Ajax wil zestienjarig talent 'op nette manier' naar Man Utd laten gaan

Maandag, 23 augustus 2010 om 08:00Daniel Cabot Kerkdijk

Het zestienjarige Ajax-talent Gyliano van Velzen lijkt zich binnenkort aan Manchester United te verbinden, zo meldt Dagblad de Pers. Bij Ajax is men bepaald niet te spreken over de gang van zaken. De Amsterdamse club kreeg hoogte van de interesse uit Engeland en vertelde de aanvaller van de B1 dat het beter zou zijn als hij zijn opleiding in Amsterdam zou afmaken.

Daarna zouden beide partijen wel verder kijken. Van Velzen, jeugdinternational zonder contract, vond dat een goed plan. De tiener liet onlangs echter aan Ajax weten dat zijn ouders opeens naar Engeland gingen verhuizen en dat hij mee zou gaan. Bij Ajax wisten ze meteen hoe laat het was. Het is een constructie die veel Engelse clubs gebruiken om jonge talenten te lokken.

Volgens FIFA-reglementen mogen jonge spelers alleen een internationale transfer maken als onder meer hun ouders voor niet-voetbalredenen naar het buitenland vertrekken. "We willen dit graag op een nette manier met Manchester United afhandelen", vertelt voorlichter Miel Brinkhuis aan de krant. "Wel interesseert ons het verhaal dat de speler opeens meldde dat zijn ouders naar Engeland zouden verhuizen. Dat soort constructies zijn ons bekend."Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door oigatinha)

Waarom heeft Ajax geen aktie ondernomen om dit te voorkomen?

23 augustus 2010 om 08:09

Door de ouders onder contract te zetten waardoor ze niet kunnen verhuizen?

23 augustus 2010 om 08:10

Ajax is inderdaad kansloos in dit geval...
Jammer dat de ouders hun oren hebben laten hangen naar Manu.
Denk dat hier qua regelgeving ook helemaal niets aan te doen is...

23 augustus 2010 om 08:47

Kan Ajax dat mannetje geen contract aanbieden dan, of is hij daarvoor te jong naar nederlandse begrippen?

23 augustus 2010 om 09:00

Ajax biedt op het moment al de grootste talenten op hun 16de een contract om zich te wapenen tegen engelse clubs. zo komt ajax ook aan 75 contract spelers zitten heel veel jeugd spelers bij. neem aan dat Man U dit netjes afhandeld anders komen er problemen voor ze...

23 augustus 2010 om 09:06

Speler is te jong om een contract te ondertekenen bij welke club dan ook wereldwijd. Dat heeft de Fifa bepaald. Dit omdat de leeftijd anders riekt naar kinderarbeid. Maar die ouders snap ik aan de ene kant ook wel. Die hebben jaren achter één alles geweid aan het feit dat hun zoon misschien zou kunnen slagen als profvoetballer. Hebben daar veel voor gedaan, en nog meer voor gelaten. Als er dan een kans komt dat je daar wat voor terug kan krijgen door bijvoorbeeld een betere baan, kan ik me voorstellen dat het verleidelijk is. Blijft staan dat het van Man U niet netjes blijft.

23 augustus 2010 om 09:44

vanaf 18 mag je geloof ik een speler contracteren. Dus Ajax wordt hier flink genaaid eigenlijk. Die voetbalregels moeten ff universeel worden want dit is gewoon vies eigenlijk. Stomme ouders ook die alleen aan geld denken en niet aan de jeugdspeler zijn carriere. Leuk dat die dan bij Manchester speelt maar het 1e elftal haalt ie toch nooit, dat kan je nu al met zekerheid zeggen. Of het moet de nieuwe Johan Cruijff worden ofzo. Niet ten nadelen van deze jongen hoor, maar hij kan beter hier in Amsterdam gaan voetballen, het 1e elftal gaan halen, goed spelen, transfer verdienen, en dan de sterren van de hemel spelen Bij Manu

23 augustus 2010 om 11:47

Kijk ik ben het met je eens, maar je moet niet vergeten dat Ajax dit ook doet kijk maar naar b.v. Eriksen.

23 augustus 2010 om 12:12

Niet waar, Ajax kocht Eriksen dus dan is er een overeenkomst tussen de 2 clubs. Deze jongen levert Ajax nu niks op en loopt gratis de deur uit.

23 augustus 2010 om 13:17

Ajax doet precies hetzelfde, of denk je dat iedereen die bij Ajax speeld bij F1 van Ajax is begonnen. Die halen ook jongens weg bij amateurclubs.

Of is dat niet vies dan? Niet zo jammeren dus, als die jongen naar Engeland wil en kan gaat die lekker. En waarom zou hij niet het eerste kunnen halen? Van Aanholt en Bruma flikken het ook dus waarom hij niet?

23 augustus 2010 om 13:23

The sir je hebt gelijk.
Ajax heeft bijvoorbeeld Siem de Jong ook weggeplukt uit de jeugd van de Graafschap. Daar hoor je ook niemand over.

23 augustus 2010 om 15:04

The Sir,

Ik moet alleen een kanttekening plaatsen bij je verhaal. Wanneer een speler bij een amateurclub voetbalt voetbalt die in zijn eigen omgeving. Een BVO is meestal in de buurt van zo'n amateurclub. Bovendien kijken jongentjes op naar die Bvo's en willen er maar wat graag voor spelen. Aangezien voetbal niet hun werk is maar een hobby bij zo'n amateurclub kunnen ze daar hun lidmaatschap gewoon opzeggen en lekker bij Ajax gaan voetballen. Zo zouden ze ook gewoon voor een andere amateurclub gaan voetballen, als ze zich maar eerst uitschrijven.

23 augustus 2010 om 15:35

die regeling is nieuw dat jonge talenten niet zomaar naar het buitenalnd mogen, die regel was er nog niet toen Bruma en Van Aanholt naar engeland gingen.

23 augustus 2010 om 08:16

Uiteraard zitten er in de jeugd van Ajax geen spelers van beneden de 18 jaar, mag ik aannemen?

edit: sorry, Eriksen is 18 en loopt al 2 jaar bij Ajax rond! Wat is het verschil met hun talent Van Velzen?

23 augustus 2010 om 08:25

@palesky
Ajax heeft netjes met de club van Eriksen onderhandeld over een afkoop som, en niet de ouders in Nederland een baan beloofd zodat de club de speler wel moet laten gaan.
Man U. hoopt hem op deze manier bijna gratis binnen te halen, terwijl Ajax keurig een paar ton voor Eriksen heeft betaald. Dat is het verschil..

23 augustus 2010 om 08:28

Ajax heeft geloof ik zelfs dik een miljoen betaald voor Eriksen. En Eriksen kreeg ook pas een contract op zijn 17e toen het pas mocht volgens de Nederlandse wetgeving.

23 augustus 2010 om 08:34

Dank.
Weet je ook of Eriksen een contract had bij zijn oude club?

23 augustus 2010 om 10:56

Tsja Manu mag deze spelers niet op een nette manier binnen halen (een zak geld stortten bij ajax) dus als ze de speler willen hebben zullen ze wel iets degelijks moeten doen... ik ben het er wel mee eens. Je ziet engelse clubs dit wel vaker doen maar dat komt omdat ze daartoe worden gedwongen door alle regelgevingen die achteraf dus minder dan nutteloos blijken

23 augustus 2010 om 09:16

De FA zou een onderzoek moeten instellen als zoiets gebeurt. Checken of de functies die de ouders in Engeland gaan vervullen op enige wijze verband houden met United. En zodra dit onomstotelijk bewezen is overgaan tot zware straffen en transferverboden.
Probleem is dat een jeugdspeler (mits geen contractspeler) op ieder moment kan stoppen bij zijn club in Nederland en met ingang van het nieuwe seizoen ingeschreven kan worden bij een buitenlandse club. In dat geval zou het een oplossing kunnen zijn om restricties te verbinden aan het aantal buitenlandse jeugdspelers dat een Engelse club in zijn jeugdopleiding mag opnemen. Zolang men niet overgaat tot drastische acties gaat dit alleen maar vaker gebeuren.

'tja, Wij bij Feyenoord weten er alles van, Maar of we er wat aan kunnen doen, vrees van niet ?

23 augustus 2010 om 09:29

nee kunnen we niet veel aan doen lijkt me, zal ook alleen nog erger worden met de home-grown regel in engeland

Tsja dit gebeurt nu al jaren bij veel Nederlandse clubs.
Dat de clubs er nu een vergoeding voor krijgen is al een hele vooruitgang maar toch mogen deze regels ook wel even onder de loep genomen worden.

Las dit verhaal gister al inderdaad. Geeft weer aan hoe ver die kinderlokkers uit die Engelse competitie gaan. En dit is niet bepaald een verbetering dat het gaat om een familie uit een sloppenwijk te halen maar gewoon een gezin uit een van de meest leefbare landen(nederland) overhalen om in Engeland te gaan wonen.

Natuurlijk is het gezin vrij om te gaan waar zij willen maar dit zaakje stinkt aan alle kanten en gaat buiten alle fair play regels om. Ik weet overigens dat het al jaren gebeurd maar ik dacht dat hier al strenger tegen opgetreden werd, maar niet dus.

23 augustus 2010 om 08:36

Van Velzen, the home grown player...wat moet je anders doen als de vijver waarin je moet vissen te klein is? Het Kanaal overzwemmen en vissen bij de buren...

Het vrije verkeer van personen is een ware zegening voor de voetbalwereld. ''stop resisting and surrender to the unavoidable truth!''

Erg jammer om te lezen. Dit sluit naadloos aan op de eerdere post met daarin de visie van Johan Cruijf, zo verlies je in een vroegtijdig stadium je aanvallers.

23 augustus 2010 om 14:31

Was en is het ook schandalig dat Barca Messi haalde op 13-jarige leeftijd?

Laten we nu niet met z'n allen zo bekrompen doen. Dat Ajax opleidingskosten of transfersom betaalde voor Eriksen en Boilesen heeft gewoon te maken dat Eriksen en Boilesen in het bezit waren van een jeugdcontract dat moest worden afgekocht. Voor de twee 15-jarige Belgische talenten van GBA heeft Ajax ook geen drol betaald. En hoe vaak worden er geen spelers gehaald van andere Bvo's binnen Nederland. Ajax haalt jeugdspelers van De Graafschap. De Graafschap haalt spelers bij bijvoorbeeld Emmen weg etc.

boeind 16 jaar is heus niet te jong ofso..al dat gezeur!!
Als ajax hem zo graag wilt behouden dan hij die jonge al een contract!!! Cayfano ( kan zijn naam niet schrijven ) was 14 ofso en kreeg al een contract bij Nec bedoel..dat had die rodney sneijder allang op die leeftijd weet het zker!!
Dus met eigen woorden: eigen schuld..

23 augustus 2010 om 08:28

Ajax had hem een contract moeten aanbieden? en in iedere andere post lees ik dat Ajax teveel contract spelers heeft (daar horen de jeugd spelers met een contract ook bij).
Je kunt het niet allebei hebben. Daarnaast gaat het hier niet om dat hij verhuisd, maar de manier waarop (namelijk met een baan voor de ouders truc). Een contract had hier weinig aan veranderd, want een jeugd contract afkopen is niet duur..

23 augustus 2010 om 08:30

Kan helemaal niet, je mag niet voor je 17e een contract tekenen in NL. Wel een voorcontract geloof ik die dan op je 17e in gaat maar dat stelt verder ook niks voor volgens mij. Rodney is bij Ajax gebleven op aanraden van Wesley, niet omdat hij al een contract had.

23 augustus 2010 om 08:32

weet niet zeker maar op 16 jarige leeftijd kan een club je nog geen contract aanbieden. boeiend dat jij Ajax nog even moet afzeiken in een verhaal waar iedereen het er wel over eens is dat het niet netjes is van Manu om zo een speler te lokken.

23 augustus 2010 om 08:38

ik zeik niet ajax af?? vind het pech voor ajax..maar dit gebeurt bij elke club..en men ''klaagt'' steeds het zelfde...naja van een deelscontract weet ik niet..maar een voorcontract kon hij wel verdienen als hij '' zo goed is'' verder klopt het dat het jammer is dat de ouders zo worden gelokt..

Maar dit is nou eenmaal een manier waar grote clubs zoke spelers contracteren..en als de Uefa of weet ik welke instelling er geen duidelijke ''regel'' heeft erover..dan is dat toch gewoon Pech.

23 augustus 2010 om 09:11

@bpreal en als de grote clubs het zo doen dan is het dus wel goed????? Duidelijk is dat er een duidelijke boodschap door de Uefa en overigens ook de Europeese Unie uitgedragen wordt. Namenlijk: dat je onder de 18 jaar iemand niet te werk mag stellen en dus ook geen contract mag laten tekenen.
Dit is gewoon een manier om tussen de mazen van de wet door te glippen. Nu zul je wel roepen als het mag/kan dan moet je het ook doen maar daar zit nu het probleem van zowel het voetbal als de maatschappij. Het zou goed zijn als we niet alles via wetten moeten gaan afdekken maar het gewoon kunnen regelen op basis van fatsoen en evt via gentleman agreements of ongeschreven wetten.

23 augustus 2010 om 08:38

Op 14 jarige leeftijd is het in Nederland nog verboden om een contract te tekenen dus ik weet niet hoe je aan die wijsheid komt?

Ken de speler niet echt maar het is toch altijd jammer als grote talenten al zo vroeg Nederland verlaten.

Ik las op een Ajax site dat Ajax dreigt met een rechtzaak als ze het niet op een nette manier kunnen oplossen. Vieze voetbal maffia praktijken!

Dit is niet netjes van de kant van Manchester United,
verder heb ik deze speler een paar keer zien spelen en vond ik hem op dat moment niet erg bijzonder dat is ongeveer 1 jaar geleden.
Het is een fysiek sterke jonge die op rechts of linksbuiten uit de voeten kan,

23 augustus 2010 om 08:55

Ik heb een filmpje van hem bekeken maar vond het ook niet echt bijzonder...
Pingelen dat kan hij wel maar elke actie weer dezelfde actie. Hij oogde wel fysiek sterk.
Ja Cruijff op deze manier is het niet zo gek dat er geen talentvolle aanvaller doorbreekt.
Jammer dat ik je nooit hoor over zulke dingen!

23 augustus 2010 om 08:57

Je kunt Man U weinig kwalijk nemen. De ouders zijn hier debet aan!
Gebrek aan gezond verstand of geld. Ze zien de ponden al binnenstromen en happen te snel toe.
hij kan beter bij Ajax of bij een andere club in de NL competitie zijn minuten maken dan ergens anoniem in een jeugdelftal van Man U.

23 augustus 2010 om 09:06

Je kunt United weinig kwalijk nemen? Pardon.

Zij zijn juist degene die vaderlief een goede baan aanbiedt waar hij waarschijnlijk het dubbele kan verdienen vergeleken met hetgene wat hij hier doet. Daar kan United niets aan doen? Schij toch uit man!

23 augustus 2010 om 09:42

Dus?? Wordt ie gedwongen? Hij gaat zelf in op het aanbod
Het is een volwassen vent die zich laat verleiden door het geld en zo te zien niet verder kijkt dan zijn neus lang is.

Als anderlecht speler Lukaku zulke ouders zou hebben zat ie hoogstwaarschijnlijk nu ook in Madrid en op zijn salarisstrook zouden er meer nullen staan.

23 augustus 2010 om 09:53

Wordt hij gedwongen? Ja, doordat z'n ouders ingaan op de avanches van United.
Is hij volwassen? Nee, de jongen is 16 en is dus geen volwassen jongen.

Hij luistert dus duidelijk naar z'n ouders, maar die worden juist gepoogd door United. Als er gewoon in eerste instantie een transferbedrag was betaald vanuit Engeland was het wat mij betreft niet zo'n gigantisch probleem. Maar daar is hier duidelijk geen sprake van. United moet contact opnemen met de club en niet met dierbaren van die jongen. Dat is gewoon onredelijk en een top-club onwaardig.

23 augustus 2010 om 09:58

Ik heb het over zijn vader...frits

Wel jammer, want zo word het natuurlijk steeds moeilijker voor Nederlandse clubs om hun jeugdopleiding op niveau te houden. Maar goed die kinderlokkers uit Engeland worden nooit eens aangepakt.

23 augustus 2010 om 09:21

Ik vraag me af of het zo veel moeilijker moet worden. Als jeugd-spelers altijd voor het korte-termijn-geld kiezen wel maar ik denk dat er ook genoeg zijn die naar een lange termijn kijken. En dan ben je bij een club met een goede jeugd-opleiding en internationaal aanzien wel op de goede plek.

Als je het goed aanpakt kun je met een hoog aangeschreven jeugdopleiding wel eens veel succes boeken. Misschien is er op die manier voor bv Ajax veel meer te halen dan ze nu doen.

Dit is zo triest, engeland is al een van de rijkste voetballanden, als het niet de rijkste is. En landen als Nederland moeten het dus van hun jeugdopleiding hebben. Dan heb je van die clubs zoals Chelsea
(bruma, van Aanholt) en Man Utd die de talenten eigenlijk gewoon weg stelen, schandalig!

En daar gaat wederom weer een talent wat voor weggekaapt omdat ze in Engeland eerder contracten mogen aanbieden dan ergens anders. Toch blijft het een vies spelletje van die Engelse clubs om zo aan je talenten te moeten komen. Maarja wat doe je er aan als het nergens aangepast wordt.

Je kan hiermee alleen maar weer zien dat ze in Engeland totaal niet opleiden en alleen maar kopen.

tja ik ben united fan maar dit soort dingen zijn niet goed en een speler die bijna geen kans van slagen heeft gaat waarschijnlijk kapot en als hij een beetje geluk heeft dan komt hij bij de reserves of op de bank met een dikke bankrekening.....goed voorbeeld is tim krul die zit bij newcastle en wil spelen maar als een club komt dan wil die niet want hij verdient minder dus dan maar weer op de bank.
en er moet wat gebeuren om zoiets tegen te gaan vooral met de kinderen uit een arm land,maar wat je ertegen kan doen weet niemand.

Zo gaat dit bij ons ook, als je kijkt hoeveel spelers ajax wel niet jong haalt uit Nederland en buiten Nederland. Als ik me niet vergis hebben ze ook een aantal belgische spelers jong gehaald.
Grote clubs doen dit ook weer bij ajax. Dat is voetbal en de argumenten, dat als je spelers uit Afrika haalt dat je dan ook zorgt voor een betere situatie voor hun '' gezin'' en dat het dan wel mag vind ik ook 1 dikke onzin. Dit gezin krijgt in Engeland misschien ook wel een beter leven. Zijn vader zou ongetwijfeld een goede baan aangeboden krijgen, nou wie zijn wij dan om te bepalen dat dit niet mag. Er wordt hier niemand gedwongen. Altijd dat gezeur en dat spelers hierdoor wel eens verneukt kunnen worden, dat is dan hun eigen keuze.

Ajax doet op grote schaal precies hetzelfde, zowel in NL als in het buitenland. Schandalig en de voetballertjes zijn uiteindelijk vaak het kind van de rekening

23 augustus 2010 om 09:46

kom maar met voorbeelden!

23 augustus 2010 om 09:51

vertonghen, aiderwereld,v/d heijden, vermealen ,erikson, boerigter etc etc.

23 augustus 2010 om 10:03

Vertonghen,vermaelen en Alderweireld verbleven in een gastgezin. ajax heeft die ouders geen baan aangeboden. Eriksen is gewoon een redelijke transfersom voor betaald. Bij zijn vorige club was hij niet eens basisspeler. Vdheijden klopt ook niet want dat is gewoon een Nederlander en op vroege leeftijd gescout, komt van V.v. Schoonhoven. Lijkt me verder niks mis mee.
Boerrigter is ook een slecht voorbeeld! Gewoon Nederlander op vroege leeftijd gescout. Zoals elke club doet. Zolang dat niet verboden is zou ik er gebruik van maken zoals elke club doet. Een baan aanbieden aan de ouders is nou eenmaal gewoon verboden!

23 augustus 2010 om 10:10

De ouders een baan aanbieden vind ik misschien nog wel een betere oplossing dan het kind op zo'n leeftijd in een gast gezin stoppen. Een goede vriend van mij speelde eerst bij Heerenveen in de jeugd die is uit eindelijk naar Eindhoven verhuist omdat zijn vader bij Philips kon werken, hij is zelf toen naar Psv verhuist, heeft het daar nooit gehaald, maar toch. Zo gaan die dingen nou eenmaal. Daar doe je niks aan en persoonlijk zou ik het ook niet erg vinden.

Als ik goed was en zo'n club als Manchester komt en die bieden me ouders een leuke baan aan, maar dan ook echt een leuke baan en ik kan daar voetballen, dat is dan toch een leuke uitdaging?

23 augustus 2010 om 10:18

Zijn allemaal vb van spelers die op minderjarige leeftijd naar ajax zijn gegaan. Hun vertrouwde leefomgeving hebben verlaten in de hoop op succes. Deze vb hebben het allemaal gered , maar op 'de toekomst' ziet het zwart van de spelertjes die het niet redden.
Man u heeft dus ook gewoon iemand op vroege leeftijd gescout? Een baan aanbieden is niet verboden, het is juist een manier om het juridisch mogelijk te maken.

23 augustus 2010 om 11:24

Van der Heijden, Boerrigter? Onzin.. Gewoon al jaren een Ajax voetballer. Vertonghen, Alderweireld en Vermaelen komen van Gba, de club waar Ajax destijds eigenaar van was. Eriksen is ergens weggehaald ja, bij een club die hem een jaar daarvoor ook ergens weggehaald heeft. Daar heeft ajax gewoon volgens de regels gehandeld en keurig betaald.

Verder is het ook prima als je een keer een talent verliest, volgens mij is dit zelfs de eerste keer voor Ajax en Van Velzen is niet eens het grootste talent dat we hebben in de B1, vergeleken met zijn medespelers is hij fysiek alleen sterker. Ik denk alleen dat het voor die jongen beter zou zijn om gewoon bij Ajax verder te gaan, daar heb je meer kans op slagen als jeugdspeler dan bij Manu.
En verder moet alles natuurlijk wel volgens de regels gebeuren en daar strijd Ajax tegen en dat is prima.

23 augustus 2010 om 11:25

@amsterdam6, deze constructie is dus wel verboden.. Daar gaat het juist om.

23 augustus 2010 om 11:47

Als het verboden is dan kon een club als man u het niet doen.
De ouders een baan aanbieden is niet verboden, het is juist een manier om het juridisch mogelijk te maken. En de ouders ook over laten komen is ook wat netter dan een spelertje in een gastgezin proppen

23 augustus 2010 om 11:49

Boerigter was het grote talent van FC Twente , met een gouden toekomst. Ajax pakte hem in en nu speelt hij in de 1e divisie ipv via twente naar de europse (sub)top.

23 augustus 2010 om 12:23

Oh ja, want alles wat verboden is kan niet?? Het is niet voor niks dat Ajax er over denkt om een rechtszaak te beginnen tegen Manu. Het halen van een speler is juridisch ook gewoon mogelijk als men een opleidingsvergoeding betaald hoor. Het aanbieden van een huis of baan is een manier om een speler te lokken, zodat ze ontkomen aan het betalen van een opleidingsvergoeding, dat is er juist verboden aan.

Pakte hem in? haha..als Boerrigter het via Ajax niet heeft gered, dan had hij het via Twente ook niet gered. Of wou je beweren dat er via Twente meer jeugdspelers doorbreken dan via Ajax. Welke jeugdspeler heeft ooit de overstap gemaakt naar de Europese Top?

23 augustus 2010 om 12:33

Volgens Fifa-reglementen mogen jonge spelers alleen een internationale transfer maken als onder meer hun ouders voor niet-voetbalredenen naar het buitenland vertrekken. Drom bieden ze die ouders een goede baan aan, zodat ze een niet-voetbalreden hebben om te vertrekken. Snap je?
Zekerheid heb je hierbij nooit, maar Boerigter had veel meer minuten en kansen gekregen bij twente.
bv Arnautovic naar Inter.

23 augustus 2010 om 17:18

Ja, maar die ouders vertrekken dus om voetbalredenen, omdat ze een baan via de club aangeboden krijgen.. Dat van niet voetbalredenen naar het buitenland verhuizen is een reden om zonder betaling naar het buitenland te kunnen vertrekken. Omzeiling van de regels dus op deze manier. Als clubs gewoon onderhandelen en een opleidingsvergoeding betalen dan kunnen ze ook gewoon komen. Hoe verklaar je anders dat spelers als Eriksen, Bruma gewoon via de normale weg naar het buitenland zijn vertrokken??

Ik snap ook niet waarop je baseert dat hij in Twente meer minuten zou hebben gemaakt, uit de lucht gegrepen.

23 augustus 2010 om 18:40

Het is een omzijling van de regels, maar dat is wel legaal. Bruma heeft dezelde weg afgelegd. Verder is het denk ik beter voor de voetballers dat de ouders meegaan ipv een gastgezin.

Omdat Twente bv al geen 70 contract spelers had.

Mooi voor deze jongen, hopelijk kan hij zich daar goed verder ontwikkelen en kan hij misschien voor Nederland nog wat betekenen in te toekomst. Wel jammer voor Ajax. Het zal een groot talent zijn

Buiten het geld en de competitie. Wie denkt Manchester wel niet dat het is? In Europa ondanks megainvesteringen vaak hopeloos falend, Arsenal en Chelsea vaak zelfde verhaal. Vorig jaar tactisch door Bayern overklast. Tuurlijk is het een topclub, maar dat is Ajax ook. We moeten niet zo geringschattend doen over welke clubs we zelf hebben. Laat de crisis en Engeland, Spanje en Italië maar toeslaan, dan gaan onze clubs het ook vanzelf weer beter doen. En op deze manier talent ophalen, vind je het gek dat het Engelse elftal steeds meer een lachertje wordt?

Verwacht zo'n actie van Man.united niet. Vind het meer een ''oliedollars'' verhaal of Italiaanse praktijken. Als het waar is dan vind ik het jammer om te lezen. Heeft Man.united niet nodig...

Echt belachelijk. Die Furguson nog met z'n lelijk bek zeggen dat United niet van die belachelijke aankopen doet en zich richt op de jeugdopleiding zoals ze altijd al doen. Wat een schijnheilige sinaasappelhoofd is het toch en wat een klote streek. Voor zover ik weet is Ajax relatief veilig geweest voor het Engeland door jonge spelers altijd contracten op tijd aan te bieden. Ik kan me alleen die Jordy Brouwer herinneren die naar Liverpool vertrok en daar niks heeft laten zien.

Het is inderdaad ook schuld van die ouders die meehelpen aan deze juridische truc. Ze zullen wel geld willen zien want een betere opleidingsinstituut dan dat van Ajax vindt je echt niet aan de andere kant van de Noord Zee. Misschien kiezen ze zelfs eieren voor hun geld want ik hoor dat deze jongen helemaal niet gezien wordt al een van de grotere talenten van de B1.

Ik hoop dat er alsnog melding wordt gemaakt bij de Fifa en dat zij eindelijk eens iets verzinnen om deze constructies de baas te zijn. Bijvoorbeeld een Screening van de werkgever en link met clubs en via Europese wetgeving in geval van een aantoonbare link een megaboete aan de werkgevers geven, dat zal die laatste wel afschrikken en het risico niet laten nemen.

23 augustus 2010 om 10:50

Denk je dat die speler wordt gehaald voor de basis? Die gaat eerst nog 4 jaar voetballen op de jeugdopleiding van Manchester United en dan maakt hij pas kans op het eerste elftal!

hm ik had hem eigenlijk zelf niet eens als een van dé grootste jeugdtalenten van ajax gezien, dacht dat er wel beteren rondlopen. Maartoch, mooie stap voor die jongen maar net zo naief. Bij Ajax zoveel meer kans op het eerste én een mooie transfer in de toekomst

ajax kan hier denk wel naar de fifa stappe hoor als van velzen bij ajax ook wel wilt blijven voor zijn jeugdopleiding af te maken en volgende dag komt hij opeens dat zijn ouders plotsing naar england wilt verhuizen is toch raar verhaal? waarom deden ze dat niet eerder verhuizen naar england als M united niet interesse in deze speler had maar Real madrid zouden de ouders ook gewoon plotsing verhuizen naar Spanje ik denk dat M united gewoon een huis aanbied met een flinke zakgeld en werk zijn ze zo weg echt ongelooflijk geen wonder dat ajax geen talenten door kan laten breken

Volgens mij is het zo dat ook al gebruiken clubs deze constructie,ze wel altijd de internationale opleidingsvergoeding moeten betalen .dus Ajax vangt over elk jaar dat die jongen in opleiding heeft gezeten vanaf de D pupillen een behoorlijke vergoeding.dus niet zeuren lijkt mij gewoon een paar ton ontvangen anders hadden ze die jongen maar een contract moeten voorleggen.

23 augustus 2010 om 11:36

Die laatste mogelijkheid is er gewoon niet, omdat dat op 16 jarige leeftijd nog niet is toegestaan..

Is een grote jongen groot voor ze leeftijd en doet me wel denken aan een Ballotelli is een goeie aanvaller.

Tsja is jammer moch hij zo vertrekken snap wel dat dat zijn droom is natuurlijk maar om het zo af te handelen is niet netjes tegenover Ajax .

http://onaantastbare.hyves.nl/ Zijn hyves met filmpjes van hem.

Tja zolang het niet mogelijk is om zulke jongens een contract aan te bieden, zal dit blijven gebeuren.
Het is fijn voor het gezin van die jongen, dat ze waarschijnlijk een ''beter'' leven krijgen, maar of het voor die jongen zo goed is.

Volgens mij is Vincent v/d Bergh uiteindelijk ook aardig ten ondergegaan. (veel last van heimwee ook, heb ik mij laten vertellen).
Je verwacht toch eigenlijk dat het beter voor die jongens is om in Nederland hun opleiding af te maken, in een vertrouwde omgeving, op een goed niveau. Buitenlandse clubs kijken toch altijd wel naar de Nederlandse clubs voor goede spelers. Daar hoeven zij zich geen zorgen om te maken.

Als laatste nog dit. Volgens mij doen Nederlandse clubs dit ook wel eens. (niet per se op deze manier) Leonardo van Feyenoord, inderdaad de Belgen van Ajax. Wellicht allemaal wat netter en beter, maar uiteindelijk blijft het resultaat hetzelfde. Dus lijkt me niet dat we nu met zijn allen moord en brand moeten gaan scheeuwen.

Misselijke acties vind ik dit. Deze praktijken zouden ze lekker moeten beperken in eigen land, en dan het liefst bij concurrenten.

ja dit is dus weer zwaar klote, leuk hoor een goed scoutingsapparaat maar het zijn verdomme nog kinderen, doe toch eens normaal joh!
ik word hier schijt ziek van, erg jammer, ajax heeft deze speler het eerste ontdekt maar door zijn leeftijd brengt hij niks op (aangezien hij nog geen contract kan hebben)
ongelofelijk...

Laten we eerlijk zijn, ik schat dat Nederlandse clubs dit ook doen alleen gaat het dan over Scandinaviërs of zuid Amerikanen. Ajax heeft ook Nicolai Boilesen naar Nederland gehaald toen hij geloof ik 16 was.

Ik vind gewoon dat er een duidelijke regel moet komen. Prof clubs mogen alleen spelers uit het buitenland halen als ze boven de 18 zijn anders gaan ze naar amateurploegen. Alleen dan is het helaas duidelijk dat clubs zoals Man UTD stiekem banden met amateurclubs aangaat.

De sleutel ligt bij de ouders en wanneer die willen verhuizen omdat hun zoon dan in de jeugd gaat spelen van een grote en rijke Europese club dan gaat dat gebeuren. Ja, het is achterbaks, maar zelfs als de ouders van Boilesen nog in Denemarken wonen kunnen mensen in Denemarken het zelfde over Ajax zeggen dat wij nu over de Engelse zeggen.

Niet piepen, hoor ik jullie ook wanneer een jeugdspeler van een eerste divisie of amateurclub op zijn 13e met allerlei grote beloftes door Ajax wordt opgehaald? Of je die vader nu een baan aanbiedt maakt toch geen verschil? Ik zal nooit vergeten dat Ajax het contract met Wamberto een jaar verlengde, alleen om zijn zoons in de jeugdopleiding te kunnen houden... wat is daar nu anders aan?

Deze jongen is 16 en gaat lekker een paar jaar met zijn ouders in Engeland wonen. Man U heeft een geweldige jeudopleiding dus dat wordt een prachtige ervaring. Als hij het niet red komen ze lekker terug en vindt hij heus wel een club.

Ik ken jongens die op hun 16e een jaar high school gaan doen zonder hun ouders, dus wat is nu het probleem? Als mijn zoon ooit zo'n kans krijgt zou ik het ook doen, en dan hoef ik niet eens een betere baan dan nu te krijgen.

Erg zuur dit. Ik vind het schandalig dat bij clubs als United, Chelsea en Arsenal zelfs de A- en B-teams vol buitenlanders zitten. Met de huidige wetgeving is er weinig tegen in te brengen.

Wat je met alle Nederlandse clubs wel kunt afspreken, is om geen enkele topper meer naar een Engelse club laten gaan. Niet eens onderhandelen, maar gewoon nee zeggen uit principe en wel met Italiaanse en Spaanse clubs onderhandelen. Waarschijnlijk gaat dit niet werken, maar er zou iets tegen gedaan moeten worden.

In Nederland gebeurd dit ook aan de lopende band dus ik snap niet waarom iedereen zo loopt te jammeren hoor.

Vertonghen werd op zijn 16/17e ook al uit Belgie gehaald en nu moet die opeens miljoenen opleveren volgens Ajax fans.....
Niet zo jammeren dus allemaal.

007 ajax had moet goed overleg met de ouders en met hem en ik d8 toen ajax nog naar fifa ging voor uitleg te geven wat ze willen gaan doen en niet zomaar alleen naar de ouders gaan en aan werk beloven en een grote zak met geld ik hoop dat ajax hier werk aan gaat maken en naar de fifa stappe of ze moeten dan maar lekker voor stekelburg een grote zak op tafel naar gaan leggen als ze deze keeper wilt hebben

@ mensen praten over het feit dat Ajax dit ook zou doen maar, Ajax heeft bijvoorbeeld een jonge als Eriksen gehaalt en een jonge als Boilesen (weet niet of jullie die kennen, is iets van 15 jaar oud centraal verdediger) maar gewoon 1 miljoen ongeveer vergoeding betaalt, die ratten van man u willen niks betalen alleen aan de ouders. En al die talenten mislukken gewoon en worden daar verspeeld, hoeveel heeft Arsenal er al verpest niet op 1 hand te tellen. Die jongens moeten geowon bij Ajax blijven, en ook zijn ze super dom als ze gaan, hoe kan je nou denken dat je opleiding daar beter is als bij de beste jeugdopleiding van de wereld en het eerste elftal van man u speelt zo hoog je kan daar zo hard mislukken omdat je nooit in het 1ste komt. Bij ajax is er teminste een kans.

Jongens Nederlandse clubs doen precies hetzelfde.. De Guzman werd al op zijn 12e gehaald.. 12e!!! Leonardo ook al op zn 12e! Twente heeft er ook een paar gedaan, Arnautovic onder andere.. En Ajax inderdaad op grote schaal met ook Eriksen en al die Belgen. Gebeurt overal ter wereld, maar omdat het een Nederlandse clubs overkomt is het opeens verboden. Ajax krijgt gewoon een koekje van eigen deeg

23 augustus 2010 om 20:26

Nou Nederturk, Nederlandse clubs betalen tenminste nog transfersommen en doen dit in overleg met de andere clubs. Eriksen en Boilessen zijn gewoon spelers waar voor betaald is.

Een hoop krokodillentranen van menig ajacied hier.
Manu doet wat andere clubs ook doen. En als je de ouders een mooie baan aanbiedt die ze niet kunnen weigeren, dan gaan die naar Engeland. Geef ze eens ongelijk. Ik zou dan de Fifa ook absoluut niet helpen met wat voor onderzoek dan ook, zoals hier gesuggereerd wordt. Wat een onzin. Zij bepalen zelf wel of ze gaan of niet. Daar heeft de Fifa niets mee te maken. En ik snap dat dit ventje natuurlijk naar een echt grote club opkijkt en met zijn ouders mee gaat. Of je nu bij Manu zou kunnen spelen of je blijft bij Ajax. Dit is een absolute verbetering voor dat mannetje.

Uiteindelijk zou Ajax eens achter de oren moeten krabben en nadenken of ze alles goed hebben gedaan met dit ''mogelijke talent''. Waarom kon Ajax zich niet binden aan dit ventje....? Of aan zijnouders ?

Overigens zijn diverse Nederlandse clubs zo al spelertjes kwijtgeraakt. Jammer maar helaaas.

Chelsea haalde Bruma ook al vroeg weg en aan het begin van het jaar las ik dat er ook al en andere jongen van 15 van Feyenoord naar Arsenal gaat. Dit gebeurt gewoon overal. En heeft Ajax dan alleen een gesprek gehad met die jongen of ook met zijn ouders erbij want dat was wel beter geweest.

Wat naar voor Ajax dit zeg. Hebben ze die jongen met zo veel aandacht een begeleiding opgeleid en dan gaat ie weg. Jammer dat het ook op zo'n manier moet gaan terwijl (volgens media) eerst werd gezegd dat hij gewoon bij Ajax zou blijven.

Dit is heel naar voor Ajax, ze krijgen toch geen transfersom voor deze jongen denk ik? is gewoon het beste dat die jongen gewoon bij Ajax blijft spelen en doorstroomt naar het 1e, endaar uitblinken en dan een leuke transfers verdienen, als die nu gaat wie zegt dat hij echt gaat doorbreken bij Man U

Mijn bloed begint te koken om dit soort smerige akties van die engelse clubs. Alleen Bruma heeft het tot nu toe gered in Engeland terwijl het allemaal jeugdinternationals waren die naar Arsenal, Chelsea, United en Liverpool zijn gegaan. Ik denk al een stuk of 10.

In Nederland is de kans veel groter om door te breken en dan kan je op latere leeftijd alsnog naar het buitenland. Hier zijn veel meer voetballers beter geworden dan in Engeland waar de jeugd helemaal geen kans krijgt. Dan verdien je nu een paar ton maar uiteindelijk beland je bij RKC of erger. Hoe heet die gozer ook al weer die bij Liverpool speelde en nu bij de amateurs.

Ajax heeft Eriksen ook gehaald maar die hebben zich eerlijk gemeld bij de club en een transfersom betaald. Ook niet zoals het hoort want die jongens moeten gewoon in een vertrouwde omgeving blijven. Ik denk alleen wel dat hij zich bij Ajax beter kan ontwikkelen dan in Denemarken.

Dit heeft Chelsea ook bij Lukaku geprobeerd. Gelukkig was die pa slim genoeg om de 1milj € en het onderdak af te wijzen

Schandalig, what else can you say? Als alles netjes wordt gedaan oke, dan nog is het gekkenwerk maar daar ontkom je tegenwoordig niet meer aan.. Maar op deze manier....ach zolang die lapzwanzen van een Blatter en Platini het voor het zeggen hebben , kunnen topclubs die soort praktijken bezigen....

Hopelijk begrijpen al die azijnzeikers hier nu eindelijk eens waarom Ajax 70 contractspelers heeft.

Ik snap zowiezo niet dat iemand bij die engelse topclubs willen gaan ballen. Er breekt nauwelijks wat door, want alle gaten worden opgevuld middels koop. Bovendien lopen er 50 knullen rond met talent. Het belangrijkste is spelen om de knaken en daar heb je in je eigen, dor crisi gevelde, land toch meer kans op. Eens kijken of we ooit nog van dit ventje horen.

Aan de andere kant... breekt hij zijn been dan is zijn carriere voorbij. 10 jaar voor niks alles gelaten en veel geinvesteerd. Dus ik snap zijn ouders ook wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren