Van Gaal haalt keihard uit naar Ajax: ‘Ik ben tot op het bot beledigd’

Maandag, 8 november 2010 om 21:04Robert Smid • Laatste update: 21:09

Louis van Gaal heeft zich laten gaan over zijn periode bij Ajax. De trainer van Bayern München maakte in de jaren negentig furore als trainer bij de Amsterdammers door zowel nationaal als internationaal alles te winnen wat er te winnen viel. Zijn tweede periode bij Ajax, als technisch directeur in 2003, liep echter uit op een deceptie. Van Gaal kijkt verbitterd terug op die tijd. “Ik ben tot op het bot beledigd door het toenmalige bestuur.”

/

Zeven jaar geleden besloot Van Gaal in te gaan op een aanbieding van Ajax, iets wat hij zelf erg zag zitten. “Ik had een droom om van Ajax weer een hele grote club te maken. Voor eentiende of eentwintigste van het salaris bij Barcelona”, noteerde NU.nl uit de mond van de trainer. “Ik werd toen gevraagd door alle grote clubs in Europa, maar ik koos voor Ajax. En na acht maanden stond ik buiten.”

Het doet Van Gaal nog altijd pijn als hij daaraan denkt. “Ik heb toen gezegd dat ik nooit meer terug zou keren bij Ajax en zo denk ik er nog steeds over. Ik ben tot op het bot beledigd door het toenmalige bestuur. In die periode heb ik een nieuw beleidsplan geschreven dat unaniem door de hele vereniging werd gedragen. Toen werd mij verweten dat ik Ronald Koeman te veel voor de voeten liep. Als je dan kiest voor een passant en niet voor een technisch directeur, dan ben je Louis van Gaal niet waard.”

En ook Johan Cruijff moest het ontgelden vanwege zijn kritiek op Van Gaal tijdens zijn periodes als hoofdtrainer bij Barcelona. “U weet niet wat ik heb moeten doormaken als trainer van Barcelona. Bijna iedere week nam hij me op de korrel, kreeg ik commentaar van hem via z’n column in de media. Hun woorden worden geloofd, terwijl ze niet binnen de club aanwezig zijn. Hij heeft zoveel gezegd, maar nooit de verantwoordelijkheid genomen. Als je, zoals ik, zo lang bent tegengewerkt is er geen plaats meer voor vergeving.”


Poll

Het is een verlies voor Ajax dat Louis van Gaal niet meer terug wil komen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door KeeperToob)

Pijnlijk, maar toch blijf ik stiekem hopen op een terugkeer. Het blijft een geweldige voetbalkenner natuurlijk.

8 november 2010 om 21:11

En niet te vergeten een geniale tacticus en een boegbeeld van het voetbal dat Ajax zou moeten spelen.
Jammer genoeg heeft Ajax (de mensen in het bestuur in die tijd) hun helden verwaarloosd de afgelopen paar jaar.
Het begon met Cruijff, daarna van Gaal en ook Blind, maar die keerde na zn korte avontuur bij Sparta weer terug bij Ajax.
Ik hoop echt van harte dat als er een hervorming komt van het bestuur bij Ajax dat Cruijff en van Gaal terugkeren in de toekomst.
Ik heb geloof erin dat die er snel gaat komen (lees= heden tot eind volgend seizoen).

8 november 2010 om 22:07

Zoals ik net las denk ik niet dat Van Gaal graag herenigd wil worden met Cruijff.
Aangezien hij hier aangeeft dat Cruijff hem in zijn columns iedere week heeft beledigd

9 november 2010 om 09:26

Pijnlijk voor van Gaal misschien, dat hij tot op het bot beledigd is laat maar weer eens zien hoe groot zijn ego is.
Niemand is groter dan een club, maar dat schijnt van Gaal maar niet te willen snappen.

9 november 2010 om 10:06

Ben ik wel met jou eens Wijze Neus...

Louis is overduidelijk een toptrainer maar zakelijk gezien laat hij zijn gevoelens nogal eens preveleren...en dat is best jammer want Ajax en van Gaal hadden nog wat met elkaar kunnen gaan doen....

Hij draagt de club Ajax m.i. geen warm hart toe met een dergelijke houding...

Scrupules, achterdochtigheid, groot egoisme en wrok zijn geen goede eigenschappen...

jammer allemaal!

8 november 2010 om 22:14

Je kan de toekomst nooit voorspellen en daarentegen hoeft Cruijff niet een directe rol te hebben bij Ajax.
Kijk bijv hoe Laporta en Cruijff met elkaar omgingen, zo'n rol zou hij ook bij Ajax kunnen vervullen met de dan komende Voorzitter.
Hoe dan ook denk ik dat Ajax het beste kan hervormen en met een nieuw bestuur moet komen.
Verantwoordelijkheid nemen doen ze toch niet daar dus zal het denk ik weer moeten gaan zoals het een paar jaar terug met Jaake en co ging.

Wat geniet ik van dit bericht zeg, als je als club zo om hebt gesprongen met iemand die zoveel betekend heeft voor de club, dan kan je een sneer verwachten. Idem met Johan Cruyff die alles wat los en vast zit bekritiseerd via dagbladen. Raap dan je ballen bij elkaar en bel iemand op.

Van Gaal for president!

9 november 2010 om 00:51

Johan Cruijff wordt betaald om in zijn column kritiek te geven. Niet zozeer kritiek, maar zijn kijk op voetbal en omtrent. Als hij dus Van Gaal en iedereen die hij bekritiseerd gaat opbellen, zal die vervolgens een nutteloos column opstellen met: Gister had ik contact opgenomen met .... We hebben alles uitgepraat en vanaf volgende week zie je de nieuwe Barcelona! Geheel volgens de Johan Cruijff stijl!

Dat Cruijff het altijd anders ziet betekend niet dat hij het juist of onjuist ziet. Cruijff was net als Van Gaal een grote coach.

Van Gaal kijkt verbitterd terug op die tijd. “Ik ben tot op het bot beledigd door het toenmalige bestuur.”

Was dat bestuur ongeveer hetzelfde als het bestuur wat er nu zit? Of is dat compleet veranderd?

8 november 2010 om 21:14

Denk dat het nu toch echt anders zit bij Louis van Gaal. Hij is beledigd door het toenmalige bestuur dan lijkt het mij dat je het dan ook even gehad hebt met je club en hoe hij het brengt is alsof het nog een flinke tik erger is geweest.

van gaal ga je druk maken om bayern en laat ajax met rust zorg eerst maar dat je de boel weer aan het rollen krijgt kwak kwak !!!!! ik hoef jou ook niet weer bij ajax !!!!!

Ajax Ajax Amsterdam !!!!!!!!

8 november 2010 om 21:14

Jullie zouden god op de blote knieën moeten danken wanneer een trainer als Van Gaal bij Ajax trainer zou willen worden.

8 november 2010 om 21:29

Dit is echt onzin! en als je een echte ajacied was, zou je willen dat het weer goed ging met onze Afca!!! Het bestuur maakt er gewoon een potje van! Ajax is helaas een beursgenoteerd bedrijf en bij ieder beursgenoteerd bedrijf zou het bestuur op straat worden gezet als je met zon cijfers aan komt! Die stumperts proberen dan weer geld te verdienen door het publiek uit te buiten!

Ajax zou dit bestuur eruit moeten gooien en opnieuw beginnen met een bestuur dat kennis van zaken heeft EN liefde voor het voetbal, de club en de supporters!

8 november 2010 om 22:10

Er is voor Ajax ook een leven zonder Van Gaal. Dat lijkt Van Gaal zich zelf alleen niet te beseffen. ''als je dan kiest voor een passant en niet voor een technisch directeur, dan ben je Louis van Gaal niet waard.” Wederom een uitspraak waar de arrogantie van deze man van afdruipt.

8 november 2010 om 22:47

kan iemand mij vertellen wat er toe leidde dat v gaal juist nu met deze uitspraken komt ?

9 november 2010 om 08:43

Van Gaal heeft deze uitspraken gedaan naar aanleiding van een interview voor Nova College Tour. Het wordt donderdag uitgezonden, dus dan kan je het zelf zien.

9 november 2010 om 09:23

Het is niet zozeer arrogant als een waarheid die staat. De beleidsmaker (van Gaal) is over het algemeen belangrijker dan de uitvoerder (koeman) hiervan. Dit om continuïteit te kunnen garanderen en het voorkomen van wanbeleid (zie huidig beleid).
Helemaal als je de beleidsmaker net 8 maanden geleden in dienst hebt genomen en zijn voorstellen omarmt.
Ja, dan is het raar als een bestuur voor 'een passant' kiest. Maar dit bestuur blinkt sowieso niet uit in goede beslissingen. Ondanks dat ze het tegendeel blijven beweren, vinden ze zichzelf belangrijker dan de club. Tenminste, zo runnen ze deze. Dan is een boegbeeld als Van Gaal blijkbaar vervelend.
Van Gaal overdrijft regelmatig in zijn beeldspraak, maar dat maakt zijn verhaal niet minder waar.
Ajax was nu verder geweest met Van Gaal dan Koeman. Ook de geschiedenis geeft hem gelijk.

9 november 2010 om 10:10

Helemaal mee eens, een beleidsvoerder zal er naar alle waarschijnlijkheid langer zitten dan een coach, en al helemaal Ronald Koeman.
Ik vind dit ook niet arrogant maar gewoon een statement die in waarde moet worden getrokken.
Met van Gaal was Ajax idd verder geweest dan met passanten als Koeman, Blind, VAN Basten, Jol.
Het is toch super duidelijk dat de trainers bij Ajax te veel macht hebben gekregen??? Of moeten we het rijtje van San Marco nog eens even opsommen?

Terechte opmerking van Van Gaal, hij komt wel heel giftig over maar hij heeft wel gelijk (voor zover je daar als buitenstaander over kunt oordelen).
Cruyff kent inderdaad alleen het begrip kritiek uiten en de handschoen zelf oppakken is hem vreemd (coaching, niet besturen).
en Ajax, ach, daarover is de laatste dagen al genoeg gal gespuwd.....

8 november 2010 om 21:14

''cruyff kent inderdaad alleen het begrip kritiek uiten en de handschoen zelf oppakken is hem vreemd (coaching, niet besturen).''

Als je Cruijff een beetje volgt dan kan je weten dat hij niet fulltime een club kan trainen/coachen wegens gezondheidsredenen.
De reden dat hij nu bondscoach is van het Catalaans voetbalelftal is omdat het maar part time is.
Dus jouw kritiek hierover klopt niet geheel.

8 november 2010 om 21:22

Dit is precies wat cruyff aan het doen is met Jol.
Lekker makkelijk in de kranten van alles roepen over het beleid en over Jol.
Cruyff heeft dit ook gedaan met van gaal bij barca hij heeft hem helemaal zwart gemaakt!!
Cruyff durft zelf niet voor de groep testaan terwijl ajax hem na barca vaak heeft gevraagt.
Nu moet iedereen opstappen het hele bestuur alle jeugdtrainers jol en zijn assitenten enz enz...
Ik snap niet dat mensen hier in mee gaan en roepen dat Cruyff altijd maar gelijk heeft bij elke scheet.
Ik heb alle vertrouwen in jol het gaat allemaal goed komen en van mij mag cruyff beter even zijn mond houden ipv altijd maar alles teweten

over cruiff heeft hij gelijk. Altijd een wegloper geweest. Ik heb meer respect voor van gaal dan cruijff. van gaal heeft gefaald bij ned.elftal maar wel geprobeerd.

8 november 2010 om 21:16

Cruijff wilde het doen in 1990 maar werd toen tegengewerkt door Michels, die met Beekhakker kwam. Is een publiek geheim.

8 november 2010 om 21:50

Naieve reactie, Cruijff zegt altijd dat ie alles wil doen maar neemt echt nooit zijn verantwoording. Ook in 1990 heeft hij gezegd dat hij het zou willen doen maar als puntje bij paaltje had gekomen was hij waarschijnlijk toch weer met niet realistische eisen gekomen zodat het alsnog afgeketst was.

Dat Louis beledigd is kan ik mij voorstellen maar zou dat niet juist een enorme drijfveer moeten en kunnen zijn om weer in te stappen en op rancune de club Ajax te brengen waar het kan zijn en ooit gestaan heeft?

8 november 2010 om 22:43

Ik denk niet dat dat zo werkt. Stel je even voor dat jij bij jouw werk diep beledigd wordt en het werk voor jou onmogelijk wordt gemaakt en er uiteindelijk wordt uitgeschopt. Zou jij dan extra gemotiveerd zijn, ja natuurlijk, maar niet bij dat bedrijf waar jij er bent uitgeschopt, dan voel je echt niet meer de behoefte hen weer naar boven te brengen, maar je bent juist wel gemotiveerd het bij een ander te laten zien en dat heeft hij gedaan bij AZ en Bayern.

8 november 2010 om 23:15

@ Waardenburg, wacht dan nog maar eventjes, want ik vermoed dat de rol van cruijf over 15 jaar wordt overgenomen door van gaal, dan hoor je hem vaak in de pers over hoe het beter moet etc. Cruijf heeft zijn tijd gehad en die heeft hij met hele mooie en grote dingen afgesloten. Dat mensen continu blijven zeuren dat hij wegloopt.. Als jij later 70 bent en je hebt ik noem maar wat, 50 grote bedrijven gerund en je geeft dan later ergens commentaar op. Dan ga ik ook wel zeggen, joh doe het lekker zelf.
Cruijf heeft allang zijn kunnen bewezen. Zelfs toen hij ajax weer wou helpen kreeg die alleen maar tegengas, waarom? Omdat de bobo's die ajax runnen bang zijn voor hun zakkenvullende baantje

Ajax en een goed bestuur lijkt tegenwoordig een droom. Echter droom ik nog steeds hiervan. Ook hoop ik dat Louis toch een keer terug zal keren. Dat dit bestuur grotendeels zal verdwijnen en Ajax weer met flank spelers gaat spelen en het Ajax spel weer gaat beheersen, daarom ben ik zo gek op Ajax. Echter worden veel fans tegenwoordig veelal teleurgesteld.

Na dit seizoen zullen Van der Wiel, Suarez, Stekelenburg, Emanuelson en wellicht Vertonghen en El Hamdaoui vertrekken. Goede reden om met een schone lei te beginnen. Vermeer, Anita, De Zeeuw, De Jong, Oleguer, Enoh en Sulejmani zijn jongens die aardig kunnen ballen maar niet meer dan dat.

Dan houd je onder andere Alderweireld en Eriksen over, waar ik zeer veel vertrouwen in heb! Probeer dan van het geld goede spelers te scouten en niet als een gekke dure spelers uit grote landen halen.
Grote kans dat je dat jaar geen kampioen wordt, maar je legt wel een basis voor de volgende jaren.

Wat een Beleid weer en ik sta weer aan de kant van Van Gaal, wat een vent is dat eerlijk,recht door zee en geen gezeik zo hoort het moet ajax nu voor op de knieën gaan!

Fantastische trainer meneer Van Gaal,

mijn buurman heeft hem als trainer gevonden/voorgesteld, toen hij zelf nog in het bestuur van Ajax was. Heb zelf met Van Gaal gesproken toen hij op een feest kwam naast mijn huis, aardige man die open staat voor een leuk gesprek.

Van Gaal moet niet zo'n slachtoffer spelen. Als technisch directeur ben je in hiërarchisch opzicht niet de aanvoerder. Van Gaal is graag de beleidsmaker/bepaler. Dan had de nooit in de val moeten lopen om als technisch directeur aan de gang te gaan. Algemeen directeur zou een veel betere functie zijn. Ik vraag me alleen af of zijn manier van leiderschap past binnen een BVO als beleidsmaker en drager.

Oftewel: niet zo zeiken. Je weet van te voren al dat je niet de beleidsbepaler bent. Ken je taken bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Dat je er vervolgens uit wordt gewerkt om wat voor reden dan ook is lullig, maar niet verwonderlijk. Van Gaal is graag zelf de baas in plaats van dat hij zich moet verantwoorden aan een baas. Ajax had daarentegen niet de fout moeten maken hem als TD in dienst te nemen. Of maak hem trainer zodat hij met de spelersgroep kan werken, of maak hem algemeen directeur. In beide posities heeft die de algehele bevoegdheid. Alles daar tussenin is met Van Gaal geheid een mislukking.

8 november 2010 om 21:16

beleidsbepaler, zijn er niet in de Eredivisie in iedergeval niet van aansprekend belang kijk naar alle schulden.

8 november 2010 om 21:17

En nu in het Nederlands? Begrijp er echt niets van, wat je probeert te zeggen...

8 november 2010 om 21:21

Is zo Nederlands als het maar kan zal het voor jou anders neerzetten dat je het wel snapt:

beleidsbepaler in Nederland en alles eromheen is dramatish slecht. Alle miskopen en schulden. ( enkel Groningen en twente niet)

8 november 2010 om 21:28

Maar dat heeft echt helemaal niets te maken met waar ik het over heb. Ik ga het hier ook niet inhoudelijk over beleid hebben, maar meer of mensen passen binnen de organisatie. Ik heb een eigen bedrijf waarmee ik onder andere gespecialiseerd ben in leiderschap.

Over financiële huishouding heb ik weinig kaas gegeten. Wel weet ik dat je deze zaken heel duidelijk moet scheiden. Ik denk ook niet dat Van Gaal de laan is uitgestuurd doordat hij teveel geld aan spelersmateriaal heeft besteed.

9 november 2010 om 10:02

@ Twentet, als algemeen directeur ben je met meer bezig dan alleen maar de sportieve vlak. Besprekingen met sponsors, overheden, media, uefa, knvb etc.

Van Gaal zou een meesterlijke TD geweest zijn, dan gaat het over de juiste poppetjes op de juiste plaats, en dat gaat niet alleen over de spelers maar over de hele organisatie die direct met het voetbal te maken heeft, van de materiaalman, de bus, kleedkamers, de scouts, de jeugdopleiding, en alles op basis van een meer jaren plan. Van Gaal heeft bij de Knvb als bondscoach ook de jeugd opgepakt (zie wat dat heeft opgeleverd, wordt nooit iets over geschreven, alleen maar dat hij het WK niet heeft gehaald. Bij AZ heeft hij de jeugd, scouting, medische staf etc georganiseerd. Zie wat dat heeft opgeleverd.

De positie van algemeen directeur zou moeten zijn de faciliteiten zo scheppen dat de TD op sportief gebied maximaal kan presteren op korte maar zeker op langere termijn.

Was super om erbij te zijn!! hij heeft helemaal gelijk! Alleen wordt het wel een beetje overdreven in de media.

Destijds heeft ajax een fout gemaakt.. Door voor koeman te kiezen! Maar goed er zijn zoveel nieuwe gezichten bij ajax dat je kunt stellen dat de boosdoeners destijds al vertrokken zijn. In hoeverre kun je een club daar verantwoordelijk blijven stellen?! Nu is van gaal ook niet de makkelijkste maar zou hem graag bij ajax zien als technisch Directeur. Cruijff heeft terechte kritiek op ajax maar tis wel een open deur die hij blijft intrappen, meeste mensen die ajax een warm hart toedragen denken er zo over. Selectie van ajax is totaal niet in balans. Ik vind al anderhalf jaar dat ajax op de lange termijn beter af is zonder suarez, met dat geld kun je (voor een deel) 2 prima versterkingen halen voor het team! Laat er nou eens iemand opstaan en de kans krijgen er iets van te maken!

@ Mexensem

Jij wilt hem niet terug bij Ajax? Als hij er had gezeten was die 3e ster er allang man. Dus blijf jij lekker zeggen dat je hem niet terug wilt. Hij laat Ajax tenminste weer echt voetballen, want hoe het nu gaat is het gewoon kut. Zelfs ik als Feyenoord vind dat kut. De traditionele top 3 moet gewoon weer Europa in, ondersteund door andere sterke clubs als FC Twente en in de toekomst anderen. Zoals Ajax er nu voor staat hebben ze 1. geen kampioenschap en 2. geen champions league. Of te wel na dit seizoen gaat het nog slechter want dan is het dag Suarez en dag Mounir en waarschijnlijk ook Steek en v/d Wiel.

Dit is nu precies het probleem bij Ajax. Het heeft het op papier mooie streven om samen groot te zijn, maar als er dan iemand met invloed binnenkomt die boven het bestuur staat, word zijn kop er bij wijze van spreke afgemaaid. Neem dan een voorbeeld aan Feyenoord, dat trainers en technische staf altijd koestert met respect.

Hij heeft gelijk dat Ajax toen voor hem had moeten kiezen en niet voor Koeman. Maar om dat nu elk jaar weer te gaan herhalen is wel een beetje jammer. En over Cruyf, ach ja als die man een hekel aan je heeft dan ben je inderdaad de zak omdat iedereen achter hem aanloopt, of hij nu gelijk heeft of niet.

Ik ben een Ajacied, maar Louis van Gaal heeft hier volkomen gelijk. Hij is past gewoon geweldig bij Ajax en heeft echt verstand van het spelletje. Ziet dingen die andere coaches niet zien, vind het echt jammer dat Van Gaal zo over Ajax denkt. Kiezen voor Ronald Koeman ipv Louis van Gaal is gewoonweg belachelijk!

Dit vond ik niet kunnen tegenover Van Gaal want hij had echt liefde voor de club en jammer dat Ajax niet voor Van Gaal had gekozen. En al die kritiek van Johan Cruijff op Van Gaal vind ik niet terecht het is een topcoach en vind dat hij meer respect verdiend.

8 november 2010 om 21:43

De club is toch al naar de klote. Het hele Nederlandse voetbal word steeds slechter. Scheidsrechters die domste onnodige foutjes maken. Een club als Ajax die voetbalt als een middenmoter tegen Ado. Terwijl Ajax het boegbeeld is van het Nederlandse voetbal. Vraag je aan iemand in het buitenland wat over voetbal. Dan beginnen ze direct met Ajax en al godenzonen van Ajax.

Wat Ajax nodig heeft en dat kan niet en dat weet ik toevallig. Mensen binnen de club hebben die van de club houden. Je hebt mensen die van Ajax houden maar altijd toch liever geld zien dan een mooie club prestatie. En dat is het probleem bij Ajax Jol weer de onnodige spelers halen. Een vd Boog bij Ajax rond laten lopen terwijl hij wel een slecht verleden op financiële vlakte heeft.

Ik hoop dat bij Ajax een investeerder komt die met de club mensen het overneemt. En dan weer des Ajax zien die als een gevaar word gezien.

9 november 2010 om 07:08

@lodeir0 ''het hele Nederlandse voetbal word steeds slechter''.

Dat zie je verkeerd, de enige die slechter word(en) zijn Jullie (ajax) en Psv.
Het gat met de Top wordt gewoon kleiner, omdat jullie ( of Psv) niet meer elk jaar kampioen worden en zondoende clubs ls FC Twente, AZ, FC Utrecht steeds dichterbij komen.bij deze clubs komt dus meer geld binnen, omdat zij dit niet meenemen op hun begroting.

ON: Is voor Ajax inderdaad jammer dat een type als van Gaal niet terug zou willen komen.
Mensen die negatief zijn over deze man, zijn zeker van na 1995???

Eerst Cruyff nu van Gaal, is het landelijke Ajax bash dag? Oud nieuws dit, onnodig dat het weer opgerakeld wordt. Mij is ook niet echt duidelijk wat de belediging is. Wel terecht dat hij wat van Cruyff zegt over die columns. Ik schat Van Gaal heden ten dage ook een stuk hoger in dan Cruyff.

Met voetbal zullen we nooit wereldkampioen worden,
Maar we zijn wel wereldkampioen -ouwe koeien uit de sloot halen-.
Wat heeft dit voor nut? 6 jaar geleden was hij TD bij Ajax en 13 jaar geleden was hij trainer van Barca.
En dat allemaal van een website die nu punt nl heet.
Ik weet een betere naam: Toen punt nl.

8 november 2010 om 23:20

Maar dat is toch normaal? Bedoel jullie praten nog steeds over ajax, toen ajax op het niveau zat van 1995, dan vind ik 6 jaar geleden nog wel redelijk bij de tijd!

9 november 2010 om 08:55

Julie?
Voor iemand die studeert en 200 punten heeft, is generaliseren wel een erg goedkope manier om een reactie te plaatsen.
Ofwel, als je de persoon niet kent, plaats hem dat ook niet in een vak waar hij niet hoort.

9 november 2010 om 16:55

Voor iemand van een leeftijd van 55 reageer je wel erg happig. Zie de humor er van in en hap niet zo snel

Ajax heeft destijds inderdaad een fout gemaakt, het bestuur heeft zichzelf belachelijk gemaakt door eerst een beleidsplan, geschreven door Louis v. Gaal, unaniem te steunen en hem vervolgens een paar maanden later af te serveren en te kiezen voor een passant.
Dit geeft ook aan dat er destijds een stel koekenbakkers het voor het zeggen hadden bij Ajax. Toch vind ik het jammer dat Louis van Gaal, ondanks dat hij gelijk heeft, de deur meteen dichtgooit. Ik kan mij goed voorstellen dat hij in zijn (grote) ego gekrenkt is, maar hij zou natuurlijk ook een lange neus kunnen trekken naar het toenmalig bestuur, door nu alsnog samen met Cruyff de lijnen binnen Ajax uit te zetten.
Helaas heerst er in het voetbal een groot machtsspelletje en houden de ''grote'' mannen bij Ajax elkaar het hand boven het hoofd. Ajax wordt niet meer geleid door mensen die van Ajax en van voetbal houden. Ajax wordt geleid door mensen uit het bedrijfsleven die zichzelf alleen maar willen verrijken.

De groeiende onvrede bij de supportersschare zou in actie moeten komen, ze zouden hervormingen moeten eisen en een revolutie moeten starten, ik ben benieuwd of de beweging ''de rood-witte olifant'' groot genoeg is om het bestuur te laten omvallen.

Ajax moet weer een club van het volk worden, transparant, bestuurd door bestuurders met liefde voor het spel en met liefde voor Ajax.

Ik ben bang dat dit in het hedendaagse voetbal niet meer kan.

8 november 2010 om 21:44

Dat zou wel kunnen mits er ook daadkracht en zelfreflectie getoond zou worden door het huidige bestuur.

Kijk zolang de huidige bestuursleden elkaar beschermen en niet in de spiegel kijken veranderd er niks. Als er op elke plek binnen Ajax zowel op t veld als in de kantoorkamers iemand met een echt Ajax hart staat/zit, pas dan kun je met héél Ajax zeggen ''wij zijn Ajax'' (slogan vanuit de club tegenwoordig)!!

Maar denk dat je gelijk hebt dat het realiseren hiervan heel lastig wordt op korte termijn. Zie dat dit seizoen sowieso niet gebeuren eerlijk gezegd.

8 november 2010 om 21:54

Ik ben het helemaal met je eens, vooral met de eerste zin. Het huidige bestuur heeft echter geen Ajax hart, dus zal ook nooit opstappen. Toch denk ik dat de druk vanuit een supportersschare zo groot kan worden, dat het bestuur wel moet.

Kijk naar Jorien van den Herik destijds bij Feyenoord.

8 november 2010 om 22:03

En wat los je daar mee op? Kijk naar Feyenoord.

8 november 2010 om 22:52

Daar los je mee op dat je vanuit een nieuw bestuur weer duidelijke richtlijnen binnen de club stelt. Elk ander ''bedrijf'' heeft arbeidwvoorwaarden en daar heb je je als werknemer aan te houden. Of je nou penningmeester bent, trainervan de D1, kantine juffrouw of materiaalman, regels zijn regels.

Nu is het zo dat de regels verbogen worden bij elke passant van trainer, technisch directeur of andere 'beleidsbepaler'.

Dat is ongezond voor een club. Pas als je duidelijk 1 lijn stelt en je daar aan houd, bij winst of verlies, bij kampioenschap of bij een 3e plaats, pas dan kun je bouwen aan een solide toekomst waarbij geen onduidelijkheden zijn over hoe er elk volgend seizoen gespeeld gaat worden of hoe je het seizoen doorkomt.

Daar is momenteel bij Ajax al jaren geen sprake meer van en dus zul je helemaal opnieuw (weer) moeten beginnen om met echte Ajax mensen die allemaal dezelfde visie kennen uit het verleden en die allemaal achter dezelfe richting (die je dan kiest) staan.

Klopt toch of niet? :-)

persoonlijk vind ik dat cruijf wel gelijk heeft in wat hij nu in de media zegt, want hoe het nu binnen ajax gaat kan niet langer anders krijgen we de zelfde problemen als feijenoord!!! het kan toch nooit de boedoeling zijn dat spelers die uit eigen jeugd komen transfervrij de deur uit gaan, of wel dan??? volgend jaar ben je stekelenburg, v.d. wiel, suarez, emanuelson kwijt. zorg nou eens dat met het geld wat er binnen komt wat nuttigs gedaan word!!!! want waar zijn de miljoenen van v.d vaart, sneijder, huntelaar, babel enzovoort waar zijn die naar toe gegaan??? het kan toch nooit zo zijn dat het altijd maar aan de trainer ligt??? we hebben er nu al zo veel gehad.
ik hoop dat cruijf zijn grote mond eens waar gaat maken en dat hij met bijvoorbeeld guus hiddink ofzo, het bestuur van ajax weer op de rit kan brengen. en als jol dan ook weg is hoop ik dat we frank rijkaard kunnen strikken om als trainer bij ajax de zelfde succesen te kunnen boeken als wat hij als speler heeft gedaan. het zou natuurlijk geweldig zijn als van gaal hierin ook nog wat kan gaan betekenen maar zoals hij zelf aangeeft zit een terugkeer er nog niet in.
op dit moment missen we gewoon 1 of 2 leiders op het veld, want als het met suarez niet loopt is hij meer met zichzelf in de knoop als dat hij het team op sleeptouw kan nemen. dus er moet echt wat gaan gebeuren binnen ajax, anders ben ik heel bang dat we in het zelfde schuitje gaan belanden als feijenoord!!!!

Als je bekijkt hoeveel ladingen shit er de laatste jaren over de amsterdammers wordt geuit door jan en alleman kun je toch alleen maar concluderen dat er structureel iets goed mis zit daar.onder het motto hoge bomen vangen veel wind maar ajax behoort al jeren niet meer tot die hoge bomen.

Louis de suporters zijn je niet vergeten, ik vond het ook van de zotte dat er werd gekozen voor koeman en niet voor jou. Zoals je zegt een passant. Zou hem graag zien terugkeren, hij kan de club ook bij de hand nemen, net zoals crujjf zou kunnen nu bij ajax. Maar denk niet dat 1 van de 2 komt :S. Het bestuur wat er nu zit is nog slechter dan in 2003 ;s

Haha, hij kwam een jaar voordat FC Omniworld profclub werd kijken bij FC Omniworld Ajax (1-3).
Mijn vader had zijn portemonnee gevonden, omdat hij het had laten liggen en toen me vader het aan hem gaf zei Van Gaal: ''dankje'' met een manier van oprotten jij. Verder een echte topcoach en hopelijk wilt hij Ajax een 2e kans geven.

Wat sommige mensen hier niet begrijpen is dat niet alles zo zwart wit is, dat als Van Gaal gelijk zou hebben meteen Ajax ongelijk zou hebben door destijds voor Koeman te kiezen. Achteraf is alles makkelijk te plaatsen maar vergeet niet dat Van Gaal, zoals zijn president het laatst ook uitte, best een dictator-achtig type is. Dat is simpelweg moeilijk werken. Ook al zou Van Gaal in alles gelijk hebben, hij zal zich ook enigzins moeten aanpassen en dingen op een manier moeten brengen zodat mensen hier begrip voor opbrengen in plaats van dingen door de keel te stampen.

Wat ik wel kan zeggen is dat resultaten voor zichzelf spreken en Van Gaal een uitstekende trainer is en misschien wel de perfecte trainer voor Ajax is en altijd zal blijven.

zo daar kom je op tijd mee van gaal
zeg zulke opmerkingen vlak nadat je weg bent, of hou ze gewoon helemaal voor je en bespreek dat intern. Maar om dat nou 7 jaar later te gaan doen, beetje triest dit.

Cruijff is gewoon een overgoelige baby die net zolang ove Ajax totdat Rik van den boog op z'n komt smeken bij cruijff of hij in het bestuur wilt komen. Ik zal het wel geweldig vinden natuurlijk als clubmensen als Johan en Louis terug zouden keren bij Ajax alleen mag Johan wel eens positief gaan praten en zelf bellen of hij mag helpen om Ajax weer terug naar de top te brengen en niet net zolang te gaan wachten totdat ze komen smeken om hem in het bestuur te hebben

Tjah, hij zeurt over iets wat jaaaaren geleden is maar waar hij wel gelijk over heeft is dat het bestuur van Ajax onnavolgbaar is. Een bestuur zonder visie.

De grootste fout in de ajaxgeschiedenis. Kiezen voor Koeman ipv Lous V Gaal. Lous V Gaal, madrid, barca , bayern, M. United etc. hadden geen schijn van kans tegen zijn ajax. Die keuze voor Koeman blijft onbegrijpelijk en ajax is sindsdien ook nooit meer kampioen geworden.

''als je dan kiest voor een passant en niet voor een technisch directeur, dan ben je Louis van Gaal niet waard.” ''

Haha wat arrogant, ik weet dat mensen daar niet tegen kunnen, maar ik vind het mooi.

Deze man is stapelgek. Heeft alleen bij ajax 15 jaar geleden indruk gemaakt daarvoor alle lof. Vervolgens hebben we het WK misgelopen met meneertje Van Gaal.

Van Gaal heeft gewoon gelijk, maar moet niet vergeten wie nou eigenlijk ajax is. Dat is niet het toenmalige bestuur, niet het huidige bestuur maar dat zijn de supporters en hij heeft geen reden om rancuneus tegen hen te zijn.

8 november 2010 om 22:49

Prachtige reactie!

Het bestuur moet weg, er moeten mensen met een Ajax-hart komen. En daar bedoel ik absoluut niet Cruyff mee trouwens.

Ik was zelf bij de opnames van Nova Collegetour en van Gaal maakte op mij een goede indruk..was zeer duidelijk en grappig ook nog. Over Ajax heeft hij wel gelijk. Alleen echt zonde dat hij niks meer wilt doen voor Ajax maar ik begrijp Louis wel..en over Cruijff tja , vind het moeilijk om daar iets over te zeggen. Uiteindelijk zal Cruijff toch niks doen voor Ajax

Hallo van Gaal ga maar bezig met het heden: Bayern Munchen.

Geen oude koeien uit de sloot halen.

9 november 2010 om 00:30

Van Gaal geeft antwoord op een vraag van een student, tevens ajaxfan.
Deze vroeg of die nog ooit terug zou keren bij Ajax.
Hier gaf hij fatsoenlijk antwoord op en aan de hand daarvan werden er meer vragen gesteld hierover.
Als hij niks zegt of er niet over wilt praten komen er weer of opmerkingen over zijn arrogantie in de wereld.
Of andere verhaaltjes worden dan door de media verspreid.

Dus voordat je met een zinloze opmerking komt, kijk even verder dan je neus lang is.

Ik was toen ook al een groot voorstander van Louis van Gaal.

Ook ik was ontstemd na het vertrek van Louis, die min of meer weggehoond werd door het toenmalige bestuur dat voor Koeman koos. Ronald Koeman, de trainer die notabene een half jaar later zelf opstapte.

Wij waren toen een geweldige clubman (louis) kwijt en zoveel kwaliteit en clubliefde op de stoel van de Technisch Directeur hebben we sindsdien niet meer gehad. Nog geen 10% daarvan.

Helaas, vergeet Louis dat hij door het grootste gedeelte van de Ajax-aanhang nog steeds op handen gedragen wordt. Stiekem hoop ik en vele mede-ajacieden met mij dat Louis ooit nog terugkeert.

Dat Cruijff zich overal mee bemoeit is waar, maar in het geval van Ajax vind ik het terecht. Zeker op dit moment.

Dat bepaalde dingen hem pijn hebben gedaan is spijtig.
Maar om te zeggen dat Cruijff geen verantwoordelijkheid nam is in je eigen vingers snijden.
Cruijff was de coach vóór zijn tijd en was niet van plan om op te stappen in 1996. Dat v. Gaal de club toen sloot voor de supporters en schandalig omging met mensen, is niet Cruijff z'n schuld.
Louis deed een hoop dingen fout in Catalonië en dat mag je hem gerust verwijten. Wel is het zo dat meneer, mits hij nadenkt, heel goed doorheeft dat Catalonië niets moest hebben van de trainer v. Gaal, maar de mens v. Gaal wél in hun armen sloot.

Zijn vrouw is al haar hele leven lang een Feyenoord supporter en hij is inmiddels allang een Az-supporter. Eerlijk is eerlijk en misschien ook wel een beetje hard maar wat heb je dan met Ajax?

Maar goed, als je ziet hoe die behandeld is bij bijvoorbeeld AZ dan snap ik wel waarom die zo een afkeer heeft tegen Ajax.

9 november 2010 om 00:17

Ik denk dat je mis zit. van Gaal is echt nog wel een ajax supporter. Volgens mij houd hij nog steeds van de club. Ik denk als hij een 2e kans krijgt dat hij dit niet afslaat. De rotte appels van toen zijn weg en het nu huidige ramp bestuur zal er ook wel niet meer zitten tegen die tijd.

Ajax moet echter oppassen dat ze Feyenoord niet achterna gaan met het als maar creeren van grotere schulden. Als Ajax dit jaar niet Kampioen word en zich niet plaatst voor de Champions leage zal zelfs na verkoop van Suarez stekelenburg vd Wiel en mogelijk Vertongen er een beschijden winstje zijn. Echter heeft Ajax dan het volgende probleem ook zij kunnen dan niet heel veel investeren in nieuwe spelers. En spelers van het zelfde kaliber kunnen ze zeker niet halen.

Ik als Feyenoord supporter hoop dat het zo'n vaart niet zal gaan lopen. Ik hoop dat Feyenoord snel terug keert waar het hoort en dat de klassieker in ere hersteld wordt.

Maar bij beide clubs met grootste aanhang van Nederland zit het bestuurlijk helaas niet goed. Ook als Gudde het nu voor elkaar krijgt deze schuld weg te poetsen zal hij op moeten stappen en iemand met veel meer voetbalkennis op die plek moeten komen te zitten. Ook is een nieuw bestuur met nieuwe plannen helemaal niet slecht

Echter hebben beide clubs het zelfde probleem zonder wat aanmoedigingen van de supporters blijven ze allemaal zitten waar ze zitten. Echter is een uitbarsing weer niet echt goed voor het imago bij investeerders

9 november 2010 om 14:19

Of die Ajax supporter is dat weet ik niet en dat weet jij ook niet. We moeten ons er maar neer leggen bij zijn feiten. Dat die nooit meer naar Ajax wilt en dat die een tekst schreef wat gaat: Ik stem voor altijd AZ, 'ik ben voor altijd altijd, ik ben voor altijd altijd Az'.

Een optelsom en je komt eruit dat het een AZ supporter is. Ook toen die een eigen restaurant kreeg in het AZ stadion kon die het niet laten een speer richtign Ajax te doen en AZ de hemel in te prijzen. Heeft 2 seizoenskaarten voor het leven en zijn vrouw Truus zei dat voor de familie van Gaal het kampioenschap met AZ het mooiste is wat hun overkomen is.

Alles bij elkaar neem ik aan dat het geen Ajax supporter is maar een AZ supporter. Ook zijn er genoeg spreekkoren richting deze man @ajax-az wedstrijden. Neem de Knvb beker finale maar als voorbeeld.

Van Gaal is een geweldige trainer. Deze man mag deze arrogantie over zich hebben. En terecht. Ik zal nooit maar dan ook nooit vergeten wat hij destijds als trainer bij Ajax èn Barca heeft bewerkstelligd. Ik snap niet waarom een persoon op deze website een groen randje krijgt omdat hij zegt dat zo'n trainer 'arrogant' is. Bizar. Dit soort mensen moet je in de Nederlandse voetbalwereld koesteren. Daar zijn er maar weinig van en zullen er voorlopig ook niet meer komen.

9 november 2010 om 07:40

Niemand ontkent dat van Gaal een geweldige trainer. Het feit dat hij zoveel kritiek over zich afroept is omdat hij buitensporig arrogant is in zijn uitspraken. Dan mag jij vinden dat deze man dat mag, ik denk daar anders over. Als van Gaal naast een groot trainer ook een grote persoonlijkheid wil zijn dan zou een beetje bescheidenheid niet misstaan naast het feit dat het gewoonweg niet chique is om met dit soort uitspraken te komen.

Nou, Ajax ligt weer heerlijk in het nieuws.

Ik denk en vind dat meneer van Gaal zich hiermee zeer goed en helder heeft duidelijk gemaakt hoe Ajax hem heeft behandeld destijds.
Het is toch eeuwig zonde als een man als van Gaal verloren is voor altijd bij Ajax.

van Gaal komt met duidelijke feiten en heeft dus recht van spreken of je het met hem eens bent of niet. Hij slaat niet wild om zich heen, maar motiveert zijn standpunt. Ik zou echter zeggen. Reden te meer om mijn revanche te halen en er weer in te stappen als uiteraard de kliek van vroeger allemaal weg is. Zijn verhaal betekent gewoon dat de liefde voor Ajax nog heel diep zit. Ik ben het ook helemaal met Keiser hierboven eens.

Eeuwig zonde dat deze man, een van de grootste ajaxtrainers ooit, verloren is gegaan voor de club. Ik zie maar 3 mensen die Ajax nog kan redden en dat zijn Van gaal, Cruijf of Hiddink. Maar het gaat niet gebeuren ik denk dat het huidig bestuur met pek en veren de Arena uitgejaagd moeten worden, uit zichzelf gaan ze niet vertrekken. Ik vondt het toen al onbegrijpelijk dat het toenmalig bestuur achter Koeman ging staan en zo van Gaal de Arena uitjaagde.

9 november 2010 om 11:12

Helemaal met je eens! Van Gaal heeft ontzettend veel betekend voor Ajax en dan is het zo jammer dat hij niets meer voor Ajax wilt doen. Ik denk zelf dat er nog een naam bij mag: Co Adriaanse. Lijkt me het ideale beeld, hoewel ik me ook besef dat dit beeld bestaat uit herineringen uit het verleden en deze geen garantie bieden. Louis van Gaal als hoofdtrainer, Danny Blind en Frank de Boer als assistent, en Co Adriaanse weer als TD. Oud ('95)-spelers met een functie binnen de club (R. de Boer, Bogarde, Kluivert, Litmanen)

Zou ook geen aankopen als Ooijer, Mido, Tainio, etc meer betekenen maar jeugd die de kans krijgt, ''we hebben geen buitenspelers'' hoorde ik Jol roepen.. Volgens mij heb je er een aantal weken terug toch echt één laten debuteren (josefzoon) en lopen Ozbiliz en Zeegelaar er ook nog. Waarom moet t nu weer altijd een aankoop zijn.. Van Gaal had hem er gewoon ingegooid als het nodig was, iets waar Jol vrij angstig mee is en liever een routinier inbrengt en zeurt dat ie niemand heeft.

Jammer.. Denk niet dat we Van Gaal nog bij Ajax gaan terugzien in een functie..

Van Gaal had/heeft een bepaalde voetbalvisie die niet door Koeman werd gedeeld, daarbij heeft Van Gaal getracht Koeman te sturen....wat een Koeman niet tolereerde...hij wilde niet bemoederd worden en Van Gaal wilde Ajax niet verder zien afglijden...

Een machtspel werd gespeeld en de succestrainer (koeman) werd verkozen boven de TD Van Gaal...terwijl nu toch ook wel duidelijk is dat Ronaldje alleen aan zichzelf denkt...en weinig visie heeft als trainer...

Ook toen blonk het bestuur uit in het nemen van belachelijke beslissingen...

Mijnheer van Gaal,vergeet evenwel de puinhopen die hij altijd achterlaat wanneer hij bij een club vertrekt.
Ajax in ''96 ,barca, ajax als techn. directeur en Az.
Als mijnheer zo een goede beleidsmaker is, waarom moet er dan altijd een wederopbouw komen als hij een club verlaat!

9 november 2010 om 14:20

Heeft die een pijnhoop bij AZ achtergelaten? Die man heeft dezelfde spelersmatriaal laten liggen als het seizoen dat die kampioen werdt. Ronald Koeman heeft daar een pijnhoop van gemaakt en niet zo een klein beetje ook. Van Gaal is een club-icoon bij AZ dan kun je moeilijk zeggen dat die er een pijnhoop van gemaakt heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren