'Eriksen verlengt contract niet, Ajax zoekt wellicht spits of linksback'

Dinsdag, 25 december 2012 om 08:00

In navolging van Viktor Fischer is ook diens zaakwaarnemer Sören Lerby positief gestemd over een nieuwe contractuele overeenkomst met Ajax. Het contract van de achttienjarige aanvaller, die in het buitenland gewild is, loopt medio 2014 af en Ajax hoopt daar nog enkele jaren aan vast te plakken.

/

"Het beste voor mij is om bij Ajax te blijven", vertelde Fischer maandag aan het Algemeen Dagblad. "Ik denk niet na over andere clubs. Het belangrijkste voor mij was een plek in de A-selectie zodat ik de kans zou krijgen om me te bewijzen. Dat is nu gebeurd. Dat maakt praten straks een stuk gemakkelijker."

VI Vandaag claimt dat Lerby geen problemen voorziet tjdens de naderende onderhandelingen met Ajax. Landgenoot Christian Eriksen zal daarentegen naar verluidt geen nieuw contract tekenen, maar waarschijnlijk wel tot aan het einde van het seizoen blijven. Het contract van de middenvelder loopt medio 2014 af.

De verwachting is dat Ajax in januari niet heel actief zal zijn op de transfermarkt. Mogelijk richt de regerend landskampioen uit Amsterdam zich op een specifieke positie: die van spits of linksback. Het zal echter niet om een groot transferbedrag gaan.


Poll

Wat heeft Ajax harder nodig?


Gerelateerd

121 reacties (laatste reactie door joni123)

Zou doodzonde zijn als Eriksen niet bij tekent. Zou alleen maar ten goede komen voor zijn carrière als die wel tekent. Maar ik vrees dat Eriksen en Lerby meer geld willen verdienen!

25 december 2012 om 08:19

Ga dan maar alvast naar de apotheek want ik geloof ook echt niet dat hij nog gaat bijtekenen. De man is gewoon toe aan een stap omhoog en heeft nog anderhalf jaar contract, waarom zou hij bijtekenen?

25 december 2012 om 08:55

Hij zal na dit seizoen goed genoeg zijn voor een stap omhoog, de Europese subtop.

Ajax wil echter opleiden voor de Europese top en in dat geval moet Eriksen nog stappen maken.

Dat kan bij Ajax, echter lijkt het erop dat dat niet de keuze van Eriksen is.

25 december 2012 om 09:32

Idd. Bij Ajax kan hij niks meer bereiken, 2x kampioen en CL, wil hij meer bereiken zou hij een stapje hoger moeten.

25 december 2012 om 10:14

Ik denk dat de groei van Eriksen wel goed komt. Je ziet aan hem dat hij per wedstrijd steeds beter wordt. Dat lijkt wel een beetje het hedendaagse Ajax te zijn, begin seizoen zijn het natte kranten en langzaam groeien ze in de vastigheden.

Als Eriksen een knaller van een 2e seizoenshelft draait wordt hij zo weggekocht door clubs als Liverpool of Spurs. Tis dan wel geeen absolute top, maar ik denk dat ze daar wel genoegen mee nemen.

25 december 2012 om 10:26

Ik betwijfel of Eriksen naar een club gaat die geen CL speelt.

25 december 2012 om 11:31

Ik begrijp dit soort dingen echt niet, neem Götze als voorbeeld. Dat zijn talenten waar tochwel grofgeld voor wordt betaald. Voor Götze wel meer dan Eriksen maar goed, Götze tekent wel bij en Eriksen niet. Door bij te tekenen denk ik dat je je huidige club alleen maar een plezier doet, ze kunnen een hogere tranfersom vragen.

25 december 2012 om 12:18

Het verschil is dat Götze sportief gezien al bij een topclub in een topcompetitie speelt. Eriksen speelt bij ajax, een Europeese middenmotor. Je wil niet het risico nemen daar te lang te moeten blijven spelen vanwege je contract.

25 december 2012 om 12:20

idd als eriksen zijnde kan je tog ook gwn je contract 2 jaar extra verlengen en dan als
nog een transfer verzoek indienen, dan heb je een win win situatie. eriksen krijgt een
half jaar een wat hoger salaris tot de zomer en in de zomer kan ajax wat meer
geld vragen.
en als een club veel geld voor hem betaald weet hij dat ze hem echt willen hebben en niet zo iets denken van, ach we kopen hem gewoon want hij is een groot talent!

26 december 2012 om 08:57

@afca0180, Het is voor een club veel aantrekkelijker om eens speler aan te trekken met een kortlopend contract. Hierdoor is hij namelijk goedkoper. Dit betekent dat hij zelf meer keuze krijgt in het aantal clubs, simpelweg omdat er door de lagere transfersom meerdere clubs geïnteresseerd zullen zijn. Neem op een ander niveau het voorbeeld van Schöne. Zou hij 2 mln. euro gekost hebben dan had Ajax hem niet gehaald. Nu hij transfervrij was hebben ze dat wel gedaan. Zo werkt het ook met kortlopende contracten.

26 december 2012 om 13:17

We praten hierover 1 van de grootste talenten van Europa, zo zie ik hem nogsteeds met zn 20jaar. Dat is een ander verhaal. Voor Eriksen komen de grote clubs heus wel. Daarom de vraag waarom hij niet verlengt, is voor Ajax alleen maar beter.

Eriksen mag van mij vertrekken, als hij niet bijtekent. Ik vind dat eriksen nog lang niet klaar voor is, hij begint nu belangrijk te worden, dan moet je nog anderhalf jaar blijven om 100 procent klaar voor zijn zoals van basten, de boer, Litmanen, van der sar, etc

25 december 2012 om 09:10

Lijkt mij ook raar dat er voor linksachter een alternatief wordt gezocht.
Met Blind, Dijks, Boilesen en Koppers lijkt mij dat niet een positie waar we nou zonodig een nieuwe speler moeten kopen. Zeker niet als je ziet dat Blind het uitstekend doet, zou je dat niet zomaar midden in het jaar moeten doen.
Rechtsbuiten lijkt mij vooralsnog de positie waar wij het meeste behoefte hebben aan versterking.
Maar voor mij hoeft er op dit moment eigenlijk niemand bij.

25 december 2012 om 09:22

Dat je 4 spelers voor de linksbackpositie hebt wil nog niet zeggen dat je niet op zoekkan gaan naar een goede linksback. Dijks en Koppers hebben het niveau niet en Blind.....daar wil ik niet eens over nadenken. Alleen bij Boilesen zag je potentie dus een goede linksback halen kan geen kwaad.

25 december 2012 om 09:26

@adutchbrew, Blind mag in de winterstop vertrekken,. Gaat hij niet dan zullen er in februari contractonderhandelingen gaan plaatsvinden. Met Boilesen is het maar afwachten of hij ooit nog (op niveau) terugkomt en Dijks is een centrumverdediger. Dus dan hou je in het slechtste geval alleen Koppers over.

25 december 2012 om 11:44

Christian Eriksen vind ik ook nog te licht om naar het buitenland te gaan. Jongens als Ronaldo & Zlatan gaan vaak de krachthonk in om wat body te kweeken en daar zou Christian Eriksen een voorbeeld van moeten nemen.

Hij mag gaan, maar is nog niet klaar in mijn ogen. Zijn vrijetrappen zeggen het wel ligt

Het zou erg spijtig zijn om hem te zien vertrekken, maar het zat er aan te komen. Gewoon zoveel mogelijk geld uitpersen, maar wel zijn zin geven. Je hebt niks aan een ongelukkige speler.

Toch is het erg spijtig dat hij niet net als Vertonghen, nog een paar jaar blijft, tuurlijk hij is het niveau van de belg op zn 20ste allang overstegen, maar echt klaar voor een grote stap hoger op vind ik hem niet. Spijtig maar vervangbaar door Klaassen,andersen mogelijk Fischer;.

25 december 2012 om 09:19

Voor de onderhandelingspositie van Ajax is het jammer dat Eriksen niet bijtekent. Het is natuurlijk ook wel jammer als hij gaat, maar ik denk dat het voetballend redelijk goed op te vangen is. Fischer is nu al behoorlijk ver. Eriksen is vaak laks. Eriksen heeft op dit moment meer kwaliteiten dan fischer, maar ik denk dat Fischer meer potentie heeft. Hij heeft meer inzicht, tenminste dezelfde scherpe passing, en hij speelt veel efficiënter dan Eriksen. Ik denk dat als je Fischer op de plek van Eriksen zet, dat hij binnen no time belangrijk is voor Ajax.
Eriksen is nog lang niet uitgeleerd. Daarvoor is hij nog veel te wisselvallig. Net als Vertonghen is hij lang te laks geweest. Net als Vertonghen moet hij dat gaan inzien, en op zijn minst een half seizoen elke wedstrijd domineren. Als hij dat voor elkaar krijgt, is hij klaar voor de volgende stap.

25 december 2012 om 10:34

Ajax is weer gewoon veel te laat met verlengen. Hoe ze dat bij Anita, VDW en Vertonghen ook waren. Dat je voor de bovenstaande spelers 30 miljoen vangt is belachelijk. Ajax moet niet te trots zijn en is op bezoek gaan bij portugese clubs. Kijken hoe zij dat precies met hun contracten doen. Want zij hadden minimaal 50M uit die spelers getrokken. Ik verwacht dat Eriksen nu voor 15M max vertrekt. Dat is slechts de helft van wat we konden krijgen. Zie hoe oscar Hazard en dergelijke afgelopen zomer goed geld opgebracht hebben. Enorm zonde dus.

25 december 2012 om 12:12

Die spelers verdienen bij hun clubs in Portugal ook veel meer dan spelers in de Nederlandse competitie waardoor je al een hogere transfersom kunt vangen. Die spelers hebben ook allemaal zaakwaarnemers waarmee ze een plan maken wanneer ze denken klaar te zijn voor de volgende stap en dan tekenen ze gewoon niet bij. Dit probleem zullen alle Nederlandse clubs blijven houden.

25 december 2012 om 12:56

Dat begrijp ik. Maar een jaar of 10-15 geleden stonden wij waar portugal staat en zij waar wij staan. We mogen dus best is bekijken hoe Porto die opmars heeft gemaakt. Bovendien heb ik het gevoel dat Ajax enorm doorslaat met het beleid dat ze voeren. Natuurlijk moet alles financieel verantwoord zijn maar dat moet op een juiste manier gebalanceerd worden met sportieve prestaties. Zo vind ik niet dat een aangekochte speler 1.6 mlj hoeft te verdienen(zoiets vroeg assaidi?). Een miljoen vind ik zelfs al veel voor een speler die het nog moet bewijzen. Maar sterkhouders als Aldeweireld, de Jong, Eriksen. Die mag je wat mij betreft wel op die hoogte inschalen. Al helemaal als het jongens uit de jeugdopleiding zijn die altijd hard hebben gewerkt en een voorbeeld zijn voor de jeugd. Vorige winter/zomer hadden deze contracten gewoon verlengd moeten worden met een salarisverhoging en desgewenst een clausule van 20m. Vooral Eriksen zal sneller bijtekenen met een dergelijke clausule. Hij heeft het oog op een absolute topclub en die kunnen die 20M wel opbrengen.

25 december 2012 om 16:55

Wat een onzin. Porto, Benfica, Sporting hebben eigenlijk altijd veel meer geld te besteden gehad als Ajax. Verder doet Ajax het heel slim en handig. Ze schalen spelers in naar wat ze willen betalen. Spelers moeten ook voor Ajax willen spelen volgens de nieuwe filosofie. Helemaal niks mis mee. Daarnaast zal Eriksen wel zijn geld opbrengen en ben ik er helemaal niet rouwig als Eriksen van de zomer vertrekt. De opvolgers hebben we al in huis.

26 december 2012 om 12:29

Je vertelt een leuk verhaaltje over inschalen en filosofie maar dat is precies wat ik zeg. Met als toevoeging dat vaste krachten ook als vaste krachten beloond mogen worden.
Ik denk dat je onderschat hoe belangrijk Eriksen voor ajax is. Hem zou je met een goed contract voor 20-30m moeten verkopen. Dat wij nu misschien maar 10-15m krijgen is ronduit slecht management. Daar kan je niet omheen.

Slechte zaak omtrend Eriksen
Punt 1 : hij is nog niet rijp voor de Top , alleen Subtop , maar daar behoort Ajax met dit materiaal ook toe in mijn ogen.
Punt 2 : Voor Ajax is dit ook slecht , want hij heeft in de zomer slechts een 1 jarig contract ipv een 1,5 jaar contract dus je zal minder vangen.
Punt 3 : In de winterstop gaan Djuricic en Maher verpatst worden naar andere clubs , dus een opvolger kopen is geen optie meer in de zomer , dus dan moeten we het met Andersen en Serero doen (wat ook niet slecht is natuurlijk ) , maar Andersen is nog niet zo ver dan een Maher of een Djuricic.

25 december 2012 om 08:36

Punt 1: dat hangt er heel erg vanaf hoe je de subtop definieert. In mijn ogen wordt de subtop opgemaakt door clubs als Schalke, Arsenal, Valencia en de beide Milan's. Daar kan Ajax kwalitatief en financieel echt niet mee concurreren.
Punt 2: je hebt helemaal gelijk.
Punt 3: Andersen is in potentie een goede opvolger maar als je die nu echt al voor de leeuwen gaat gooien, dan lever je kwalitatief volgend seizoen enorm veel in. Beter zou het zijn om in de winterstop al te anticiperen door een speler als Djuricic of Maher te halen.

25 december 2012 om 08:42

Gewoon Fischer op zijn plaats zetten, zie hem nu al betere passes geven dan Eriksen, dan kan Derk mooi naar links. Op rechts is het nl. 3x niks...

25 december 2012 om 09:41

waarom zeg je financieel niet goed genoeg? dat maakt toch niets uit het gaat om het voetbal

25 december 2012 om 09:51

Nee inderdaad, je hebt gelijk, geld heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van een selectie.

25 december 2012 om 13:59

Punt 1 : Schalke en Valencia hebben geen cent te makken en zijn de beide milans nu écht zoveel beter dan Ajax dit jaar? Op basis van wat?
punt 2: mooi.
punt 3 : Geef me je glazen bol ff, jij kan blijkbaar aanvoelen hoe Andersen een heel seizoen gaat presteren. Erg knap.

25 december 2012 om 10:58

Punt 1: Als hij zijn contract wel zou verlengen zou ajax daar alleen maar misbruik van gaan maken door ontzettend veel geld voor hem te vragen, wat hij helemaal niet waard is. Hierdoor is er een grote kans dat hij bij Ajax moet blijven en ook in zijn ontwikkeling stil staat.
Punt 2: antwoord is inmiddels gegeven in punt 1.
Punt 3: Ze zullen bij Ajax vast nog wel iets in de jeugd hebben voetballen en anders kun je Siem op de plaats van Eriksen neer zetten en Hoessen of Babel in de spits.

25 december 2012 om 17:01

@teunteun

Duidelijk dat je geen Ajax liefhebber/volger bent. Ajax maakt zelden een probleem als een grote club komt voor een speler, ook op het laatste moment. Denk aan Chivu en Sneijder bijv. Verder kan Eriksen prima met 2 jaar bijtekenen en in 2014 of 2015 vertrekken. Alleen denkt Eriksen er al klaar voor te zijn, dan kan hij komende zomer weg. Ik vind het heel erg domvan Eriksen, omdat hij nog niet klaar is voor de absolute top. Dit heeft ie wel in zich.

25 december 2012 om 19:00

Dus jij beweert dat Ajax het contract van Eriksen wil verlengen omdat ze hem zo'n goede jongen vinden? Was het maar zo'n mooie wereld. Vooral bij Ajax gaat het alleen maar om winst maken, ze zijn niet voor niets een beursgenoteerd bedrijf. Door een langer contract te aanvaarden, kost je alleen maar meer en is dus de kans ook kleiner dat er een mooie club (lees: geen oostblok club) voor hem komt. Een normale Premier league club geeft tegenwoordig niet meer zoveel geld uit, enige club die dat nog gaat doen in een mooie competitie is Real Madrid. Die hebben geld en het is in principe een mooie club (ook al ben ik fan van Barca).

Waarom een linksback ??? Blind is momenteel één van de constantse Ajacieden (en wie had dat na vorig seizoen eigenlijk verwacht) ! We hebben Dijks, Koppers en Boilesen.

Niks geen aankopen in de winterstop. Maar sleutel eens aan de spelopvatting. Dus met 2 echte buitenspelers (rechtsbenig op rechts en linksbenig op links). En ga eens met een echte 10, die bij de spits aansluit spelen.
* Het spel wordt daardoor breder
* De spits staat niet meer geisoleerd
* De backs hoeven geen enorme afstanden meer te overbruggen

25 december 2012 om 08:48

Eén van de meest constante, OK, maar dat zegt niets over het niveau. Mij kan je daar ook neerzetten, ik ben ook zeer constant (wel slecht maar zeer constant slecht).
Ik, als niet Ajacied, ben van mening dat de linksback positie bij Ajax, samen met de posities van controlerende middenvelder en rechtsbuiten, echt aan versterking toe is.

25 december 2012 om 08:55

Ik zie elke wedstrijd van Ajax en heb meer dan bijzondere aandacht voor Daisy Blind, omdat veel van mijn vrienden hem ondermaats vinden presteren. Ik ben het met ze oneens. Hij haalt een constant en goed niveau, zeker voor een Linksback. Ik zie hem minder fouten dan Ricardo maken en hij komt vaker mee op. Hij verzaakt nooit als zijn man er een keertje van door gaat en het is slechts een kwestie van tijd alvorens hij ook nog eens assists gaat geven.

25 december 2012 om 21:31

ok, dafuq doe je dan hier op t forum?

ga voetballe bij ajax op ED niveau. 99 % dat je het niet eens 20 minuten uithoudt.

On

adios eriksen, je doet het de laatste tijd beter, maar er zijn teveel punten waar jij je op kunt verbeteren. de kans dat je gaat slagen bij een EU subtopper acht ik vrij nihil.

de enige reden die ik kan bedenken wrom hij niet verlengt zal denk ik de 2 wedstrijden tegen man no citeam zijn. hij blijkt het ook niet te snappen dat het uitschieters waren, zeer jammer, men had het in een fey-topic over guidetti die zichzelf ophemelt, maar eriksen is geen haar beter.

hoop daadwerkelijk dat hij het niet gaat redden, omdat de EU subtop op dit moment te hoog gegrepen is voor hem, hij zou wijs zijn als hij met 3 jaar verlengt, ook daadwerkelijk ajax 1 vol seizoen draagt en zijn waarde bewijst, want nu heeft hij gewoon teveel 6jes behaald voor ajax en heeft hij salaris gegeten als een gek en krijgen jullie er niks voor terug.

als je in de ED gemiddeld een 6 haalt als spelmaker, denk je dat je het tegen clubs als dortmund, bayern, leverkusen, real, barca, atl bilbao/madrid wel goed gaat doen? om nog maar niet te beginnen over het fysiek in de Pl.

25 december 2012 om 09:25

Helemaal mee eens. Daley Blind ontwikkelt zich uitstekend. Geweldige techniek heeft deze jongen. Als ik Ajax was wist ik het wel. Vastleggen!

25 december 2012 om 12:38

Blind is verdedigend in de omschakeling nog steeds 0,0. Aanvallend vult hij zijn taken naar behoren in, maar als hij vanuit de aanval bij balverlies terugmoet dan is hij gewoonweg te traag. Dit kun je helaas ook nauwelijks trainen, daardoor zou hij slimmer positie moeten kiezen dan dat hij nu doet. Als je dit gaat vergelijken met Barcelona, dan hebben hun daar veel snellere spelers staan. Die kunnen veel sneller omschakelen.

25 december 2012 om 16:13

Blind speelt juist goed omdat ie die afstand overbrugt. Ajax is altijd erg gevaarlijk via de opkomende backs. En als je met een echte nr 10 speelt ga je dus met de punt naar voren spelen en dus met 2 verdedigende middenvelders. Dat lijkt me het Ajax spel niet ten goede komen en daar hebben we ook niet de juiste spelers voor. Het combineren tussen de voorste linie en de 2 aanvallende middenvelders is waar naar mijn mening het Ajax spel op gebaseerd is

Ik begrijp die Spits aankoop ook niet
We hebben De Jong(die gaat waarschijnlijk wel eind van het seizoen ) , zelfde als Eriksen.
Maar dan nog heb je Hoesen en Sigthorsson, daarachter kan Fischer ook nog eens als valse nummer 9 spelen..
Wat is het probleem??
Haal een Rechtsbuiten , of alvast een opvolger voor Eriksen.

25 december 2012 om 08:58

Ik denk dat we inderdaad wat beperkt zijn op de vleugels. Maar gun Sana wat meer tijd en met fischer op links heb je volgens mij zo weer wat meer dreiging. Boerrigter en Lukoki moeten nog een tikkeltjes beter worden.
In de spits positie hebben we mijns inziens niemand meer nodig. Niet met Hoesen er nu bij. En dat er een keer een 0-0 wedstrijd in zit is helemaal geen doodzonde. In vergelijking met vorig seizoen staan we nu nog maar 3 punten achter op de koplopers en dus is er alles behalve een man overboord.

25 december 2012 om 16:24

Alleen Hoesen en Sigthorson zijn echte spitsen die andere spelers functioneren beter op een andere positie. Van Sightorson is het maar de vraag hoe die gaat presteren en of hij blessure vrij blijft, dus is een onzekerheidje. Hoesen speelde vorig jaar gewoon nog bij fortuna, heeft zijn wedstrijden redelijk gespeeld maar ook niet meer dan dat.dus is ook nog onzeker wat daar van komt. Een spits halen lijkt me daarom ook helemaal niet zo'n slecht idee.
Voor die rechtsbuiten positie heb ik zeker nog wel vertrouwen in boerichter en lukoki, misschien wel mee dan in Hoesen en Sightorson

25 december 2012 om 17:07

@fcknudde

Je doet je naam eer aan met je reactie.

Allereerst is De Jong geen killer in de spits, tevens ook geen echte spits, meer een nummer 10. Verder heb je Sigthorsson, die erg veel geblesseerd is, Babel, die weggaat en Hoessen.

Zou het heel sterk vinden als Ajax Helenius haalt voor €1,3 miljoen.

Het is sowieso belachelijk dat je een talent als Eriksen niet al eerder langer had vastgebonden, want nu profiteert Ajax weer niet volop van zijn transferwaarde.... Hopelijk komt djuricic wat een fenomeen is dat!

Als Ajax hoger op wil (in Europa) heb ge niks aan Eriksen.
Daar zit geen gram passie,vuur in die jongen,strik erom enz.
Wat ik mij afvraag:wie wil zulke passieve speler?

25 december 2012 om 10:37

Fischer is nu al de beste Deen die er bij Ajax rondloopt.
En die zit er nog geen vol seizoen bij.
Ben het dus helemaal eens met je ,zapperboy.

25 december 2012 om 11:46

Eriksen speelt de laatste weken fantastisch hoor, Fischer heeft nu meestal 1/2 momentjes in de wedstrijd hij zal nog vele stappen moeten maken wil hij op het niveau Eriksen komen, alleen wat jullie zeggen de passie bij Eriksen en volgens mij bij de andere Denen op Poulsen na is idd een minpunt

Ach ja, dan blijft Eriksen toch lekker rond het niveau Everton of Stuttgart hangen. Want zelfs voor een Tottenham of Schalke komt hij nu nog tekort. Dat hij het hele seizoen al hooguit marginaal beter is dan de rest van Ajax zegt wel genoeg over hoe ver hij in zijn ontwikkeling is. Het zal me ook niet verbazen als Fischer hem dit seizoen al voorbij streeft, die heeft net dat beetje bluf en dreiging dat Eriksen meestal mist.

Prettige Kerst iedereen.

Ik geloof dit bericht over Eriksen gewoon niet. Het roddel circuit heeft er vaker nast gezeten, deze jongen weet heel goed wat hij wilt en wanneer hij waarvoor klaar is. Hij is nu superbelangrijk vor Ajax, maar nog niet dwingend (genoeg), als hij dat in de tweede seizoenshelft voor elkaar krijgt, a la Verthongen vorig seizoen, dan is hij weg, maar heeft hij Ajax wel aan de derde titel op rij geholpen.

Ik denk dat Eriksen nog bijtekent voor 1 a 2 jaar en na volgend seizoen weg is. Het gebaar van FdB zou wel eens heel erg kunnen helpen om spelers als Aldeirwereld, de Jong en Eriksen nog 1 seizoen te laten blijven, en dan kunnen er mooie dingen gebeuren!

25 december 2012 om 17:12

Ben het wel met je eens op zich.

Het enige wat ik vreemd vind is, waarom je Alderweireld er bij wilt houden. In mijn ogen de slechtste Ajacied van de eerste seizoenshelft, samen met Van Rhijn. Maar ik zal er wel naast zitten en geen verstand/kijk op hebben. Alderweireld zit namelijk ook in het telegraaf team van het eerste halve seizoen.

25 december 2012 om 17:41

Ervaring! En Verthongen had ook effe tijd nodig om een man te worden, Toby dus ook.

25 december 2012 om 19:34

Je vergelijk is mank. Vertonghen heet leiderscapaciteiten en is positioneel vrij sterk. Toby duidelijk niet.

Betekend dit niet gewoon dat Siem de Jong en Erikssen zullen vertrekken aan het einde van dit seizoen?
Als we dan CL halen lijkt het mooi als we dan Maher + Djuricic kunnen halen...

Erg dom van Eriksen om niet te verlengen. Hij is niet goed genoeg om te vertrekken bij Ajax. Maar maak maar lekker je carrière kapot door te vertrekken. Ben benieuwd wie ze gaan aantrekken als spits.

Dat Eriksen niet bij zal tekenen heeft alles te maken met het nieuwe beleid van Ajax. Eriksen ziet ook dat de huidige selectie erg veel kwaliteit mist, Tel daarbij op dat Ajax alleen maar goedkope en gratis spelers wil blijven halen zal dit effect hebben op alle spelers niet meer bij zullen gaan tekenen.
Wil Ajax echt aanhaken dan zal men veel meer geld moeten gaan uitgeven om spelers te behouden en kwalitatief goede spelers te kopen. Overmars word niet voor niets gezien als het lachertje van de voetballerij.

Raymond meen je dit serieus?
Ajax speelt het beste positiespel van de Eredivisie vooral de laatste +- 8 wedstrijden blazen we iedereen weg.
We hebben in het begin van het seizoen inderdaad gestuntelt , maar nu noujuist de talenten als Fischer/hoesen etc de kansen krijgen spelen we weer heel goed voetbal...

Daarbij hebben we ook nog andere toptalenten als Andersen gehaald(kostte slechts 1,5 miljoen euro ) en is ook een zeer groot talent , en we hebben ook zo goed als zeker Meleg binnen..

Met spelers als Andersen/serero/fischer/eriksen heeft Ajax noujuist heel veel potentie in hun elftal zitten om goed voetbal te spelen... Ajax heeft de verfijnde technischse spelers in hun elftal zitten in de Eredivisie..

Ga je dat bijvoorbeeld bekijken met PSV die met Strootman(logge speler ) , Van Bommel(logge speler ) , Toivonen (kan wel aardig voetballen , Lens (veel op snelheid ) , Mertens (die heeft wel een aardige techniek ) en Narsingh (renpaard.)

Dat zijn geen verfijnde technische spelers..
Ik denk dat je dus hier nog wel op terug komt..

Twente heeft overigens met Tadic en Chadli wel 2 hele goede verfijnde spelers.

25 december 2012 om 13:00

Talenten als Fischer en Hoesen vind ik niet erg veel toevoegen. Fischer wil alles zelf doen en Hoesen heeft geen scorend vermogen. Dat laatste geld ook voor Babel, De Jong, Eriksen, Lukoki en Boerrigter. Ajax moet dus een spits kopen die in zijn eentje 20 a 30 doelpunten per seizoen maakt. Daarbij is het wel leuk al die zogenaamde talenten, maar daar hoort ook ervaring bij. Ajax moet dus spelers aantrekken die misschien duurder zijn, maar wel wat toevoegen aan de selectie.
De huidige selectie is misschien wel leuk voor de Mickey Mouse Competitie, maar Europees word Ajax echt niet serieus genomen. En dat alleen al kijkend naar de reactie van Steaua Boekarest. Daar zeggen ze dat ze tegen een paar jongetjes gaan spelen.
Wil Ajax in de toekomst weer een rol van betekenis gaan spelen dan zal het ook miljoenen moeten gaan uitgeven.

In Duitsland en met name bij Dortmund (internetfora) is men lyrisch over Eriksen. Men ziet hem graag naar Dortmund komen. Ik zou de transfer ook toejuichen, hij is de ideale middenvelder voor BVB vanwege versatiliteit.

25 december 2012 om 09:59

Ja maar hoeveel gaat Dortmund dan neerleggen? 10-15 miljoen euro? Das toch wel genoeg voor een speler met 1 jarig contract (ervan uitgaande dat Dortmund hem eventueel in de zomer koopt).

25 december 2012 om 10:42

Ik gok dat er wel veel interesse is voor eriksen met een 1 jarig contract.. in dat geval zou je toch nog aan 20 miljoen kunnen denken als je het slim uitspeelt.. Je moet clubs tegen elkaar uitspelen en aan de hoogste bieder verkopen, vraag is in deze belangrijk.. als alleen dortmund hem wilt zou 15 miljoen realistisch zijn..

26 december 2012 om 01:38

20 miljoen voor Eriksen met een eenjarig contract? De club die dat gaat betalen heeft geld teveel. 15 miljoen lijkt me een prima, realistisch bedrag. En daarnaast: voor minder dan 20 miljoen kunnen ze een aantal kilometers noordelijker ook Maher ophalen, die is naar mijn mening niet minder,

Als Eriksen vertrekt Maher of Djuricic ophalen. Het liefst Maher. En dan weer met de punt naar voor met Siem achter Hoesen, Fischer op links en Lukoki rechts. Gewoon weer ouderwets. Maher naast Boccara of Sporkslede. Als Maher niet haalbaar is wel met se punt naar achter spelen met Djuricic linkshalf.

25 december 2012 om 14:00

Dat is meteen een hele metamorfoseerde. Ajax moet gewoon doorgaan zoals het nu speelt alleen ik zou wel Lukoki op rechts doen en Fischer of Boerrigter naar links. Verder gewoon Hoesen spits, De Jong naar het middenveld.

Jeugdspelers zijn voor volgend seizoen wanneer Poulsen minder gaat spelen. (vind ik)

25 december 2012 om 17:25

Ik kan je nu al zeggen dat Maher niet haalbaar is voor Ajax of ze moeten weer een 15+ miljoen aankoop gaan wat natuurlijk niet gaat gebeuren. De meesten zien inmiddels wel in dat Maher meer talent en meer laat zien als Eriksen.

Het gaat hier om de deense spits helenius.kost rond de 2 miljoen.als eriksen niet verlengt in de winterstop al anticiperen en of maher of djuricic vastleggen.desnoods seizoen af laten maken bij eigen club,maar dan heb je in ieder geval wel een opvolger binnenbr

Eriksen op de tribune na de winterstop? Daar ze bij Ajax toch zo professioneel in?

25 december 2012 om 10:40

Dat risico loopt hij wel als hij niet verlengt, ajax moet ook aan zichzelf denken en aan volgend jaar.. dan willen we er meteen staan dus we zullen in ieder geval moeten weten of de talenten goed genoeg zijn om hem te vervangen.. anders zullen we wat moeten kopen, maar eerst naar de jeugd kijken wat mij betreft..

25 december 2012 om 11:14

Als hij een half jaar niet speelt, wordt 'ie wel een stuk minder waard.. Lijkt me niet bijzonder slim. Al is het wel logisch natuurlijk dat er aan de toekomst gedacht wordt.

25 december 2012 om 11:02

Als de Boer consequent is dan zet hij Eriksen er idd naast. Dan kan Fischer daar mooi spelen en Babel op links. Er zou zo ie zo iemand komen in de winterstop want Sulejmani zal ook wel vertrekken de transfermarkt gaat 1 januari open o niet?

25 december 2012 om 11:47

Adam Maher is de perfecte opvolger in mijn ogen / van Ginkel. Christian Eriksen moet hij idd ernaast zetten, want er moeten nu andere spelers klaar staan om bij het eerste te spelen.

(kortom) In het buitenland is hij gewoon weg nog niet klaar ervoor, maar als hij wilt.. dan heb je vrij weinig keus als Ajax zijnde.

25 december 2012 om 11:13

Nee zou pas na dit seizoen zijn. Alleen spelers met aflopende contracten worden niet meer opgesteld. Maar Eriksen zal wel verkocht worden deze zomer.

25 december 2012 om 11:34

Ja dat klopt je hebt gelijk. Was dat alweer vergeten.

Eriksen heeft het zelf nog niet uitgesproken, dus we zullen wel zien, hij is nog jong (20?). Ajax heeft wel een echte afmaker nodig, dan worden ze kampioen. Neem de wedstrijd tegen Utrecht, tot de 16 meterlijn, oppermachtig. het ontbreekt aan het laatste tikje.

25 december 2012 om 10:44

Dit is via zijn zaakwaarnemer naar buiten gekomen helaas..

Eens kijken of Frank de Boer hetzelfde trucje gaat uithalen als Ronald Koeman met Leerdam.

25 december 2012 om 10:43

Eriksen heeft geen aflopend contract vriend

25 december 2012 om 11:28

volgend jaar wel

25 december 2012 om 11:29

Als Eriksen niet verlengt moet hij deze zomer vertrekken.

zou erg jammer zijn, dan gaat hij voor weinig weg en mag hij van mij ook direct vertrekken als we er nu meer voor krijgen. Mocht hij blijven moet hij zo veel mogelijk gaan banken of zelfs op de tribune wat mij betreft. Klaassen, Serero, Andersen en evt. Meleg moeten dan de kans krijgen...als die goed genoeg zijn niks kopen, anders kijken naar maher of djuricic.

Zo jammer dat Eriksen niet bijtekent. Het betekent dat Ajax niet de hoofdprijs kan vragen na dit seizoen, en dus weer genoegen moet nemen met de helft, net als bij Stekelenburg, van der Wiel, en Vertonghen....

Maher zou ik zooooo graag als opvolger zien, het past niet echt in het beleid maar Maher kan gewoon niet mislukken. Kom op Marc, Edwin en Frank dit zien jullie ook vast wel in!

25 december 2012 om 11:30

Waarom zou je Maher halen als je Serero hebt?
Bovendien heb je Fischer die daar ook uitstekend kan spelen.
Andersen komt er ook aan en ook is het altijd even de moeite waard om af te wachten hoe Klaassen zich ontwikkelt als hij weer fit is.
Onnodig om voor 6-10 miljoen Maher te halen.

25 december 2012 om 17:28

LOL Serero Wie? vergelijken met Maher? Maher inmiddels beter als Eriksen gaan ze niet voor een fooi van 6-10 miljoen verkopen. Maher hoort tot de grootste talenten van de wereld en gaat minimaal 15+ miljoen opleveren.

25 december 2012 om 21:12

naja, ik weet niet precies hoe lang zijn contract loopt en gezien de prestaties van az lijkt hij me niet bepaald houdbaar voor zo'n bedrag als er een club komt waar hij echt perse naartoe wil.

hoe dan ook, maher is onnodig, serero is een uitstekende speler en dan is het onnodig om veel geld te besteden. (overigens heb ik serero nergens vergeleken met maher dus dat snap ik niet echt in je reactie...)

De vraag van vz of Ajax spits zou moeten zoeken of verdediger vulde ik in met een spits , maar had ook verdediger kunnen doen want ik vind dat Ajax beide zou kunnen gebruiken en vooral een verdediger voor voor het hart van de verdediging .
Hoesen moet je een kans geven vind ik en of je een jonge speler er bij haalt voor die plek vraag ik mij af of dat goed zou zijn voor de ontwikkeling van Hoesen .
De verdediging zou best eens kunnen dat daar volgend jaar weer een verkocht word en daar komt bij dat ik het centraal achterin niet altijd even goed vind staan de beide centrale verdedigers zijn goed maar voelen elkaar niet altijd aan heb ik het idee .
Maar Eriksen weg vind ik jammer niet alleen voor Ajax maar ook voor het Nederlandse voetbal , Voor zulke spelers ha je naar een stadion omdat ze net iets meer kunnen dan gemiddelt .
Maar het geluk voor Ajax is dat er veel clubs hem willen hebben en dat zal de kas aardig spekken en ook Ajax is de centjes nodig .
Maar met verkoop van Eriksen zal toch snel een bedrag van tussen de 20 en 25 miljoen op tafel komen en miss wel meer .
Ik vraag mij dan af of er twee spelers van mijn clubje niet bij Ajax zouden passen teweten Djuricic en Gouwenleeuw want voor beide spelers samen kom je niet boven de 10miljoen en spek je de kas toch ook nog met 10 tot 15 miljoen .
Beide spelers zijn nog jong en zullen hun geld wel weer opbrengen en beide valt nog veel teleren Djurcic in training met Bergkamp zie dat echt zitten net als de Boer met Gouwenleeuw .
Daar komt bij dat ook Djuricic een speler is waar voor je naar een stadion toekomt is .
de Cruiff van de balkan werd hij genoemt zou mooi passen bij de club van Cruiff
Gouwenleeuw kan ook beter worden is opbouwend sterk pikt doelpuntjes mee en is ook kopend redelijk sterk en heeft een redelijk goed inzicht .
Nu klinkt het miss een beetje van dat ze in de aanbieding gaan nee dus maar ze geven beide wel aan dat ze weg willen en in Nederland houden zou ik mooi vinden .

25 december 2012 om 11:02

Gouweleeuw qua voetballer wel, maar het staat goed op RcV tenzij Alderweirld vertrekt. Maar ik denk dat ajax dan voor de jeugd moet gaan.. Je hebt achter alderweirld, veltman, tete en bazoer..

Djuricic kan zeker maar eerst kijken wat de eigen jeugd biedt, dat is immers het beleid dat ingezet is.. we moeten klaassen, serero, evt. meleg en andersen het perspectief bieden dat zij de nieuwe basisspeler kunnen worden..

25 december 2012 om 12:27

Ik weet niet hoelang het contract van Alderwereld nog door loopt , maar ook die zal graag nog eens stapje hoger willen de kans van bijtekenen acht ik dan ook klein .
De andere drie spelers die jij noemt zegt alleen Veltman mij wat , het nadeel vind ik voor Veldman dat hij opbouwend wel wat toevoegt maar verdedigend vind ik dat alle minst .
De ingeslagen weg is dubbel bij Ajax wat aangaat de eigen opleiding , ook bij Ajax zijn de jaar cijfers niet meer echt top als het gaat om geld ja gezond zijn ze wel maar echt overhouden doet het niet en daarom word ook meer gekeken naar opleiding en dat is ook niet verkeerd want voor fans is het leuk maar ook voor de opleiding zelf is het fijner werken .
Toch zul je moeten kopen wil je in Europa nog klein beetje mee doen
Dit jaar was het in de cl niet veel wat ze lieten zien behalve de uit wedstrijd in Dortmond en Engeland vond ik het niet alte best , maar dat is mijn mening jij ziet dat miss anders en heb daar vrede mee .
Djuricic heeft een aantal voordelen voor Ajac die eigen opleiding niet bieden
a) goedkoop
b) heeft al naam opgebouwd in Europa
c) voor 6 miljoen halen is haast garant staan voor weer 20 bij verkoop ( indien hij niet zwak ziek en misselijk word)
Gouweleeuw bij Ajax is vaste klant bij oranje en helaas zie ik dat voorlopig nog niet zitten bij Veldman ..
Maar ik zie meer en verder dan alleen deze spelers van Heerenveen .
Ajax heeft er belang bij dat spelers uit de opleiding ervaring op doen op hoger nivo .
Ajax en mijn club hebben een aantal dingen gemeen .
a) willen altijd verzorgt spelen en aanvallen
b) liggen alle beide goed bij veel mensen in het land
c) hebben beide goede neus voor scouting
d) beide een goede opleiding
Spelers die jij noemde zouden miss een tussen stap kunnen doen bij mijn club en als ze na een of twee jaar goed genoeg zijn voor terug keer komt er iets ervarener speler terug bij jou club
En spelers die het niet kunnen maken bij mijn club en worden afgewezen bij jou club brengen een paar centen op want ze hebben ervaring en zijn meer gezien dan in opleiding .
De beide spelers van mijn club en Overmars en Hansma om tafel omdat alles eens tebespreken zou mij als muziek in de oren klinken want spelers blijven daar door miss ook langer in ons land

eriksen in de winterstop verkopen en dan serero op zijn plaats zetten en anders
maher kopen

25 december 2012 om 17:29

Maher is inmiddels meer waard dan Eriksen?

29 december 2012 om 17:54

misschien is dat zo maar voor eriksen kun je meer vangen dan maher

Zou dom zijn als Eriksen niet bijtekent.
Dan gaat hij gewoon te vroeg weg uiteindelijk (want dit seizoen heeft hij nog maar 5 assists gegeven in de competitie, vorig seizoen was dat veel meer dus echt vooruit is hij niet gegaan!)
Met Serero heb je een uitstekende vervanger in huis en ook Fischer kan daar uitstekend spelen.
Andersen komt er ook aan dus een vervanger hoef je niet te halen.

Wel erg jammer dat Eriksen blijkbaar te veel luistert naar de hype van de media en al denkt te goed te zijn voor Ajax wat zeker niet het geval is.

Laat Eriksen lekker gaan in de winterstop en zorg dat je er mooie smak geld voor krijgt en dan snel Djuricic halen bij Heerenveen. Een speler met veel meer potentie.

Het zou jammer zijn als Eriksen niet bijtekend. Op deze manier kan Ajax nooit een goede ploeg opbouwen. En dan zal de Boer met zijn staf de hele tijd bezig zijn met opleiding voor de verkoop en dat is niet de hoofd doelstelling. En zullen buitenlandse teams tegen een flinke vergoeding blijven profiteren van het werk van de Ajax trainingstaf.

Gewoon Helenius halen voor de spits positie.
Van dijk als verdediger, gewoon Blind contract verlengen en tot de tijd (als het ooit goed komt) dat Boilesen terug is LB laten staan

Voor de spitspositie zou ik gaan voor Finbogason en voor de linksbackpositie voor Bulthuis

Om eerlijk te zijn is het voor eriksen zijn ontwikkeling beter om niet te verlengen.je ziet dat hij stagneert,hij heeft een nieuwe impuls nodig zoals wekelijks in de beste competitie te spelen zal hem alleen maar beter maken.

Eriksen wilt niet verlengen... Benieuwd naar welke club die dan zou gaan!
Miss Klaassen de kans geven of Maher ervoor terughalen

Hij moet zeker wekelijks in die bij elkaar gekochte nep Engelse competitie gaan spelen. Als spelers als hij blijven, dan kan Ajax eindelijk naar een hoger niveau waardoor ze Europees wat kunnen betekenen.

25 december 2012 om 13:04

De beste spelers van Ajax worden ieder jaar weggekocht, zodat Ajax ieder jaar opnieuw moet beginnen. De plannen van Cruijff zijn dus onuitvoerbaar, omdat men daarvoor de beste spelers binnenboord moet houden, en als je dat wil realiseren dan moet je met veel hogere salarissen gaan strooien.

Eriksen zo snel mogelijk verkopen, als ik ergens een hekel aan heb is het spelers die niet bij m'n club willen spelen. Genoeg andere, ik heb het liefst Serero op die positie als Chris weg is.

25 december 2012 om 13:07

Ach, geen enkele speler die bij Ajax rondloopt heeft een gevoel bij de club. En als ze uitspreken van wel, dan zijn dat gewoon zoethoudertjes om de supporters tevreden te houden. Ieder jaar zullen de beste spelers weer vertrekken, om vervolgens te zeggen dat ze ooit wel weer terugkomen. En dat zeggen ze dan in de wetenschap dat dat nooit zal gebeuren.
Voetballen doen ze alleen maar voor het geld.

25 december 2012 om 13:17

Er zullen er vast een paar zijn die wel een warm gevoel hebben bij de club zoals De Jong of Alderweireld, maar zoals je zegt weet je dat nooit 100% zeker.

Dat de beste spelers weggaan is een feit maar dat Eriksen maandenlang in de media met vage uitspraken komt om vervolgens doodleuk te zeggen als je nog wat wilt verdienen dwing ik je om me te verkopen in de zomer dan ben ik er wel klaar mee. Als hij bij zou tekenen zou hij alsnog de afspraak kunnen maken om verkocht te worden maar dat schiet blijkbaar niet genoeg op voor hem. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat Eriksen een man was in dit soort situaties maar blijkbaar is het een geniepig sluw mannetje die ondanks zijn kwaliteiten slechts sporadisch echte klasse liet zien. Het ga je goed, ik ben je al bijna vergeten, in tegenstelling tot spelers die wel iets voor de club hebben willen betekenen. Soms lijkt het wel alsof het een straf is voor die spelers om bij een club als Ajax te voetballen, gaat nergens over.

25 december 2012 om 14:26

@setto, Voor deze spelers is het ook een straf om voor Ajax te spelen. Ajax betaalt namelijk te weinig en spelers horen weer van andere spelers hoeveel ze wel niet in het buitenland kunnen verdienen. Ook al gaan ze naar een degradatiekandidaat danwel subtopper in de grote competities, ze verdienen dan nog steeds veel meer dan bij Ajax.
Daarom zeg ik ook steeds dat de plannen van Cruijff ook niet reeel te noemen zijn. Ajax moet elk seizoen zijn beste spelers verkopen en nieuwe spelers inpassen. Dan krijg je nooit een ingespeeld team en word zelfs het verschil met de Europese subtop steeds groter en groter. En dat komt alleen al door het grote verschil in salarissen.
Na dit seizoen kun je er vanuit gaan dat Alderweireld, Eriksen en Babel vertrekken en dat eventueel ook De Jong en Fischer en Blind het schip gaan verlaten.

Spits of linksback? Die posities zijn juist meer dan behoorlijk bezet. Zie liever een extra buitenspeler komen.

25 december 2012 om 14:31

Voor de spits heeft Ajax veel te weinig opties. Sightorsson is alleen maar geblesseerd, Hoesen heeft geen scorend vermogen, Babel is na dit seizoen waarschijnlijk weer weg en De Jong is geen spits en vertrekt misschien ook wel. Linksback heb je Blind die weg mag, Boilesen die nog steeds geblesseerd is, Dijks die een centrum verdediger is en Koppers.

26 december 2012 om 11:25

Sightorsson is extreem blessuregevoelig, maar toch staat hij nog op de loonlijst, hij kan ook gewoon weer terugkomen uit blessureleed Babel mag na dit seizoen weg, maar nu is hij er nog. Koop dan een spits in de zomer, nu in januarie is het overbodig. Hoesen doet het heel behoorlijk. Vind de Jong een tien, maar omdat wij niet met een tien spelen is het kiezen tussen de Jong op rechtshalf of in de spits, dan zie ik hem liever spits staan. Blind zal vast wel een contractverlenging krijgen. Boilesen zeer blessuregevoelig, maar ook hij is er gewoon nog. Koppers wordt misschien verhuurd, maar als het alternatief is om een nieuwe linksback te halen voor geld en koppers dan uit te lenen, kun je beter gewoon Koppers houden en geen geld verspillen aan loon of een eventuele transfersom aan een nieuwe back. Dijks is geen centrumverdediger. Dat hij lang is betekent niet meteen dat hij in het centrum moet.

Maar zelfs dan, ik zou er niet helemaal op tegen zijn als er een nieuwe spits of linksback komt, denk alleen dat de prioriteiten verkeerd liggen, een goede buitenspeler is veel noodzakelijker. Sulejmani gaat weg. Sana, Lukoki en de Sa zijn allemaal nog wel erg licht. Ebicilio is al afgeschreven. Dan houdt je alleen Boerrigter over die ook behoorlijk blessuregevoelig is gebleken. Fischer blijft voor mij meer een middenvelder, Babel een spits.

Terecht dat Hij weg wil. In het veld kan hij zich niet verder ontwikkelen door het ontbreken van betere spelers dan hijzelf; op de training is hij het grootste talent zonder betere spelers om hem heen. Dus beperkte leercurve. In een competitieve sport wil je beter zijn dan je concurrent en bij ajax is Hij al de beste. Begrijpelijke keuze al om

ik dacht dat hij wel een beetje een Ajax hart had,
nog niet genoeg voor de top, wel voor de subtop ( Tottenham, Valencia etc)
ben benieuwd hoeveel die oplevert
Strik erom heen en wegwezen

25 december 2012 om 14:24

helemaal mee eens! Zeker veel te licht voor het grotere werk en met het type eriksen win je nooit de oorlog, wint geen duel en kleunt er nooit een keer in als het een keer moet. Veel balverlies waardoor je ook veel in problemen komt.

Tuurlijk heeft ie ook wel eens een briljant moment maar vaak met weinig rendement. Als je voor deze longen 10-15 mjl kan krijgen, strik erom heem en wegwezen! 13 van in een dozijn!

Ik denk dat hi bij een europesche subtop tercht komt en weet zelfs niet zeker dat ie daar in de basis komt,juist in de grotere competiies moet je ballen hebben en die heeft ie echt (nog) niet!

onversandige keuze, probeer hier eerst fysiek sterker te worden en ga dan een stapje hoger proberen.
Typische een geval waar we over jaren van afvragen "" hoe zou het zijn met die eriksen en waar speelt ie eigenlijk"" ergens in een bananenrepubliek ofzo......jammer maar het grote geld trekt harder dan 10 paarden.

25 december 2012 om 21:32

ja precies,
Komt denk ik ook omdat die gozer helemaal opgehemeld is,
en bij de Top 5 grootste talenten zat.
in mijn ogen had tie echt nog 1,5 jaar bij ajax moeten blijven, kan ook maar dan gaat tie gratis weg
jammer dat er weinig club liefde bestaat tegenwoordig

IK heb geen idee wat ik bij de poll moet stemmen. Vind het allebei niet nodig. De Boer en staf kunnen voor de linksbackpositie kiezen voor Blind, Dijks of Boilesen die terugkomende is, die allemaal nog groeiende zijn. Als je er nóg een linksback bij haalt, heb je bovendien veel te veel spelers voor 1 positie.
In de spits kan er ook worden gekozen uit De Jong, Hoesen, Babel en Sigthorsson. Laat Ajax nou maar een speler aantrekken als het echt nodig is. Als er ergens in het seizoen echt nood is, kan er voor 1 of een paar wedstrijden een jeugdspeler doorgeschoven worden.
Ik zou liever een nieuwe verdedigende middenvelder zien, die wél mee kan voetballen tov Poulsen en Eyong Tarkang Enoh. Maar dit is misschien ook een lastig verhaal, omdat de jeugd belangrijk is.

Kort samengevat: Ajax hoeft van mij de transfermarkt niet op in de winter.

Nou lekker dan ,eriksen verkopen voor een spotprijsje, terwijl die Ajax veel geld had kunnen opleveren

Jammer dat hij niet wilt bijteken, eingelijk had ik nog gehoopt en verwacht dat hij dan een deal zou sluiten zoals Suarez toen des tijds deed. Dus bijtekenen zodat Ajax een hogere transfersom voor hem zou kunnen bedingen en dat Ajax op haar beurt zou meewerken zodra er een club van zijn dromen voorbij zou komen. Hier bent ik toch wel lichtelijk over terleurgesteld over.

Valt me vies tegen van Eriksen want op deze manier toon je in mijn mening heel weinig respect voor een club die je de gelegenheid heeft gegeven om te groeien. Als Ajax echt in januari een bod rond de twintig miljoen euro kan krijgen voor de Deen zou ik hem verkopen. Spijtig voor de speler, maar het mes snijdt toch aan twee kanten...

25 december 2012 om 17:05

Weet je wat mij vies tegenvalt? Dat jij, samen met ontzettend veel mensen hierboven hun mening over een speler baseren op dit:

Landgenoot Christian Eriksen zal daarentegen naar verluidt geen nieuw contract tekenen, maar waarschijnlijk wel tot aan het einde van het seizoen blijven. Het contract van de middenvelder loopt medio 2014 af.

Ofterwijl: Naar Verluidt. Je baseert je mening op 1 veel te vage bron. (net als ontzettend veel mensen hierboven, die er alweer vanuit gaan dat Eriksen niet wilt bijtekenen.)

27 december 2012 om 10:08

Geruchten zijn geruchten en daar reageer ik op. Het enigste wat ik had moeten doen was het woordje 'als' er bij zetten. 'als' Eriksen niet wil bijtekenen...

Verder zou ik dus niet weten waarom jou mijn mening dan zou storen. Ik verwacht gewoon dat Eriksen bij wil tekenen, punt uit. Spelers zijn tegenwoordig zo egocentrisch als wat (ook mede door hun geldzuchtige zaakwaarnemers). De naam van de speler kan mij nu even niet boeien. Vandaag is het Eriksen, morgen is het niemand anders.

Ik zeg alleen. Als Eriksen Niet gaat bijtekenen vind ik dat niet netjes omdat Ajax een mooie transferprijs mag verdienen. In het hedendaagse voetbal hebben de spelers alle macht en als ze ook clubs (en fans) niks meer gunnen dan kan je alle clubs die geen sjeik hebben opdoeken. Nederland is kansloos wat betreft het winen van grote prijzen en als spelers de clubs zo in de steek laten kunnen we het helemaal schudden.

Eriksen moet gewoon bijtekenen en er een clausule in laten zetten dat hij voor 25 miljoen automatisch weg mag. Geen idee waarom, maar in Portugal lukt het clubs om spelers voor veel meer te verkopen (en is Hulk nou een succes in Rusland...?)

Geruchten of niet we zullen dus zien wat er gaat gebeuren...

Dit zijn geruchten.
Eriksen moet eerst zelf maar eens vertellen dan geloof ik het pas.
Als hij nu al weg wil vind ik dat niet verstandig, hij moet eerst maar eens belangrijker worden bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1012 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 36 8 0 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 35 6 2 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 38 10 4 0
2013/2014 Tottenham Hotspur 25 7 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Tottenham wil slag slaan met De Ligt door goede relatie met Ajax’

Tottenham Hotspur bereidt zich voor op een vertrek van Toby Alderweireld en de Londense club denkt aan Matthijs de Ligt als mogelijke vervanger van de Belg. De international van België wil...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren