Essien: onopvallend, ongeroemd en onderschat

Woensdag, 31 maart 2010 om 20:16 door Ajacxied

Blessuregevallen worden met grote regelmaat besproken op voetbalforums. Ze worden vaak als excuus aangedragen voor verliespartijen, mindere wedstrijden en zelfs voor verloren kampioenschappen. En terecht natuurlijk, teams die sleutelspelers missen hebben nu eenmaal een nadeel ten opzichte van de concurrent die over een fitte selectie beschikt. Nou is vreemd genoeg echter één blessuregeval waar niemand aandacht aan lijkt te schenken. Maar ergens op de Engelse velden wordt het gemis van die speler hard gevoeld. De drijfveer van een team, de man die zowel fantastisch tegenhoudt als opbouwt. Iemand met het vermogen om, zo lijkt het, elke willekeurige speler de wedstrijd uit te spelen. Het is echter geen speler die erg opvalt, geen speler die de media opzoekt en ook geen speler die graag in de schijnwerpers staat. Zou dit dan misschien de reden zijn dat de afwezigheid van één van ’s werelds beste voetballers schijnbaar onopgemerkt voorbij gaat?

Michael Essien, de motor van Chelsea, wordt het afgelopen jaar regelmatig door blessures geteisterd. Toch lijkt het net alsof de mensen het niet zien, het niet willen zien of het misschien niet als een gemis voor Chelsea beschouwen. Dan zitten ze echter goed mis. Ondanks dat het een relatief onopvallende speler is, zonder een prachtige actie, veel flair of spannende media-uitspraken, is hij van onschatbare waarde voor Chelsea. Spijtig genoeg is hij één van de meest ondergewaardeerde spelers van dit moment.

Neem nu bijvoorbeeld zijn vorige blessureperiode, dat was in de tijd voordat Guus Hiddink hoofdcoach bij Chelsea werd, toen Luiz Felipe Scolari nog aan het roer stond. Gedurende deze tijd presteerde Chelsea constant ondermaats. De ploeg was te wisselvallig. Het won soms ruim, maar verloor ook veel te vaak punten. Dit leidde uiteindelijk dan ook tot het vertrek van Scolari, nadat hij nog geen seizoen trainer was geweest van The Blues. Scolari werd ontslagen en onze eigen Hiddink werd aangetrokken om Chelsea weer op de rails te krijgen. En met succes. Binnen de kortste keren speelde Chelsea weer goed, het kreeg niet meer zo veel tegen doelpunten en de ploeg leek weer in evenwicht. Ook in de Champions League zat de swung er weer in, al hoewel het op een vrij onverdiende wijze toch werd uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Barcelona. Hiddink was al gauw de gevierde man in Londen. Hij had de ploeg (ondanks dat het seizoen al verloren was) in zo’n korte tijd toch weer geweldig op de rails gekregen.

Hiddink zal vanzelfsprekend een grote rol hebben gespeeld hierin, maar iedereen ziet echter één belangrijk punt over het hoofd. Essien was gedurende de periode dat Scolari aan het roer stond continu geblesseerd of niet helemaal fit. Tijdens deze periode presteerde Chelsea dan ook ‘slecht’, naar de standaard van de afgelopen jaren tenminste. Toen hij na een half jaar blessureleed eindelijk weer topfit was en weer het blauw van Chelsea kon verdedigen, was dat precies op het moment dat Hiddink aangetrokken werd als nieuwe hoofdcoach. Een mooier geschenk had Hiddink niet kunnen krijgen bij zijn aanstelling. Vanaf dat moment begon Chelsea weer goed te voetballen. Het aantal tegengoals liep sterk terug, de opbouw naar voren toe oogde weer degelijker dan daarvoor en de ploeg leek weer één geheel in plaats van losse individuen. Hiddinks werk? Ook, maar de inbreng van Essien zal hierbij minstens net zo groot zijn geweest.

Essien is een speler wiens lichaam fysiek tot de beste ter wereld behoort. Ten eerste is zijn loopvermogen vergelijkbaar met bijvoorbeeld Dirk Kuyt,die er toch om bekend staat om ongelooflijk veel meters per wedstrijd te maken. Daarnaast heeft Essien een fysieke kracht waar veel voetballers alleen maar van kunnen dromen, en beschikt hij ook nog over de snelheid om op het middenveld kort op de man te kunnen spelen. Hij heeft persoonlijk de bal afpakken en mandekken tot een kunst verheven, een kunst waarin hij uitblinkt. Dit bleek ook maar al te duidelijk uit de wedstrijd tegen Liverpool (1-3 winst voor Chelsea), waarin hij Steven Gerrard zo ver de wedstrijd uit speelde, dat hij alleen te zien was bij het handje schudden vooraf en bij het verlaten van het veld. Dit was ongetwijfeld hetzelfde als hij voor Wesley Sneijder in petto had gehad tegen Internazionale. Maar helaas kon hij door zijn blessure niet spelen, waardoor de Nederlandse spelmaker ongestoord zijn gang kon gaan (wat hij ook deed en beslissend was met betrokkenheid bij twee doelpunten).

Naast deze afstoppende kwaliteiten die hij bezit, komt er ook nog eens bij dat hij opbouwend van groot belang is voor de ploeg en met zijn geweldige afstandschoten altijd dreigend blijft. Eigenlijk is hij in zijn eentje te vergelijken met het tweemansblok dat wij op het middenveld hebben bij het Nederlands elftal, met de Nigel de Jong en Mark van Bommel. Ook dit seizoen kwam Chelsea in een dipje terecht, onder andere waardoor ze nu de koppositie kwijt zijn aan hun rivaal Manchester United. En wat blijkt nou ‘toevallig’ samen te vallen met het dipje van Chelsea? Juist, een nieuwe blessure van Essien. Een bekwamere coach aan het roer en de doorontwikkeling van ‘de jongere Essien’ (John Obi Mikel) houden dit seizoen de schade beperkt voor Chelsea, maar zijn gemis wordt ook dit seizoen weer gevoeld door Chelsea. Het is voor Chelsea te hopen dat hij snel zijn rentree zal kunnen maken, want met het oog op de kampioensstrijd die is losgebarsten, zijn zijn diensten heel hard nodig.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 26 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door Flip_Chelsea)

Respect
je stuk is echt heel mooi geschreven en het klopt helemaal wat je schrijft over de 'stille' kracht.

Alleen jammer dat chelsea dit weekend met 7-1 heeft gewonnen tegen Aston Villa, respectievelijk nr. 7 in de Premier League, dat breekt een beetje af aan je stuk.

31 maart 2010 om 21:03

Vind ik niet, hij zegt toch ook dat ze soms ruim winnen en soms ineens onnodig punten verspelen. Kortom, het is te wisselvallig.

31 maart 2010 om 22:55

Dat is natuurlijk onzin. Iedereen kan een keer een uitschieter hebben. Normaal is Aston Villa een heel degelijke ploeg dat weinig goals tegen krijgt. Het was een combinatie van het zeer zwakke spel van Villa en het goed spel van Chelsea.

1 april 2010 om 08:49

Aston Villa is ook geen ploeg die gemakkelijk aan de kant geschoven kan worden. Chelsea heeft Aston Villa een lesje geleerd en met een 7-1 is het een afstraffing. Elk ploeg kan weliswaar punten morsen. Aston Villa liet geen goed spel zien, waarin Chelsea een sterke combinatiespel heeft.

PS: Ik wou 5 sterren geven, maar klikte met pech op 1 ster.

1 april 2010 om 11:57

Ik hoop dat niemand er problemen mee heeft dat ik mezelf dan even 5 sterren geef om dat foutje te compenseren?

Goed geschreven en ik ben het er dan ook mee eens!
Verdedigende middenvelders zijn vaak zo belangrijk!

5*

je kunt het beetje vergelijken met Tiote hij wordt bij FC Twente ook '' De Stille Tijger" genoemd

respect

goed geschreven

Je hebt helemaal gelijk, spelers die niet vaak in de media staan worden minder gemist! Dat betekent niet dat ze onbelangrijk zijn. Ik ben dan wel United fan maar Essien is een geweldige speler.

Waar Fletcher vorig jaar de CL finale miste door een onterechte rode kaart hoorde je daar niemand over in de finale. Maar hij was onze beste speler van dat moment. Hetzelfde geld voor een Evra waar je nooit iets over hoort.

Ik ben het niet met je eens over Hiddink, Hiddink heeft niks berijkt bij Chelsea stond precies op dezelfde plek toen hij aankwam als toen hij wegging namelijk 2e! En in de halve finale van de CL maakte hij de domste wissel die ik ooit een trainer heb zien maken. Zo ontiegelijk dom, ik zei direct na die wissel oké hij krijgt de deksel op de neus! en inderdaad Iniesta scoort!

Dat hij trouwens niet zovaak word genoemd betekent niet dat hij ondergewaardeerd is. Hij is gewoon niet intresant voor de pers. Je zal niemand horen aankondigen dat hij niet belangrijk is of niet goed genoeg.. Dus dat is ook een beetje onzin!

Ik vind dat jij hem juist een beetje overdrijft, één Essien is niet zo goed als Mark van Bommel en Nigel de Jong samen. Dat zijn gewoon 2 zeer degelijke spelers! Dan zeg je ook nog even dat hij Sneijder wel in de pocket had gehad als hij zo spelen, onzin Sneijder dirigeerde het middenveld tegen Milan. Gerrard was tegen Manchester United ook onzichtbaar dus dat vind ik ook niet echt een argument. Gerrard heeft zowieso een slecht seizoen!

Goed geschreven wel erg saai..

Ik twijfel tussen 3 en 4 sterren maar ik ga toch voor 4!

31 maart 2010 om 21:42

@frikx

Ik vind hier toch dat je Hiddink te kort doet. Hij liet Chelsea weer voetballen en kreeg spelers als Drogba en Lampard weer in vorm bovendien heeft hij de FA cup gewonnen

1 april 2010 om 10:48

Gerrard heeft sowieso een slecht seizoen?
Die 1-3 van Chelsea was vorig seizoen en toen had Liverpool een top seizoen.
En hoe kun jij nou weten dat het onzin zou zijn dat Essien Sneijder in de pocket zou hebben?
Hoe kun jij dat weten?
En Essien misschien wel net zo volledig als van Bommel en Nigel de Jong bij elkaar, daar ben ik het zeker mee eens.
En ook Hiddink heeft het top gedaan, slechts een keer verloren, Chelsea stond er heel slecht voor en hij heeft een fantastische inhaalrace gemaakt.
Vergeet niet dat het Barcelona met dit team maar een keer echt kansloos was en dat was op Stamford Bridge onder Guus Hiddink

1 april 2010 om 12:12

@frikx:

Hier verschillen we dan met elkaar van mening, want ik vind dat Hiddink wel degelijk van grote invloed was op het spel van Chelsea.
Maar door te zeggen dat Hiddink niks heeft veranderd of niks goed heeft gedaan, bekracht je mijn artikel eigenlijk alleen maar. Chelsea ging sinds dat moment namelijk veel beter spelen en zette een fantastische reeks neer en als het niet door Hiddink komt? Dan moet het wel door Essien komen, dat was naast Hiddink namelijk de enige verandering voor Chelsea sinds dat moment

1 april 2010 om 19:52

Ze gingen beter spelen, maar de 2e plek hadden ze onder scolari ook wel gehaald! Ze stonden namelijk 2e toen hij wegging en 2e toen hiddink klaar was!

10 april 2010 om 12:11

Volgens mij stond Chelsea er echt slechter voor toen Hiddink kwam hoor, en Chelsea eindigde 3e op 2 punten van Liverpool

Zeer goed artikel, 5*.

goed artikel. is tog de belangerijkste schakel in ons elftal.

Prachtig stuk over één van de meest onderschatte voetballers ter wereld. En denk dat dat inderdaad voornamelijk komt door wat je in je eerste alinea aanhaald. Essien is geen glamourboy, zoekt geen aandacht, komt nooit negatief in het nieuws. En daarnaast is Essien natuurlijk geen spectaculaire speler, op een aantal momenten na dan. Zijn goal tegen Arsenal een aantal jaar geleden en natuurlijk zijn goal vorig seizoen tegen Barça waren van uitzonderlijke schoonheid!

Hopen dat Essien volgend seizoen weer helemaal fris aan de start van het nieuwe seizoen staat, hij wordt zwaar gemiste! Ik zie hem dit seizoen eerlijk gezegd niet meer spelen. Hij loopt al te lang te kwakkelen met z'n knie.

31 maart 2010 om 23:21

Wie onderschat deze speler dan? Ik ken niemand die hem onderschat.. Zeg jij het maar wie vind deze speler niet Chelsea materiaal waardig?

1 april 2010 om 17:12

Nou, ik hoor nooit iemand over hoe belangrijk Essien is voor Chelsea. Het gaat altijd over een Drogba, Lampard, Terry of zoals laatst Cech. En bij andere ploegen worden spelers als Rooney, Fabregas, Torres, Gerrard genoemt. Ik hoor nooit ergens Essien, dus in dat opzicht kun je toch wel stellen dat hij lichtelijk onderschat wordt.

En daarnaast is het de laatste tijd wel beter geworden. Vooral na het tweeluik met Barcelona.

1 april 2010 om 19:52

Bij United hoor je ook nooit hoe belangrijk Evra en Fletcher zijn toch zijn die echt niet onderschat gewoon niet zo bekend.

5 april 2010 om 12:53

Ik lees anders regelmatig dat Evra de beste linksback van de wereld is.

Leuk stuk, leest lekker weg!

Het is goed geschreven, ik mis alleen spanning of een mening of iets in die richting. Ik ging me vervelen in het stuk. Verder wel o.k.

Niks aan toe te voegen..

Één van de meest onderschatte spelers ter wereld. Is ontzettend belangrijk voor Chelsea. Het stuk is heel goed geschreven! Dikke 5 sterren!

Hoe kom je er in godsnaam bij dat Essien onderschat word????? Snap echt niet waar je dit nou weer vandaan haalt.. Ik heb je stuk niet eens gelezen, want als er al zoveel onzin in de titel staat dan is het mij niet waard om mijn tijd te verspillen om het te gaan lezen. Wie onderschat Essien?? Ik denk helemaal niemand.. Iedereen kan zien dat als Essies speelt dat Chelsea gewoon veel beter is.. Hij is 1 van de beste middenvelders van de wereld. Hij is: Snel, Uitstekend schot, Schotkracht, loopvermogen, defensief net zo goed als offensief. Oftewel onderschat..? Nee nooit.

1 april 2010 om 09:52

als je het stuk leest dan wordt het misschien wat duidelijker voor je.

hij probeert voornamelijk aan te geven dat men geen aandacht aan z'n blessure geeft, en daar heeft die gelijk in. tot dit artikel wist ik eigenlijk niet eens wat er met hem aan de hand was.
was die uit de basis gespeeld door John Obi Mikel of is die dan toch wel geblesseerd.

ik vind het een goed artikel, de titel is wel een klein beetje misleidend maar je het is goed geschreven en het leest heerlijk weg.

5 sterren.

1 april 2010 om 11:26

Lol, dus als jij denkt dat een stuk over een bepaald onderwerp gaat, en je bent het daar ws niet mee eens, dan lees je het stuk niet?
Jouw reactie is zeker de meest kansloze die ik in ruim een jaar tijd heb gezien.

Lees het stuk, en geef dan commentaar.
Als je er dan nog steeds zo over denkt, prima.
Maar zonder het stuk te lezen en dan zo te oordelen is naar mijn mening zielig.
Misschien geeft hij super argumenten, waardoor je overtuigd bent.
Of ben je zo koppig dat je altijd bij je eerste gedachte blijft?
Zo ja, dan heb ik oprecht medelijden met je.

1 april 2010 om 12:06

Ik vind het een beetje jammer dat je gaat oordelen over een stuk, zonder dat je het uberhaupt leest. Dat Essien een goede voetballer is, daar zullen de meesten het inderdaad wel over eens zijn. Maar hoé goed hij precies is, ik denk dat dat door veel mensen niet op waarde wordt geschat, wat hem dus onderschat maakt. Vraag iemand naar de beste middenvelders ter wereld en je krijgt waarschijnlijk namen als: Xavi, Iniesta, Fabregas, Kaka, Lampard, Gerrard (nouja, dit seizoen misschien niet) of misschien zelfs Sneijder. Maar de meer echt verdedigende middenvelders, die ook ontzettend belangrijk zijn, worden hierbij vaak over het hoofd gezien, want over het algemeen weet men een mooi afstandsschot of een splijtende pass beter te waarderen dan een goed getimede tackle.

Mooi stuk
blijkt nog maar is hoe belangrijk het is dat er in ieder team een controleur is
die het vuile werk opknapt voor de creative spelers in een team.

Essien word zeker wel onderschat.
Iedereen praat vooral altijd over aanvallers, maar zonder Drogba heeft Chelsea dit seizoen nog niks verspilt.
Maar zonder Essien zie je gewoon een gigantisch verschil op het middenveld.
Met Essien heeft Chelsea dynamiek op het middenveld, ze hebben dan power, iemand die een overtal situatie creert door over het middenveld te stormen.
Zonder Essien lijkt het middenveld van Chelsea wel een schaakbord, geen een speler die echt een actie heeft maar stuk voor stuk spelers die een bal moeten afspelen.
Je ziet dat het gewoon slapper is, dat ze de slag op het middenveld vaker verliezen, en dat het te voorspelbaar is.

Essien is echt heel erg onderschat, mensen denken alleen aan zijn verdedigende kwaliteiten, maar deze man is ook aanvallend vreselijk belangrijk.
Hij was iemand die op het middenveld van Chelsea wat kon forceren, wat de rest op het middenveld gewoon nauwelijks heeft.
Lampard is een slimme speler, en hij scoort veel omdat hij op de goede plek staat en heeft een goed schot, maar het is niet meer de Lampard van een paar jaar geleden die een paar man uitspeelt, daar is hij simpelweg niet snel genoeg meer voor.

Ik vind dit een heel goed stuk omdat de schrijver duidelijk maakt dat in de periodes dat het minder ging Essien ook ontbrak.
Ik zelf ben een grote fan van Essien en ik heb ook een video van hem op youtube die bovenaan staat en zo'n 120.000 keer bekeken is.
Ik heb altijd al gevonden dat hij onderschat is.
Iedereen weet dat het een topmiddenvelder is, maar voor mij zijn er nauwelijks middenvelders op de wereld die bruikbaarder zijn voor een ploeg als een Essien.
Ik kan geen middenvelder op de wereld bedenken die ik liever bij Chelsea zie spelen als Essien, echt niet, ook geen Xavi of wie dan ook.

The Bison, we need you !

1 april 2010 om 15:58

Wie onderschat Essien dan? Nog steeds geen antwoord op gekregen.. Ik hoor nooit iemand; die essien is zon drama bij chelsea..

1 april 2010 om 17:28

Nee maar je hoort ook niet veel mensen zeggen van , Woooh had je gezien hoe Essien speeld!??! Hij was écht super goed!

1 april 2010 om 19:54

Dus, dat hij niet opvalt wil niet zeggen dat hij wordt onderschat. Je ziet hem nooit 6 man dollen en dan zienend hart de kruising opzoeken. Als hij dat elke wedstrijd doet dan krijgt hij veel meer aanacht maar wil niet betekenen dat hij beter is dan wat hij nu doet!

Ik vind het een geweldige speler maar niet onderschat!

2 april 2010 om 00:22

Misschien wordt hij als speler niet zozeer onderschat, maar wel zijn rol in het team. Hij wordt namelijk haast nooit als beslissende speler genoemd, terwijl dit stuk probeert duidelijk te maken dat hij dat absoluut is.

10 april 2010 om 12:13

Je hoeft iemand toch niet een drama te vinden om hem te onderschatten ?
Mensen zullen Essien vast heel goed vinden, maar hij is misschien wel de belangrijkste speler bij Chelsea, en dat zullen niet zoveel mensen denken.
Ik vind hem zeker wel onderschat.

Ben het met je eens.
Als Barca slim is laten ze Cesc gewoon bij Arsenal en halen ze deze speler.

Zeer goed stuk, mijn complimenten.

Je hebt inderdaad gelijk, ik vind Essien een weergaloze voetballer, en hij is zeker weten ondergewaardeerd! Maar dankzij jouw stuk, zullen de meeste vz-ers dat niet meer doen

Goed stuk man! Alleen... ondergewaardeerd op wat voor manier eigelijk? als iemand 'm onderwaardeert is 't VZ die geen nieuws/update over hem brengt.
Want ik denk namelijk dat iedere voetbalkenner weet en/of ermee eens is dat Essien simpelweg een wereldspeler is.

Essien = beeessst haha echt waar. Leuk dat je 'm even uitlicht!

Om eerlijk te zijn heb ik geen idee waar je het vandaan haalt dat Essien een ondergewaardeerde speler is. In de English Premier League heeft hij furore gemaakt en wordt hij al jaren als een van de beste defensieve middenvelders beschouwd. Echter speelt hij tegenwoordig iets meer als een box to box speler omdat zijn offensieve impulsen voor gevaar zorgt.

John Obi Mikel heeft zich in defensief opzicht sterk verbeterd, maar is nog zeker niet van een niveau om met een jonge Essien vergeleken te worden. Overigens speelde Essien in de verloren wedstrijd tegen Manchester City een mindere partij en was uitgerekend Nigel de Jong verkozen tot Man of the Match. Dat laat niet weg dat Essien nog altijd als maatstaf voor andere (defensieve) middenvelders geldt. Een Marouane Fellaini, Song en zeker ook De Jong (in mindere mate) zijn bezig met een goeie inhaalrace om zich te meten met de 'alleskunner' Essien. Een leuke concurrentiestrijd broeit om zich als een der beste (defensieve) middenvelders te manifesteren. Iets waar ik naar uitkijk, omdat een mooie tackle iets is om je adem bij in te houden wanneer het slachtoffer op sierlijke wijze wordt beroofd van balbezit, en niet van zijn fysieke gezondheid.

Olé!

Mooi stuk en je hebt gewoon gelijk. Hij is als Iniesta, er gaan weinig credits uit naar zulke spelers terwijl ze o zo belangrijk zijn. Essien is echt een genot om naar te kijken, alleen zijn rustige uitstraling en gespierd lichaam stralen voetbal uit. Ik geef je 5 sterren.

Goed geschreven maar ben het al totaal oneens met je titel. Essien wordt door iedere voetbalfan met een beetje verstand al genoemd wanneer het om beste middenvelders gaat. Op die manier zou ik een stuk kunnen schrijven over 'messi: het onderschatte aanvallertje van Barcelona" bijv.

Ik heb reacties boven me gelezen, maar kom echt niet verder dan 3 sterren...

Mooi artikel over de beste verdedigende middenvelder ter wereld! (Y)

Mooi stuk, helemaal waar. Onopvallende middenvelders worden vaak onderschat

5 sterren!

Een betere controlerend middenvelder is niet (makkelijk) te vinden. Ik vind het mooi hoe jij hem op een mooie manier beschrijft en het is helemaal waar. Essien is het laatste schroefje aan een auto, de motot misschien zelfs wel. En zonder een motor draait geen auto, geen team. Niks tegen Guus, maar hij heeft geluk gehad dat hij Essien er weer bij had.

Een van de beste vm van de wereld maar zeker onderschat, goede artikel.

zeer goede artikel!!!
5 sterren*

zeer goede artikel!!!
5 sterren*

Geweldig geschreven!
en helemaal gelijk.

5 sterren! zeker

Zeer goed artikel, het klopt volledig.

En dat hij onderschat word of over het hoofdgezien word is wel een feit.
Als ik mensen hoor praten op tv over chelsea, beginnen ze niet over het feit dat ze Essien missen en bijvoorbeeld tegen inter weleens een blautje konden oplopen omdat ze hem misten.

Essien is zeer waardevol, scolari speelde zonder Essien (vanwege een blessure) en in topwedstrijden leek het nergens op. Hiddink komt en het gaat stukken beter maar ook met het feit dat essien toen weer klaar was van de blessure, bij Ancelotti gaat het goed totdat Essien een blessure oploopt en allen topwedstrijden worden verloren op Aston villa na.

Kijk feit dat Rooney nu geblesseerd is discussieren mensen alweer wat voor een pech united heeft en dat ze het moeten doen zonder hun beste spits. Klopt ookwel maar als je ziet hoeveel belangrijke spelers Chelsea mist en dan met name Essien mogen ze niet eens klagen.

Top artikel !

goed geschreven, je boeit me!

verder vind ik het altijd geweldig als mensen als essien even in het zonnetje worden gezet, dat zijn de spelers waar ik meer dan veel anderen een zwak voor heb

de essiens, de gattuso's, de makélélé's - zonder hen kunnen de lampards, de pirlo's en de zidanes aanzienlijk minder van hun ''beaux arts'' tentoonstellen...

ook vind ik het goed dat jij zegt dat het wel degelijk uitmaakt dat sleutelspelers geblesseerd zijn en dat je niet een van die mensen bent die zegt ''ja niks mee te maken'' of ''een goeie ploeg kan dat altijd opvangen'' - realisme waardeer ik altijd!

*ik hoop dat jullie mijn milan-tintje aan dit stuk kunnen vergeven

Goed artikel, en zeker waar!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren