Pothuizen gaat bij De Treffers verder in de Topklasse

Woensdag, 19 mei 2010 om

Patrick Pothuizen gaat verder bij de amateurs van De Treffers. De verdediger kreeg eerder deze maand te horen dat zijn aflopende contract bij NEC niet verlengd zou worden en speelt volgend jaar in de Topklasse. Dat meldt NEC op haar digitale thuis.

/

De 37-jarige Pothuizen verdiende onder Wiljan Vloet een basisplek, maar kwam niet in aanmerking voor een nieuwe verbintenis. “Ik ben in elk geval blij dat ik afscheid neem na een seizoen waarin ik van waarde voor de ploeg ben geweest. Ik heb veel wedstrijden gespeeld”, zei de mandekker na deze beslissing. Kort hierna besloot hij om zijn profloopbaan te beëindigen.

Pothuizen gaat nu verder bij De Treffers in zijn woonplaats Groesbeek. Hij debuteerde in het seizoen 1992/93 in het betaalde voetbal als speler van Vitesse en kwam verder uit voor FC Dordrecht, FC Twente en NEC. De geboren Culemborger is recordhouder wat betreft het aantal ontvangen gele kaarten in de Eredivisie: tegen Ajax noteerde hij zijn 84e gele prent.Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door roodwit010)

Ik denk dat Patrick precies op tijd een niveau lager gaat voetballen.

Goede keuze voor Pothuizen en maakt op dit moment de goede keuze door lager te gaan voetballen. Bij de Treffers zullen ze toch ook een redelijk salaris bieden.

Dit zat er al dik aan te komen natuurlijk Potje welkom op zuid!

Misschien had hij wel veel eerder moeten stoppen, was niet voor niets een drama bij NEC dit seizoen, dat krijg je als op spelers zoals deze gaat vertrouwen.

Je kunt mij niet wijs maken namelijk dat een speler die voorheen wissel was, en ineens basisspelers is op z'n 37ste, het team zoveel extra's geeft. Hoogstens qua ervaring.

Verder leek het me altijd wel een geinige kerel met humor binnen en buiten het veld, Patrick, het ga je goed!

19 mei 2010 om 09:18

Jij hebt duidelijk te weinig inzicht in de situatie bij NEC om een oordeel over Pothuizen te geven. Pothuizen deed het alle seizoenen voortreffelijk en doet niets onder aan een gemiddelde centrale verdediger van clubs uit het rechterrijtje. Het is een slimmer speler die zijn ervaring altijd maximaal benut, heel degelijk.

19 mei 2010 om 10:22

ik heb meer dan genoeg inzicht over de situatie bij nec dus jij hoeft mijn mening niet in twijfel te trekken.

Het is echt onzin dat je zegt dat hij het voortreffelijk heeft gedaan, dan kun je misschien beter in twijfel trekken hoeveel inzicht je zelf hebt over de kwaliteiten van voetballers die er in Nederland rondlopen.

En als jij spelers al gaat vergelijken met spelers van clubs uit het rechterrijtje dan zegt dat genoeg hoe jij denkt over Nec, ik schat ze namelijk wat hoger in, maar dat wordt teniet gedaan door spelers zoals Pothuizen, heel traag en lomp.

19 mei 2010 om 10:52

@roeliebos: Dat zeggen ze allemaal.

Ik vond Pothuizen altijd wel een leuke gast, maar als voetballer niks speciaals. Af en toe was het wel grappig als ie als stormram mee naar voren ging.

19 mei 2010 om 10:56

Ben het eerlijk gezegd wel met Rubbert eens. Vind het een hele slimme speler die geen meter teveel loopt, is sterk in de lucht en het duel alleen de snelheid raakt er wel een beetje uit (zover die er ooit echt was). Daardoor had die vaak overtredingen nodig om dat te compenseren. Maar vond het al met al echt een degelijke verdediger hoor!

Voor De Treffers zal het een goede ervaren kracht zijn die ongetwijfeld de verdediging daar zal gaan organiseren. Daarnaast kan Pothuizen daar lekker afbouwen en nog een leuk centje (2000+ netto) verdienen.

19 mei 2010 om 11:57

roeliebos ik trek jouw mening zeker in twijfel.

Ik heb het hele seizoen op de tribune gezeten en de overige wedstrijden bekeken op tv. Potje heeft een grote bijdrage geleverd in het team. Naast dat hij organisatorisch heel sterk is kan hij zijn gebrek aan snelheid goed compenseren door iedere keer goed opgesteld te staan. Hij is een ware leider die boven de groep staat en andere mensen op een positieve manier weet te prikkelen om meer te geven.

Als stormram naar voren had hij ook zn waarde dit resulteerde in nog 2 doelpunten dit seizoen.

Verder heb je geen inhoudelijke argumenten waar je je mening mee onderbouwt. Je schreeuwt eigenlijk heel hard 'ik heb gelijk en iemand anders heeft geen verstand van voetbal'.

19 mei 2010 om 13:01

Volkomen met Necnmgn85 eens...
Goed beargumenteerd!

Goede keuze van zowel Pothuizen als De Treffers. Hij zal ongetwijfeld een meerwaarde voor De Treffers zijn, hij verdient waarschijnlijk nog behoorlijk en kan op de fiets naar zijn club. Het kan ook slechter.

19 mei 2010 om 12:46

Nou ik betwijfel of hij van meerwaarde is. Het niveau van de Topklasse is hoger dan de Jupiler League denk ik. Je hebt er echt goeie spelers die vaak op hun hoogtepunt van hun carriere zitten (24-30 jaar), maar waarschijnlijk geen zin en ambitie meer hebben om profniveau te spelen bij een Eerste Divisie club voor een miezerig salarisje. Ikzelf zie ook allemaal oudprofs langskomen op de amateurvelden (als kijker), maar meestal worden ze voorbij gelopen en kunnen ze het niet meer bijbenen. Gevolg is dat ze veel kaarten pakken, omdat ze nog wel de winnaarsmentaliteit hebben uit het profvoetbal en natuurlijk het ego meespeelt.
Ik zou hetzelfde als Stam doen, gewoon bij Bal op 't dak 5 gaan voetballen zonder enige stress en puur voor de lol.

Het is wel een lompe voetballer 84 gele kaarten pakken is best veel.
Het was wel echt een club mens voor NEC hij dacht zelf ook wel dat hij door kon gaan.
Alleen denk dat het nu wel leuk als hij bij een leuke club als Treffers door kan gaan.

19 mei 2010 om 16:57

Hij is 37, heeft er flink wat seizoenen opzitten in het profvoetbal. Als je bij een club als NEC speelt in de verdediging dan pak je gewoon veel kaarten. De onderste ploegen in de Eredivisie staan nooit bekend om hun fairplay...

gaat nog belangrijke dingen kunnen doen voor de treffers, zeker wel een versterking en ook leuk van hem dat hij er naar toe wil!

Jammer dat de topklasse waarschijnlijk een competitie gaat worden voor vooral veteranen of van die net niet prof voetballers. Ex-prof voetballers die nog ff op een redelijk niveau gaan ballen. Als het nou een competite wordt met talentvolle spelers zal het veel leuker zijn!

19 mei 2010 om 10:57

@ svennovic101
Je kan het ook anders bekijken. In de topklasse zul je veel ervaring gaan tegenkomen van voetballers die niet meer in aanmerking komen voor profvoetbal maar zo toch op behoorlijk niveau kunnen blijven voetballen. Bovendien is het ook leuk voor goede voetballers die een goede baan hebben die ze voor het onzekere profvoetbal niet zomaar willen opgeven, zo kunnen ze toch op een hoog niveau voetballen.

19 mei 2010 om 13:03

Die vervolgens de jongere jongens die er ongetwijfeld tussen lopen goed kunnen helpen tijdens hun onrwikkeling!
Alleen maar positief lijkt me!

19 mei 2010 om 15:45

De talenten kunnen naar de eerste divisie.

Daar is toch geen geld en talenten willen meestal wel een paar jaar in zichzelf investeren

pothuizen heeft een goede keus gemaakt door bij de treffers te gaan voetballen.
deze man heeft een mooie carriere achter de rug.
ik wens hem dan ook veel succes in de top klasse.daar kun je zeker nog van grote waarde zijn.

Ik vind dit de laatste jaren echt een prachtige speler, altijd goed altijd minimaal een 6.
Alleen jammer dat hij de 2-3 maakte tegen FC Den Haag

helemaal niks, aparte man en zoekt altijd wel ruzie met spelers of publiek.
echte anti voetballer., maar soms heb je dat wel nodig in je team

Een zeer beperkte speler. Heeft erg zn best gedaan om het record van jp over tenemen en absoluut geen meerwaarde geweest voor Nec. eerder een nadeel geweest in de opbouw en mandekking. Alleen door de lucht altijd een zekerheidje. Maar jah das teweinig natuurlijk voor een eredivisie club

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC251
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Donderdag 13 december
Barcelona gaat een bod uitbrengen op Álvaro Morata, die zichzelf bij de Catalanen heeft aangeboden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren