De terugkeer van een legende

Zaterdag, 9 oktober 2010 om 19:20 door Asnlfan

Het is 17 mei 2006. De kleine wijzer van de klok staat op negen en de grote wijzer is twaalf net gepasseerd. De ogen van de wereld zijn gericht op Ronaldinho. De Braziliaanse balkunstenaar kan het voor het tiental van Arsenal nog erger maken. Aan Arsenal zijde zitten de meeste spelers zich nog te beklagen bij de scheidsrechter, behalve één speler, Robert Pirés. Waar hij verwacht had met deze wedstrijd zijn fantastische periode bij Arsenal te kunnen bekronen, werd het een dieptepunt uit zijn carrière.

Pirés werpt een blik naar de zijlijn. De vierde official houdt het elektronische bord omhoog. Het diept punt van zijn carrière komt steeds dichterbij als hij in het rood zijn nummer zeven ziet verschijnen. Pirés wordt opgeofferd voor Manuel Almunia. Zijn wereld stort in. Al het harde werk was voor niets geweest. Zijn hele carrière had hij uitgekeken naar dit moment en die wordt zo van hem afgepakt. Eén van de meest creatieve en begaafde spelers die de club ooit heeft gekend, wordt na twintig minuten in de Champions League finale gewisseld. Waar hij gehoopt had om voor de laatste keer te schitteren voor zijn club, in zijn land, voor zijn familie, wordt het een drama voor hem door een overhaaste beslissing van Arsène Wenger. Dit kwam voor Pirès heel hard aan en leidde gedeeltelijk tot zijn vertrek. Pirès had het idee dat Wenger het vertrouwen in hem kwijt was.

Na vier jaar bij Villarreal door te hebben gebracht komt Pirès terug naar huis. Op vier oktober wordt aangekondigd dat de Fransman van Wenger toestemming heeft gekregen om bij de club te komen trainen. Na vier jaar weg te zijn geweest komt een van de beste spelers van de club aller tijden terug naar Londen. Pirès mag zijn conditie op peil houden bij zijn oude club. Het is een vergelijkbare situatie als vorig jaar, toen oudgediende Sol Campbell toestemming kreeg terug te keren bij de club. De grote vraag is of Pirès, net als Campbell een contract aangeboden zou krijgen. Het zou geweldig zijn als hij terug zou komen in het team. Pirès zou van doorslaggevend belang kunnen zijn voor de prestaties van Arsenal.

Momenteel ontbreekt het bij Arsenal aan één ding. Na het vertrek van Campbell en William Gallas is het centrale duo achterin vervangen door Laurent Koscielny en Sébastian Squillaci. Waar Campbell en Gallas voor veel ervaring en leiding zorgden, kunnen Koscielny en Squillaci dat niet. Squillaci oogt soms onzeker in zijn spel en dat maakt zijn leiderscapaciteiten er niet beter op. Koscielny is nieuw in het team en moet nog veel leren. Nu Cesc Fàbregas geblesseerd is en Thomas Vermaelen en Robin van Persie er al langere tijd uit liggen, ontbreekt het Arsenal aan een leider. Er zit geen ervaren speler meer in het elftal, die bij goede en vooral bij slechte tijden het team op sleeptouw kan nemen.

Dit is het moment waar Pirès in het verhaal terug komt. Pirès was overigens een van de sterkhouders en uitblinkers van the unbeatables. Pirès kan het Arsenal gevoel van zijn tijd terug brengen bij dit team. De winnaarsmentaliteit en uitstraling, die ik soms nog mis bij dit team, kan weer worden opgeschroefd als Pirès deel uitmaakt van de selectie.

Voor de titelinspiraties van Arsenal is nog één stap nodig. Die laatste stap is ervaring en daar zal Pirès heel belangrijk in kunnen zijn. Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat hij een contract aangeboden krijgt. Het zou geweldig zijn voor hem en voor Arsenal.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 19 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door manug0als)

Je inleiding is erg mooi, de eerste twee, tweeënhalve alinea vond ik erg leuk om te lezen. Maar na deze alinea's gaat het wel bergafwaarts. Het stuk voelt erg afgeraffeld aan. Je gooit je boodschap eruit en dan is het stuk zomaar afgelopen. Je had het denk ik wel beter kunnen verwoorden als je er meer tijd voor had genomen. Misschien is dat niet zo, maar dat gevoel heb ik, aangezien de eerste alinea's zo goed waren. Ik geef je 3 van de 5 sterren.

Redelijk stukje, maar zoals Nic_d al zegt is het einde behoorlijk afgeraffeld. Jammer, want er had meer in je stukje gezeten!

Ik vond het een leuk begin, alleen ik vond het een erg kort stukje. Je schrijfkunst is opzich wel oke. Het kan beter, vooral het einde is heel erg afgeraffeld! Jammer, ik denk dat ik je 3 sterren geef.

Leuk begin, maar het werd daarna minder. Op het einde zoals iedereen al zegt een beetje afgeraffeld.

Het spijt me, maar ik vind het echt heel slecht, Het stuk is afgeraffeld, je Nederlands is niet goed, er ontbreken belangrijke stukken over Pires. Al met al vind ik het helemaal niks.

10 oktober 2010 om 14:03

Ik vind het een beetje triest van jou om een ster te geven! jou eerste clubexpert was ook alles behalve denderend heb ik net gelezen. het is zijn eerste stuk dus voor verbetering vatbaar dat zie je ook bij jou. het is misschien niet helemaal goed maar 1 ster is wel heel kort door de bocht.

Leuke poging, maar er ontbreekt een hele hoop. Je eerste twee alinea's zijn echt heel erg goed. Daarna is het helaas niet zo veel meer. Ik had graag een 3e en mogelijk ook nog een 4e alinea gezien over zijn periode bij Villareal. Nu ga je van het een direct naar het ander, en dat terwijl je volgens mij weinig problemen kan hebben gehad met de 1000 woorden limiet. Maar oke, dat kan allemaal wel. Als je maar je feiten op een rijtje hebt.. Een Gooner moet toch weten dat het niet de Unbeatables waren, maar the Invincibles!

Over het onderwerp:
Echt fijn dat Bob terug is. Een echte Gunner en ik juich het toe als Wenger hem een contract aanbiedt. Met Sol ging het ook goed, al verwacht ik niet dezelfde invloed van Pires, aangezien het middenveld goed bezet is. Maar in de kleedkamer kan hij idd erg belangrijk zijn.

10 oktober 2010 om 09:11

Bob???wat dat een of andere koosnaampje die Arsenal-fans hem gaven ofzo???

10 oktober 2010 om 09:53

bobby was ook een bijnaam idd.

Het stukje zelf je eerste 2 alineas waren wel redelijk goed. Daarna zwak je behoorlijk af ik vind het echt een matig stukje. Ik vind het wel jammer je had een veel betere verhaal kunnen vertellen dan dit. Dit zijn meer de feiten bij elkaar opnoemen dan echt een leuke verhaal te vertellen over robert pires. Vind ik vrij jammer pires was met henry echt me favo spelers. Jammer een leer momentje jongen

Ja, beetje een kort stukje met niet zoveel nieuwe informatie.
Ook erg afgeraffeld dus 2 sterren.

Het is een column die het moeite niet waard is om het te lezen.
het begint zo mooi maar eindigt zo tragisch.

1ster voor de moeite.

Ik vond het wel een leuk stuk om te lezen. Ik begin niet over dat afraffelen, want dat heb je in de vorige reacties al te horen gekregen. Erg leuke inleiding, voor de rest een aardig verhaal. Ik geef je 3,5 sterren, dus ik rond dat af naar 4.

het heeft een leuke indeling en het is een leuk verhaal om te lezen,
er kan iets meer informatie bij maar dat maakt niet uit
ik geef je 4 sterren

Ben het met de meeste eens. Maar wel heel erg slecht dat je niet the invincibles gebruikt maar the unbeateables. 1 ster voor de moeite. 1 ster voor je inleiding.

leuk stuk, mooi begin alleen daarna een beetje afgeraffeld

Ik vind het begin erg goed en leuk om te lezen jammer van het laatste stuk. maar omdat ik het zeer onverdiend vind dat sommige een ster geven en omdat dit je eerste columm is geef ik je 5 sterren. de volgende keer een iets beter einde en dan krijg je ze van andere ook.

Mooi stuk !
Vooral het eerste gedeelte vind ik mooi gemaakt

Na dit gelezen te hebben dwaalt er eigenlijk maar één woord door mijn hoofd. Jammer. Ik vind het jammer dat je maar zo weinig met dit stuk gedaan hebt terwijl je wel een geweldige intro geschreven hebt. Ik ben geen fan van Pirès, hoewel ik ook niks tegen hem heb, maar je wist mij zelfs te boeien. Het is jammer dat het stuk daarna weinig tot geen inhoud meer heeft. Véél te kort ook. Ik denk dat je de volgende keer misschien wat langer op een stukje moet zitten voordat je het op Voetbalzone zet. Dan kan het alleen maar beter worden.

En ja. On-topic, ik vraag me af hoeveel Pirès nu nog kan toevoegen aan Arsenal. Hij is immers ook weer 4 jaar ouder nu, en dat brengt hem op een leeftijd van 37 jaar, bijna 38 zelfs gezien hij deze maand nog jarig is. Ik betwijfel dus of hij zijn oude niveau nog heeft. Als ik fout zit mag je me best verbeteren, zoals ik al zei ben ik geen echte fan van hem dus ik heb hem eigenlijk niet gevolgd.

Maar goed. Omdat het stukje zelf dus vrij slecht is geef ik je 2 sterren, maar ik wacht wel op het volgende.

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie reacties.

Ik ben het met jullie eens dat ik er meer tijd had moeten insteken. Ik realiseer mij nu dat er inderdaad veel meer had ingezeten in het stuk. Ik ben blij met de opbouwende kritiek van jullie. Dit zal ik dan ook zeker meenemen in mijn gedachte voor de volgende keer.

11 oktober 2010 om 10:00

nette en sportieve reactie. ik ben er zeker van dat je met de opbouwende kritiek een volgende column zal schrijven waar je een goed gevoel aan zal overhouden. alvast heel veel succes.

Leuk stuk, over de opmaak enzo wil ik weinig over zeggen. Het is een kort en duidelijk stuk, je maakt goed je punten en zegt wat je wil zeggen.

Tja de CL finale had misschien de kroon op het werk van Wenger moeten worden. Na al die succes volle jaren in de PL moest het er eindelijk eens in Europa van komen. Ik had altijd het idee dat Arsenal al hun kaarten op de competitie zetten en niet op de CL. Misschien ook 1 van de redenen dat Vieira en later Henry weg gingen. In Engeland hadden ze alles al gewonnen, maar ze wouden ook een keer succesvol zijn in Europa. De selectie hadden ze er wel naar. Langzamer hand werd er wel steeds meer focus gelegd op de Cl

In 2006 waren ze er dan ook dicht bij. Maar wat een mooie finale had moeten worden werd een grote deceptie. Wat zou het mooi geweest zijn voor die generatie om die prijs een keer gepakt te hebben. Alleen Vieira was weg, maar voor de rest was iedereen er nog. En zo als jij het al zegt, Lehmann krijgt rood en Pires als Arsenal legende moest eraf. Misschien was het toen makkelijker geweest om Fabregas eraf te halen, die verwerkt zoiets veel makkelijker. Het was idd heel zuur om te zien, zoiets gun je niemand en zeker niet iemand die al die jaren zoveel heeft gegeven voor Arsenal. Verder was het misschien ook zuur voor Bergkamp, dit koste Arsenal een wissel waardoor hij misschien wel niet meer gebracht kon worden. Dat zou ook een fantastisch afscheid voor hem geweest kunnen zijn.

Ik moed nog wel zeggen dat ik het nog steeds een belachelijke beslissing vind van de scheidsrechter. Die bal ging er uiteindelijk in, dus had hij in mijn ogen de voordeel regel kunnen toepassen en Lehmann laten staan. Hier hadden beide partijen vast vrede mee.

Ik weet niet of Pires terug moet komen. Ik ben het wel met je eens dat zulk soort spelers belangrijk zijn voor het winnen van prijzen. Wenger had ze gewoon niet moeten laten vertrekken. Of in ieder geval later. Pires en Ljunberg hadden best nog wat langer kunnen blijven. En een speler als Henry, Vieira of Gilberto Silva hadden nu nog steeds wel bij Arsenal kunnen spelen.

Toen die spelers toentertijd vervangen werden door jongere spelers hadden ze best nog wel een goed team. In 2008 waren ze zelfs nog dicht bij de titel. Maar toen die spelers ook weer vervangen werden door nog weer een jongere generatie, is Arsenal wel heel wat ervaring kwijt geraakt.

Het beste was geweest dat Arsenal verder was gegaan met het team van 2007/2008. Daar hadden ze op den duur wel prijzen mee gepakt. Zij hadden dan later met hun ervaring deze generatie kunnen aansturen. In de zomer van 2008 vertrokken Flamini en Hleb. Zij werden vervangen door Nasri en Denilson/song. Fabregas klaagde toen oprecht dat hij de oudste speler op het middenveld was en dat dat niet zo hoorde. Een jaar later gingen Adebayor en Toure weg. De situatie bij Adebayor werd gewoon onhoudbaar. Toure had nog wel wat langer mogen blijven. Dit jaar ging Gallas weg, van het team van 2007/2008 is weinig meer over. Er spelen amper meer spelers die weten wat het is om kampioen te worden. Van de succesvolle generatie van tussen 2000 en 2006 is weinig meer over. En de spelers die nog met die generatie gespeeld en getraind hebben zijn ook voor het grootste gedeelte alweer vertrokken.

Dit is een beetje het probleem bij het huidige team, het ontbreekt idd aan wat echte winnaars. De spelers moeten nog leren prijzen te pakken, en er is niemand die hun kan vertellen hoe dat moet. Ze moeten zeg maar het wiel opnieuw uitvinden. Misschien moeten ze dan maar eens beginnen met de Carling cup. Ik zie het niet als een echte prijs, maar het is wel iets waar je mee kunt beginnen. De prijs ligt voor het oprapen, nu grote teams het waterloo al hebben gelegd. Dan zou je later dit seizoen kunnen gaan denken aan de FA cup. Kampioen zie ik Arsenal eerlijk gezegd niet worden(heeft niet alleen met de ervaring te maken maar ook met de doelman). Maar als je met wat kleinere prijzen begind, en dat zij de FA en Carling cup in vergelijking met de CL en PL dan zouden later die prijzen kunnen komen.

Ik heb mijn twijfels of je het ervaringsprobleem op kan lossen door een speler als Pires terug te halen. De huidige generatie begint ook alweer aan hun 3e jaar. Hiermee bedoel ik spelers als Diaby, Song, Denilson, Walcott en Nasri, die vanaf de zomer van 2008 veel aan spelen toekwamen. Zouden die nog echt tegen Pires opkijken en veel van hem willen leren, zeker nu hij oud is geworden en hij het niveau waarschijnlijk niet meer aan kan? Wenger had gewoon bepaalde spelers bij de club moeten houden zodat de nieuwe spelers daarmee op kunnen groeien, dan leren ze er echt wat van. En als je op een bepaald moment toch besluit bepaalde spelers te vervangen, dan moet je daarna die spelers weer meteen vervangen.

Deze generatie moet gewoon zo lang mogelijk bij elkaar blijven. Je ziet dat ze toch steeds dichterbij komen. Dit team ziet er al weer beter uit dan dat van vorig jaar. Het is zonde dat Fabregas waarschijnlijk terug wil naar Barca. Hij zal dan vervangen worden door Wilshere en dan begint het toch weer van voor af aan. Het zou mooi zijn als hij na dit jaar nog een jaar blijft. De hele selectie is nu jong en ze kunnen waarschijnlijk allemaal nog wel heel wat jaren mee. Alleen Rosciky en Arshavin zijn achter in de 20.

Conclusie:
Pires hoeft niet meer terug te komen, het zou nu niet zoveel meer helpen. Het was beter geweest als zulk soort spelers langer bij de club waren gebleven, maar het heeft weinig zin om zulk soort spelers terug te halen. Het zou niet verkeerd zijn geweest als Wenger nou nog Toure, Vieira en Henry in de selectie had gehad. Niet perse voor in de basis, maar met hun ervaring zouden ze ook wat vanaf de bank toe kunnen voegen. Maar het heeft geen zin om ze weer terug te halen. Wenger moet gewoon verder met deze selectie en zorgen dat het bij elkaar blijft. En natuurlijk moet er een nieuwe doelman komen. Met deze red je het toch niet. Er zijn genoeg goede keepers die nog niet bij een topclub spelen, Arsenal moet toch wel in staat zijn om een keeper als Stekelenburg, Adler, Neuer, Frey, Given of Diego Lopez te halen.

Wel aardig stukje, maar de laatste alinea's zijn wat afgeraffeld. Vind de manier van schrijven wel goed. Ik zou alleen de volgende keer, meer doorgaan op de speler in kwestie en niet ineens overstappen naar de spelers van nu en de opstelling, ik begrijp de insteek wel, maar ik zou doorgaan op verhalen of anekdotes die Robert Pires in zijn Arsenal tijd beleefde

3,5 ster

Het begin is heel goed las erg lekker weg, ik had het gevoel dat je naar iets toewerkte maar toen was het ineens voorbij erg zonde. Had een hele mooie stuk kunnen worden over een van mijn idolen.

@gertd
Zozo, dat is al bijna een club expert op zich!
Ik ben het met je eens dat je zegt dat de rode kaart voor Lehmann terecht was.
Maar niet op de manier die jij noemt.
Als Hauge de regels goed had toegepast, dan had hij de goal moeten tellen, en de rode kaart moeten tonen voor de overtreding van Lehmann.

11 oktober 2010 om 21:37

Dat ben ik niet met je eens. Je krijgt volgens mij een rode kaart voor het ontnemen van een scoringskans. Barca werd de scoringskans niet ontnomen want de bal ging er in. Doordat de scheids direct floot voor de overtreding van Lehman, ontnam hij idd de scoringskans van Barca. Maar als de scheids door had laten spelen bleven ze zicht houden op de goal, die uiteindelijk ook viel.

Dus als je het mij vraagt was het of het 1 of het ander. Ik heb nog nooit een scheids een keeper rood zien geven nadat hij een speler had neergehaald, de bal er toch in ging en de goal ook nog werd goedgekeurd.

12 oktober 2010 om 17:16

Dat is sowieso niet toegestaan. Bij een rode kaart mag je nooit door laten spelen. Stel namelijk dat de bal op de paal was gegaan en Lehmann had 3 seconden later een wereldredding en wordt er dan nog uitgestuurd.. Dat kan natuurlijk niet.

18 oktober 2010 om 20:11

@gertd
Ja oké, daar heb je wel gelijk in.
Dan zou ik voor de overtreding een gele kaart geven, en de goal tellen.

edit: Hauge heeft zich ook al uitgesproken over dit onderwerp:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/europe/49...

18 oktober 2010 om 20:16

@kevinarsnl
Je kunt wel degelijk doorspelen bij een overtreding die een rode kaart waard is, maar dan moet er een duidelijke scoringskans zijn na de overtreding.
Dat was er in deze situatie. Dan moet je de overtreding zo als hij was beoordelen, maar dan is het geen ontnemen van een scoringskans meer, zoals gertd al zei.
Naar mijn mening een gele kaart voor Lehmann en een goal voor Barça.

Aansprekende titel, mooie inleiding, maar zoals al eerder gezegd is het jammer dat hij naderhand het verhaal vordert het steeds minder werdt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal19-2
12.Burnley 18-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
P. AubameyangAanvaller1510
B. LenoKeeper150
N. PépéAanvaller131
L. TorreiraMiddenvelder121
J. WillockMiddenvelder120
G. XhakaMiddenvelder110
A. LacazetteAanvaller105
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Everton wil snel handelen na het ontslag van manager Marco Silva. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren