Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keert Eriksen terug bij Ajax? ‘Hij wil helpen om een team op te bouwen'

Laatste update:

Brian Laudrup ziet Ajax als ideale bestemming voor Christian Eriksen, dat heeft de oud-voetballer gezegd in een interview met Viaplay. Volgens de Deen zou Eriksen als koning ontvangen worden in Amsterdam.

Eriksen speelde tussen 2010 en 2013 in de hoofdmacht van Ajax. Hij kwam 165 keer in actie voor de Amsterdammers. De middenvelder scoorde 32 keer en was 65 keer aangever bij een treffer.

In 2013 vertrok hij voor veertien miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Na een avontuur bij Inter, streek hij na een periode bij Brentford neer bij Manchester United, waar hij nu nog steeds onder contract staat.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Eriksen zakte tijdens het EK van 2021 ineen in het duel met IJsland. De inmiddels 32-jarige Deen heeft hartproblemen en speelt sindsdien met een pacemaker. Hij bouwde zijn conditie na het EK op bij Ajax.

Laudrup denkt dat Eriksen het niveau en het tempo van de Premier League niet meer aankan en ziet voor hem een partnerschap met Jordan Henderson in het verschiet liggen.

“Hij kent de stad, de taal, de club. Hij wil graag spelen in een gemakkelijkere competitie, waar hij kan helpen om een team op te bouwen.”

Ajax maakt momenteel een heel slecht seizoen door en kan de ervaring die Eriksen meebrengt goed gebruiken. “Hij zal als koning worden onthaald als hij terugkeert in Amsterdam”, stelt Laudrup. Eriksen heeft een contract tot medio 2025 en heeft volgens Transfermarkt een waarde van tien miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eriksen, Henderson en Vos op het middenveld (met Taylor, Hlynsson en Manssverk erachter) is geen slechte! Maar volgens mij heeft hij zelf aan aangegeven dat hij het niet zou zien zitten, dus vraag me af of dit ergens nog realistisch is.

9 april 2024 om 14:45

Hm tja volgens mij is hij meestal geblesseerd, heeft dat probleem met zijn hart gehad en is ook zeker niet meer de jongste. Als je dan een middenveld hebt met Henderson en Berghuis is het wel echt een seniorenteam. Die anderen die jij noemt ben ik niet van overtuigd. Zie hem in principe graag komen maar het wordt wel een statisdh gebeuren terwijl je juist dynamiek op je middenveld mist.

9 april 2024 om 14:51

We hebben niet snel een seniorenteam met Henderson, Berghuis en Eriksen hoor. De rest is sowieso piepjong. En ja, qua blessures, geen idee hoe dat is geweest het afgelopen jaar. Het probleem met z'n hart is verholpen toch? Met Eriksen heb je in mijn opinie juist geen statisch gebeuren omdat hij juist heel creatief is.

9 april 2024 om 15:08

@4ever4ajax Gaalmeister zal wel senioren middenveld bedoeld hebben in plaats van seniorenteam. Mocht Eriksen toch naar Ajax komen, wat ik overigens zeer onwaarschijnlijk acht, dan zal hij zeker met alle egards worden binnengehaald maar wee je gebeente als hij eens twee slechte wedstrijden speelt. Voor Eriksen is het afbraakrisico bij Ajax gewoon veel te groot, from hero to zero is maar een kleine stap in de moderne tijd. Eriksen kan beter lekker afbouwen bij een subtopper in Denemarken, dan ziet hij familie en vrienden ook nog wat vaker. Het geld zal voor hem geen probleem zijn.

9 april 2024 om 15:12

4ever4ajax jij kijkt naar het gemiddelde. Maar om 2 extreme goed te trekken met 9 andere extremen, lijkt mij niet echt uitgebalanceerd. Je krijgt zo een as op het middenveld wat amper druk kan zetten én mee terug kan verdedigen. Dan wordt het opnieuw wel een heel vervelend seizoen voor ajax...

9 april 2024 om 15:31

Als je een middenveld hebt met Henderson en Eriksen kun je dat wel een seniorenmiddenveld noemen.

9 april 2024 om 20:52

Tegen Feyenoord hadden we Bergwijn en Ramaj van 22+ in de basis: iedereen zegt dat dit team (behoudens kwalitatief natuurlijk niet goed genoeg) ook te jong is. Er moet ervaring. Iemand als Eriksen zal logischerwijs niet alle wedstrijden kunnen spelen, maar is wel iemand die de rest kan begeleiden. Kent de club, is vgm getrouwd met een Nederlandse vrouw. Voor een jaartje een contract, waarom niet? Mits hij er natuurlijk voor open staat, wat ik niet zie gebeuren helaas.

9 april 2024 om 14:45

Was dat niet vooral Ten Hag die aangaf dat hij niet zou vertrekken deze zomer (hem niet kwijt wilde)?

9 april 2024 om 15:09

Ah, dat zou kunnen. Ik was al wat voorzichtig met "volgens mij"

9 april 2024 om 15:09

Eriksen voegt toch weinig toe bij United? Althans de keren dat ik hem gezien heb niet. Lekker terugkeren in Amsterdam waar je zonder het fysieke aspect van waarde kunt zijn.

9 april 2024 om 14:50

Waarom Vos ? Ik vind hem bij zijn invalbeurten in het eerste maar ook bij Jong Ajax niet echt indruk maken.

9 april 2024 om 15:11

In mijn ogen is hij een groot talent. Zo staat hij ook echt op de Toekomst te boek. Maar vind Manssverk het ook prima doen op 6 (voor die paar wedstrijden dan).

9 april 2024 om 16:55

Hij denkt vooral zelf dat hij een heel groot talent is. Heeft nog een lange weg te gaan wil hij het gaan halen bij Ajax. Het is een verdedigende middenvelder, maar hij moet constant corrigeren met (wilde) tackles.

Positioneel kan het echt nog veel beter en voetballend MOET het echt veel beter. Gaf bij Jong Ajax ook weer een 100% kans weg gisteren.

Fysiek heeft hij wel veel potentie, sterke gast.

9 april 2024 om 14:57

Ligt eraan of je mee wil doen voor plek 2 en 3, of dat je genoegen neemt met 4 en 5. Dit is toch wat mij betreft erg pover en ambitieloos

9 april 2024 om 15:12

Pover? Kan je dat toelichten? We zitten toch niet met Real Madrid, PSG en City in de competitie?

9 april 2024 om 16:39

Eriksen en Henderson zijn gewoon toppers voor de ED.
Misschien een almeida adden.
Dan heb je een klasse middenveld... aanvallend
Maar goed ik weet ook wel dat het niet gebeurd


9 april 2024 om 15:19

@4ever

Een bank met Hlynnson Taylor en Mannsverk. Vind jij geen slechte? Echt ik zou t een nachtmerrie vinden deze jongens ooit nog in een Ajax shirt te zien spelen. T ontbreekt aan bijna alles. Passie,StrijdlustGogme,omschakeling, wedstrijdinstelling.

Bijv Taylor komt al t veld op bij 13 graden met handschoenen. Dat straalt echt niks uit man. En zo voetbalt die ook .pootje terug trekken etc.

9 april 2024 om 15:50

Supporterspraat dit. Zet ze samen op het middenveld en het komt veel te kort, maar als je ze individueel tussen goede middenvelders zet kunnen ze echt wel van waarde zijn.

9 april 2024 om 16:47

Ben het daar niet mee eens. Eriksen op de 10 positie moet je niet meer willen. Als je weer wedstrijden wilt domineren dan heb je iemand nodig op 10 met loopvermogen die helpt met drukzetten voorin. Dat kan Eriksen niet meer belopen. Hlynsson loopt bijvoorbeeld mega veel, hij komt alleen kwalitatief wel te kort.

Zet je Eriksen op 8 neer dan heb je wel echt een felle en vervelende nummer 6 nodig die overal kort op zit. Henderson is een beetje een halve 6 en halve 8, het is geen Alvarez die verdedigend alles oplost op het middenveld. Sowieso met onze onstabiele verdediging wordt dat niks. Ik verwacht namelijk niet dat er geld is voor 3 nieuwe verdedigers.

9 april 2024 om 17:07

Ik weet niet of dit een goed middenveld zou zijn. Los van zijn blessure gevoelligheid komt Eriksen ook op andere aspecten fysiek te kort, hij heeft behoorlijk wat snelheid en loopvermogen ingeleverd de afgelopen jaren.

Dat je niet goed genoeg bent voor de top van de PL is geen schande en dan kun je op andere niveaus prima mee, maar een gebrek aan loopvermogen is zeker voor middenvelders wel een probleem. De snelheid ligt hoger in de PL en het aantal high inensity sprints ook, maar als je kijkt naar de totale afstand legden spelers bij een van de laatste CIES onderzoeken hiernaar meer meters af in de Eredivisie dan in de PL. Dus als hij daar nu moeite mee heeft is het goed mogelijk dat hij dat bij Ajax ook moeite mee zal hebben.

Dan lijkt sowieso de combinatie met Vos die regelmatig staat te dromen, en veel overtredingen nodig heeft in zijn spel me niet de beste.

Dit moet Ajax niet doen! Zijn benen zijn op!

9 april 2024 om 14:48

Dat is zo. Maar hij zou alsnog de beste middenvelder zijn op het moment.

9 april 2024 om 15:07

Dat is niet erg. Henderson speelt op 50% en Eriksen 50%. Samen is dat 100%.

Erikssen, Hendersen en Donny zou toch een mooi gebalanceerd Ajax middenveld zijn.

9 april 2024 om 14:52

Hahaha van mij als Feyenoord mag het. Donny kan het niveau niet aan, Henderson en Eriksen samen om 6 en 8 ben ik niet bang voor.

9 april 2024 om 15:51

Het is snel gegaan.
Als je 1.5 jaar geleden had gezegd dat een middenveld met Timber en Wieffer sterker zou zijn dan Eriksen en Henderson was je vierkant uitgelachen.

Het lijkt me vooral een duur middenveld. Maar als je Eriksen kan halen zou ik dat meteen doen.

9 april 2024 om 16:31

Donny is afwachten. Dat Henderson het niveau niet aan kan heeft hij inmiddels wel bewezen.

Ajax moet niks meer kopen. Gewoon allemaal eruit en Jong Ajax opstellen

9 april 2024 om 14:54

Om 4e of 5e te worden, ja. Eriksen heeft dit jaar 1100 minuten gespeeld en Donny 340. Nee, dan moet je ze echt als zwalkend Ajax binnenhalen...

9 april 2024 om 15:00

Gebalanceerd in wat, het feit dat ze allemaal over hun top heen zijn?

9 april 2024 om 15:55

Net als Blind die over zijn top is, maar in 1 van de beste competities van de wereld het wel aan kan ?

9 april 2024 om 17:31

Klopt ja. Of vind jij dat Blind op de top van zijn kunnen is nu?

9 april 2024 om 17:44

Blind is onbetwist basis bij de #3 van La Liga en staat als een van de eersten op het wedstrijdformulier. Hoe noem jij dat dan? Afbouwen?

9 april 2024 om 17:54

Je hoeft Blind echt niet op te hemelen, hij is een leuke speler maar op CL of WK niveau word hij gewoon vierkant gedold door snelle buitenspelers. Zowel Oranje als Girona gaat niet winnen van een tegenstander die 433 speelt alle tegendoelpunten gaan sowieso van links komen.

9 april 2024 om 18:39

Ja echt jongens, jullie vinden dat Blind op de fysieke top is van zijn carriere nu?

Bijzonder wel. Hij doet het goed bij Girona in een systeem dat hem lekker ligt maar is in mijn ogen absoluut niet meer de speler die hij in het centrum met De Ligt was 5 jaar geleden bij Ajax.

Begrijp me niet verkeerd, een Henderson die over zijn top is is alsnog een fijne en zeer welkome toevoeging bij Ajax (en op zijn top was hij nooit gekomen). Maar om nou 3 middenvelders neer te zetten waar bij alle drie het beste wel af is lijkt me niks.

Deze goede speler heeft hartproblemen. Ik vrees dat als hij bij Ajax zit en ziet wat voor puinhoop ze er daar van gemaakt hebben, dat dat wel eens funest kan zijn voor zijn gezondheid. Deze fantastische speler kan beter in een rustigere en veiligere omgeving gaan afbouwen, zodat hij nog kan genieten in zijn laatste voetbaljaren.

9 april 2024 om 15:02

Lijkt me niet dat zijn hartproblemen bij Ajax erger zullen worden. Bij Utd is het ook niet bepaald rustig. Daarnaast mag hij nog op topniveau voetballen, en heeft hij een defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen.

Waarom zou dit bij Ajax dan meer funest zijn voor zijn gezondheid?
Blind heeft er ook een en speelt bij Girona ook gewoon nog op topniveau.

On:

Denk dat hij wel echt van waarde kan zijn voor Ajax. 10 mln is wel veel geld nog als je ook nog zijn salaris bij moet optellen, wat ook wel hoog zal zijn terwijl Ajax op het salarishuis aan het bezuinigen is.

9 april 2024 om 15:20

Stress en onrust zijn één van de belangrijkste hoofdoorzaken voor hartproblemen en andere gezondheidsklachten.

9 april 2024 om 15:54

Dat weet ik, maar heeft hij dat bij Man Utd niet dan? De druk bij Utd, de pers in Engeland en de verwachtingen daar zijn mega hoog.

Bij Ajax is er ondertussen wel een ander verwachtingspatroon en zou Eriksen erg gewaardeerd worden. Ook is hij bekend bij Ajax en Amsterdam.

Ook grote veranderingen en omgevingen kunnen stress en onrust opleveren.

Vind het persoonlijk een ver gezocht argument.

9 april 2024 om 15:18

In heel Europa is geen speler te vinden die 'veiliger' voor zulke hartritmestoornissen is op het moment dan Eriksen. Zijn verleden kent iedereen, maar het kastje wat hij heeft zal altijd ingrijpen bij een hartritmestoornis.

Hoe graag ik hem ook terug zou zien bij Ajax, denk ik niet dat dit een verstandige keuze is. Ik ben ook niet de persoon om dat te beoordelen, volg geen Man United. Maar gezien zijn gezondheid, leeftijd denk ik niet dat Ajax hier verstandig aan doet.

Of Man United moet hem transfervrij weg doen en hij zal gigantisch aan salaris moeten inleveren, anders denk ik niet dat het een optie is.

Was in zijn periode bij Ajax wel ontzettende fan van hem, prachtige speler, echt een genot om naar de kijken, sierlijk af en toe een mooie actie, en goed spelinzicht met splijtende passes.

9 april 2024 om 15:08

Mee eens Lyndorr. Indien Ajax Henderson niet zou hebben, dan had ik Eriksen graag terug zien komen en dan in de rol van Schone als aanspeelpunt net voor de verdediging met twee lopende mensen langs hem. Nu heb je Henderson al voor een dergelijke rol en moet je rondkijken voor jongere spelers. Maar het heeft geen zin om nu spelers te linken aan Ajax. Eerst hebben we een algemeen directeur en een trainer nodig. Daarna moet je pas gaan kijken welke spelers er broodnodig zijn. Hopelijk komt er snel witte rook naar buiten. Compromis: Michael Kinsbergen als algemeen directeur en vervolgens Alex Kroes als technische directeur. RvC en bestuursraad beiden tevreden en kunnen we eindelijk door.

Waarom dacht ik dat hij al 35/36 jaar was. Is net 32 jaar geworden. Zou nog jaren in de Eredivisie meekunnen.

Aldus Laudrup.
Dit is zijn gedachten en wens waarschijnlijk.
Leuk toch.

Als Brian of Michael dan mee komt als coach.

Ondanks de vele negatieve reacties zie ik dit wel echt zitten. Tuurlijk je hebt dan een oud middenveld, maar zijn we dan nu blij wanneer een Taylor of Hlynsson op die plek staat? Als hij genoegen wilt nemen met wat minder speelminuten heb je ook een ideale leermeester voor de andere middenvelders. Want het team van Ajax is nu gwn te jong. Je hebt ervaren spelers nodig die de jonge spelers kunnen helpen beter te worden zoals Eriksen. Die ervaring hebben in wedstrijden zoals tegen Feyenoord dat je niet 10 jonkies op moet stellen, doordat je niks hebt.

Op het tempo van de Eredivisie zou een -nu oude- rasvoetballer als hij juist goed kunnen renderen. Het huidige middenveld is zwaar ondermaats en er zit geen enkele technisch begaafde middenvelder tussen. Alleen maar simpele dravers. Conclusie: Christian zou nog steeds een aanwinst zijn voor dit Ajax.

Eriksen zou een hele goeie aanwinst zijn voor dit Ajax. Wat mist dit Ajax balvastigheid en creativiteit. En laat Eriksen nou beide kwaliteiten hebben. Hij kan misschien niet meer mee bij United in de Premier League. Maar voor de Eredivisie en met name dit Ajax kan die makkelijk mee. Ook kan hij met zijn ervaring heel handig zijn voor jongens zoals Hlynsson, Taylor en Mannsverk. Als je hem kan halen moet je dat gewoon doen als Ajax zijnde. Maar goed zijn salaris gaat natuurlijk een struikelblok zijn want hij moet sowieso dan inleveren.

Dit zou gebaseerd op zijn op emotie. Bijna nostalgisch. Eriksen is al een hele poos niet meer de Eriksen die hij ooit was. Die is echt op. van de Beek moet je ook niet meer aan beginnen. Ajax moet juist investeren in spelers waar ze de komende jaren op kunnen bouwen. Schrijf Mannsverk nog niet af. Afscheid nemen van Taylor en daar een goeie speler neerzetten.

9 april 2024 om 16:02

Helemaal niet mee eens. Eriksen kan inderdaad het moordende tempo in de Premier League niet meer aan maar hij was nooit de snelste. Technisch gezien is het op alle vlakken een fantastische speler voor Ajax. Zijn passingl, spelhervattingen , traptechniek, positioneel inzicht is precies wat je nodig hebt om het spel te spelen zoals Ajax dat eigenlijk wil spelen(maar nu al 2 jaar niet doet / kan)

9 april 2024 om 19:55

Idd en je ziet hem bij United regelmatig iemand vrij voor de keeper zetten met een steekpass of lange bal. Dat kan hij bij Ajax ook, als Ajax iig weer met 2 snelle behendige buitenspelers durft te spelen. En hij krijgt in de Eredivisie ook meer tijd om die bal te kunnen geven. Daarbij zijn we met zijn traptechniek ineens weer een stuk gevaarlijker bij corners en vrije trappen.

Moet hij niet willen... zou z'n status in Amsterdam niet ten goede komen, hij is niet meer op het niveau waar Ajax naar moet streven. Zou een beetje het niveau achter de schermen zijn dat Feyenoord jaren geleden hadden toen ze met Makaay, Hofland, de Cler etc. Aankwamen. Veel salaris en weinig tot geen meerwaarde op het veld.

Eriksen is echt een prima versterking voor de 10, ik zou dan alleen wel afscheid nemen van wat spelers op de 6/8 positie. Wil je Eriksen weer terug in z'n topvorm krijgen zal je er wat fysiek geweld achter moeten zetten voor het vuile werk en dat zie ik een Vd Boomen/taylor sowieso niet kunnen.

Heb ook niet het idee dat Henderson gaat blijven eerlijk gezegd dus dan zou hij helemaal een toevoeging zijn qua ervaring.

Hoe meer Feyenoord/psv supporters ik zie reageren met "ik hoop het" en "hij is over zijn top", hoe liever ik zou zien dat Ajax hem haalt. Tadic en Blind zouden het volgens velen ook niet meer aankunnen in Nederland, waar de eerstgenoemde gewoon nog elke jaar MvP van de Eredivisie was, en de ander het nu laat zien om zelfs in Laliga mee te kunnen.

Ga zo door Ajax. Haal nog een paar spelers die dik over de hill zijn met peperdure salarissen.

eerst de B.b.b. voorhoede maar eens verkopen

Eriksen terughalen zou een no-brainer moeten zijn. Kan zoveel toevoegen aan dit elftal met zijn ervaring, inzicht, steekpasses en professionaliteit. Die kan nog rustig een paar jaar mee op niveau Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren