Dertig miljoen moet het doen

De euforie na het afgelopen seizoen was groot. De Meistermacher Felix Magath had Schalke 04 bijna voor het eerst in vijftig jaar weer eens naar de landstitel geloodst. Helaas werd het de tweede plaats, maar de Champions League was behaald.

Om ook het seizoen 2010/11 goed en sterk te starten, had Magath dertig miljoen euro gekregen. Daarvan werden onder meer Raúl (transfervrij, hoog salaris), José Manuel Jurado (elf miljoen) en Klaas-Jan Huntelaar (veertien miljoen) aangetrokken. Het seizoen werd echter teleurstellend begonnen en resultaat bleef uit.

Veel mensen vinden Raúl nu de miskoop. Anderen vinden het middenveld totaal niet functioneren. Naar mijn mening is Raúl nog steeds een goede scherpe spits die gevaarlijk is als je het niet verwacht. Het middenveld, bestaande uit Ivan Rakitic, Jermaine Jones, Jurado en Jefferson Farfán, vind ik ook niks mis mee. Het probleem is dat ze niet samenwerken. Als spelers, op welke linie dan ook, de bal heeft, komt er zelden een goede combinatie met een medespeler uit. Vaak moet de bal terug of er wordt een lange haal aan gegeven

Om dit probleem op te lossen moet er naar mijn mening veel meer gecombineerd worden. Dit houdt ook in lopen zonder de bal. Als je een wedstrijd van Schalke ziet, zal je zien dat er vaak acht á negen spelers stil staan en kijken hoe het spel verloopt. Deze zijn dus automatisch ook gemakkelijk te dekken door de tegenstander, waardoor er geen afspeelmogelijkheden meer zijn voor de man in balbezit.

Dus als de linies meer samenwerken zullen er meer combinaties komen waardoor Farfán en Rakitic via de flanken veel gevaarlijker kunnen zijn. En als ze aan de zijkanten meer ruimte krijgen, krijgt Jurado centraal ook meer ruimte. Hopelijk zal ook Magath hier over nadenken. Maar één ding weten we zeker: met dertig miljoen word je nog geen kampioen

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 22 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 5100+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door patrick fijn)

Ik vind het geen slecht stuk, maar het ziet er een beetje uit of dat het in twintig minuutjes in elkaar is geflanst. Het is namelijk redelijk kort en ook niet echt vernieuwend;
Verder is ook het eerste deel niet wat je van een clubexpert mag verwachten (vernieuwende info etc.) en laat je meer wat algemeen bekende feiten de revu passeren.
Het tweede deel (alinea 3 en 4) doe je dit beter en betrek je jouw mening in het verhaal.
Toch vind ik het niet geweldig en véél te kort en daarom geef ik je twee sterren.

Hey,

Bel Magath anders even op met je tips.

Groetjes,

Nee, ik vind het niks. Ik voel niks aan, ik zie hier gewoon een analyse van Youri Mulder over Schalke.

Veel te kort stuk, op je inleiding na is het eigenlijk een lange reactie onder een topic van Schalke.
Probeer het nog eens zou ik zeggen.

Stukje is inderdaad wel heel kort, had zo bij een normaal Schalke topic gekund. Dan had je misschien een compliment gehad, maar het verschil tussen een compliment en een leuke CE is groot. Dat is jammer, want Schalke is wel een club waar hier niet heel veel over geschreven wordt en je schrijven is niet slecht, wel gehaast. Hopelijk vertel je de volgende keer meer en dan letterlijk meer.

Sorry maar als jij jezelf een CE noemt snap ik na dit stuk niet waarom.
Plus Schalke speelt 433, met Farfan rechtsbuiten en Raul hangend links, en Rakitic is een aanvallende middenvelder geen flankspeler, dus zou eerst maar is wat meer gaan verdiepen in 'je club' voor jezelf expert te noemen ;-)

Snap ook eerlijk gezegd niet dat VZ dit soort artikelen accepteerd..

15 november 2010 om 13:50

' Snap ook eerlijk gezegd niet dat VZ dit soort artikelen accepteerd.. '

Omdat dat zijn eerste stuk is waarschijnlijk, hij krijgt hier wat kiritek op en neemt dat mee als die weer een stuk schrijft. En uiteindelijk schrijft ie een paar goede stukken. Zo gaat het met de meeste Ce's de eerste stukken worden veel minder goed beoordeeld dan zijn/haar laatste.

Als je vanaf het begin alles wat niet 'goed' is tegen houd komen er hier amper stukken door en zullen een paar goede Ce's er nooit zijn geweest

Ok je stuk is inderdaad te kort, echter zie ik de potentie zeker wel. Je schrijfstijl is zo slecht nog niet en je hebt het voordeel dat je een club hebt die nog niet veel andere hebben. Daarnaast vind ik je titel wel pakkend. De volgende keer moet je het nog een paar keer over lezen en er wat meer diepgang in leggen. Jij komt er wel, voor dit stuk kan ik je niet meer dan 2 sterren geven en dat is eigenlijk al wat veel, maar het is ook je eerste stuk.

Sorry maar ik vind dit stuk echt niks.
Veel te kort,en je zegt gewoon dat de middenvelders niet goed samen werken,meer niet.
Echter zie ik wel wat potentie,als je stuk langer was zou het volgens mij een heel stuk beter zijn

Succes met je volgende stuk

vind het veelste kort en iedereen had dit stuk 20 min in elkaar getypt, totaal geen extra inhoud of extra weetjes maar puur alleen eigen ideeen en eigen mening. vind niet dat daar een clubexpert voor bedoeld is. 1 ster

Veel te kort, te weinig inhoud, sorry niet goed genoeg.

wat maakt de lengte van het stukje nou uit? als de inhoud maar top is (wat in dit geval niet zo is)

15 november 2010 om 12:40

Over het algemeen is daar 'n verband tussen. Dit stuk is gewoon te kort van inhoud om Expertise te bevatten. Het stuk is gewoon te kort om goede inhoud te kunnen hebben. Als het dat wel had, dan was het geen probleem.

15 november 2010 om 13:45

Hoezo moet je expertise nou met hoofdletter schrijven? Leuk hoor dat je een moeilijk woord kent maar om het nou gelijk met hoofdletter toe doen..

Verder ben ik het wel met je eens. Het stukje is veelste kort om een scherpe analyse te geven.. Wel jammer want over Schalke kun je zo een end weg lullen aangezien er niet veel meerdere clubexperts over zijn.

Probeer het nog eens en verdiep je er iets meer in of omschrijf het gewoon wat beter, want wat je wilt zeggen klopt allemaal wel maar steek het nu nog in een leuk jasje.
Volgende keer beter

16 november 2010 om 17:18

Nooit van het spreekwoord kort, maar krachtig gehoord? Daarnaast heb ik nergens specifieke voorwaarden gelezen voor een clubexpert artikel. Dat is juist het mooie aan clubexpert. Er zijn talloze voorbeelden van gedichten, zinnen en columns die heel veel inhoud bevatten zonder lang van stof te zijn.

Ot:
Deze column is een onsamenhangend geheel van zinnen en woorden en ik was het na een aantal zinnen al helemaal kwijt. Ik zou zeggen denk wat langer na over hoe je de zinnen formuleert en wat je graag wilt vertellen. Dit is wel lekker, een keer wat anders dan Ajax of Feyenoord.

16 november 2010 om 17:45

Het is niet uitgesloten, maar de tekst is te kort om het goed uit te leggen.

veel te kort, saai, je verteld over de opstelling klaar is kees

De meeste geven hier dan wel één ster, maar vergeet niet dat dit pas zijn eerste tekst is! Hij moet toch ergens beginnen en wat dan júist fijn is voor hem is opbouwende kritiek en dan vooral tips. Ik denk dan ook dat hij liever niet heeft dat er reacties komen als: ''veel te kort, saai'', ''niet goed genoeg''.

Tip: Probeer je teksten iets langer te maken en een klein beetje meer diepgang. Ik zie zeker wel potentie dat jij straks goede teksten kan gaan schrijven!

Succes!

Het lijkt net ajax.
Daar moet ook alles meer automatisch gaan in samenspel en minder individieele kwaliteiten hebben want die hebben ze genoeg over heel nederland. Maar in het samenspel stijgen kleinere ploegen zelf boven ajax uit.
Het is ook een teamsport geen indvidieele sport

Het heeft mij niet kunnen boeien. Ik had het gevoel dat ik luisterde naar Youri Mulder bij Studio Voetbal die analyseerde waarom het niet loopt bij Schalke.

Probeer je teksten iets langer te maken en met meer diepgang. Lat je niet ontmoedigen, maar ga vooral door en neem de tips mee.

Conclusie een beetje zwak, een beetje een open deur intrappen en bovendien is er nog een mogelijkheid dat Magath dit team nog aan de praat krijgt.
Je hebt op zich goede tips, maar het is al gezegd, het is wat kort en volgensmij heb je je er niet helemaal in verdiept maar gewoon even je mening willen verkondigen. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee, maar niet in zo'n clubexpertstukje.

Op zich leuk gekozen om het over Schalke te doen, oefen nog een beetje en hopelijk wordt het volgende stuk wat beter. Stap voor stap naar de top, hopelijk net als Schalke ' 04!

Kort stuk en je verteld eigenlijk alleen maar je opstelling...
k vind het een slecht stuk,

Je inleiding is prima, maar in de 2e alinea is mijn aandacht al weg. Je begint meteen over een opstelling, terwijl je bijna niet het probleem aangeeft en een soort coach van Schalke probeert te zijn.
Als je iets inhoudelijker gedacht had en meer aandacht had besteedt, was het al een stuk beter.

2 sterren

Dit stuk is helemaal niet zo slecht als voorgedaan wordt.
Ik heb het idee dat het gewoon totaal niet af is.
Je geeft een analyse over het spel en de fouten, je gaat er wat dieper op in, en je maakt er abrupt een einde aan. Er mist gewoon een stuk, en misschien moet je dat nog erbij maken.

Ik zie hier mensen reageren en zeggen:' te kort, je krijgt 2 punten'.
Sorry hoor, maar geef zelf dan wel eens duidelijke uitleg voor je iemand beschuldigd van een kort stuk.
Je kan nog veel meer vertellen, je praat over Raul, maar hoevaak heeft Huntelaar lat of paal geraakt?
Hoeveel kansen zijn er om zeep geholpen omdat Raul en huntelaar elkaar niet kunnen vinden.
Een middenveld met Farfan? Farfan vind ik juist een aanvaller.
Maak een opstelling met 3 spitsen, en laat Huntelaar en Farfan om Raul heen draaien, rouleren.
Schalke heeft een goede selectie, maar de opstelling is soms bagger, hopelijk schrikt Magath een keer eens wakker in de nacht met een oplossing.
Schalke kan en moet beter spelen.

Succes met je volgende stuk

Te kort.
Raar dat VZ deze heeft geaccepteerd.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
M. BülterAanvaller156
M. PieringerAanvaller141
S. TeroddeAanvaller1412
R. FährmannKeeper50
M. FraislKeeper90
M. LangerKeeper20
K. ToppAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren