FC Utrecht en NEC bereiken akkoord over overgang George

Zaterdag, 17 juli 2010 om 15:46Bart Kruyt • Laatste update: 16:00

Leroy George staat voor een overgang naar NEC. FC Utrecht meldt op haar officiële website dat zij met de Nijmeegse club een overeenkomst heeft bereikt over een directe overgang van de aanvaller. George moet zelf nog wel met NEC om tafel.

Problemen worden er echter niet verwacht. “De bal ligt nu bij Leroy", aldus technisch directeur Foeke Booy. "Met NEC hebben we goede afspraken kunnen maken en naar wij hopen kan hij dat ook doen."

De 23-jarige George heeft er vier seizoenen bij Utrecht opzitten, maar komt niet voor in de toekomstplannen van Ton du Chatinier. In het afgelopen seizoen speelde de Surinamer slechts zeven competitieduels, waarvan één als basisspeler. In totaal kwam hij tot 73 wedstrijden voor Utrecht.


Poll

Leroy George maakt NEC sterker


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door theNECer)

Niet echt een veel scorende aanvaller, maar ik ben benieuwd of het wat wordt.

ik denk een goede versterking voor nec
maar inderdaad niet echt een topspeler

Jammer dat hij mentaal gezien het niet waar kon maken bij Utrecht.
Was toch een paar geleden een van de betere spelers bij Utrecht maar door zijn ego en arrogantie heeft dat voor de nodige problemen gezorgd.

Hoop dat hij bij NEC toch de draad kan oppakken,in vorm is het echt een handige speler om in je team te hebben.

Denk dat ik een van de weinige Utrechters ben die dit zal zeggen: ik vind het jammer. Er is best wel wat aan te merken op deze jongen zijn mentaliteit, maar niet op zijn talent. Ik hoop dat hij gaat opbloeien bij Nec, dan hebben we er een hele leuke vleugelspeler bij in de Eredivisie. Succes, Leroy.

heel utrecht en omstreken zal blij zijn dat ze van hem af zijn, drama speler zowel op als buiten het veld

Ik weet niet of NEC deze speler moet willen. Een Willem || zou hier blij mee kunnen zijn, met alle respect. Maar NEC kan vind ik het risico niet nemen, gezien zijn lastige persoonlijkheid.

Lastige persoonlijkheid??

Leuk . Dat is nou echt wat we nodig hebben bij Nec.... Typisch.

17 juli 2010 om 16:10

indd, niet de eerste keer dat we zo iemand hebben, maar eerst zien dan geloven, na El Kabir, Tshibamba, Saidi, Bouaouzan en Collins John mag je toch aannemen dat NEC een beetje beter nadenkt, George kan iig wel een mannetje uitspelen dus ben benieuwd. Hopen dat hij ook makkelijk het net gaat vinden

Als hij zijn vorm weer terug kan vinden is hij zeker een aanwinst die NEC sterker kan maken. Erg jammer dat hij het al een tijdje niet heeft kunnen laten zien.

Was een van de betere spelers bij utrecht qua voetbal maar niet qua instelling. Als zijn instelling bij Nec goed is dan is het denk ik de beste speler uit de selectie, denk ik? ik weet het wel zeker!

17 juli 2010 om 16:30

Beter dan Schone/goossens/vleminkx? Lijkt me niet.
Verder een aankoop die ik qua financien misschien wel begrijp, maar als het echt zo'n lastige jongen is dan snap ik echt niet waarom ze hem halen.

Vind het dan ook maar een risicovolle transfer van Nec.
Utrecht is blij dat ze er vanaf zijn...

Goede zaak van de club, werd deze man zo zat hé, eerste halfjaar deed die 't nog aardig maar de 2 seizoenen erop was gewoon 1 groot drama.

Succes ermee Nec.

Wat een wanbeleid bij Nec. Ze weten echt van gekheid niet wat ze moeten doen. Altijd allemaal proefspelers halen en dan allemaal niet goedgenoeg bevinden. Zoals Kamper uit bundesliga en nog zo'n kerel uit premier league. En dan komen ze met een afdanker van FC Utrecht...

Echt wat een dramaaaaa dat scoutingsbeleid. In plaats dat ze is ruim vantevoren een lijstje maken met potentiele spelers die ze willen halen voor volgend seizoen.

Gewoon totaal wanbeleid.

17 juli 2010 om 16:28

Een afdankertje van FC Utrecht kan nog steeds een directe versterking zijn voor Nec.

17 juli 2010 om 16:30

Nou dat denk ik niet. Utrecht is gewoon gelijkwaardig aan Nec, maar we zullen zien wat die george zal brengen.

17 juli 2010 om 16:37

Utrecht is gewoon gelijkwaardig aan Nec?
Dat meen je toch hoop ik niet serieus?
FC Utrecht heeft op elke positie een betere speler lopen dan Nec.

Leroy George moet overigens niet weg omdat hij voetballend tekort komt, maar omdat hij nooit zo goed zal worden als hij zelf denkt dat hij is.
Als gevolg daarvan wordt hij heerl vervelend als hij geen basisplaats heeft.
Bij Nec zal hij die basisplaats waarschijnlijk wel gaan krijgen en dan kan je hem er prima bij hebben.

17 juli 2010 om 16:38

Gelijkwaardig aan Utrecht?
Je hebt zojuist helaas je geloofwaardigheid verloren.

Er is geen 1 speler van NEC die ik zou willen ruilen.

17 juli 2010 om 16:42

haha kerel laat me niet lachen aub. Utrecht draait ook eindelijk eens een keer een aardig seizoen en meteen grootheidswaanzin van de supporters.

De enige die erboven uitsteken zijn Vorm, Merten, v Wolfswinkel en Mulenga de rest is gewoon gelijkwaardig. Bij NEC zijn het Babos, Schöne, Vleminckx en Goossens.

En dan weet ik nog niet hoe de nieuwe spelers Zimling en Amieux zijn. Die Zimling komt van Udinese dus die zal wel wat kunnen.

17 juli 2010 om 16:43

Denk dat jij je geloofwaardigheid verliest als je Schöne niet bij Utrecht zou willen hebben.

17 juli 2010 om 16:45

Kijk, jij bent voor Nec en ik voor Utrecht dus wij zullen het hierover nooit eens worden.
Ik vrees echter dat geen enkele neutrale vz-er jouw mening zal delen.

17 juli 2010 om 17:02

Sorry Heiligeboon, maar FC Utrecht heeft Schöne enkele jaren geleden (toen hij in Doetinchem speelde) en ook voorafgaand aan vorig seizoen gevolgd en beide keren te licht bevonden.

17 juli 2010 om 17:03

Komop zeg, je schat NEC net iets te hoog in volgens mij.

Vorm-babos, Vorm natuurlijk.
Mertens-schone, Mertens presteert top en Schone is een jaar uit de running geweest, Mertens dus.
v Wolfswinkel-vleminx, Wolfswinkel is gewoon beter en getalenteerder
Mulenga-goosens, Mulenga is een beer, Goossens is mij nog nooit opgevallen.

Je vergeet Wuytens die echt heel goed bezig is, talenten als Nijholt, vd Maarel, Lensky en Oar hebben veel meer potentie dan spelers als ten Voorde of Fejzullie ofzoiets.
Nec is gewoon een maatje kleiner dan Utrecht, ik als objectieve Psv-er kan dat wel zeggen denk ik.
Ook is het zo dat Utrecht 7e en NEC 13e is geworden met een verschil van 20 punten, scheelt wel redelijk wat.

17 juli 2010 om 17:17

Nee hoor het is redelijk gelijkwaardig. Denk dat de onderlinge resultaten ook wel voor zich spreken?

En ja Utrecht was vorig seizoen beter dan Nec. Maar seizoen daarvoor was NEC een stuk sterker. Ik heb het erover dat het gelijkwaardige clubs zijn.

17 juli 2010 om 17:18

Babos is niet veel minder dan Vorm, Schöne is niet minder dan Mertens en Mulenga kan niet voetballen dus ik kies toch echt Goossens.

17 juli 2010 om 17:25

@ Heiligeboon

- Nec is sinds 1956 slechts een keer of vijf boven FC Utrecht geeindigd.
- FC Utrecht heeft een prijzenkast met daarin een landskampioenschap, meerdere nationale bekers en een supercup, terwijl Nec het moet doen met een paar promoties.
- De begroting van FC Utrecht is twee keer zo hoog als die van Nec.

@ Downtoearth
Kom eens down to earth.....

17 juli 2010 om 17:36

Ja als je naar het verleden kijkt heb je gelijk. In dat opzicht is Utrecht een wat grotere club dan Nec, ook qua aanhang. Maar ik denk dat de komende jaren de clubs qua niveau niet veel voor elkaar onder zullen doen.

17 juli 2010 om 17:42

Ik denk dat jou een teleurstelling te wachten staat.
Utrecht gaat weer gewoon meedoen om Europees voetbal, terwijl Nec halverwege het rechterrijtje gaat eindigen.

Veel succes met George!

17 juli 2010 om 19:14

Waarom zou nec niet gelijkwaardig zijn aan utrecht. ik geef toe dat utrecht een betere selectie heeft dan nec. Maar dat hebben ze de laatste jaren niet bewezen!

Afgelopen seizoen was absoluut een goed seizoen voor utrecht. Hulde daar voor! maar ze moeten het nu bewijzen. Met een beetje pech vallen ze terug en beginnen ze weer van voor af aan. Precies zoals nec dat om de zoveel seizoenen doet.

een jaar geleden stond nec nog in de groepsfase van europees voetbal met een selectie waar niemand een stuiver voor gaf. laat utrecht het dan maar eens zien. Ik gun het ze van harte hoor, maar je moet het toch per seizoen zien. zeker bij clubs als utrecht en nec.

17 juli 2010 om 19:52

Helemaal mee eens Dahnt. Utrecht roept al jaren dat ze zo'n goede club zijn. Ik heb er nog nooit wat van gezien. Nec daarentegen heeft met veel minder materiaal bijna even goed gepresteerd (met als uitschieter de groepsfase in de Uefa Cup). Ik heb Utrecht de laatste jaren niet in de Europa League gezien of ben ik soms blind? De selectie mag dan wel beter zijn, maar dat betekent niet dat ze ook een beter team hebben.

@ Orwell: De begroting van Utrecht is twee keer zo groot als die van Nec, moet je nagaan hoe slecht Utrecht het in al die jaren heeft gedaan. En doe nou maar niet zo minachtend over Ten Voorde en Fejzullahuh want van die zogenaamde 'toppers' van Utrecht zien we over een paar jaar ook niets meer terug.

@ nieuweling: 'mulenga is een beer'. Dus volgens jou is iemand die zo groot en sterk als een beer is ook een goede voetballer? Ga toch weg. En Goossens is jou nog nooit opgevallen? Dan heb jij afgelopen jaar waarschijnlijk onder een steen geleefd want als er iemand is die is opgevalleen is het Goossens wel. Wie maakte ook alweer het mooiste doelpunt van het seizoen?

On: Hopen dat George weer opleeft bij Nec. Is een jongen met veel talent. Hopelijk kan hij zich bij Nec net zo profileren als Lens een paar jaar geleden. Dan kunnen we zeker een tijdje van hem genieten.

17 juli 2010 om 21:53

Het is hartstikke leuk voor je dat Goossens het mooiste doelpunt maakte van het seizoen, dat deed Bousaboun vorig seizoen ook, de topvoetballer
Mulenga blonk uit op de Afrika Cup en hield hele verdedigingen bezig en waarom als NEC gelijkwaardig is kopen ze dan de door het slijk gehaalde George die bij Utrecht nog geen eens op de bank zit?
Waarom schilt de vorige competitie dan 20 punten en 6 plekken?
Waarom speelt Utrecht dan Europees en NEC niet?
Waarom heeft Utrecht een groter stadion en een hogere begroting?

Zet toch alsjeblieft je Nec-bril af.

17 juli 2010 om 22:32

@ Necnijmeeg
Ik doe toch niet minachtend over Ten Voorde en Fejzullahuh?
Ik heb die namen niet eens genoemd!

En voor wat betreft jouw opmerking dat je Utrecht de laatste jaren niet in de Europa League hebt gezien: Utrecht doet nu voor de elfde keer mee sinds 1980.
Dat is dus ongeveer 1 keer per 3 jaar.

Voel je eens wat minder aangevallen, trek je lange tenen in, zet je gekleurde brilletje af en kijk dan nog eens naar de feiten.

18 juli 2010 om 06:20

nou moet ik eerlijk zeggen dat ik als utrecht supporter die schöne wel een goede voetballer vindt maar van de zelfde kaliber als mertens durf ik te betwijfelen.
mertens heeft het in zich om een hele grote te worden en is al erg op weg.
afgelopen donderdag hebben we het nog kunnen zien.
maar als schöne het wilt mag hij van mij komen.

eindelijk, de vlag gaat uit hier,wil hem nog wel naar nijmegen brengen , om zeker te zijn dat we hem kwijt zijn hahaha
kunnen ze er loval niet gratis bijkrijgen en dichok ook.
3 voor de prijs van 1

Kijk super!!

mja ben blij dat we van george af zijn. wat een mormel was dat.

hij kan wel versterking zijn maar dan wel op de vleugel vleminx mot je late staan als centrale spits

Ik denk dat FC Utrecht blij is dat hij weg is, mocht de transfer doorgaan. Hij kwam immers niet meer uit de verf laatste twee jaar. NEC biedt hem een nieuwe kans en heeft behoefte aan een aanvaller, dus ook die club is blij. En George zal zelf dolgelukkig zijn met een nieuwe kans in de Eredivisie. Alle drie de partijen blij, dus het lijkt mij een klinklare zaak

Ik denk dat hij wel een versterking is voor Nec. Misschien scoort hij niet veel, maar hij kan wel belangrijk zijn


Lekker zeg....wat een heerlijke dag voor Utrecht
Strik erom en wegwezen....
Kan Loval ook niet mee? haha
Prutsers

Krijgen we er ook nog een paar centen voor? zo ja dan is dat helemaal lachen.

deze gozer kan egt wel voetballen alleen is fc utrecht niet de geschikte club denk ik
en ik denk dat nec met weinig geld creatief moet zijn
ik hoop wel voor hem dat hij doorbreekt en dat is ook nog fijn voor nec

Niet echt een stap vooruit, zou ik zo zeggen.
Die jongen heeft zijn talent echt lopen vergooien, zonde...

Gelijkwaardige teams hou toch op jongen.
Dit is de selectie van nec dit seizoen 1 Babos · 2 Zomer · 3 Van Eijden · 4 Nuytinck · 5 Amieux · 6 Zimling · 8 Davids · 9 Fejzullahu · 10 Schøne · 13 Otten · 14 Ten Voorde · 15 Wellenberg · 16 Sibum · 18 Vleminckx · 19 Will · 20 Goossens · 22 Cillessen · 25 Ebergen · 26 Van Dijk · 27 Loen · 28 Grootfaam · 29 Alakmak · 30 Latupeirissa · Coach: Vloet Coach: De Groot (assistent) Coach: De Gier (assistent)
Dit is de selectie vsn ons.michel Vorm (interview)
Wesley de Ruiter
Khalid Sinouh

Verdedigers:
Alje Schut
Jan Wuytens
Sander Keller
Tim Cornelisse
Francis Dickoh
Mihai Nesu

Middenvelders:
Surato
Micheal Zullo
Gianluca Nijholt (interview)
Michael Silberbauer
Barry Maguire
Nana Asare

Aanvallers:
Jacob Mulenga
Dries Mertens
Ricky van Wolfswinkel
Kevin Vandenbergh (interview)
Loic Loval
tommy Oar
Oordeel zelf maar .

Dit gaat natuurlijk over Leroy George ,Ik ken hem niet zo goed op het eerste gezicht maar ik weet wel dat Utrecht en Nec zeker geen gelijkwaardige clubs zijn .bij Utrecht is het vele malen mooier op de tribune te zitten dan bij Nec (en ik spreek uit ervaring want ben bij beide wel geweest).voor hem persoonlijk zal het wel een stap vooruit zijn maar qua club echt niet!!!

17 juli 2010 om 20:15

Gelijkwaardig is welk opzicht? Is Utrecht beter omdat je daar mooier op de tribune kan zitten? Ik ben ook in beide stadions geweest en ik kan je zeggen dat er bij Nec een even mooie sfeer hangt. Maar als je zo gaat oordelen is Borussia Dortmund de beste club van de wereld. En zelfs bij clubs uit de derde divsie in Engeland is het mooier op de tribune zitten dan bij Utrecht dus die zijn per definitie ook beter? Droom verder.

kijk aan het einde van dit seizoen maar naar de stand en dan weet je wie beter is (al jaren ) maar buiten dat allemaal ik weet zeker dat het voor nec een versterking is omdat het niveau minder is als waar ie nu op moet spelen of wat er verwacht word van hem utrecht gaat weer voor europa en nec waarschijnlijk voor plek 8 t/m 12 daar komt bij dat het waar is over leroy george een echt drama is in het echt ook naar jonge supporters toe en hij heeft het idee dat ie bij barca speelt ofzo hij heeft echt last van grootheids waanzin nec sterkte ermee

blij dat we hem kwijt zijn en er nog wat voor krijgen ook hahahahhaahhahaha

Fijn, we zijn george kwijt. met zn dikke negerkont. want een pannekoek was dat zeg. heeft ie ooit gescoord voor fcu?

Leroy George zal heel nuttig zijn voor Nec.
Hij is zeer snel ,en heeft een goed schot ( linker )
Heeft alleen heel veel pech gehad met vele concurrenten op zijn plek.

Zal volgend jaar een van de smaakmakers worden bij Nec.

18 juli 2010 om 01:57

sorry hoor maar dit heeft niks met pech te maken maar gewoon met kapsones maar goed
jullie zullen meneertje nog wel leren kenen deze beste man heeft werkelijk tien goede wedstrijden gespeeld in zijn eerste seizoen toen is die gek geworden weet niet wat die allemaal
gedaan heeft maar heeft zijn eigen echt gehaat gemaakt bij iedereen maar goed hopelijk gaat hij bij nec eindelijk doen waar hij volgens mij wel goed in is voetballen iedereen blij en ik het meest
het gaat hem goed

Vermoed dat vedette gedrag meer ten grondslag lag aan deze transfer, dan zijn voetballend vermogen.

Veel succes gewenst bij Nec, Leroy.
Je wilde graag een belangrijke speler zijn.
Misschien gaat dat je bij je nieuwe team lukken.

al moet ik zeggen dat ik ook blij ben dat hij vertrekt denk ik dat nu niet iedereen moet gaan roepen dat het een slechte voetballer is/was,
in het begin bij utrecht heeft hij laten zien dat hij echt wel kan voetballen.
alleen toen hij die kuren kreeg bij die kontrakt verlenging met zijn hele hoge eisen is hij door de mand gevallen en kwam hij bekend te staan als een lastige jongen.
van deze naam is hij bij ons nooit afgekomen.
ik gun hem het beste bij nec en denk dat als hij zich alleen met het voetbal bezig gaat houden hij hier wel eens kan slagen.

het gaat hem goed.

Na het lezen van de reactie's hier weet ik niet ofdat dit nou die speler is waar NEC beter van wordt.
Je zou denken dat een club leert van de fouten die ze maken maar helaas zijn die blaren waarop ze zo vaak moeten zitten nog niet groot genoeg.
Colllins Jhon, van Beukering, Tshibamba, Niedzielan, El-ak, bouaouzan en nog vele andere zijn met mentaliteits problemen bij NEC weggegaan.
Nu weer een speler aantrekken die zo'n mentaliteitsprobleem heeft is vragen om meer problemen.
Dit is dus dat wanbeleid bij NEC waar veel mensen het over heeft.
NEC denkt altijd dat zij die lastige jongens wel op de rails krijgen maar komt altijd weer bedrogen uit.

Nou ik vind dit geen slechte keuze van Nec wij hebben nu eenmaal niet het geld om een groot talent of een aanvaller te kopen die er vorig seizoen 20 ingeschoten heeft .
En dan moet je als Nec zijnde wel eens een gokje wagen.
Nu is dat de afgelopen jaren niet altijd goed uitgepakt maar goed met bijv een lens weer wel.
Deze jongen zal flink salaris in moeten leveren en zich opnieuw willen bewijzen.
Je moet als Nec zijnde dan juist gebruik zien te maken van dat groote ego.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.NEC19-4
13.Willem II18-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder150
A. AkmanAanvaller145
J. OkitaAanvaller134
E. TavşanAanvaller133
S. El KarouaniVerdediger150
J. VetMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren