog 2 keer. Jammer dat je het zulke grote jongens niet gunt kijk bijvoorbeeld naar Ronaldo in brazilie daar kan het dus wel!

Ik snap het wel, jaar lang niet gespeeld.
En met Khadira, Ozil en Sweinsteiger prima middenveld

16 juni 2011 om 19:27

@tallane

Ze zijn alle 3 nog niet van het kaliber Ballack.

Geweldig nieuws dit! Eindelijk niet meer dat arrogante gezeur! Begrijp me niet verkeerd, Ballack is geweldig geweest voor Duitsland, maar het was nu gewoon klaar. Hij heeft zijn grote naam ook in Duitsland verspeeld door de strijd aan te gaan met de veel sympathiekere Lahm om het aanvoerderschap. Hij is voorbijgestreefd door Khedira en Bender komt er ook aan. Met deze nieuwe jonge selectie kan Duitsland vooruit kijken. De jeugd is geod en de opleiding gaat maar door. Dit Duitsland heeft de toekomst!

Was een tijdje te verwachten Ballack is al jaren niet meer wat hij geweest is, maar ik hoop dat hij nog 2 oefeninterlands even mag spelen. Dat zou toch een mooi gebaar zijn voor een speler die veel voor het Duitse elftal heeft betekend.

Lijkt me de juiste beslissing wat Löw doet er zijn nog andere talentvolle jongens die een kans verdienen.

Jammer, het blijft een boegbeeld.

Maar Özil is natuurlijk 100x beter dan Ballack. Er is een nieuwe generatie aan de beurt zoals hij zelf al zei. Je moet dan niet meer een speler van in de dertig opstellen omdat hij het eerder zo goed deed. Misschien word hij nog is opgeroepen voor een oefeninterland, maar ik denk nergens anders meer voor. Want er zijn genoeg andere aanvallende middenvelders in Duitsland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 16
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jonas HectorVerdediger62
Joshua KimmichMiddenvelder61
Julian DraxlerMiddenvelder52
Julian BrandtMiddenvelder31
Shkodran MustafiVerdediger21
Leon GoretzkaMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren