Van degradatiekandidaat tot het kampioenschap

Zondag 1 mei 2011, heel Nederland geniet nog na van een geweldig oranjeweekend. In alle steden wordt in de ochtend alweer druk schoongemaakt, Koninginnedag is namelijk weer afgelopen. Met her en der nog wat dronken mensen lijkt het alsof de dag erna de tijd stil staat. Het is rustig op straat, bijna iedereen licht nog met een zatte kop in bed en is op geen enkele manier meer te bereiken. Toch is het niet zomaar een dag. Er zijn nog heel wat mensen die dit weekend nog een dagje langer door zouden kunnen feesten of hun club de afgrond in zien glijden. Dit kan het weekend zijn waarop FC Twente kampioen wordt, het weekend dat Willem II degradeert en het weekend waarin PSV en Ajax alles moeten geven.

/

Datzelfde gold niet voor de supporters van Vitesse. Zij konden lekker uitslapen van een geweldig weekend in Arnhem. Vitesse was namelijk al zo goed als veilig. Totdat ze in Arnhem weer wakker werden. Om half drie begon PSV - Vitesse. Op een enkeling na zou iedereen verwachten dat het weer een verloren wedstrijd was, maar het maakte niks uit: Vitesse was toch al veilig dacht men hier. Ik zat lekker voor de buis om naar een leuke en spannende voetbalmiddag te kijken. Het voetbalgeweld begon rustig maar na een tijdje kreeg ik door dat het foute boel was. Excelsior stond voor tegen FC Utrecht. Dat was nog niet zo’n heel groot probleem want met een voorsprong van zes punten en een veel beter doelsaldo Kon Vitesse eigenlijk alleen nog op papier in de nacompetitie belanden. Uiteindelijk won Excelsior met drie-één van de club uit de Domstad en verloor Vitesse met 2-1 van PSV. Ik keek op Teletekst en schok me kapot. Met over twee weken de degradatiekraker Vitesse - Excelsior kan er nog een hoop gebeuren. Wordt het een overwinning voor Excelsior met meer dan drie doelpunten verschil en De Graafschap pakt minimaal een punt tegen VVV-Venlo, dan speelt Vitesse de beruchte nacompetitie. Dichterbij dan ooit, slechts één wedstrijd zit er nog tussen. Wie had dit gedacht?

Ik verwacht dat Vitesse over twee weken gewoon in het eigen Gelredome de overwinning pakt en dat we gewoon een rustige zomer tegemoet gaan. Nouja, rustig wil ik niet zeggen want met weer een vracht nieuwe spelers en misschien wel een trainerswissel gaat er weer van alles gebeuren in Arnhem. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt volgend seizoen. Toen Merab Jordania kwam en zei dat dit een overbruggingsjaar was, was ik het gelijk met hem eens, wie kan er nou in één seizoen een goed team op de rails krijgen? Niemand. Maar met spelers als Wilfried Bony, Ismail Aissati, Marcus Perdersen en Slobodan Rajkovic heeft Vitesse de basis voor volgend seizoen vastgesteld. Op dit team moet Vitesse de komende jaren bouwen. Samen met de goede jeugdopleiding kan het een grote club worden die nationaal en internationaal aan de top komt te staan. Ik hoop dat Jordania voor volgend seizoen een nieuwe linksback, twee middenvelders en nog een snelle en doelgerichte flankspeler haalt. Dan zie ik Vitesse volgend seizoen gelijk weer meedoen om een plek bij de eerste zes.

Ik weet dat iedereen het een belachelijk project vindt. Maar als je écht iets wilt en er is genoeg geld, dan kan alles. Mindere spelers als Nemanja Matic, Alexander Büttner en Marti Riverola gaan weg of komen op de bank te zitten. Veel mensen vinden deze spelers wel goed, maar als je een team wilt samenstellen voor de top van de competitie passen deze namen er echt niet in. Over twee weken kan ik eindelijk weer eens vooruit kijken op een goed seizoen. Dit overbruggingsjaar leek nog nergens op, maar er is toch een kern ontstaan waarmee Vitesse op verder moet en kan bouwen. Met vier goede nieuwe spelers, een goede trainer en vertrouwen word Volgend seizoen hét seizoen van Vitesse.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door LangeW)

Aardig stuk, maar het kon me niet zo interesseren als ik heel eerlijk ben.
Wat me wel interesseert is hoe Vitesse er volgend seizoen uit gaat zien. Je deed spelers als Matic en Riverola opnoemen die jij niet zo goed vond, maar vooral eerstgenoemde vind ik een zeer goede speler. Zijn techniek is echt ongelooflijk, maar hij vertraagd net als Engelaar een beetje het spel.

Omdat je het toch goed hebt geschreven en het een nieuw onderwerp is geef ik je 3 sterren.

2 mei 2011 om 20:08

Dankjewel!

Dat over matic kan ik je het volgende over vertellen:

- Als Vitesse-supporter heb ik nooit miijn eigen spelers gehaat, maar deze man? niet zo zeer dat ik hem echt haat, maar hij ziet Vitesse als een klein clubje. hij denkt dat hij de man is en dat hij altijd maar de bal bij zich moet houden. Hij verliest 19 van de 20 ballen! Ik let altijd goed op hem, Hij is goed maar hij heeft een veel te groot ego. ik vind hem dé rotte appel in de selectie van dit seizoen. hij heeft een inzet van 0. maar dat is mijn mening en niet die vna jou dus ik begrijp je wel. hij heeft wel een goede aanname en een goede balcontrole voor de rest.!

3 mei 2011 om 13:20

Jij wil beweren dat Vitesse een grote club is? Vitesse is ook een klein clubje. 0 prijzen en 0 uitstraling.dat hij denkt dat hij alles is, is gewoon jammer. Maar niet geheel onterecht als je van Chelsea naar een niks zeggende club gaat als Vitesse.

3 mei 2011 om 15:09

Nee, dat beweert hij niet (dat zou je zelf ook kunnen lezen). Vitesse is ook een relatief kleine club, maar het gaat voornamelijk om de houding van Matic tegenover Vitesse.

En om nou te zeggen dat Vitesse niets zeggend is is ook zwaar overdreven: we spelen al sinds 1989 onafgebroken op het hoogste niveau van Nederland en hebben een paar aardige Europese wedstrijden op ons CV staan, bijvoorbeeld tegen Werder Bremen, Liverpool, Rapid Boekarest, RC Lens, Internazionale, etc. (en zeg niet dat dit al te lang geleden is, Ajaccieden teren ook nog steeds op het feit dat Ajax in '96 de CL won). Ook een groot aantal spelers uit onze historie speelt nu bij grote clubs, of heeft daar gespeeld: Schaars, Mahamadou Diarra, Cocu, Makaay, Nikos Machlas, Pierre van Hooijdonk, Danko Lazovic, en dan zal ik vast nog wel een hele rits missen. Ik geef gelijk toe dat Vitesse minder groot is dan Ajax (kan ook niet anders), maar de manier waarop jij Vitesse neerzet is wel heel erg negatief.

4 mei 2011 om 15:07

Als je zelf ook kan lezen en je begrijpt wat er staat dan beweert hij wel richting die kant op. Vitesse een relatief kleine club? Het is een kleine club, stelt niks voor. Ik heb ook helaas voor jou totaal geen positief beeld van Vitesse. Totaal niet, heb niks met die club en uitstraling. Dat je in het verleden een paar keer wat hebt gepresteerd zegt me niks. Je presteert nu al jaren niks (ja, Ajax ook niet maar draait alsnog in de top mee en maakt kans op titels), elk jaar sta je op degraderen of eindig je ergens rond de 12 a 15de plek. Stadion is standaard leeg.

4 mei 2011 om 15:31

rageer dan gewoon niet op deze column?

en reageer niet op iemands mening maar op hoe het artikel in elkaar zit enzoo.

En dat over matic staat niet in het artikel maar in een reactie eronder dus dat hoort er eigenlijk niet bij........ moet je iemand niet op afrekenen.

Elke CE die over Ajax gaat geef ik toch ook geen 1 punt

4 mei 2011 om 16:27

Jij vindt dat je goed werk hebt afgeleverd? Ik vind dat je niks speciaals schrijft.ik vind je stuk gewoon niet lekker lezen en de informatie die je hebt en geeft geef je totaal niet vermakelijk of smeuïg.

Ja ik reageer op iemand zijn mening... Daarom bestaat er een mogelijkheid om te reageren. Doe wat je niet laten kan, qua punten geven dat boeit me verre van.

In eerste instantie wou ik niet reageren, omdat mijn reactie misschien iets te verblind is door het feit dat ik er niet tegen kan dat men een team bij mekaar koopt.

Dat is natuurlijk een mening die te verblind is. Omdat je zou moeten reageren op het stukje zelf, daarom bij deze;

Bij de titel ging het al de mist in. Aangezien je verwacht dat Vitesse komend seizoen gaat knallen en dat dit jaar een overbruggingsjaar is, Natuurlijk is het logisch als supporter van Vitesse dat je hoopt dat ze volgend jaar gaan knallen en dat ze dan ook gelijk gaan strijden om het kampioenschap.

Alleen zal dit niet het geval zijn. De stap zal eerst gemaakt moeten worden naar de middenmoot en daarna naar de subtop. Om daarna pas door te kunnen stoten naar de top. Dit is een proces van jaren, kijk maar naar Fc Twente.

Dus om dit even af te ronden; het project 2013, is een niet te behalen project. Maar mocht dit project wonderbaarlijk toch slagen. Dan zal ik mijn woorden terug nemen en een buiging maken voor de koopkracht van Jordania.

Maar om het stuk te beoordelen; 2 sterren. Dit is meer voor de moeite om eerlijk te zijn.

2 mei 2011 om 20:05

Alsnog bedankt voor eht reageren!

maar ik vind het raar dat je een CE keurt op een mening van iemand. je zou eerder moeten kijken naar hoe het geschreven is enzooo. Natuurlijk begrijp ik dat er mensen zijn met een andere mening, maar daarom bestaat CE toch?

Toch bedankt!

2 mei 2011 om 21:31

Iedereen beoordeelt een CE anders. Deze discussie is eindeloos gevoerd in meerdere Ce's. De een beoordeelt op inhoud, de ander op nieuwswaarde en de andere oordeelt op wat zijn eigen mening is.

Ik beoordeel je stuk op schrijfwijze, netheid en taalfouten. Al glip ik hier zelf ook nog wel eens doorheen met her een der een (typ)foutje. Ook beoordeel ik op inhoud en vooral wát wil je mij vertellen. Dat komt deels naar voren in dit stuk, zie mijn uitgebreide reactie onderaan.

Leuk stuk, wel erg kort naar mijn inziens. Net als jij vind ik ook dat Matiç een rotte appel is in deze selectie. Hij denkt echt dat hij de beste is, houdt álle, maar dan ook álle ballen bij zich. Techniek heeft hij wel, laat daar geen twijfel over bestaan, maar hij loopt gewoon teveel met de bal. Spelers als Rajkovic, Aissati, Bony en Pedersen. Daar kun je echt mee verder. Hoewel ik wel vind dat Büttner het erg goed doet op de linksback positie. Dat is dan weer mijn afwijkende mening.

Ook merk ik de laatste tijd dat er veel kritiek wordt geuit op Eloy Room. Tegen PSV keepte hij een uitstekende wedstrijd, ik vind dat je hem het vertrouwen moet geven. Hij is nog erg jong (22). Ik ben benieuwd naar volgend seizoen, en ik hoop op een plek bij de eerste 6.

De intentie van je CE snap ik en is logisch. Echter zijn er wel wat punten waar je op moet letten.
In je intro staat het volgende: 'het is rustig op straat, bijna iedereen licht nog met een zatte kop...'
licht doet een gewichtsaanduiding aan en ligt, is iemand die in dit geval op bed ligt.

Uitslagen in de sport schrijf je zoals het ook is, dus niet drie-één maar 3-1. Je zegt hetzelfde, alleen is dit een optische regel aangezien je hieruit de score sneller kan vinden in het stuk.

Verder schrijf je alsof je tegen iemand naast je aan het praten bent en vlieg je soms van hop naar her.

Het was niet Jordania die riep dat dit een overbruggingsjaar zou worden, maar dit waren algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur/hoofd scouting Ted van Leeuwen. Deze uitspraak stamt net voor de overname. Echter blijft het overbruggingsjaar staan, dat is een logisch gevolg na de massale uitverkoop.

Probeer de volgende keer voor jezelf goed uit te zoeken wát je wilt zeggen en zorg dat je met goede, doordachte informatie komt. Succes!

3 mei 2011 om 10:22

Dank voor het reageren,

Een aantal punten was me zelf ook al opgevallen, met die uitslagen en met dat ''licht''. toen ik erachter kwam was het al gepubliceerd dus kon er niks meer aan doen!
Ik snap ook met wat je bedoelt vna hot naar her. ik zou hier voortaan op letten

Bedankt voor de tips!

Je inleiding + eerste alinea zijn zeer vermakelijk en goed geschreven, alleen daarna daalt het niveau. Misschien wilde je te snel, en schreef je daarom war slordiger. Wat me ook opvalt is dat de overgang tussen de eerste en 2e alinea niet helemaal lekker gaat. Opeens lijkt het een heel ander verhaal te zijn. Probeer de volgende keer net zo te schrijven als de inleiding en de eerste alinea, dan komt het helemaal goed!

Leuk geschreven, je bent wel optimistisch over de toekomst. Met een goede trainer en nog 3 a 4 echte versterkingen hebben ze idd wel een goed elftal, ben benieuwd volgend seizoen.

3 mei 2011 om 10:24

ben ik ook heel benieuwd naar ja,

maar als het over Vitesse gaat ben en blijf ik altijd optimistisch haha, ik kijk natuurlijk wel altijd door een geelzwarte bril maar k hoop dat ik deze keer gelijk heb

3 mei 2011 om 10:31

Mag ik je vragen waarom je jezelf 4 sterren geeft?

3 mei 2011 om 10:39

dat mag, haha

Ik kijk niet naar iemands mening,(dus ook niet naar die van mij) maar ik kijk naar hoe eht geschreven is, en of het een leuk verhaal is. De inleiding en eerste alinea vind ik zelf 5 sterren waard maar dat geef ik niet. De andere anlineas vind ik wat minder die vond ik 3 sterren waard. (misschien twee) het gemiddelde van 5 en 3 is 4 dus heb ik mezelf 4 sterren gegeven. Eigenlijk vind ik het 3.5 sterren maar natuurlijk geef ik emzelf ietsje hoger haha!

Ik vond het wel een leuk stukje om te lezen, maar ben het niet met je eens. Jij noemt Riverola, Matic en Buttner zwakke spelers, maar Matic is een echte klasbak, die ik zo snel niet goed vervangen zie worden. Ik geef toe dat er zat kritiekpunten zijn, maar als je ook naar zijn positieve kanten kijkt kan ik me niet voorstellen dat er een even vaardige speler wordt gehaald ter vervanging.

Ook stel je dat Vitesse komend seizoen al een aardig geraamte heeft staan met Aissati, Bony, Pedersen en Rajkovic. Vergeet echter niet dat de toekomst van Rajkovic en Aissati nog helemaal niet vast ligt (ze zijn beiden gehuurd), en daar verandert de positieve instelling van Vitesse jegens een nieuw contract niks aan. Ook denk ik dat als Ferrer blijft zitten, Pedersen niet lang bij Vitesse zal blijven, hij en Ferrer kunnen nou niet bepaald goed door één deur *ik zie persoonlijk het liefst Ferrer vertrekken van deze twee, maar dat is mijn mening).

3 mei 2011 om 15:20

Ik weet dart Aissati en Raijkovic nog neit vast gelegd zijn, maar heb wel vernomen dat dat binnen afzienbare tijd gaat gebeuren. ook vind ik dat een paar spelers uit de jeugd ook bij dit geraamte horen.

Ben het met je eens dat Ferrer weg moet. maar Pedersen heeft vaak neit gespeeld omdat hij geblesseerd was. Misschien ookwel omdat Ferrer hem niet op wou stellen, maar dat was dna maar 2 of 3 keer gebeurt!

bendakt voor het reageren!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Vitesse6-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SchubertKeeper50
E. CornelisseVerdediger50
E. DasaVerdediger50
M. WittekVerdediger50
S. TronstadMiddenvelder50
Y. GbohoMiddenvelder51
N. FrederiksenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren