Remember the name: Wayne Rooney

Op 24 oktober 1985 werd, zo cliché als dit nu al klinkt, een heel bijzonder kind geboren, nou ja wat is tegenwoordig er bijzonder aan als je voetbaltalent hebt, er zijn ook 'talentjes' die nu op de tribune bij FC Eindhoven zitten. Rooney voetbalde graag en maakte in 1995 al deel uit van het jeugdteam van Everton, zeven jaar later maakte hij zijn debuut. Rooney heeft nu al een grote carrière achter de rug.

We nemen de voetbaltijdmachine en gaan naar het einde van het seizoen 2009/10 van de Premier League. Rooney scoorde 34 keer in 44 wedstrijden. Dit deed hij altijd met genoegen, een glimlach op zijn gezicht verscheen als hij scoorde, als een baby die een lolly krijgt. Rooney is na dit geweldige seizoen, en door vele dingen die ik daarvoor al bewonderde mijn favoriete speler geworden. Roy Keane en Paul Scholes blijven mijn helden maar Rooney staat gewoon boven iedereen. Rooney werd ook in Nederland populair en de meesten schatten hem samen met een aantal anderen als één van de beste spelers van wereld. De Engelse pers schatte Rooney als een toekomstig in de geschiedenisboeken geschreven topscorer van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Door de geweldige vorm van Rooney werden veel Engelsen gerustgesteld.

Ik ben als half-Engelsman voor Engeland op internationaal gebied en had net als Engeland, van Newcastle tot Londen, vertrouwen in het nationale team van Engeland en alle pijlen werden gericht op Rooney. Uiteindelijk speelde Rooney waar-de-loos, of zoals de Engelse kranten graag zeggen Roo-bish. Zo slecht was het daadwerkelijk, het was inspiratieloos, hij rende van de middenlijn naar de achterlijn en weer terug alsof hij straf had gekregen van papa Capello. Iedereen kotste op het spel van de Engelsen die terecht door Duitsland in de achtste finale werd uitgeschakeld. Rooney had al een hele tijd niet gescoord dus iedereen hoopte op een terugkeer. Dit duurde niet lang, want hij kwam ook in de kranten. Of hij dit uiteindelijk ook wilde is de vraag.

Na het WK was er een ommekeer in het leven van Rooney, hij deed iets wat gewoon om te kotsen is. Hij maakte liefde met een prostituee terwijl zijn vrouw mogelijk in bed zwanger aan het zijn was van zijn zoontje. Rooney, een mannetje met temperament, die dit nooit gepikt had als zijn vrouw dit deed, deed zoiets doms. Rooney kende vrouw Colleen al sinds zijn jeugd en pleegde nu verraad. Hij deed dit, het interesseerde mij niet, zijn voeten moeten spreken in plaats van zijn penis. Maar als je roept; ''Nice to see your own fans booing at ya, that's loyal support'' en dan dit bedenkt, dan is het toch wel grappig. Niemand nam het voor Wayne op, zo verander je van held naar de pispaal van de Engelse media. Rooney deed iets doms en de Engelse media nam voor vrouw Colleen wraak. Toch zijn deze twee nog samen.

Rooney ziet er in Engelse televisieprogramma's. waar hij niet vaak verschijnt, er altijd heel bescheiden uit. Een jongen die niet graag praat, maar op het veld in een soort Keltische strijder verandert. Rooney verscheen al vaker in nieuwsitems waarin prostituees betrokken waren, maar deze wist hij via een rechtszaak te stoppen. Rooney lijkt niet op iemand die dit soort hoogverraad pleegt, maar schijn bedriegt. Kan Rooney goed tegen deze media-bom die ontplofte? Veel mensen dachten van niet en weten zijn slechte prestaties in het begin van het seizoen 2010/11 aan de media.

Kort na het begin van het seizoen, wat niet echt perfect begon voor Manchester United, ging Rooney klagen. Het bericht kwam dat Rooney, Manchester wilde verlaten. Veel mensen zetten hun vraagtekens bij de waarheid van het bericht, maar uiteindelijk had het korreltje zout er niet op gegooid hoeven te worden, Rooney wilde echt weg. Sir Alex Ferguson legde in een interviewj uit dat Rooney weg wilde en de geruchtenauto kreeg benzine en ging rijden. Rooney vond dat Manchester United geen garantie bood voor succes in de toekomst. Dit is echt te dom voor woorden, je wilt weg, dus dan besluit je maar midden in een moeilijke periode onrust te schoppen? Menig Rooney of Manchester United-fan schrok van dit. Dit was echt stupide, niet alleen twijfel je aan je medespelers maar ook stel je de supporters teleur, echt idoot.

Aan de andere kant had Manchester United dit niet openbaar hoeven te maken. Je moet eerlijk zijn naar je fans maar dit zorgde alleen maar voor onrust. Rooney kon overal heen, buren Manchester City en Spaanse topper Real Madrid stonden volgens de fans al klaar om hem in ontvangst te nemen en liepen eigenlijk al met hem weg. Toch tekende Rooney vijf jaar bij, de fans moesten het maar accepteren. Je hebt dan de vasthouders die altijd in de minderheid zijn, die nog steeds vonden dat Rooney moest blijven, en de hypocrietelingen, die ineens Rooney weer in het rode shirt van Manchester United wilden zien. De enige vraag die dan onbeantwoord is, en voorlopig ook onbeantwoord zal blijven. Moesten we Rooney laten gaan of is het goed dat hij gebleven is?

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 9 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door ajax_joden)

Belachelijke column.

Hij spreekt niet met zijn voeten maar met zijn penis? Hij deed iets wat om te kotsen was? Wat een belachelijk taalgebruik heb jij. Scheldwoorden, swa, maar dit slaat helemaal nergens op. Het is overigens duidelijk dat jij half-engels bent met je 'maakte liefde'. Nee, made love, is niet te vertalen naar maakte liefde.

Je schrijf'stijl' is ontzettend irritant, je verhaal is alles behalve interessant, waarom je dit geschreven hebt is me nog steeds niet écht duidelijk.

Verder is het een gigantisch onsamenhangend 'geheel', je vertelt maar wat in je opkomt zonder er een echt verhaal van te maken. Iedereen kent het verhaal, het is verre van vernieuwend, ik vraag me echt af wat jou ertoe gezet heeft dit te schrijven.

Je slot zin leuk bedoelt, maar echt dramatisch uitgevoerd. Je wil een discussie starten door een 'mooie' vraag eruit te gooien op het einde. De vraag om een discussie te starten komt zo uit de lucht vallen, je hebt er nauwelijks naartoe gewerkt. Alsof je een verhaal schrijft over Lucassen, waarom er zoveel commotie om hem is en dan aan het eind nog even zegt: Oja, moet hij een bril blijven dragen of contact lenzen nemen?

Oh en dan nog iets, je titel was het commentaar na het fantastische doelpunt voor Everton tegen Arsenal van Wayne Rooney. Echter zie ik niet hoe de titel op jouw stuk slaat.

Je column is in ieder geval om te kotsen.

19 november 2010 om 07:54

Ik wil mezelf niet verdedigen ofzo hoor, maar ik vind niets mis met het taalgebruik eerlijk gezegd.

19 november 2010 om 11:34

'rooney ziet er in Engelse televisieprogramma's. waar hij niet vaak verschijnt, er altijd heel bescheiden uit.'
Ten eerste moet die punt een komma zijn, ten tweede is het woord 'er' na de komma niet meer nodig, aangezien je die eerder al gebruikt had.

'kort na het begin van het seizoen'
Kort vervangen met 'vlak'. Dus: Vlak na het begin van het seizoen. Of kort fout is durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het klinkt in ieder geval niet.

'dit is echt te dom voor woorden'
Vreemde verwoording, wederom klinkt het niet, dit soort zinnen hadden door een 5-jarige geschreven kunnen worden.

'dit was echt stupide'
Idem.

'en de hypocrietelingen'
Hypocrietelingen is geen woord. Hypocrieten wel.

'hij deed dit, het interesseerde mij niet, zijn voeten moeten spreken in plaats van zijn penis.'
het stukje 'het interesseerde mij niet' is een tussenstukje waarvoor je de komma's gebruikt. Als je dat weg laat, zou je dus een goede zin moeten overhouden. Echter krijgen we dan 'hij deed dit zijn voeten moeten spreken in plaats van zijn penis'. Dat is geen Nederlandse zin, bovendien is 'hij liet zijn penis spreken' wel een érg simpele (en bovendien, jaja, lelijke) zin.

'hij deed iets wat gewoon om te kotsen is. Hij maakte liefde met een prostituee'
Die eerste zin, wederom simpel en wederom staat het niet. Bovendien bedrijf je liefde, je maakt het niet.

'één van de beste spelers van wereld.'
Van DE wereld.

'De enige vraag die dan onbeantwoord is, en voorlopig ook onbeantwoord zal blijven. Moesten we Rooney laten gaan of is het goed dat hij gebleven is?'
Waar is de dubbele punt? Het moet zijn: 'en voorlopig ook onbeantwoord zal blijven: Moesten we Rooney...'

'De Engelse pers schatte Rooney als een toekomstig in de geschiedenisboeken geschreven topscorer van het WK 2010 in Zuid-afrika.'
Toekomstig in de geschiedenisboeken geschreven topscorer? Juist..

Veel kinderachtige zinnen en bovendien ook een hoop grammaticaal incorrecte zinnen. Verder is je taalgebruik heel goed hoor.

19 november 2010 om 15:02

Ik vind dat je nou een beetje aan het mierenneuken bent. Ik vind het persoonlijk ook geen interessant stuk maar om nou elke typ/grammaticaal foutje op te sommen vind ik wat overdreven. Als je het verhaal leest is het lang niet zo storend als sommige/veel reacties die hier ook regelmatig verschijnen. Laten we er geen nederlandse les van maken a.u.b. Dit verhaal krijgt van mij 2 sterren omdat er geen nieuwswaarde in zit en eigenlijk ook geen idee achter dit verhaal zit. Is niet echt duidelijk waar de schrijver naar toe wil.

19 november 2010 om 18:40

Je taalgebruik is inderdaad echt slecht. Didioni noemde al maarliefst tien (!) fouten die met spelling en grammatica te maken hebben, of gewoon met zinsopbouw. Je moet je stuk doorlezen. Niet één keer globaal om te kijken of je je onderwerp goed naar buiten hebt gebracht, maar een stuk of drie keer om te kijken of er geen fouten inzitten. Je kunt er altijd nog de automatische controle van Word eroverheen laten gaan. Deze is ook niet honderd procent waterdicht, maar vele fouten had je daarmee kunnen voorkomen.

20 november 2010 om 00:50

In eerste instantie was het ook niet de bedoeling om een aantal (nog niet eens alle) fouten op te noemen. Echter reageerde hij op mij dat hij zijn taalgebruik niet verkeerd vond.. Tja, dan laat hij me geen keus. Als hij zijn fouten niet inziet, dan leg ik ze graag uit, misschien dat hij het de volgende keer dan beter doet.

Voor de duidelijkheid, ik heb ook echt niet 3 sterren aftrek gegeven alleen vanwege zijn taalgebruik. Het heeft hem hooguit 1 ster gekost, de rest ging eraf vanwege het verhaal op zich en ik denk dat ik dat ook voldoende toegelicht heb in mijn eerste reactie.

voor succes in de toekomst. Dit is echt te dom voor woorden, je wilt weg, dus dan besluit je maar midden in een moeilijke periode onrust te schoppen? Menig Rooney of Manchester United-fan schrok van dit. Dit was echt stupide, niet alleen twijfel je aan je medespelers maar ook stel je de supporters teleur, echt idoot.
dit is een raar stukje je geeft opeens je mening op iets informatiefs dit had later gemoeten. verder ben ik het niet met didioni eens hij oordeelt wel erg kritisch ik vind penis en kotsen nou niet echt scheldwoorden hij gebruikt zelf met penis nog een nettere betekenis. 3 sterren je kan wel beter dat denk ik in ieder geval.

19 november 2010 om 01:18

Ik vind penis en kotsen niet erg, maar ik vind het gewoon een dramatische woordkeuze. Waarom zou je die woorden gebruiken? Ze zijn niet krachtig of mooi, het staat voor geen meter.

je titel slaat nergens op je kan het beter veranderen naar rooney the roo-bish want je bent meer dan de helfdt van je verhaal alleen maar de slechte dingen te noemen wat ronnie heeft gedaan wat ik ook niet zou doen als je een fan bent van rooney wat ik ook ben en natuurlijk zou die bij man u blijven want het is een wereld spits dat nog gaat vlammen als die terug is van zijn ontspanning tripje

Nu ik dit gelezen heb pff..

Ik heb een Column met hetzelfde onderwerp geschreven in het fanblad van Manchester United supportersvereniging in Nederland. Dit blad komt met de kerst uit.

Matige column dit. Jammer want het is een onderwerp waar je meer mee kan!

Ik vind dat je bij mij nog echt wel aardig op weg bent, maar de slotzin gooit roet in het eten .In de beschrijving van de rubriek Clubexpert staat dit. '' Clubexperts zijn kenners van hun favoriete club. Zij hebben een mening hierover en willen die graag publiceren.'' Waarom neem je dan in de slotzin geen stelling in? Waarom heb je als de climax nadert geen mening? Haalt er voor mij toch 'n sterretje af.

19 november 2010 om 11:53

De climax nadert niet naarmate je tegen het einde van het verhaal komt. Een climax is er gedurende het hele verhaal. De opbouw naar de uiteindelijke stelling toe en díe is er al niet..

Ben ik echt de enige die genoten heeft van dit stuk? Ik vond het een prima column. Er zit wat dosis humor in, hij beschrijft goed zijn 'local hero' en hij geeft zijn visie goed weer. Natuurlijk kan het grammaticaal beter maar ik neem het je niet kwalijk als je een halve Engelsman bent.

Ik vind het meer belachelijk dat een Didioni zich aanstelt om woorden zoals penis of kotsen. Misschien dat jij uit een nette cultuur komt maar over het algemeen zijn woorden zoals penis of kotsen heel normaal...

Ik vind het belachelijk hoe mensen met jouw stuk omgaan. Ik had overwogen om je 4 sterren maar om het te compenseren geef ik gewoon 5 sterren.

19 november 2010 om 13:03

Kerel leer eens lezen. Ik vind het geen erge woorden, van mijn part zet je een stuk vol met scheldwoorden neer, kan me niets schelen. Ik vind het alleen woorden die niet klinken. Zijn schrijfwijze is ontzettend kinderachtig en daar vallen 'om te kotsen' en 'hij spreekt met z'n penis' ook onder.

Wordt er nou gesuggereerd dat sex hebben met een prostituee niet goed is?

Goeds stuk voor iemand die net begonnen is, Didioni geef hem anders wat tips en hij weet heus wel dat die wat fouten gemaakt heeft

@ Didioni: Bedankt voor de tips/verbeteringen, ik lees soms Engelse boeken en daardoor vond ik 'maakte liefde' optiek wel goed. Iedereen begrijpt het denk ik wel.

@ R.baggi: Thanks voor je reactie en de opmerking.

@ correa: Een citaat van de commentator bij Arsenal vs Everton, dat ik heb onthouden. Rooney is ook gewoon één van mijn favoriete voetballers hoor.

@ Lfcdutchy: Ik zal proberen de volgende beter te maken, ik probeerde natuurlijk al het beste van deze te maken, maar met deze tips en opmerkingen die ik toen nog niet kon gebruiken gaat het sowieso al makkelijker.

@ Codestoeltje: Volgens de media ...

@ iliasa en Koni: nog bedankt

Maar ik krijg een beetje het gevoel dat Didioni elke reactie die het stuk wel oké vind, omlaag probeert te halen of zo. Je hoeft mensen er niet van te overtuigen dat het een slecht stukje is hoor, dat weet ik nu wel en daarbij heb je gelukkig wat tips gegeven.

Aah nu komt iedereen erachter dat ik mijn eigen stukje 5 sterren geef :P

19 november 2010 om 15:37

Nee, mensen die het over mij hebben in hun reactie, daar reageer ik op en laat dat nu net de mensen zijn die positief zijn over jouw verhaal.

19 november 2010 om 17:11

Manchest, jezelf 5* geven is het laatste wat je moet doen. Niet omdat ik een oordeel heb, of wie dan ook, je moet zoiets niet doen als je er geen verdomd goede reden voor hebt: je verliest er uiteindelijk goodwill en lezers mee.

19 november 2010 om 18:14

Ja ik vind het ook stupide als ik er nu over na denk.

Manchest..

Ik weet waar je op doelt, maar je schrijfstijl komt helaas niet helemaal overeen.
Moeten de supporters het 'foutje' van Rooney accepteren of juist uitbuiten?
Maar na de tweede alinea begin je negatief te schrijven over Rooney. We moeten allemaal niet vergeten dat Rooney heel veel heeft betekent voor Manchester United. Ik kan hem persoonlijk niet in een andere team plaatsen. Manchester hoort zijn verloren zoon een schouderklop te geven en hem volledig te steunen. Want de statistieken die jij in de tweede alinea noemt, die kan Rooney na zijn dip weer waarmaken..

Dus ik adviseer je om toch meer de positievere punten eruit te halen en meer to the point moet schrijven..

3 sterren, maar er zit potentie in!

19 november 2010 om 18:16

Ik ben er persoonlijk voor dat Rooney blijft, maar ik heb blijkbaar gefaald dit duidelijk te maken. Ik probeerde ook voor en tegen-argumenten te geven maar ja

Dank je voor de reactie

Belachelijke column!
Ik zou stoppen met schrijven.

19 november 2010 om 18:14

Dankje voor de motivatie.

Zo belachelijk als sommigen hier schrijven dat je column is valt wat mij betreft reuze mee hoor. Okay, er staan inderdaad behoorlijk wat schrijffoutjes in, maar als je even doorheen kan kijken is het voor een eerste keer een aardige column.

Didoni, ik vind het persoonlijk nogal vervelend dat jij hier een beetje gaat bepalen wat wel en niet lekker lopende zinnen zijn. Als je dan toch zo makkelijk met kritiek komt en hem gaat verbeteren, geef dan ook even aan dat JIJ het geen lekker lopende zinnen vindt, of dat JIJ het geen goede woordkeuze vindt. Je brengt het nu alsof het feiten zijn, maar daar denk ik dus anders over.

20 november 2010 om 00:46

Een beoordeling gaat toch om wat ik vind? Mijn reactie gaat toch óók om wat ik vind? Wil je nu serieus dat ik elke zin met 'ik vind' begin, zodat niet alles als feit gepresenteerd wordt?

En moet ik de volgende keer dan bij mezelf denken: deze zin vind ik niet lekker lopen, maar misschien vind aardbei dat wel, dus laat ik dat maar buiten beschouwing laten. In dat geval, kunnen we maar beter zonder beoordelingen of wat dan ook maar beter weg laten, aangezien het niet je eigen mening is wat telt in de beoordeling..

Eigenlijk kan maar beter niemand reacties geven, want we mogen toch niets schrijven van jou. Als ik volgens jouw beredenering een reactie moet schrijven zit ik zo:

Het idee vond ik leuk, maar dat vond Aardbei misschien niet dus daar schrijf ik niks over. De manier van schrijven vond ik minder, maar dat vond Frikx misschien heel goed, dus ook daar schrijf ik dan maar niets over.. De opbouw van het verhaal vond ik ook niet goed, maar omdat Lfcdutchy dat wel goed kan vinden, laat ik dat ook voor wat het is. En zo eindig ik met een lege reactie en geen beoordeling, want stel je voor dat er ook maar iemand van de paar duizend Vz leden het er niet mee eens is!!

Ik bepaal hier niets, ik schrijf wat mij opvalt en de schrijver, de lezer en jij mogen zelf weten wat jullie daar van vinden, of wat jullie daarmee doen.

Niet verkeerd voor een eerst column. Je persoonlijk mening komt niet echt boven, maar dat hoeft ook niet altijd.

''zijn voeten moeten spreken in plaats van zijn penis'' :-)

Gewaagde zinnen soms. Niet veel nieuws.
En de geboortedatum van de speler meegeven in de eerste zin is ook al oeroud in columns. 2*

19 november 2010 om 19:57

De tekst achter de komma al gelezen?

Rooney doet wel wat vaagjes en je kan niet weten wat hij volgende keer gaat doen maar zijn voeten moeten wel spreken hoop dat hij mits hij vit is weer er 30 in de netten jaagt,.

Tot waar ik heb gelezen lijkt het gewoon op een samenvatting.

Met zoveel spelfouten en grammaticaal incorrecte zinnen neem ik dit artikel niet serieus. Lees het eerst eens na voordat je het plaatst!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. TraoréAanvaller00
David de GeaKeeper160
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper30
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger60
P. JonesVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren