Kalezic ontvangt Gouden Stier en is beste coach van Jupiler League

Dinsdag, 27 april 2010 om
/

Darije Kalezic heeft flink wat waardering ontvangen voor zijn kampioenschap met De Graafschap. De trainer van de Doetinchemmers is uitgeroepen tot beste trainer van de Jupiler League en heeft daarom de bijbehorende Gouden Stier ontvangen, zo meldt De Graafschap via de officiële kanalen.

De oefenmeester van de Superboeren ontving dinsdag uit handen van bondscoach Bert van Marwijk de prijs vanwege zijn knappe prestaties met De Graafschap. De club werd met een flink verschil kampioen van de Jupiler League en speelt volgend seizoen weer op het hoogste niveau.

Mark de Vries en Michael de Leeuw vielen ook in de prijzen. De eerstgenoemde, spits van SC Cambuur, werd uitgeroepen tot speler van het jaar. De Leeuw nam BV Veendam op sleeptouw en ontving hiervoor twee Gouden Stieren: één voor het grootste talent en één als topscorer van de competitie.Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door RQ77)

Was ook met het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft verplicht om kampioen te worden. Ligt niet aan de coach.

Wat een rare titel, net alsof de prijs voor beste trainer de belangrijkste is.....

27 april 2010 om 18:08

Helemaal mee eens, al vraag ik me af hoe deze benoemingen tot stand komen, want Kalezic is bepaald niet de beste coach en ik vraag me af of De Vries nu werkelijk de beste speler is. Goed zijn kan meer zijn dan doelpunten maken, er lopen mijn inziens beteren rond.

27 april 2010 om 18:22

De beste spelers uit de verschillende periodes werden genomineerd voor speler van het jaar. Een beetje rare manier, Ruud ter Heide was bijvoorbeeld wel genomineerd terwijl pas na de winterstop goed begon te spelen. Hugo Bargas daarentegen was niet genomineerd. Ik denk dat Bargas de beste speler was dit seizoen, en daarna Mark de Vries.

27 april 2010 om 18:44

Nou, Mark de Vries had ook het onverwachte. Niemand had voorafgaande aan het seizoen gezecht dat hij er even 20 zou maken. En ook ik heb respect voor een man die zo kan bikkelen op (voor voetbalbegrippen) oudere leeftijd.

Niet de beste, wel degene waarvoor ik het meeste respect heb.

27 april 2010 om 18:54

@ appelflapj, de beste speler wordt gekozen door de aanvoerders en de coaches uit de eerste divisie!

wat een onzin om de trainer van de kampioen maar als beste trainer te benoemen. de graafschap had gewoon de beste selectie. er zijn wel betere trainers in de jupiler league.

27 april 2010 om 17:24

Ja zoals Vd Brom, Poortvliet, ulderink en pastoor die hebben het volgens mij allemaal vele malen beter gedaan!
Achja wij mogen niet beslissen maar dit is mijn mening...
Gefeliciteerd en succes volgend jaar!

27 april 2010 om 17:27

Maar als jij het zo beredeneert dan kan de trainer van de kampioenskandidaat nooit beste trainer worden, want dan zijn ze het altijd aan hun stand verplicht terwijl er ook altijd wel clubjes zijn die net boven de verwachting presteren.

Kazelic was gewoon verplicht om De Graafschap kampioen te maken. Hem vond ik toch echt niet de beste trainer van de Jupiler League.
Kies dan bijv Poortvliet, die met FC Eindhoven wel even een periode titel pakte...

ja ik vind het ook terecht . Als je gedegradeerd bent en meteen weer terug kan vind ik dat knap. Ik vind trouwens De Graafschap echt wel eredivisie-waardig. Je bieden veel meer weerstand tegen topclubs dan bijvoorbeeld Rkc.
Mark de Vries is inderdaad aan een goed seizoen bezig. Met zijn 21 goals en 11 assisten. De Vries is echt ijzersterk aan de bal en zonder de bal.
Michael de Leeuw heeft 2 prijzen topscoorder & talent. Dat hij de topscoren prijs wint dat is logisch.
Dat hij talent van het jaar is weet ik nog niet zo erg. Chadli misschien ?
En voor mensen die willen weten wie vorig jaar deze prijzen kregen
Vorig jaar waren de Gouden Stieren voor Keisuke Honda (vvv-venlo, beste speler), Jan van Dijk (vvv-venlo, beste coach), Dries Mertens (agovv Apeldoorn, grootste talent) en Sandro Calabro (vvv-venlo, topscorer). ( gekopieerd )
bon = vi.nl

Ben benieuwd waar de Leeuw heengaat. Mag van mij wel naar de FC komen. In ieder geval een mooie prijs, talent van het jaar, al is hij al wel 23 geloof ik.

Ik had toch ergens verwacht dat het Ulderink zou worden, als je ziet waar hij vandaan is gekomen met zijn team vind ik dat een grotere prestatie dan wat Kalezic heeft gepresteerd.

27 april 2010 om 17:28

Wat een onzin. Go Ahead Eagles is met haar begroting ook minimaal verplicht om bij de top 5 te eindigen. Dit hebben ze maar net gehaald dus zo uitzonderlijk is dit nu ook weer niet.

27 april 2010 om 19:28

Is helemaal geen onzin wat Eagle4ever meldt. Als je weet waar GAE vandaan komt is dit gewoon een grote prestatie wat hij met GAE gepresteerd heeft dit seizoen. Trouwens behoort GAE met haar begroting niet eens tot de top 5 van de JL. Dus dat GAE met haar begroting verplicht was om bij de eerste 5 te eindigen is pas onzin.

Wat een onzin weer. De trainer die het kampioenschap wint is niet automatisch de beste trainer. De Graafschap had het afgelopen seizoen met afstand het beste team in de JL en was dan ook verplicht om kampioen te worden. Bovendien vind ik die Kalezic maar een rare vent. Ik had liever gezien dat John van de Brom trainer/coach van het jaar zou zijn geworden. Hij heeft een uitstekende prestatie neergezet het afgelopen jaar met Agovv.

Ik vind het zeer terecht dat hij heeft gewonnen. Ruime voorsprong op de nummer 2 en gewoon het hele jaar goed gepresteerd. Misschien inderdaad aan de stand verplicht, maar PSV en Ajax zijn ook aan hun stand verplicht kampioen te worden en worden het ook niet elk jaar.

27 april 2010 om 17:33

Juist ja, alleen is het wel altijd zo dat de andere eredivisieploegen extra gemotiveerd zijn wanneer ze tegen PSV of Ajax moeten spelen dat ze snel boven zichzelf kunnen uitstijgen. Vooral als ze tegen Ajax moeten...

27 april 2010 om 18:33

En je denkt niet dat ploegen tegen de Graafschap extra gemotiveerd zijn, als ze een keer voor meer dan 10.000 man mogen voetballen? Dat gaat natuurlijk ook op voor clubs in de Jupiler League,

OT: Kalezic is in mijn ogen echt geen wondertrainer. Tactisch betrap ik hem zelden op een hoogstandje, of zijn zijn keuzes zelfs vreemd of angstig. Wel staat de verdediging goed, wat in de Eredivisie weer goed van pas komt. 'beste trainer' is natuurlijk ook moeilijk te beoordelen, doet een trainer die kampioen wordt met een ploeg waarvan dit de prognose was beter dan een trainer die 6e wordt met een ploeg die hoopte op de subtop?

Ik vind de prestatie van Stanley Menzo dit jaar groter dan die van Kalezic... maar dat is mijn mening.

27 april 2010 om 17:34

Waarom???? Als je puur naar begroting kijkt zijn ook zij het verplicht om 2e/3e te worden. Ze hebben de 3e begroting van de JL.

Opzich heeft cambuur ook een selectie om kampioen mee te worden, en dat is al 3 jaar zo. maarja het lukt ze maar niet he. Dus om nou te zeggen dat het niet het succes van kalezic is, dat is onzin

27 april 2010 om 17:36

Eeehmm....
3 jaar???
Dit is pas ons 2e jaar met een Top-jupiler league waardige selectie....

Vind het terrecht dat Kalezic de Gouden Stier heeft gewonnen, en denk ook wel dat De Graafschap wel thuis in de Eredevisie hoort, ze hebben dat bewezen in de Jupiler League, hoop dat ze klaar zijn voor een uitdaging Eredivisie.

Ik vind dat de coaches van Eindhoven en Cambuur de waardering en ereprijs meer verdienen, De Graafschap heeft bij wijze van spreken meer te besteden dan het jaarbudget van alle Jupiler League-teams bij elkaar opgeteld, dus het kampioen worden vind ik niet meer dan normaal.

Als je kijkt dat hij met veel niet fitte spelers begon dit seizoen en vanaf de tweede seizoenshelft iedereen fit en blessure vrij had (behalve Beukie en blessure Meerdink) en hield.
Daarnaast heeft hij gezorgd voor het team met de beste conditie van de Jupiler Leaque. (speelde de meeste teams kapot, en scoorde het meest, in het laatste half uur)

Dat zijn zaken waar een hoofdtrainer direct invloed op heeft, niet de hoeveelheid gewonnen wedstrijden.

27 april 2010 om 17:49

Waarschijnlijk heeft het ook met kwaliteit te maken...... En niet alleen de trainer.

27 april 2010 om 18:01

Vind ik ook de graafschap heeft gewoon meer kwaliteit, hoewel ze het nu nog maar moeten laten zien in de eredivisie, alweer, natuurlijk. Ik vind dat Pastoor hem meer verdient met een team in de top eindigen van de jupilair league wat vorig jaar nog de nummer 2 was in de belofte competitie. En daar heb je dan nog een stel van Feijenoord 1 bij en nu niet. Agovv heeft het mijns inziens ook goed gedaan.

Ik snap het wel had misschien ook wel voor een Poortvliet of Ulderink gekozen, maar GAE is heeft op het laatst veel punten laten liggen, en Kalezic moest kampioen worden anders had die gefaald en dat heeft die netjes gedaan met een ruime voorsprong op de nummer 2 dusjah .. je kan hem geven aan Kalezic maargoed laten we er ons niet druk om maken wie die award krijgt.

Maargoed Mark de Vries is natuurlijk ook absoluut niet de speler van het jaar er waren wel betere.

27 april 2010 om 18:09

Wie was dan beter volgens jou? Hugo Bargas misschien, maar buiten hem zie ik niemand die over het gehele seizoen beter was dan Mark de Vries?

27 april 2010 om 21:40

Ik vind dat Buijs bijvoorbeeld heel goed heeft gespeeld dit seizoen maakt nooit fouten heel betrouwbaar is nog jong heeft lekkere trap in de benen en heeft dit seizoen als verdediger ongeveer 10 keer gescoord. Verder vindik dat de Ridder dit seizoen beter was als Bargas alleen is die laatste meer doeltreffender.

op grond van seizoensprestaties vind ik dat er meerdere winnaars hadden mogen zijn:

Jan Poortvliet;
laat wederom met een kleine club (kleinste begroting betaald voetbal) zien dat niets onmogelijk is. Heeft het al eerder geflikt met o.a. telstar en helmond. Vind dat er wel een keer wat waardering voor mag zijn. Vooral als je ziet waar eindhoven vandaan komt. Aan het begin van het seizoen degradatiekandidaat, en aan het eind van het seizoen promotiekandidaat. En een mooie 12e plaats met een periodetitel. dat is 12 jaar geleden in eindhoven!

Stanley Menzo;
Na zijn trainersperiode bij Volendam, waarmee hij kampioen werd, heeft hij zich opnieuw bewezen bij SC Cambuur. De vorige trainer bij cambuur, koolhof geloof ik, bakte er niet veel van. Menzo wel. Heeft goed voetbal gespeeld dit seizoen en is op een mooie 2e plaats geeindigd. Helaas voor Menzo zal hij FC Eindhoven treffen in de derde ronde! haha

John vd Brom;
Heeft met Agovv de hoogste seizoensklassering behaalt sinds hun komst in de eerste divisie een aantal jaren terug. Met een nette 6e plaats. Bovendien heeft hij een hele goede selectie bij elkaar gesprokkeld. Ook stond hij in de belangstelling van andere clubs. Dat zegt genoeg over de prestaties.

Alex Pastoor;
vind hem zeer onopvallend, maar hij heeft volgens mij een wisselvallig seizoen gehad met excelsior. voor de winterstop iets minder en na de winterstop waren ze met vlagen echt heel goed. denk dat ze wel eens kunnen verrassen in de play-offs. Vraag me ook af of dit door de trainer komt of door de individuele klasse.

Darije Kalezic;
spreekt voor zich in principe. Met de Graafschap na 1 jaar terug in de eerste divisie. Wel had hij de beste middelen tot zijn beschikking, maar je moet het toch maar even flikken. Is altijd rustig gebleven en was met de Graafschap zeker de terechte kampioen. Ben benieuwd hoe hij het doet in de eredivisie komend seizoen!

Andries Ulderink;
in mijn ogen boven verwachting gepresteerd met Gae. Voor de winterstop waren ze beter als erna in mijn ogen. Mooie periodetitel gepakt. Weet nog dat er een tijd was dat zijn positie onder druk stond. Maar hij heeft zeker wel wat van zich laten zien dit seizoen.

Kalezic is echt niet de beste coach van de Jupiler League, hij had enkel (veruit) de beste selectie. Ik zou eerder Ulderink als beste coach zien.

...en De Vries is de beste speler en De Leeuw grootste talent. Zullen we het coaches verhaal afsluiten en verder gaan bij de spelers?

Allebei terecht lijkt mij. de vries heeft naast scoren ook veel assits gegeven en was dus vaak belangrijk voor Cambuur. De Leeuw is niet voor niks topscoorder geworden, hij toont een geweldige progressie. Zullen bij Willem II toch een beetje spijt van hebben...

27 april 2010 om 18:38

Een beetje?? Dat is een beetje een understatement denk ik

Gefeliciteerd aan Micheal iig.

27 april 2010 om 18:49

Ik vond dat Chadli de titel van Talent van het jaar had moeten krijgen. Hij heeft een goed seizoen gedraaid bij Agovv als 20 jarige. De Leeuw is toch al 23 jaar dat vind ik niet echt een talent meer.
De Vries wel terecht dat hij speler van het jaar is, is zeer belangrijk voor Cambuur met zn leeftijd.
Kalezic trainer van het jaar vind ik niet. De Graafschap had beste selectie en dan is terecht dat ze kampioen zijn geworden, maar is niet de verdienste van Kalezic.
Vind dat van de Brom en Poortvliet een goede prestatie hebben geleverd om met weinig middelen de play offs te halen.

27 april 2010 om 18:58

@heinrich

Hangt een beetje af van wat je onder talent verstaat. Jong in leeftijd of jong in ervaring? Kijk je immers ook naar het laatste dan is De Leeuw gewoon terecht talent van het jaar. Z'n eerste jaar in het betaalde voetbal en vervolgens bij een niet bijster goed voetballend elftal topscorer worden.

De Leeuw is zonder twijfel het grootste talent van de JL. In je eerste jaar in JL gelijk topscorer worden en daarnaast ook veel assists op je naam hebben is al bijzonder. Maar wat vooral opmerkelijk is, is zijn mentale hardheid en stabiele persoonlijkheid. In een rampjaar voor de BV Veendam je op deze positieve manier onderscheiden is top. Daarnaast heeft hij echt het hele seizoen weten te scoren. In het begin als nieuweling kreeg hij nog wat ruimte maar later toen iedereen de focus op hem had ook gewoon door blijven gaan. En altijd positief gebleven, zelfs over Willem 2 als hem daar naar gevraagd werd.

Overigens vind ik Chadli ook erg maar die is helaas bezweken onder alle aandacht en eventuele transfergeruchten. Voor de top moet je ook mentaal sterk zijn en stevig in je schoenen staan.

Kalezic heeft het gewoon prima gedaan. Maar van mij had de prijs ook gemogen naar Jan Poortvliet. Hoe hij met het bijna dode Eindhoven nog op zo'n positie kan eindigen vind ik behoorlijk knap ! Maar het is meer dan logisch dat Kalezic hem wint. Hopelijk gaat De Leeuw naar de eredivsie. Ook wel leuk voor De Vries dat hij nog een prijs wint op zijn oude dag.

De prestatie van de Graafschap en Kalezic vind ik niet eens zo bijzonder. Het is wel knap om na een jaar weer terug te keren, maar toch ook 5 keer verloren en 6 keer gelijk gespeeld. Geen indrukwekkende cijfers voor een 'kampioen met een ruime voorsprong'.

Agovv wordt 6e, Go Ahead Eagles 5e en pakt een periode, Eindhoven pakt een periode. Dat zijn prestaties die ik bijzonderder vind dan die van de Superboeren. Mijn stem zou dus eerder naar van den Brom, Ulderink of Poortvliet gaan.

Dat Mark de Vries de beste speler van de Jupiler League is, vind ik opvallend. Veel gescoord, maar verder? Ik heb niet het idee dat hij nou zo goed speelde dit jaar. Maar ik zou ook niet zo snel een betere kunnen opnoemen. Misschien bij de kampioen? Bargas? Buijs?

De Leeuw pakt toch twee mooie prijzen. Wil die jongen eigenlijk nu al wel eens op een hoger niveau aan het werk zien! Top JL of Eredivisie?

27 april 2010 om 21:43

Want als je 3 wedstrijd voor het einde kampioen bent dan heb je het toch heel goed gedaan 83 punten hebben we gehaald telt daar bij op dat we de laatste wedstrijd eigenlijk meer als een uitlooptraining zagen, en we eigenlijk die 86 punten hadden moeten halen en dan hadden we het record van meeste aantal punten dus ik snap je reactie niet zo

27 april 2010 om 22:07

mark de vries had naast 21 goals ook nog een stuk of 11 assists dacht ik. daar naast met zijn ervaring erg belangrijk geweest en qua coaching en mentaliteit tegenover de rest van het team.

27 april 2010 om 22:50

Heb je überhaupt De Vries wel gevolgd dan? 21 goals 10+ assist continu houdt ie twee man bezig waardoor creatieve flanken en middenvelders er overheen kunnen komen. Absoluut terecht dat hij tot beste gekozen is.

vind de prestaties van fc eindhoven minstens zo spannend

27 april 2010 om 21:43

Ja ben het volkomen met je eens. Maar vaak zie je met dit soort dingen dat mensen uit de hoogst geklasseerde teams de prijzen winnen. Maar van mij had Poortvliet hem ook mogen winnen !

Wat klaagt iedereen? De spelers/trainers hebben zelf voor deze namen gekozen dus niet meer dan terecht

Gefeliciteerd Darije Kalezic, verdiend, mooie prestatie neergezet bij de graafschap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.PEC Zwolle18-11
15.FC Emmen18-17
16.Excelsior16-23
17.NAC Breda15-19
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Dinsdag 22 januari
AC Milan is in verregaande onderhandeling met PSV. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren