‘Ajax heeft uitstekende papieren in strijd om groot Albanees talent’

Woensdag, 18 mei 2011 om

In de zoektocht naar een creatieve middenvelder is Ajax uitgekomen bij Armando Vajushi. De Albanees staat volgens Sporti Shqiptar in de concrete belangstelling van de Amsterdammers, maar de kersverse landskampioen is niet de enige gegadigde voor de speler van Vllaznia Shkodër. De negentienjarige creatieveling wordt in eigen land als een van de grootste nationale talenten gezien.

De jeugdinternational heeft met Hamburger SV, VfB Stuttgart, Hajduk Split, NK Maribor en AEK Athene echter meer ijzers in het vuur. Volgens het medium is Vajushi zelf ‘verrast’ door de hevige interesse in zijn persoon. Zijn vader kan hem mogelijk nog binnenboord houden, daar hij de manager is bij Vllaznia. Zondag sprak een delegatie van AEK Athene al met de Albanezen. Vajushi was in februari dichtbij een transfer naar Espanyol, terwijl ook KF Tirana achter de handtekening van de tiener aanzat.

Volgens Sporti Shqiptar is het echter aannemelijk dat Vajushi voor Ajax kiest, daar zijn zaakwaarnemer Mojas Radonjic ‘goede contacten’ heeft lopen in Nederland. “De aanbiedingen zijn talrijk, Armando zal volgend seizoen bij een ander team spelen”, zegt voorzitter Valter Fushaj. De nummer zes van vorig seizoen is in ieder geval zelf wel bereid om Vajushi, die dit seizoen in 31 competitiewedstrijden tot drie treffers kwam, te verkopen.Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door jorn121)

Hoe meer talenten hoe beter, Ajax is goed bezig.

18 mei 2011 om 00:18

Precies ze zijn echt op de goede weg! Ik ben benieuwd wat er volgend jaar allemaal op de been staat.

18 mei 2011 om 09:40

Ja volgend jaar zou ook leuk zijn maar bedenk eens wat er over een jaar of 2 a 3 op het veld kan staan als al deze jonge jongens op elkaar ingespeeld zijn en hun niveau allemaal halen echt geweldig. kan natuurlijk een hoop gebeuren in die tijd maar toch

18 mei 2011 om 09:47

Ik geloof er helemaal niets van deze transfer.

Deze jongen is 19 en heeft 3 goals in 21 wedstrijden gemaakt in Albanie?

Puur statistiek gezien is het niet heel erg imposant.

Daar komt bij dat Ajax rond lijkt te zijn met Mats Rits, Fischer heeft gehaald en met Bouy en Klaassen, en zelfs met Lodeiro nog geweldige nr. 10's achter de hand heeft.

18 mei 2011 om 09:57

weet jij hoe aanvallend zijn club speelt?
En als middenvelder 3x scoren hoeft niet gelijk heel slecht te zijn.
Daar komt bij dat ajax hopelijk weer met 2 aanvallende middenvelders gaat spelen...net als vroeger.
Dus dan kan 1 extra geen kwaad.

ik vraag me af hoeveel vertrouwen Frank in Lodeiro heeft..

18 mei 2011 om 10:26

De statistieken die jij hier op noemt lijken erg op die van Christian Eriksen En daar mag er gerust nog wel eentje van komen naar Ajax!!

18 mei 2011 om 00:25

Oke prima, maar we moeten de huidige Nederlandse talenten ook niet vergeten. De lichting van de A-1 mag er zeker zijn.
Met Bouy en Klaassen en de komst van Serrero hebben we al aardig wat potentieel rondlopen.

18 mei 2011 om 00:41

Deze uitspraak is wel heel erg kort door de bocht. Soms krijg ik bijna het idee dat er naar talenten gehengeld wordt, puur omdat er een horde clubs achter hem aan zitten en je niet achter wilt blijven. Wat zou Ajax moeten met deze 'creatieve middenvelder'? Daar hebben ze in de vorm van Lodeiro en Eriksen al voldoende basis voor de toekomst gelegd. Wellicht dat er in de jeugd ook nog voldoende achter loopt.

Daarnaast is dit nieuws wereldkundig gemaakt op 9 mei en is vanuit de Albanese bron Sportnet.al doorgeschemerd dat hij op 1 juni een stage gaat afwerken in Hamburg.

18 mei 2011 om 07:59

@jsv030 Hoe lang denk jij dat Eriksen nog bij Ajax voetbald? Aan Eriksen wordt al een hele tijd getrokken. Ik vorzie dat hij nog 1 en maximaal 2 jaar blijft. En dan Lodero, tot op heden niet veel van gezien en het is maar de vraag of we dat nog gaan doen. Tot wanneer loopt zijn contract eigenlijk?

Ben het wel voor een gedeelte met je eens. Je kunt niet alle talenten van de hele wereld halen. Dan komt de doorstroming van de eigen jeugd in het gedrang.

18 mei 2011 om 08:04

Dit vind ik dan weer zo'n simpele reactie. In het ene topic wordt geroepen dat het beleid van Ajax zo slecht is omdat ze te pas en te onpas iedereen een contract aanbieden, en op die manier veel te veel spelers onder contract hebben staan, en nu zeg je hoe meer talenten hoe beter?

Natuurlijk, als het een talent is die iets toevoegd is het zeker waar dat ze hem moeten contracteren, maar laat Ajax alsjeblieft goed blijven kijken en nu niet weer elk leuk talentje dat voorbijwandelt een vet contract aanbieden.

18 mei 2011 om 08:48

@drogbaa Ajax is lekker bezig zitten straks weer met 308 spelers op de loonlijst!

19 is eigenlijk al haast te oud, toen ik de kop las hoopte ik op 16 of 17 jarig talent. Eriksen is 18, een creatieve middenvelder en al international bij Denemarken, dus altijd beter dan deze jongen.

Ajax moet even stoppen met zoveel spelers halen, misschien eerst wat spelers verkopen.

18 mei 2011 om 00:22

Dat zegt helemaal niets, Van Nistelrooij huppelde op zijn 21e nog rond in de Jupiler League en Jaap Stam volgens mij zelfs op zijn 23e nog.

18 mei 2011 om 07:51

Je moet niet vergeten dat Van Nistelrooij en Stam, ondanks dat ze in de JL voetbalde, zoch 1. al bewezen hadden in hun competitie en 2. in een mini Eredivisie voetbalde.

18 mei 2011 om 08:01

Stam en v. Nistelrooij hoevden niet naar een ander land te verhuizen en waren dus al aan de cultuur gewend.

18 mei 2011 om 02:37

Eriksen is ook 19. Hij is van 14 februari 1992.

18 mei 2011 om 10:06

Alfrayed, te oud voor wat?

Je weet niet eens iets over zijn niveau. Misschien kan hij wel direct in het eerste, of had je liever spelers voor in de A junioren?

18 mei 2011 om 10:38

@ knuppert - Je hoeft geen 19 jarige jongen uit Albanie te halen als creatieve middenvelder. Waar moet hij spelen? Als hij 19 is moet hij haast al veel gaan spelen maar daar loopt Eriksen al, dus hij kan niet direct in het 1e want ik denk dat iedereen het erover eens is dat Eriksen een supertalent is. Als hij 16/17 is dan kan hij rustig gebracht worden.
@ nachtherrie, wat ben jij slim zeg.
@ nederturk - je geeft 2 voorbeelden, toevallig van een centrale verdediger en spits (posities waarbij kracht, grootte veel meer van belang zijn dan op aanvallende middenvelder, waar je puur talent moet hebben)

Ajax heeft bij zulke gevallen zoveel aan zijn 'naam'. Die spelers zullen ook wel bedenken wat voor spelers hier mooie transfers hebben gemaakt (buiten de eigen jeugdopleiding), Zlatan, Chivu, Maxwell, Pienaar, maar ook Mido, Grygera, Escude en Rosenberg hebben mooie transfers naar het buitenland gemaakt. En dan zal ik er vast nog een aantal vergeten zijn..

18 mei 2011 om 00:21

Ja Tanio die speelt nu dankzij Ajax in Amerika ! haha

18 mei 2011 om 00:29

Weer de naam Tanio. Niets beters te verzinnen? Er zijn nog altijd voor het merendeel door Ajax opgeleide spelers die goed terecht komen.

18 mei 2011 om 00:39

Lol, snap je nu serieus niet dat ik als Ajax supporter, dit als grap zeg.

18 mei 2011 om 01:14

Inderdaad, dat is het voordeel als je jarenlang goed met talenten omgaat. Dit geldt trouwens ook voor vele andere Nederlandse clubs, zo gaan Zweedse spelers graag naar Heerenveen of Groningen en staat Vitesse er goed op in de Balkan.

20 mei 2011 om 16:07

Je bedoelt: Jordania staat er goed op in de Balkan.

Nooit van gehoord eerlijk gezegd, wel mooi dat hij Ajax verkiest boven HSV en Athene. Jammer dat Lodeiro niet meer kansen heeft gekregen van De Boer, lijkt me het proberen waard: Erikson linkshalf, centraal de zeeuw, Lodeiro rechtshalf, speelt voor Uruguay geweldig.

18 mei 2011 om 17:36

Ajax heeft een grote naam in europa.. dat weet tog iedereen, behalve de Nederlanders zelf natuurlijk!!

Zorg er nou maar voor dat de Ajax jeugd ook aan spelen toe komt.
Deze koop drang is precies waar t mis ging.

Nu is ajax alleen maar een kweek vijver. Kopen, trainen en met winst door verkopen.
Zo zonde van je eigen spelers.

18 mei 2011 om 10:16

Nou ben ik niet iemand die hier op voetbalzone komt om mensen af te zeiken maar jouw reactie slaat werkelijk nergers op. Volgens mij zit afgelopen weekend jou nogsteeds dwars.

Ten eerste zeg je dat Ajax eerst maar moet zorgen dat de jeugd van Ajax aan spelen toe moet komen terwijl ze vrij kort geleden (3 dagen geleden) kampioen zijn geworden met maarliefst 8 spelers die uit de eigen jeugd komen, inclusief 4 A-junioren.

Daarna zeg je dat het bij Ajax mis is gegaan door 'koop-drang'. Daar zit enige vorm van waarheid in maar volgens mij is het toch meer het 'bestuurlijk wanbeleid' wat Ajax een hoop geld heeft gekost.

Ajax is inderdaad een ''kweekvijfer'' die net als alle ploegen uit de Nederlandse competitie is dit ook de belangrijkste financiële inkomst. Als jij het voor elkaar weet te krijgen om alle spelers te behouden dan zou ik je willen advieseren om snel aan de slag te gaan bij een grote Nederlandse club..

Al met al kom ik tot de conclusie dat je er zeer weinig van begrijpt want Ajax doet momenteel goede zaken..

Lopen we eerst te klagen over een te kort aan creatieve middenvelders, hebben we er straks 3 tegelijk die er doorbreken.. handig hoor.

Creative middenvelder die in 31 wedstrijden 3 keer scoort?
Niet gelijk indrukwekkend , hoewel ik de man niet ken wie weet andere kwaliteiten.
Maar voorlopig is de creativiteit op het middenveld bij Ajax qua talent ruimschoots aanwezig.
Erikson, Lodeiro , De Zeeuw en Fisher.
Bij Ajax hebben ze een beul van een verdedigende middenvelder nodig.
Het liefst figuur ala Douglas , groot imponerend , verdedigend sterk en met opbouwende kwaliteiten en traptechniek ala Janssen.

18 mei 2011 om 15:41

Die verdedigende middenvelder die jij schetst hebben we nog niet eens de wereldtop rondlopen!

18 mei 2011 om 19:09

Een mens mag toch dromen?
Maar ik sta ook wel open voor een iets jongere variant van Van Bommel als je begrijpt wat ik bedoel.

Dit vind ik nou weer een beetje té. We hebben recent nog Fisscher gehaald, daarnaast hebben we tal andere middenvelders.
Ik ben bang dat als Ajax zo weer door gaat, dat we weer een overschot aan contractspelers hebben.

ook die worden verkocht.. Maar vind wel, mits het kan de jeugd moet worden doorgeschoven. Maar wanneer ajax deze jongen aantrekt, zal het wel een reden hebben, namelijk meer kwaliteit dan de andere talenten bij ajax.

Nice dit is echt mooi nieuws wat we de laatste tijd horen van de beste club van Nederland!
Ajax krijgt weer meer aanzien, doordat we weer is een paar jaar achter elkaar CL gaan spelen en daarom willen veel talenten toch wel in Nederland voetballen om zich hier te ontwikkelen.

Ik denk dat niemand hem kent, is ook geen bekende club en competitie. Albanie kent nauwelijks talenten, maar je weet maar nooit.

ajax slaat echt de goeie kant op de laatste tijd hoor je vaak dat er
talenten komen. En die slagen ook nog kijk Eriksen en Boliesen.
Ik hoop dat deze gozer wat voor ons kan betekenen in de toekomst

Zulke spelers vragen nooit een groot/duur contract die zijn al lang blij dat ze op hun 18de bij zo'n club mogen spelen hoogstens 100.000 per jaar. Dus stel je legt hem voor vijf jaar vast en je verkoopt hem vier jaar later voor 4 miljoen dan heb je 3.6 miljoen winst gemaakt. Ik zeg doen! :P

18 mei 2011 om 07:55

@ Raedos

Volgens mij, maar ik weet het niet 100% zeker zit Albanie niet bij de EU. Dat betekent dat die 100.000 iets hoger komt te liggen, aangezien spelers buiten de EU een bepaald minimum moeten verdienen, maar voor spelers van 19 ligt dit weer iets lager dan oudere spelers. Ik dacht dat dit minimum rond de 250.000 lag voor een speler van 19 buiten de EU.

Frappant als het merendeel van de ajax forummers erg enthousiast zijn als ze zelf met een buitenlands talent in de media komen, maar als PSV een speler gratis kan halen en hij komt uit Nigeria en nog erg jong is ze het belachelijk vinden.

Maar even on topic: Leuk voor Ajax, kijken of dit de eerste goede albanese voetballer ooit wordt.

18 mei 2011 om 19:13

Nee hoor deze Ajacied niet , ik wens PSV veel plezier met deze stage en hoop voor ze dat het een talent blijkt te zijn met meerwaarde.
Een betere eredivisie juig ik van harte toe , net zo goed als ik hoop dat Feyenoord weer aansluiting vind.

18 mei 2011 om 19:49

Mooi om te horen, daarom zei ik ook express merendeel want wil niet iedereen over een kamp scheren. De stagiar van PSV heeft na een kwartiertje bij de oefenwedstrijd tegen Someren al zijn eerste doelpunt gescoord.
Ik persoonlijk support een chinees Ying yang yong net zo hard als een nederlander Piet Jansen zolang ze maar kunnen ballen.

20 mei 2011 om 16:09

ik scheer meestal over een kam, maar ik zal t eens proberen.

Ach, dat zeiden die Armenen ook over Manucharyan, en Albanie en Armenie is toch 1 pot nat...eerst maar es zien wat ie in huis heeft

Misschien kunnen ze hem meteen stallen bij een 1e divisie club waar hij snel speelminuten kan krijgen.

Ik ken deze speler niet dus lastig om te oordelen, gezien de hoeveelheid clubs die achter hem aan zitten zal ie wel wat kunnen. En hij zal ook nog wel een jaar moeten wennen dus zou een opvolger voor eriksen kunnen zijn (als die in 2012 al weg gaat) , al hebben we ook lodeiro nog. Ajax moet niet elke speler willen halen denk ik, tenzij het een talent is wat beter is dan er nu loopt of een gerichte aankoop.

Het lijkt wel alsof degene die bij ajax het technisch beleid doet een Fm-fan is. Alle talentjes binnenslepen en dan komt het op den duur vanzelf goed... Maar wat moet je als ajax met nog een creatieve middenvelder als je Eriksen, Lodeiro, Serrero, Rits, Bouy en Klaassen al hebt? Die zitten allemaal op een paar jaar van elkaar qua leeftijd en je kans ze nooit allemaal laten spelen. Te veel spelers voor dezelfde positie betekend volgens mij onrust in de selectie en talent dat de deur uitloopt omdat het niet aan spelen toekomt.

18 mei 2011 om 08:01

@ antonius

'' Te veel spelers voor dezelfde positie betekend volgens mij onrust in de selectie en talent dat de deur uitloopt omdat het niet aan spelen toekomt.''

Zo te horen heb jij dit spel ook vaak genoeg gespeeld?

18 mei 2011 om 08:48

hahaha,.. inderdaad,.. maar het is wel waar in dit geval. Geen enkele club kan het zich permiteren goede spelers op de bank te houden alleen maar omdat er nog vijf spelers van hetzelfde niveau en dezelfde leeftijd rondlopen.

18 mei 2011 om 10:14

Dat ben ik zeker met je eens, helemaal als je dus kijk naar het middenveld van ajax. De spelers die er op dit moment zijn, daarnaast heb je nog huurspelers die terug komen, dan hebben ze nog die speler van ajax cape town gehaald en dan willen ze theo janssen nog halen. Wordt een drukke boel op dat middenveld, er zullen dus zeker een paar middenvelders moeten vertrekken of wellicht opnieuw verhuren.

Wat zijn we allemaal weer lekker hypocriet. Elk topic wordt er schande van gesproken dat Vitesse jeugdige spelers uit Georgie haakt. Nu doet Ajax ongeveer hetzelfde, en de enige discussie vindt plaats over of een speler voor die positie nodig is?!

18 mei 2011 om 11:57

Ik wilde juist net precies hetzelfde posten!

on: Ik hoop dat Ajax deze jongen niet gaat halen. Of het moet natuurlijk een echt uitzonderlijk talent zijn. Ik denk namelijk dat in de jeugd van Ajax wel grotere talenten rondlopen dan deze jongen. Ik zie hierboven namen staan van o.a. een Bouy (waarvan ik ook goede verhalen hoor.)

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken, ik krijg een beetje een Edgar Manucharyan gevoel, en voor deze positie hebben we toch al aardig wat kandidaten voor de nummer 10 (eriksen, fischer, sneijder, klaasen (ook al kan hij beter in de spits)) Ik zou het zonde vinden als een buitenlands talent een nederlands talent in de weg zou zitten in zijn ontwikkeling.

Ja en de jeugdopleiding is fantastisch! Wat een gelul. Hiermee ga je Arsenal nadoen door overal en nergens talenten te plukken en vervolgens mee in het beloftenelftal te spelen. I.p.v. echt zelf opleiden wat Ajax nastreeft in zijn echte tradities zijn ze niet goed bezig lijkt mij. Talenten hier en daar strikken hoort er toch eigenlijk niet bij?

Alweer een middenvelder? Sorry maar ik vind ons middenveld de sterkste schakel van alle posities + alle posities zijn dubbel bezet!

Top ajax, ze lijken weer op de juiste weg te zijn met scouten. Rits lijkt te komen en nu ook nog een albanees, ajax heeft alleen behoefte aan de beste jeugdspelers, daarbij is het leuk als die uit nederland komt, maar als een albanees beter is het simpel, de albanees dus. Van concurrentie wordt je daarnaast ook niet slechter als jeugdspeler.

Ajax wilt het liefst alleen nog maar spelers uit de jeugd halen en dat is perfect. Nu nog weer een samenwerkingsverband met een 2de divisie club opzetten, zodat je dat net niet spelers en de speler die fysiek niet sterk genoeg zijn daar speeltijd kunt gunnen. Voor van der wiel heeft dat in ieder geval erg goed uitgepakt. En de spelers die het echt niet halen kunnen dan ook richting die club, zodat er een win-win situatie ontstaat.

Ik denk niet dat het nodig is om hem naar Ajax toe te halen. Nu Rits al komt en er genoeg jonge spelers achter de hand zijn, lijkt me deze transfer overbodig. Daarnaast is hij 'al' 19 en heeft hij maar 3 goals gemaakt in de Albanese competitie (misschien heeft hij wel super veel assists gegeven?) die volgens mij niks voorstelt. Lijkt me meer een gevalletje Manucharyan.

Nog een creatieve middenvelder? Volgens mij hebben ze er daar al meer dan genoeg van bij Ajax, niet?

Ajax heeft gezien de mogelijkheden, uitstraling én staat van dienst met jonge talenten een uitstekende invloed op ieder talent. Logisch natuurlijk dat ook dit talent naar Ajax komt. Zeker nu daar bij de Arena een prachtig Miadidas ontwikkelingscentrum ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Bayern München wil Paulo Dybala overnemen van Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren