Ajax mist de mentaliteit voor het kampioenschap

Na veertien wedstrijden gespeeld te hebben lijkt Ajax veroordeeld te zijn tot weer een jaar zonder kampioenschap. De enige reddingsboei waaraan Ajax zich nog kan vastgrijpen is komende zondag als Ajax in eigen huis koploper PSV ontvangt. De kritieken zijn niet mals. Het zwalkende schip Ajax lijkt steeds verder te zinken.

Een paar weken terug schreef ik een artikel naar aanleiding van een column van Johan Cruijff. Daarin gaf ik aan dat Cruijff buiten de werkelijkheid stond. Hij benoemde alleen de problemen (waar hij grotendeels gelijk in had) maar kwam niet met oplossingen. Ik was ervan overtuigd dat het uit een goed hart kwam. Nu, een paar weken later, deel ik nog steeds die mening. Johan Cruijff probeert Ajax erbovenop te helpen. En hij kwam eindelijk met een oplossing, het ‘Ajax-gevoel’ moet weer terug in de ledenraad. En daar heeft hij gelijk in. Net zoals hij gelijk heeft dat Ajax geen echte buitenspelers meer opleidt. Net zozeer is de stelling juist dat Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui (nog) niet voor een beter team zorgen. Maar meer en meer kom ik erachter dat dit niet het grootste probleem is. Het grootste probleem van dit Ajax is de mentaliteit. Of liever gezegd, het gebrek aan mentaliteit.

Ik ben afgelopen zondag geschrokken van mijn Ajax. Ik ben niet snel negatief over Ajax, een nederlaag tegen Utrecht of ADO Den Haag kan een keer voorkomen. Maar Ajax werd zondag op alle fronten afgetroefd. Nergens zag ik een ploeg die voor een overwinning vocht, of voor een kampioenschap. Vurnon Anita en Gregory van der Wiel, twee prima voetballende backs maar met een nonchalante houding. Jan Vertonghen moet net als Urby Emanuelson inmiddels een van de dragende spelers zijn. Vooral laatstgenoemde is dat bij lange na niet. Rasmus Lindgren is een prima Eredivisievoetballer maar geen speler die voorop gaat in de strijd. Andre Ooijer zou gezien zijn leeftijd en ervaring een voorbeeld moeten zijn voor de rest maar begaat een dwaze actie die puur voortkomt uit frustratie. Siem de Jong en Christian Eriksen zijn nog te jong en te onervaren om een wedstrijd te doen kantelen. El Hamdaoui is teveel spits en Luis Suarez moet vrij zijn in zijn hoofd om fenomenaal te voetballen. Maarten Stekelenburg is wel een leider maar staat in het doel. En ook op de bank heeft Ajax geen pure leiders. Alleen Demy de Zeeuw zou dat moeten zijn maar is dit seizoen hopeloos uit vorm.

Teveel en te vaak kost Ajax dit punten. Vorig seizoen bewees Ajax dat het fantastisch kan voetballen. Kwalitatief gezien doet Ajax dus echt niet onder voor PSV en FC Twente. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax kwalitatief gezien de beste selectie van de Eredivisie heeft. Maar mentaal gezien zit het niet goed bij Ajax. Er is niemand die de ploeg tijdens een wedstrijd op sleeptouw kan nemen. Vorig seizoen won Ajax ook slechte wedstrijden, dit seizoen verliest het of speelt het gelijk. Uiteraard is het kampioenschap nog lang niet verloren, vorig seizoen liep Ajax ook in op een achterstand van elf punten.

Maar daar schuilt juist het gevaar. Daar komt het mentaliteitsgebrek van Ajax ook weer naar boven. Ajax moet niet gaan leunen op die gedachte.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 11 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door Cede maiori)

Dit staat al 80 keer in 1 week op internet en het word echt te erg uitgemolken, irritant voor woorden. Ja er is iets goed mis maar dat weten we bij ajax al wel. Dat hoeft de media denk ik niet 80x te vertellen. Ipv achter ajax te gaan staan..

15 november 2010 om 23:18

Ajax is gewoon een en al drama. Punt uit.
Zoals Cruijff al zei: Er moet een grote bezem door de club.
Ze mogen zich kapot schamen, eigenlijk wel de beste club uit Nederland, maar niet sportief gezien.

Voor de rest klopt dit artikel: 4 sterren

16 november 2010 om 15:34

Ajax is niet een en al drama. Er is gewoon teveel kwaliteit verschil. Anita zou niet opvallen bij een club als Nac, evenals Lindgren, Ooijer en de Zeeuw (zoals hij nu speelt). Suarez, El Hamdaoui en Vertonghen trekken de kar. En Stekelenburg maakt een hoop foutjes goed. Ik denk dat er veel meer moet worden geïnvesteerd in een selectie die kwalitatief gelijkmatig is. Natuurlijk zijn er sterspelers nodig (afellay bij Psv), maar ik denk dat een gemiddeld team beter is dan een slechter team met op sommige posities sterspelers.

Ajax komt er wel weer bovenop, maar helaas dit jaar ook geen kampioenschap. Op dit moment verdienen ze dat ook niet. Ik hoop dat de in de EL nog wat gaan neerzetten. Dat zou goed voor zowel Ajax als Nederland zijn.

Herhaling van vorig jaar dit.. Als Jol het nog op tijd op de rit krijgt wordt Ajax echt wel kampioen, of een andere club moet een superjaar hebben als Twente vorig jaar had. Ik vind het allemaal een beetje oppurtinistisch. Pantelic is vertrokken, maar wat is er verder aan mentaliteit veranderd binnen de groep...

Ja wat moet ik met deze CE. Allemaal feiten die we al kennen. Leuk geschreven dat wel maar alles weer uit de emotie. Deze voegt dus niet zoveel toe. Wel lekker voor je dat je de frustratie van je af kunt schrijven.

Ik begrijp de wat negatieve reacties omdat dit stuk niet compleet is. Het stuk wat ik geschreven heb was langer maar blijkbaar heeft Voetbalzone dit niet goed geplaatst. Ik hoop dat ze dat nog aanpassen

15 november 2010 om 23:34

Dat heeft te maken met het feit dat je boodschap wat beperkt is. Je geeft aan, wat iedereen ook weet, dat Ajax in de tweede seizoenshelft fantastisch heeft gespeeld, kampioenswaardig durf ik wel te zeggen. Vervolgens vertel je, wat we ook allemaal weten, dat Ajax dit seizoen ontzettend tam speelt en dat er absoluut iets mist. Ook dat klopt.

Maar waar ik een probleem mee heb, is waar jij de oorzaak zoekt. Jij geeft per speler aan dat zij niet voorop in de strijd gaan en dat dat de reden is dat de resultaten dit seizoen uitblijven, maar waar je aan voorbij loopt is dat Ajax met vrijwel dezelfde 11 spelers speelt als het vorige seizoen. Slechts Alderweireld is gepasseerd (maar juist om de reden dat hij niet genoeg pit in zijn spel legt, terwijl diezelfde pitloze Alderweireld in de succesreeks nog gewoon basisspeler was) en Pantelic is vervangen door Mounir, maar wat betreft passie en inzet scheelt dat ook niet dag en nacht. Voor de rest speelde Jol met precies dezelfde spelers als de tweede seizoenshelft van vorig jaar, en toch loopt het dit seizoen niet. Tenzij alle negen spelers plotseling hun strijdlust hebben verloren (tsja..), mist er dus iets in je oorzaak. Jij schrijft het verval volledig toe aan het ontbreken van spelers met karakter, terwijl de spelers die nu in het veld staan vrijwel gelijk zijn aan die spelers die vorig seizoen ook speelden.

Dan zijn er meer factoren die voor het verval zorgen. Wellicht heeft het te maken met de warrigheid van Jol, die zoveel wisselt in zijn opstelling dat er geen vastigheid en automatismen gekweekt worden. Wellicht heeft het te maken met het drukke programma van én CL, én beker, én competitie (ajax begon pas na de uitschakeling tegen Juve echt te draaien), wellicht met demotivatie van spelers die allemaal toch een stapje hogerop willen kijken, wellicht met het ontbreken van spelers met specifieke kwaliteiten als de balvaste Pantelic en pijlsnelle Rommedahl, wie zal het zeggen?

Persoonlijk vind ik je conclusie dermate beperkt, dat ik dit stuk ook niet heel positief beoordeel.

16 november 2010 om 10:38

Juist doordat de column niet in zijn geheel is geplaatst door Voetbalzone mist er een stuk nuance. In het slot kwam ik namelijk positief uit maar dat ontbreekt hier nu. Daarnaast zeg jij dat vorig seizoen praktisch dezelfde 11 speelden. Daar heb je gelijk in maar ik geef ook aan dat deze elf spelers fantastisch kunnen voetballen maar dat er in deze ploeg niet de mentaliteit zit om ook een serie slechte wedstrijden om te doen keren. Ik ben ervan overtuigd dat als de spelers in vorm raken Ajax fantastisch voetbal speelt maar het probleem is dat Ajax niet de mentaliteit heeft om dat om te buigen.

jullie hebben wel gelijk dat het allemaal eentonig is, maar ik vind het wel goed geschreven. ik vind het 3 sterren waard maar om zijn gemiddelde meteen even op 3 te zetten krijgt hij er 4 van mij

Niet om het één of ander maar Siem De Jong zit al sinds Ten Cate bij de selectie/basis en heeft er inmiddels al 67 wedstrijden voor Ajax 1 op zitten. Dus om hem nou net zo onervaren als Eriksen te noemen is ook wat overdreven.

Voor de rest dat Ajax mentaliteit mist. Ach is dat al niet jaren het geval met al die korte Europese avontuurtjes en mislukte titelraces?

16 november 2010 om 10:40

Ik zet de Jong en Eriksen even voor het gemak op een lijn want je hebt gelijk dat de Jong een stuk meer ervaring heeft dan Eriksen maar ik wil er maar mee aangeven dat de Jong (nog) niet een speler is die een ploeg op sleeptouw kan nemen. En helaas heeft Ajax al jaren niet de juiste mentaliteit

Open deuren intrappen, maar wel redelijk geschreven en aardig uiteengezet!

Ik vind deze CE eigenlijk zo passen onder het topic waarin het over gaat dat Jol de titel nog niet opgeeft. Daarnaast betwijfel ik op meerdere fronten je beredenering. Ik denk niet dat Ajax zo slecht speelt door de slechte mentaliteit. Ik zelf denk dat Ajax nu een aantal spelers heeft, die vorig jaar nog zo goed speelden, die dramatisch uit vorm zijn. Waar Van der Wiel dit seizoen niet meer de daverende rechtsback is die hij vorig jaar was, vind ik Vertonghen nog niet klaar voor een topclub aangezien hij zo goed niet meer speelt.
Ook twijfel ik oprecht of Ajax wel echt de beste selectie heeft, zeker qua breedte verliezen ze het op Psv, maar waar jij door je Ajax-bril kijkt, kijk ik nu door mijn Psv-bril.

In totaliteit vind ik dit stuk te weinig toe voegen en daarom geef ik je net aan 2 sterren

Ik vind het stuk nogal de open deur in trappen. Ajax die even niet draait, wat is er mis, wat moet er aan gedaan worden, etc., etc. Je zegt wel dat je nog een deel van je column mist. Daar houd ik wel rekening mee, daarom krijg je geen beoordeling van mij.

16 november 2010 om 09:08

Ik vind het juist geen open deur, omdat ik niet van mening ben dat de mentale weerbaarheid (het gebrek daaraan) de belangrijkste reden voor de recente wanprestaties is. Ik denk dat dat de onnavolgbare tactische ingrepen in het elftal zijn. Alderweireld op de bank, terwijl we vorig jaar met Toby nauwelijks een doelpunt tegen kregen. Ook was het veldspel veel herkenbaarder en wisten spelers waar ze aan toe waren. In de zomer zijn Pantelic en Rommedahl vertrokken, twee spelers die vorig jaar niet als belangijke steunpilaren werden gezien, maar nu ineeens door veel mensen bijkans heilig worden verklaard. Ik denk niet dat dat te maken heeft met de exceptionele kwaliteiten van deze 2 voetballers, maar meer met het feit dat hun aanwezigheid andere spelers in het elftal op de top van hun kunnen lieten spelen (dit geldt overigens meer voor Pantelic dan voor Rommedahl). Mensen die dit met mij eeens zijn zullen ook niet begrijpen dat er niet naar vergelijkbare vervangers is gezocht. El Hamdaoui is een topspits, maar met hem erbij zal je een ander systeem moeten gaan spelen. Terwijl er net wat vastigheden in dreigden te sluipen is het technisch/tactische beleid met de aankoop van El Ham. wederom op zijn kop gezet. Dit is een gebrek aan beleid wat je inmiddels chronisch mag noemen. Elk jaar moeten we weer opnieuw beginnen. Nooit wordt er eens langer dan 1 seizoen voortgeborduurd op een ingeslagen technische weg. Het cliche-excuus dat de beste spelers worden weggekocht door kapitaalkrachtiger clubs gaat maar ten dele op want volgens mij speelt Suarez nog steeds bij Ajax en hebben Twente en in mindere mate PSV veel minder problemen met het voeren van een constructief beleid,terwijl hun situatie in deze vergelijkbaar is.
Daarom hoop ik ook dat mensen met een Ajaxhart- en verleden de handschoen zullen oppakken en een consistent technisch beleid gaan voeren.
Johan, mijn steun heb je.

Ik ben het eens met john, stukken zoals deze zijn er al veels te veel geschreven mede als de zinloze gesprekken in de sport talkshows. Er word steeds hetzelfde gezegd en dat is onderhand wel duidelijk.
Het is omdat het ajax is, want ajax moet bovenaan staan en alles wat anders is bij voorbaat niet goed heb ik het gevoel.
Iedereen die ajax een warm hart toedraagd ziet dat hun club het moeilijk heeft sportief gezien, en juist dan moet de club gesteund worden zoals nooit te voren. En wat mij betreft helpen alle negatieve stukken daar niet bij.

Ajax komt er wel weer bovenop. het zal zaterdag zal een hele lastige kluif worden tegen Psv, maar als alle oprechte ajax fans erachter gaan staan en hun clubje toejuichen (en geen cruijf wie kent em niet) moet er iets gehaald kunnen worden denk ik.

16 november 2010 om 10:36

Ik weet wel zeker dat Ajax er weer bovenop komt. Die zekerheid voelt denk ik iedere rechtgeaarde Ajacied wel. Maar als er iets mis is bij je club vind ik het geoorloofd of zelfs een verplichting om daar iets aan te doen. ''het kwade overwint pas als de goeden onverschillig zijn''.
Daarbij vind ik dat je als speler of bestuurder bij Ajacied tegen een stootje moet kunnen dus als je door de kritiek minder gaat presteren is dat te begrijpen, maar zou dat eigenlijk niet zo moeten zijn. Mooi ''leermoment'' voor de boys.

Dit is geen CE, dit is een inleiding van een CE. Net toen ik dacht dat je eindelijk tot je punt zou komen was het al voorbij. Jammer want hoewel het onderwerp al tig keer behandeld is zou je er inhoudelijk nog dingen over kunnen schrijven die nu nog te weinig besproken zijn.

16 november 2010 om 11:51

Je hebt gelijk, mijn echte CE was een stuk langer alleen Voetbalzone heeft alleen het eerste deel geplaatst(waarom weet ik ook niet)

Als Ajax het dalijk op de heupen krijgt, en goed gaan presteren en kampioen gaan worden hoor je niemand meer.
Dit is geen CE is gewoon pure frustatie en emotie in een verhaal zetten en dat plaatsen op VZ.

Omdat Voetbalzone het stuk niet in zijn geheel heeft geplaatst zal ik het ontbrekende gedeelte in dit bericht zetten.

Het kampioenschap gaat tussen Ajax, Twente en Psv. Ajax maakt tot nu toe de slechtste indruk. Twente maakt een degelijke indruk maar blijkt ook te kunnen verliezen. PSV wint met 10-0 van Feyenoord maar verliest van Twente. Mocht Ajax komend weekend winnen dan heeft PSV dus van beide titelkandidaten verloren. Ik wil maar zeggen dat Ajax het kampioenschap nog niet verspeeld heeft.

De commotie rond Ajax maakt duidelijk dat Ajax nog altijd de grootste club van Nederland is. Johan Cruijff probeert Ajax erbovenop te helpen. Want Ajax blijft een fantastische club. Rik van den Boog, Uri Coronel en Martin Jol weten dat donders goed. Maar de focus moet op de mentaliteit komen te liggen. Bij de eerste open dag van Jol zei hij: kop omhoog, borst vooruit. Wij zijn Ajax! Dat moet niet overslaan in arrogantie of in nonchalance. Dat moet overslaan in een onoverwinnelijkheid. Tegenstanders moeten Ajax vrezen, zowel uit als thuis. Van der Wiel en Anita moeten backs worden waar de aanvallers achteraan moeten. Vertonghen, Ooijer en Alderweireld moeten killers worden. Enoh, Lindgren, de Zeeuw en de Jong moeten een ijzersterk middenveld vormen. Suarez, El Hamdaoui, Emanuelson en Sulejmani moeten de meest gevreesde aanvallers van de Eredivisie worden. Met of zonder buitenspelers, dat doet er niet toe. Ajax moet terug naar de basis.
De basis voor het kampioenschap.

Nu begrijp ik waarom de redactie niet je hele column heeft geplaats. Waarschijnlijk wilden ze je in bescherming nemen. Lees hem nog eens door en koppel dan dit laatste stukje met de titel. Ik lees ontelbaar keer het woord moeten. Deze is het mooiste; 'dat moet niet overslaan in arrogantie.....'. Vervolgens: Dat moet overslaan in een onoverwinnelijkheid'. Over arrogantie gesproken. Blijkbaar heb je niet door dat het geen mentaliteitskwestie is, maar een cultuurkwestie. Ajax komt nationaal al jarenlang niet veel verder dan licht bovenmodaal niveau. Goed genoeg om mee te doen. Niet goed genoeg om kampioen te worden. Internationaal stelt ajax echt helemaal niets meer voor. Omdat niemand dit wil inzien, laat staan accepteren wordt er onevenredig veel druk op de spelersgroep gelegd. Heb je nooit bedacht dat de uitstekende tweede seizoenshelft van vorig jaar misschien een uitschieter was en dat de spelers nu weer naar hun normale niveau zijn teruggezakt? Is het niet meer dan normaal dat Suarez weer terugzakt naar een regulier scoringsgemiddelde? Is het niet meer dan normaal dat De Zeeuw weer zoals we van hem gewend zijn bijna letterlijk door de trainer aan de hand moet worden genomen? Het grote probleem van ajax is dat een licht bovenmodale spelersgroep denkt dat ze toppers zijn. Buiten dit 'culturele' probleem begaat Jol blunder na blunder. Wat denk je dat het met een spelersgroep doet waarvan de trainer zegt de boel bij elkaar te willen houden en vervolgens als eerste dreigt op te stappen? Wat denk je dat het met een speler doet als hij moet wijken voor een al jarenlang niet presterende spits met 15 kg teveel aan gewicht? Wat denk je dat het met een speler doet als hij zonder aanwijsbare reden opzij wordt geschoven voor een veteraan? Wat denk je dat het met het zelfvertrouwen van een spelersgroep doet als Jol vraagt om 10 miljoen extra om de problemen op te lossen? De hele spelersgroep weet dat de zaakwaarnemer van Mido dezelfde is als die van Jol. Ook al is oneerlijke bevoordeling niet waar, het geeft toch stof tot nadenken in de spelersgroep. Jol heeft even snel als efficiënt het zelfvertrouwen in de groep om zeep geholpen door zijn eigen belang voorop te stellen. Spelers voelen dit haarfijn aan. Geloof mij, binnen een paar weken komen er niet alleen verhalen van ontevreden reserves zoals Wielaert naar buiten maar ook van basiskrachten. Dit is een onomkeerbaar proces en als Van der Boog zich aan zijn woord houdt dan blijft het tot 2012 zwaar zeuren voor ajax. Zelf ben ik benieuwd of hij de kerst haalt. Ajax strijdt structureel tegen irreëele verwachtingen en nu ook nog tegen een trainer die al het respect van zijn spelers is verloren. Als je dan ook nog bedenkt dat de salarissen met 15 à 20 miljoen naar beneden moeten, dan weet je dat er meer aan de hand is dan een mentaliteitskwestie.

16 november 2010 om 18:32

Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Ik geef toe dat de 'mentaliteitskwestie' niet het enige probleem is van Ajax. De salarissen moeten omlaag, de financiële huishouding is niet op orde etc. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat de mentaliteit van dit Ajax, maar ook van de jaren daarvoor, niet de juiste is. Ik kan niet anders concluderen dat spelers als Anita, van der Wiel, de Jong, Eriksen etc. te makkelijk voetballen. En dat komt dit seizoen pijnlijk naar voren omdat Ajax nu met een slechte reeks bezig is maar dat was vorig seizoen ook zo. Jij geeft aan dat vorig seizoen een uitschieter was. Ik denk inderdaad dat je niet snel zo'n prestatie evenaart maar als deze huidige selectie over een juiste mentaliteit bezat stond het nu bovenaan, dat kan bijna niet anders. Verder geef je aan dat Martin Jol een hele zware rol hierin speelt maar ik denk dat je dit overdrijft. Wat ik wel vind is dat Jol een duidelijkere structuur aan moet brengen en niet iedere week een ander middenveld op moet stellen.
Kortom, ik denk dat het zowel een cultuur- als een mentaliteitskwestie is. Uiteraard spelen er ook andere zaken maar dat is in mijn optiek niet de kern van het probleem.

Wat betreft je eerste gedeelte over het plaatsen van de column: Ik zou het raar vinden als Voetbalzone een stuk inkort zonder mij daarvoor in te lichten, dat vind ik niet gepast.

16 november 2010 om 18:41

Wel ben ik van mening dat je de Ajax selectie net iets te hoog in schat. ''als deze selectie over een juiste mentaliteit bezat stond het nu bovenaan, dat kan niet anders''. Heel aparte opmerking vind ik dat. Waarom kan dat niet anders? Waar is de selectie van Ajax nou zoveel beter dan die van Twente en Psv. Ik denk dat deze opmerking, net als je CE trouwens, niet echt meer objectief is, maar net iets te veel wordt bekeken door je Ajax-bril. Nu ben je net teveel supporter van Ajax en niet meer een objectieve voetbal fan.

16 november 2010 om 18:37

Je praat hier over een kwestie die onomkeerbaar is, echter is er hier werkelijk waar nog niks van naar buiten gekomen. Ok Wielaert heeft geklaagd, maar deed dit pas op het moment dat hij weg was bij Ajax. Wat jij hierboven doet is gis werk. Ook vind ik dat Mido zo slecht nog niet is, een extra aanspeelpunt voorin voor als Ajax er niet super voorstaat, ik kan het wel begrijpen. En welke speler moet er sowieso voor hem wijken. Heeft Ajax ook maar iemand die klaar is voor het grote werk als centrale spits, ze hadden inderdaad Pantelic, maar die is weg, dus hoort geen reflectie te hebben op het team.
Vind dit als geheel een beetje een jammerlijke en tevens overhaaste conclusie.

Ik ben het helemaal eens, met deze column.

Bij de 2e goal van az zie je v-d wiel heel nonchalant, achter de speler aanrennen die uiteindelijk een assist geeft. Blijkbaar moet er de overtuiging zijn zoals vorig jaar dat je iedere wedstrijd moet winnen. Het is een onzinverhaal dat we omdat Pantelic weg is, geen goed team meer hebben. Verander je speelwijze en je hebt op papier een kampioensteam. Het probleem is dat de overtuiging om te winnen er niet is.

Jol moet er beter opzitten, en als hij dat doet gaat de mentaliteit misschien omhoog!

Veel te kort en veel te simpel gedacht. Lees voor de grap eens het column van Nico Dijkshoorn in de VI. Dat is het probleem. Vergelijk dan ook voor de vorm eens jou en zijn column. Dan is dit wel een armzalig stukje.

Ik vind dat het een beetje overdreven wordt in de media de laatste tijd over Ajax. Het gaat slecht dat weet ik ook, maar als je kijkt waar Feyenoord staat, valt Ajax toch nog wel mee.
Wel heb ik zelf ook het gevoel dat Ajax de laatste tijd inderdaad wat zwak speelt. Het hoort gewoon anders, dat merk je ook als je Ajax kijkt.

Wat een onzin. Als iemand niet nonchalant is, dan is het Anita wel. Die werkt zich het apezuur elke wedstrijd, het probleem met hem is dat hij gewoon de slechtste linksback van Nederland is.

En dat leiderschap is ook overdreven. Natuurlijk, een leider is handig, maar bepaalt echt niet of je wint of verliest. Het is gewoon een gebrek aan kwaliteit en spelers die niet bij elkaar passen. Daarnaast voert Jol een onnavolgbaar beleid

Ajax is al jaren een zwalkend schip zonder kapitein en goede matrozen Ze doen waar ze zin in hebben of ambiëren (van der wiel) een andere carrière dan alleen op zee varen met het mooiste schip ter wereld.
Ik wil die Amsterdamse bluf terugzien van wat moet jij nou ouwe? Tip: begin met de jeugd en scout voornamelijk in de regio van Amsterdam. Degenen die niet willen of kunnen moeten gewoon opzouten. JC kom er maar in...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren