Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik weet dat Christian Eriksen nog steeds een fijn gevoel heeft bij Ajax’

Laatste update:

Christian Poulsen is van mening dat de selectie van Ajax meer ervaren spelers nodig heeft om opkomende talenten te ondersteunen, zo laat de voormalig assistent-trainer en middenvelder van de Amsterdammers weten in gesprek met Ajax Life. De Deen stelt dat Ajax een ‘sterker geraamte’ nodig heeft en laat daarbij de naam van zijn oud-teamgenoot en landgenoot Christian Eriksen vallen.

Tussen 2012 en 2014 speelde Poulsen als routinier op het middenveld bij Ajax. De controleur kreeg daarbij de taak om jonge spelers beter te maken. Poulsen ziet momenteel een soortgelijke situatie in de Johan Cruijff ArenA. “Dit Ajax heeft een sterker geraamte nodig. Frank de Boer vertelde in ons eerste gesprek over Riechedly Bazoer. Hij zou binnen twee jaar in het eerste staan, op mijn positie. Ik moest hem daarop voorbereiden.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Eriksen zou Ajax kunnen helpen, denkt Poulsen. “Christian is een groot leider. Niet per se in woorden - er zijn zat routiniers die meer praten - maar vooral in gedrag.” Hoewel de technicus bij Manchester United vaak genoegen moet nemen met een plek op de bank, kan hij volgens Poulsen zeker iets nieuws toevoegen aan Ajax. “Chris kan nog steeds goed voetballen en aan de bal is hij ook een leider.”

Op Old Trafford ligt Eriksen nog tot medio 2025 vast. Volgens Transfermarkt is de 32-jarige middenvelder nog 10 miljoen euro waard. Zijn salaris zal het grootste probleem zijn, daar Eriksen naar verluidt ruim 9 miljoen euro per jaar opstrijkt in Manchester. Poulsen zou de gok wagen als hij het voor het zeggen had in Amsterdam. “Ik weet dat hij nog steeds een fijn gevoel bij Ajax heeft, maar uiteindelijk bepaalt hij zijn eigen toekomst.”

Volgens Poulsen kan meer ervaring in de selectie zorgen voor een snellere ontwikkeling van talenten. “Het gaat een paar jaar duren voor Ajax weer het voetbal speelt zoals onder Ten Hag. Talent loopt er bij Ajax altijd, maar je hebt als club wel een stevig geraamte nodig. Niet alleen op het veld, maar in de hele clubstructuur.”

Eriksen speelde tussen 2009 en 2013 voor Ajax. In de Johan Cruijff ArenA groeide de technische rechtspoot al snel uit tot een publiekslieveling. In totaal speelde Eriksen 163 wedstrijden namens Ajax, waarin hij goed was voor 32 doelpunten en 65 assists. Uiteindelijk vertrok Eriksen voor ruim 14 miljoen euro naar Tottenham Hotspur, waar hij eveneens geliefd werd.

Via Internazionale en Brentford belandde Eriksen in de zomer van 2022 transfervrij bij Manchester United. Inmiddels staat de teller op 68 officiële wedstrijden als Red Devil. Eriksen was daarin driemaal trefzeker en wist daarnaast twaalf assists af te leveren. In de laatste drie officiële wedstrijden onder Erik ten Hag kon hij weer rekenen op een basisplaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat was ik een fan van deze man (poulsen) in zijn tijd bij Ajax. Geen groot technische speler maar een echte breker! brok aan ervaring en schroomde niet om aan de noodrem te trekken op t veld.

Ik ben het grotendeels wel eens met Poulsen m.b.t. ervaring, echter denk ik dat Eriksen te duur is om binnen te halen en heeft geen restwaarde meer. In die positie zitten wij op dit moment gewoon niet.
Ben enorme fan van Eriksen, was destijds echt een lichtpuntje bij Ajax en een echte speler waarvoor je naar het stadion kwam. Mijn hart zeg ja, mijn verstand zegt helaas nee.

Verdient bij United een kleine 8 miljoen per jaar, ik verwacht niet dat die haalbaar is voor Ajax. Bovendien vraag ik mij af of Eriksen echt nodig is, eerst eens zien wat er vertrekt.

Maar van 8 miljoen naar pak 'm beet 2 miljoen per jaar gaan, ik denk dat hij betere voorstellen heeft liggen.

1 mei 2024 om 14:04

Nee heb je, ja kun je krijgen. Ajax moet gewoon informeren bij Eriksen of hij voor een bak minder geld bij Ajax wilt spelen. Met de spelers die er nu lopen heeft hij niet eens concurrentie voor een basisplaats. De Eredivisie moet nog goed te doen zijn voor hem. Als Ajax wat meer hersteld van alle flaters kunnen wellicht andere spelers in beeld komen over 2/3 jaar.

1 mei 2024 om 14:11

Eens hoor. En waarschijnlijk gaat het ook niet gebeuren. Echter tekende Eriksen ook bij Brentford puur om dicht bij zijn familie te zijn. Heeft natuurlijk wat met Ajax en zal altijd spelen.

Voor Ajax een fantastische aankoop. Begrijp hem echter wel als hij het zelf niet zo ziet zitten.

1 mei 2024 om 14:29

Los van de vraag of Eriksen nodig is, het type Eriksen heeft Ajax zeker nodig. Een balvaste creatieve middenvelder. Nu heeft Ajax alleen maar middenvelders die de bal liever niet hebben en als ze de bal krijgen weten ze niet wat ze ermee moeten.

Ben het met Poulsen eens dat er meer ervaring bij moet gaan komen volgend seizoen bij Ajax.
Helemaal als spelers als Berghuis en Bergwijn misschien gaan vertrekken.
Eriksen zou jongens als een Taylor, Hlynsson nog veel bij kunnen brengen voor ze een volgende stap "kunnen" gaan maken in hun carrière.

1 mei 2024 om 14:33

Ik denk niet dat Eriksen hen wat zou kunnen leren. Taylor en Hlynsson hebben het gewoon niet, het inzicht om altijd aanspeelbaar te zijn en de techniek om de bal in bezit te houden. Dat gaan ze ook nooit krijgen. Maar ik denk wel dat Eriksen wat toe kan voegen tot er spelers doorkomen die dat wel kunnen.

Deze man zijn benen zijn op! Niet aan beginnen!

Jaaa kom maar op! Helft van zijn man u salaris en je bent welkom

1 mei 2024 om 14:53

Denk eerder dat het een gevalletje Gotze/psv gaat worden. Iemand waar je veel aan hebt als hij speelt, maar niet iemand waar je op kan bouwen. Dan is het utieindelijk een dure die je binnen je selectie hebt rondlopen. Ga je voor ervaring, dan zou ik eerder mikken op een type Tadic: iemand die nog wel de power heeft om de boel op sleeptouw mee te nemen. Dat heeft Erikssen niet meer

Vreemd dat een aantal sceptisch zijn over de komst van Eriksen. Kan nog steeds mee op premier league niveau en maakt geregeld zijn minuten bij United.
Dit is precies wat Ajax nodig heeft, kan nog van waarde zijn zowel op als naast het veld. Zet er nog 1 a 2 routiniers bii en je kan beginnen aan de wederopbouw! Christian Eriksen halen zou een no-brainer moeten zijn!

1 mei 2024 om 15:38

Kan hij nog op in de Premier League? Als hij in het veld staat heeft United zelfs tegen Burnley moeite om de bal in bezit te houden. Al zou het in de eredivisie wel moeten kunnen natuurlijk.

Ik zou graag Erikssen en vd Beek terug zien. Erikssen kan in de eredivisie perfect op 6 spelen, zoals hij begon bij United. Hij kan de intensiteit van de eredivisie zeker nog aan, dat is niks vergeleken de PL.

Eriksen zie ik ook graag terugkomen, heb hem zelf weleens genoemd. Ik heb geen idee waar dit vandaan komt, maar ergens denk ik dat Eriksen best te porren is voor een terugkeer. Inmiddels heel wat jaren in het buitenland en een jarenlang een belangrijke kracht bij Tottenham Hotspur geweest, bij Inter Milan een gewaardeerde kracht waar hij uiteindelijk moest vertrekken omdat het in Italië niet is toegestaan om met zo'n hartapparaat te spelen, bij Brentford was hij prima en ook bij Manchester United een gewaardeerde kracht. Vorig seizoen vond ik hem gewoon van waarde voor United, haalde ook een goed niveau.

En door zijn periode bij Inter, kan Eriksen ook prima uit de voeten als een soort 8 en natuurlijk als 10. Hij moet dan wel flink wat salaris in gaan leveren, maar denk dat hij zeker nog meerdere jaren voor Ajax goed genoeg kan zijn.

Ramaj
Aankoop
Nagalo
Kaplan
Hato
Henderson
Mannsverk
Aankoop
Eriksen
Godts
Brobbey

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren