Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier League heeft eindelijk plek voor 2 levende legendes in de Hall of Fame

Laatste update:

Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger zijn opgenomen in de Premier League Hall of Fame. Dat maakt de Premier League woensdag bekend. Het duo won in totaal zestien landstitels bij respectievelijk Manchester United en Arsenal. Ferguson won er dertien, terwijl Wenger drie keer beslag legde op de prestigieuze prijs. Het is de eerste keer dat managers in de Hall of Fame worden opgenomen. Tot dusver waren dat alleen spelers.

Ferguson stond 27 jaar aan het roer op Old Trafford. De inmiddels 81-jarige Schot won zijn laatste Premier League-titel in 2012/13 en sloot zijn trainerscarrière in hetzelfde seizoen af bij the Red Devils. Daarnaast werd hij elf keer uitgeroepen tot Manager van het Jaar. “Ik ben echt heel blij dat ik ben opgenomen in de Premier League Hall of Fame”, aldus Ferguson. “Het is een eer als je op deze manier erkenning krijgt. Het gaat echter niet alleen om mij als persoon. Het gaat om de baan bij Manchester United en de band die we gedurende vele jaren hadden, dus ik ben ook trots op de club, de staf en mijn spelers.”

Wenger werd in 1996 de manager van Arsenal. De Franse oefenmeester heeft 1228 wedstrijden voor de Londenaren op zijn naam staan en won drie Premier League-titels met the Gunners. In 2003/04 schreef hij geschiedenis met zijn ploeg toen Arsenal de Premier League won zonder ook maar één competitiewedstrijd te verliezen. “Ik ben erg dankbaar dat ik ben geselecteerd voor de Premier League Hall of Fame", zegt Wenger. "We wilden de fans altijd iets speciaals geven en als je spelers hebt die tot ongelooflijke dingen in staat zijn, is de verplichting tot perfectie voor mij het belangrijkste.”

De Premier League begon ruim twee jaar geleden met het eren van spelers die een grote staat van dienst hadden in de competitie. Onder anderen Robin van Persie en Dennis Bergkamp hebben een plekje bemachtigd in de Hall of Fame. Ook spelers als Steven Gerrard, Wayne Rooney, Roy Keane, Thierry Henry, Alan Shearer, Eric Cantona, David Beckham en Frank Lampard zijn opgenomen in de erelijst. Ferguson en Wenger zijn de eerste managers die in de Hall of Fame staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht natuurlijk, op termijn zullen Mourinho en Guardiola daar ook wel bij gezet worden.

29 maart 2023 om 16:10

Guardiola kan ik nog inkomen. Maar wat heeft Mourinho precies gedaan buiten ruzie maken en enorme afkoopsommen opstrijken. Overal waar hij kwam ging het 1 jaar goed en daarna stoere de boel in.

29 maart 2023 om 16:35

Tja Guardiola kan je ook van zeggen dat hij bakken met geld heeft uitgegeven. Veel mindere prestatie dan Wenger en SAF

29 maart 2023 om 17:00

Mourinho is de man die carrières van saf en wenger heeft beëindigd. Gekke opmerking van je lwd

29 maart 2023 om 19:54

Carriere van SAF heeft beëindigd, hoe?

29 maart 2023 om 21:35

Mourinho heeft toch ook gewoon 3 titels met Chelsea gewonnen? Net zoveel als Wenger met Arsenal, dan hoor je er wel tussen natuurlijk.

30 maart 2023 om 01:05

Carrière van SAF beëindigd..
Dit is een zware belediging naar de beste trainer die de PL heeft gehad!
Schaam je diep!

30 maart 2023 om 07:09

@Consy,

Naast hoeveelheid gaat het ook om wat je hebt neergezet: Wenger heeft de identiteit van Arsenal veranderd, plus klein verschil in die drie kampioenschappen is dat Arsenal ook een keer ongeslagen kampioen werd.

29 maart 2023 om 18:53

Waarom guardiola dan. Nog nooit had een manager het zo makkelijk bij een club als guardiola bij city. Hetzefde geldt eigenlijk voor mourinho in zijn begin tijd bij chelsea. Mourinho is dan nog wel wat iconischer dan peppie maar dat is het dan ook. Ik zou eerlijk gezegd klopp er eerder in zetten.

Vind zowel Mourinho als Guardiola nog niet de statuur hebben die deze trainers hebben gehad in de PL.

29 maart 2023 om 15:57

Puur gebaseerd op nostalgie neem ik aan? Met name als je Guardiola noemt. Guardiola heeft mooie voetbal gespeeld met al zijn teams en evenveel CL titels op zijn naam als trainer. Die 2/3 landstitels minder zal ook wel ingehaald zijn over 4/5 jaar. Daarnaast heeft Guardiola zelf Ferguson vernederd in 2 Champions League finales.

29 maart 2023 om 15:59

Ja maar het gaat hier over de Premier League. SAF heeft 13 Premier League kampioenschappen op zijn naam staan, dat gaat niemand meer evenaren. Wat mij betreft kunnen Guardiola en Mourinho bij lange na niet tippen aan de statuur van sir Alex.

29 maart 2023 om 16:56

Bij City heeft Guardiola met de duurste selectie ter wereld nog nooit de CL gepakt. Titels mag je toch ook wel verwachten als je geheel naar eigen smaak een selectie hebt mogen samenstellen en daarvoor meer dan een miljard hebt mogen spenderen

29 maart 2023 om 17:02

Guardiola heeft bij city toch wel matig gepresteerd. Kampioen geworden met 2 miljard investering, ja is dat zo bijzonder. Dat waren mancini en ik geloof pellegrini ook gelukt met veel minder cash.
De CL is 1 lange teleurstelling gebleken. De carrière van guardiola is er 1 van veilige keuzes en monsterbudgetten. Vrij makkelijk dus

29 maart 2023 om 17:05

Mee eens. Ik denk dat je zelfs van een Wiljan Vloet als hij 1,72 miljard aan uitgaven mag doen een Europese topcoach kan maken

29 maart 2023 om 18:37

Ja, en zo heeft United tussendoor Barcelona/Guardiola nog eens uitgeschakeld. Daarnaast mag je bij de clubs die Guardiola heeft gehad ook wel wat verwachten. Ferguson heeft United compleet opnieuw opgebouwd. En niet 1 keer, maar wel drie keer…

30 maart 2023 om 00:43

Mijn excuses. Ik heb niet gelet op de woorden ‘in de PL’. Verder doen jullie wel alsof Ferguson matige teams kampioen heeft gemaakt. Die man heeft ook altijd het beste of 1 na beste team van Engeland gehad. Het waren niet alleen de gloriejaren van Ferguson maar ook van United als club. Daar zal wel een verband tussen zijn.

30 maart 2023 om 07:14

Ondertussen hebben zowel United als Chelsea meer uitgegeven dan City. Kijken we eens naar hun resultaten in de PL de afgelopen jaren ivm City? Als het toch maar alleen ligt aan het geld dat uitgegeven werd…

30 maart 2023 om 09:42

Dat klopt misschien wwl, maar het verschil is dat die clubs dat misschien wel hebben uitgegeven inmiddels, maar dat dat geld niet is gespendeerd door een en dezelfde coach

29 maart 2023 om 17:05

Eens, coaches van een City of Chelsea gaan ook nooit deze statuur behalen. Dan nog eerder Ranieri, die heeft een veel knappere prestatie geleverd.

29 maart 2023 om 19:46

Mourinho was in zijn tijd altijd Wenger de baas. Dus waarom heeft hij dat niet verdiend?

30 maart 2023 om 14:37

Omdat het niet om onderlinge duels gaat maar om prestaties die die managers hebben betekent over een periode van pak en beet 15 a 20 jaar.

Volkomen terecht natuurlijk, iconen van de PL en onlosmakelijk ermee verbonden.

Kunnen gerust zeggen dat de Premier League van vandaag de dag mede te danken is aan Wenger. Die Fransman kwam de jaren 90 binnen en veranderde het Engelse voetbal op revolutionaire wijze. Sir Alex uiteraard ook een absolute legende. Zeer terecht dat beide heren in de hall of fame komen te staan.

Dus Ferguson heeft al die tijd de bril van Wenger geleend ON: Deze twee heren hebben dit totaal verdiend. Tegenwoordig zie je zelden een topclub dat zo lang word geleid door dezelfde trainer, ik kan mij alleen Atletico met Simeone bedenken..

Een selectiefoto, met hun overleden directeur, van Leicester-city mag er ook wel bij: zij hebben écht iets bijzonders bereikt. Ik vind dat Van Nistelrooij er als derde en voorlopig laatste Nederlander ook bij hoort. Nog meer dan Cantona.

29 maart 2023 om 18:40

Ik snap dat je dit zegt als Nederlander zijnde, maar ik heb wel een vermoeden dat je of nog niet oud genoeg bent om te weten wat voor impact Cantona op United had (en ook daarvoor Leeds kampioen had gemaakt trouwens) of dat je United toen niet echt volgde. Er zijn niet veel United spelers die ‘meer dan Cantona’ verdienen in de PL Hall of fame te staan…

Ferguson was ook op het juiste moment gestopt. Die had daarna niet één keer de titel meer gewonnnen. Wenger twee titels? Dacht dat die er meer had, dan had Mourinho er ook wel bij gemogen.

29 maart 2023 om 18:04

Dat heb je goed gedacht jongeman! Hij heeft namelijk 3 landstitels.

29 maart 2023 om 18:42

Ik durf daar toch wel aan te twijfelen, dat Ferguson nooit meer de titel zou winnen… Als je kijkt naar het laatste team dat hij kampioen maakte, bestond dat bij lange na niet uit de beste spelers van de PL destijds.

29 maart 2023 om 18:58

Dat was ook het mankement van Ferguson de laatste jaren, te lang vasthouden aan (oude) matige spelers. Ook de reden dat bijv. Moyes het zo lastig had toen hij het overnam, de selectie was matig en toe aan een grove renovatie, wat helaas niet gebeurde.

Ferguson is een legende en naar mijn inziens de beste trainer, vooral door zo’n lange tijd te presteren bij een club maar het enige smetje is dat die in zijn laatste fase een zooitje maakte van de selectie, door niet te vernieuwen en daardoor bijv. een Chelsea niet bij kon houden.

29 maart 2023 om 20:09

Ik denk dat je niet moet vergeten dat hij niet van plan was te stoppen. Toen van Persie kwam, werd hem door Ferguson zelf verteld dat hij nog een paar jaar door zou gaan. Maar toen de tweelingzusvan zijn vrouw overleed, kwam bij hem de realisatie dat het tijd was te stoppen en er nu eens voor haar te zijn.

30 maart 2023 om 01:08

LMAO, jij bent werkelijk waar zwaar deluded!
SAF heeft in zijn 26 jaar (!) 13 landstitels gewonnen & 2 CL. & jij denkt dat hij na zijn laatste landstitel 10 jaar geleden geen 1 meer gewonnen zou hebben?
Weet niet wat jij consumeert, but stay away from that sh*t! 😂

30 maart 2023 om 01:59

Hij verloor op het einde nog met 1-6 van City, die waren net een paar jaar bezig tot hij begon, maar die had zeker geen titel meer gewonnen nee met het City van nu en van destijds.

30 maart 2023 om 14:15

Ferguson was sowieso in het jaar van Leicester kampioen geworden, daar geloof ik wel in. Ferguson was zo'n goede trainer omdat zijn teams consistent waren. Het voetbal was vaak goed, maar niet altijd en ook als het voetbal niet goed is moet er gewonnen worden. Daar was hij heel goed in, naast dat hij karakter meegaf aan de ploeg. Ook later zaten er nog wel seizoenen tussen waar ik denk dat SAF in ieder geval lang meegedaan had.

Los van dat ik Wenger voor Arsenal toch echt een held vind, wat maakt hem met “maar” 3 titels dan een legend? Hoeveelheid wedstrijden? daar zijn toch ook meer trainers van?

29 maart 2023 om 19:02

En zoals het onderbuik betaamd klopt hier dus. Niks van. Wenger langst zittend met 7860 dagen gevolgd door Sir Alex. En daarna pas Moyes met 4082 dagen.

29 maart 2023 om 19:31

Hij heeft onder anderen een seizoen gewonnen zonder te verliezen. Is nog nooit gebeurt in de top competities, dat is echt bizar goed. Ook heeft hij het voetbal in de Premier League verandert.

29 maart 2023 om 19:57

Hoe heeft hij de PL eigenlijk veranderd, ben best benieuwd naar de argumenten. Ik ga er niet tegenin hoor, geweldige coach.

30 maart 2023 om 07:16

Manier van trainen, voeding, manier van voetbal spelen,… makkelijk terug te vinden als je wat wil zoeken.

Op dat moment en in die tijd revolutionair.

29 maart 2023 om 20:43

Ga je mond spoelen.

De meest succesvolle trainer van de Premier League en de trainer van de invincibles. Volkomen terecht.

Wenger heeft echt wel wat neergezet. Arsenal speelde on-Engels in de tijd dat Wenger er zat. Vooral rond 1998 speelde ze echt heel goed voetbal. Ze waren ook gewoon jaarlijks een uitdager, totdat de miljardairs kwamen. Wenger haalde voetballende spelers binnen, technisch begaafd, doelgericht. In zijn beginjaren koppelde hij dat nog aan een sterk controlerend blok, denk aan Vieira en Gilberto Silva. Later sloeg hij een beetje door naar mijn mening, en leunde de club teveel op jonge talenten en ontbrak het aan winnaars. Nu hebben ze juist weer spelers als Partey die voor balans zorgen.

Mourinho heeft een stuk minder gedaan. Kopen en kopen, leunen op miljardairs. En dan vanuit de organisatie spelen. En de confrontatie zoeken met trainers en scheidsrechters. Hij is ook maar zo goed als zijn materiaal, Mourinho is al jaren irrelevant en zou bij Arsenal waarschijnlijk minder prijzen winnen dan Wenger heeft gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren