Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vier redenen waarom Erik ten Hag nog niet is ontslagen bij Manchester United

Laatste update:

Na de nederlaag van Manchester United bij Nottingham Forest (2-1) is de druk op manager Erik ten Hag verder toegenomen. Het was alweer de veertiende verliespartij voor de 53-jarige oefenmeester. Toch lijkt het er niet op dat Ten Hag op korte termijn ontslagen wordt. Voetbalzone zet samen met de collega's van GOAL (beide onderdeel van het concern Footballco) vier redenen op een rij.

Het seizoen van Manchester United was al overladen met vele dieptepunten, met de catastrofale thuisnederlaag tegen Bournemouth (0-3) als een van de pijnlijkste. Het kalenderjaar werd afgelopen zaterdag tot overmaat van ramp afgesloten met een 2-1 nederlaag op bezoek bij Nottingham Forest. De supporters van the Red Devils hebben lang geleden geleerd dat de mantra 'het kan alleen maar beter worden' een totale leugen is en dat het altijd erger kan, en vaak ook erger wordt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ten Hag na de 2-1 nederlaag tegen Nottingham Forest.

Ten Hag zag hoe zijn ploeg vlak voor kerst met 2-0 onderuit ging bij West Ham United, waarna op Boxing Day een wonderbaarlijke comeback tegen Aston Villa op Old Trafford werd voltooid. The Mancunians bogen een 0-2 achterstand na rust om in een 3-2 zege.

De nederlaag tegen Forest van afgelopen zaterdag zal daardoor extra hard aankomen. Middenvelder Christian Eriksen sprak na afloop zijn teleurstelling uit bij de BBC. “We zetten dit seizoen een stap vooruit om er vervolgens twee achteruit te zetten.” United verloor dit Premier League-seizoen maar liefst negen van de twintig gespeelde wedstrijden. In alle competities werd de ploeg van Ten Hag maar liefst veertien keer verslagen.

Het is de eerste keer dat United zoveel wedstrijden tijdens een eerste seizoenshelft verloor sinds 1930/31, toen het onderaan eindigde in de oude Engelse First Division. De meeste managers die zo'n verschrikkelijk seizoen als het huidige draaien, zouden allang op straat zijn gezet, maar de baan van Ten Hag blijft op de een of andere manier voorlopig veilig.

Fans kunnen het niet langer verdragen
United-supporters zijn er trots op dat ze zich niet zo snel tegen hun spelers keren als andere fans van Engelse clubs doen, maar beelden van supporters die Old Trafford of uitduels vroegtijdig verlaten beginnen dit seizoen normaal te worden.

Toen Marcos Senesi begin december in de 73ste minuut het derde doelpunt van Bournemouth binnenkopte tijdens hun verrassende zege op Old Trafford, zochten duizenden ontevreden United-supporters meteen de uitgang van het stadion, wat de bezoekende fans van Bournemouth ertoe aanzette om vrolijk te scanderen: "Is dit een brandoefening?” Tegen de tijd dat het laatste fluitsignaal klonk, waren er nauwelijks nog supporters van Manchester United op Old Trafford te vinden.

Eriksen wordt moedeloos van het seizoen van Manchester United.

En nadat Mohammed Kudus onlangs in de 78e minuut het tweede doelpunt van West Ham in het London Stadium had gemaakt, begonnen tientallen meegereisde fans het uitvak te verlaten. Wie kan het ze kwalijk nemen dat ze even wilden bijkomen van de nachtmerrie die zich voor hun ogen ontvouwde? Het was lang niet de eerste keer dit seizoen dat hun team hen in de steek liet.

Niks van onneembare vesting over
Het verlies bij West Ham - nog pijnlijker door het feit dat het tegen voormalig United-manager David Moyes was - was Uniteds zesde uitnederlaag van het seizoen in alle competities. The Red Devils hebben dit seizoen buitenshuis nog geen ploeg uit de top negen onder Ten Hag verslagen. De statistieken op Old Trafford zijn zelfs nog slechter.

United verloor zeven wedstrijden op Old Trafford. In vijf van deze duels moest André Onana drie tegentreffers incasseren. United heeft in zeven van zijn tien thuiswedstrijden het eerste doelpunt tegen gekregen, daarmee houdt United alleen hekkensluiter Sheffield United onder zich.

De erbarmelijke thuisvorm van de ploeg van Ten Hag staat in schril contrast met vorig seizoen, toen Old Trafford weer in een onneembare vesting veranderde. Er werden 27 wedstrijden op rij gewonnen. Onder meer Liverpool, Arsenal, Manchester City, Chelsea, Tottenham en Barcelona moesten er toen aan geloven.

De geschiedenis herhaalt zich
United heeft dit seizoen negen van de twintig competitiewedstrijden verloren, drie meer dan José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer verloren toen ze respectievelijk in december 2018 en november 2021 werden ontslagen.

Het puntentotaal is ook redelijk vergelijkbaar. Ten Hag heeft gemiddeld 1,5 punt per wedstrijd verloren, vergeleken met de 1,5 van Mourinho en de 1,4 van Solskjaer. Louis van Gaal haalde gemiddeld 1,7 punten per wedstrijd toen hij aan het einde van het seizoen 2015/16 werd ontslagen, ondanks dat hij met the Mancunians destijds de FA Cup won.

Mourinho en Solskjaer presteerden vergelijkbaar als Ten Hag bij United en werden ontslagen.

United staat momenteel achtste, twee plaatsen lager dan toen Mourinho werd ontslagen en één lager dan Solskjaer en David Moyes toen zij hun congé kregen. En in tegenstelling tot zijn drie voorgangers heeft Ten Hag geen bemoedigende resultaten in de Champions League om op terug te vallen. Mourinho en Solskjaer wisten United naar de knock-outfase te loodsen voordat ze op straat werden gezet, terwijl Moyes zelfs de kwartfinales bereikte. Ten Hag en zijn spelers eindigden onderaan in een groep met Bayern München, FC Kopenhagen en Galatasaray, waardoor United na de winterstop klaar is in Europa.

Glazers nog steeds aan de kant van Ten Hag
Dus waarom is Ten Hag nog steeds niet ontslagen? Ondanks de alarmerende recente resultaten heeft de oefenmeester uit Haaksbergen nog steeds de steun van de huidige clubleiding van United. Het is een situatie die heel anders is dan die van Mourinho, wiens relatie met toenmalig algemeen directeur Ed Woodward verslechterde toen hij in de zomer van 2018 geen steun kreeg op de transfermarkt.

De clubeigenaren Joel en Avram Glazer hebben Ten Hag toevertrouwd om een culturele reset te leiden na jaren van dalende standaarden en toegenomen spelersmacht. Bij het rechtvaardigen van zijn beslissing om Jadon Sancho in september uit de selectie te verbannen omdat hij zich tegen hem uitsprak op sociale media, onthulde Ten Hag dat hij was aangemoedigd om discipline af te dwingen.

“Het draait om strikte regels”, zei Ten Hag. “Het is wat de club me vroeg om te doen, omdat er voor vorig seizoen geen goede cultuur was. Dus om een aantal goede normen te stellen, en dat is wat ik heb gedaan.”

Het gebrek aan discipline werd onlangs blootgelegd door Nemanja Matic, de Serviër die tussen 2017 en 2022 onder contract stond bij United. De inmiddels 35-jarige verdediger van Stade Rennes onthulde tegenover het Franse YU Planet dat onder meer Sancho en Paul Pogba bij de Engelse topclub structureel te laat op de training kwamen.

Ten Hag besloot Jadon Sancho begin dit seizoen te verbannen uit de selectie.

Ten Hag heeft er zijn missie van gemaakt om de normen en waarden bij United te herstellen. De uitgelekte geruchten dat de Nederlandse manager de steun van vijftig procent van de kleedkamer zou zijn kwijtgeraakt, suggereert dat hij die taak nog niet helemaal heeft volbracht. Het feit dat de reactie van de clubleiding op die lekken was om de journalisten die de verhalen publiceerden tijdelijk te weren van persconferenties, geeft daarentegen aan dat zij nog altijd achter hem staan.

United nog steeds in onzekerheid ondanks INEOS-deal
Dat het meer dan een jaar heeft geduurd voordat de strategische herziening van de club werd opgelost, heeft ook in het voordeel van Ten Hag gewerkt. Sir Jim Ratcliffe, de voorzitter van het concern INEOS, investeerde liefst 1,49 miljard euro om 25 procent van de aandelen van de familie Glazer over te nemen. Het duurde echter meer dan twee maanden voordat de deal werd bevestigd door de club.

Ratcliffe gaat zich met een team van specialisten ontfermen over het sportieve beleid bij United, terwijl de Glazers zich focussen op de commerciële kant. De deal moet echter eerst worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, waaronder de Premier League. Dus ondanks de opluchting dat de deal eindelijk is bevestigd, blijft de club nog steeds in het ongewisse totdat het groen licht krijgt. De formaliteiten van de Premier League om de deal te accorderen, nemen zeker acht weken in beslag.

Sir Jim Ratcliffe gaat begin 2024 het nieuwe sportieve beleid bij United uitvoeren.

Jean-Claude Blanc, de CEO van INEOS Sport die wordt omschreven als de Lionel Messi van de sportbusiness, en technisch directeur Sir Dave Brailsford zullen toetreden tot het bestuur van United. Als ze dat doen, komt de positie van Ten Hag nog meer in gevaar.

Interim CEO Patrick Stewart had niet de bevoegdheid om een manager te ontslaan, maar Brailsford en Blanc wel. Ineos bezit met OGC Nice in de Franse Ligue 1 al een voetbalclub van naam. Het concern stond erom bekend dat ze in het verleden nogal snel ingrepen bij les Aiglons, door vier managers te ontslaan nadat ze Nice in 2019 hadden overgenomen. Verdere achteruitgang van United zal niet worden geaccepteerd.

Er klinken echter berichten dat Ratcliffe en zijn INEOS-collega's veel respect hebben voor Ten Hag, die ze hebben ontmoet toen ze de club in maart bezochten. Die perceptie is misschien veranderd door de slechte resultaten en volgens de geruchten zouden ze overwegen om Graham Potter of Julen Lopetegui aan te stellen als de resultaten niet snel verbeteren. Toch is het onwaarschijnlijk dat ze Ten Hag zullen ontslaan zodra ze de sleutels van de club in handen hebben.

Zoals United ontdekte toen ze Solskjaer ontsloegen in november 2021 en uiteindelijk Ralf Rangnick aanstelden als interim-baas, heb je in het midden van een seizoen te weinig opties om een topcoach te vinden in vergelijking met de zomer. Op de lange termijn wil INEOS misschien een manager die ze zelf hebben uitgekozen. De druk op Ten Hag is door de teleurstellende resultaten alleen maar verder toegenomen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hem ontslaan bovenaan hun to-do lijst zal staan.

Eerdere prestaties
Ten Hags indrukwekkende staat van dienst als manager geeft hem ook tijd. De oefenmeester maakte wereldwijd naam voor zichzelf door in 2019 met Ajax de halve finales van de Champions League te bereiken. Dat deed Ten Hag met oogstrelend voetbal in een tijdperk dat Ajax in eigen land domineerde. Na zijn vertrek en dat van technisch directeur Marc Overmars bevinden de Amsterdammers zich in een oneindig lijkende vrije val.

Ten Hag was uiterst succesvol bij Ajax.

Het eerste seizoen van Ten Hag bij United was een groot succes. Door de EFL Cup te winnen veroverde de club voor het eerst in zes jaar tijd een prijs. Daarnaast werd de finale van de FA Cup bereikt en eindigde United derde in de Premier League.

Ondanks zijn moeizame tweede seizoen op Old Trafford wordt Ten Hag nog steeds gezien als een topmanager, die zeer gewild zou zijn als hij door United wordt ontslagen. Hetzelfde kan niet gezegd worden van Solskjaer De Noorse trainer is sinds zijn gedwongen vertrek bij United niet meer aan een nieuwe klus begonnen.

Geen geld om hem te ontslaan
Er gaan ook geluiden rond dat de club in zulke slechte financiële omstandigheden verkeert dat ze het zich misschien niet kunnen veroorloven om Ten Hag te ontslaan, zelfs als ze dat zouden willen. De manager heeft een contract tot de zomer van 2025 en strijkt naar verluidt een riant salaris op van 9 miljoen pond, omgerekend zo’n 10,4 miljoen euro. Hem ontslaan zou de club dus zo'n 19 miljoen euro kunnen kosten, en dan zou United nog meer geld moeten uitgeven aan het aantrekken van een opvolger.

Het is geen geheim dat United het financieel moeilijk heeft. Ze hebben gebruik moeten maken van een kredietfaciliteit om transfers te financieren en hebben de afgelopen jaren enorm weinig inkomsten uit de verkoop van spelers weten te halen. Romelu Lukaku, die in de zomer van 2019 voor 74 miljoen euro naar Inter vertrok, is zelfs de enige echte financiële klapper geweest.

Doordat United zich onlangs niet wist te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League en na de winterstop zelfs helemaal niet meer Europees actief is, liep het nog meer premies mis. In tegenstelling tot voorgaande jaren kan United niet veel geld uitgeven in de zoektocht naar een nieuwe manager. En ook al zal de komst van Ratcliffe de financiën van de club in eerste instantie een boost geven, het verandert niets aan het feit dat de club balanceert op de rand van de winstgevendheid en de Financial Fair Play-regels van de Premier League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben geen fan van Ten Hag (meer) sinds de 96 miljoen transfer van Antony en het inbrengen van een te dikke Ihattaren tegen PSV. Als ik United was had ik het wel geweten in plaats van vast te houden aan van die rare cijfers.

31 december 2023 om 12:58

Ik ben veel groter fan geworden dan ik al was van Ten Hag, na de 96 miljoen voor Antony
Ja het is echt heel matig en dat valt hem te verwijten op het gebied van aankopen naar mijn mening. Het team is gewoon echt heel slecht, de basis die hij kreeg om mee te werken was al ondermaats maar als je dan zelf zulke aankopen erbij doet gaat het gewoon enorm lastig worden. Buiten het CL debacle om vind ik wel dat United staat waar het hoort te staan qua selectie. Het is echt heel zwak.

31 december 2023 om 18:02

Casemiro, Amrabat, Mount en Onana zijn hele sterke aankopen geweest. Ik vind dat United zich op de backs moet concentreren, een Dumfries en Dimarco zouden United 8 klasses beter maken bijvoorbeeld. In iedergeval backs van dat kaliber. Liverpool brak ook eindelijk door de subtop, toen ze zich verbeterden op de backposities met Clyne en later TAA en Robertson.

1 januari 2024 om 10:46

Sterke aankopen? Amrabat is te licht, Mount kan niet fit blijven en Onana blundert erop los. Waarin zijn ze precies sterk?

2 januari 2024 om 14:33

@rambokolombo - Amrabat is voor dergelijke begrippen (premier League) gewoon een hele normale speler. Het feit dat je daar 10 miljoen euro aan een huurvergoeding voor betaalt, is lachwekkend.

Mount is weliswaar niet eens zo'n hele rare aankoop, maar United had helemaal niet nog een nummer 10 nodig en het feit dat hij continu geblesseerd is, helpt daarin al helemaal niet mee.

Onana was eigenlijk geen rare aankoop, maar die loopt gigantisch te schutteren. Dat zit sowieso wel opgesloten in zijn manier van doen, maar op papier was dat op dat moment niet eens zo raar. Echter blijkt nu wel dat De Gea wegdoen een hele domme keuze was, al had die laatste wel een abnormaal salaris.

4 januari 2024 om 09:17

Nou...ze zijn sterk in humor. Het is toch leuk om te zien hoe ze wedstrijd na wedstrijd blijven blunderen? Kijken naar Manu werkt goed op mijn lachspieren.

31 december 2023 om 13:01

M.b.t. Ihatarren ben ik het helemaal oneens mee. Iedereen die een beetje winnaarsmentaliteit in zijn donder heeft, begrijpt juist dat hij Ihatarren in bracht. Niets werkt motiverender dan een oude bekende laten zien dat ze het niet goed zagen. In het amateur voetbal zie je zelfs dat spelers hun beste wedstrijden spelen tegen hun oude trainers.... Dat is iets menselijks en iets geks in de mens dat juist dan krachten naar boven komen die sterker zijn dan trainingen, wedstrijdritme, fitheid of wat dan ook. Volledig logisch dat hij inviel.

Antony was bij Ajax een geweldige speler... en deed het in de Champions League ook fantastisch. Nou ben ik het ermee eens dat 94 miljoen wat veel van het goede was, maar dat heeft Ajax goed uit onderhandeld.

Iedereen die altijd over de 16 miljoen van Sulejmani blijft praten, vind ik ook bullshit. Die was bij Heerenveen echt waanzinnig goed! Dat noem ik geen miskopen.

31 december 2023 om 13:37

Het inbrengen van Ihataren was een mislukt statement om te laten zien dat zij hem wel op het juiste spoor konden zetten. Onnodige poging om PSV een hak te zetten die ook nog eens volkomen verkeerd uitpakte. Was gewoon een enorme misvatting van Ten Hag.

En Anthony was helemaal niet een geweldige speler bij Ajax. Ja hij speelde heus wel een keer een aardige wedstrijd maar nooit over een langere periode. Als je niet eens weet te overtuigen in de Eredivisie hoe kan je dan overtuigen in de PL. Opnieuw een misvatting van Ten Hag en een enorme onderschatting van de PL. Maar goed, dat was nog te scharen aan gebrek aan ervaring. Hij had immers nog nooit internationaal getraind. Maar als je alleen maar oud spelers van je oude club binnenhaalt dan snap je er niet veel van. Die worden namelijk ook nog eens veel kritischer bekeken.

31 december 2023 om 15:15

Wat sneu dat je dat zo hebt opgevat Burdy

31 december 2023 om 17:51

Het zit allemaal wel diep bij je Burdy aan al je reacties te lezen als het op Ten Hag of Ajax aankomt, mijn hemel.

31 december 2023 om 17:56

Hoe moest hij het dan opvatten? Want waarom laat je anders een speler die 20 kilo te zwaar is spelen terwijl je normaal gesproken een speler die 5 minuten te laat op de training is op de bank zet?

1 januari 2024 om 03:49

Anthony maakte toch een goede start de eerste maanden bij United. Er ging ontzettend veel dreiging van hem uit en hij gaf een aantal goede assists en maakte mooie doelpunten. Na het gedoe met zijn vrouw was hij daar echter geen schim meer van en lijkt het wel een amateur.

2 januari 2024 om 14:38

@burdym - Betreft Antony ben ik het met je eens, maar betreft Ihattaren sla je de plank volledig mis. In dat opzicht deed Ten Hag gewoon wat veel coaches zouden doen. Het ging ook goed, totdat Ihattaren besloot z'n eigen glazen weer in te gooien. Hij was er bijna, maar ging met de verkeerde mensen om op een wel heel slecht moment. Toen heeft Ajax hem ook gelijk (terecht) geisoleerd.

31 december 2023 om 13:16

Ten Hag gaat niet over de bedragen die ManUtd spendeert aan spelers. Hij geeft zijn lijst met spelers die hij graag wilt hebben. ManUtd betaalt al jaren bizar veel voor spelers.

Daarnaast is de selectie ook veels te smal en is het simpelweg gewoon een gemiddelde selectie met een paar goede spelers

31 december 2023 om 19:22

Hij heeft nog een contractduur van 1.5 jaar! Dus of die laten aflopen, of z’n contract afkopen

1 januari 2024 om 08:18

Overschat alibi trainertje deze Ten Hag. Heeft het één, misschien 2 jaartjes leuk gedaan met Ajax (met topmateriaa), maar blijkt verder gewoon niet zoveel inhoud te hebben. Probeert Guardiola te imiteren met zijn perfectionistische en dwangmatige gedrag, maar het komt mede door zijn schorre stem gewoon niet over. Ook het maar blijven vasthouden aan miskoop van de eeuw Anthony... de spelers worden er horrendol van. En dat begrijp ik ook nog.

2 januari 2024 om 13:41

En jij denkt dat Ten Hag bepaalt hoeveel er wordt gespendeerd aan spelers? Alsof hij de onderhandelingen ook voert... Daarvoor moet je toch echt bij Richard Arnold en/of Darren Fletcher en/of John Murtough zijn. Ik meende dat Arnold tot zijn vertrek de onderhandelingen deed.

Ontslagen gaat hij zeker worden als het zo doorgaat, ik weet niet hoe hier men over denkt maar als dat gebeurd mag hij van mij keer terug komen naar Ajax en bouwen aan een team, zoals hij ook begon bij Ajax.
Ik zou het wel willen hoor, denk alleen dat hij een rustperiode gaat nemen.

31 december 2023 om 12:54

Ja een rustperiode of een andere buitenlandse club. Als je hem als club aanneemt als coach ipv als halve technisch directeur is het een topper. Die komt niet meer terug naar ons ben ik bang.

31 december 2023 om 13:01

Die gaat straks Dortmund helemaal opbouwen let maar op. In de zomer wellicht en dan kan hij zijn Utrecht/ajax project weer gaan doen in wat meer luwte dan de spotlights bij United. Geen eer aan te behalen daar vind ik ook, elke manager faalt. Al zijn zijn aankopen zoals je zelf al zegt om te janken. Klaiber, Labyad, Antony, Malacia, Amrabat. Ouch.

31 december 2023 om 13:04

Ten Hag heeft het zeker in de CL goed gedaan, maar het laatste (half) jaar onder hem was toch ook gewoon niet goed. Daarbij had hij veruit de duurste spelersgroep en moest er meerdere keren in de winterstop een speler gehaald worden om het tij te keren. Ik denk dat als ten Hag weer terug komt dat hij vooral gezichtsverlies zal gaan leiden. De kans dat hij weer hetzelfde presteert acht in niet al te groot.

31 december 2023 om 13:33

@Janssen totaal onzin, ik heb genoten vanaf dag 1 tm zijn laatste dag als trainer bij Ajax.
Ja dan kan het voorkomen dat er wat mindere wedstrijden zijn.

31 december 2023 om 22:33

Je kunt toch niet ontkennen dat het laatste halfjaar heel erg stroperig was of dat een winterse transfer van Haller of de winterse huur van Brobbey echt noodzakelijk was om het verschil te maken.

31 december 2023 om 13:25

Ik denk niet dat ie ontslagen wordt, iig niet zolang de Glazers er zitten. Amerikaanse eigenaren denken anders dan Europese. Zij denken aan het commerciële belang. Als ze EtH er uit mikken is het een verloren seizoen (komt ook nog ontslagvergoeding bij) en ze zijn pas halverwege. Kijk maar hoeveel coaches in Amerikaanse sporten tussendoor worden ontslagen, dat is echt heel weinig. Aan het eind vh seizoen wordt ie bedankt ivm "meningsverschillen" oid en dan is het klaar. Hoe slecht het ook gaat en hoe graag iedereen het wil, m.i. gaat er qua ontslag niks gebeuren.

31 december 2023 om 17:59

Ten Hag wordt denk ik nooit meer trainer van Ajax. Heeft een periode gehad waarin alles op zn plek viel, in combinatie met Overmars. Hij is nu een held in Amsterdam. Als hij ooit terug zou komen kan hij het alleen maar minder doen dan de vorige keer. Supporters zullen altijd die halve finale CL als benchmark nemen. Daar gaat Ten Hag echt niet aan beginnen. Misschien aan het eind van zn carriere.

31 december 2023 om 18:47

Probleem is alleen dat ten Hag een coach is en geen TD. Als je een goede TD hebt die zorgt voor een gebalanceerd team en niet teveel invloed van de trainer laat komen dan is ten Hag goed. Ook bij Ajax zag je rare transfers die ten Hag haalde waar niemand iets van begreep.

2 januari 2024 om 13:47

Dat denk ik ook. Er is te veel mis met dit United om eens een goede reeks neer te zetten. Grotendeels door de samenstelling van de selectie en te veel gebrek aan kwaliteit op bepaalde posities, maar ook Ten Hag gaat niet vrijuit. Hij lijkt in de welbekende paniek-mode geschoten te zijn; iets dat je wel vaker ziet bij coaches van worstelende ploegen. Beslissingen zijn momenteel ook lang niet altijd goed te volgen. Die is momenteel aan het schuiven in de hoop op een succesformatie te stuiten. Bovendien moet je Ten Hag weinig tot geen inspraak geven op de spelers die gehaald moeten worden. Die moet je enkel een profiel laten samenstellen per positie o.i.d.

De aanvallers zijn niet goed genoeg en die ene aanvaller die het soms wel is, is zo wisselvallig als het weer en heeft weer eens zo'n seizoen waarin hij werkelijk geen knikker raakt. Antony is nu al een grote flop en die gaat ook nooit goed genoeg worden voor zo'n grote club. Die vond ik in de Eredivisie al verre van exceptioneel.

Een middenveld is er ook niet, want Manchester United heeft louter aanvallende- en verdedigende middenvelders. Bij balverlies is er dus vaak een enorm gat op het middenveld waar tegenstanders maar wat graag in willen duiken.

Die verdediging is nog wel redelijk en vooral als er met de punt naar achter wordt gespeeld vanaf het middenveld, oogt het wel stabiel achterin. Echter hoef je van achteruit ook niet heel veel voetballend vermogen of drive te verwachten.

Tja, Onana heeft het gewoon nog niet bij United. Dat is uberhaupt geen kaliber Oblak, maar in goede doen had hij zich nog wel staande kunnen houden. Echter zakt hij ook volledig door het ijs.

Eerdere prestaties zeggen niks in trainers landschap. Als je slecht presteert, word je als trainer ontslagen. Niet altijd terecht, maar zo werkt het wel.

Ten hag bakt er bijzonder weinig van gezien de uitgaven maar hoop voor hem van harte dat hij het kan omdraaien en daar ook de tijd voor krijgt. Dan moet hij wel ophouden met het aandragen van spelers want dat kan hij niet

echt jammer dat het ETH niet lukt bij United ook niet alles ligt aan hem als je het mij vraagt.

Maar die gaat zeker ontslagen worden. er is nu ook bijna geen goeie trainer die je zo binnen kunt halen

United gaat het gewoon nooit meer worden zoals het vroeger was.

31 december 2023 om 13:11

Het zal zeker niet allemaal aan hem liggen. Echter lijkt het er wel op dat hij een hele grote vinger in de pap van de aankopen heeft gehad. En deze zijn over het algemeen heel erg slecht.
Daarnaast zie je heel weinig (tot geen) voortuitgang bij MU en is het heel broos en heel wisselvallig. Daar kun je hem zeker op afrekenen. Net zoals je hem af kunt rekenen op het opstellen van Antony.

31 december 2023 om 13:16

@janssen

Daar heb je zeker gelijk in hoor. Hojlund was vooral een aankoop die ik niet begreep ik vind hem sowieso niet passen bij het spel wat United en ETH speelt. en die van Mount begreep ik ook niet omdat hij kan alleen op de plek van Bruno spelen maar die speelt hij er nooit uit.

Antony is denk ik wel de slechste aankoop die United ooit heeft gedaan die is maar ook echt 0x belangrijk geweest.

2 januari 2024 om 13:54

Wel mee eens. Lang niet alles is zijn schuld, maar Ten Hag gaat ook zeker niet vrijuit. Je kunt nog beter een jeugdspeler opstellen dan Antony, want die bakt er echt helemaal niets van.

Ook kun je Ten Hag niet verantwoordelijk houden voor het uitgegeven geld aan de spelers die gehaald zijn, maar hij lijkt wel een aardige vinger in de pap te hebben gehad bij de spelers die gehaald zijn. Daar draagt hij niet per se de contractuele verantwoordelijkheden voor, maar hij mag er wel op afgerekend worden.

Toch; als ze besluiten Ten Hag te ontslaan, mag ik hopen dat ze Fletcher en Murtough ook per direct op straat zetten. Die laten alles maar gebeuren en schuiven alle verantwoordelijkheden af. Dat maakt ze eigenlijk volledig nutteloos, want de grootste problemen zijn toch echt op technisch vlak. Daar zijn zij de eindverantwoordelijken voor.

Uiteindelijk pakken Van Gaal, Mourinho, Solskjaer en Ten Hag allemaal pakweg evenveel punten per wedstrijd. Daar zit maar zo'n 0.1-0.2 verschil in. Dan kan je je ook afvragen of de trainer het probleem is, of het beleid van de club. Mijn inziens, als alle trainers pakweg hetzelfde presteren, ligt het probleem niet daar.

31 december 2023 om 13:26

Of het zijn niet de juiste managers. Geen idee waarom ik mijn post niet zie, maar ik schreef hieronder eigenlijk dat de juiste manager dat verschil weet te maken.Voor Rannieri werd Leicester nooit kampioen.De jaren voor Klopp was Liverpool ook zelden succesvol. Dus ja, het ligt ook gewoon aan de managers.....Ten Hag is gewoon niet de juiste man, simpel

31 december 2023 om 15:57

Het gaat veel verder dan je manager. Kijk naar clubs als Bayern. Daar zal je als trianer best aan mogen geven welke speler je wilt, maar dat wordt vervolgens beoordeeld door de TD, scouting etc. Kijk naar City. Natuurlijk is die Guardiola belangrijk. Maar wat vaak wordt vergeten is dat daar ook veel mensen in de top van de club rond lopen/liepen die succesvol waren met Barcelona. Om zo gezamenlijk beleid uit te zetten.

Waarom lukt het clubs als Barcelona en Real om na mindere jaren weer sterk terug te komen, en een club als Man Utd niet? Omdat hoewel je zo'n Laporta en Perez een lul kan vinden, ze wel weten hoe je een club bestuurt.

Man Utd valt wat mij betreft in dezelfde categorie als PSG. Dom met geld gooien, en hopen dat het toevallig eens werkt. Tja, zo win je natuurlijk nooit wat.

Een trainer kan ook maar zoveel doen. Dat zie je ook bij Ajax momenteel. Capabele technische mensen in de top van je club zijn eigenlijk nog belangrijker dan de trainer. En laat Utd die nou net niet hebben. Dan is het makkelijk alle verantwoordelijkheden over de schutting te donderen naar Ten Hag. Maar daar kan je toch niet van verwachten dat hij in zijn eentje: trainer, TD, sportief directeur, hoofd scouting en hoofd jeugdopleiding is..

31 december 2023 om 18:24

Barca en Real (de zwakke varianten van hen de laatste jaren) zouden in de PL het niet opvallend veel beter doen dan het huidige Man U hoor.

In Spanje is er gewoon niet veel concurrentie, die heb je in Engeland wel.

1 januari 2024 om 23:36

Op zich positief dat ze met Radcliffe en team INEOS dan de Messi vh sportmanagement binnenhaalden. Dat zal hopelijk structureel een impact maken. Ben benieuwd - maar zal even duren

2 januari 2024 om 14:05

@fr010frdam - Mwa, we hebben het hier over 4 totaal verschillende managers en een heel erg duidelijk patroon die continu terugkeert. Dan kunnen we gerust stellen dat de echt diepe problemen elders gezocht dienen te worden. Laten we wel zijn; zelfs een niet meer dan redelijke coach kan United in de top 4 krijgen als de omstandigheden goed of redelijk zijn. Daar hoef je geen topcoach voor te zijn in tactisch opzicht. De omstandigheden zijn in de realiteit echter veel slechter dan ze op papier lijken. Het enige aspect dat United bezit van een voetbalfundament op technisch gebied, is geld. Meer is er momenteel niet.

De voorbeelden die je soms voorbij ziet komen met Ranieri, maar vooral Klopp of Arteta, vindt ik nogal scheef. Ranieri had 1 wonderseizoen, maar hield het daarvoor ook al jaren niet langer dan 2 seizoenen vol bij een club. Bovendien is hij nota bene iets meer dan een half seizoen daarna zelfs ontslagen bij diezelfde club waar hij z'n wonderseizoen beleefde.

Klopp en Arteta kregen tijd die je zelfs bij United niet krijgt. Klopp eindigde in zijn eerste seizoen op plaats 8, terwijl Arteta in zijn eerste 2,5 seizoen niet verder kwam dan plaats 8, plaats 8 en plaats 5. Dan sta je ondanks het feit dat United geneigd is trainers enigszins de tijd te geven gewoon op straat.

31 december 2023 om 13:27

Is dat zo veelzeggend dan? Want daaruit zou je ook gewoon kunnen concluderen dat Solskjaer een evengoede manager is als die andere namen.

2 januari 2024 om 14:12

Misschien niet, maar wat wel veelzeggend is, is een telkens terugkerend patroon. Niet 1 keer, niet 2 keer, maar zelfs 4 keer. Ik durf te wedden dat we ook bij Moyes hetzelfde patroon hadden gezien als hij ook minimaal 2 seizoenen aan had mogen blijven. Dan moet je naar heel wat meer zaken kijken dan enkel de managers. United heeft geen werkend voetbalbedrijf. Het enige wat die club sportief nog omhoog houdt, is geld.

1 januari 2024 om 00:49

Ja verschil is alleen wel dat geen van die trainers zo bizar veel geld als Ten Hag mocht uitgeven in een korte tijd. En dat uiteindelijk 0 van die aankopen voldoen.

Hij moet nu juist niet worden ontslagen. Elk team en elke (top) trainer heeft een mindere fase. Ten Hag heeft bewezen een toptrainer te zijn. Geef hem vertrouwen en hij betaalt dit terug. Daar ben ik van overtuigd. Helaas hebben fans vaak weinig geduld.

31 december 2023 om 16:33

Ten Hag heeft 1 jaar geweldig gepresteerd bij Ajax, dat toen beschikte over een aantal uitzonderlijke talenten.

2 januari 2024 om 14:17

@mv010 - 1 jaar geweldig? De man speelde de Europese subtop van de mat met een niet indrukwekkende selectie. Oke, hij verloor uiteindelijk ook van Benfica, maar da's geen schande. Buiten wat aankopen uit zijn koker heeft hij wel wat meer laten zien dan enkel dat ene seizoen.

2 januari 2024 om 14:14

Mwa, de omstandigheden zijn er niet naar om het tij te keren. Er is geen technisch fundament. Los van de inbreng van Ten Hag betreft de aankopen blijft op dit moment enkel een trainer over die te kampen heeft met een selectie zonder middenveld en met een zwaar haperende aanval, vanwege kwaliteitsgebrek. Daar draai je niets mee om. Je merkt het ook aan het feit dat Ten Hag continu aan het schuiven is, in de hoop dat het uit het niets ineens klikt. Dat ben je vaak al voorbij het begin van het eind. De situatie is onhoudbaar, denk ik.

Ik lees hier dat de transfer van Lukaku van United naar Inter de enige financiële klapper is van de laatste jaren. Toch wel pijnlijk dat een speler die je 2 jaar eerder voor 84 miljoen hebt gekocht en vervolgens voor 74 miljoen verkoopt een financiële klapper moet noemen…

ManU gaat de eerst komende 10 jaar niks te zeggen hebben in Engeland als er niet structureel wat veranderd. De manager ontslaan gaat niet helpen nu, dan wordt het even leuk misschien om vervolgens hetzelfde riedeltje weer in te gaan. Voor EtH hoop ik dat Dortmund ofzo interesse in hem heeft. Mooie club, fantastisch stadion en een competitie die hem meer ligt dan daar in Engeland gok ik.

2 januari 2024 om 14:21

Ik zou Ten Hag juist iets voor Bayern vinden, qua type. Gaat nu niet gebeuren natuurlijk, maar daar zijn de omstandigheden om te kunnen spelen hoe Ten Hag graag speelt. Bij een Dortmund ben je ook maar 1 mindere periode verwijderd van een ontslag, al is dat bij Bayern niet beter.

Ten Hag moet in ieder geval naar een club waar men zijn voetbalvisie deelt en waar al een stabiel technisch fundament staat, het liefst met een goede technisch directeur. Dan maximaliseert Ten Hag wel. Zolang hij maar niet te veel inspraak krijgt op de transfermarkt.

2 januari 2024 om 19:30

Vooral dat laatste, bij Ajax was dat het werk van Overmars, soms had EtH wat inspraak maar meeste was van hogere hand. Hij mocht type spelers aandragen, maar de namen kwamen uit andere kokers

Je zou denken dat Nederlandse nieuwsmedia spelers / coaches in het buitenland - zoals Ten Hag - zou steunen of op zijn minst artikelen brengt die met een positieve instelling zijn geschreven.

Een titel als "vier redenen waarom Erik ten Hag nog niet is ontslagen bij Manchester United" klinkt bijzonder negatief, waar een titel als deze veel beter is: "manchester United heeft vertrouwen in Ten Hag om deze vier redenen".

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat 'we' alles met een negatieve blik bekijken. Zijn er Nederlandse spelers / trainers actief in het buitenland en gaat het even niet goed? Bashen maar! Jaag hem weg! Nog niet te beginnen over de negatieve invloed van nieuwsmedia bij clubs, zoals Ajax (telegraaf) of PSV / Feyenoord iets langer geleden. Onrust? Lekker stoken!

En dan krijgen we hier helden als Mossou, Driessen en Verweij die het vuurtje lekker opstoken, waar Voetbalzone ook erg goed in is. Kwantiteit boven kwaliteit, maar objectiviteit is vooral hier ver te zoeken.

2 januari 2024 om 14:25

Mwa, hij staat natuurlijk wel op plaats 7 terwijl er weer miljoenen zijn uitgegeven. Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden, maar er is momenteel weinig positiefs te schrijven. Het is ook niet dat Ten Hag nog overkomt als een coach die het onder controle heeft. De disbalans bij United is gewoon te groot om het tij nog te keren. Er is te veel mis en hoewel een eventueel nieuwe coach onder de huidige omstandigheden weliswaar tijdelijk kan verrassen, zouden we hetzelfde riedeltje in de toekomst toch weer tegemoet gaan zien.

Tenzij die kerel van Ineos de boel gigantisch op weet te schudden, gaan we geen structurele veranderingen zien. Die Ratcliffe is misschien wel de laatste hoop van Manchester United. Nog eens 5-10 jaar van dit en die commerciele voorsprong is weg. Dan gaan we United niet snel meer als Europese topclub zien. De nieuwe generaties kopen namelijk geen United-shirts meer, aangezien zij die dominantie van die club niet of nauwelijks hebben meegemaakt. Het houdt dus een keer op. United is al niet zo krachtig meer als 10 jaar geleden. Ze staan inmiddels ook op plaats 6 of zo betreft commerciele waarde. Nog steeds erg knap als je ziet hoe weinig er is gepresteerd, maar dat hou je niet in stand.

Ik denk dat ten Hag iets weet over bestuursleden en hun daarmee chanteert, haha. Daarom mag hij blijven zitten want laten we eerlijk zijn...bij geen enkele andere club krijgt zo'n waardeloze trainer zoveel krediet. Hij is zeer duidelijk niet zo'n toptrainer als waar men hem voor aankeek toen hij nog trainer was bij ajax. Nou kan je wel zeggen dat het aan het materiaal ligt maar een beetje toptrainer moet elke speler toch beter kunnen laten spelen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren