wk2018

‘Ik zei dat Arsène iemand niet eens uit een papieren zak kon coachen’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 11:45

Tony Adams heeft de afgelopen jaren meerdere keren tevergeefs aangeboden om de verdedigers van Arsenal onder zijn hoede te nemen. In zijn boek SOBER: Football, My Story. My Life haalt de oud-speler van the Gunners hard uit naar manager Arsène Wenger, die momenteel behoorlijk onder vuur ligt.

“Arsène is zo dominant dat hij het waarschijnlijk niet leuk had gevonden als ik had gezegd: we krijgen slechte doelpunten tegen, ik neem de verdedigers vandaag apart en ik organiseer ze”, schrijft Adams. “Hij is niet echt een coach en dat is tweede reden waarom hij me er niet bij wilde hebben. In het verleden heb ik weleens in een interview gezegd dat coachen niet zijn sterkste punt is.”

“Eigenlijk had ik in het originele verhaal gezegd dat Arsène iemand niet eens uit een papieren zak kon coachen. Ondanks dat het aangepast werd voor publicatie, viel het niet goed bij Arsène”, vervolgt de oud-verdediger, die tussen 1983 en 2002 het shirt van Arsenal droeg, zijn verhaal. “Ik kreeg het gevoel dat ik nooit een kans zou krijgen bij Arsenal zolang Arsène er nog zit. Hij was absoluut de beste man voor Arsenal toen er nog een Engelse defensie stond. Voor de aanval haalde Arsène dan wat buitenlandse spelers, dat was prima.”

Over de ontwikkeling van de defensie van the Gunners is Adams niet zo te spreken. “Ik heb jongens als Gaël Clichy, Héctor Bellerín en Kieran Gibbs zich niet zo zien ontwikkelen zoals ze dat hadden kunnen doen”, stelt Adams. “Arsène was de goede manager om in de tijd van de verhuizing naar het Emirates Stadium bij te blijven bij de grote clubs. Maar hij heeft het vertrek van Sol Campbell en Ashley Cole nooit opgevangen. De vervangers waren niet van hetzelfde niveau.”


Poll

Ben jij het met Tony Adams eens?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door smk88)

Hij legt inderdaad de vinger op het pijnpunt van Arsenal, de verdediging. Of Adams dan degene is die er wel wat van kan bakken is natuurlijk de tweede vraag, maar dat Wenger er niet uit haalt wat erin zit dat is in mijn ogen wel duidelijk.

Maar als Wenger zo'n slechte trainer is, wat is dan wel zijn sterkste punt? Want transferkeuzes is ook een zorgenkindje, en een geweldige mediapersoonlijkheid is-ie ook niet.

19 mei 2017 om 12:30

De "teloorgang" van Arsenal en Arsene is ingezet op het moment dat de PL de tactiek van ene Jose Mourinho leerde kennen. Arsenal speelde altijd heel direct voetbal voornamelijk vanuit de omschakeling en dat was een lust voor het oog. Maar sinds de halve voetbalwereld zich ingraaft heeft dat tegenwoordig geen zin meer. Nu is het mooiste voetbal dat van de trainers die druk zetten en fouten afdwingen bij de tegenstanders. Wenger is niet meer van deze tijd. Het voetbal is veranderd.

Kort samen gevat Wenger is het al een tijdje helemaal kwijt! Het is een toptrainer qua ervaring, maar hij valt al een paar jaar door de mand. Hij wist altijd de juiste pionnen aan te trekken en op tijd. Nu doet hij het uit pure wanhoop wanneer hij ziet dat andere clubs toppers aantrekken. Je tijd is voorbij als hoofdcoach. Een rol als td zou m nu beter staan, hoef ik zijn zure gezicht niet meer in dr spotlights te zien.

Wenger lijkt me juist een ingetogen softie. Waardoor hij zijn mannen niet op en top kan motiveren om honderd procent te geven. Die jongens denken waarschijnlijk: op 80 procent spelen vind arsene ook wel prima joh. Laatste persoon die ik onder hem heb zien schitteren is van persie geweest. Ondanks alle kritiek, hij heeft er wel voor gezorgd dat de club stabiel was ten tijde van de verhuizing toen er nog geen ommelet gebakken kon worden door alle bezuinigingen. En dat is ontzettend knap, zeker in Engeland. Echter is Wenger net niet uit het juiste hout gesneden om een topclub te leiden en voor lange tijd gemotiveerd te houden. Daarom had hij al weg moeten zijn en 2 andere clubs moeten coachen inmiddels.

Prima als iemand dit zegt, maar is tony adams daar echt de juiste persoon voor. Sinds hij bij Granada zit hebben ze volledig openhuis. Krijgen 15 goals tegen in 6 wedstrijden onder Adams. Hebben geen punt gepakt en het is werkelijk amateuristisch in elkaar gezet op het veld.

Deze woorden komen uit de mond van iemand die het wist te presteren om Granada nog slechter te laten voetballen dan dat ze dit seizoen al deden. Misschien wel de meest lachwekkende oefenmeester die ik de laatste tijd in Spanje heb gezien en dat zegt nogal wat. Kritiek op Wenger is terecht, maar als je zo slecht hebt gepresteerd als coach zou je je plek moeten kennen.

20 mei 2017 om 18:40

Want zijn prestaties als trainer bij Granada zijn de maatstaaf voor zijn kennis van verdedigen? Dat is namelijk wat hij Arsenal/Wenger aanbood: het trainen van de verdedigers. Dat die ouwe krent - ja, beledigend, maar het is de waarheid - zich hier te goed voor voelt en er niet voor open staat, is een van de velen fouten die hij door de jaren heen gemaakt heeft. En dan durfden er nog wel eens mensen hem beter te noemen dan Ferguson; hahahaha.

Ach ja. Ik neem aan dat dit terugkomt in een volgend artikel, maar Adams zegt dat hij geen kans kreeg bji Arsenal. Hij zegt dat hij vaak is afgewezen, maar hij spreekt ook over de u-18. Uiteindelijk mocht hij de u-18 coachen en in plaats van dat te zien als een mogelijkheid om op de harde manier zich omhoog te werken bij Arsenal, vertrok hij binnen de kortste keren weer naar China. Dus helemaal serieus neem ik hem ook niet. Ongeacht zijn standbeeld en status als Mr. Arsenal.

20 mei 2017 om 18:41

Hij is misschien geen manager.. Heb je daar wel eens over nagedacht? Dat wil echter niet zeggen dat hij geen verdedigingstrainer kan zijn.

21 mei 2017 om 09:15

Je weet dat hij letterlijk op dit moment manager is van Granada? Heb jij wel eens nagedacht? Over wat dan ook?

En als jij dat interview van Adams had gelezen, dan had je opgemerkt dat Adams zich meerdere malen heeft aangemeld voor vacatures waarbij een elftal moest worden gecoacht. Waaronder de u-18. Informeer jezelf de volgende keer aub.

22 mei 2017 om 18:54

Je weet dat hij het daar ontzettend slecht doet en ik met 'geen manager' dus bedoel dat die rol niet voor hem weggelegd is? En voordat je zegt dat ik dan duidelijker had moeten zijn: dit kon je uit de context van mijn derde en tevens laatste zin afleiden

Je opmerking 'over wat dan ook' is bijzonder triest, aangezien ik je gewoon een doodnormale vraag stel zonder dat het minachtend of iets dergelijks bedoeld was. Volgende keer niet de blaaskaak uithangen maar gewoon rustig blijven en begrijpend lezen; dan komt het met jou nog wel goed

Tot slot heb ik het over die specifieke vacature als verdedigerstrainer en niet over de rest, dus wat is precies je punt? Dat je een klein pikkie hebt en er alsnog enorm snel op getrapt wordt? Normaal reageren is veel gevraagd..

Heb ook altijd maar het idee dat de spelers zonder enige tactiek het veld in gaan. Beetje half druk zetten, beetje rondspelen, beetje uit positie lopen etc.

Onbegrijpelijk dat Wenger zo een icoon en ras echte verdediger niet in zijn staf heeft opgenomen.
De verdediging is AL Jaren een pijn punt bij Arsenal en ik zie die jongens zich ook niet ontwikkelen en beter worden achterin. Enige van niveau is Kanselchie en de rest is middelmaat kwa verdedigen. Bellerin is aanvallend sterk.

19 mei 2017 om 13:57

Haha, wie is van niveau?
Adams heeft een kans gekregen zich te bewijzen als coach bij de jeugd, maar dat vond hij zelf niet goed genoeg. Is het dan Wenger zijn fout?

19 mei 2017 om 16:28

Blijven aparte reacties, reacties zoals deze. Ken je Tony Adams? Ken je zijn trainerskwaliteiten? Enig idee wie het überhaupt is? Adams was in zijn actieve voetbalperiode al niet de persoon die het team dicht bij elkaar bracht, en ook als trainer heeft hij laten zien het nog niet optimaal te beheersen. Nu ben ik niet degene die hierover moet oordelen, maar het bestuur binnen Arsenal wél. Elke club verbindt graag zijn iconen aan zich, helaas lopen er teveel Arsenal-Iconen rond met een grote mond en weinig daden: Adams, Wright, maar ook onze bekende Arsenal'fan' Piers Morgan.

Juist. Deze man beweert dus dat arsene het zo goed deed omdat er toentertijd alleen maar engelsen in de verdediging stonden. Maar hoeveel echt goede engelse verdedigers zijn er op dit moment? Met zulke uitspraken zet je jezelf compleet voor schut...

als ze bij arsenal nu nog niet inzien dat het zo niet verder kan dan zullen ze het nooit niet zien,.... 18 punten achter op de eerste en geen CL kunnen afdwingen ....zo slecht was het nog nooit !

in de FA CUP Final kan er misschien iets worden rechtgezet omdat deze in 1 match wordt beslist ..... dan kan alles..... , zelfs dan kan een modaal team winnen wanneer het een goed blok zet en hoopt dat het balletje voor hen rolt ....
normaal gezien is chelsea wel de favoriet en het beter team voor deze CUP Final, maar dat geeft zeker geen garantie tot winst .

19 mei 2017 om 16:48

' Zo slecht was het nog nooit' kijk voor de grap even naar de league finishes van Arsenal. Op Arsenal- world staat een overzicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

376 fans
Coach, 68 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren